60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
MMarkkanen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2018 11:12 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MMarkkanen »

MMarkkanen kirjoitti:
To Syys 05, 2019 9:43 pm
Pohjalaisen live.

MAAKUNTAJulkaistu 05.09.2019 07:00 (Päivitetty 05.09.2019 16:45)

15.36 Seuraava todistaja kutsutaan saliin. Syyttäjä aloittaa kuulustelun. Hän on aiemmin kuullun todistajan tytär. Tytär kertoo äitinsä kertoneen lauantaina 7. heinäkuuta, että "syytetty ajoi pyörällä hullunkiilto silmissä."

15.31 Uhrin tyttären asianajaja kuulustelee: Millaiset välit teillä on syytettyyn? "Hei-tutut. Tunnetaan toisemme ja tervehditään." Kiinnitittekö huomiota, millaiset kengät syytetyllä oli jalassaan? "En."

15.27 Puolustus jatkaa todistajan kuulustelua polkupyörän väristä ja siitä, oliko pyörässä ritsi. Olitteko missä määrin alkoholia nauttinut? "No, korkeintaan kolme tölkkiä." Te olette esitutkinnassa sanonut, että 6-8 olutta juonut, ensimmäinen otettu kello 18? "En halua edelleenkään valehdella, ei kaikkea voi muistaa. Ehkä olen sen määrän ottanut. Ja siitä määrästä minä en humallu."

15.25 Puolustus kuulustelee todistajaa: Miten syytetyn hiukset olivat, olivatko kuten nyt? "Ei, pörröllään." Oletteko tavanneet joskus illanvietoissa? Olivatko hiukset, kuten ne ovat yleensä illanvietoissa? "Ei". Puolustus huomauttaa, että poliisikuulusteluissa todistaja puhui siitä, että hän oli nähnyt syytetyn puolen yön jälkeen. Syyttäjä kysyy, miksi todistaja arvioi nyt nähneensä syytetyn ennen puolta yötä. "Se perustuu siihen, että kuulusteluissa pitää totuus sanomaan, enkä mä pysty sanomaan varmasti kellonaikaa. Mutta se on totuus, että mä olen XX:n nähnyt." Todistajan mukaan tapahtuma-aikaan oli valoisaa.

15.17 Todistaja arvelee, että näki todistajan ennen puolta yötä perjantaina 6. heinäkuuta 2018. Todistaja muistaa olleensa silloin leipomassa.

15.11 Todistaja kertoo havainnoistaan yöllä. "Olin ulkona tupakalla. Noin kymmenen metrin päässä tiestä, josta hän ajoi ohi." "Hän näytti mielestäni erikoiselta. Hän oli tuohtuneen näköinen ja hiukset sekaisin pörröllään. Katse oli suunnattuna vain eteenpäin. Ajattelin, että hän oli menoissa naamiaisiin tai näin." Syyttäjä: Millaisella vauhdilla hän polki? "Nopealla vauhdilla, tosin hänellä oli pieni se pyörä. Se oli Jopo-mallinen, tumma, musta, ja pyörässä oli käyrät sarvet." Etäisyys, jolta teitte havainnon? "Oli noin 10 metriä". Mistä päin hän meni? "Asunnolta poispäin." Millaiset vaatteet hänellä oli? "Hänellä oli tumma vaatetus. Housut oli tummat, en osaa sanoa, ja sitten hänellä oli tumma takki." Onko poliisi näyttänyt teille tutkinnassa valokuvaa polkupyörästä? "On" Oliko valokuvassa sellainen pyörä jonka näit? "Kyllä." Syyttäjä näyttää todistajalle valokuvan ja todistajan tunnistaa pyörän.

