Jokelan koulusurmat ( ketju 2 )

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
pahis
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: La Marras 15, 2008 1:09 am

Viesti Kirjoittaja pahis »

VoDKa kirjoitti:
Marsalkka kirjoitti:
VoDKa kirjoitti:[ koulukiusaamiselle, että nettivainoamiselle;
Voi kun ne syyt näille teoille olisivatkin näin yksinkertaisia.
Tiedän, ettei tuossa ole kaikki tekoihin johtaneet syyt, lähellekään. Mutta yllättävästi nuo siellä on aina mukana. Jostainhan se on aloitettava, minusta tuo olisi varmasti helpoimmasta päästä. Kun saisi vain taottua sitä järkeä sen verran ihmisiin, mutta ei ole helppo homma, ei. Ja sitten kauhea huuto ja meuhkaaminen, kun jotain taas tapahtuu.
huolestuttavia asenteita täällä on aistittavissa useammankin kirjoittajan kirjoituksista.

ihmisiä on kiusattu koulussa kautta aikojen ja nyt kaksi idioottia tekee tällaisen narsistisen mielisairaan teon että telottaa viattomia ihmisiä ja toimii muutenkin julkisuushakuisesti kopioiden maailmalla tapahtuneita koulusurmia.

on todellakin vastuutonta hyväksyä nämä tapahtuneet asiat siten että on ihan ymmärrettävää että koulukiusaaminen näissä tapauksissa ja jatkossakin johtaa tällaisiin asioihin.

porukalla on sellaisia kommentteja täällä, että niistä voi aistia lähinnä vahingoniloa, sitä että nämä tapaukset ovat jotenkin alitajuisesti tuottaneet tyydytystä. todella huolestuttavaa tollanen "siitäpäs saitte" kirjoittelu.
Erään kuusikymppisen heimopäällikön tapauksessa tehokkaimmaksi lahjaksi osoittautui neljä sinistä Viagra-pilleriä.

- Hän totesi, että olemme mahtavia miehiä. Sen jälkeen saimme tehdä hänen alueellaan mitä halusimme, agentti kertoi.

Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6325
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

^ Käsittämättömimpiä ja lapsellisimpia ovat olleet vihjailut, joiden mukaan osa kuolleista olisivat ansainneet kuolemansa, koska olisivat olleet koulukiusaajia. Haloo! Ansaittu kuolema koulukiusaamisen takia. Kuinka harhainen voi ihminen olla?
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

pahis kirjoitti:
VoDKa kirjoitti:
Marsalkka kirjoitti: Voi kun ne syyt näille teoille olisivatkin näin yksinkertaisia.
Tiedän, ettei tuossa ole kaikki tekoihin johtaneet syyt, lähellekään...
huolestuttavia asenteita täällä on aistittavissa useammankin kirjoittajan kirjoituksista.

ihmisiä on kiusattu koulussa kautta aikojen ja nyt kaksi idioottia tekee tällaisen narsistisen mielisairaan teon että telottaa viattomia ihmisiä ja toimii muutenkin julkisuushakuisesti kopioiden maailmalla tapahtuneita koulusurmia.

on todellakin vastuutonta hyväksyä nämä tapahtuneet asiat siten että on ihan ymmärrettävää että koulukiusaaminen näissä tapauksissa ja jatkossakin johtaa tällaisiin asioihin.

