Nainen ammuttu Sammatissa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

L'amourha
Columbo
Viestit: 2308
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Syys 11, 2018 1:15 pm

Miehen epäillään ampuneen naisen Lohjan Sammatissa

Sammattilaisen 1970-luvulla syntyneen miehen epäillään surmanneen naisen ampuma-aseella varhain tiistaiaamuna.
Anne Viljamaa HS
Julkaistu: 11.9. 9:29

POLIISI on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään ampuneen naisen Lohjan Sammatissa varhain tiistaina, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa.

Sammattilaisen 1970-luvulla syntyneen miehen epäillään surmanneen naisen ampuma-aseella kello 3.n ja 4:n välillä aamulla.

Poliisi otti epäillyn kiinni tämän kotona. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Epäilty ja uhri tunsivat toisensa, mutta eivät olleet suhteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa esitutkintaa eikä tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005822980.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Karvaperuna
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 175
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:13 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Karvaperuna » Ke Syys 12, 2018 8:52 am

Jaa-a. Kukahan lie päässyt hengestään. Joka toisessa pirtissä on jonkun sortin torrakko kun maalla ovat.
Koht sattuu Juhaa leukaan! KopS! Noniin, nyt on Juhalla leuka kipeä.

Dope Boy
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1261
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ke Syys 12, 2018 11:08 pm

Tuo aika aamuyöstä kertoo että alkomahoolilla varmastikkin osuutta asiaan, olisiko jonkinlainen sukulaissuhde kyseessä.
"If you aim for a king, you better not miss"

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja ktaina » To Syys 13, 2018 12:08 am

No kyllähän Lohjalla jatkuvasti tapahtuu henkirikoksia..pähkäilin jo tuolla Minna ketjussa että liittyisikö nää jutut toisiinsa(Minnan juttuhan taitaa olla myös henkirikos)eli siis oisko sama tekijä tällä Minnan ja Sammatin uhrilla,tuskin kuitenkaan..

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja ktaina » To Syys 13, 2018 1:06 pm

Vastaan itse että ei liity toisiinsa,kuulemma Minnan ukko 20v.nuorempi kuin tämä Sammatin ampuja..

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja ktaina » Pe Syys 14, 2018 2:17 pm

Lohjan Sammatin henkirikoksen epäilty vangittu
14.09.2018 klo 13.03
Länsi-Uusimaa
11.9.2018 noin kello 3.30 aamulla tapahtui Sammatissa henkirikos. Sammattilaisen 45-vuotiaan miehen epäillään tappaneen ampuma-aseella sammattilaisen 42-vuotiaan naisen. Ampuminen on tapahtunut oven läpi ja oven takana on ollut myös uhrin kouluikäinen poika.

Epäilty otettiin kiinni kotiosoitteestaan, kiinniotto tapahtui rauhallisesti. Epäilty ja uhri tunsivat toisensa, mutta eivät olleet suhteessa tms.

Poliisi on tehnyt laajasti teknistä tutkintaa sekä kuullut jo useita todistajia ja asianosaisia. Epäilty on tänään 14.9.2018 vangittu. Tällä hetkellä asiaa tutkitaan tappona, tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena. Poliisi jatkaa esitutkintaa eikä tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... anguage=fi

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5039
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Syys 14, 2018 4:56 pm

Tulee mieleen ampujan melunneen yöllä kerrostaloasunnossa ja naapurin menneen soittamaan ovikelloa melun takia. Vai voiko tuolle oven läpi ampumiselle olla joku muu selitys?

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3909
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja damfin » Pe Syys 14, 2018 5:57 pm

URSA kirjoitti:Tulee mieleen ampujan melunneen yöllä kerrostaloasunnossa ja naapurin menneen soittamaan ovikelloa melun takia. Vai voiko tuolle oven läpi ampumiselle olla joku muu selitys?
Minä kyllä näkisin tilanteen olleen toisinpäin, eli uhri olisi poikansa kanssa ollut sisällä asunnossa ja ampuja oven ulkopuolella, nainen ei ehkä suostunut avaamaan ovea jolloin ampuja on ampunut oven läpi.
Voin toki olla väärässä, ajattelin vaan että olisiko tuo kouluikäinen poika ollut äitinsä mukana naapurin ovella tuohon aikaan aamuyöstä.

