Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsensä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

nyan
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 23, 2018 3:12 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja nyan » Pe Kesä 01, 2018 1:44 pm

Sterling kirjoitti:Onko tästä tapauksesta tullut mitään lisätietoa? Onko tekijä ollut päihteissä tms?
Poliisin tutkinta ei ilmeisesti vieläkään ole valmis, mutta kummatkin vanhemmat antaneet useita haastatteluja ruotsiksi kevään aikana. Äidin haastattelun mukaan ollut tekijällä äihdeongelma. Tytölle järjestettiin myös muistokonsertti.

https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/163458
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/03/ ... te-av-alla
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/03/ ... -men-ocksa
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/03/ ... ada-person

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4758
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja URSA » To Kesä 14, 2018 10:30 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 0_u0.shtml
Tammisaaren murhan esitutkinta valmis: ex-poikaystävä raiskasi ja murhasi naisen ja surmasi sitten itsensä - motiivina päättynyt suhde

Tänään klo 10:13

Koska avainasemassa olevat henkilöt ovat molemmat menehtyneet, poliisi ei ole kokonaan pystynyt selvittämään motiivia.

Raaseporissa Tammisaaressa sattui viime kesänä julma henkirikos, jossa sai surmansa vuonna 1997 syntynyt nainen.
Poliisi epäili murhasta naisen 20-vuotiasta entistä poikaystävää. Epäilty kuoli henkirikoksen jälkeisenä päivänä.
Poliisi on tutkinnassa selvittänyt tapahtumien kulun. Tapaus on poikkeuksellinen, sillä sekä uhri että epäilty ovat menehtyneet.

Paikalla suoritettiin poliisin teknistä tutkintaa. Epäilyksi surmaajaksi selvisi heti naisen ex-poikaystävä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan Tammisaaressa viime kesänä tapahtuneesta henkirikoksesta.

Tapaus on poikkeuksellinen, sillä sekä uhri että murhaaja ovat molemmat menehtyneet. Mies surmasi entisen tyttöystävänsä tämän asuntoon 20. kesäkuuta vuonna 2017.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi löysi menehtyneen naisen Metsästystiellä Tammisaaressa. Poliisin mukaan oli heti todettavissa, että nainen oli joutunut henkirikoksen uhriksi. Epäilyksi murhaajaksi nousi välittömästi uhrin entinen poikaystävä.

Nyt valmistuneen esitutkinnan oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti, että nainen oli menehtynyt teräaseella aiheutettuihin vammoihin. Tekovälineenä oli metsästysveitsi, ja se löytyi rikoksesta epäillyn tavaroista lähellä löytöpaikkaa. Rikoksesta epäilty entinen poikaystävä oli sitonut naisen ennen tekoa. Nainen menehtyi välittömästi.

Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen sekä paikkatutkinnan perusteella toiseksi rikosnimikkeeksi on esitutkinnan aikana lisätty törkeä raiskaus. Poliisilla on todennäköisiä syitä epäillä naisen joutuneen myös seksuaalirikoksen uhriksi.

Naisen ruumiin löytymisen jälkeen 20-vuotiasta miestä etsittiin useiden poliisipartioiden voimin. Poliisin tietoon oli tullut, että mies oli ottanut aseita mukaansa lähdettyään kotoaan. Tarkastuksia tehtiin eri puolilla Suomea muun muassa Pohjanmaalla, Helsingissä ja Itä-Uudellamaalla. Poliisilla oli käsitys, että epäilty oli vaaraksi muille ihmisille.

Poliisi pyysi silminnäkijähavaintoja autosta, jolla miehen epäiltiin olevan liikkeellä. Silminnäkijä ilmoitti, että ajoneuvo oli löytynyt tyhjänä Svartbäckin alueelta Raaseporista. Ajoneuvo löytyi hylättynä metsätien varrelta.

Motiivi liittyi eroon

Myöhemmin rikoksesta epäilty mies löytyi maastosta menehtyneenä. Miehen kuolemansyyn selvittämiseksi on tehty kuolemansyyntutkinta, eikä siihen liity poliisin mukaan ulkopuolisia.

Poliisi on tutkinnassaan saanut selville, että rikoksesta epäilty oli jo jonkin aikaa ennen tekoa käyttänyt huumeita, tarkemmin sanottuna kannabista. Rikoksesta epäilty oli oikeuslääketieteellisen tutkimuksen lausuntojen mukaan tekohetkellä kannabiksen vaikutuksen alaisena.

Koska avainasemassa olevat henkilöt ovat molemmat menehtyneet, poliisi ei ole kokonaan pystynyt selvittämään motiivia. Poliisin mukaan esitutkinnassa on kuitenkin saatu näyttöä siitä, että rikoksesta epäilty oli aikaisemmin uhannut vakavilla seurauksilla, jos osapuolten välinen suhde päättyy. Suhde oli kuitenkin päättynyt kuukausia ennen tekoa.

