Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ti Marras 27, 2007 4:05 pm

Doctor Lecter mainitsi tapauksen Taksimurhat -topicissa, mutta mielestäni tämä ansaitsee oman aiheensa. Onhan kysymyksessä yksi 1980-luvun kohutuimmista henkirikostapauksista. Julkinen keskustelu aiheen ympärillä oli aikoinaan kovaa ja mm. katkaistuja haulikkoja vaadittiin kriminalisoitaviksi.

Tapahtui 16. elokuuta 1985. Ari Erkki Ilari Asp ampui autoliikkeeseen tehdyn murron yhteydessä katkaistulla haulikolla liikkeen omistajan. Tämän jälkeen hän ampui erään taksikuskin. Jari Kalervo Kammonen toimi Aspin apurina, mutta oikeus katsoi hänen osuutensa vähäisemmäksi.

Asp tuomittiin Imatran kihlakunnanoikeudessa elinkautiseen murhasta, törkeästä ryöstöstä ja rattijuopumuksesta. Tuomio pysyi samana Kouvolan hovioikeudessa joulukuussa 1986. Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Kammonen tuomittiin Imatran kihlakunnanoikeudessa murhan avustamisesta, törkeästä ryöstöstä ja rattijuopumuksesta 10 vuodeksi vankeuteen. Kouvolan hovioikeus kovensi tuomion 10 vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankeutta. Korkein oikeus myönsi hänelle valitusluvan. Hovioikeuden tuomio ei muuttunut 14. huhtikuuta 1988.

Korkeimman oikeuden kanta asiaan on luettavissa täällä:
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1988/19880042

Mielentilatutkimuksen mukaan Asp ja Kammonen olivat toimineet täydessä ymmärryksessä, mutta olivat persoonallisuudeltaan ongelmallisia ja heikosti kehittyneitä.

Tapauksesta on artikkeli jossain Poliisi kertoo -kirjassa. En vain muista vuotta.

Olisi hienoa, jos joku jolla on Alibeja tuolta ajalta voisi referoida juttuja tänne.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Marras 28, 2007 6:39 pm

Aizerbaidzan on oikeassa. Ehdottomasti oma osio tälle jutulle. Taksimurhissa se tavallaan "hukkuu" muiden joukkoon. On kuitenkin eräs 80-luvun kohutuimmista veritöistä.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... aksimurhat

Ylläolevasta osoitteesta siis näistä murhista aiemmin kirjoitettua.

Surmaajat olivat kertoneet kavereilleen aikomuksesta lähteä Ruotsiin. Paikkakunnalta häipymiseen oli eräänä syynä pelko asevarkauden paljastumisesta. Surmissa käytetyn haulikon, 12-kaliiperisen päällekkäispiippuisen Valmetin he olivat anastaneet Äänekoskelta keskiviikkona 14.8. ja siitä oli sahattu piiput ja perä poikki Imatralle paluun aikana.

Jo matkalla Imatralle he olivat hätääntyneet nähtyään poliisiauton vilkut päällä ja he olivat jo valmistautuneet siihen, että jos heitä yritetään pidättää, niin Asp käyttäisi asetta heitä vastaan. Poliisiauto oli kuitenkin vain saattamassa erikoiskuljetusta ja kaverukset saapuivat Imatralle torstaiaamuna klo 03:00.

Tuona perjantaina 16.8. he menivät autoliikkeen pihaan varastaakseen sopivaksi katsomansa auton. Sellaiseksi valikoitui Lada. Auton johtojen kimpussa säheltämisen aikaan paikalle tuli väijyssä ollut autoliikeen johtaja, 63, joka ammuttiin välittömästi. Sitten surmaajat soittivat itselleen taksin.

Taksinkuljettajan, 46, surma tapahtui Lappeenrannasta nelisen kilometriä Kouvolaan päin vasemmalle johtavan Korkea-ahon tienristeyksen kohdalla. Ruumiin löysi seuraavana aamuna kymmenen aikoihin läheisellä työmaalla työskennellyt sähkömies.

