Sivu 1/9

Surma grillijonossa -08 Rovaniemi

Lähetetty: Ti Tammi 01, 2008 2:42 pm
Kirjoittaja neitix
Rovaniemeläinen noin 30 vuoden ikäinen mies sai surmansa keskustan grillikioskitappelussa uudenvuodenyönä.

Mies oli mennyt avovaimonsa kanssa grillille ja joutunut riitaan 35-vuotiaan miehen kanssa. Poliisi kertoo surmatavasta vasta kuultuaan todistajia.

Tapahtumapaikalla oli runsaasti henkilöitä, joiden poliisi toivoo tulevan todistajiksi. Uhrin tuttuja ei virallisesti kuultu tiistaina heidän järkytyksensä takia.

Tekijä pakeni paikalta

Tapaus sattui kello 2.30. Uhri todettiin sairaalassa kuolleeksi. Poliisi tutkii tapahtumaa tappona.

Taposta epäilty mies pakeni tapahtumapaikalta, mutta poliisi löysi hänet aamuyöllä keskustassa sijaitsevasta asunnosta ja toimitti hänet poliisivankilaan. Tekijä ei ollut entuudestaan uhrin tuttu, mutta poliisin kylläkin.

Rovaniemen poliisi pyytää henkilöitä, jotka ovat nähneet tapahtuman, ottamaan yhteyttä puhelinnumeroon (016) 329 5452.STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008010 ... 0_uu.shtml

Lähetetty: Ti Tammi 01, 2008 8:12 pm
Kirjoittaja Ossi
Karmeeta menoa. Onko tekotavasta tietoa? Verijäkiä oli vain kaksi, joten luulen että kerrasta loppui liike.

Lähetetty: Ke Tammi 02, 2008 2:16 pm
Kirjoittaja anneli1
Missä tämä on tapahtunut, Rovaniemelläkö? Tarkempi osoite voisi auttaa jotakuta paikalla ollutta muistamaan.

Todella hirveää, kun elämä päättyy noin turhaan, osanottoni omaisille.

Lähetetty: Ke Tammi 02, 2008 5:25 pm
Kirjoittaja Ossi
anneli1 kirjoitti:Missä tämä on tapahtunut, Rovaniemelläkö? Tarkempi osoite voisi auttaa jotakuta paikalla ollutta muistamaan.

Todella hirveää, kun elämä päättyy noin turhaan, osanottoni omaisille.
Scanburgerin edessä. Paikalla oli vielä verilammikko ja kynttilöitä. Jostain kuulin että puukolla oli pistetty ja tekijänä paikallinen kylähullu, joka on istunut ennenkin.

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 8:27 am
Kirjoittaja Kokki
Mikä taas motiivina tuossakin. Liian pitkä jonotusaika vai, että ei kaveri antanut röökiä?

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 2:10 pm
Kirjoittaja anneli1
Kyllä on taas niin turha kuolema kuin ajatella saattaa! Onko tää tekijä romani, somali tms? Eihän näin saa rehellinen veronmaksaja nykyään edes kysyä, kysyn kuitenkin!

Eikö teräaseiden hallussa pidosta julkisella paikalla ole joku lakikin, miten helkkarissa niitä vaan aina löytyy näiltä jäpeiltä? Meneekö joku snakarille aseistautuneena, ja jos menee niin MIKSI nimen omaan puukolla aseistautuneena? Veistosalillako alakoulussa näin ohjeistetaan?

Kyllä tämä tapaus täyttää murhan tunnusmerkistön, eikö vaan juristit?
Tarkoituksena on ollut tappaa, uhri valikoitunut sattumalta. Ei tämä ole pikaistuksissa tehty tappo eikä mitään itsepuolustusta.

Hilskatti, tulee mieleen että olisiko joku avohoidokki? Jäänyt pamit ja lyricat väliin, ei kohta uskalla Heseen mennä, kun nämä polyyppiaivot hallitsee katuja. Ugh, olen puhunut!

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 2:16 pm
Kirjoittaja Marsalkka
anneli1 kirjoitti:Kyllä on taas niin turha kuolema kuin ajatella saattaa! Onko tää tekijä romani, somali tms? Eihän näin saa rehellinen veronmaksaja nykyään edes kysyä, kysyn kuitenkin!
Ovatko somalit tunnettuja siitä, että tappelevat grillijonoissa?
Kyllä tämä tapaus täyttää murhan tunnusmerkistön, eikö vaan juristit?
Todennäköisesti ei.

