60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Kaikista eniten näyttöä on syytettyä vastaan. Hän on myös kertomisiaan ja alibiaan muutellut. Hänellä on myös motiivi ja luonne (syyttäjä siihenkin kerännyt todistelua) siihen päin.

Mutta keissiin liittyy epäilyttävää yhteydenpitoa ja epäilyttävyyttä näytön monitahoisuuden (pun intended 8) ) takia.

Täytyisi jonkun/joidenkin laittaa selkeytyskoonti ketjuun kaikista dna- , jalanjälki-, - vamma-, näyttökohdista. Hyvin tök tök-tyyliin mutta tarkkaan, koska tämä on aika soppa. Allekkain kuin tuoteseloste. Mielellään lähdelinkit mukaan. Aika homma vaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

sörsse
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Josko se oli vain kuvannut ikkunoita uusien verhojen ostamista varten niin nekin on sitten valmiina, kun asettuu taloksi uuteen harakanpesään?

aga
Axel Foley
Viestit: 2460
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aga »

Todella omituista mielestäni on että uhrilla on paritkymmenet erilaiset lasit, en ole kuullut aiemmin tällaisesta (muutamat voisin jotenkuten ymmärtää ja yhdet lasit on varmaan yleisin vaihtoehto) vaikka varmaan joillain rikkailla Hollywood-edustajilla se onkin tyypillistä. Sinänsä itse surmaan mitenkään liittymättä, kunhan ohimennen mainitsin.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Sörsse, sitä 6.9 Pohjalaisen uutista ei näy julkisena, jos vaan viitsit/pystyt, niin postaa kokonaan vaan tänne? Hyvin lyhensit epäilemättä, mutta silti kiinnostaa (nimenomaan ne jälkihommat), etenkin jos nyt kootaan dna/kengänjäljet/vammat/jälkimateriaali tarkkaan.
Tosi hyvä myös että MMarkkalainen on päivittänyt Pohjalaisesta uutisointeja, jotka ovat muuten maksumuurin takana. Tapauksen viranomaisilla laaja materiaali, että murto-osan materiaalissa kuitenkin mentäneen.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

MMarkkanen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2018 11:12 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MMarkkanen »

Pohjalainen 6.9

Syytetty nimitti uhrin aviomiestä pelimieheksi

Taposta syytetty 47-vuotias laihialaisnainen käveli torstaina käräjäsaliin jo maanantain oikeusistunnossa käyttämänsä mustan neuleen suojissa. KUVA: JARNO PELLINEN
60-vuotiaan laihialaisnaisen taposta syytetty 47-vuotias laihialaisnainen murtui muutaman kerran kyyneliin, kun häntä kuultiin torstaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

– Missä vaiheessa tapasit uhrin ensimmäistä kertaa? syytetyn asianajaja kysyi asiakkaaltaan.

– Lokakuussa 2016. Se oli juuri näiden perheelleni tapahtuneiden ikävien asioiden jälkeen. Olin lenkillä ja poikkesin sisustusliikkeessä, jolloin hän (uhri) tuli itkien luokseni ja esitti osanottonsa, syytetty vastasi ääni väristen.

– Siirryimme pihalle ja juttelimme pitkän tovin. Hän (uhri) kyseli kaikkea minun ja aviomiehensä suhteesta ja minä kerroin totuudenmukaisesti, syytetty selvitti.

Naista kuultiin käräjäsalissa lähes kahden ja puolen tunnin ajan. Tuona aikana hän kertoi elämästään tavallisena suurperheen äitinä, joka huolehti lapsistaan, pesi pyykkiä ja kävi kaupassa.

Samalla nainen kertoi, miten oli arkirutiinien lomassa tavannut rakastajaansa syyskuusta 2015 lähtien välillä autossa istuskellen, välillä kotonaan ja välillä poikiensa tai ex-miehensä asunnossa.

Kaksikon suhde eteni syytetyn mukaan lopulta siihen pisteeseen, että pari kävi etsimässä yhteistä kotia kolmessa asuntonäytössä.

