Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Joulu 20, 2007 6:48 pm

Maanantaina, 10. kesäkuuta surmattiin 54-vuotias mies Liperin Korpivaarassa. Poliisi sai tiedon miehen kuolemasta 13. kesäkuuta. Aluksi tapausta käsiteltiin normaalina kuolemansyyn tutkintana, mutta 18.6. suoritetussa ruumiinavauksessa ilmeni, että kyseessä oli henkirikos. Poliisi ryhtyi tutkimaan juttua tappona. Juhannuksen tietämissä epäilyt kohdistuivat 20-vuotiaaseen liperiläiseen sekatyömieheen sekä hänen asuinkumppaniinsa, 25-vuotiaaseen outokumpulaiseen opiskelijanaiseen.

Juhannuksen aatonaattona tehtiin katoamisilmoitus Liperin Ahonkylässä asuvasta avioparista. Kateissa olivat 50-vuotias mies ja 46-vuotias nainen. Poliisi yhdisti tutkimuksissaan tappojutun pariskunnan katoamiseen. Avioparin ruumiit löydettiin juhannuksen jälkeisenä tiistaina Vehmersalmelta ja Heinävedeltä metsään kätkettyinä. Rikoksista epäilty mies opasti poliisit kätköpaikoille.

Epäilyille luettiin syytteet Joensuun käräjäoikeudessa marraskuussa 2002 ja heidät lähetettiin mielentilatutkimukseen. Oikeudessa katsottiin lisäksi poliisin tekemä video siitä, miten vaikeaan maastoon ja kuinka huolellisesti tämä surmattu avipari oli tahoilleen kätkettynä.

5.5.2003 surmista luettiin tuomiot ja molemmat syytetyt, Kari Tapio Bollström sekä Kia Karoliina Nieminen tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin täydessä järjenjuoksussa tehdyistä kolmesta surmasta. 54-vuotias oli surmattu kuristamalla ja pari päivää myöhemmin aviopari surmattiin teräaseella. Vaimolle oli tehty väkivaltaa kotonaan. Hänet oli sitten kuljetettu Heinävedelle ja surmattu siellä. Aviomies surmattiin todennäköisesti metsikössä kotinsa lähellä ja kuljetettiin sen jälkeen Vehmersalmelle lähelle Kuopiota. Molemmat kuljetukset tapahtuivat syylliseksi epäillyn miehen henkilöautolla.

Surmien motiiveina oli velanperintä.

Lähteet Kaleva ja HS arkisto

Tässä ei välttämättä ole kyse siitä, etteivätkö uhrit maksaneet mahdollisia velkojaan. Vaan ehkä siitä, että surmaajat huomasivat uhreilla olevan rahaa kotona enemmänkin ja kun eivät niistä ymmärrettävistä syistä suosiolla luopuneet, niin sitten tilanne riistäytyi. Toisaalta… Surmaajat jäivät kotiseudulleen eivätkä lähteneet mihinkään, joten kovin suurista summista tuskin oli kyse.

Taas kerran kysyn. Miten kävi hovissa? Itä-Suomen hovioikeus oli noihin aikoihin työllistetty tällä Outi Kosken tapaamisoikeusjutulla ilmeisesti niin täydellisesti, että muihin uutisointiin sieltä ei näemmä enää aikaa liiennyt.

EDIT vuosiluku ja pari muuta kirjoitusvirhettä korjattu!
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Joulu 20, 2007 10:43 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3385
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » To Joulu 20, 2007 7:17 pm

Muistan lukeneeni jutusta. Aika vähällä huomiolle kuitenkin kokonaisuudessaan jäi.

Btw, toi syytteenlukemispäivämäärä on väärä.

Joo, koskakohan nämä velanperijät oikein tajuavat, että kuolleella hevosella ei ratsasteta. Ihminen, jolla ei ole rahaa, ei voi rahaksi muuttua, vaikka sen hakkaisi. Erilaiset menetelmät, mm. henkinen painostus, tuottavat paljon paremman tuloksen.

