54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

jepulis82
Wallander
Viestit: 1017
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja jepulis82 » La Kesä 15, 2019 9:26 pm

Vittu nää uskovaiset ovat tyhmiä. Vaikka karvakäsi raiskais ja mestais uskovaisen perheenjäsenen tämän silmien edessä, niin silti olisi kova usko karvakäden hyvyyteen.

Voisko kaikki uskovaiset ja mamut rahdata vaikka Ahvenanmaalle? Siellä voisivat elää yhdessä, niin jäisi edes muutama sivullinen eloon.
"Those who want respect, give respect."

Avatar
PoliisimestariSisu
Matlock
Viestit: 845
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Su Kesä 16, 2019 4:02 pm

Oikeusvaltiossa olisi tullut kuolemantuomio.
Hovimestari on syyllinen.

Tracker
Wallander
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ti Kesä 18, 2019 7:30 am

Näin paljon Itäpuiston murhasta epäilty muutti kertomustaan – Kuulustelija: ”Pelasi aikaa ja opetteli vastauksia ulkoa”

17.6.2019 15.52

KuvaItäpuiston murhasta epäilty 29-vuotias irakilaismies käräjäoikeuden avausistunnossa 10. kesäkuuta Porissa.HANNA LAASANEN

Itäpuiston murhasta epäilty irakilainen mies (s. 1990) muutti toistuvasti kertomustaan, kun poliisi kuulusteli häntä viime syyskuusta lähtien. Epäiltyä kuulusteltiin kaikkiaan yhdeksän kertaa, ensimmäisen kerran heti henkirikosta seuraavana päivänä eli 17. syyskuuta ja viimeisen kerran Turun vankilassa 17. huhtikuuta.

Epäiltyä kuulusteli vanhempi rikoskonstaapeli Antti Käräjämäki, jota Satakunnan käräjäoikeus kuuli maanantaina todistajana. Käräjämäki selvitti yksityiskohtaisesti, missä kaikissa kohdin epäillyn kertomus muuttui. Hän kertoi myös oman näkemyksensä siitä, miksi epäilty muutti toistuvasti kertomustaan.

– Aluksi se varmaan johtui siitä, että hän oli kuullut puhuttavan murhasta ja raiskauksestakin ja pelkäsi, että kaikki kaatuu hänen päälleen, Käräjämäki kertoi.

Myöhemmin epäillyn taktiikka muuttui: Kun hän huomasi, ettei hänen kertomuksensa sopinut lainkaan poliisin keräämään näyttöön, hän muokkasi kertomustaan uusiksi. Kuulustelijan mukaan näin tapahtui esimerkiksi silloin, kun poliisi selvitti, mihin aikaan epäilty poistui surmatun naisen asunnosta.

– Oma mielipiteeni on, että epäilty yritti saada tietoon, mitä näyttöä poliisilla on. Mielestäni hän pelasi aikaa, vastasi ensin kysymyksen vierestä, jotta voi seuraavassa kuulustelussa vastata siihen, kun oli keksinyt paremman tarinan. Sellainen tunne tuli, että hän oli opetellut vastauksia ulkoa, Käräjämäki kertoi oikeudessa.

Kuva

Yksi eniten kuulusteluissa muuttuneita asioita koski epäillyn poistumista kihlauksen purkaneen naisen asunnosta.

Epäilty kertoi aluksi poistuneensa asunnosta surmayötä edeltäneen iltana kello 19 ja menneensä suoraan kotiin. Kolmannessa kuulustelussa hän kertoi asunnosta lähtönsä jälkeen istuneensa monta tuntia puiston penkillä. Neljännessä kuulustelussa hän kertoi ex-kihlattunsa tulleen ulos tupakalle ja päästäneen hänet takaisin sisään. Viidennessä kuulustelussa hän ei muistanut, mistä ovesta lähti.

Vasta kuudennessa kuulustelussa 7. marraskuuta, lähes kaksi kuukautta raa’an henkirikoksen jälkeen, hän ensimmäisen kerran kertoi asunnossa olleesta tuntemattomasta miehestä, joka oli hyvin humalassa ja joka pahoinpiteli hänen ex-kihlattuaan hänen silmiensä edessä.