– Yhdessä talossa oli tuijia pihalla. Hän kertoi minulle, miten aivan näkee, kun laitan niihin jouluvaloja. Hän ei koskaan antanut minulle sellaista kuvaa, ettei meistä tulisi mitään. On ollut yllättävää huomata, että hän on kertonut minulle ihan eri tavalla kuin poliisille.

– Hän on sanonut vaimolleen yhtä, tyttärelleen toista ja minulle kolmatta. Tuntuu, että hän on pelimies, sillä hyvin on hallinnut tämän kahden naisen pyörittämisen, syytetty mietti.

Kihlakunnansyyttäjän päästessä esittämään kysymyksiä, alkoi oikeudenkäynnin riitainen osuus.

Syyttäjä Teemu Karppinen ja syytetty väänsivät keskenään naisen ja tämän tyttären polkupyörien kunnosta, naisen suihkussa käymisen ajankohdasta ja tämän puheista karaokeravintolassa surmayönä.

Todistajien mukaan nainen oli saapunut karaokeravintolaan tavanomaista myöhemmin puhuen

rikkinäisestä pyörästään.

Syyttäjän mukaan olisi ollut loogisempaa puhua jalkapallo-ottelusta, jota nainen kertoi katsoneensa ennen ravintolaan lähtöään.

– Kerroit usealle, että myöhästymisen syy oli pyörän korjaaminen, mutta nyt kerrot, että korjaaminen kesti vain pari minuuttia. Mikset käyttänyt syynä jalkapalloa? Karppinen kysyi.

– Tämä on nyt aikamoista pilkunviilaamista, syytetty vastasi.

– Kävitkö suihkussa pelin aikana vai sen jälkeen? syyttäjä kysyi.

– En tiedä, mitä merkitystä sillä on, mutta pelin jälkeen aloin laittautua, syytetty vastasi.

Karppisen mukaan syytetty on polkenut rikospaikalle tyttärensä ehjällä Jopolla. Naisen mukaan myös Jopo oli rikki surmayönä, joten hän ei olisi voinut sitä käyttää.

Syytetyn kuulemisen loppuvaiheessa osapuolet väänsivät naisen lenkkikengistä ja uhrin silmälaseista.

Poliisi löysi naisen asunnosta takavarikoitujen lenkkikenkien jäljen rikospaikalta. Nainen ei muistanut tarkasti, milloin oli kengät ostanut – ennen uhrin kuolemaa vai vasta sen jälkeen.

– Missä vaiheessa tulit tietoiseksi, että uhrin silmälaseista oli löytynyt hiuksiasi? syyttäjä kysyi.

– Siinä, kun kuulusteluissa kerrottiin, syytetty vastasi.

Naisen mukaan hiukset ovat voineet joutua uhrin laseihin jo kolme päivää ennen tämän kuolemaa, kun syytetty on käynyt uhrin talolla ja naiset ovat halanneet.

– Kerrotko yksityiskohtaisesti, miten halaaminen tapahtui, uhrin tyttären asianajaja halusi tietää.

– En osaa sanoa, mistä otin kiinni. Yleensä otan kiinni ylävartalosta, syytetty selitti.

Uhrin tyttären asianajajan mukaan oli kovin ihmeellistä, että syytetty oli jo heinäkuussa 2018 huolissaan rikospaikan hius- ja dna-löydöistä, vaikka väitti saaneensa niistä tiedon vasta kesällä 2019.

– Totta kai mietin, kun olin käynyt uhrin luona monesti ja minulla on pitkät varisevat hiukset. Mielestäni sellaisen pohtiminen ei ole epänormaalia, syytetty totesi.

Kuulustelun aikana 47-vuotias nainen mainitsi useaan otteeseen, miten lämpimät välit hänellä oli ollut uhrin kanssa. Jos autolla ajettiin vastaan, niin aina tervehdittiin.

– Minulla ei ollut mitään häntä vastaan. Hän suhtautui minuun todella hienosti. Jos olisi ollut sama tilanne toisinpäin, en olisi varmasti pystynyt yhtä hyvin suhtautumaan, syytetty mietti.

