Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12416
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Maalis 14, 2011 10:24 am

Waja kirjoitti:Kolme ihmistä surmanneella murhamiehellä oli paha mieli kun vartijat olivat kiusanneet.

Onpa ollut tuhmia vartija setiä.
Tämä oli jotenkin pysäyttävä uutinen. Kiusaaminen oli syynä karkaamiseen. Ei vapaudenkaipuu eikä muusta syystä johtuva vitutus? Kolme ihmistä on kait helppo listiä, mutta auta armias kun tekijään itseensä kohdistuu kiusaamista, niin hän romahtaa, karkaa, itkee asiasta vaimolleen... olisi mieluummin tappanut itsensä, niin olisi taas yksi loiseläjä vähemmän.

Nyt VHL, VAHO, Rise ja mitä niitä onkaan aloittanevat kuukausia, jopa vuosia kestävän tutkimuksen siitä, että kuka kiusasi ja kuinka paljon. Asetetaan komitea pohtimaan kuinka kiusaamista voidaan vähentää ja kuinka viranomaiset oppisivat tunnistamaan kiusaajan. Koska kiusattu on vähemmistöön kuuluva, setavallan presidentti Halonen puuttuu asiaan ja alkaa rasismiin syyllistyneiden etsintä ja rankaisu. Ehkä syyttäjä pitää samanlaisen palopuheen sittemmin oikeudessa kuin mitä syyttäjä piti Bollströmille aikoinaan: "...erityisen raa´aksi ja tekotavaltaan julmaksi ja piti poikkeuksellisen pitkään kestoon vedoten törkeänä."

Tämä vaimo on sitten kait joku muu kuin hän, kenen kanssa nuo kolme ihmistä surmattiin - eiköhän tämä nainen suorita ek:taan edelleen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ma Maalis 14, 2011 2:00 pm

Eiköhän Leif Allan Halosen hatkojen syy ole perinnöllinen. Avolla joutuu tekemään töitä, Leifin vartalo ja pää ei tätä kestänyt. Pamputkin niin ilkeitä et kehoittivat tekemään töitä. Kyllä siinä raavaampikin mies murtuu itkun partaalle niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Tutkimukset tosta on ilman muuta laitettava pystyyn vartioiden osalta. Varmasti ovat syyllistyneet vakavaan ihmisoikeusrikokseen kiusaamalla 3 kertaista murhamiestä noin törkeästi kehoituksillaan osallistua töihin. Vartijat Haagiin tuomittavaksi niin Leif saa puolueettoman oikeudenkäynnin. Suomessahan se ei ole mahdollista kun oikeuslaitoksella on ennakkoluuloja Leifiä kohtaan kun ovat elinkautisen lätkäisseet. Voitais myös turvata Leifin tulevaisuus hänen vapauduttuaan maksamalla hänelle valtionkonttorin kautta pyöreät 5 miljoonaa, sillä kyllä nyt Leifin mielenterveys(mikäli sitä on) pääsi järkkymään ja pahasti.
Täällä tänään, missä huomenna?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12416
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Kesä 09, 2015 4:58 pm

13 vuotta kulunut, vapautuminen on jo aikaa sitten asteittain alkanut ja vapaus tehdä mitä huvittaa on heillä huhun mukaan jo lähempänä kuin osaamme aavistaakaan...

Kahden surman taustalla ehkä pienet velat, kolmannelle ei vielä motiivia

Liperissä paljastui raaka kolmoissurma. Teosta epäillään nuorta pariskuntaa

Pohjois-Karjalan Liperissä on paljastunut ennen juhannusta tehty raaka kolmen ihmisen surmatyö. Surmien uhrit ovat 50-vuotias nainen, hänen 54-vuotias aviomiehensä sekä 54-vuotias yksin asunut mies. Kaikki uhrit ovat liperiläisiä.

Poliisi on pidättänyt surmista epäiltynä 21-vuotiaan liperiläisen sekatyömiehen ja hänen asuinkumppaninsa, outokumpulaisen 25-vuotiaan opiskelijanaisen. Pariskunta asui Outokummussa, ja heidät otettiin kiinni maanantaina.

Mies on pääosin tunnustanut osallisuutensa surmiin.

