Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13049
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Maanantaina, 10. kesäkuuta surmattiin 54-vuotias mies Liperin Korpivaarassa. Poliisi sai tiedon miehen kuolemasta 13. kesäkuuta. Aluksi tapausta käsiteltiin normaalina kuolemansyyn tutkintana, mutta 18.6. suoritetussa ruumiinavauksessa ilmeni, että kyseessä oli henkirikos. Poliisi ryhtyi tutkimaan juttua tappona. Juhannuksen tietämissä epäilyt kohdistuivat 20-vuotiaaseen liperiläiseen sekatyömieheen sekä hänen asuinkumppaniinsa, 25-vuotiaaseen outokumpulaiseen opiskelijanaiseen.

Juhannuksen aatonaattona tehtiin katoamisilmoitus Liperin Ahonkylässä asuvasta avioparista. Kateissa olivat 50-vuotias mies ja 46-vuotias nainen. Poliisi yhdisti tutkimuksissaan tappojutun pariskunnan katoamiseen. Avioparin ruumiit löydettiin juhannuksen jälkeisenä tiistaina Vehmersalmelta ja Heinävedeltä metsään kätkettyinä. Rikoksista epäilty mies opasti poliisit kätköpaikoille.

Epäilyille luettiin syytteet Joensuun käräjäoikeudessa marraskuussa 2002 ja heidät lähetettiin mielentilatutkimukseen. Oikeudessa katsottiin lisäksi poliisin tekemä video siitä, miten vaikeaan maastoon ja kuinka huolellisesti tämä surmattu avipari oli tahoilleen kätkettynä.

5.5.2003 surmista luettiin tuomiot ja molemmat syytetyt, Kari Tapio Bollström sekä Kia Karoliina Nieminen tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin täydessä järjenjuoksussa tehdyistä kolmesta surmasta. 54-vuotias oli surmattu kuristamalla ja pari päivää myöhemmin aviopari surmattiin teräaseella. Vaimolle oli tehty väkivaltaa kotonaan. Hänet oli sitten kuljetettu Heinävedelle ja surmattu siellä. Aviomies surmattiin todennäköisesti metsikössä kotinsa lähellä ja kuljetettiin sen jälkeen Vehmersalmelle lähelle Kuopiota. Molemmat kuljetukset tapahtuivat syylliseksi epäillyn miehen henkilöautolla.

Surmien motiiveina oli velanperintä.

Lähteet Kaleva ja HS arkisto

Tässä ei välttämättä ole kyse siitä, etteivätkö uhrit maksaneet mahdollisia velkojaan. Vaan ehkä siitä, että surmaajat huomasivat uhreilla olevan rahaa kotona enemmänkin ja kun eivät niistä ymmärrettävistä syistä suosiolla luopuneet, niin sitten tilanne riistäytyi. Toisaalta… Surmaajat jäivät kotiseudulleen eivätkä lähteneet mihinkään, joten kovin suurista summista tuskin oli kyse.

Taas kerran kysyn. Miten kävi hovissa? Itä-Suomen hovioikeus oli noihin aikoihin työllistetty tällä Outi Kosken tapaamisoikeusjutulla ilmeisesti niin täydellisesti, että muihin uutisointiin sieltä ei näemmä enää aikaa liiennyt.

EDIT vuosiluku ja pari muuta kirjoitusvirhettä korjattu!
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Joulu 20, 2007 10:43 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Muistan lukeneeni jutusta. Aika vähällä huomiolle kuitenkin kokonaisuudessaan jäi.

Btw, toi syytteenlukemispäivämäärä on väärä.

Joo, koskakohan nämä velanperijät oikein tajuavat, että kuolleella hevosella ei ratsasteta. Ihminen, jolla ei ole rahaa, ei voi rahaksi muuttua, vaikka sen hakkaisi. Erilaiset menetelmät, mm. henkinen painostus, tuottavat paljon paremman tuloksen.

Warmaster
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 8:13 pm
Paikkakunta: Joensuu

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Warmaster »

Muistan jotenkuten tuon tapauksen täällä laidalla Suomea asuneena. Ihmetellä täytyy tässäkin tapauksessa että mitä lie tekijöiden aivoissa liikkunut. Taisivat jäädä kiinni aika pian tekojensa jälkeen.

Löysin netistä uutisen aiheesta, jossa tosin mainitaan toisen tekijän nimeksi Kirsi Helena Nieminen toisin kuin Doctor Lecterin alustuksessa. Liekkö siis vaihtanut nimeä jossain vaiheessa kun on eri etunimet tuossa jutussa? Juttu löytyy täältä:
http://www.karjalanmaa.fi/tarkennus.php ... 77&id=1371

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13049
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Erinomaisen hyvä löytö sinulta Warmaster! Nämä paikallisten lehtien tekemät artikkelit sikäläisistä surmista ovat usein muualla asuvien tavoittamattomissa ja niissä on jutut selitetty usein paljon paremmin kuin valtakunnan ykköslehdessä.

