Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Puhelinkortti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 246
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » Su Kesä 02, 2019 7:35 pm

Dope Boy kirjoitti:
Tirsu kirjoitti:Kohta tästä kamalasta tapahtumasta vuosi. Onko kukaan kuullut Jukasta mitään?
Toivottavasti mitään hyvää hänelle ei kuulu niinkuin ei kuulukkaan koska hän on linnassa.
Se ei aina ole ihan noin. Tiedän useampia henkilöitä, joilla menee paljon paremmin vankilassa kuin vapaana ollessaan. Ei pitemmällä tuomiolla olevat ole yleensä kovinkaan stressaantuneita tuomiota suorittaessaan. Ei ole huolia laskuista eikä vuokranmaksuista ja sosiaalista kanssakäymistäkin on ihan riittämiin. Asioista perillä olevat "ruunat" voinevat allekirjoittaa tämän.

kusiainen
Parranpäristäjä
Viestit: 99
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja kusiainen » Ke Kesä 12, 2019 9:22 am

Jokohan tämä on kohta hovissa?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 12, 2019 9:45 am

kusiainen kirjoitti:Jokohan tämä on kohta hovissa?
Käsittelypäivää ei ole vielä päätetty, joten menee yli lomien elo- syyskuulle. Otaksun.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

asdaski
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja asdaski » Ke Kesä 12, 2019 2:01 pm

Kummasti se on muisti näemmä palaillut kun tulikin "keskikova" tuomio taposta. Suhtautuisin kriittisesti kaikkeen mitä tämä kaveri selittää murhayöstä, koska on kaikilla tavoilla yrittänyt luikerrella vastuusta ja esittää syytöntä. En välttämättä edes osta väitettä siitä, että Anni olisi uhannut raskauden keskeytyksellä, sillä kyseessä oli kolmeakymppiä lähestyvä, lapsia haluava,ennestään lapseton, fiksu ja omillaan pärjäävä nainen ja sellainen ei välttämättä alkanutta raskautta edes uhkaisi keskeyttävänsä, vaan pitäisin todennäköisempänä että jättäisi miehen ja pitäisi lapsen. Pitää kuitenkin muistaa, että kyseinen kaveri räyhäsi eksistä ja riita koski mustasukkaisuutta, tarpeeksi kilahtelevalle kaverille siinäkin on jo ihan riittävästi syytä käydä käsiksi. Aborttiuhkausta ei ole käsittääkseni kukaan todistanut ja lapsi oli Anniltakin käsittääkseni toivottu, joten haistan mahdollisen manipulointiyrityksen.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Anni Törn, 29, Savonlinna. Katosi - löytyi surmattuna

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Heinä 15, 2019 12:21 pm

Vuosi veriteosta. Törnin tarina:
Savonlinna_etusivulla.jpg
IltaSanomat 26.7.2018
Savonlinna_etusivulla.jpg (45.04 KiB) Katsottu 2441 kertaa
Vuosi veriteosta: Työpaikkaromanssi syveni vauvaonnen odotukseksi, kunnes väkivaltainen purkaus pilasi kaiken – tällainen oli Anni Törnin tarina

Raskaana olleen vakuutusyhtiön työntekijän surma kosketti koko maata viime vuoden heinäkuussa. Tappaja Jukka Hyttinen istuu nyt vankilassa.

Savonlinnassa tapahtui heinäkuun 22. päivä vuonna 2018 henkirikos, joka nousi yhdeksi vuoden suurimmista rikosuutisista Suomessa.

Tilastojen valossa kyseessä oli melko tyypillinen suomalainen veriteko. Tekijä: kolmekymppinen mies, humalassa. Taustalla riitaisa suhde. Tapahtuma-aika ja -paikka: oma koti, yö.

Erikoisen tapauksesta teki kuitenkin uhri.

Anni Törn, 29, oli hyväosainen, terve ja koulutettu nuori nainen. Hän kertoi elämästään avoimesti nettiblogissaan. Mikään hänen ympärillään ei viitannut uhkaan surmatuksi joutumisesta. Tuore suhde poikaystävän kanssa oli johtanut siihen, että Törn odotti heille yhteistä lasta.

Törn harrasti intohimoisesti liikuntaa. Hän kirjoitti esimerkiksi ruokavalioista ja treeniohjelmista. Törn oli aktiivinen myös opiskelijana: elämään mahtui opintovapaa au pairina Hollannissa ja liiketalouden opintoja vielä aikuisopiskelijana Mikkelin ammattikorkeakoulussa.

Oman veljensä mukaan Anni Törn oli ”kiltti ja erittäin pidetty ihminen”.

Anni Törnin surmasta epäilty mies saapui oikeuden eteen.

Innokas opiskelija
Törn kirjoitti liikunnasta ammattilaisen otteella ja osasi myös toppuutella liiallisesta harjoittelusta.
– Suosittelen ajattelemaan sitä omaa jaksamista ja omaa elämäntilannetta. Se ei ole välttämättä sama kuin jollain toisella. Voi olla, että pieni ruokavalion päivittäminen terveellisempään suuntaan ja pienet kävelylenkit raittiissa ilmassa auttavat jaksamaan paremmin, Törn kirjoitti Itä-Savon mukaan.

Törn oli kotoisin Etelä-Savosta, mutta asui vielä vuodenvaihteeseen asti Rovaniemellä, jossa opiskeli. Tammikuussa hän muutti Itä-Suomeen lähelle kotikontujaan. Syynä oli työ.