Warmaster
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 8:13 pm
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Warmaster » La Joulu 22, 2007 5:54 pm

Muistan jotenkuten tuon tapauksen täällä laidalla Suomea asuneena. Ihmetellä täytyy tässäkin tapauksessa että mitä lie tekijöiden aivoissa liikkunut. Taisivat jäädä kiinni aika pian tekojensa jälkeen.

Löysin netistä uutisen aiheesta, jossa tosin mainitaan toisen tekijän nimeksi Kirsi Helena Nieminen toisin kuin Doctor Lecterin alustuksessa. Liekkö siis vaihtanut nimeä jossain vaiheessa kun on eri etunimet tuossa jutussa? Juttu löytyy täältä:
http://www.karjalanmaa.fi/tarkennus.php ... 77&id=1371

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Joulu 22, 2007 7:13 pm

Erinomaisen hyvä löytö sinulta Warmaster! Nämä paikallisten lehtien tekemät artikkelit sikäläisistä surmista ovat usein muualla asuvien tavoittamattomissa ja niissä on jutut selitetty usein paljon paremmin kuin valtakunnan ykköslehdessä.

Tosiaan, olikohan tuo Kirsi Helena muuttanut nimensä talven 02-03 aikana kun HS:n mukaan hän oli Kia Karoliina? Uusi nimi, uusi elämä...

Tekijät vähättelivät uhrien henkisiä kärsimyksiä :shock: No jospa joku kokeilisi kuinka Bollström pojan käy kun kuristetaan sähköjohdolla, tuikitaan puukolla sinne ja tänne sekä vähän tuonnekin. Voisi mielipide muuttua.

Erään tiedon mukaan Bollström on ns. vähemmistökansalainen, mutta outoa, että kukaan ei pitänyt hänen toimintaansa rasistisena. Mikäli tapahtumat olisivat olleet ns. käänteisenä siinä olisi todennäköisesti kaivettu rasistikortti esiin hyvinkin vikkelästi.

Näissä surmatöissä usein mukana olevista tekijöiden elämänkumppaneista ts. tyttö- tahi naisystävissä minua pohdituttaa se, että mihin ne ovat näissä elämänsä prinsseissä rakastuneet? Kovaan menoon, villiin elämään, turvattuun tulevaisuuteen, tuliseen rakastajaan, tukevaan olkapäähän... Njet ponimaju :roll:
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Warmaster
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Loka 24, 2007 8:13 pm
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Warmaster » Su Joulu 23, 2007 7:15 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Erään tiedon mukaan Bollström on ns. vähemmistökansalainen, mutta outoa, että kukaan ei pitänyt hänen toimintaansa rasistisena. Mikäli tapahtumat olisivat olleet ns. käänteisenä siinä olisi todennäköisesti kaivettu rasistikortti esiin hyvinkin vikkelästi.


Tieto on käsittääkseni ihan oikea eli Bollström on ns. vähemmistökansalainen.

Doctor Lecter kirjoitti:Näissä surmatöissä usein mukana olevista tekijöiden elämänkumppaneista ts. tyttö- tahi naisystävissä minua pohdituttaa se, että mihin ne ovat näissä elämänsä prinsseissä rakastuneet? Kovaan menoon, villiin elämään, turvattuun tulevaisuuteen, tuliseen rakastajaan, tukevaan olkapäähän... Njet ponimaju :roll:


Tuota voi vain ihmetellä. Ainakin se turvattu tulevaisuus toteutui tässä pitkäksi aikaa, kun pääsivät tiilenpäitä lukemaan. Valtio maksaa katon päänpäälle oikein vartoiden kera ja ruokaa saa ihan säännöllisesti, eli eikös se ole sitä turvattua tulevaisuutta jos jokin :D

J-M
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 12:25 am

"Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja J-M » Ma Helmi 07, 2011 1:54 pm

Jep, elikkäs iltalehti otsikoi näin nettisivuillaan...