YKSIN ASUNUT MIES
löydettiin kuolleena kotoaan Liperin Korpivaarasta kesäkuun 13. päivä. Ruumiinavauksessa ilmeni, että mies oli surmattu kuristamalla kolme päivää aikaisemmin.
Surmatun pariskunnan kotitalo sijaitsee Liperin Ahonkylän Lahtivaarassa syrjässä kylän muusta asutuksesta. Keskiviikkona vanhan ja vaatimattoman talon ovi oli suljettu sinivalkoisella poliisinauhalla.

Pariskunta surmattiin kesäkuun 13. päivänä. Naista pahoinpideltiin hänen kotonaan, mistä hänet kuljetettiin Savon puolelle 30 kilometrin päähän Heinävedelle. Nainen surmattiin teräaseella ja piilotettiin peittelemällä maastoon.
Naisen aviomies surmattiin teräaseella kotinsa lähellä olevassa metsikössä. Uhri kuljetettiin Vehmersalmelle, Kuopion lähelle, missä hänet piilotettiin maastoon.

Uhrit kuljetettiin epäillyn miehen omistamalla autolla. Poliisi löysi pariskunnan ruumiit tiistaina. Pariskunnalla on yksi tytär.

Tutkinnanjohtaja, komisario Markku Airaksinen Outokummun poliisista pitää kolmoissurmaa harvinaisen raakana ja järkyttävänä tapauksena, jollaisia on tapahtunut koko maassa harvoin.

SYYLLISEKSI EPÄILTY
mies tunsi uhrit, mutta uhrit eivät välttämättä tunteneet toisiaan. Pariskunnan surman motiiviksi poliisi epäilee vanhoja velka-asioita. Pariskunnalla on ollut alkoholiin liittyviä velkoja, mutta kyse on ollut rahallisesti pienistä summista.

Yksin eläneen miehen surmaan johtaneet syyt eivät ole vielä selvinneet. Uhrilta oli varastettu mopon bensaa, jota tekijät olivat saattaneet olla hakemassa.

Epäillyllä miehellä on takanaan näpistyksen tyylisiä lieviä rikoksia. Naisella ei ole entuudestaan rikosrekisteriä.

Poliisi tutkii pariskunnan surmaa kahtena murhana, yksin asuneen miehen surmaa tappona. Poliisi esittää kiinniotettuja vangittavaksi torstaina Joensuun käräjäoikeudessa.


HS 27.6.2002

Myöhemmin uutisoitiin, että...
...1952 syntynyt vaimo vietiin verta valuvana Heinävedelle ja surmattiin siellä kymmenillä teräaseen lyönneillä.

Naisen kovasti odottamista ja iloisista 50-vuotispäivistä ei kauaa ehtinyt kulua, kun koko elämä olikin ohi. Tuskaisan hitaasti - kirjaimellisesti - mutta varmasti nuo viimeiset tuntinsa kuluivat. Kostoretkellä olleet mustalainen ja hänen hullu akkansa, "pitivät hauskaa", kuten asian naureskellen ilmaisivat.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Paha MC
Parranpäristäjä
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Elo 10, 2007 12:20 am
Paikkakunta: Wild Wild West

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Paha MC » Ti Kesä 16, 2015 10:47 pm

Tän bollströmmin suku vaihto tapauksen jälkeen sukunimensä kun halusivat irtautua ko. teosta. Muu suku keskittyy pienempiin rötöksiinnja häiriköintiin.
Kuka pelkää mustaa miestä?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12416
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 18, 2015 11:41 am

Paha MC kirjoitti:Tän bollströmmin suku vaihto tapauksen jälkeen sukunimensä kun halusivat irtautua ko. teosta. Muu suku keskittyy pienempiin rötöksiinnja häiriköintiin.
Entä vaihtoivatko nämäkin liperiläiset Bollströmit nimensä:

Oikeus katsoi liperiläisten vuonna 1953 syntyneen Taisto Bollströmin ja vuonna 1958 syntyneen Henry Bollströmin syyllistyneen tappoon, törkeään pahoinpitelyyn, pahoinpitelyyn ja kotirauhan rikkomiseen.