Epäillyn kertomus muuttui kuulustelukertojen karttuessa myös siitä, miksi hän jätti pahoinpidellyn naisen asuntoon kahden kesken pahoinpitelijäksi väittämänsä miehen kanssa ja vielä sulki puhelimensa, ettei häneen saisi yhteyttä. Epäillyn puhelin oli pois verkosta 5 tuntia 6 minuuttia.

Poliisimiehen mukaan epäilty muutti kertomustaan myös reitistä, jota pitkin hän asunnosta poistuttuaan ajoi kotiinsa. Kun epäillylle kahdeksannessa kuulustelussa todettiin valvontakamerakuvien perusteella, ettei hänen ilmoittamansa reitti voi pitää paikkaansa, epäilty totesi, ettei hän voi muistaa kaikkea.
https://www.satakunnankansa.fi/a/023bf3 ... 8874183846

Villeri
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Kesä 18, 2019 10:14 am

Ei kai tällaiset heput normaalin logiikan mukaan toimi, mutta pirunmoisen vaivan on nähnyt syödäkseen kaiken uskottavuutensa. Jos vastuun kantaminen omista teoista ei ole vaihtoehtojen joukossa, olisi varmaan kannattanut suunnata kotia kohti, kuten Haagan puukottaja on tehnyt.

Mutta ehkä juuri kirkon yhteydessä toimiminen loi tekijälle kuvan, että näillehän voi selittää mitä tahansa, eikä tarvetta paolle ole nähty.

Jonkunlainen tuomio kuuluisi myös kaisahuhtaloille, jotka kritiikittä ottavat sotatoimialueilta tulevia random-heppuja toimintaansa mukaan.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11788
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 20, 2019 9:58 am

Itäpuiston murhasta syytetty mielentilatutkimukseen – käräjäoikeus totesi syypääksi henkirikokseen

Itäpuiston raa'asta surmatyöstä syytetty irakilaismies passitetaan mielentilatutkimukseen. Satakunnan käräjäoikeus käsitteli juttua keskiviikkona viimeistä kertaa, tällä kertaa Rauman istuntopaikalla, jossa syytetty kiisti loppuun saakka hänelle luetun syytteen.

Käräjäoikeus totesi pitkän istuntopäivän päätteeksi julistamallaan tuomiolla 29-vuotiaan...
Satakunnan Kansa
19.6.2019 19.23 – PÄIVITETTY 19.6.2019 20.46
----------------------------------------------
Porin silpomismurhasta syytetty poikaystävä todettiin syylliseksi ja passitettiin mielentilatutkimukseen – Surma-ase yhä kateissa

Porilaisnaisen murhasta syytetty irakilaismies passitettiin mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus katsoi 29-vuotiaan miehen syyllistyneen raakaan henkirikokseen.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi keskiviikkona antamassaan välituomiossa irakilaismiehen syyllistyneen porilaisen naisystävänsä surmaan. Oikeus passitti miehen mielentilatutkimukseen ja päätti antaa lopullisen tuomion tämän jälkeen. Tällöin otetaan vasta kantaa rikosnimikkeeseen. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista tuomiota murhasta.

Irakilaismiehen 54-vuotias tyttöystävä löytyi surmattuna Porin Itäpuistossa sijaitsevasta asunnosta 16. syyskuuta. Naista oli surmaamisen yhteydessä pahoinpidelty rajusti. Ruumiinavauksessa hänestä löytyi lähes 50 erilaista poisto- tai viiltohaavaa. Lopuksi hänen päänsä oli leikattu lähes kokonaan irti.

Henkirikos paljastui asunnossa sytytetyn tulipalon myötä. Poliisitutkinnassa selvisi, että itsestään sammuneella tulipalolla oli yritetty hävittää naisen ruumista ja peittää verityön jälkiä.