porukalla on sellaisia kommentteja täällä, että niistä voi aistia lähinnä vahingoniloa, sitä että nämä tapaukset ovat jotenkin alitajuisesti tuottaneet tyydytystä. todella huolestuttavaa tollanen "siitäpäs saitte" kirjoittelu.
Kouluja ei ole aina käyty, toisin sanoen kaikkien ei ole ollut sinne pakko mennä ja se on ollut helppo halutessaan keskeyttää vaikka jo ala-asteikäisenä. Nykyään koulussa käyminen on pakollista, ihmisten kiireinen elämäntyyli pakottaa täydellisyyteen ja kiireenomaiseen elämään. Pakko oppia, uutta tietoa paukutetaan päähän ja samaan aikaan ihmisistä aidosti välittäminen on kadonnut. Siinä missä ennen tarjottiin yösijaa matkalla oleville, vieraitakin ihmisiä autettiin ja yritettiin pitää huolta siitä, ettei kukaan jäisi lumihankeen kuolemaan (ellei ollut todella vihattu henkilö kyseessä) nykyään vain katsotaan nopeasti, jos sitäkään, samalla kun paahdetaan ohi tuhatta ja sataa. Hermot ei riitä edes kassajonossa normaalisti jonottamiseen, vaan pian alkaa jalalta toiselle painon vaihtelu ja hermostunut vilkuilu ja tuhahtelu. Lapsille ei riitä aika kun juostaan töihin ja kotiin, nukutaan sekunti ja takaisin töihin tuhatta ja sataa. Kasvatus on jäänyt yhteiskunnalle ja koululle, psykiatriseen hoitoon hakeudutaan suurinpiirtein vasta siinä vaiheessa kun ääniä alkaa kuulumaan päässä. Ja koko ajan samaan aikaan murehdit asuntolainaa, autolainaa, remppalainaa, venelainaa, mökkilainaa... Ja tämän takia teet töitä entistä enemmän, niin että lopulta lapsille jää aikaa puoli minuuttia/päivä, sekin siinä vaiheessa kun ilmoitat että on nukkumaanmenoaika ja jos lapsi on onnekas, käyt peittelemässä sen petiin. Ruokaa ei enää tehdä itse, se tulee kaupan pakastealtaasta. Aito välittäminen on kadonnut, mikä tekee useimmista lapsista jotenkin ongelmaisia ja tällöin herkemmät joutuvat silmätikuksi, kun puretaan sitä omaa pahaa oloa siihen yhteen oikein porukalla, kun ollaan niin kovaa jätkää, että oksat pois.

Ja tämän pikkujäbän psyyke ei ehkä kestäkään sitä, vaan isommaksi kasvettuaan siinä käy sitten juuri näin.

Mutta ei se mitään! Onhan se nimittäin hienoa, että meidän Niko käy yliopistoa ja lukee täysin hyödytöntä nimikettä vain sen takia, että se on niin pirun hienon kuuloista. Koska sitten kun Niko on maisteri ja on valmistunut ammatillisesti ei-miksikään, niin se voi mennä naimisiin sen Maijan kanssa ja yhdessä tehdä kolme lasta ja ostaa hienon auton ja talon ja mökin saaristosta - lainarahoilla tietenkin.

Mistähän se oravanpyörä on muuten valmistettu? Uskoisin, että metallista, sopivan kylmä materiaali semmoiseen.
Marsalkka kirjoitti:^ Käsittämättömimpiä ja lapsellisimpia ovat olleet vihjailut, joiden mukaan osa kuolleista olisivat ansainneet kuolemansa, koska olisivat olleet koulukiusaajia. Haloo! Ansaittu kuolema koulukiusaamisen takia. Kuinka harhainen voi ihminen olla?
Ne tietää, joiden kuuluukin. Tässä ei tarvitse harhainen olla kun tietää faktat.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Siltähän se tuntuu, että maailma olis parempi paikka ilman tiettyjä tyyppejä.

En viittaa juuri tähän ampumisjuttuun, vaan ihan muualle. Kuitenkin: joihinkin ei auta kuin kuolema. En silti itse lähtisi ampumaan ketään, koska pelkään aseita. Yritän vain kestää. Kaikki eivät kuitenkaan jaksa kestää, se on selvä. Ja näitä tulee olemaan jatkossakin.
Nothing is quite what it seems

Unus multorum
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Joulu 31, 2008 4:14 am

Viesti Kirjoittaja Unus multorum »

Ketjuja pikaisesti selaillen, jää ihmetyttämään, miksi jotkut tuntuvat pitävän niin ongelmallisena ja vääränä, jos kehtaa sanoa, että koulukiusaamiseen tulee puuttua kovalla kädellä jatkossa, tällästen tapausten mahdollisimman suuren ehkäisyn takia. Onko sitten ihan okei olla puuttumatta kiusaamiseen, koska ei se voi tälläistä aiheuttaa, ainahan on koulukiusaamista ollut! Typerää logiikkaa mielestäni. On myös outoa, että leimataan suorastaan pitämään tälläisiä tekoja ihan hyvinä juttuina, jos kertoo pitävän koulukiusausta yhtenä suurena tekijänä näihin tekoihin, ja ymmärtävän jopa tekoja.