Outokummun kauppiassurma 1992: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=2885

Ovathan nämä Bollströmit toki näitä kaikkein haavoittuvaisimmassa ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevia syrjittyjä, mutta onneksi on suku ja yhteisö joka aina "tuomitsee" nämä teot.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Su Huhti 24, 2016 8:55 am

Kumpikohan vapautuu ensin, Kirsti Nieminen vai Leif Halonen(ent. Bollström)?

Lefahan löysi itselleen vaimon joka ymmärtää kolme murhaa tehnyttä sorrettua vähemmistökansalaista. Oli niin höveli että antoi häälahjana Lefalle sukunimensä ja vankilan perhehuoneessa pillua. Onneksi tämä rouva Halonen osaa ymmärtää ja parantaa murhaajan polulle eksyneen Lefan työteliääksi kansalaiseksi joka vapauduttuaan auttaa Suomea ylös tästä taloudellisesta suosta missä se nyt on. Tarvitsemme lisää näitä Leifejä.
Sehän oli vain yhteiskunnalle säästöä kun Leifille ei tehty mitään tarpeetonta vaarallisuusarviota ennen avotaloa ja Suomenlinnaa. Sehän oli selvää ilman tutkimustakin että murhannut mustalainen on aina vaarallinen, siihen asti kun kuolo korjaa pois.

Mikähän on Kirsi Niemisen tilanne?
Onkohan löytänyt uuden mustalaismiehen itselleen kun ei näköjään Leifin kanssa onnistunut?
Vankilassahan on jostakin syystä näitä Kirsille mieluisia sulhaskanditaatteja poikkeuksellisen paljon.
Onko Kirsi Nieminen edes vankilassa enää, vai onko laskettu kaikessa hiljaisuudessa vankilan takaovesta jo siviiliin?
Läheskään kaikkia elinkautisesta siviiliin pääseviähän ei uutisoida lainkaan.
Onko muuten Kirsi Nieminen valkolainen vai jo aikaisemmin sukunsa nimen hylännyt mustalainen?Samaan aikaan samasta teosta elinkautiset, mutta toinen on melkein mies ja toinen nainen.

Millä vuosilla pääsee Suomessa ulos kolmesta murhasta?
Riittääkö 15 vuotta ja saamme pian lukea kuinka Helsingin hovioikeus on päättänyt armahtaa nämä yhteiskunnan tukipylväät kesällä 2017.

Tuleeko tässä Kirsin hyväksi luettava sukupuolialennus käyttöön kun lasketaan kumpikin kirmaamaan laitumelle, kuten ravikansa sanoo.
Täällä tänään, missä huomenna?

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6411
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ti Kesä 06, 2017 10:04 am

kakkosurpo kirjoitti:Onko Kirsi Nieminen edes vankilassa enää, vai onko laskettu kaikessa hiljaisuudessa vankilan takaovesta jo siviiliin?
Nieminen vapautuu heinäkuussa 2018.
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017060 ... 9_u0.shtml

Nainen istunut tuomiotaan
liki 15 vuotta - Liperin
kolmoismurhaaja vapautuu
vankilasta


Tiistai 6.6.2017 klo 09.51

Avioparin sekä miehen murhannut nainen vapautuu vankilasta 16 vuoden istumisen jälkeen.


Helsingin hovioikeus päätti tiistaina, että nelissäkymmenissä oleva nainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden heinäkuussa.

Tuolloin tulee kuluneeksi runsaat 16 vuotta siitä, kun nainen vangittiin ja myöhemmin tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kolmesta murhasta.

Ensimmäinen henkirikos oli tapahtunut marraskuussa 2002 Liperissä, missä paikkakuntalainen mies kuristettiin hengiltä omassa asunnossaan. Parin päivän kuluttua puukotuksen uhriksi joutui liperiläinen pariskunta. Aviovaimo vietiin autolla Heinävedelle metsään, missä hänet surmattiin puukottamalla. Mies puukotettiin myöhemmin kotinsa lähellä, ja hänen ruumiinsa kätkettiin metsään.

Pariskuntaa oli puukotettu kymmeniä kertoja.

Sen enempää poliisikuulusteluissa kuin oikeudessakaan ei saatu järjellistä selitystä teoille. Taustalla oli vanhaa kiistaa viinapullosta ja bensavarkaaksi nimittelyä.