Uhrin tytär kuunteli laihialaisnaisen vastauksia torstaina Helsingistä videoyhteyden välityksellä, mutta uhrin aviomies ei ollut paikalla.

VAASA
JENNI MÄKELÄ

Pohjalainen 6.9

Poliisi teki uhrista poikkeuksellisen havainnon


Taposta syytetyn 47-vuotiaan laihialaisnaisen lisäksi Pohjanmaan käräjäoikeudessa kuultiin torstaina uhrin vieressä surmayönä nukkunutta vaasalaismiestä, kahta poliisia sekä oikeuslääkäriä.

Vaasalaismiehen muistikuvat tapahtumista olivat parhaimmillaankin hyvin hatarat. Hän kertoi olleensa ystävänsä luona juomassa alkoholia ennen kuin oli päätynyt uhrin ja tämä aviomiehen kotiin.

– Lähdin 11 aikaan illalla sinne etsimään kyytiä, koska tiesin, että hän (uhrin aviomies) on taksinkuljettaja ja halusin päästä kotiin, vaasalaismies selvitti.

Hän kertoi, ettei tuntenut itse uhria ennestään eikä muistanut kuka hänet päästi taloon sisään.

Välillä vaasalaismies oli sitä mieltä, että talossa oli täytynyt surmayönä olla hänen ja uhrin lisäksi kolmas ja ehkä jopa neljäskin henkilö. Hän ei silti muistanut, oliko kyse miehistä vai naisista.

Vaasalaismiehen mukaan talon emäntä makasi jo sängyssä hyvin huonon näköisenä, kun mies meni tämän viereen nukkumaan.

– Ajattelin vielä, että saattaisi se isäntä tulla kotiin, niin pääsisin taksilla kotiin, kun ei puhelinkaan toiminut. Heräsin jossakin vaiheessa, kun hän sitten tuli sieltä taksiajosta, mies kertoi.

Erityisen hämmentynyt vaasalaismies oli siitä, miten talon rouva olisi voinut tulla avaamaan hänelle oven, kun mies näki rouvan myöhemmin sängyssä niin huonossa kunnossa ja oudossa asennossa.

– Hänen asentonsa oli sellainen, että ajattelin, että mitäs tuo nyt tarkoittaa. Hän näytti elottomalta, mies muisteli.

Poliisi epäili aluksi vaasalaismiestäkin 60-vuotiaan laihialaisnaisen taposta, mutta miestä vastaan ei nostettu lopulta syytettä.

– Eikö siitä tule korvausta, kun olin vangittuna kaksi viikkoa? hän kyseli kuulemisensa päätteeksi.

Vaasalaismiehen jälkeen oikeussalissa kuultiin poliisin teknistä tutkijaa, joka oli tutkinut uhrin ja ottanut rikospaikalla näytteitä.

– Laitoin vaativan tason suojavarustuksen päälle ja kävin videokameran kanssa koko talon läpi. Vasta sitten tein vaativan paikkatutkinnan ja otin matkan varrella asunnosta lasinäytteitä, dna-näytteitä, kuitunäyteitä ja jalanjälkinäytteitä, mies selvitti.

Uhrin ja tämän aviomiehen koti oli miehen mukaan siisti eikä siellä näkynyt kamppailun jälkiä. Yksi asia oli kuitenkin hyvin poikkeuksellinen:

– Uhrin toisesta silmästä tuli veripisara. En ole koskaan nähnyt, että kyynelkanavasta tulisi veripisara, vaikka olen ollut 34 vuoden aikana aika monella kuolinpaikalla, hän ihmetteli.

Poliisi kertoi, että ihmisen silmänvalkuaisissa on usein ”pistemäisiä purkaumia”, jos hänet kuristetaan.

– Uhrilla oli verestävät silmät, joten oli vaikea sanoa, oliko niissä purkaumia, hän totesi.

Myös se oli ihmetyttänyt poliisia, ettei hän löytänyt vaasalaismiehen kengänjälkiä eteisessä olleista lasinsirpaleista.