EDIT: Ja vielä, että eihän voida tietenkään olettaa, että pelkkä koulukiusaus näitä aiheuttaisi, mutta kuten VoDKa kirjoitti nykyään elämä on erilaista. Sellaista, että koulukiusauksen merkitys tälläisissä teoissa kasvaa, kun se taakka on vielä kaiken kiireen ja muun lisäksi kannettavana.
nyrkilläkin mies voidaan tappaa
vaik paras ois kai olla tappamatta
mutta jos kerran henki pitää ottaa
varmempaa on käyttää vasaraa

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2070
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

<<------ Tervetuloa hra Auvinen meidän ei-aina-niin-iloiseen joukkoomme. Vaatii mielestäni rohkeutta paljastaa itsensä tällaisessa yhteydessä, vaikka johan rouvan kanssa sen televisiossa teitte. Siitä arvostukseni, ja edelleen sanon, että erityisesti P-E:n äidin tuska kosketti minua erityisellä tavalla.

On varmasti herättänyt monenlaisia tunteita lukea tätä ketjua, ja yleensäkin nähdä kaikkialla ympärillään kerrattavan Jokelan tapahtumia uudelleen ja uudelleen.
Olisi täysin järjetöntä odottaa neutraaleja kannanottoja keneltä tahansa sellaiselta, jota nämä traagiset tapahtumat ovat koskettaneet. Siksi joudumme kaikki muistamaan sen, että vaikka totuutta olisi vain yksi, sen kohtaaminen riippuu katsantokannasta.

Meillä ulkopuolisilla on myös tarve ymmärtää miksi tällaista tapahtui, ja vielä Kauhajoellakin se sama viime vuonna. Asiat pitäisi ymmärtää myös laajemmin, että kouluammuskelujen estäminen olisi mahdollista ja helpompaa.
Itselläni ei ole vaikeutta ymmärtää koulukiusaamisen osuutta Jokelan tapauksessa. Olen nähnyt hitusen tuota puolta opetus- kasvatusalallakin työskennelleenä, sekä äitinä. Muistan myös yhden entisen koulutoverin, jonka oma ratkaisu oli lopulta itsemurha vuosien kiusaamisen jälkeen.

Jos mietimme onko yhteiskunnassamme vielä tehty kaikki voitava pienen yksilön suotuisan kehityksen suojaamiseksi ja koulukiusaamisen ehkäisemiseksi, niin siihen valitettavasti taitaa olla vain yksi vastaus, ja se on: ei.

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

pahis kirjoitti:no, siinähän teet. Kerro samalla kenen kunniaa olen loukannut. mua ei tällainen uhkailu hetkauta suuntaan eikä toiseen. edelleenkin pidän raukkamaisena molempien koulusurmaajien tekoja, ja vastuuttomana ja raukkamaisena sellaista että kouluampujista yritetään maalailla jotain sankareita. varmaan seuraavaksi joku ehdottaa että pystytetään niille patsas jonnekkin.

