Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11575
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Elo 20, 2007 5:00 pm

Tiistaina 12.3.-85 aloitti 39-vuotias yksinhuoltaja, taksia tilapäisesti ajava Tarja K (nimi muutettu) elämänsä viimeisen päivän hakemalla auton, Toyota Cressida, TRO-154, isännältään Turussa.

Muutama kyyti oli heitetty ja jokunen markka tienattu, kunnes kyytiin Marina Palacen tolpalla astui elämän kaltoin kohtelema, työtön kirvesmies Juha Reivonen, 23. Nyt samassa autossa matkasi kaksi taloudellisesti tiukalla olevaa ihmistä kohti Hirvensaloa, jossa Juhalla oli omakotitalo. Juha oli jo aikaisemmin päättänyt rikastua taksin ryöstöllä ja nyt kun kuljettaja olikin nainen, tuo päätös ryöstämisestä vain vahvistui.

Juha pyysikin Tarjaa ajamaan Papinsaareen "mökilleen", sillä hän tiesi, että seutu on tähän aikaan vuodesta lähes asumatonta.

Kun Tarja pysäytti auton Juha kävi hänen kurkkuun kiinni ja alkoi kaikin voimin kuristaa. Tappelun tuoksinassa he putosivat auton kuljettajanpuoleisesta etuovesta maahan. Tarja yritti myös puhumalla rauhoittaa Juhaa, mutta tämä kävi mielipuolen lailla aina uudelleen käsiksi. Tarja yritti paeta jopa auton alle, mutta Juha repi hänet sieltä pois ja jatkoi mukiloimista ja kuristamista. Kun Tarja muutaman kerran korahti, niin Juha päätteli hänen kuolleen. Tästä huolimatta hän aikoi olla vielä tämän kanssa sukupuoliyhteydessä, mutta luopui kuitenkin tästä aikeestaan.

Juha jätti Tarjan virumaan puolialastomana tielle ja nousi autoon ja lähti ajamaan sillä takaisin kaupungin suuntaan. Hän ajoi Kakskerran hautausmaalle missä kävi isänsä haudalla kertomassa mitä tulikaan tehdyksi. Juha löysi autosta 150 markkaa ja hän päätti ajaa Tampereelle vain sen vuoksi koska oli siellä aikaisemminkin käynyt. Matkan aikana Juha heitti autosta löytämänsä tavarat ulos.

Tampereelle Juha saapui aamun tunteina ja meni linja-autoasemalle, josa aikansa notkuttuaan lähti linja-autolla Turkuun klo 8. Turkuun saavuttuaan hän kävi ostamassa ruokaa ja paneutui levolle. Oltuaan pari päivää kotosalla Juha kävi kaupunginsairaalassa hakemassa lääkitystä unettomuuteen. Hän yritti itsaria lääkkeillä taloudellisen ahdinkonsa ja tekemänsä surman vuoksi, mutta naapurit löysivät puolitokkuraisen Juhan ja toimittivat hänet sairaalaan. Sairaalasta päästyään Juha yritti itsaria uudelleen -tällä kertaa hirttäytymällä. Tälläkään kertaa se ei onnistunut, koska köysi katkesi.

Tarjan ruumis löytyi seuraavana päivänä, keskiviikkona 13.3. klo 8:50. Kammottavan löydön oli tehnyt lähellä asuva naishenkilö sanomalehteä noutaessaan. Paikalle tilatun sairasauton miehistöstä toinen tunsi naisen ja tiesi, että hän ajaa taksia, jonka kutsumanumero oli 54.

Taksin omistaja ei ollut huolestunut vaikka Tarja ei ollut autoa palauttanut, sillä saattoihan olla, että Tarja oli saanut pidemmän kyydin ja tämä luonnollisesti viivytti auton palauttamista.

Poliisi ryhtyi selvittämään Tarjan ajoja yön ajalta. Viimeisin tiedossa oleva asiakas oli saanut kyydin klo 1 yöllä ja hän pystyi todistamaan omat tekemisensä. Kadonneen auton tuntomerkit annettiin välittömästi eteenpäin ja pian auto löytyi Tampereelta. Poliisi vertasi auton matkamittarin lukemaa ja ajopäiväkirjoja joista ilmeni, että kovin suuria mutkia ei autolla oltu ajettu.

Eräs sanomalehtiä jakava nainen kertoi, että hän oli nähnyt Forssassa aamuyön aikaan tämän auton. Hän jopa muisti rekisteritunnuksenkin. Nainen jopa pystyi antamaan tuntomerkit autoa ohjanneesta miehestä ja tämän haun perusteella sitten poliisille tulikin ilmoitus, että Tampereelta Turkuun matkanneessa junassa oli keskiviikkona nähty kuvauksen kaltainen mies.