Oikeudessa nainen kiisti syyllistyneensä murhaan. Oikeus kuitenkin katsoi, että hän oli osallistunut henkirikoksiin, uhrien kuljetuksiin ja ruumiiden kätkemiseen.

Mielentilatutkimuksen mukaan kumpikin syytetty oli tekohetkellä täydessä ymmärryksessä. Oikeuden mukaan teot olivat erityisen raakoja ja julmia sekä kokonaisuutena törkeitä.

Vapauttamispäätöstään hovioikeus perusteli naisen rangaistusajan suunnitelman onnistumisella sekä moitteettomalla käyttäytymisellä ja päihteettömyydellä. Nainen oli vankilassa opiskellut ammatin ja osallistunut työntekoon myös vankilan ulkopuolella.

RISTO KUNNAS
[email protected]

Lightning
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Heinä 20, 2016 9:53 am

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Lightning » To Helmi 22, 2018 12:52 pm

Ja niin se koittaa vapaus toisellekin tekijälle:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005577472.html

Hovioikeus päätti: Kolmoismurhaaja pääsee vapauteen
Kolmoismurhaan syyllistynyt mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden helmikuussa, Helsingin hovioikeus päätti torstaina.
Mies syyllistyi naiskumppaninsa kanssa kolmeen murhaan Liperissä ja Heinävedellä vuoden 2002 kesäkuussa.

Ensimmäiseksi uhriksi joutui yli 50-vuotias liperiläinen mies, joka kuristettiin kuoliaaksi hänen omaan asuntoonsa Liperin Korpivaarassa.

Paria päivää myöhemmin pariskunta tunkeutui väkivalloin Liperin Ahonkylässä sijaitsevaan asuntoon, jossa asui aviopari. Pienessä mökissä asuneesta avioparista mies pääsi karkuun.

Avioparin nainen otettiin kiinni ja häntä puukotettiin asunnossa ja sitten hänet kuljetettiin verta valuvana 40 kilometrin päähän Heinävedelle. Siellä nainen pakotettiin kävelemään metsään, jossa häntä lyötiin nelisenkymmentä kertaa kahdella eri teräaseella.

Murhaajat ottivat myös asunnosta paenneen aviomiehen kiinni. Häntä puukotettiin 28 kertaa metsäautotiellä. Miehen ruumis kätkettiin metsään Vehmersalmen Litmaniemessä.

Murhiin syyllistyneen miehen mukaan motiivina verotekoon olivat vähäiset riidat viinapullosta sekä bensavarkaussyytökset. Mies väitti myös, että hänen naiskumppaninsa yllytti häntä julmiin veritekoihin.

OIKEUDEN mukaan kumpikin syyllistyi kolmeen murhaan, ja he saivat elinkautiset tuomiot. Mies oli tapahtumien aikaan alle 21-vuotias.

Helsingin hovioikeus päätti kuitenkin tänään torstaina, että mies pääsee ensi vuoden helmikuussa ehdonalaiseen vapauteen. Vapautta puolsi miehen pitkä vankeusaika.

– Hakija on ollut vapautensa menettäneenä lähes 15 vuotta 6 kuukautta. Hovioikeus katsoi, että vankilassa oloajan pituus puolsi hänen vapauttamistaan, kun otettiin huomioon, että hän on joutunut vankilaan melko nuorena.

– Vapauttamista puolsivat myös hänen rangaistusajan suunnitelmansa onnistuminen. Lisäksi hakija on osallistunut aktiivisesti vankilan työtoimintaan ja aloittanut muun muassa levyseppähitsaajan opinnot vuonna 2017, hovioikeus perusteli.

Vapautta vastaan oli puolestaan hänen raaka tekonsa. Hovioikeuden kokonaisharkinnan mukaan vapauttamiselle ei ollut kuitenkaan esteitä.

– Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että vanki voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen ja määräsi vapauttamispäiväksi 1.2.2019, jolloin vankilassa oloaikaa tulee kertyneeksi noin 16 vuotta 6 kuukautta, hovioikeus kirjoittaa.

Mies on nykyään 36-vuotias.