Poliisia harhautti Muoniosta tullut yleisövihje, jonka mukaan surmaajien on nähty liikkuvan siellä päin punaisella Mazdalla. Pian kuitenkin selvisi, että vihje ei pitänyt paikkaansa.

Asp ja Kammonen siis jatkoivat Porvoon moottoritielle jätetyn auton luota linja-autolla Helsinkiin peseydyttyään sitä ennen vanhan Porvoon tien varrella olevassa baarissa. Illalla he matkustivat Viking Sagalla Tukholmaan. Surmatyössä käytetyn aseen he jättivät laivaterminaalin säilytyslokeroon. Laivan saunassa he yrittivät värjätä hiuksiaan, mutta hätäilivät ja väriaine ei ehtinyt vaikuttaa kunnolla.

Laivalla kaverusten tiet erkanivat. Asp selitti tavanneensa jonkun työporukan ja menisi heidän mukana, kun taasen Kammonen oli löytänyt mukavan tytön, jonka kanssa hän vietti aikaansa. Asp poistui heti aamusta maihin, kun taas Kammonen vasta puolilta päivin. Kammosen paluulipun kustannuksista huolehtii tuo uusi ihastus. Jo sunnuntai-iltana laivaan astuessaan Asp noteerattiin laivan järjestysmiesten osalta ja hänen henkilöllisyytensä varmistuttua hänet otettiin kiinni yläkannella ja vietiin putkaan.

Kammonen pääsi Suomeen takaisin ja löytyi seuraavana päivän Espoosta uuden ihastuksensa luota.

Tekijöillä oli aiemmin kontollaan vain pieniä rötöksiä, mm. rattijuopumuksia. Asp asui tuolloin mummonsa luona Ruokolahden Ilmajärvellä, noin 20 kilometrin päässä Imatralta. Kammonen oli asunut suuren osan lapsuuttaan Suomussalmen Ämmänsaarella, Betania-lastenkodissa ja vuosina 1981-1983 Oulussa, josta hän muutti Imatralle.

"Ari osti vanhoja autoja kovalla hinnalla. romuja, jotka tuskin kestivät ajaa kotiin saakka, tuskin paljonkaan enemmän... Toista vuotta sitten hän pääsi sotaväestä, Lappeenrannan autokomppaniasta. Hän oli taitava korjaamaan autoja, kun vaan olisi ollut työpaikkoja... Viina pojan pilasi. Se pani liian herkän luonteen keräämään vaikeuksia". Näin kertoi Ari Aspin mummo Alibi-lehdelle.

Nämä verityöt herättivät laajaa kauhistelua eri puolilla Suomea, ymmärrettävästi eniten Imatra-Lappeenranta seudulla, jossa haulikkosurmaajille vaadittiin jopa kuolemantuomiota.

Vuonna 1986 eduskunta sääti uuden, entistä ankaramman aselain, jossa mm. katkaistu haulikko kriminalisoitiin. Imatran haulikkosurmat vauhdittivat lain voimaantuloa.

Voihan se toki olla sattumaa, mutta tuossa autoliikkeessä, minkä johtaja surmattiin, oli tuolloin Maan Auto Oy:n maahantuomien autojen edustus, mm. Peugeot. Olikohan surmattu taksimies ostanut autonsa, Peugeot 505:n, juuri ao. liikkeestä ja ehkä jopa tunsi surmatun johtajan?

Allamainittujen opusten lisäksi Ratto 10/1985 lehdessä on jutuntynkää ao. surmista otsikolla "Imatran verenpunainen yö".

Lähdeaineistot: Markkula; Suomalainen murha 1953-1990, PPK 1987, Alibi 10/85

PS. Ratto 10/85; "uusi vihje rekkakuskinkatoamisesta, 20 000 mk:n palkkio yhä nostamatta". Mikäs se tämä juttu on...? Tämän Raton mainos on Alibissa 10/85, siitä tuo tieto.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Marras 28, 2007 7:05 pm

Kiitos runsaasta lisäinfosta.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Marras 19, 2008 9:19 pm

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/helsinki/200811 ... 7_hi.shtml

Kaksoismurhaajalle sakot ammuskelusta
19.11.2008 10:19

Helsingin Oulunkylän ammuskelun ja poliisipiirityksen aiheuttaja on Iltalehden tietojen mukaan 80-luvun kohuttu haulikkomurhaaja.