– Vaikuttaa, että hän on ollut jo sisällä, kun lasi on rikottu, poliisi päätteli.

Uhrin sängyn vieressä olleista silmälaseista poliisi kertoi seuraavasti:

– Kuvasin silmälasit. En tiedä, miksi en ottanut niitä mukaan. Oli tarkoitus, mutta unohdin. Silmälasit otettiin myöhemmin talteen.

Viranomaiset saivat tiedon silmälaseista, kun uhrin aviomies soitti ja kertoi löytäneensä ne.

Lopuksi poliisi vielä näytti salissa oleville, miten kynsien alta otetaan dna-näytteitä.

– Se on poikkeuksellista, että kynsien alla on dna:ta. Uhrilla oli pitkät kynnet, kuten naisilla yleensä on, hän totesi.

VAASA
JENNI MÄKELÄ

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1140
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aumari »

aga kirjoitti:Todella omituista mielestäni on että uhrilla on paritkymmenet erilaiset lasit, en ole kuullut aiemmin tällaisesta (muutamat voisin jotenkuten ymmärtää ja yhdet lasit on varmaan yleisin vaihtoehto) vaikka varmaan joillain rikkailla Hollywood-edustajilla se onkin tyypillistä. Sinänsä itse surmaan mitenkään liittymättä, kunhan ohimennen mainitsin.
Uhrilla varmaan ollut joko tehdastuotettuja tarjouslaseja (eivät sovellu esim. taittovikaisen käyttöön) tai kipsallakin myytäviä lukulaseja. Taittovirheisen lasit täytyy hioa "reseptin" mukaisiksiksi, itselläni kummassakin linssissä kaksi eri vahvuutta kaukonäköön plus lukuosa, hinta 5 v. sitten pelkille linsseille liki 600€ plus pokien hinta.

Eilisaamu
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Se että vaasalaismiehen kengänjälkiä ei lasinsiruista löytynyt, ja että miehellä mielikuva jo sängyssä makaavasta naisesta, voisi järjestys olla seuraava:
-Syytetty ollut ensin talossa ja surmannut uhrin.
-Vaasalaismies tullut paikalle.
-Syytetty avannut oven ja ohjannut miehen nukkumaan uhrin viereen.
-Syytetty lähtiessä rikkonut ikkunan lavastukseksi.

Juoponhan on arveltu saapuneen paikalle n. Klo 23.30. Ja naapurin koira alkanut haukkua n. Klo 00 keskiyöllä, joka mahdollisesti johtunut ikkunan rikkoutumisesta.

Juiju
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Elo 09, 2019 3:41 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Juiju »

aumari kirjoitti:
aga kirjoitti:Todella omituista mielestäni on että uhrilla on paritkymmenet erilaiset lasit, en ole kuullut aiemmin tällaisesta (muutamat voisin jotenkuten ymmärtää ja yhdet lasit on varmaan yleisin vaihtoehto) vaikka varmaan joillain rikkailla Hollywood-edustajilla se onkin tyypillistä. Sinänsä itse surmaan mitenkään liittymättä, kunhan ohimennen mainitsin.
Uhrilla varmaan ollut joko tehdastuotettuja tarjouslaseja (eivät sovellu esim. taittovikaisen käyttöön) tai kipsallakin myytäviä lukulaseja. Taittovirheisen lasit täytyy hioa "reseptin" mukaisiksiksi, itselläni kummassakin linssissä kaksi eri vahvuutta kaukonäköön plus lukuosa, hinta 5 v. sitten pelkille linsseille liki 600€ plus pokien hinta.
Silmälaseja saa tilattua jopa nettikaupasta silmälääkärin tai optikon reseptillä.

Luonnokas
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: Ma Loka 05, 2015 10:42 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Luonnokas »

Vaasaan matkalla olleen miehen muistikuviin ei voi kyllä laskea mitään. Mies muistaa myös, että taksikuski olisi aamuviideltä herännyt makuuhuoneen viereisestä huoneesta. Vastaan ei ole tullut mitään todistetta siitä, etteikö taksikuskin kertomus kotiin palaamisesta olisi totta.