"Elinkautistuomion saanut päästettiin töihin turistien suosimaan Suomenlinnaan poikkeuksellisen lyhyen istumisen jälkeen.

Taustalla pisin mahdollinen tuomio kolmesta raa´asta ja harkitusta murhasta, kuitenkin vain seitsemän vuotta istumista suljetussa vankilassa.

Tammikuun puolivälissä kolmoismurhaaja siirrettiin tavoitelluimpaan avolaitokseen Suomenlinnaan."Kenestä mahtaa olla kyse?, ja täältä varmastikkin löytynee keskustelua henkilöstä. Voisiko joku linkittää mahdollisesti?

Edit: laitetaan vielä linkki iltalehden otsikkoon http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020 ... 1_uu.shtml

Judge Dredd
Sammakkoprofessori
Viestit: 491
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd » Ma Helmi 07, 2011 1:56 pm

Kuka perkele tuollaisia palkkaa töihin? "Kaikki ansaitsevat uuden mahdollisuuden" voi jumalauta.
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3339
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja taavetti » Ma Helmi 07, 2011 1:58 pm

Testit ja kyselyt- osiossa on arvuuteltu ja linkkailtu.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=1&t=10307
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Mat-Lock
Matlock
Viestit: 833
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock » Ma Helmi 07, 2011 2:16 pm

Epäilisin että kyse on Lauri "Late" Johanssonista. Tuomion aika ainakin täsmää ihan hyvin 7 vuoden istumiseen. Eipä noita kolmoismurhaajia hirveän montaa varmaan ole.,

Tiina
James Bond
Viestit: 7403
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Tiina » Ma Helmi 07, 2011 2:30 pm

^Aivan, Latehan on uudestisyntynyt kristitty, joten eihän siinä sitten mitään probleemaa ole jos vapaana kulkisi. :)

ylälauteiden mies
Alibin satunnaislukija
Viestit: 139
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:39 pm

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja ylälauteiden mies » Ma Helmi 07, 2011 2:33 pm

Kyseisen henkilön, (Kari Tapio Bollström) edesottamuksia on käsitelty tässä topicissa:

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=2480

Lehtijuttu aiheesta:

http://www.karjalanmaa.fi/tarkennus.php ... 77&id=1371
Viimeksi muokannut ylälauteiden mies, Ma Helmi 07, 2011 2:39 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Itsemurhalentäjää ei ruusuin palkita -

Tiina
James Bond
Viestit: 7403
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: "Raaka Kolmoismurhaaja töihin suosikkisaarelle"

Viesti Kirjoittaja Tiina » Ma Helmi 07, 2011 2:38 pm

^No jopas. :o
Täytynyt sitten käyttäytyä vankilassa TODELLA hyvin, jos jo on "irti" laskettu. Ihan mikään pieni rötös kun ei kyseessä. Rikoskumppani sitten ilmeisesti vielä istuksii kiven sisällä, kun saman tuomion saivat.
Onneksi Suomenlinna ei kuulu matkasuunnitelmiin.... :roll:

DCI Jordan
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Elo 27, 2010 1:00 pm

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja DCI Jordan » Pe Maalis 11, 2011 11:35 am

Tämä kaveri on tainnut ottaa hatkat Suomenlinnasta.

Etsintäkuulutus: Kolmoismurhaaja karkasi Suomenlinnasta

Perjantai 11.3.2011 klo 10.24

Iltalehden tietojen mukaan kolmesta erittäin raa'asta ja harkitusta murhasta elinkautiseen tuomittu 30-vuotias liperiläismies on karannut viime yönä Suomenlinnan avovankilasta.

- Pitää paikkansa, oikeudellisen yksikön johtaja Paavo Siltanen Rikosseuraamuslaitokselta vahvistaa Iltalehdelle.

Siltasen mukaan mies on poistunut torstai-iltana omin luvin saarelta. Miehen poistuminen huomattiin iltatoimien yhteydessä tehdyssä tarkastuksessa.

Asiasta tehtiin välittömästi ilmoitus poliisille.