Sunnuntaina tapahtunut välikohtaus päättyi ilman henkilövahinkoja, sillä ammuskelussa käytetty ase osoittautui starttipistooliksi.

Naapurit ilmoittivat hälytyskeskukseen parvekkeella kuuluneista laukauksista. Paikalle lähetettiin useita partioita.

Lopulta tilanne selvisi. Asunnossa olleet vuonna 1963 ja 1964 syntyneet miehet saivat kummatkin sakot järjestyslakirikkomuksesta.

Toinen miehistä oli vapautunut viisi vuotta sitten 1980-luvun puolivälissä saamastaan elinkautistuomiosta.

Miehen poikkeuksellisen raaka rikos ja pakomatka täyttivät aikanaan iltapäivälehtien lööpit ja etusivut. Uhreina olivat imatralainen 62-vuotias autokauppias ja 46-vuotias taksinkuljettaja, jotka mies teloitti katkaistulla haulikolla. Kaksoismurhaaja pidätettiin vajaan viikon kuluttua Ruotsin-laivalta.

Vuonna 2003 armahdetun elinkautisvangin ei vapautensa aikana tiedetä syyllistyneen varsinaisiin rikoksiin.

IL
Asp noista kahdesta jannusta tuomittiin elinkautiseen aikoinaan.

Lehdistössä usein hämmästellään Valjakkalan pitkää elinkautiskakkua. Tuon Iltalehden uutisen perusteella Asp istui linnassa 18 vuotta eli lähes yhtä paljon kuin Valjakkala.

Avatar
Mäsä-Masa
Poliisikoira Rex
Viestit: 581
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa » Ke Marras 19, 2008 11:52 pm

Tuo Aspin ja Kammosen tekemien henkirikosten suma oli aikansa kohutuimpia rikoksia Suomessa.
Nyttemmin jo edesmennyt nuoruudenkaverini vanhempineen asui Lastukujalla Imatran Kaukopäässä. Kaverini väitti, että hän tunsi Aspin, joka asusteli vähän aikaa viereisessä kerrostalossa Kuitukadulla tai Purukujalla juuri ennen murhia.
Tiedä sitten, pitääkö kertomus asuinpaikasta paikkansa.
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.

aspiin
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Su Huhti 19, 2009 12:14 pm

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja aspiin » Ke Huhti 29, 2009 6:24 pm

heippa doctor l mielenkiintoista seurata sun juttuja täällä sivustolla.mietityttää oletko millä asialla täällä pyörimässä,siis netissä. murhat ym ikävät asiat kiinnostaa ihmisiä,ikävä kyllä .eli ns,normaalit ihmiset ei kyttää täällä,herää kysymys,oletko kyttä tai vasikka? vai haetko elämää,kokemuksia mitä et itse jostain syystä uskalla? tiesitkö että aspia etsittiin ja syytettiin kuhmalahden pankkiryöstöstä? oli kaveri ylilomilla sillon! syyte hylättiin,ei pyst yhdistää kyseiseen.lusu, edesmennyt,kolivaara tiputti sen...ja nevalaisen jobbe (kiva kaveri!) oli kunnes mannet tappo, alan miehet tietää ym,jos kirjotat nimimerkillä,mikset et omalla nimellä? minä kirjotan..tutuille terkkuja! t.Asp Ari

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5066
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja maija turjukka » Ke Huhti 29, 2009 6:47 pm

