Helsinki: Vaati hiljaisuutta rappuun - naapurit tappoivat

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Miina
Scooby Doo
Viestit: 643
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Helsinki: Vaati hiljaisuutta rappuun - naapurit tappoivat

Viesti Kirjoittaja Miina » Ti Joulu 18, 2007 8:32 am

Iltasanomat:
Vaati hiljaisuutta rappuun - meluavat naapurit tappoivat
18.12.2007 06:38, päivitetty 18.12. 07:25

Poliisi epäilee, että rappukäytävässä meluamisesta huomauttaminen koitui 53-vuotiaan miehen kohtaloksi Helsingin Malmilla marraskuun lopulla. Nyrkein ja potkimalla raa'asti pahoinpidelty uhri kuoli vammoihinsa lähes välittömästi.

39- ja 35-vuotiaat miehet on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa taposta epäiltyinä.

Rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä kertoo, että epäillyt olivat 22. marraskuuta vieraina Syystiellä kerrostalossa.

- Noin kymmenen aikaan illalla miehet olivat melunneet rappukäytävässä, mistä kerrosta alempana asunut uhri oli heille huomauttanut ja pyytänyt lopettamaan.

- Epäillyt olivat jääneet miettimään, mitä mies oikein tarkoitti ja miksi käytävässä ei olisi saanut meluta. Kymmenen minuuttia myöhemmin he menivät uhrin ovelle ja pahoinpitely alkoi heti, kun ovi aukesi.

Karalahden mukaan uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan. Tekohetkellä miehet olivat kuitenkin toisen talon asukkaan luona vieraina. Uhrin vaimo hälytti pelastuslaitoksen. Vangitut olivat tekohetkellä päihtyneitä.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1467078
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

Musta Nuoli
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Su Elo 05, 2007 1:17 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Musta Nuoli » Ti Joulu 18, 2007 8:53 pm

Veikkauksia tulevasta tuomiosta? Kuolemantuottamus? Törkeä pahoinpitely? Linnaa vuosi pari, vai päänsilitystä ja ehdollista?

Oppiipa taas kerran jotain uutta. Kuten sen, että ovea ei avata kellekään, ja naapurisuhteet hoituvat parhaiten ase varmuudeksi kädessä. Asetta ei ole, joten parempi jatkaa hyväksi havaittua linjaa: ovea ei avata, ja naapurustoon ollaan yhteydessä poliisin välityksellä.
"Let each note I now play
be a black arrow of death
sent straight to the hearts
of all those who play false metal"

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ti Joulu 18, 2007 10:42 pm

Ei vittu, Malmi on kyl mesta, saatana. Varsinkin Altsi (Ala-Malmi). Ainoo vitun mesta josta korsolaisetkin puhu aina, et huonoo seutuu. Ja siinä vaiheessa voi olla varma, että näin todella on.

Joel Rifkin
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 7:54 pm

Viesti Kirjoittaja Joel Rifkin » Ke Joulu 19, 2007 8:48 pm

On ne sitten kivoja nämä normaalien ihmisten päivittäistä elämää juoppoelämöinnillään rikastuttavat "ihmiset". Uskallappas vaan käydä tokaisemassa, että voisitteko olla huutamatta käytävässä. Kyllähän se on jo sen verran paskamainen teko, että pitäähän siitä kuoliaaksi hakata.

Tyttöystäväni rapussa asuu myös vastaavaa porukkaa joka on katsonut asiakseen mellastaa veronmaksajien rahoilla 24/7 ja kun joku uskalsi "vittupuukkosaatanahuara" möykästä ja jatkuvasta stereoiden huudattamisesta valittaa, niin kaikki kohdalle sattuneet rapun asukkaat saivat vähintään "vittu olikse sää ku valitit hä?" kaltaisia vähemmän mukavia kyselyjä kyseisen asunnon asukkaalta.

Isäni, joka asuu samassa mukavassa lähiössä kuin minä sai lähemmin kokea sekopää juopponaapurin ilot, kun samassa rapussa asunut äijä lahtasi itselleen ennestään tuntemattoman, ovensa valitettavasti avanneen naapurinsa tuossa muutama vuosi takaperin. Tyyppi oli edellisenä iltana käynyt myös kahteen otteeseen sekavana öristen isäni oven takana. Onneksi silloin ei sentään sattunut mitään, vaikka toisella kerralla isäni oli kehottanut kyseistä hemmoa painumaan ihan vaan vittuun ihmisiä häiritsemästä. Seuraavana päivänä kaveri oli sitten puukottanut toisen naapurin kuoliaaksi.

Edit.
Turun Sanomien arkistosta löysin tuon pari vuotta sitten sattuneen Pansion tapauksen kaverin nimen ja tuomion...
Tero Antero Hollender, 35, sai seitsemän vuoden tuomion (alentuneesti syyntakeinen). Uhri oli 73 vuotias eläkeläinen. Hollender oli ilmeisesti sittenkin tavannut uhrin pihatalkoissa saman päivän aikana, mutta siitä huolimatta uhri oli käytännössä tuntematon murhaajalle.
Hollenderilla oli alkoholiongelma, masennusta, sekä "korvissa soi".
Muutaman vuoden päästä varmaan joku pääsee taas nauttimaan naapuruudesta kyseisen herran kanssa.

Maybrick
Sherlock Holmes
Viestit: 3879
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick » Ke Joulu 19, 2007 11:49 pm

Kauan aikaa sitten asuin yksiössä, ja samassa kerroksessa asusti yksin mies, joka heilui usein enemmän tai vähemmän humalassa ja liekö muutakin käyttänyt.
Väkivaltaisia arvaamattomia puuskia alkoi tulla yhä useammin, ja kerran poliisit ryntäsivät asuntoon. Sieltä löytyi laittomia aseita muutama.

Kurkistelin oven raosta, kun poliisit hiippailivat käytävässä. Sanoivat minulle, että neidin ei tarvi pelätä, ei ole mitään hätää. Minä sanoin etten pelkääkään, mutta olen vain utelias kuulemaan, mitä täällä tapahtuu.

Opiskeluaikana huomasin, että maaseudulta tulleilla uusilla kaupunkilaisilla (ainakaan nuorilla) ei ole sellaista kerrostaloasumisen kulttuuria, koska ovat maalla saaneet rehveltää vapaasti. Kerrostalossa mölistään ja pidetään elämää pitkin öitä niinkuin maalla suurilla tiluksilla... :?
Nothing is quite what it seems

Vastaa Viestiin