Menehtyneellä naisella oli uusi tuore suhde, johon hän halusi panostaa. Tätä asiaa rikoksesta epäilty ei todennäköisesti ole hyväksynyt. Poliisi on pystynyt asianosaisten viestittelyn perusteella myös vahvistamaan, että osapuolten välinen tilanne on muuttunut noin viikko ennen tapahtumaa. Siitä eteenpäin rikoksesta epäillyn viestintä on muuttunut välinpitämättömäksi ja vihamieliseksi.

Kuulusteluissa on myös selvinnyt, että vaikka rikoksesta epäiltyä ei mielletty sellaiseksi, niin hänellä oli äkkipikainen ja aggressiivinen luonne. Viimeisimpien vuosien varrelta on useamman henkilön toimesta tuotu esille useampi tapahtuma, jossa mies oli käyttäytynyt väkivaltaisesti tai uhkaavasti. Yksittäisinä tekoina ne eivät kuitenkaan olleet sellaisia, joiden perusteella olisi pitänyt pelätä tämänkaltaisen rikoksen tekemistä.

Koska rikoksesta epäilty on menehtynyt, asian tutkinta päätetään poliisin päätöksellä. Asia ei siis etene syyteharkintaan.

Näytöt
Sammakkoprofessori
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja Näytöt » La Kesä 16, 2018 2:51 pm

Tuolta löytyy myös poliisin tiedote asiasta: https://www.poliisi.fi/lansiuusimaa/tie ... unut_71333

Aika pitkälti samat asiat kuin Iltalehdessä. Vähän vaan oli toimittaja lyhennellyt tekstiä.

nyan
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 23, 2018 3:12 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja nyan » Ti Kesä 19, 2018 3:31 pm

Näytöt kirjoitti:Tuolta löytyy myös poliisin tiedote asiasta: https://www.poliisi.fi/lansiuusimaa/tie ... unut_71333

Aika pitkälti samat asiat kuin Iltalehdessä. Vähän vaan oli toimittaja lyhennellyt tekstiä.
Isän FB-päivityksen mukaan todellisuudessa vielä aika paljon raaempi murha, kuin mitä poliisin tiedotteesta käy ilmi.

Keskustelun otsikko on muuten vähän ärsyttävä, eihän kyseessä ollut enää tyttöystävä.

Otsikkoon lisätty sana ex
-NILS

Turmionenkeli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Kesä 17, 2018 4:57 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja Turmionenkeli » Ti Kesä 19, 2018 4:04 pm

Mitä siellä isän päivityksessä sitte oli eri juttuja kuin lehdessä?

Morgan Kane
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane » Ti Kesä 19, 2018 4:26 pm

Ohessa Lars Backlundin päivitys.

I går fick vi läsa om ren o skär ondska ett brott så rått och omänskligt. Hur en människa kan vara så förbannat sjuk att utsätta en annan människa för sina sjuka handlingar att förnedra och mörda en annan människa på det sätt som han gjorde. Ni som stod upp och skrek efter hans rättigheter till hans finna minne som den goda och snälla människa han enligt eran mening var... Välkomna till verkligheten stig ner till jordens yta läs den slutplädering som polisen gett ut den är betydligt mildare än den rapport som vi har tagit del av...Att som förälder läsa om hans råa handlingar hur planlagt och förnedrande det var. Ni som påstår att han var så bra var gick det då fel.... Nej vi måste precis som Monika Fagerholm säger i sin Intervju prata om våldet missbruket osv.
Att mista sin dotter på detta grymma sätt är ofattbart, bara för att en människa tar sig rätten att bestämma över hennes liv... Hur uppfostrar man en person till det ?Vad gick fel man kan inte skylla allt på drogerna men visst säkert en del men att bägge föräldrarna är medvetna om hans missbruk men väljer att inte reagera han bor ju hemma... Han hade tillbringat hela dagen hemma med sin Pappa och tagit ryggsäcken med mordvapnet ur sitt rum och sagt att han åker till Cissis....Att ta hand om sina barn i med och i motgång hör till föräldrarnas roll att acceptera ett missbruk gör det möjligt för personen att fortsätta i sitt missbruk låta den egna stoltheten komma ivägen för att se till att personen får den vård han skulle behöva gör en medskyldig till de händelser som kommer senare...
Cecilias rum är så tomt borta är den levnadsglada människan, den person som man sett växa upp till en ung kvinna med framtidsplaner, nykär och nyfiken på allt vad livet kan ge. Hastigt suddades dina planer drömmar och hela du bort, bara för att ersättas med total hjälplöshet oförståelse och ett hat och raseri som man på något sätt måste få ut. Jag sitter ofta i ditt rum söker svar o hjälp utan att se, kan bara känna smärtan som aldrig tar slut.... Mina tankar går till dina sista stunder i livet, vilken skräck du skall ha upplevt innan svinet skär din hals, våldtäckten allt han åsamkade dig i din sista stund i livet. Tony brinn Tony brinn i det helvete du förtjänar....Som en vän sa till mig de finns ingen grop djup nog som du skulle slängas ner.... Tack alla vänner och även de som jag inte känner som har visat sitt stöd under detta helvetes år.
Tack till poliserna som stöttat oss och alltid tagit sig tid att lyssna.