^Tervetuloa vaan minfoilemaan, Ari. Me pyöritään täällä hyvinkin monenlaisista syistä, mutta suurin osa kai siksi, että palstan aihepiiri vaan on niin kiehtova. Voin vakuuttaa, että kyllä meistä suurin osa todellakin on ns. normaaleja ihmisiä! Meitä palstalaisiahan on perheenäideistä opiskelijanuorukaisiin ja näköjään tuomittuihin venkuloihinkin asti. Ja Doctor Lecter on "alan" harrastaja sieltä vannoutuneimmasta päästä siinä mielessä, että on kerännyt rikoksiin ja tuomioihin liittyviä arkistojaan lähes koko ikänsä. Mistä me "tavallisemmat" harrastajat olemme hänelle kovin kiitollisia. Emmekä todellakaan edellytä, että hän kenellekään nimeänsä julkaisi, sillä niinkuin hyvin näet, ei täällä kukaan muukaan omalla nimellään kirjoittele (ymmärrettävistä syistä) :) 8)

Haluaisitko kenties itse valottaa meille muille, miltä tuntuu (noin pitkän tuomion kärsittyään) vieläkin tulla lehdistössä kutsutuksi kaksoismurhaajaksi? Mikä on ollut vaikeinta vapaudessa tämän kuluneen viiden vuoden aikana? Ja vielä se tärkein kysymys noista tuomioosi johtaneista tapahtumista: Opitko kenties niistä jotakin?
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Damien
Sherlock John Holmes
Viestit: 5267
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Damien » Ke Huhti 29, 2009 6:54 pm

aspiin kirjoitti:heippa doctor l mielenkiintoista seurata sun juttuja täällä sivustolla.mietityttää oletko millä asialla täällä pyörimässä,siis netissä. murhat ym ikävät asiat kiinnostaa ihmisiä,ikävä kyllä .eli ns,normaalit ihmiset ei kyttää täällä,herää kysymys,oletko kyttä tai vasikka? vai haetko elämää,kokemuksia mitä et itse jostain syystä uskalla? tiesitkö että aspia etsittiin ja syytettiin kuhmalahden pankkiryöstöstä? oli kaveri ylilomilla sillon! syyte hylättiin,ei pyst yhdistää kyseiseen.lusu, edesmennyt,kolivaara tiputti sen...ja nevalaisen jobbe (kiva kaveri!) oli kunnes mannet tappo, alan miehet tietää ym,jos kirjotat nimimerkillä,mikset et omalla nimellä? minä kirjotan..tutuille terkkuja! t.Asp Ari
Ja miksikäs ei normaalit ihmiset voi täällä pyöriä tai olla kyttäämättä?
Liikaa happoja ja harhoja? :wink:
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Siru83 » To Syys 15, 2011 2:19 am

Tähän pitäisi ehdottomasti saada se Alibin 10/85 juttu kaikkine yksityiskohtineen ja kuvineen. Tämä on yksi 80-luvun merkittävimmistä rikostapauksista, ja täällä on vain suppea kooste tapahtumista.

Tapaus on esimerkki eurooppalaisen oikeuskäytännön vinoutumasta: vastuu murhista on sälytetty kokonaan henkilölle, joka käytti asetta vaikka toinen on osallistunut murhan suunnitteluun (kun on päätetty, että varkauden silminnäkijät ja ryöstön uhri todennäköisesti tapetaan). Jenkeissä asia menee niin, että jos joku osallistuu ryöstöön joka johtaa uhrin tai toisen ryöstäjän kuolemaan hän saa syytteen murhasta vaikka hän ei olisi itse surmaaja. Tässä tapauksessa toinen henkilö ei vain tiennyt ryöstöstä, vaan hän oli myös sopinut toisen tekijän kanssa että uhrit mahdollisesti tapetaan. Niinpä hän olisi ansainnut yhtä kovan rangaistuksen kuin asetta käyttänytkin henkilö. Sen sijaan häntä kohdeltiin silkkihansikkain.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12425
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Syys 18, 2011 9:35 pm