IS on uutisoinut aiemmin, että myös elinkautista istuva nainen pääsee ehdonalaiseen vapauteen tämän vuoden heinäkuussa.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » To Helmi 22, 2018 2:32 pm

Nyt kun Kirsi Nieminen pääsee reilu puoli vuotta ennen Lefaa ulos samasta kolmoismurhasta, niin aika pieneksi jäi naisalennus.
Butt sai omassa keississään huomattavasti suuremman alennuksen, koska Hyvösen istuminen jatkuu, ja Butt tietää jo vapautuspäivän, joka on 31.12.2018. Ja hänethän on luokiteltu tutkimuksissa edelleen erittäin vaaralliseksi toisten hengelle ja terveydelle. No, ehkä hovioikeuden neuvokset ottavat vastuun jos ja kun Butt jälleen tappaa.

Saas nähdä käykö Kirsi ensimmäiseksi kylmäämässä sulhon uuden naisen, ennen sulhon vapautumista. Kuka nainen nyt haluaa menettää noin hyvää ylkää toiselle naiselle.

Kuten tuosta Leifin vaputusuutisesta voimme päätelläkkin, niin hatkat ovat ihan jees, eivätkä aiheuta edes mainintaa asiasta.
Sehän selviää tuosta lausesta, mennyt suunnitelmallisen mukaisesti. Joten avon hatkat kuului vapautus suunnitelmiin viranomaistenkin puolelta.

Leif Halonen(entinen Bollström) on oikeasti joutunut kärsimään, ainakin rangaistuksen pituuden vuoksi. Reilu viisi vuotta per murhaamansa ihminen. Nämä uhrit olivat niitä edullisempia ihmishenkiä, ja Kirsi ja Leif saivat tukkualennusta. Osasivatpa valitakkin kaikki kolme niistä edullisista uhreista.
Onneksi pääsi istumaan loppurangaistustaan Sörkkaan, niin eivät pamput kiusanneet patistelemalla työntekoon avolla. Sehän laittaa raavaammankin mustalaismiehen itkemään naiselleen puhelimessa. Voi nyyh sentään.

Leifhän on vapautuessaan 37 vuotias, ja verskissä kunnossa tekemään lisää ruumiita.
Täällä tänään, missä huomenna?

Yfx
Ran-tan-plan
Viestit: 359
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2013 8:05 pm
Paikkakunta: Pjongjang

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Yfx » To Helmi 22, 2018 6:27 pm

kakkosurpo kirjoitti: Saas nähdä käykö Kirsi ensimmäiseksi kylmäämässä sulhon uuden naisen, ennen sulhon vapautumista. Kuka nainen nyt haluaa menettää noin hyvää ylkää toiselle naiselle.
Käsittääkseni Kialla oma mies joka tosin kärsii tappotuomiota vuonna 2013 tapahtuneesta henkkarista. Joten en usko tuollaiseen kuvioon.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1085
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » To Helmi 22, 2018 9:01 pm

Joskus 10 vuotta sitten näin vilaukselta tän jampan kun kävin kattoo kaverii Paavontiellä, oli ihan hyvässä hapessa :|
"If you aim for a king, you better not miss"

Trina
Neuvoja-Jack
Viestit: 287
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Trina » To Helmi 22, 2018 10:59 pm

Onnea nyt ihan vitusti nuorelle parille. Toivottavasti pysyttelette murhatöistä loitolla.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6812
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Pe Helmi 23, 2018 2:17 pm

Yfx kirjoitti:
kakkosurpo kirjoitti: Saas nähdä käykö Kirsi ensimmäiseksi kylmäämässä sulhon uuden naisen, ennen sulhon vapautumista. Kuka nainen nyt haluaa menettää noin hyvää ylkää toiselle naiselle.
Käsittääkseni Kialla oma mies joka tosin kärsii tappotuomiota vuonna 2013 tapahtuneesta henkkarista. Joten en usko tuollaiseen kuvioon.
Ei sitä kuule tiiä. Jos uusi ylkä istuu tappotumiotaan, niin eiköhän Kia/Kirsille maistu kohta vapaalla oleva vanha orikin. Mulkun saanti perhetapaamishuoneessa on niin satunnaista, ettei siihen verevä nainen voi pitkään tukeutua.
Mistä taposta tämän uusi ylkä istuu?
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 929
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Kesä 13, 2019 8:26 am

Marjut menetti kesällä 2002 vanhempansa silmittömälle surmateolle. Molemmat Liperin kolmoismurhaajista ovat nykyään vapaalla jalalla.