15.09: Toinen todistaja saapuu saliin.
Sivulta 74

Tölkki=0,33l, Tuoppi=0,5l. Ja 18 mais korkattu eka.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1138
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aumari »

Semmoisen kuvan olen saanut, että taksari on vässykkä joo-joomies, joka Virpin painostaessa myönnellyt ihan riitelyä välttääkseen. Tuskin mies saa muuta aikaiseksi kun ajaa taksia ja nauttii valmiista, eli emme tiedä miten tomerampi mies olisi toiminut suhteissaan ja olisiko ko. taksari vaivautunut ottamaan henkeä keneltäkään. Virpi on kuitenkin aikuinen ihminen ja ollut vapaaehtoisesti suhteessa miehen kanssa.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9492
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

lech kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 11:06 pm
Kuolemannaakka kirjoitti:
Ke Loka 16, 2019 2:39 pm
Kuinka monta surmatapausta löydätte, missä nainen on tukahduttanut toisen naisen (poislukien vammaiset ja vanhukset) tyynyllä? Minä en taaskaan löytänyt yhtään, vaikka ihan englanniksi googletin. Tukehduttaminen vaatii 3 minuutin pituisen hengitysilman täydellisen blokkaamisen, mikä on äärimmäisen vaikeaa, kun toinen taistelee vastaan. Siinähän on tukehduttajalla molemmat kädet sidottuina. Ei se käy kuin telkkarissa. Jotain myrkkyä tai nukutusainetta pitäisi olla käytetty tai puolisammuneena viinasta.

Minusta tämä tuomio perustuu syyttäjän kokonaan keksimään tarinaan, missä ei ole edes todistettu, että uhri kuoli tukehtumalla saati tukehduttamalla tyynyllä. Tai sitten todisteita ei ole kansalle kerrottu. Missä ovat kuitututkimuksen tulokset uhrin vaatteista??

Miettikää nyt millä perusteilla tämä tuomio on annettu: kengänjälki lasissa, hius silmälasin sangassa ja yhden ihmisen kertomus, että hurjapäisenä polki lasten polkupyörällä. Loppu on kuviteltu, eikä esim tuo hius sovi teonkuvaukseen yhtään.
Googletin ihan englanniksi. Tapauksia löytyy tuhansia, siis sellaisia joissa nainen tukehduttaa toisen naisen. Myös syyllisten kuvia löytyy.
Laitatko jotain linkkejä? En itse löytänyt lainkaan (pois lukien siis vanhukset ja vammaiset uhreina). Etsin siis tyynyllä tukehduttaneita.
Jos tämä uhri oli puoliksi sammunut, niin sitten tukehduttaminen varmaan ei suurempia vaikeuksia tuota.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Kuunsirppi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

6 x 0,33 l tölkkiä olutta = 2 litraa. 8 x 0,5 l tuoppia olutta = 4 litraa. Täällä tuli aiemmin taas kahden litran verran väärää tietoa. Sinänsä outoa, kun kaikki tieto on luettavissa täällä. Aivan samoin kuin minunkin tietoni ovat luettavissa täällä.
Aumari, taksari tuskin tekisi pahaa kärpäsellekkään, saati kykenisi tappamaan ihmistä. Osut oikeaan arviossasi.
Vieläkään kukaan ei ole kommentoinut sitä, että Virpin syyllisksi epäilyyn liittyy myös hänen omat tekonsa. Hyvin harva nainen käy häiriköimässä sivullisia öisin. Myös uhkausviestit eivt tietenkään edistä syytetyn asemaa. Nämä ovat hyvin olennaisia ja merkityksellisiä asioita, koska käytös ei ole ollut tavanomaista. Toivon, että Virpi saa apua, koska sitä hän tulee tarvitsemaan. Pahimmassa tapauksessa sairaalahoito voi toki kestää elinkautisen ajan. Riippuu diagnoosista ja hoidon tarpeesta.

JohanPomppas
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Kuunsirppi kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 11:55 am
taksari tuskin tekisi pahaa kärpäsellekkään, saati kykenisi tappamaan ihmistä.
Eikö vaimon pettäminen ole pahan tekemistä vaimoa kohtaan? Ja mistä sen tietää mihin kukakin kykenee. Itse olen sitä mieltä, että varmaan kaikki ihmiset ovat kykeneviä tappamaan toisen ihmisen ns. oikeissa olosuhteissa. Ihminen on pohjimmiltaan väkivaltainen elukka ja siksihän lakeja tarvitaan suitsimaan käytöstä. Eikä sitä aina tarvikaan tappaa itse, kun etsii sopivan ihmisen "kumppaniksi" ja lietsoo tämän raivoon ja tappamaan puolestaan. :wink: No en nyt väitä, että tässä olisi käynyt näin. Siitä huolimatta uutisoidun perusteella taksarillakaan ei vaikuta olevan ihan puhtaat jauhot pussissa. Miksi antoi selityksen Virpin mustelmille. Miksi sanoi, että hänen vaimonsa ja Virpin välit olivat ihan normaalit. Miksi piti koko surmayön ajan tiiviisti yhteyttä Virpiin ja Virpi oli muistaakseni ensimmäinen, jolle soitti löydettyään vaimonsa kuolleena. Miten ei mukamas muistanut hätänumeroa, vaikka todennäköisesti jo ammattinsa puolesta siihen on joutunut soittamaan keskiverto tallaajaa useammin. Miksi kävi tapaamassa Virpiä kyseisenä yönä, mukamas pyörää korjaamassa, kun muistelen että heidän suhteensa oli katkolla tuossa vaiheessa. Eikös se Virpi ole sanonut, ettei hänellä ollut syytä tappaa taksarin vaimoa, koska ei ollut enää suhteessa tuolla hetkellä taksarin kanssa ja kuvioissa taisi jo olla uusi mieskin?

Ei tuo taksari uutisissa kerrotun perusteella miltään kiltiltä vässykältä vaikuta, jolla ei omaa tahtoa ole - vaan tyypilliseltä tapapettäjältä, jolla on ne kaikki tapapettäjien fraasit hallussa. Toiselle naiselle lirkutellaan kuinka tämä on elämän rakkaus ja mukamas haaveillaan yhteisestä elämästä ja kodin laittamisesta yms. Ollaan mukamas niin kovasti eroamassa, mutta ei voida vaimon ja lasten vuoksi. Eli vieritetään syy oman jälkikasvun ja puolison niskoille. Niin on kaikki perinteiset lässytykset tällä setämiehellä hallussa, että eipä taida olla Virpi ensimmäinen, jonka kanssa on vaimoaan pettänyt. Virpi on tosin ensimmäinen - ja kuten sanoit - harvinainen tapaus siinä mielessä, että otti yhteyttä vaimoon ja tyttäreen ja tuli ovelle möykkäämään.

En muista lukeneeni Virpin uhkailleen, vaan häiriköineen vaimoa kun on käynyt möykkäämässä ovella öiseen aikaan ja ulvomassa taksaria luokseen. En ole lukenut mistään, että hän olisi uhannut vaimoa esim. väkivallalla tai muullakaan tavoin. Lähinnä tullut kuva, että on miehentuskassaan vonkunut ovella. LIsäksi on kerrottu, että on viestitellyt tyttärelle ja syyttänyt tytärtä siitä, että taksari ei voi erota ja tytär on näin ollen pilannut isänsä elämän. Mielestäni tuo ei ole uhkailua, koska eihän hän ilmeisesti ole sanonut tekevänsä tyttärellekään mitään. Toki tökeröä ja rumaa käytöstä. Nuokin sanomiset tyttärelle, on muuten lähtöisin taksarilta. Hänhän se valehteli Virpille, ettei voi erota vaimostaan tyttärensä vuoksi... Jos ei olisi valehdellut, ei Virpikään varmaan olisi tytärtä syyllistänyt.

salapoliisi1
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Tammi 07, 2018 8:58 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja salapoliisi1 »

"Taksari tuskin tekisi pahaa kärpäsellekään". Ei ehkä kärpäselle, mutta naisille kyllä. Hän nöyryytti ja hyväksikäytti kilttiä vaimoaan vuosikausia. Virpille hän lupaili yhteistä tulevaisuutta ja muutti tämän luokse jopa asumaan "kokeeksi". Ihan sama, oliko kyseessä vaimo vai rakastajatar. Hän hyväksikäytti samalla tavalla molempia naisparkoja. Taksarin täytyy olla loistava manipuloija, kun molemmat naiset roikkuivat hänessä. Taksari on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen myös tällä palstalla häntä jatkuvasti puolustavaan kirjoittajaan.

taukki
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja taukki »

Voi luoja ku taas naisten juorukerho kerho kokoontuu. Se sitä ja tätä, syy on miehessä. Voi luoja, tapausta tutkitaan tappona/murhana...johon mies ei ole syyllinen niin hyvä kaataa kura niskaan miehelle. Naiset on niin katkeria monessa suhteessa etten yhtää epäile ettei paskaa jauhettais ku lihamylly Atrialla. Pitäs nuo eläkeikää lähentelevät mummot juorukellonsa Laihialla turpansa kiinni, kymmeneen vuoteen itekää miehen läheisyyttä edes baarista saanu, vieläki omat haavat ranteis auki.

Nii se vaa menee joskus, ihmiset eroaa ja löytää toinen toisensa. Kolmas pyörä jää pyörimään. Paha siinä on kenestäkään kolmesta vikaa etsimään, varsinkaan siitä jonka ympärillä muut pyörii. Mummot voi neuloa hirttosilmukan... viidentähden juoruakat on Laihian suola. Ei ihme ettei tuosta koskaa oikeesti tuu selvyyttä.

aga
Axel Foley
Viestit: 2460
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aga »

lech kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 11:58 pm
JakseliT kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 11:15 pm
Aiemmin ihmettelin, miten alkoholin suurkuluttajia on haalittu oikeuteen todistajiksi ilmeisesti. Ainakin joku viittasi, että syytetyn liikkeistä todistanut olisi nähnyt hänet juotuaan 8 tuoppia olutta. Vertailuna voi miettiä juuri annettua tappotuomiota järvenpääläiselle nuorehkolle miehelle. Hän oli juonut 8-9 tuoppia olutta Helsingin kapakoissa, noussut junaan ja ajanut Järvenpäähän; matka-aika noin 30-35 min. + kulku asemalle , noin 10-15 min. Kotiin kävellessään asemalta hän oli kohdannut täysin vieraan ihmisen ja pahoinpidellyt tämän niin, että tämä oli kuollut sairaalassa. Aamulla syytetty eli nyt jo tappajaksi todettu mies oli ihmetellyt, kun oli niin kipeä käsi ja jalkaakin taisi vähän särkeä. Mennyt töihin ja saanut kavereilta tiedon poliisin julkaisemista videokuvista, että häntä etsitään. Hän ei muistanut tapahtumasta mitään eikä ollut käyttänyt muita nautinta-aineita. Mutta Laihialla 8 tuopin jälkeen kelpaa avaintodistajaksi. Aikamoisen erilaista on olut eri puolilla maata.
Siis... ei alkoholin suurkuluttajia haalittu todistajiksi. Laki ei varmaan tunne sellaista käytäntöä, että 8 tuoppia nauttinut henkilö ei kelpaa todistajaksi mutta 4 tuoppia nauttinut kelpaa. Jokaista kuullaan ja oikeus sitten päättää, mikä on kunkin todistajan todistuksen painoarvo.

Järvenpään tapauksen voi jättää omaan arvoonsa, tekijä voi kertoa mitä tahansa siten, että se on hänelle edullista. Ehkä tekijä luulee, että muistamattomuus pudottaa tuomiota. Ja voisin laittaa pääni pantiksi, että kaverilla on kontollaan aiempia tapauksia, nyt vain kävi ohrasesti.
En harrasta sekakäyttöä, mutta olen joskus ottanut ryynejä alkoholin kanssa, esim. bentsoja, mikä helposti aiheuttaa muistinmenetyksen (muuten monesti "menetän muistini" vasta kun sammun) ja silloin on myös enemmän sekaisin vaikka siltä ei itsestä sillä hetkellä tuntuisi. (muut tuntuvat helposti huomaavan kyllä) Ei kai olisi mikään ihme, että Järvenpään tapauksessakin olisi 8 tuopin ohessa otettu jotain muutakin.

