Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Kesä 05, 2018 11:28 pm

Porin surmakäräjät: Murhasta syytetty kuvaili tekoaan tarkasti, muttei osannut kertoa siihen syytä - ”Ehkä oli näyttämisen tarvetta”

Aiemmin taposta tuomittu ja nyt murhasta syytetty mies kertoi liittyneensä ensimmäisen iskun iskeneen nuoremman miehen aloittamaan veritekoon ”näyttämisen tarpeesta”.

Murhasta syytetyistä nuorempi kertoi avopuolisonsa mukaan pakomatkalla pelkäävänsä elinkautista. VEERA KORHONEN
Murhasta syytetyistä nuorempi kertoi avopuolisonsa mukaan pakomatkalla pelkäävänsä elinkautista. VEERA KORHONEN
Pihlavan_tapaus_oikeudessa.jpg (22.75 KiB) Katsottu 3992 kertaa
Ihmiselämän Porin Halssissa 25 puukon iskulla tammikuussa lopettaneet tapahtumat saivat alkunsa Porin Pihlavassa sijaitsevasta asunnosta lasinsirpaleitten keskeltä 15. tammikuuta. Asunnossa asuva mies (s.1972) huomasi herättyään tuhonneensa kotinsa irtaimistoa siten, että koko asunto oli täynnä lasinsirpaleita.

Syy oman asunnon täydelliseen tuhoamiseen saattoi olla sama, jonka mies kertoi myöhemmin syyksi sille, miksei osaa selittää motiivia sille, että puukotti ystäväänsä vajaa vuorokausi myöhemmin kuulaana talviaamuna Halssinrannassa.
- Olen juonut, käyttänyt lääkkeitä ja vetänyt huumeita kolme vuotta. Sen kun luoja tietäisi, niin kertoisi, tiukasti valkoisen hupparinsa hupun päänsä yli vetänyt mies huokasi Satakunnan käräjäoikeudessa kuultuaan hänelle luetut raskaat syytteet murhasta.

Maanantain puolella verta vuosi vain muutaman tipan verran. Käytössä olivat kumihanskat suojaamassa käsiä sirpaleita kerätessä. Avukseen siivoustalkoisiin mies pyysi vuonna 1980 syntyneen miehen, jonka hän oli tuntenut jo pitkään. Kemikaaleja käytettiin paitsi siivoamiseen, myös juopumiseen.
- Siinä vedettiin lava kaljaa ja jossain kohtaa käytiin viinakaupassa, mies kuvaili.

Asuntoon saapuivat vielä saman päivän aikana vanhemman miehen vuonna 1989 syntynyt sukulaismies ja tämän avopuoliso. Meno jatkui kosteana. Vuonna 1990 syntynyt ulkopaikkakuntalainen nainen pysyi ajokunnossa. Hänen kertomuksensa seuraavan aamun tapahtumista ovat kolmikosta johdonmukaisimmat.

Nainen kertoi Satakunnan käräjäoikeudessa, miten hänen avopuolisolleen ja vuonna 1980 syntyneelle oli tullut riitaa, mutta joka oli kuitenkin sovittu heti. Varhain tiistaina noin kello 8 aikaan aamulla nainen komennettiin ulos lämmittämään autoa. Erittäin tuhdissa humalassa ollut mieskolmikko saapui autolle.

Naiselle annettiin ajo-ohjeita: määrä olisi suunnata tähän aikaan hiljaiseen ja syrjäiseen Halssinrantaan. Naisen mukaan rannan läheisyydessä nuorin miehistä komensi vuonna 1980 syntyneen ulos ja mahdollisesti repi tämän ulos autosta. Nainen kertoo pelästyneensä riitaa niin, että poistui autosta ja lähti kävelemään poispäin rannasta.

Viina vei

Autoon jääneistä yhä hengissä olevista miehistä vain toinen halusi puhua oikeudessa. Vuonna 1972 syntynyt mies kertoi, kuinka nuorin miehistä oli alkanut puukottaa auton istuimelta lumiseen maahan työnnettyä vuonna 1980 syntynyttä miestä.

Vuonna 1972 syntynyt kertoo muistikuvansa viinan sumentamiksi, mutta muistaa liittyneensä nuoren miehen seuraan ja lyöneensä maassa iskuihin reagoimatonta ystäväänsä puukolla.
- Aina alaspäin, mies kuvaili, kun syyttäjä tiedusteli häneltä oikeudessa, miten hän iski.