Cecilia jag saknar dig så lider med dig och försöker minnas de fina. Kram vännen

Turmionenkeli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Kesä 17, 2018 4:57 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja Turmionenkeli » Ti Kesä 19, 2018 5:08 pm

Harmi ku en ymmärrä ku sieltä täältä joitain juttuja :roll:

nyan
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 23, 2018 3:12 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi tyttöystävänsä ja itsensä

Viesti Kirjoittaja nyan » Ti Kesä 19, 2018 11:14 pm

Turmionenkeli kirjoitti:Harmi ku en ymmärrä ku sieltä täältä joitain juttuja :roll:
Tuossa siteeratussa päivityksessä isä sanoo, että poliisin julkinen raportti on paljon lempeämpi kuin oikea raportti, josta käy ilmi, kuinka raaka ja suunnitelmallinen teko oli. Isän aiemmassa päivytyksessä tämä sanoi myös, että paikallinen poliisi olisi sanonut, ettei hän koskaan ole nähnyt yhtä rajua jälkeä rikospaikalla.

Morgan Kane
Alibin satunnaislukija
Viestit: 145
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 8:33 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja Morgan Kane » Ke Kesä 20, 2018 8:22 am

Osaako joku paremmin ruotsia osaava vahvistaa, että tuossa isä myös syyllistää tekijän vanhempia päihdeongelmaan puuttumattomuudesta?

Sterling
Alibin kestotilaaja
Viestit: 341
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 8:25 pm
Paikkakunta: Vaihtelee

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja Sterling » Ke Kesä 20, 2018 9:27 am

Ehkä näinkin voisi asian ilmaista. Kyllähän tuossa niin lukee.Kirjoittaa myös että tekijän puollustelijat voisivat mennä lukemaan raportin kuinka kiltti tämä Tony oli. Yksityiskohtainen raportti heillä siitä mitä kaikkea Tony uhrille teki. Tämän tajusin minä koulu ruotsilla :) jos joku kaksikielinen voisi kääntää tuon.
Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.

Permit_Denied
Alibin kestotilaaja
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied » Ke Kesä 20, 2018 4:38 pm

Hyvä että tämä saastainen naisia vihaava geenivirhe tajusi sentään tappaa itsensä; muutenhan hän olisi selvinnyt jollain mikkihiirituomiolla ja päässyt sen jälkeen takaisin puolustelijoidensa ja vanhempiensa helmaan, ehkä jopa lisääntymään jonkun naikkosen kanssa.

jayroot
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 8:01 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja jayroot » Ke Kesä 20, 2018 8:59 pm

Itse olen surkea ymmärtämään ruotsia, mutta sen verran tuosta isän tekstistä käsitin, että uhrin kurkku olisi viilletty auki. Todella raaka teko on ollut, jos tyttö on sidottu, raiskattu ja lopuksi kurkku auki+mahdollisesti muuta väkivaltaa.

nyan
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Touko 23, 2018 3:12 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja nyan » Ke Kesä 20, 2018 10:02 pm

jayroot kirjoitti:Itse olen surkea ymmärtämään ruotsia, mutta sen verran tuosta isän tekstistä käsitin, että uhrin kurkku olisi viilletty auki. Todella raaka teko on ollut, jos tyttö on sidottu, raiskattu ja lopuksi kurkku auki+mahdollisesti muuta väkivaltaa.
Kyllä, näin isä sanoo. Äidin aiemmassa haastattelusta kävi ilmi, että aorta olisi viilletty katki. Äidin mielestä tämä oli lohduttavaa, että Cecilia ei joutunut kärsimään, kun siitä lähtee taju heti.

Tarkoittaako muuten rikosnimike raiskaus sitä, että tietävät jotenkin raiskauksen tapahtuneen uhrin ollessa vielä hengissä?

jayroot
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 222
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 8:01 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja jayroot » To Kesä 21, 2018 6:46 am

Olisiko syyte silloin ennemmin hautarauhan häpäisy jos raiskaus olisi tapahtunut uhrin jo kuoltua? Eiköhän tappajan tarkoitus ole ollut nöyryyttää ja alistaa uhri täysin ja siksi raiskannut tämän ennen karmean tekonsa loppuun viemistä.

Turmionenkeli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Kesä 17, 2018 4:57 pm

Re: Raasepori 6/17: Mies surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsens

Viesti Kirjoittaja Turmionenkeli » To Kesä 21, 2018 9:53 pm

Se siitä kiltistä pojasta.. :shock:

Vastaa Viestiin