Mies kiisti toistuvasti poliisikuulusteluissa ja oikeudessa syyllistyneensä veritekoon ja esitti useita vaihtoehtoisia teorioita surmasta. Hän myös väitti asunnossa olleen paikalla surmailtana toisen miehen, joka olisi pahoinpidellyt naista. Toisesta miehestä ei kuitenkaan löytynyt poliisitutkinnassa mitään todisteita.

Peseytyi teon jälkeen
Käräjäoikeus katsoi poliisin mittavan teknisen tutkinnan todistavan aukottomasti miestä vastaan, vaikka suoraa näyttöä teosta ei löytynytkään. Surmassa käytetty teräase tai jopa useat teräaseet ovat yhä kateissa.
– Selvää on, että tarkka tapahtumainkulku asiassa jää osittain avoimeksi. Asiassa esitettyä näyttöä on kuitenkin arvioitava kokonaisuutena. Erityisesti vastaajan esitutkinnan edetessä muuttunut ja muutoinkin epäuskottava kertomus ulkopuolisesta tekijästä ja toiminnastaan tapahtuma-aikaan huomioon ottaen asiassa ei jää varteenotettavaa epäilyä siitä, etteikö vastaaja olisi surmannut uhriaan, oikeus toteaa välituomiosta antamassaan tiedotteessa.

Poliisi löysi surma-asunnosta muun muassa miehen jalanjäljet, joissa on ollut uhrin verta. Jäljet saatiin esiin lattiasta vasta kemiallisen käsittelyn jälkeen, sillä lattia oli pesty surmaamisen jälkeen. Lisäksi ruumiin päällä olleissa papereissa oli miehen sormenjälkiä. Oikeuden mukaan paperien tarkoituksena oli ilmeisesti kiihdyttää sytytettyä tulipaloa.
– Tutkimustulokset koskien uhrin asunnon kylpyhuoneessa ollutta ämpäriä sekä selvitys asunnon sähkönkulutuksesta tukevat käsitystä siitä, että vastaaja on siivonnut asuntoa ja peseytynyt siellä teon jälkeen. Lisäksi vastaajan puhelin on ollut sammutettuna rikoksen todennäköisenä tekoaikana, oikeus totesi.

Uhriksi joutunut nainen oli miehen kanssa kihloissa useampaan otteeseen. Ennen surmaa nainen kertoi työkaverilleen pelkäävänsä miestä ja ilmoitti haluavansa erota tästä. Nainen kertoi myös miehen kärsivän rajusta mustasukkaisuudesta ja epäili tämän olevan narsisti. Nainen muuttikin työkaverin avulla pois miehen asunnosta, mutta myöhemmin pariskunta palasi yhteen.

Satakunnan käräjäoikeus pui murhatapausta poikkeuksellisesti kolmen tuomarin voimin.

Irakilaismies on saapunut Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2015. Hän oleskeli ensin Itä-Suomessa, mutta päätyi sitten Poriin.
Iltalehti
20.6.2019 9:27

Pappi Huhtala kommentoi ahkeraan epäillyn uskon aitoutta, niin ehkä Huhtala voisi tähän kommentoida, että "en ole koskaan epäillyt hänen mielentilansa tasapainoisuutta".
- Värssykirjoja jaellut, kahvia kuppeihin kaadellut ja srk-vaalien ehdokas surmasi ihmisen ja nyt mielentilatutkimukseen. Lienee ensimmäinen kerta Suomessa. Näin se kulttuurimme rikastuu...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Nikke Knattertton
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies epäiltynä

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Kesä 20, 2019 11:49 am

Turhaa näitä mielentilaan passittaa,ihan normi kulttuurisidonnaisia kepposteluita.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

rahima
Alibin kestotilaaja
Viestit: 329
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteess

Viesti Kirjoittaja rahima » To Kesä 20, 2019 11:03 pm

Mielentilatutkimus varmaan tilattu sen vuoksi, että arvioidaan, onko henkilö erityisen vaarallinen toisen henkilön terveydelle ja turvallisuudelle eli selvitetään, onko kyseessä psykopaatti. Mielisairas hän ei ole eli on syyntakeinen.Ei ole ihme, että on kyennyt seurakuntaväkeä perusteellisesti huiputtamaan.Epäilen, että on ollut esimerkillinen kristitty. Eikös hän opiskellut jossain kristillisessä opistossa, jonne seurakuntaväki häntä kuskasi. Näihin tyyppeihin pätee se sanonta:"Jos joku on liian hyvä ollakseen totta, se ei ole totta".