Tosiaan, olikohan tuo Kirsi Helena muuttanut nimensä talven 02-03 aikana kun HS:n mukaan hän oli Kia Karoliina? Uusi nimi, uusi elämä...

Tekijät vähättelivät uhrien henkisiä kärsimyksiä :shock: No jospa joku kokeilisi kuinka Bollström pojan käy kun kuristetaan sähköjohdolla, tuikitaan puukolla sinne ja tänne sekä vähän tuonnekin. Voisi mielipide muuttua.

Erään tiedon mukaan Bollström on ns. vähemmistökansalainen, mutta outoa, että kukaan ei pitänyt hänen toimintaansa rasistisena. Mikäli tapahtumat olisivat olleet ns. käänteisenä siinä olisi todennäköisesti kaivettu rasistikortti esiin hyvinkin vikkelästi.

Näissä surmatöissä usein mukana olevista tekijöiden elämänkumppaneista ts. tyttö- tahi naisystävissä minua pohdituttaa se, että mihin ne ovat näissä elämänsä prinsseissä rakastuneet? Kovaan menoon, villiin elämään, turvattuun tulevaisuuteen, tuliseen rakastajaan, tukevaan olkapäähän... Njet ponimaju :roll:
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Warmaster
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 8:13 pm
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Warmaster »

Doctor Lecter kirjoitti: Erään tiedon mukaan Bollström on ns. vähemmistökansalainen, mutta outoa, että kukaan ei pitänyt hänen toimintaansa rasistisena. Mikäli tapahtumat olisivat olleet ns. käänteisenä siinä olisi todennäköisesti kaivettu rasistikortti esiin hyvinkin vikkelästi.
Tieto on käsittääkseni ihan oikea eli Bollström on ns. vähemmistökansalainen.
Doctor Lecter kirjoitti: Näissä surmatöissä usein mukana olevista tekijöiden elämänkumppaneista ts. tyttö- tahi naisystävissä minua pohdituttaa se, että mihin ne ovat näissä elämänsä prinsseissä rakastuneet? Kovaan menoon, villiin elämään, turvattuun tulevaisuuteen, tuliseen rakastajaan, tukevaan olkapäähän... Njet ponimaju :roll:
Tuota voi vain ihmetellä. Ainakin se turvattu tulevaisuus toteutui tässä pitkäksi aikaa, kun pääsivät tiilenpäitä lukemaan. Valtio maksaa katon päänpäälle oikein vartoiden kera ja ruokaa saa ihan säännöllisesti, eli eikös se ole sitä turvattua tulevaisuutta jos jokin :D

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6431
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020 ... 1_uu.shtml

Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Maanantai 7.2.2011 klo 01.31

Kuva
Elinkautistuomion saanut päästettiin töihin turistien suosimaan Suomenlinnaan poikkeuksellisen lyhyen istumisen jälkeen.

Taustalla pisin mahdollinen tuomio kolmesta raa´asta ja harkitusta murhasta, kuitenkin vain seitsemän vuotta istumista suljetussa vankilassa.

Tammikuun puolivälissä kolmoismurhaaja siirrettiin tavoitelluimpaan avolaitokseen Suomenlinnaan.

Lue maanantain (7.2.2011) Iltalehdestä, miten avolaitoksen pääjohtaja kommentoi poikkeuksellista menettelyä.

RISTO KUNNAS
[email protected]
KUVAT
INKA SOVERI
Kuka kyseessä? Kari Bollström?

J-M
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 12:25 am

"Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja J-M »

Jep, elikkäs iltalehti otsikoi näin nettisivuillaan...

"Elinkautistuomion saanut päästettiin töihin turistien suosimaan Suomenlinnaan poikkeuksellisen lyhyen istumisen jälkeen.

Taustalla pisin mahdollinen tuomio kolmesta raa´asta ja harkitusta murhasta, kuitenkin vain seitsemän vuotta istumista suljetussa vankilassa.

Tammikuun puolivälissä kolmoismurhaaja siirrettiin tavoitelluimpaan avolaitokseen Suomenlinnaan."Kenestä mahtaa olla kyse?, ja täältä varmastikkin löytynee keskustelua henkilöstä. Voisiko joku linkittää mahdollisesti?