jos mielestäsi jokelan murhat eivät olleet raukkamainen teko, niin mikä sitten on?
Tässä ei ole kukaan maalaillut yhtään mitään. Ongelma on lähinnä siinä, että pitäisi tajuta, ettei tuo teko ollut sellainen että Pekka olisi yhtenä aamuna herännyt ja huomannut aseen sängyn laidalla ja keksinyt, että tänäänpä tapan ihmisiä. Koko teko tapahtui pitkäaikaisen kärsimisen seurauksena, johon myötävaikuttivat mm. muiden käytös Pekkaa itseään kohtaan. Ihmisiä on kuollut, kyllä, sille ei enää mahdeta tässä vaiheessa yhtään mitään. On vain yritettävä nähdä sitä minkä takia tämä teko tapahtui ja kuinka se voidaan vastaisuudessa estää tapahtumasta uudelleen. Mutta porukalla tuntuu olevan ihan liian kiire keskittyä kiroamaan tekijää ja elämään pientä elämäänsä, kuin halua estää tälläisten tapahtuminen tulevaisuudessa.

Seuraavan kerran kun jotain tälläistä tapahtuu, niin ihan turha kauhistua enää siinä vaiheessa. Se on se ihmisten välinpitämättömyys ja nuorten pahoinvointi joka tätä aiheuttaa nyt ja tulee aiheuttamaan tulevaisuudessakin.

Jos tulevaisuudenkuvassa on hauskaa odottaa keltaisen lehdistön paisuteltuja juttuja aiheesta ja selata läpi kaikki foorumit kun tämä tapahtuu uudelleen (ja jotain tälläistähän tulee tapahtumaan, kuka oikeasti jaksaa yllättyä enää silloin kun niin käy?), niin ihan vapaasti voi keskittyä kirjoittamaan sontaa nettifoorumeille ja osoittelemaan sormillaan syyttömiä sen sijaan, että tekisi oikeasti jotain konkreettista asian eteen.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6325
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

K.Karhunen kirjoitti:[ä Koulukiusaaminen on Y-K-S-I merkittävä syy..
Kyllä. Se on yksi syy.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6325
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

VoDKa kirjoitti:[
Ne tietää, joiden kuuluukin. Tässä ei tarvitse harhainen olla kun tietää faktat.
Ja fakta on, että joku ansaitsee kuolemansa, koska oli koulukiusaaja?
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

K.Karhunen
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 11:08 am

Viesti Kirjoittaja K.Karhunen »

Marsalkka kirjoitti:
VoDKa kirjoitti:[
Ne tietää, joiden kuuluukin. Tässä ei tarvitse harhainen olla kun tietää faktat.
Ja fakta on, että joku ansaitsee kuolemansa, koska oli koulukiusaaja?
Yhtäläisesti: ansaitseeko koulukiusattu kuolemansa? Ja kiusaaminen oli yksi syy, pitkäkestoinen sellainen. 10V. Kokeile itse, niin tiedät enemmän. Toinen on eristäminen. Siihen vielä hienot ratkaisut terveydenhuollossa kun pyysimme terapiaa paniikkihäiriöön ja sosiaalistentilanteiden pelkoon, jotka olivat aiheutuneet kiusaamisesta ja eristämisestä. Eli tapaus on niin lievä ja jonot niin pitkät, ei ole mahdollista. Prkl....purkki Cipralexia määrättiin - niin tai aluksi Cipramilia ja jotain betasalpaajaa.

Michaelm
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Pe Heinä 06, 2007 9:45 pm

Viesti Kirjoittaja Michaelm »

Niin, sehän on vaan niin hemmetin paljon helpompaa syyttää ja vihata jokaista joka tekee jotain ei-sallittua, jossa myös viattomille tulee vahinkoa, kuin yrittää ymmärtää, että miksi näin tapahtuu. Sekin johtuu täsmälleen ja vain siitä, että silloin joutuu katsomaan peiliin, ja sehän se vasta perhana ottaakin kipeää, että itse (ei siis välttämätä juuri itse omana persoonanaan, vaan itsensä kaltaiset) on saattanut olla myötävaikuttamassa tällaisten tapausten syntyyn. Oma mielipiteeni siis vain, huomiotta saa jättää.