Mies myös kertoi, että hän kantaa aina mukanaan vihreää 19 senttiä pitkällä leveällä terällä varustettua leipäveistä omana turvanaan.

Vaikka mies pystyi muistamaan iskutekniikan sekä sen, mihin hän ystäväänsä löi, ei hän kuitenkaan kyennyt kertomaan motiivia teolleen.
- Ehkä siinä oli jotain näyttämisen tarvetta, mies sanoi hiljaisella äänellä käräjäsalissa.

Samainen mies on tuomittu aiemmin taposta, jonka hän toteutti Porin kauppatorilla elokuussa 2014. Tuolloin mies ampui lähietäisyydeltä uhriaan päähän. Silloin tilanne eskaloitui riidaksi, tupakan pummaamisesta.

"Pitää viiltää kovemmin"

Kolmikko poistui Halssista autolla kohti Noormarkussa sijaitsevaa asuntoa. Selvin päin ollut ja taas autoa ajanut nainen kuvaili oikeudessa, että hänen avomiehensä oli ollut shokissa. Mies oli ilmeisesti yrittänyt viiltää itseään rannassa, mutta ei ollut kyennyt saamaan kylkeensä aikaan muutamaa nirhaumaa pahempaa jälkeä.

- Pitää viiltää kovemmin. Veri ei tule ulos, mies oli karjunut.

Mies oli matkakumppaniensa mukaan myös huutanut autossa pelkäävänsä, että nyt tulee "EK". Nainen kertoi, ettei hän olisi ymmärtänyt vielä tuossa vaiheessa, mitä hänen kumppaninsa tarkoitti. Noormarkussa nainen soitti hätäkeskukseen, sillä oletti miehensä haavojen olevan pahempia, kuin ne todellisuudessa olivat. Ambulanssia seurasi poliisi, joka otti kolmikon kiinni.
- Putkassa minulle sitten selvisi, että "EK" tarkoittaa elinkautista.

Se on myös rangaistus, jota syyttäjä vaatii mieskaksikolle kantansa mukaan yhteistuumin toteutetusta, erittäin raa'asta ja julmasta murhasta.

Edellä kerrottu pohjautuu vastaajien käräjäoikeudessa kertomaan. Kertomukset ovat osittain ristiriidassa keskenään.[/i]

Iltalehti
05.06.2018 15:34

"...Porin kauppatorilla elokuussa 2014".

Pitää olla 2004.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Kesä 05, 2018 11:32 pm

Pihlavan murhaepäillyn välipäivä: Syytteet 12 omaisuusrikoksesta – saalista piilotettiin apurien hameisiin

Pihlavan murhaepäillyn välipäivä: Syytteet 12 omaisuusrikoksesta – saalista piilotettiin apurien hameisiin

Murhasyytteen maanantaina Meri-Porissa viime tammikuussa paljastuneesta henkirikoksesta saanutta miestä (s. 1989) epäillään myös lukuisista omaisuusrikoksista, jotka ajoittuvat ennen veritekoa.

Mies on pääepäilty Satakunnan käräjäoikeuden tiistaina käsittelemässä rikossarjassa, josta luettiin syytteet yhdeksälle henkilölle. Myös kaksi muuta henkirikosjutun epäiltyä, murhasta syytetty toinen mies ja avunannosta törkeään pahoinpitelyyn syytetty nainen, kuuluvat epäiltyjen joukkoon.

Murhasta epäillylle luettiin henkirikosjutun välipäivänä syytteet 12 varkaudesta ja näpistyksestä. Kysymys on satojen eurojen omaisuusrikoksista, jotka koskevat elintarvikkeita, alkoholijuomia, tupakkaa, polttoainetta, pyykinpesunesteitä ja jopa nilkkasukkia.

Syyttäjän mukaan useissa elintarvikeliikkeisiin ja marketteihin kohdistuneissa rikoksissa pääepäillyllä oli apunaan yksi tai kaksi naista, joiden hameisiin tavarat piilotettiin.

Mies itse osallistui syyttäjän mukaan varastettavien tavaroiden valintaan, peitti näkyvyyttä valvontakameroilta ja piti huolen siitä, etteivät muut asiakkaat ja henkilökunta nähneet anastuksia.