Jotenkin tuo lausunto "epäilty otettiin kiinni kotiosoitteestaan" myös viittaisi siihen että epäillyn kotiosoite on ollut muu kuin tekopaikka.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Piipaa
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Elo 13, 2018 5:36 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Piipaa » Pe Syys 14, 2018 6:26 pm

URSA kirjoitti:Tulee mieleen ampujan melunneen yöllä kerrostaloasunnossa ja naapurin menneen soittamaan ovikelloa melun takia. Vai voiko tuolle oven läpi ampumiselle olla joku muu selitys?
Sammatissa ei taida kerrostaloja olla. Rivareita ja omakotitaloja..

säätäjä-ässä
Parranpäristäjä
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Syys 03, 2018 3:12 am

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja säätäjä-ässä » La Syys 15, 2018 1:55 pm

Ilmeisesti tässä oli naapurin puliukko/peräkammarinpoika tekijänä. Huhun mukaan siltä oli kerätty (luvalliset) aseet pois aikaisemmin jo.

Scarab
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Maalis 05, 2016 6:22 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Scarab » La Syys 15, 2018 3:50 pm

Paikalliset puhui, että ampuja on ollut ammatiltaan panostaja...?

Ja uhrin mies on ollut työmatkalla tapahtuman aikana...

Kyläjuttuja....perää en tiedä, just kuulin kun kävin haastelemassa paikallisessa ravintolassa...

Avatar
Reina
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Syys 04, 2018 9:00 am

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Reina » Ke Syys 19, 2018 12:56 pm

Toimitusjohtajan epäillään ampuneen naisen oven läpi Lohjan Sammatissa – useat ihmiset hakeneet miehelle lähestymiskiellon, taustalla väkivaltaa ja uhkailua

Henkirikoksen uhrin puoliso on epäillyn ampujan entinen työntekijä. Yrittäjämies on aiemmin uhkaillut aseella myös toisen entisen työntekijän kotiovella.

Lasse Kerkelä HS
Julkaistu: 19.9. 11:36

LOHJAN Sammatin viimeviikkoisesta henkirikoksesta epäillään HS:n tietojen mukaan paikallista 45-vuotiasta toimitusjohtajaa, joka on aiemminkin syyllistynyt väkivaltaan, ammuskeluun ja uhkailuun.

Miehen epäillään ampuneen viime viikon tiistaina aamuyöllä oven läpi 42-vuotiaan naisen kuoliaaksi. Oven takana oli ampumisen aikaan myös uhrin kouluikäinen poika.

MONI henkilö on kokenut miehen uhkaksi jo aiemmin. Hänelle on määrätty kuluvan vuosikymmenen alkupuolella kaikkiaan kahdeksaa henkilöä koskevat lähestymiskiellot.

Mies on menettänyt myös ampuma-aseita valtiolle rikosten vuoksi. Siitä huolimatta hän on saanut hankittua aseita käyttöönsä luvattomasti.Rikoskomisario Rauli Salosen mukaan henkirikoksen uhrin puoliso oli aikaisemmin työskennellyt epäillyn ampujan yrityksessä. Epäilty ampuja on HS:n tietojen mukaan pienehköjen sammattilaisten maanrakennusalan yritysten toimitusjohtaja ja omistaja.

Mies ja entisen työntekijän perhe olivat aiemmin tekemisissä keskenään, mutta heidän välilleen on poliisin mukaan tullut erimielisyyksiä.

Oliko ampujan tarkoitus vahingoittaa naista vai mahdollisesti hänen puolisoaan?

”Sitä ei tässä vaiheessa tiedetä”, Salonen sanoo.

Poliisi otti epäillyn ampujan kiinni myöhemmin kotiosoitteestaan, ja hänet vangittiin viime perjantaina. Miehen epäillään syyllistyneen tappoon, tapon yritykseen ja ampuma-aserikokseen.

TOIMITUSJOHTAJA on tuomittu tällä vuosikymmenellä kahdesta muusta rikostapauksesta, joihin liittyy ampuma-ase.