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11788
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteess

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Heinä 06, 2019 12:54 pm

Karut kuvat Porin Itäpuiston murhasta – lähes irrotti kihlattunsa pään, poltti ruumiin sänkyyn ja laittoi viestin: "Mukavaa päivää sulle"

Poliisin esitutkintamateriaali paljastaa Porin Itäpuiston murhan järkyttävyyden. Nainen sai surmaajaltaan iloisen viestin tekoa seuranneena päivänä.
Kuvakaapaus videolta.
Kuvakaapaus videolta.
Pori_Itäpuisto_ovi.jpg (78.77 KiB) Katsottu 3698 kertaa
Satakunnan käräjäoikeus arvioi viime kuussa, että vuonna 1990 syntynyt irakilaismies surmasi vuonna 1964 syntyneen kihlattunsa Porin Itäpuistossa viime syyskuussa.

Verityö tehtiin lyömällä naista tylpällä esineellä ja teräaseella. Naisen kaulaa viillettiin teon yhteydessä niin voimallisesti, että naisen pää lähes irtosi muusta ruumiista.
– [Mies] on lisäksi käytännössä irrottanut [naisen] pään leikkaamalla kaulan kohdalta pään irti muusta kehosta usealla veitsen viillolla sekä katkaisemalla kaularangan pään jäädessä kiinni muuhun vartaloon ainoastaan muutamalla lihassäikeellä, haastehakemuksessa kuvailtiin.

Kuolemansyy oli kuitenkin rintakehään kohdistuneen teräaseen piston aiheuttama aortan vamma ja sen aiheuttama verenvuoto sydänpussiin.

Ruumista poltettiin sängyssä
Väkivallan jälkeen ruumista vahingoitettiin sytyttämällä tuleen sänky, jossa ruumis makasi. Sängylle kasattiin myös palavaa materiaalia. Tutkimusten perusteella asuntoa oli myös siivottu rikoksen jälkeen.
Kuvakaapaus videolta.
Kuvakaapaus videolta.
Pori_Itäpuisto_vuode.jpg (125.4 KiB) Katsottu 3698 kertaa
Teossa käytetty teräase tai teräaseet jäivät kadoksiin. Miehen syyllisyyden puolesta puhuivat kuitenkin erilaiset poliisin teknisessä tutkimuksessa paljastuneet seikat, kuten uhrin asunnosta löytyneet veriset kengänjäljet.

Mies kiisti kaiken väkivallan, tulipalon sytyttämisen tai muun rikoksen jälkien hävittämisen. Miehen kertomus tapahtumista muuttui esitutkinnan edetessä, ja oikeus arvioi tämän kertomuksen ulkopuolisesta tekijästä epäuskottavaksi.

Oikeus määräsi miehen kuitenkin mielentilatutkimukseen selvittääkseen, oliko mies tekohetkellä syyntakeinen.

Taustalla eroriidat
Teon tapahtuma-aikaan miehen ja naisen seurustelusuhde oli päättymässä ja teon motiiviksi onkin epäily erosta johtunutta riitaisuutta.

Myös miehen naiselle tekoa edeltävänä päivänä lähettämät viestit puhuvat sen puolesta, että osapuolilla on ollut riitaisuutta, vaikka tunteet mahdollisesti heittelivätkin.
– Minä en halua nähdä sinua enää.
– En jaksa sun kanssa koko ajan riittää riittää riittää tämä ei hyvä minulle.
– En ole onnellinen sinä näit huomenna Kuka minä olen oikeasti.
– I’m trying to do anything for you [naisen nimi] because I love you all my heart and you every day you change your mind.
– Good night and good new life for you ♥.


"Huomenta ja mukavaa päivää sulle"
Teon jälkeisenä päivänä mies laittoi uhrille vielä yhden viestin.
– Huomenta ja mukavaa päivää sulle.
Kuvakaapaus videolta.
Kuvakaapaus videolta.
Pori_Itäpuisto_lattia.jpg (82.2 KiB) Katsottu 3698 kertaa
Poliisin mukaan asian esitutkinta oli poikkeuksellisen vaativa ja haastava. Jälkiä oli hävitetty ja miehen sormenjäljille ja DNA-tunnisteille oli ymmärrettävä selitys näiden parisuhteen vuoksi.

Mies oli tullut Suomeen turvapaikanhakijana, kääntynyt kristinuskoon Suomessa ollessaan ja saanut turvapaikan. Hän oli teon aikaan ehdolla seurakuntavaaleissa.

Oikeus ratkaisee mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen, mihin rikokseen mies on syyllistynyt sekä tekee muut asiaa koskevat ratkaisut.
mtvuutiset.fi
6.7.2019 07:37

Linkin takana myös video; Poliisin esitutkintamateriaali voi olla järkyttävää, emmekä suosittele videon katsomista siksi herkimmille.

Me tulemme muistamaan tämän kuolemattoman lausahduksen epäillystä:
"En ole koskaan epäillyt hänen uskonsa aitoutta". Khra Kaisa Huhtala, Porin Teljän srk.

Sekä...
Kirkkoherra pöyristyi – maahanmuuttovirasto tyrmäsi todistuksen turvapaikanhakijoiden uskon aitoudesta

Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra arvostelee kovin sanoin maahanmuuttovirastoa. Kirkkoherra Kaisa Huhtalan mielestä virasto kyseenalaistaa hänen arvionsa turvapaikanhakijoiden kristinuskon aitoudesta. Huhtala sanoo olevansa järkyttynyt maahanmuuttoviraston toiminnasta.
YLE
29.1.2018 klo 18.51

Joten... Kansalaiset ovat järkyttyneitä kirkkoherran typeryydestä ja vaativat Huhtalaa mielentilatutkimukseen. Maahanmuuttovirastolla lienee nyt entistä enemmän syitä kyseenalaistaa näitä uskoontulemisten aitouksia - ainakin mitä tulee khra Huhtalan tekemiin arvioihin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Columbo
Viestit: 2332
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteess

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Heinä 23, 2019 6:25 pm

Porin Itäpuiston murhasta epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen – surmasi naisystävänsä lyömällä tylpällä esineellä ja teräaseella, irrotti lopuksi naisen pään

0:56
Poliisin esitutkintamateriaali voi olla järkyttävää, emmekä suosittele videon katsomista siksi herkimmille.

Porin Itäpuiston murhasta epäilty mies on määrätty mielentilatutkimukseen.

Satakunnan käräjäoikeus toteaa välituomiossaan, että mies surmasi naisystävänsä viime syyskuussa.

–  Syytetyn esitutkinnan edetessä muuttunut ja muutoinkin epäuskottava kertomus huomioon ottaen asiassa ei jää varteenotettavaa epäilyä siitä, etteikö hän olisi surmannut naista.

Mies surmasi naisystävänsä raa'asti
Oikeus katsoi, että mies toimi syyttäjän kuvaamalla tavalla. Syyttäjän mukaan mies aloitti väkivallan suututtuaan siitä, että nainen halusi päättää seurustelusuhteen ja purkaa kihlauksen.

Mies löi naista useita kertoja tylpällä esineellä kasvojen alueelle ja veitsellä eri puolille vartaloa. Lopuksi mies irrotti naisen pään.

Käräjäoikeus antaa mielentilatutkimuksen valmistuttua varsinaisen tuomionsa, jossa otetaan kantaa rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen.