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2805
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Juiju kirjoitti:Silmälaseja saa tilattua jopa nettikaupasta silmälääkärin tai optikon reseptillä.
Varsinkin reseptillä oikein suositeltavaa. Tunnettua on ihan muutaman dokkarinkin edestä, että linssien hinta tuppaa moninkertaistumaan aina kun toimitus ylittää jonkun rajan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9492
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Eilisaamu kirjoitti:Se että vaasalaismiehen kengänjälkiä ei lasinsiruista löytynyt, ja että miehellä mielikuva jo sängyssä makaavasta naisesta, voisi järjestys olla seuraava:
-Syytetty ollut ensin talossa ja surmannut uhrin.
-Vaasalaismies tullut paikalle.
-Syytetty avannut oven ja ohjannut miehen nukkumaan uhrin viereen.
-Syytetty lähtiessä rikkonut ikkunan lavastukseksi.

Juoponhan on arveltu saapuneen paikalle n. Klo 23.30. Ja naapurin koira alkanut haukkua n. Klo 00 keskiyöllä, joka mahdollisesti johtunut ikkunan rikkoutumisesta.
Tässä on nyt vaan se epäloogisuus, että asioita tarkastellaan jälleen "lopusta alkuun", eli yrittäen löytää juoni, jota syytetty olisi käyttänyt, että päästään haluttuun lopputulokseen (=syytetty on syyllinen). Mutta ei ajatella käyttäytymisen loogisuutta sinä hetkenä, kun teko tehdään.

Eli suomeksi: jos syytetty on tappanut uhrin, jääkö hän taloon oleskelemaan? Vai lähtisikö kiireen vilkkaa pois? Ok, jos hän jostain syystä jäi, tai vaasalainen tuli ovelle koputtelemaan juuri surman jälkeen, niin avaisiko tekijä tälle oven, kun ei tunne koko miestä? Kuvitellaan, että teet surman ja vapiset siinä taistelun adrenaliinin kourissa ja tajuat mitä tapahtui. Ovelle koputetaan tai soitetaan ovikelloa? Ihanko oikeasti a) menet avaamaan b) kutsut oven takana olevan täysin tuntemattoman miehen sisään taloon, jossa murhaamasi ihminen makaa sängyllä c) viittoilet tulijan vielä tämän ruumiin viereen nukkumaan jotenkin luottaen siihen, ettei tämä tajua, että uhri on kuollut?

Annat siis tulijan nähdä sinut ja uhrin ja luotat siihen, että tyyppi on niin kännissä, ettei tunnista sinua eikä tajua uhrin kuolleen. Kutsut siis ehdoin tahdoin silminnäkijän paikalle.

Tämähän on NYT, tällä hetkellä ajateltuna, hieno idea, kun vaasalainen ei osaa asioista mitään sanoa, mutta eihän syytetty ole voinut tätä etukäteen tietää. Joten: miksi hän päättäisi tehdä tällaisen suunnitelman? Miksi ei ollut hiljaa ja odottanut, että mies häipyy pihalta kolistelemasta (minkä tämä todennäköisesti olisi tehnytkin.)
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Giallo
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:02 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Giallo »

Mutta eikös tämä, vaikkakin "vaasalaismieheksi" kutsuttu, ollut myös kotoisin Tervajoelta ja tunsi siksi kyllä syytetyn V:n ennalta ja toisinpäin, koska molemmat kotoisin samalta kylältä. Jos V olisi hänet oven takana nähnyt olisi voinut hyvinkin miettiä kuinka helposti höynäytettävissä tällainen elämäntapajuoppo on ja tuleppas kuule peremmälle vaan.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9492
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Giallo kirjoitti:Mutta eikös tämä, vaikkakin "vaasalaismieheksi" kutsuttu, ollut myös kotoisin Tervajoelta ja tunsi siksi kyllä syytetyn V:n ennalta ja toisinpäin, koska molemmat kotoisin samalta kylältä. Jos V olisi hänet oven takana nähnyt olisi voinut hyvinkin miettiä kuinka helposti höynäytettävissä tällainen elämäntapajuoppo on ja tuleppas kuule peremmälle vaan.
Onko varmaa tietoa, että tunsivat?