Isän lempiruoka oli uunissa haudutettu lihaperunalaatikko. Sitä Marjut laittoi hänelle usein.

– Halusin hoivata häntä. Isä oli hiljainen, mutta jämäkkä. Hän oli minun tukipuuni, elämäni selkäranka.

Äitiään hän kehuu käytännönläheiseksi, huolehtivaiseksi ja eläinrakkaaksi.

– Äidiltäni olen perinyt periksiantamattomuuteni sekä oikeudenmukaisuuteni, Marjut sanoo.

Molemmat rakkaat vanhempansa hän menetti juhannuksen alla tasan 17 vuotta sitten, kun nuorenparin julma murhasarja järkytti koko Suomea.

Perheonnea

Elettiin aurinkoista kesää 2002. 28-vuotias Marjut oli juuri saanut toisen tyttären. Vanhempi tytär oli reilun vuoden ikäinen.

– Aika on sumentanut muistojani. Viimeisen kerran taisimme tavata kun lähdimme isän kanssa hoitamaan asioita, äidin jäädessä hoitamaan noin kuukauden ikäistä vauvaa.

Isoäiti oli uudesta lapsenlapsesta aivan haltioissaan, ja vanhemmat auttoivat tytärtään perhearjessa viimeisiin hetkiinsä asti. Yhdessä suunniteltiin muun muassa vauvan kastajaisia.

– Enpä osannut aavistaa, että kastajaiset vaihtuisivat hautajaisiin.

Tytär tapasi vanhempansa viimeisen kerran vain reilu viikko ennen surmia.

– Ne olivat hyviä aikoja. Vanhempani olivat paljon läsnä arjessamme, autoimme toisiamme puolin ja toisin.

– Viimeisinä vuosinaan he viihtyivät erityisen paljon Liperin-mökillään, varsinkin äitini oli viimeisinä vuosinaan eräänlainen erakko. Mökki oli hänen turvapaikkansa.

Samalta mökiltä surmaajat heidät kesäkuisena yönä tavoittivat.

Hyytävä näky

Vanhempiensa katoamisesta Marjut sai kuulla näiden hyvältä ystävältä.

– Heidän ystävänsä soitti minulle, kun vanhempiani ei ollut näkynyt viikkoon. He olivat pidettyjä ihmisiä ja liikkuivat aktiivisesti asioillaan pienellä kylällä.

Sitten Marjutin korviin kiri huhu, jonka mukaan hänen vanhempansa olisivat lähteneet tyttärensä luo yökylään. Siis hänen luokseen.

– Se oli outoa. Hälytyskellot alkoivat soida.

– Myöhemmin sain tietää, että toinen surmaajista oli laittanut liikkeelle tämän huhun.

Huolestunut tytär lähti etsimään vanhempiaan. Mökillä häntä olivat vastassa veriset jäljet ja rikotut ikkunat. Jopa ulkovessa oli kaadettu. Näky oli hyytävä.

– Minua vastassa oli levällään oleva ulko-ovi, ja nurmikolla oli omituisia piehtarointi- ja painaumakohtia. Sisällä verijälkien lisäksi oli esimerkiksi särkynyt lamppu.

Marjut arvelee, että hänen vanhempansa olivat olleet nukkumassa murhaajaparin tunkeutuessa taloon.

Viranomaiset eivät aluksi ottaneet hätää ollenkaan vakavasti, Marjut väittää.

– Poliisi nauroi minulle päin naamaa oman kotini rappusilla. Sanoi, että ovathan ne ennenkin kadonneet ja tulevat kun ryyppyreissuiltaan ehtivät. Minulla ei kyllä ollut tällaisista katoamisista mitään käsitystä. En tiedä, sekoittiko poliisi heidät joihinkin toisiin ihmisiin.

Ensimmäinen viikko vanhempien katoamisen jälkeen kului epätietoisuudessa. Lopulta Marjutille kerrottiin, että tapauksesta oli otettu kiinni kaksi henkilöä.