Varkaudet ja näpistykset toteutettiin röyhkeästi. Anastettujen kauppatavaroiden kanssa poistuttiin milloin kaupan takaovesta, milloin ostoskärryjen kanssa sisääntuloporttien läpi. Naiset saattoivat myös kulkea kylmästi kassalinjan ohi maksamatta "ostoksiaan". Näin tapahtui esimerkiksi lokakuussa 2017 Meri-Porissa, jolloin hameisiin piilotettiin lähes 300 euron arvosta elintarvikkeita, alkoholijuomia, tupakkaa ja tuikkukippo.


Satakunnan Kansa
05.06.2018 14.49

"...saalista piilotettiin apurien hameisiin".

Tällä tarkoitettaneen näitä ns yhteiskunnan ostamia runsaita hameita - tuskin kuitenkin cheer leadereiden mekkoja...

Mustalaiset mellastavat sen minkä ehtivät - ja siitä huolimatta maristaan kun eivät ole mihinkään tervetulleita.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ma Kesä 25, 2018 1:39 pm

Uusimmassa Alibissa oli tästä oikeudenkäynnistä juttua ja ei taas tienny miten päin ois penkillä ku luki tuota Blomeruksen paskanjauhantaa.Aina jos on kyse jostain mikä raskauttais hänet itsensä niin tulee sama läppä: "Olin niin sekaisin" "Olen kolme vuotta juonut joka päivä" "Heräsin,join,sammuin ja taas heräsin,join,sammuin" "Ei mitään muistikuvia".

Mutta sitten kun kysytään tästä toisesta jätkästä jotain niin:
"Leif meni siihen sen viereen ja alkoi lyödä saman tien veitsellä.Muistaakseni se oli vielä sellainen sahalaitainen veitsi,niinkuin joku pizzaveitsi."

Tämän lisäksi Blomerus tiesi vielä sanoa että iskut osuivat rintaan ja selkään.Yhtäkkiä sielä muistetaanki ihan että voidaan veitsikin kuvailla nuin tarkasti ja että mihin iskut osuivat.

En olisi yhtään yllättynyt vaikka Blomerus olisi enimmäkseen itse tämän puukottelun hoitanut kuolettavaa iskua myöten.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

pikku-my
Alibin kestotilaaja
Viestit: 305
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 3:54 pm

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja pikku-my » Ke Kesä 27, 2018 5:55 pm

Nyt ne tuomiot tuli

Lähde:
https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 201033359/
Halssinrannan murhasta kahdelle elinkautinen – toimivat käräjäoikeuden mukaan rikoskumppaneina yhdessä ja yksissä tuumin

Halssinrannan murhasta kahdelle elinkautinen – toimivat käräjäoikeuden mukaan rikoskumppaneina yhdessä ja yksissä tuumin


Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut kaksi porilaista miestä elinkautiseen vankeuteen Pihlavan Halssinrannassa, Meri-Porissa, viime tammikuussa tehdystä henkirikoksesta.

Käräjäoikeuden mukaan Jani Allan Jalmar Blomerus (s. 1972) ja Leif Dimitri Allan Ahlgren (s. 1989) syyllistyivät murhaan, kun he surmasivat vuonna 1980 syntyneen miehen.

Käräjäoikeuden mukaan Blomerus ja Ahlgren toimivat rikoskumppaneita yhdessä ja yksissä tuumin ja olivat siten molemmat tekijöinä vastuussa uhrin kuolemaan johtaneesta väkivallasta.

Kolmannen tapahtumiin liittyvän henkilön, porilaisen naisen (s. 1990) käräjäoikeus tuomitsi 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Murhasta tuomitut määrättiin myös huomattaviin korvauksiin vainajan lapsille, vanhemmille ja sisarille. Kärsimyskorvausten yhteissumma on 71 000 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan 16. tammikuuta tehty henkirikos täytti murhan tunnusmerkistön. Vaikka sitä ei päätöksen mukaan tehty vakaasti harkiten, niin jonkinlaiseen harkintaan teko kuitenkin perustui.

Käräjäoikeuden päätöksessä korostuu, että tappo tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, ja teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa uhrista löydettiin 25 teräaseella aiheutettua vammaa. Vammojen syntyjärjestystä ei tutkimuksessa pystytty osoittamaan.