Mutta vaikka olisi tuntenut (ja erityisesti siksi!), niin miten voi etukäteen tietää, että ko. mies ei tunnista kuollutta ja sano oikeudessa, että Virpi tuli avaamaan ja sängyllä oli kuollut nainen? Kun eihän tässä tätä vaasalaista mitenkään höynäytetä, vaan jotenkin tiedetään etukäteen, että hän on niin sekaisin, ettei osaa sanoa tapahtumista juuri mitään. Miten syytetty voi tämän tietää etukäteen, koska vaasalainen nyt kuitenkin oli kävelykunnossa, eikä umpisammunut?
Entäs jos uhrin nähdessään vaasalainen olisi alkanut huutamaan, että täällä on kuollut nainen sängyssä? Mitä syytetty olisi tehnyt?
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Giallo
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:02 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Giallo »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Giallo kirjoitti:Mutta eikös tämä, vaikkakin "vaasalaismieheksi" kutsuttu, ollut myös kotoisin Tervajoelta ja tunsi siksi kyllä syytetyn V:n ennalta ja toisinpäin, koska molemmat kotoisin samalta kylältä. Jos V olisi hänet oven takana nähnyt olisi voinut hyvinkin miettiä kuinka helposti höynäytettävissä tällainen elämäntapajuoppo on ja tuleppas kuule peremmälle vaan.
Onko varmaa tietoa, että tunsivat?

Mutta vaikka olisi tuntenut (ja erityisesti siksi!), niin miten voi etukäteen tietää, että ko. mies ei tunnista kuollutta ja sano oikeudessa, että Virpi tuli avaamaan ja sängyllä oli kuollut nainen? Kun eihän tässä tätä vaasalaista mitenkään höynäytetä, vaan jotenkin tiedetään etukäteen, että hän on niin sekaisin, ettei osaa sanoa tapahtumista juuri mitään. Miten syytetty voi tämän tietää etukäteen, koska vaasalainen nyt kuitenkin oli kävelykunnossa, eikä umpisammunut?
Entäs jos uhrin nähdessään vaasalainen olisi alkanut huutamaan, että täällä on kuollut nainen sängyssä? Mitä syytetty olisi tehnyt?
Hemmetin hyviä pointteja sinulta!

Ei ole varmaa tietoa. Muistelen että jossain tämän ketjun alkupäässä olisi niin kuitenkin useampaan kertaan mainittu. En tosiaan heidän suhdettaan toisiinsa tiedä yhtään tarkemmin, mutta usein pikku paikkakunnilla lähes kaikki tietävät nämä kyläjuopot, vaikka juopot eivät kaikkia tiedäkään. (Eikös ihan täälläkin ole jossain varsinkin tällaisille "legendoille" oma ketjukin) Ja höynäyttäminen oli ehkä huono sanavalinta, my bad. Ehkä V päätti ottaa riskin ja kutsua silti sisään juopon, joka tiedettävästi sekava ja jonka höpinöitä ei välttämättä otettaisi todeksi, jos ajatteli että edes mahdollisuus saada hänestä pääepäilty ja päästä itse pälkähästä. Virpi kyllä vaikuttaa kovahermoiselta, vaikka myös äkkipikaiselta, että olisko pystynyt "kylmän loogisesti" toimia tilanteessa jossa jäämässä rysänpäältä kiinni...

CAN
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 3:29 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja CAN »

Liekö V siepannut uhrin silmälasit päähänsä ”naamiointimielessä”, kun juoppo on kolkutellut ovella. Esittänyt siinä sitten talon emäntää. Vähemmästäkin menee spurgu sekaisin (kun jo valmiiksikin sellainen ilmeisesti oli).
-a girl from yesterday-

Vastaa Viestiin