Hänen vanhempiensa katoaminen osattiin yhdistää erääseen toiseen outoon kuolemantapaukseen.

Tutkinta käynnistyi

Kun kuulustelut alkoivat, poliisin asenne oli Marjutin mukaan jo toisenlainen.

– Tutkimusten alussa tutkinnanjohtaja sanoi minulle kasvotusten, että tekee kaikkensa rikollisten kiinnisaamiseksi. Se loi myös turvaa sairaaseen pelkooni ja ahdistukseeni.

Viimeiseen asti hän toivoi, että isä ja äiti löytyisivät vielä elossa.

– Aivan viime hetkeen saakka uskottelin itselleni, että vanhempani olivat kunnossa ja palaisivat takaisin kotiin. Samalla tiesin, että niin ei kävisi. Katoaminen ei ollut vanhempieni tapaista.

Sitten tuli puhelu, jota Marjut ei unohda. Poliisi kertoi, että pidätetty mies oli kuulusteluissa tunnustanut surmanneensa Marjutin vanhemmat naisen avustuksella.

– Vanhempieni ruumiita alettiin etsiä, ja tekijä itse kertoi poliisille heidän haudanneen vanhempani metsään.

Tieto löytymisestä toi surun, mutta uutinen oli jollain tapaa myös armollinen. Marjut tunsi kiitollisuutta siitä, että ruumiit löytyivät.

– Olisi voinut olla niinkin, että vanhempani olisivat jääneet ainiaaksi metsähautoihin.

Tutkinnan edetessä vahvistui epäilys siitä, että Huovisen vanhempien surmaajat olivat samat henkilöt, jotka olivat aiemmin 10. kesäkuuta kuristaneet hengiltä yksin asuneen 54-vuotiaan liperiläismiehen.

”Jäljellä oli tyhjyys”

Marjut joutui kuulemaan tarkan selostuksen vanhempiensa julmasta kohtalosta television välityksellä.

– Media ehti ensin. Sain kuulla uutisista tarkan selostuksen, siitä miten rakkaat vanhempani oli väkivalloin kidutettu ja murhattu. Rakastin heitä niin paljon, että olisin vaikka halunnut ottaa itselleni sen heidän viimeisen tuskansa.

– Lohtuna oli vain se, että he eivät enää kärsineet.

Marjut muistaa uutisia seuranneen aamun sumuisesti. Hän tuijotti seinää ja koki, että hänenkin elämänsä oli tullut päätepysäkille.

– Tunsin, että vanhempieni elämän lisäksi myös minun ja lasteni elämät oli tuhottu. Jäljellä oli vain tyhjyys.

Seuraavaksi oli vuorossa oikeusprosessi. Marjut joutui kohtaamaan vanhempiensa viimeiset hetket pala palalta.

– Kaksikko on murtautunut mökkiin keskellä yötä. Kertomuksen mukaan äitini on napattu ja raahattu autoon, isä oli päässyt vielä pakoon.

Pariskunta kuljetti Marjutin äidin 40 kilometrin päähän, jossa tämä surmattiin raa`asti puukottamalla kahdella eri teräaseella. He piilottivat ruumiin metsään, jonka jälkeen pari palasi etsimään Marjutin isää.

– En koskaan saa tietää, mitä on tapahtunut, kun isä ei ole ehtinyt hakemaan apua. Virallisen tiedon mukaan isä olisi tosiaan napattu vasta äidin surman jälkeen, mutta itselläni on epäilys, että äiti ja isä on viety samassa kyydissä.

Marjutille kuitenkin kerrottiin, että kaksikko oli tavoittanut hänen isänsä lopulta metsätieltä. Siellä tätä oli isketty puukolla kymmeniä kertoja, jonka jälkeen ruumis oli kätketty metsään.

Motiivi ei selvinnyt

Paikalla, jonne murhaajat kätkivät isän ja äidin ruumiit, Marjut on vieraillut useasti, ensimmäisen kerran jo samana päivänä, kun ruumiit löytyivät.

– Äidin hautapaikalla sammaleet olivat värjäytyneet sappinesteistä. Saatoin kuvitella äitini makaamassa siinä. Tuska oli aivan mieletön.