Välituomio on annettu kesäkuussa. Siitä kertoi aiemmin Turun Sanomat.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/por ... an/7489644

Supoteus
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteessä

Viesti Kirjoittaja Supoteus » Ma Joulu 02, 2019 2:02 pm

"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Iivis
Columbo
Viestit: 2332
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteessä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Joulu 02, 2019 2:05 pm

Uutinen linkin takaa ^
Muistatko reilu vuosi sitten tapahtuneen ja äärimmäisen raa'an murhan Porin Itäpuistossa? Murhaaja oli täydessä ymmärryksessä – näin kihlattunsa pään irti leikannut 29-vuotias mies tuomittiin
0:56
Poliisin esitutkintamateriaali voi olla järkyttävää, emmekä suosittele videon katsomista siksi herkimmille.


JULKAISTU 31 MINUUTTIA SITTEN
Satakunnan käräjäoikeus on antanut tuomionsa Porin Itäpuiston syyskuisesta henkirikoksesta.

Oikeus tuomitsi 29-vuotiaan miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Oikeus on jo aiemmin todennut, että mies toimi syyttäjän kuvaamalla tavalla. Syyttäjän mukaan mies aloitti väkivallan suututtuaan siitä, että nainen halusi päättää seurustelusuhteen ja purkaa kihlauksen.

Mies löi naista useita kertoja tylpällä esineellä kasvojen alueelle ja veitsellä eri puolille vartaloa. Lopuksi mies irrotti naisen pään.

Lue lisää: Karut kuvat Porin Itäpuiston murhasta – lähes irrotti kihlattunsa pään, poltti ruumiin sänkyyn ja laittoi viestin: "Mukavaa päivää sulle"

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teon tehdessään täydessä ymmärryksessä. Motiivina oli oikeuden mukaan se, että nainen halusi päättää seurustelusuhteen ja purkaa kihlauksen.

Iivis
Columbo
Viestit: 2332
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies syytteessä

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Joulu 02, 2019 2:25 pm

Porilaisnaisen raaka silpomismurha: Poikaystävä tuomittiin elinkautiseen
Tänään klo 12:17 (muokattu klo 12:42)

Kuva
29-vuotias irakilaismies kiisti poliisikuulusteluissa ja oikeudessa syyllistyneensä naisystävänsä murhaan. Oikeus kuitenkin katsoi poliisin teknisen tutkinnan todistavan aukottomasti miestä vastaan. HANNA LAASANEN / SK

Satakunnan käräjäoikeus antoi maanantaina tuomionsa Porissa syyskuussa 2018 tehdystä poikkeuksellisen raa’asta henkirikoksesta. Oikeuden mukaan 29-vuotias Irakin kansalainen Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih tappoi porilaisen vuonna syntyneen 1964 naisen, joka oli hänen kihlattunsa.

Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, sekä yhteensä yli 70 600 euron korvauksiin naisen omaisille ja muun muassa uhrin asunnon omistajalle.

Ennen tuomion julistamista käräjäoikeus kävi läpi murhasta Albu-Salihille tehdyn mielentilatutkimuksen lopputuloksen. Sen mukaan mies oli murhan tekohetkellä syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä.

Käräjäoikeus antoi murhatapauksesta jo kesäkuussa välituomion, jonka mukaan Albu-Salih oli syyllistynyt porilaisnaisen surmaamiseen. Rikoksen motiiviksi vahvistui oikeuden mukaan mustasukkaisuus ja parisuhteen päättymisestä aiheutunut katkeruus.

Irakilaismiehen 54-vuotias tyttöystävä löytyi surmattuna Porin Itäpuistossa sijaitsevasta asunnosta 16. syyskuuta. Naista oli surmaamisen yhteydessä pahoinpidelty rajusti. Ruumiinavauksessa hänestä löytyi lähes 50 erilaista poisto- tai viiltohaavaa. Lopuksi hänen päänsä oli leikattu lähes kokonaan irti.

Henkirikos paljastui asunnossa sytytetyn tulipalon myötä. Poliisitutkinnassa selvisi, että itsestään sammuneella tulipalolla oli yritetty hävittää naisen ruumista ja peittää verityön jälkiä.

