Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13690
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuolemaansa edeltävänä iltana, lauantaina 12.2.2004, Mari Vaittinen, 19, oli istunut ravintolassa tuttaviensa seurassa. Illan aikana hän tapasi surmaajansa Itäkeskuksessa. Vaittinen oli pyytänyt miestä saattajakseen, sillä jostain syystä hän oli pelännyt lähteä yksin kotiin. He matkustivat bussilla Marin asunnolle, Rudolfintielle Laajasaloon.

Marin asunnolla käytettiin amfetamiinia, napattiin diapamia, nautittiin alkkoholia ja – harrastettiin seksiä, vaikka eivät olleet naimisissa keskenään.

Jossain vaiheessa tuli riitaa. Tekijä otti takkinsa taskusta Marttiini – merkkisen fileerausveitsen ja iski Maria rintaan. Tämän jälkeen tekijä otti olohuoneen kaapista metsästysveitsen ja laittoi sen Marin käteen ja pisti sillä Maria kaulaan. Sitten tekijä otti Mora – puukon ja löi sillä. ”Löin häntä niin, että teko näyttäisi itsemurhalta”, sanoi tekijä myöhemmin oikeudessa.

Teon jälkeen tekijä anasti asunnosta mm. matkapuhelimen ja kameran. Poistui asunnosta, soitti erään asukkaan ovikelloa ja pyysi itselleen taksia. Taksilla hän matkusti Helsingin keskustaan ja vietti iltaa Studio 51:ssä.

Mari Vaittisen alaston ruumis löytyi viikon kuluttua surmasta. Torstaina 24.2. poliisi pidätti teosta epäillyn 21-vuotiaan vantaalaismiehen.

Surma oli esillä Helsingin käräjäoikeudessa ensimmäisen kerran kesäkuussa ja tekijä passitettiin mielentilatutkimukseen. Todistajana jutussa ollut 40-vuotias kirvesmies uhkaili syytettyä; häneltä kysyttiin, että tunnetko tekijää? ”En tunne, mutta eiköhän me vielä tulla tuntemaan toisemme”. ”Tavataan vielä, mustalainen! Heräät vielä puukko perseessä”!

Marraskuussa jutussa annettiin päätös. Syyttäjä kutsui tekoa teurastukseksi ja vaati miehelle elinkautista. Syytetty oli lyönyt naista 19 kertaa ja lisäksi viillellyt uhrin vartaloa. Syytetyn mukaan uhri oli alkanut aktin jälkeen puhua, että ”mitä sä tykkäät siitä jos mä sanon kaverille, että sä olet raiskannut minut”.Hän sanoi minulle, että Helvetin Enkelit tulevat tappamaan…” väitti syytetty. Teon jälkeen syytetty kertoi pussanneensa uhria ja pyytäneensä anteeksi.

Oikeudessa kuullun lääkärin mukaan toinen tai kolmas puukon isku oli kuolettava. Oikeuden mukaan ratkaisun ankaruuden kannalta ei kuitenkaan ole merkitystä sillä, että uhri menehtyi nopeasti eikä tekoa pitkitetty.

Oikeus katsoi, että Shahin Armando Henry Nyman, 22, surmasi Mari Vaittisen erityistä raakuutta osoittaen ja tuomitsi tekijän elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Hovioikeuden päätöstä jutusta en löytänyt. Valitettiinko, (miksipäs ei, kyllä Nymanin asianajaja Heikki Lampela asiakkaastaan huolen pitää) ja jos, niin kuinka siellä kävi?

Lähdeaineisto HS arkisto sekä Alibi 7/2005

Shahin Armando otti myös muut ihmiset huomioon oikeudenkäynnin aikana… Alibissa olleista kuvista päätellen Shahin Armando sairasti oikeudenkäynnin aikana tarttuvaa tautia. Hänellä oli kasvojensa edessä paperiarkki, etteivät pöpöt leviä... :D

Surmaajan aiemmat teot

Surmaaja Shahin Armando ei ollut ensimmäistä kertaa leivättömän pöydän ääressä. Hänet tuomittiin helmikuussa 2003 Helsingin hovioikeudessa neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen vuonna 2000 Porvoossa tehdyssä rikossarjasta. Törkeä ryöstö, kolme ryöstöä, pakottaminen, kaksi pahoinpitelyä, petoksia, varkauksia… Kesällä 2001, tuolloin porvoolainen Shahin Armando yhdessä rikoskumppaninsa kanssa pahoinpiteli samassa seurueessa liikkuneen miehen, anasti tämän lompakon ja jätti uhrinsa tajuttomana rikospaikalle. Helmikuussa 2002 Shahin Armando yhdessä kahden muun miehen kanssa pakotti tuttavansa hakemaan pankista lainaa. Uhkailijat jäivät kiinni, kun lainanhakija kirjoitti pankkitiskillä avunpyynnön toimihenkilölle. Armandon rikoskumppani, hyrynsalmelainen Hans Otto Christian Sällström sai kaksi ja puoli vuotta vankeutta.

Shahin Armando puolusteli tekojaan sillä, että hän on vahvasti huumeriippuvainen ja hänellä on ollut vaikea lapsuus.

Kesällä 2003 hän otti itse yhteyttä Alibiin ja tarjosi haastatteluaan omalla nimellä ja kuvallaan. Keravan nuorisovankilassa tuolloin lusinut Shahin Armando kertoi katuvansa tekojaan, ”kunpa en olisi tehnyt niin (hakkaamastaan ihmisestä), sehän olisi voinut vaikka kuolla”. Samaan hengenvetoon kertoo neljän ja puolen vuoden tuomionsa olleen kohtuuton. ”Rikollinen, joka muuttaa elämäntavan ja hankkii työpaikan valmiiksi saa näin kovan rangaistuksen… Ei mene mun jakeluun”. Itseään hän tituleerasi muusikoksi.

Lähdeaineisto HS arkisto sekä Alibi 4/2003

Heh, mutta eipä edes istunut sitä neljää ja puolta vuottaan minkä sai. Vapaaksi päästettiin ja Mari Vaittinen maksoi siitä hengellään.

"Sehän olisi voinut vaikka kuolla". No, toinen kerta toden sanoi...

Kuin helvetin kalliiksi mokoma henkilö on yhteiskunnalle tullut oikeudenkäynteineen, korvauksineen, lusimisineen yms. Huh huh! Ja samalla nipistetään opiskelijoiden ja eläkeläisten etuuksia, mutta Shahinista huolehditaan.

muokattu; kirjoitusvirheitä korjattu, väliotsikko lisätty
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ma Joulu 31, 2007 6:35 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

murhavaari
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja murhavaari »

Muistelenko oikein että tämä Henry Nyman olisi raviurheilusta kiinnostuneen vähemmistön jäsen?

Kriminal
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 7:02 pm

Viesti Kirjoittaja Kriminal »

Onhan se varma.

vasikka
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1303
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Kyllä sinä ihan oikein muistelit.
murhavaari kirjoitti:Muistelenko oikein että tämä Henry Nyman olisi raviurheilusta kiinnostuneen vähemmistön jäsen?

Matlock87
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 1:26 am
Paikkakunta: kuusankoski

Viesti Kirjoittaja Matlock87 »

Niin.Olihan siitä jo vihjettä tuossa jutussa,kun mainittiin oikeudessa todistajana olleen kirvesmiehen tokaisseen että:”Tavataan vielä, mustalainen! Heräät vielä puukko perseessä”! .

pikkunen
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 4:24 pm
Paikkakunta: Pääkaupunki

Viesti Kirjoittaja pikkunen »

Onpas syytetyllä ollut "hyvät"perustelut.
”Rikollinen, joka muuttaa elämäntavan ja hankkii työpaikan valmiiksi saa näin kovan rangaistuksen… Ei mene mun jakeluun”.

Nyt ainakin istuu pidempää kakkua kuin edelliskerralla.

BMC
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: To Tammi 21, 2010 8:15 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja BMC »

jos joku tietää missä tää mustalainen istuu niin olis kiva tietää. vaikka luultavasti on liskolla. mutta toivottavasti on saanut puukon monta kertaa perseeseen :D

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja joey »

Doctor Lecter kirjoitti:Tekijä otti takkinsa taskusta Marttiini – merkkisen fileerausveitsen ja iski Maria rintaan. Tämän jälkeen tekijä otti olohuoneen kaapista metsästysveitsen ja laittoi sen Marin käteen ja pisti sillä Maria kaulaan. Sitten tekijä otti Mora – puukon ja löi sillä. ”Löin häntä niin, että teko näyttäisi itsemurhalta”, sanoi tekijä myöhemmin oikeudessa.

--

Syytetty oli lyönyt naista 19 kertaa ja lisäksi viillellyt uhrin vartaloa.

--

Oikeudessa kuullun lääkärin mukaan toinen tai kolmas puukon isku oli kuolettava.
Itsemurhille ovatkin tyypillisiä useat kymmenet puukoniskut ja viillot, sekä se, että vammoja on tullut myös kuolettavan iskun jälkeen.

...Tyhmäkin vielä.