Monen välikäden kautta poliisi sitten sai vihjeen Hirvensalossa asuvasta Juhasta. Poliisi kävi Juhan kotona ja vaivihkaa katseli ympärilleen sekä kyseli kaikenlaista. Kun kaikki asiat eivät ottaneet täsmätäkseen, Juha pyydettiin kuulusteluihin ja päästettiin sen jälkeen takaisin kotiin. Poliisi kuitenkin teki jatkuvasti taustatyötä ja Juhan kertomukset eivät edelleenkään täsmänneet, joten Juha pidätettiin seuraavana päivänä ja jo häntä aamulla haettaessa hän tunnusti tekonsa.

Merkillistä oli se, että Forssassa Juha ei ollut käynyt, joten tämä erittäin todentuntuinen vihje ei sittenkään pitänyt paikkaansa. Poliisi tutki kaikkien Toyota -taksien liikkeet, mutta kukaan ei ollut käynyt Forssassa, joten se juttu jäi ikuiseksi arvoitukseksi.

Lokakuussa -85 Turun raastuvanoikeus tuomitsi Juha Reivosen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä murhasta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä rattijuopumuksesta sekä moottoriajoneuvon luvattomasta käyttöönotosta. Hänet määrättiin maksamaan myös erilaisia korvauksia 61 000 markkaa. Ne Juha lupasi maksaa myymällä kotitalonsa.

Hovi pisti vuoden paremmaksi ja Juha sai 11 vuotta.

Juhan kohtaloksi koitui poliisin saama mitättömänä pidetty vihje kaulassa olevasta nirhaumasta. Nirhautuma ei ollut syntynyt hänen kamppailustaan Tarjan kanssa, vaan sen oli aiheuttanut kelvoton hirttonaru...

Lähdeaineisto PPK 1987 ja Markkula; Suomalainen murha

Siinähän sitä taas yksi aivan turha kuolema. Mihinkähän Tarjan lapsi/lapset joutuivat äidin kuoleman jälkeen ja mitä hänelle/heille kuuluu nyt?

Missä tekijä, Juha Reivonen, lie nykyään?

Paljonkohan Juha arveli rahaa saavansa, sillä mielessä oli taloudellisten huolien jääminen taakse taksin ryöstöstä saaduilla rahoilla. Vieläpä tiistai-iltana, jolloin kyydit ovat melko vähissä.

Tuo Juhan kertoma seikka, että hän aikoi olla surmaamansa ihmisen kanssa sukupuoliyhteydessä kertoo pahasti sairaasta henkilöstä. Mutta miksi sitten vaan 11 vuotta. No, ehkä vankilassa sen aikaa, mutta sitten "Niuvaan" loppuiäkseen. Vai paransiko vankila Juhan ja enää hän ei halua yhtyä kuolleisiin eikä tappaa yksinhuoltajaäitejä?

Outo tuo Forssan vihje, sillä tuntomerkkien perusteella Juha tunnistettiin junamatkustajaksi, vaikka Juhaa kuitenkaan ei ollut kukaan oikeasti nähnyt :?
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Su Joulu 16, 2007 9:05 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 629
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » Ke Elo 22, 2007 9:57 am

Elinkautista vankeustuomiota kärsivät Timo Timonen on kirjoittanut omaelämäkertansa Mikkelin vankilassa. Timosen mukaan kirja on ”avoin anteeksipyyntö ja yritys selvittää kuka olen, mitä olen tehnyt ja miksi”. Kulttuuridokumentti: Kirjoitettu kiven sisältä. Torstaina 20.2. klo 22.10 TV1.> Yle radio ...


Onko kenelläkään tiedossa/muistissa tämän kirjan nimeä? Tää on just se Oulun Timo.T mun tietääkseni
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

mirelia
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Su Heinä 15, 2007 6:43 pm

Viesti Kirjoittaja mirelia » Ke Elo 22, 2007 1:03 pm

Olisiko mahdollisesti tällainen?


Sieluun kun sattuu

Timonen, T.J.
Kustantaja: TIETOSANOMA OY

ISBN: 9518852200
EAN: 9789518852202
Julkaisuvuosi: 2003
Kieli: suomi
Asu: Nidottu, pehmeäkantinen
Sivumäärä: 91

Sarja: Vankeinhoidon koulutuskeskuksen julkaisu 1/2003 Vankeinhoidon koulutuskeskuksen julkaisuja 1/2003 07853106
Luokka: 991 Elämäkerrat. Muistelmat
Lisätietoja: kuv

ja vielä linkki toiselle sivustolle:
http://www.vhkk.fi/julkaisut/sieluun_kun_sattuu.html
Life sucks, then you die.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6362
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Su Joulu 16, 2007 7:08 pm

Oliko surmaajan nimi oikeasti Juha Reivonen vai onko sekin muutettu?

Miten muistaisin, että Markkulan ensimmäisessä Suomalainen murha -opuksessa on tämä tapaus. Hyvin tutun oloinen tarina...