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 3:03 pm
Kirjoittaja anneli1
Arvasin, ettei pidä sohaista muurahaispesää, anteeksi!

Kyllä tapaus täyttää murhan tunnusmerkistön, semminkään jos ei sen kummempaa riitaa osapuolten välillä ollut.

Ei tämä ainakaan lehtitietojen perusteella mene pahoipitelyn tai kuolemantuottamuksen piikkiin, koska tekijällä oli tekoväline mukanansa, jo se viittaa vakaaseen harkintaan satuttaa jotakuta.

Onko niin, että Suomessa ei tuomita riittävään ja tarpeksi opettavaiseen rangaistukseen henkirikoksista, vrt USA, koska aika matalalla tuo kynnys tappaa tuttu tai tuntematon näyttää olevan? Eikä näitä jäpinkäisiä saa edes arvostella, ettei niiden kunnia vaan menisi, voi elämän kevät!

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 3:13 pm
Kirjoittaja hannibaali
2 § Murha. Jos tappo tehdään

1. vakaasti harkiten,
2. erityisen raa'alla tai julmalla tavalla,
3. vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai
4. tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimen vuoksi

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 3:17 pm
Kirjoittaja cicero
yllättävän moni kantaa mukanaan jonkunlaista terä -tai muuta asetta vaikka tarkoituksena ei ole nimenomaan vahingoittaa.

Tässä tapauksessa kyse on "vanhasta tekijästä, poliisin tutusta" jolla voi olla "perusteltu" syy kantaa teräasetta mukanaan esim. pelko siitä että joku vanha tuttu tulee snakarilla vastaan ja kostaa jonkun vanhan jäynän tai muuta...ei tästä oikein murhaa saa tekemälläkään...uhri ja tekijä eivät jutun perusteella tunteneet toisiaan. Varmaan korkeintaan pikaistuksissaan tehty tappo tai kuolemantuottamus ja voipi olla vielä laitoskamaakin kaiken muun lisäksi...

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 3:47 pm
Kirjoittaja Marsalkka
anneli1 kirjoitti:
Ei tämä ainakaan lehtitietojen perusteella mene pahoipitelyn tai kuolemantuottamuksen piikkiin, koska tekijällä oli tekoväline mukanansa, jo se viittaa vakaaseen harkintaan satuttaa jotakuta.
Oletko kuullut taposta?

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 3:49 pm
Kirjoittaja Marsalkka
anneli1 kirjoitti:
Onko niin, että Suomessa ei tuomita riittävään ja tarpeksi opettavaiseen rangaistukseen henkirikoksista, vrt USA, koska aika matalalla tuo kynnys tappaa tuttu tai tuntematon näyttää olevan?
Onko USA:ssa vähän henkirikoksia suhteessa väkilukuun?

edit. Taisin mennä halpaan. Annelin viestit taitavatkin olla porvoosta...

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 4:58 pm
Kirjoittaja Ossi
anneli1 kirjoitti:Kyllä on taas niin turha kuolema kuin ajatella saattaa! Onko tää tekijä romani, somali tms? Eihän näin saa rehellinen veronmaksaja nykyään edes kysyä, kysyn kuitenkin! !
Ei ollut, paremminkin päinvastoin. Kyseinen herra taitaa olla tämän pitäjän ensimmäinen spinhead, eiku skinhead. :wink:

Turha kuolema tosiaan. Joku arvuutteli motiiviksi että ei saanut röökiä. Se oli motiivina jo 10 vuotta sitten samalla tapauksella. Vai oliko peräti niin ettei saanut tulta röökiinsä. Tässä tapauksessa ei tainnut kuitenkaan henki mennä. Tapahtuma sattui viereisessä korttelissa.

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 5:10 pm
Kirjoittaja EuroJR
Joo kyllä näistä perinteisistä snagaritappeluissa härmäläiset perusjuntit ovat niitä tekijöitä. Väsyneenä halutaan suolasta hiukopalaa, jonotus ahdistaa viinan piinaamia aivoja, edessä vielä taksijonot ja tämä kaikki vielä pakkasessa.... Siihen kun lisätään "eurotavat", niin a-vot!

Lähetetty: To Tammi 03, 2008 5:18 pm
Kirjoittaja anneli1
Kyllä euroJr kiteytti hyvin tämänkin asian!