AnonymousObserver
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: To Heinä 12, 2018 11:02 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja AnonymousObserver »

meitzi kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 5:37 pm
Toimintaterapia kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 4:07 pm
meitzi kirjoitti:
Su Loka 20, 2019 10:50 am
Tästä kaikesta tekisi erityisen hauskaa sellainen kuvio, jossa taksari on kyllästynyt umpeen kasvaneeseen vaimoon ja turvotusta keränneeseen rakastajaan ja hankkinut kolmannen naisen, joka hoiti homman ja pääsivät molemmista kerralla.
:D :D Tälle kommentille pitäisi kyllä myöntää joku Pulitzerpalkinto tai peräti Nobelin kirjallisuuspalkinto!!
Tarinasta puuttuu kiintiöhomo. Palkituissa teoksissa pitää olla. Mutta ei se mitään, kyllähän se juoppokin sopii ehdokkaaksi seuraavasta, niin asia on kunnossa.
Ei ainakaan rauhanpalkintoa, on sen verran epäkunnioittavaa uhria ja hänen läheisiään kohtaan.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1138
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aumari »

salapoliisi1 kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 2:33 pm
"Taksari tuskin tekisi pahaa kärpäsellekään". Ei ehkä kärpäselle, mutta naisille kyllä. Hän nöyryytti ja hyväksikäytti kilttiä vaimoaan vuosikausia. Virpille hän lupaili yhteistä tulevaisuutta ja muutti tämän luokse jopa asumaan "kokeeksi". Ihan sama, oliko kyseessä vaimo vai rakastajatar. Hän hyväksikäytti samalla tavalla molempia naisparkoja. Taksarin täytyy olla loistava manipuloija, kun molemmat naiset roikkuivat hänessä. Taksari on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen myös tällä palstalla häntä jatkuvasti puolustavaan kirjoittajaan.
Minä en puolustele taksaria, en arvosta tippaakaan tuommoisia vätyksiä, jotka ei saa mitään aikaan. Puhuvat pehmoisia ja varmaan tämä taksari nautti Virpin "suurista tunteista". Mutta kyllä on vikaa naisissakin, jotka haluavat uskoa kaiken kehumisen ja lirkuttelun. Varsinkin jos näkee, ettei miehen puheet ja toiminta kohtaa.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1138
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aumari »

aumari kirjoitti:
Ti Loka 22, 2019 7:47 pm
salapoliisi1 kirjoitti:
Ma Loka 21, 2019 2:33 pm
"Taksari tuskin tekisi pahaa kärpäsellekään". Ei ehkä kärpäselle, mutta naisille kyllä. Hän nöyryytti ja hyväksikäytti kilttiä vaimoaan vuosikausia. Virpille hän lupaili yhteistä tulevaisuutta ja muutti tämän luokse jopa asumaan "kokeeksi". Ihan sama, oliko kyseessä vaimo vai rakastajatar. Hän hyväksikäytti samalla tavalla molempia naisparkoja. Taksarin täytyy olla loistava manipuloija, kun molemmat naiset roikkuivat hänessä. Taksari on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen myös tällä palstalla häntä jatkuvasti puolustavaan kirjoittajaan.
Minä en puolustele taksaria, en arvosta tippaakaan tuommoisia vätyksiä, jotka ei saa mitään aikaan. Puhuvat pehmoisia ja varmaan tämä taksari nautti Virpin "suurista tunteista". Mutta kyllä on vikaa naisissakin, jotka haluavat uskoa kaiken kehumisen ja lirkuttelun. Vaikka näkee, ettei miehen puheet ja toiminta kohtaa.

MMarkkanen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2018 11:12 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MMarkkanen »

Vasabladet BROTT & STRAFF VASA | 16.10.2019

Vändning i Laiheladråpet: Åtalade kvinnan vill bli sinnesundersökt

Det finns inte många människor i regionen, kanske i landet, som granskats och övervakats så ingående av polisen under det senaste året som kvinnan som nu åtalas för dråpet i Laihela. Nu ska hon granskas ytterligare i form av sinnesundersökning.
Det var tänkt att den slutgiltiga domen skulle ges i dag. I stället har den 48-åriga dråpåtalade Laihelakvinnan bett om att sinnesundersökas, vilket skjuter fram domen.
ANDERS EKLUND Foto: Mikael Nybacka

Ibland går det inte riktigt som någon tänkt sig. Rättsprocessen skulle vara över i dag onsdag klockan 14. I stället har den åtalade 48-åriga kvinnan gripit ett sista halmstrå.