Kas olipa täällä tämmöinen vastine...
aspiin kirjoitti:heippa doctor l mielenkiintoista seurata sun juttuja täällä sivustolla.mietityttää oletko millä asialla täällä pyörimässä,siis netissä. murhat ym ikävät asiat kiinnostaa ihmisiä,ikävä kyllä .eli ns,normaalit ihmiset ei kyttää täällä,herää kysymys,oletko kyttä tai vasikka? vai haetko elämää,kokemuksia mitä et itse jostain syystä uskalla? tiesitkö että aspia etsittiin ja syytettiin kuhmalahden pankkiryöstöstä? oli kaveri ylilomilla sillon! syyte hylättiin,ei pyst yhdistää kyseiseen.lusu, edesmennyt,kolivaara tiputti sen...ja nevalaisen jobbe (kiva kaveri!) oli kunnes mannet tappo, alan miehet tietää ym,jos kirjotat nimimerkillä,mikset et omalla nimellä? minä kirjotan..tutuille terkkuja! t.Asp Ari
Kuulepas nyt herra Haapa!
Kuva
Kuva Alibi 10/1985 kansi
Normaalit ihmiset pyörivät myös täällä ja lukevat (kyttäävät - kuten asian ilmaisit) kaltaistesi typerysten toilailuja. Kuka mistäkin syystä. Se, että aikoinaan surmasit kaksi ihmistä oli poikamaista uhoamista, kovan maineen hankkimista - ja ennen kaikkea - peruuttamatonta hölmöilyä. Mutta että vielä runsaan 20 vuoden jälkeen tapahtuneesta tunnet siitä ylpeyttä, kertoo kaiken sinun henkisestä tilasta. Elät siinä luulossa, että olet rohkea mies kun olet "uskaltanut" ampua kaksi ihmistä. Kertomasi mukaan se oli mahtava kokemus. Mitäs jos ampuisit vain itsesi? Se voisi olla paras kokemuksesi. Tai ainakin se olisi palvelus yhteiskunnalle.

Kun noin uhoat, niin miksi et ole hakeutunut palkkasoturiksi jonnekin sotatoimialueelle kokemuksia keräämään? Voisit kokea lisää tappamisen iloa. Vai eikö uskallus riitä? Siellä saatetaan usein ampua takaisin - niillä on aseet. Imatralla elokuussa 1985 ei niitä uhreilla ollut.

Ohessa yksi ote Ari Aspin surkean elämäntyön tuloksesta:
Kuva
Kuvattu muutama vuosi sitten. Toisen uhrin - autokauppiaan - hauta on myös samalla hautausmaalla Imatralla.

Niin tuosta Kuhmalahden pankkiryöstöstä mistä ylpeänä kerroit... Sehän on juuri se juttu missä ryöstäjällä meni kesken kaiken paskat housuun ja pankkikonttoriin lemahti karmea haju. Tämän jälkeen ryöstäjä luikki tyhjän saaliskassin kanssa ulos, kaatui rapuissa, hukkasi aseena olleen ruuvimeisselin, lähti fillarilla karkuun mutta hetimiten housunlahje jäi ketjun ja rattaan väliin, jolloin pakomatka tyssäsi siihen. Poliiseilla oli naurussa pitelemistä kun paskalle haiseva rääpäle tempoi lahjettaan epätoivoisesti irti. No, koppiin vaan - mutta suihkun kautta.
-Toki olet kertonut kavereillesi erilaisen tarinan, mutta kukapa sitä ei valehtelisi pitääkseen kovan pojan mainetta yllä. Ymmärrän.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ma Syys 19, 2011 12:08 am

On muuten aito Asp, sen verran samanlaista tekstiä on kuin v. 1986 Alibissa jossa siteerataan hänen kirjeitään. (löytyy tuolta rekisteröityneille: http://www.atfreeforum.com/crimestory/)

Myös Kammonen löytyy netistä, mutta hän on muuttanut nimensä. Vaikka kummankaan näiden älykkyys ei varmaankaan keskivertoa korkeampi ole, niin minulle välittyy mielikuva, että Kammonen on Aspia terävämpi.

Olisi kiva saada enemmän siitä Alibin jutusta tähän, lähinnä siitä että millaisia nämä miehet olivat ja mitä heidän omaisensa ajattelivat tästä. Muistaakseni heistä sanottiin, että kummankaan ei olisi ihmiset uskoneet pystyvän tähän.