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11575
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Joulu 17, 2007 1:03 am

Aizerbaidzan kirjoitti:Oliko surmaajan nimi oikeasti Juha Reivonen vai onko sekin muutettu?

Miten muistaisin, että Markkulan ensimmäisessä Suomalainen murha -opuksessa on tämä tapaus. Hyvin tutun oloinen tarina...
Surmaajan nimi on Markkulan kirjasta otettu ja uskon sen olevan oikean nimen. Taksinkuljettajan koko nimen jätin mainitsematta, sekin kirjassa mainittiin.

Lisäsin tuohon nuo lähteet myöhemmin ja oikeassa olit - Markkula auttoi tässäkin. Ostin muutes hänen tuoreimman opuksen Murha rikostoimittajan silmin, mutta en ole vielä siihen ehtinyt tutustua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3385
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Joulu 17, 2007 3:30 am

Lisäsin tuohon nuo lähteet myöhemmin ja oikeassa olit - Markkula auttoi tässäkin. Ostin muutes hänen tuoreimman opuksen Murha rikostoimittajan silmin, mutta en ole vielä siihen ehtinyt tutustua.
Markkula kuuluu jokaisen alan harrastajan perusteoksiin. Mieluiten koko tuotantonsa. Tuo uusin minulta vielä puuttuu, mutta ei kauan. Paljon ollaan häntä täällä siteerattu (minäkin), mutta eiköhän hän saa hyödyn takaisin lisääntyneenä kirjamyyntinä.

Ja itse rikokseen. Aika halveksuttava teko kaiken kaikkiaan. En voi käsittää, kuinka mikään muu kuin elinkautinen tällaisesta voi tulla kysymykseen.

Cmoney
Alokas
Viestit: 25
Liittynyt: Su Syys 28, 2008 4:50 am

Re: Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Viesti Kirjoittaja Cmoney » Su Tammi 11, 2015 2:18 pm

Onko kenelläkään tietoa tarkemmasta tapahtumapaikasta? Tai senaikaisia lehtijuttuja kuvilla?
Papinsaari on aika pieni alue Hirvensalossa...

Kelju Kojootti
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Marras 27, 2018 11:31 pm

Re: Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Viesti Kirjoittaja Kelju Kojootti » To Marras 29, 2018 1:03 pm

Helsingin Sanomien Aikakoneen haulla ja hakusanoilla : taksisurma, hirvensalo, juha reivonen, löytyy seuraavaa…

14.3.85 Surman uutisointi seuraavan päivän lehdessä.

https://aijaa.com/K1IqVD

15.3.85 Tekijää etsitään.

https://aijaa.com/wFbEEe

16.3.85 Myös ryöstö.

https://aijaa.com/pGOsTd

18.3.85 40 – 50 vuotias?

https://aijaa.com/YvQdiX

20.3.85 Tuntomerkit sekaisin

https://aijaa.com/gsCBy5

21.3.85 Taksi lennosta

https://aijaa.com/4NNImg

25.3.85 Naarmukasvoista miestä etsitään.

https://aijaa.com/6NsRkO

29.3.85 Epäilty 23v löytyy 15 päivässä.

https://aijaa.com/4Cy18v

18. ja 25.4.85 Raastupaan

https://aijaa.com/RK9Fre

9.5.85 Syytteet luetaan, syytetyn nimi tulee julki.

https://aijaa.com/2j39pC

23.5.85 Syytetty kiistää

https://aijaa.com/KnQs2M

6.6.85 Mielentilatutkimukseen

https://aijaa.com/RE3v3X

3.10.85 Tuomio julistetaan, 10 vuotta.

https://aijaa.com/spsfGQ

8.2.86 Ja hovissa lisää.

https://aijaa.com/JaH8UA


Täydennystä näin myös tähän viestiin:

https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... en#p856242

L'amourha
Lovejoy
Viestit: 1701
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Marras 29, 2018 1:31 pm

^ Tuo hovi-uutinen meni itseltäni täysin ohi kun tein juttua taksimurhiin, hyvä että saatiin sekin tänne.
Onnellisesti ohi meni myös Lecterin tekemä juttu tapauksesta, olisi kannattanut tarkistaa haku-toiminnolla eikä pelkästään selaamalla taksimurhat-ketju.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
Tackleberry
Hercule Poirot
Viestit: 2033
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Taksinkuljettajan surma Turussa 1985

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » To Marras 29, 2018 2:50 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Missä tekijä, Juha Reivonen, lie nykyään?
Mahtaakohan olla peräti tuo Juha Reivonen, joka FB:stä löytyy?

Iän puolesta voisi hyvinkin täsmätä ja kavereitakin on Turun suunnalta (strippareiden yms. lisäksi). Rakennusalan yrittäjäksikin itseään kuvailee.

Vastaa Viestiin