John Doe
Christopher Lorenzo
Viestit: 1621
Liittynyt: Su Helmi 22, 2009 4:28 pm
Paikkakunta: Desert Island

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja John Doe »

Manne on Manne, vaikka voissa paistais.........vahinko etten Vantaalla törmänny, olis voinu kyseiselle herralle käydä HAH! 8)
Kuka,mikä ja missä olen...tiedätkö sinä?

BMC
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: To Tammi 21, 2010 8:15 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja BMC »

onko se musu muka vantaalla ? siellä on jokunen hyvä kaveri enkä ole kuullut. :shock:

nyymanni
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 23, 2010 2:00 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja nyymanni »

John Doe kirjoitti:Manne on Manne, vaikka voissa paistais.........vahinko etten Vantaalla törmänny, olis voinu kyseiselle herralle käydä HAH! 8)
Mitä sä läski olisit muka tehny? Suomalaisetko ei tapa ihmisiä taikka kavereitaan? Just oli tapaus kontiolahdella ku sumipoika tappo kaksi kaveriaan. Lähdetkö nyt jahtaamaan sitä jätkää ja hakee oikeutta? Hirvee vääryys tapahtunu!

v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1875
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

nyymanni kirjoitti:
John Doe kirjoitti:Manne on Manne, vaikka voissa paistais.........vahinko etten Vantaalla törmänny, olis voinu kyseiselle herralle käydä HAH! 8)
Mitä sä läski olisit muka tehny? Suomalaisetko ei tapa ihmisiä taikka kavereitaan? Just oli tapaus kontiolahdella ku sumipoika tappo kaksi kaveriaan. Lähdetkö nyt jahtaamaan sitä jätkää ja hakee oikeutta? Hirvee vääryys tapahtunu!
Kun puhut sumipojasta, tarkoitit varmaankin Suomipoikaa? Ja eikö mustalainen ole Suomalainen? Tässä edellisessä sanomassasi oli kontiolahden pojat, vaan uhri ei ollut täysin sekaisin juomisistaan ja huumeista oleva tyttö! Pieni ero, mutta jos ei sitä huomaa, niin ei voi mitään. Vääryys on todella kuitenkin tapahtunut molemmissa tapuksissa. Ps. henkilökohtaisuudet kannattaa keskittää lautamiehiin jos haluaa jatkaa palstalla :wink:
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

MarkusV
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: La Heinä 23, 2011 9:56 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja MarkusV »

Anteeksi aiheen nosto, mutta osui aihe silmiin koska tunsin/tiesin tuon uhrin. Oltiin aikoinaan samassa koulussa yläasteella mutta Mari oli viereisellä luokalla ja vuotta nuorempi. Muistan vieläkin kun tulin kuntosalilta ja näin iltapäivälehtien otsikoissa nuoren naisen kuvan jossa oli teksti kuka murhasi Marin? En jäänyt katsomaan kuvaa tarkemmin enkä ostanut lehteä, mutta myöhemmin tajusin, että sehän on sama Mari jonka tunsin. Ajattelin että aivan kauheaa on tapahtunut kun Mari oli niin nuori kuitenkin.
Onkohan jollain lisätietoa/kuvia surmaajasta ja tietoa hänen elämästään teon jälkeen?
Kuolema kuittaa univelat.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13690
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Doctor Lecter kirjoitti:Hovioikeuden päätöstä jutusta en löytänyt. ...kuinka siellä kävi?
Kas, olipa hovin päätös jäädä tänne tulematta: Helsingin hovioikeus antoi päätöksen 29. elokuuta 2006. Tuomio numero 2472, diaarinumero R 06/7. Syytetty Shahin Armando Henry Nyman, vastapuolina Mari Vaittisen oikeudenomistajat.

Murhatuomio pysyi edelleen voimassa, joten käräjäoikeuden tuomio sai lainvoiman. Syytetty haki tuomion alentamista määräaikaiseksi, eli syytettä taposta. Myös uutta mielentilatutkimusta pyydettiin, johon hovioikeus ei suostunut.
Doctor Lecter kirjoitti:Kuin helvetin kalliiksi mokoma henkilö on yhteiskunnalle tullut oikeudenkäynteineen, korvauksineen, lusimisineen yms. Huh huh! Ja samalla nipistetään opiskelijoiden ja eläkeläisten etuuksia, mutta Shahinista huolehditaan.
Tästä olen edelleen samaa mieltä. Olkoot vihapuhe tai ei, mutta hän ja kaltaisensa ne vasta yhteiskunnan syöpiä ja loisia ovatten.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tormentor
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2011 9:31 pm

Re: Mari Vaittisen surma Helsingissä 2005

Viesti Kirjoittaja Tormentor »

Olikos tää heppu uudessa alibissa nimellä Sonny Nyman?

Vastaa Viestiin