Hon har bett om att få genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, vilket i regel tar upp till tre månader. På det sättet undviker hon i det här skedet en fällande dom. Dessutom finns förstås chansen att hon konstateras vara otillräknelig, vilket skulle innebära att hon undviker dom helt och hållet.

Det är kvinnan själv som bett om undersökningen och åklagaren har bifallit. Därför ger Österbottens tingsrätt nu endast en mellandom som konstaterar att sinnesundersökningen är nästa anhalt i processen. I en rättspsykiatrisk undersökning granskas varje detalj av en persons liv noggrant ända från barndomen och en persons vänskapskrets fram till livssituationen i dag. Man vänder också ut och in på en persons inre liv.


Men tingsrätten har också redan i mellandomen inledningsvis värderat bevisningen och kvinnans skuld. Österbottens tingsrätt konstaterar att det inte föreligger något rimligt tvivel om den åtalade 48-åriga kvinnans skuld: "Hon har gått till väga på det sätt som beskrivs i åtalet", skriver tingsrätten.

På vanlig svenska betyder det ovanstående att tingsrätten finner henne skyldig till gärningen, men någon dom kan inte ges i det här skedet eftersom en rättspsykiatrisk undersökning står för dörren. Men tingsrättens konstaterande, även om det inte är en slutgiltig dom, fyller en oerhört viktig funktion. Det garanterar att kvinnan förblir häktad under processens gång och inte kan ta sig ut på fri fot.


De flesta kanske minns historien vid det här laget. I juli 2018 kommer en medelålders man från Laihela hem från sitt jobb på småtimmarna. I sängen hittar han sin fru död, helt utan spår av yttre våld. I huset finns också en man som han känner ytligt, men som aldrig varit inne i huset förut. Männen grips misstänkta för dråp. Dagen därpå grips också en utomstående kvinna misstänkt för dråpet.

Polisutredningen blir inte till alla delar lyckad. Faktum är att de två männen släpps inom kort, och till slut också den misstänkta kvinnan. Hon hinner faktiskt vara på fri fot i åtminstone nio månader efter gärningen.

Det tar till slut ett helt år – och avgörande hjälp från Centralkriminalpolisen – innan åklagaren anser att bevisen är tillräckliga för ett åtal. Det är CKP som hittar några avgörande bevis som polisen inte hittade under den inledande tekniska undersökningen. Bland dem faktiskt ett par glasögon som kom att bli centrala för väckande av åtal eftersom offrets glasögon bar dna-spår i form av hårstrån från den åtalade.


Det andra tungt vägande beviset är de dna-spår som hittades under offrets naglar. Spåren matchar den åtalade kvinnans dna. Men problemet är att det fanns spår under offrets naglar också från två andra personer. Deras identitet är okänd.

Den rättspsykiatriska undersökningen väntas bli klar allra tidigast i januari. Tills dess står ärendet still.

Åklagaren yrkar på tio års fängelse för kvinnan.
Liitteet
vbl1.JPG
vbl1.JPG (208.9 KiB) Katsottu 4019 kertaa
vbl.JPG
vbl.JPG (77.75 KiB) Katsottu 4019 kertaa

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9492
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Koska syytetyn tuomio pohjautuu paljon myös luonnetodisteisiin, niin tottakai hänen kannattaa vaatia mielentilatutkimusta, jos tietää/luulee, että tulee siitä puhtaat paperit. Tätä voi käyttää sitten hovissa vastatodisteena.
Jos sieltä tulee jotain impulsiivista psykopaattidiagnoosia, niin sitten on huonompi homma. Mutta koska puolustus on kiistänyt syytteet, niin puhtaita papereita sieltä toivotaan saatavan.