Kuva
Alaa Albu-Salih saapui maanantaina Satakunnan käräjäoikeuteen kuulemaan tuomiotaan. Hän kiisti oikeudessa syyllistyneensä murhaan. JOONAS SALLI / SK

Kertomus vaihtui
Oikeudessa ei saatu suoraa näyttöä syyllisyydestä, sillä esimerkiksi tekovälinettä ei ole löydetty ja tarkka tapahtumienkulku jäi osittain epäselväksi.

Albu-Salihin syyllisyyttä tuki kuitenkin vahvasti poliisin tekninen tutkinta. Käräjäoikeus kertoi myös arvioivansa kaikkea saatua näyttöä kokonaisuutena. Oikeus kiinnitti erityistä huomiota siihen, kuinka epäillyn kertomus ulkopuolisesta tekijästä muuttui moneen kertaan poliisin esitutkinnassa. Syytetyn kertomusta tapahtumien kulusta pidettiin muutenkin epäuskottavana.

Albu-Salih kiisti toistuvasti poliisikuulusteluissa ja oikeudessa syyllistyneensä veritekoon ja esitti useita vaihtoehtoisia teorioita surmasta. Hän myös väitti asunnossa olleen paikalla surmailtana toisen Abas-nimisen miehen, joka olisi pahoinpidellyt naista. Toisesta miehestä ei kuitenkaan löytynyt poliisitutkinnassa mitään todisteita.


Peseytyi teon jälkeen
Poliisi löysi surma-asunnosta muun muassa miehen jalanjäljet, joissa on ollut uhrin verta. Jäljet saatiin esiin lattiasta vasta kemiallisen käsittelyn jälkeen, sillä lattia oli pesty surmaamisen jälkeen. Lisäksi ruumiin päällä olleissa papereissa oli miehen sormenjälkiä. Oikeuden mukaan paperien tarkoituksena oli ilmeisesti kiihdyttää sytytettyä tulipaloa.

– Tutkimustulokset koskien uhrin asunnon kylpyhuoneessa ollutta ämpäriä sekä selvitys asunnon sähkönkulutuksesta tukevat käsitystä siitä, että vastaaja on siivonnut asuntoa ja peseytynyt siellä teon jälkeen. Lisäksi vastaajan puhelin on ollut sammutettuna rikoksen todennäköisenä tekoaikana, oikeus totesi.

Uhriksi joutunut nainen oli miehen kanssa kihloissa useampaan otteeseen. Ennen surmaa nainen kertoi työkaverilleen pelkäävänsä miestä ja ilmoitti haluavansa erota tästä. Nainen kertoi myös miehen kärsivän rajusta mustasukkaisuudesta ja epäili tämän olevan narsisti. Nainen muuttikin työkaverin avulla pois miehen asunnosta, mutta myöhemmin pariskunta palasi yhteen.

Oikeus passitti Albu-Salihin Turun vankilaan kärsimään tuomiotaan. Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siihen voi hakea muutosta ylemmistä oikeusasteista.

MATTI TANNER

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1248 ... 48394f66a4

Avatar
murha.infon tiimi
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi » Ti Joulu 03, 2019 12:37 am

Itäpuiston murhasta kooste etusivulla! https://www.murha.info/?p=2461
Take one for the team!

Musta-Pekka2016
Neuvoja-Jack
Viestit: 258
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: 54-v nainen murhattiin Porissa - Irakilaismies tuomittiin

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 » Ti Joulu 03, 2019 8:56 am

Eipä kestänyt tämä rakkaus sitten ylä ja alamäkiä. No kerkesi rouva sentään hetken nauttia tulisilmäisen "pedofiliauskonnon ja vieraslajin" edustajan suomasta tarjoiluista. Yksi esimerkki lisää mitä suurella todennäköisyydellä tapahtuu kun "vieraslajien" kanssa alkaa puuhaan. Pieni lohtu on se että toistaiseksi tiedossa ei taida olla muita vainajia tämän toimesta, mahdollisesti useita jopa kymmeniä raiskauksen uhreja toki voi olla.

Vastaa Viestiin