Ja tuo mitä Karhunen kertoo, että määrätään vai cipralexia tms, mutta terapiasta ei tietoakaan. Vihaksi pistää. Toki hyvä lisä nuo lääkkeet, mutta terapiahan se tärkein on.

pahis
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: La Marras 15, 2008 1:09 am

Viesti Kirjoittaja pahis »

Tottakai koulukiusaaminen on vakava asia. Mutta tää jokelan teurastus oli jotain niin törkeää, että siitä ei pidä edes puhua samana päivänä koulukiusaamisen kanssa.

Mua suututtaa tosi paljon se että jonkun sekopään mieletön teko yritetään jotenkin normalisoida ja saada kuulostamaan ymmärrettävältä.

Kunnianloukkausta ei näin julkisesta ja törkeästä asiasta ikinä saa. Pekka itse halus tehdä itsestään julkisen, ja on ihan luonnollista että hän tollasella älyttömällä teolla saa aikaan vihaa ja julkista kommentointia nyt ja tulevaisuudessa.
Erään kuusikymppisen heimopäällikön tapauksessa tehokkaimmaksi lahjaksi osoittautui neljä sinistä Viagra-pilleriä.

- Hän totesi, että olemme mahtavia miehiä. Sen jälkeen saimme tehdä hänen alueellaan mitä halusimme, agentti kertoi.

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2070
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

pahis kirjoitti: Mua suututtaa tosi paljon se että jonkun sekopään mieletön teko yritetään jotenkin normalisoida ja saada kuulostamaan ymmärrettävältä.
Ei tässä mitään normalisointia yritetä. Olen sitä mieltä, kuten käsittääkseni myös Jokelan surmaajan vanhemmatkin, ettei tuollaiselle teolle ole oikeutusta. Ei mitenkään. Se teko oli väärä. Mutta moraalilla asian kanssa ei ole mitään tekemistä. Sairas mieli ei tunne moraalia, eikä erota mikä on oikein ja mikä väärin.

Teon ymmärtäminen, tai oikeammin siihen johtaneiden syiden ymmärtäminen olisi yhteiskunnallisesti varsinkin paikallaan. Mielipiteesi saat sinäkin, pahis, ilmaista mutta kuten aiemmin sanoin: totuuden kohtaaminen riippuu katsantokannasta.

Meike R.
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 1:00 pm
Paikkakunta: Dallas, TX

Viesti Kirjoittaja Meike R. »

Enpä ois uskonut että tästäkin aiheesta käydään vielä näinkin intensiivistä keskustelua.. Tosin onhan tämä tietysti keskusteltava aihe isolla A:lla.

Nopeasti selaillessa tässä tuntuu olevan suuri joukko ihmisiä, jotka pyrkivät ymmärtämään kokonaisvaltaisesti tapahtumat, muutama jotka pyrkivät ymmärtämään vielä enemmän asioita tämän koulukiusatun kannalta ja muutama jotka eivät pyri edes ymmärtämään kuin omat kantansa sen kummemmin asiaa pohtimatta.

En tiedä itse tapauksesta faktoja, jotta voisin muodostaa kunnollista kokonaiskuvaa. Mutta kyllä tämän ketjun lukeminen on myös avannut silmiä myös siihen toiseen puoleen, mitä lehdissä ei niinkään kirjoiteltu. Helppo aina syyttää sitä mitä muutkin, unohdetaan että asioilla on monta puolta eikä tällaisessa tapauksessa asiat todellakaan ole yksinkertaisia.

Ja iso hatunnosto Mr. Auviselle että tuli esiin nimimerkin takaa. En osaa edes kuvitella kuinka vaikeata tämä teille on ollut.
"If I hit bottom and everythings gone
In the great Mississippi, please drown me and run

The right words spoken gold,
if I was God you'd sell your soul to...

THE GREAT SOUTHERN TRENDKILL"

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

^ Hyvä kannanotto nti Jonesilta. Jos jokin on täysin varmaa (ja jos jostakin voimme olla samaa mieltä...), niin se, että mitään sellaista ei kyetä ennaltaehkäisemään, jota ei ymmärretä.

Ja ymmärtäminen ja hyväksyminenhän ovat edelleen eri asioita.

Lukittu