Inhorealisti

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti » Pe Syys 30, 2011 11:01 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Niin tuosta Kuhmalahden pankkiryöstöstä mistä ylpeänä kerroit... Sehän on juuri se juttu missä ryöstäjällä meni kesken kaiken paskat housuun ja pankkikonttoriin lemahti karmea haju. Tämän jälkeen ryöstäjä luikki tyhjän saaliskassin kanssa ulos, kaatui rapuissa, hukkasi aseena olleen ruuvimeisselin, lähti fillarilla karkuun mutta hetimiten housunlahje jäi ketjun ja rattaan väliin, jolloin pakomatka tyssäsi siihen. Poliiseilla oli naurussa pitelemistä kun paskalle haiseva rääpäle tempoi lahjettaan epätoivoisesti irti. No, koppiin vaan - mutta suihkun kautta.
-Toki olet kertonut kavereillesi erilaisen tarinan, mutta kukapa sitä ei valehtelisi pitääkseen kovan pojan mainetta yllä. Ymmärrän.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Voiko tällaista viestiä edes jättää, missä on pelkästään hymiöitä? :)

Hieno tarina, annan sinulle Doctor raikuvat aplodit! Itse tapauksesta... todella surkeaa kaikin puolin. Autovarkauden takia piti ampua ihminen! Sitä jäin miettimään, että mikä oli motiivina anastaa tuo haulikko alunperin? Oliko Aspilla rikostaustaa ennen tuota kammottavaa kaksoismurhaa?

Inhorealisti

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti » Pe Syys 30, 2011 11:08 pm

maija turjukka kirjoitti: Haluaisitko kenties itse valottaa meille muille, miltä tuntuu (noin pitkän tuomion kärsittyään) vieläkin tulla lehdistössä kutsutuksi kaksoismurhaajaksi? Mikä on ollut vaikeinta vapaudessa tämän kuluneen viiden vuoden aikana? Ja vielä se tärkein kysymys noista tuomioosi johtaneista tapahtumista: Opitko kenties niistä jotakin?
En vastaa hänen puolestaan, mutta huomasin äsken hänen kirjoittaneen samana päivänä suomi24:seenkin viestin:

kiviikko
19.4.2009 13:03
0
Sulje

Ari Asp
aspi tässä.sori jos saman nimisille ihmisille on mun takia tullut ikävyyksiä.kaikille tietämöttömille haluan sanoa,henkirikos ei ole ikinä hyväksyttävä asia! mutta jos läheisen lapseen aikunen tekeelapselle seksuaalista juttua,niin en hyväksy sitä,luultavasta useampi ihminen on samaa mieltä.saaatikka että lapsi elettyään ja valkolakin saatuan tekee itsemurhan!jos jotakin läheistäni kohdeltaisiin samoin niin ,kyllä rankaisisin tyyppiä,ehkä eri tavalla! edelleen!joten paskan puhujat,eläkää omaa "kivaa" elämää ja elkää eläkö toisten "juoruilla"! ps.imatrallakin yx kyttä jota säälin,juhannus... ei oo silläkään kaikki kotona,ja väärässä ammatissa mutta kohtalo näyttää meidän jokaisen tien!kivaa kevättä hörhöille ja tutuilla! t.ari asp

Inhorealisti

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti » Pe Syys 30, 2011 11:13 pm

Viestittelyni tässä ketjussa alkaa mennä jo liiallisuuksiin, mutta satuin löytämään/päättelemään kaverin osoitteen. Eli esim. maija turjukka, jos sinulla on halua ja kanttia mennä tervehtimään Aria, niin täältä saat lisätietoja...

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5066
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Imatran haulikkomurhat elokuussa 1985

Viesti Kirjoittaja maija turjukka » La Loka 01, 2011 2:58 pm

^Kiitos vaan ehdotuksesta, Inhorealisti, mutta luulen, että se kuviteltu kantti loppuisi viimeistään Aspin kynnyksellä :shock:
Eikä mua oikeastaan halutakaan hänen luonaan vierailla, toivon vaan, että pysyttelisi kaidalla tiellä lopun ikäänsä.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Vastaa Viestiin