- Mies on etsintäkuulutettu ja poliisilla on intensiivinen haku päällä, Siltanen sanoo.

Siltasen mukaan miehen liikkeitä on tässä vaiheessa lähes mahdotonta arvioida. Kolmekymppinen mies on ollut sijoitettuna Suomenlinnaan normaalina työssä käyvänä henkilönä.

Onko mies vaarallinen?

- Hänet on tuomittu kolmesta murhasta ja ne ovat vaarallisia tekoja. Tekoja tehdessään hän on tietenkin ollut vaarallinen. Sitä, onko hän tänä päivänä vaarallinen, on vaikea sanoa, Siltanen toteaa.

Mies siirrettiin Suomenlinnan avovankilaan tammikuun puolivälissä.

Iltalehti uutisoi turistien suosimalle saarelle sijoitetusta kolminkertaisesta murhaajasta 7. helmikuuta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011031 ... 6_uu.shtml

INES 7
Columbo
Viestit: 2341
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Etsintäkuulutus: Kolmoismurhaaja karkasi Suomenlinnasta

Viesti Kirjoittaja INES 7 » Pe Maalis 11, 2011 11:36 am

Iltalehden tietojen mukaan kolmesta erittäin raa'asta ja harkitusta murhasta elinkautiseen tuomittu 30-vuotias liperiläismies on karannut viime yönä Suomenlinnan avovankilasta.

- Pitää paikkansa, oikeudellisen yksikön johtaja Paavo Siltanen Rikosseuraamuslaitokselta vahvistaa Iltalehdelle.

Siltasen mukaan mies on poistunut torstai-iltana omin luvin saarelta. Miehen poistuminen huomattiin iltatoimien yhteydessä tehdyssä tarkastuksessa.

Asiasta tehtiin välittömästi ilmoitus poliisille.

- Mies on etsintäkuulutettu ja poliisilla on intensiivinen haku päällä, Siltanen sanoo.

Siltasen mukaan miehen liikkeitä on tässä vaiheessa lähes mahdotonta arvioida. Kolmekymppinen mies on ollut sijoitettuna Suomenlinnaan normaalina työssä käyvänä henkilönä.

Onko mies vaarallinen?

- Hänet on tuomittu kolmesta murhasta ja ne ovat vaarallisia tekoja. Tekoja tehdessään hän on tietenkin ollut vaarallinen. Sitä, onko hän tänä päivänä vaarallinen, on vaikea sanoa, Siltanen toteaa.

Mies siirrettiin Suomenlinnan avovankilaan tammikuun puolivälissä.

Iltalehti uutisoi turistien suosimalle saarelle sijoitetusta kolminkertaisesta murhaajasta 7. helmikuuta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011031 ... 6_uu.shtml

Nonni! Siinä se nyt on, se murhaaja. Tai karkuteillähän se on.

Lukittu, aiheesta on jo ketju.

-Dante

jenni82
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 684
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 1:28 am
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Etsintäkuulutus: Kolmoismurhaaja karkasi Suomenlinnasta

Viesti Kirjoittaja jenni82 » Pe Maalis 11, 2011 11:45 am

Mä en ymmärrä tuota typeryyttä kun yhteiskunta antaa mahdollisuuden päästä takasin siviliin ja ennen kaikkea auttaa sen noin että pääsee pikku hiljaa oppimaan arkea (duunit, säännöt tms) ni sitten perkule otetaan hatkat ja kun aivan varmasti kiinni jää vielä ja toivottavasti ilman vastarintaa tai ketään satuttamatta ni kerroksellehan tuo menee lusimaan tuomionsa loppuun!! Se että ottaa hatkat yleensä siksi et viina hammasta tms kolottaa kertoo että tuollanen ihminen saisi pysyäkkin siellä kivensisällä vaikka loppu elämänsä.. Ongelmia on varmasti tiedossa kun lopullisesti ja ennen kaikkea laillisesti siviili kutsuu :/
Life. It´s just fucking thing after nother...

Vastaa Viestiin