Edit: laitetaan vielä linkki iltalehden otsikkoon http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020 ... 1_uu.shtml

Judge Dredd
Sammakkoprofessori
Viestit: 483
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd »

Kuka perkele tuollaisia palkkaa töihin? "Kaikki ansaitsevat uuden mahdollisuuden" voi jumalauta.
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2125
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: IL: Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Itselläni on tämän päivän Iltalehti, mutten nyt kesken työpäivän ehdi kuin lyhyesti kirjoittaa. Kyseessä on liperiläinen mies. Yksi mies tapettiin Liperissä ja Heinävedellä parin yön päästä pariskunta. Kyseinen kolmoismurhaaja toimi itseään 5 vuotta vanhemman naisen kanssa. Iltalehdessä ei ollut nimiä, mutta eiköhän se ole tuo Kari Bollström.

ylälauteiden mies
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:39 pm

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja ylälauteiden mies »

Kyseisen henkilön, (Kari Tapio Bollström) edesottamuksia on käsitelty tässä topicissa:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=2480

Lehtijuttu aiheesta:

http://www.karjalanmaa.fi/tarkennus.php ... 77&id=1371
Viimeksi muokannut ylälauteiden mies, Ma Helmi 07, 2011 2:39 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Itsemurhalentäjää ei ruusuin palkita -

Tiina
James Bond
Viestit: 7295
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^No jopas. :o
Täytynyt sitten käyttäytyä vankilassa TODELLA hyvin, jos jo on "irti" laskettu. Ihan mikään pieni rötös kun ei kyseessä. Rikoskumppani sitten ilmeisesti vielä istuksii kiven sisällä, kun saman tuomion saivat.
Onneksi Suomenlinna ei kuulu matkasuunnitelmiin.... :roll:

MrsLemon
Alibin satunnaislukija
Viestit: 105
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 2:33 pm

Re: IL: Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Viesti Kirjoittaja MrsLemon »

Lukasin lehden lounastauolla. Muistelisin vielä, että oli syntynyt vuonna -81. Murhat olivat todella raakoja eikä niille löytynyt mitään motiivia. Esimerkiksi pariskunnan murha meni jotenkin niin, että hyökkäsivät heidän kotiin, mies pääsi karkuun. Ottivat naisen mukaan autoonsa, ajoivat 40km, pakottivat syvälle metsään, jossa sitten puukottivat ja viilsivät kurkun auki. Sen jälkeen etsivät miehen, nainen painoi jalallaan miehen kurkusta ja mies puukotti useita kymmeniä kertoja.

Tosi kummallista, jos näihin ei mitään motiivia ole. Miten tuollainen voi sitten päästä 7 vuoden päästä vapauteen, sellainen joka tappaa vain huvikseen. Nehän on just pahimpia. Ei tarvi muuta kuin olla väärässä paikassa väärään aikaan, niin voi saada puukosta. Enpä haluaisi asua Suomenlinnassa.
Eye for an eye, tooth for a tooth.

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1545
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: IL: Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Viesti Kirjoittaja apollo »

^ Eihän se vapaalle ole päässyt, vaan on siirretty Suomenlinnan avovankilaan lusimaan.

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5016
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: IL: Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Enpä ole minäkään kyseistä Iltalehteä hyppysiini saanut, mutta rohkenen silti kommentoida. Eihän sitä tiedä, jos KB pääsee vaikka ahkerien heimoveljien pariin, onhan samoissa puuhissa kerrallaan jopa 70 vankia.
Oikeusministeriön alainen Suomenlinnan vankila on Suomenlinnan hoitokunnan tärkein yhteistyökumppani. Linnoituksen muurien kunnostustyö tehdään vankityönä vankilan rakennusmestarien johdolla. Vankilan työnä teetetään myös osa rakennusten ja maiseman kunnostuksesta.
Yhteishankkeet suunnittelee ja johtaa hoitokunnan suunnitteluyksikkö. Oikeusministeriö on merkittävä Suomenlinnan restauroinnin rahoittaja. Hoitokunnan tarjoama työ tukee Suomenlinnan vankilan tehtävää vankien kuntouttamisessa ja kouluttamisessa edessä olevaa vapautumista varten. Suomenlinnan vankilan vankiluku on keskimäärin 70.

http://www.suomenlinna.fi/suomenlinnan_ ... okumppanit

Ei tyystin ennenkuulumatonta tuo aikainen avovankilaan pääsy, eihän Kerimäen polttosurmaaja-Tanskanenkaan ollut istunut kuin n. seitsemän vuotta, kun pääsi Sulkavan avovankilaan. Ja sen tapahtuman jatkokertomuksenhan me kaikki varmaan muistammekin...
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

MrsLemon
Alibin satunnaislukija
Viestit: 105
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 2:33 pm

Re: IL: Raaka kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle

Viesti Kirjoittaja MrsLemon »

Ei vapauteen, mutta avovankilaan, jossa ovia ei lukita ja karkuun pääsemisen estää metrin korkuinen puuaita...
Eye for an eye, tooth for a tooth.

Vastaa Viestiin