Uhrin välitön kuolinsyy oli rintaonteloon tunkeutunut pistohaava, joka aiheutti repeämiä sydämen oikeassa kammiossa ja kammioiden väliseinässä.

Käräjäoikeuden mukaan tämä vamma syntyi hyvin todennäköisesti, kun Blomerus iski uhria vihreällä, leveäteräisellä keittiöveitsellä. Kahdeksan vammaa syntyi todennäköisesti Ahlgrenin käyttämällä hevospäisellä puukolla.

Tapahtumat alkoivat Ahlgrenin ja uhrin välisestä riidasta Blomeruksen asunnolla. Riita johti paikalla olleen naisen, jutun kolmannen epäillyn, mukaan myös tappeluun.

Kaikki miehet olivat tuolloin päihtyneitä. Eniten humalassa oli uhri, jonka veren alkoholipitoisuus oli käräjäoikeuden mukaan "erittäin korkea".

Riita sovittiin, mutta asia ei jäänyt sihen. Miehet taluttivat puolipukeisen uhrinsa autoon, jota kuljettanut nainen ajoi seurueen Halssinrantaan Pihlavaan.

Epäillyt esittivät omat näkemyksenä Halssinrantaan lähdön syistä, mutta käräjäoikeus ei pitänyt selityksiä uskottavina. Sen sijaan käräjäoikeuden mukaan näyttö tukee syyttäjän näkemystä, jonka mukaan uhriin oli tarkoitus kohdistaa väkivaltaa ja mahdollisesti surmata hänet.

Syyttäjän näkemystä tuki se tosiasia, että epäillyt ottivat mukaansa teräaseet ja kertakäyttöhansikkaat. Leveäteräisestä keittiöveitsestä ja hevospäisestä puukosta löytyi verta ja uhrin dna-tunniste. Veitsi ja puukko löytyivät ruumiin läheltä.

Epäiltyjen käyttämästä autosta ja rikospaikalta löydetyissä kertakäyttöhansikkaissa oli niin ikään verta ja epäiltyjen dna-tunnisteet

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1133
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ti Heinä 02, 2019 2:11 pm

Halssinrannan uhriin kuolettavasti veitsellä iskenyt vaatii hovioikeudessa mielentilatutkimusta – murhasta epäillyt ovat eri mieltä siitä, miksi Pihlavaan lähdettiin

Kuva
Murhasta epäillyt miehet pitivät kasvonsa visusti piilossa kuvaajilta, kun heidät tuotiin käräjäsaliin viime vuoden toukokuussa kuulemaan syytteet.VEERA KORHONEN

Toinen Pihlavan Halssinrannassa, Meri-Porissa, tammikuussa 2018 tehdystä murhasta tuomittu mies vaatii päästä mielentilatutkimukseen, kun Vaasan hovioikeus aloittaa tiistaina murhajutun käsittelyn.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi viime kesänä Jani Allan Jalmar Blomeruksen ja Leif Dimitri Allan Ahlgrenin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Molemmat tuomitut ja heidän lisäkseen 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn tuomittu nainen (s. 1990) valittivat hovioikeuteen.

Blomerus (s. 1972) ei käräjäoikeusvaiheessa pyytänyt mielentilatutkimusta. Nyt hän kuitenkin vaatii sitä tekoaikaisen mielentilansa selvittämiseksi. Blomerus perustelee vaatimustaan teon vakavuudella ja syyksi lukemisesta johtuvalla seuraamuksella.

Blomeruksella on aiempaa kokemusta mielentilatutkimuksesta. Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen mukaan Blomerus (tuolloin etunimillä Jani Rauno Olavi) oli täydessä ymmärryksessä, kun hän elokuussa 2004 ampui miehen kuoliaaksi Porin kauppatorilla. Riitaa oli syntynyt tupakan pyytämisestä.

Blomerus ja Ahlgren (s. 1989) vaativat murhasyytteidensä hylkäämistä ja rangaistustensa alentamista määräaikaisiksi vankeusrangaistuksiksi.

Blomerus on mielestään syyllistynyt ensisijaisesti törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen ja toissijaisesti tappoon, Ahlgren ensisijaisesti törkeään pahoinpitelyyn ja toissijaisesti tappoon.

Käräjäoikeuden mukaan miehet toimivat rikoskumppaneina yhdessä ja yksissä tuumin ja olivat molemmat tekijöinä vastuussa uhrin (s. 1980) kuolemaan johtaneesta väkivallasta.