Vuonna 2012 hän matkusti käräjäoikeuden tuomion mukaan viikonloppuna aamuyöllä taksilla Vihtiin erään toisen entisen työntekijänsä kotiovelle ja herätti asukkaat kolkuttamalla oveen.

Taksinkuljettajan mukaan mies oli sanonut aiemmin autossa olevansa menossa perimään velkaa. Lisäksi hän oli ilmoittanut, että ”nyt tulee ruumiita”.

Päihtynyt mies ilmoitti ovella entiselle työntekijälleen tulleensa hankkimaan elinkautisen vankeustuomion ja laittoi kättään povitaskuunsa. Hänellä oli mukanaan luvaton pistooli, luotiliivit ja lukuisia patruunoita.

Mies pyysi toistuvasti entistä työntekijää ovensuusta pihalle. Lapsiperheen isä koki tilanteen niin, että mies uhkasi hänen henkeään mutta ei halunnut ampua perheen lasten nähden.

Entisen työntekijän mukaan tilanne kesti noin varttitunnin, jonka jälkeen mies poistui paikalta taksilla vahingoittamatta ketään. Poliisit olivat tuolloin tulossa paikalle.

Mies oli uhannut entisen työntekijän mukaan häntä ja hänen perhettään useasti parin vuoden ajan joko puhelinsoitoilla tai tekstiviesteillä. Miehellä oli entisen työntekijän mukaan tapana kantaa pistoolia mukanaan.

TAKSINKULJETTAJA kertoi myöhemmin pelänneensä matkan aikana ja lopettaneensa työnsä tapauksen jälkeen. Mies yritti oikeusprosessin aikana saada taksinkuljettajaa muuttamaan kertomustaan tapahtumista niin, että se katsottiin uhkailuksi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 170 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi hän menetti pistoolin valtiolle rikoksentekovälineenä.

Mies määrättiin myös lähestymiskieltoon entistä työntekijäänsä ja tämän perhettä kohtaan.

VUONNA 2010 mies ampui päihtyneenä kotonaan Lohjalla silloista seurustelukumppaniaan sääreen ja laittoi pistoolin tämän suuhun. Samassa yhteydessä hän löi naista nyrkillä naamaan ja potki kylkiin, kun tämä makasi maassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa mies myönsi teon ja kertoi syyksi mustasukkaisuuden. Hän kertoi hermostuneensa, kun naisen puhelimeen tuli jatkuvasti tekstiviestejä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä yhdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän menetti pistoolin, kolme lipasta, äänenvaimentimen ja patruunat valtiolle rikoksentekovälineinä.

Miehelle määrättiin myös lähestymiskielto naista ja kolmea tämän läheistä kohtaan.

MIES on saanut kolmannenkin rikostuomion.

Vuonna 2014 hänet tuomittiin hänen työhönsä liittyvästä räjähderikoksesta sakkoihin. Hän säilytti muun muassa aitaamattomassa kontissa 450 kiloa räjähdysaineita sekä 900 kappaletta nalleja.

Mies harjoittaa maanrakennusalan yrityksissään räjäytystoimintaa. Hänellä on ylipanostajan pätevyys.

Kaikki aiemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.

CAN
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 3:29 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja CAN » Ke Syys 19, 2018 1:08 pm

Eipä ehtoolliset ja yhdyskuntapalvelut, lähestymiskielloista puhumattakaan, pelastaneet tämän uhrin henkeä. Taas näin, jonkun on pakko kuolla ennenkuin uhkaan reagoidaan riittävällä vakavuudella. Hampaaton lainsäädäntö.
-a girl from yesterday-

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » Ke Syys 19, 2018 1:13 pm

Tekijän nimikirjaimet L.K.? Toimarina ainakin kolmessa sammattilaisessa maanrakennusyrityksessä.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Nainen ammuttu Sammatissa

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ke Syys 19, 2018 2:45 pm

Tämä kaveri vois ylipanostajan pätevyydellä räjäyttää vaikka itsensä jossain syrjäisessä metsässä.Kohtalaisen säälittävä yksilö jos pitää jatkuvasti aseen kans heilua ja uhkailla.Ois mukava nähä miten herran meininki linnassa muuttuu kun ei olekkaa sitä rohkasuryyppyä ja kättäpitempää tarjolla.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Vastaa Viestiin