Kenen muuten oli se toinen kengänjälki lasien päällä? En muistanutkaan, että semmoinenkin tosiaan löytyi.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Avatar
Kalle-Ville
Christopher Lorenzo
Viestit: 1611
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Kuolemannaakka kirjoitti:
To Loka 24, 2019 3:30 pm
Koska syytetyn tuomio pohjautuu paljon myös luonnetodisteisiin, niin tottakai hänen kannattaa vaatia mielentilatutkimusta, jos tietää/luulee, että tulee siitä puhtaat paperit. Tätä voi käyttää sitten hovissa vastatodisteena.
Jos sieltä tulee jotain impulsiivista psykopaattidiagnoosia, niin sitten on huonompi homma. Mutta koska puolustus on kiistänyt syytteet, niin puhtaita papereita sieltä toivotaan saatavan.


Kenen muuten oli se toinen kengänjälki lasien päällä? En muistanutkaan, että semmoinenkin tosiaan löytyi.
Mitkä ihmeen "puhtaat paperit"? Sellaisia sieltä ei varmastikaan tule, mitä ikinä tuolla tarkoitatkaan.

Koko mielentilatutkimuksen lähtökohta on se, että kaikki tutkimukseen osallistuvat tiimin tutkijat (sosiaaliohjaaja, psykologi ja oikeuspsykiatri) jo lähtökohtaisesti olettavat syyllisyytensä kiistäneen syytetyn (mielentilalausunnossa tutkittavan) valehtelevan kyseisestä seikasta, sillä tuomioistuin nimenomaan on todennut tutkittavan syyllistuneen siihen tekoon, minkä johdosta hänen mielentilansa on määrätty tutkittavaksi. Syyttömiähän ei mielentilatutkimukseen edes passiteta.

Koko tutkimuksen ytimessä on siis tutkittavan käytös ja suhtautuminen omaan rikokseensa, mihin hänet on todettu syylliseksi, miltä pohjalta eri mielentilatutkintatiimin tutkijat siis tutkittavaa ja hänen viakseen katsottua rikollista tekoa arvioivat.

Tutkimuksessa on sosiaalinen osio jossa tarkastellaan tutkittavan elämää ja sen kulkua hyvinkin tarkasti eri (viranomais- jne.) lähteistä saatavien tietojen mukaan vertaillen hänen omia kertomuksiaan niihin. Samoin hänen somaattinen eli ruumiillinen terveytensä tutkitaan ja pyritään selvittämään aina alakoulusta nykyhetkeen, kuten myös psyykkinenkin terveys tai sairaus, kummaksi hänet sitten katsotaankaan.

Se, että joku on syyntakeinen (aiemmin: "täydessä ymmärryksessä") ei tarkoita sitä, että hän olisi mieleltään terve vaan kyseessä voi olla monin eri tavoin hyvinkin häiriintynyt henkilö, joka vain on kyennyt ymmärtämään tekonsa tehdessään sen, mitä on tehnyt, kuten myös hallitsemaan itsensä, jolloin syyllisyyskin on moitittavin.

Lähes jo käytöstä poistunut alentuneesti syyntakeisten (aiemmin: "täyttä ymmärrystä vailla") kategoriassa tekohetkellä on samoin hyvin häiriintyneitä henkilöitä aina mielisairauden rajatilaan saakka, jotka eivät kaikilta osin ole kyenneet mieltämään mitä ovat tehneet eivätkä säätelemään omaa toimintaansa tekohetkellä.

Syyntakeettomaksi katsottu puolestaan on mielisairas tai mielisairaantasoisesti häiriintynyt (aiemmin: "ymmärrystä vailla") tekohetkellä, joten häntä ei sen vuoksi tuomita teosta vaan useimmiten passitetaan hyvin pitkäksi aikaa hoitoon valtion mielisairaalaan.

Eli tuollaisilla lähtökohdilla ja reunaehdoilla kun se mielentilalausunto laaditaan, niin ei sieltä mitään "puhtaita papereita" kukaan saa vaan ne kaikki ovat enemmän tai vähemmän likaisia, minkä takia ne käsitellään myös oikeudessa terveyteen liittyvinä suljetuin ovin ja julistetaan myös salassapidettäviksi - eikä niitä niiden likaisuuden takia edes liitetä ainakaan toistaiseksi tutkittavien omakanta-arkistoihinkaan.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9492
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Mielentilatutkimuksessa tulevat esille mahdolliset persoonallisuushäiriöt, mielenterveyshäiriöt ja alkoholiongelmat, ja on tietysti syytetylle eduksi, mikäli tällaisia ei ilmene ja hän silti syyllisyytensä johdonmukaisesti kieltää. Tätä tarkoitin "puhtailla papereilla". Olisi aika hassu tutkimus sellainen, joka pitäisi syytettyä syyllisenä, jos tuomiokaan ei ole vielä lainvoimainen, tai pitäisi tässä tilanteessa syyllisyyden kieltämistä raskauttavana asianhaarana tai merkkinä vaikka persoonallisuushäiriöstä. "Kielsi syyllisyytensä = henkilö on täysin paatunut psykopaatti" =) Siinä on aika vaikea tilanne syytetyllä, jos nyt vaikka sattuisikin jostain syystä olemaan oikeasti syytön. Kun semmoistakin kuitenkin on tapahtunut.

Olen joskus ottanut mielentilatutkimuksesta ylös seuraavaa:

”Mielentilatutkimus on hyvin perusteellinen psykiatrinen analyysi, jossa selvitetään ihmisen koko elämänhistoria ja persoona syntymästä nykyhetkeen ja käydään tarkasti läpi rikos, josta henkilö on syylliseksi todettu. Lääkärit tutustuvat perusteellisesti myös oikeudenkäyntimateriaaliin.
- Joudumme kysymään, miltä henkilöstä tuntui kun hän esimerkiksi löi toista puukolla, miten kaikki tapahtui ja mitä tunteita hän kävi läpi. Teko käydään läpi hyvin tarkkaan.
- Lisäksi haastatteluilla selvitetään henkilön lapsuutta, elämänkulkua, mahdollista työhistoriaa ja hänen käyttäytymistään. Koko persoonallisuuden kuva pyritään tuomaan tutkimuksessa esiin.
Välillä tutkimuksiin lähetetään ihmisiä, jotka oikeudessa kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Siitä huolimatta hänen mielentilaansa teon tapahtuessa pyritään selvittämään.
Oikeuspsykiatri ja psykologi keskustelevat kymmenien tuntien ajan tutkittavan henkilön kanssa. Mielentilatutkimus kestää maksimissaan kaksi kuukautta. Sen aikana henkilö käy läpi lukuisia keskusteluja, tekee psykologisia testejä ja hänen käytöstään arvioidaan.
Tutkittavalla teetetään muun muassa kuvatestejä, kognitiivisia testejä ja mahdollisesti myös neuropsykologisia testejä. Niiden avulla voidaan saada selville mielenterveydellisiä sairauksia.
Vaikka välillä on päiviä, että tutkittavaa ei haastatella tai testata lainkaan, on hän silti jatkuvassa tarkkailussa.”

Jos nyt verrataan vaikka syyttömäksi todetun Anneli Auerin ja syylliseksi todetun Aino Nykoppin mielentilatutkimuksessa ilmi tulleita asioita. Molemmat olivat täydessä ymmärryksessä, mutta mielentila-arvio Auerin kohdalla selvästi mukavampi (siksi Auer vaati sen julkistamista kokonaan, mutta tähän ei oikeus suostunut):

"Puolustus vetoaa mielentilatutkimukseen, jonka perusteella Auerilla ei ole persoonallisuushäiriöitä, psykiatrisia sairauksia tai häiriöitä, ei päihdeongelmia ja hän pysyy kontrolloimaan impulssejaan."

Aino Nykopp: "Hoitajalle tehty mielentilatutkimus on valmistunut. Sen mukaan myrkkyhoitajan tekojen taustalla on ainakin antisosiaalinen persoonallisuushäiriö. Syyttäjän mukaan hoitajalla katsottiin olevan useita psykopatiaan viittaavia piirteitä. Häntä luonnehdittiin taitavaksi manipuloijaksi ja katumattomaksi. Syyttäjän mukaan hän toimi myös ilman omatuntoa. Tämän ei kuitenkaan katsottu alentaneen ymmärrystä."

On tietenkin selvä juttu, että Nykoppin "papereilla" on kovasti hankalampi lähteä valittamaan tuomiosta hoviin.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Vastaa Viestiin