Marjut kertoo löytäneensä itse yhden surmavälineistä läheltä äitinsä hautapaikkaa.

– Toimitin sen poliisille.

Veriteolle ei koskaan selvinnyt mitään järjellistä motiivia.

– Tekijät eivät olleet minulle millään lailla tuttuja. Tiesin vanhempieni viimeisinä aikoina, että isä kaveerasi miehen kanssa ja antoi esimerkiksi autokyytejä. Tiesin, että äitini ei välittänyt tästä miehestä, eikä halunnut häntä edes sisälle kotiinsa.

Marjut uskoo äitinsä erityisen julman kohtelun ja pitkitetyn kärsimyksen olevan juuri sen syytä, että hänen äitinsä ei pitänyt miehestä.

Surmaajaparin nainen oli Marjutille ennestään täysin tuntematon.

– Tietojeni mukaan murhayö oli naisen ensimmäinen käynti isäni ja äitini luona.

”Vihaa täynnä”

Marjut tapasi molemmat tekijät oikeuskäsittelyissä. Hän oli mukana niistä jokaisessa.

– Siihen aikaan olin vihaa täynnä, oli vaikeaa pysyä penkissä. Olin tyytyväinen siihen, että molemmat saivat elinkautisen, vaikka nainenhan yritti kieroilla itsensä siitä ulos.

Marjutin mukaan mikään tuomio ei kuitenkaan olisi tuntunut riittävältä. Rahallista korvausta hän sai vasta vuosien päästä.

– Vanhempieni hinta oli 3 300 euroa kappaleelta. Vaikka mikään raha ei olisi heitä tuonut takaisin, on tuo hävyttömän pieni raha rakkaasta ihmisestä, joka on kidutettu kuoliaaksi.

Molemmat tekijät ovat jo vapautuneet, nainen viime vuoden heinäkuussa ja mies tämän vuoden helmikuussa. Marjut ei tiedä heidän liikkeistään.

– He särkivät elämäni ja veivät vanhempieni lisäksi perusturvallisuuteni. Mielestäni rangaistuksia tulisi koventaa roimasti, tuntuu että omaiset kärsivät suurimman rangaistuksen vaikka heidän elämänsä pilataan, Marjut ottaa kantaa keskusteluun Suomen rangaistuskäytännöistä.

– Pyrin kuitenkin pois vihasta ja katkeruudesta, hän painottaa.

”Omaisille elinkautinen”

Vanhempien kotimökki on Marjutin mukaan pysynyt autiona. Vaikka hyvät muistot ovat tallella edelleen, hän kokee hirmutekojen raiskanneen ja häpäisseen hänen lapsuutensa muistot.

– Käyn mökillä kuitenkin edelleen, ja olen vienyt sinne ystäviänikin. Se on minulle rakas paikka. Mökki on autio, ja korjauksia en sinne ole tehnyt.

Äidin rakkaat lemmikit, kaksi kissaa, jäivät vaeltelemaan mökin pihapiiriin.

– Onneksi naapurit ottivat ne huomaansa.

Vuosia tapahtumien jälkeen Marjut katsoi ystävänsä kannustamana vanhempiensa ruumiinavauspöytäkirjoja ja löytöhetkien valokuvia.

– Ei se tuska helpota. Halusin saada jollain tapaa päätökseen tämän surullisen selviytymisprosessini, mutta suru ja kaipaus eivät pääse päätökseen koskaan.

Hän kuvailee vanhempiensa väkivaltaista kuolemaa vanhaksi viilloksi, joka aukeaa herkästi uudelleen.

– Olen eräällä tavalla vammautunut sisältä, tapahtuma kulkee mukanani aina. Tämä on omaisille elinkautinen.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1e6f ... 83f89ab411
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 915
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Kolmoissurma Pohjois-Karjalassa vuonna 2002

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » To Kesä 13, 2019 5:16 pm

Muistan tapauksen kun ensimmäisiä kertoja uutisoitiin ja jo silloin aiheutti kahvipöydissä jorinoita. Karmea keissi. Manne voisi kerätä kiuaskivet reppuun ja sukeltaa kuten senaikainen hoitonsakin.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Vastaa Viestiin