Käräjäoikeuden mukaan henkirikos täytti murhan tunnusmerkistön. Vaikka veritekoa ei päätöksen mukaan tehty vakaasti harkiten, niin jonkinlaiseen harkintaan teko kuitenkin perustui, koska matkalle Pihlavan Halssinrantaan lähdettiin teräasein varustautuneena.

Oikeuslääkärin mukaan uhrista löytyi 25 teräaseella tehtyä vammaa. Kuolinsyy oli rintaonteloon tunkeutunut poistohaava, joka aiheutti repeämiä sydämen oikeassa kammiossa ja kammion väliseinässä.

Käräjäoikeuden mukaan kuolettava vamma syntyi hyvin todennäköisesti, kun Blomerus iski uhria leveäteräisellä keittiöveitsellä. Kahdeksan vammaa syntyi todennäköisesti Ahlgren käyttämällä hevospäisellä puukolla.

Kuva
Henkirikoksen uhri löydettiin tästä paikasta Halssinrannasta 16. tammikuuta 2018.

Epäillyt ovat hovioikeuteen jättämissään lausunnoissa eri mieltä siitä, miksi syrjäiseen paikkaan Halssinrantaan ylipäätään mentiin.

Ahlgrenin mukaan tarkoituksena oli hävittää edellisenä yönä murrossa käytetyt sorkkaraudat. Blomeruksen mukaan Ahlgrenin ja henkirikoksen uhriksi joutuneen miehen oli määrä ottaa mittaa toisistaan Halssinrannassa.

Käräjäoikeus ei uskonut kumpaakaan väitettä. Uhri oli puolipukeissa tammikuisessa pakkassäässä meren rannalla.

Hovioikeus käsittelee tuomittujen valituksia kahden päivän ajan Porin oikeustalossa.

SK.

originalnightstalker
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker » Ke Marras 06, 2019 12:06 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... #gs.etc0at

JULKAISTU 04.11.2019 07:10

Tuomiot pysyvät samana näköjää

Miehet raahasivat uhrin merenrantaan ja puukottivat kuoliaaksi – hovioikeus piti tuomiot ennallaan
hovioikeus laki kuvitus

Vaasan hovioikeus on antanut tuomiot alkuvuonna 2018 tapahtuneesta henkirikoksesta, jossa kaksi porilaismiestä puukotti kolmannen kuoliaaksi. Tekijät oli tuomittu aiemmin jo Satakunnan käräjäoikeudessa.

Leif Dimitri Allan Ahlgren (s. 1989) ja Jani Allan Jalmar Blomerus (s. 1972) tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen Meri-Porin Halssinrannassa tammikuussa 2018 tapahtuneesta henkirikoksesta.

Oikeusasiakirjoissa tuomiota perustellaan sillä, että kaksikko on yksissä tuumin tahallaan tappanut uhrinsa. Lisäksi teon katsotaan ollen erityisen raaka ja julma ja myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tapahtumat olivat alkaneet Blomeruksen asunnolta, jossa uhri ja tekijät olivat olleet nauttimassa alkoholia. Uhrin ja Ahlgrenin välille oli muodostunut tappeluksi yltynyt, joka oltiin aluksi kuitenkin sovittu. Kaikki osapuolet olivat alkoholin vaikutuksen alaisena, uhri kaikkein eniten.

Välienselvittelyn jälkeen tekijät olivat taluttaneet uhrin autoon, jota ajoi kolmas tapahtumiin liittyvä henkilö, vuonna 1990 syntynyt nainen. Porukka oli suunnannut merenrantaan, missä uhri oli raahattu ulos autosta ja häntä puukotettiin yhteensä 25 kertaa.

Asiakirjojen mukaan uhrin välitön kuolinsyy oli pistohaava rintaontelossa.

Tämän lisäksi hovioikeus tuomitsi autoa ajaneen naisen 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Kolmikon yhteenlasketut vahingonkorvaukset nousevat kymmeniin tuhansiin euroihin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Lisätty teksti linkin takaa
-NILS-

Toimintaterapia
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Mies löytyi surmattuna Porin Pihlavassa 16.01.2018

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia » Ke Marras 06, 2019 1:51 pm

Valitettavaa dataa vähemmistöryhmien tilastoihin...
Nyt kaikki Naccisuojaan!

Vastaa Viestiin