Hän sai töitä vakuutusyhtiöstä. Maaliskuusta alkaen Törn työskenteli Mikkelin toimipisteessä. Esimiehenä oli 32-vuotias Jukka.

Töissä asiat sujuivat hyvin. Esimiehen ja Törnin välinen kemia toimi ja syventyi työpaikkaromanssiksi.

Uusi poikaystävä kertoi, että suhde eteni nopeasti. Hänen mielestään pari ”sopi hyvin toisilleen”. Kun toukokuu 2018 koitti, he alkoivat seurustella virallisesti.

Kertoivat töissä
Anni Törn halusi lapsen. Hän puhui asiasta kumppanilleen, ja kaksikko jätti ehkäisyn pois. Miehen mukaan pari rakasti toisiaan ja suunnitteli yhteen muuttamista.

Tulevalle perheelle piti valmistua elokuun loppuun mennessä yhteinen asunto Mikkeliin. Törn ja poikaystävä olivat kertoneet seurustelustaan myös työpaikalla. He huolehtivat väleistään niin, että Törn siirtyi varmuuden vuoksi toisen esimiehen alaisuuteen.

Heinäkuun alussa eräs työkaveri oli Törnin ja miesystävän kanssa ottamassa aurinkoa. Hänen mukaansa mies ja Anni vaikuttivat onnellisilta ja rakastuneilta.

Kaksi viikkoa myöhemmin Anni Törnin ruumis virui mattoon käärittynä Jukka Pekka Hyttisen auton takakontissa.

Raivostunut mies oli tappanut raskaana olleen kumppaninsa paljain käsin.

Anni Törnin elämä loppui yönä, jona pariskunta oli ollut juhlimassa Törnin lapsuudenystävän synttäreitä omakotitalossa Savonlinnassa. Hyttinen kumosi alkoholiannoksia toisensa perään. Juhlien isäntäkin huomasi ryyppäämisen ja arvioi, että annoksia meni toistakymmentä.

Juhlaväki siirtyi puolenyön aikaan koteihinsa tai kaupungille ravintolaan. Monet tunsivat Törnin jo vuosien takaa, mutta pohjoiskarjalainen Hyttinen oli outo tuttavuus.
Savonlinna_kiinniotto.jpg
Hyttisen kiinniotto tallentui silminnäkijän kameraan. Poliisipartio taluttaa miestä vasemmalla kohti rikostutkijoita.LUKIJAN KUVA
Savonlinna_kiinniotto.jpg (92.81 KiB) Katsottu 2441 kertaa
”Hakkaan kaikki”
Yksi poistuneista oli Törnin ex-miesystävän kaveri. Isäntä alkoi puhua yhteydestä. Yksi Törnin naiskavereista kuittasi Hyttiselle, ettei tämä ollut lainkaan exän kaltainen.

Hyttisen viha nousi. Hän alkoi isännän mukaan jankuttaa juhlissa aiheesta ja uhosi hakata kaikki, jotka vielä puhuvat asiasta.

Anni Törn oli häpeissään ja yritti saada miestä rauhoittumaan. Niin ei käynyt, vaan Hyttinen suuttui paikalla olijoiden mukaan entisestään. Lopulta Törn huitaisi poikaystäväänsä päin kasvoja.

Törn oli raskautensa vuoksi selvin päin. Hän ajoi humalaisen miehensä tämän asunnolle. Riitely jatkui, ja lopulta Hyttinen kävi Törnin kimppuun ja surmasi hänet lyömällä, kuristamalla ja potkimalla.

Anni Törnin läheiset huolestuivat, kun nainen katosi. Poliisi alkoi tutkia juttua.

Kun Hyttinen ymmärsi tekonsa, hän oli yhteydessä useampaan ystäväänsä. Yksi kavereista ällistyi puheista niin, että luuli Hyttisen vajonneen psykoosiin.

Hyttinen kertoi puhelimessa suunnittelevansa ruumiin piilottamista. Mies myönsi, että hänen naisystävänsä vaikutti kuolleelta.

”Sanoisit rehellisesti”
Hyttinen hautasi Törnin metsään niin, että kyse oli hautarauhan rikkomisesta. Kun kadonnutta etsittiin, hän esitti tietämätöntä.

Törnin veli oli huolesta suunniltaan, mutta alkoi lopulta nähdä epäjohdonmukaisuuksia Hyttisen sanomisissa. Hän kertoi käyneensä tuomitun asunnolla ikkunan kautta. Suihkuverhon puuttuminen hämmensi. Rappukäytävässä oli verijälkiä.

Veli soitti Hyttiselle.
– Jos on käynyt jotakin, sano nyt. Mä olen pitänyt sua ihan selkärankaisena tyyppinä. Toivoisin, että sinussa olisi sen verran miestä, että sanoisit rehellisesti, vainajan omainen sanoi.
– Kyllä minä tiedän enemmän, mitä mä olen sanonut, Hyttinen vastasi.

Poliisi otti Hyttisen kiinni asunnoltaan. Anni Törnin ruumis löytyi, ja vainaja haudattiin. Jukka Hyttinen on aloittanut 9 vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistuksensa suorittamisen.

Tuomio ei ole lainvoimainen, ja tuomittu on valittanut siitä hovioikeuteen.
Satakunnan Kansa
14.7.2019 09.31
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin