Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11848
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Loka 30, 2018 12:10 pm

Mies soitti hätänumeroon ja kertoi veriteosta – poliisi tutkii erityisen raakaa murhaa Hauholla

Hätäkeskus sai puhelun puukotuksesta lauantai-iltana.
Lauantai-iltana 27.10.2018 mieshenkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi puukottaneensa miestä asunnossaan Hämeenlinnan Hauholla, kertoo Hämeen poliisi.

Poliisin mukaan paikalle saapunut poliisipartio totesi asunnossa olevan elottoman miehen. Muita henkilöitä ei asunnossa ollut. Poliisi on ottanut asunnonhaltijan kiinni epäiltynä henkirikokseen.

Poliisi ei epäile, että tekoon liittyisi uhrin ja tekijän lisäksi muita henkilöitä.

Henkirikoksessa on käytetty teräasetta. Tekoon liittyy sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella tekoa on esitutkinnan tässä vaiheessa pidettävä erityisen raakana ja julmana ja siksi tekoa tutkitaan murhana.

Poliisi tulee esittämään epäiltyä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005882049.html
30.10. 10:30

Nämä ns "erityisen raaka" tms sanonnat alkavat kohta kokea inflaation. Siksi usein niitä on viimeaikaisissa surmatöissä meedia viljellyt. Me muistamme niinikään Hauholla kesäkuussa suoritetun miessurman, joka mainittiin erityisen raakana; tökättiin kuiteskii vaan pari kertaa veitsellä. Plus muut viimeaikaiset surmatyöt siihen päälle. Kaikissa nässä ikään kuin jotain "erityisen raakaa".
- Ovatko henkirikosten tekijät julmistuneet ja teoissa on henkilökohtaista vihaa ja vihapurkua aiempaa enemmän? Jos, niin mikä ihmeen viha meihin on mennyt?
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ti Loka 30, 2018 12:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
poikani
Columbo
Viestit: 2330
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Loka 30, 2018 12:16 pm

Poliisin oma tiedote:
Poliisi kirjoitti:Poliisi tutkii Hämeenlinnan Hauholla viikonloppuna tapahtunutta henkirikosta

30.10.2018 klo 10.03
Häme

Lauantai-iltana 27.10.2018 mieshenkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi puukottaneensa miestä asunnossaan Hämeenlinnan Hauholla.

Paikalle saapunut poliisipartio totesi asunnossa olevan elottoman miehen. Muita henkilöitä ei asunnossa ollut. Poliisi on ottanut asunnonhaltijan kiinni epäiltynä henkirikokseen.

Poliisi ei epäile, että tekoon liittyisi uhrin ja tekijän lisäksi muita henkilöitä. Henkirikoksessa on käytetty teräasetta. Tekoon liittyy sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella tekoa on esitutkinnan tässä vaiheessa pidettävä erityisen raakana ja julmana ja siksi tekoa tutkitaan murhana.

Poliisi tulee esittämään epäiltyä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Esitutkinnan keskeneräisyyden takia asiasta ei tiedoteta enempää.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... osta_75414

Tuossa Ilta-Sanomien jutussa toimittaja tuntuu päätellen omiaan. Poliisin mukaan teko olisi erityisen raaka ja julma; siis siten, että se täyttää murhan kriteerit. Ei se välttämättä murhaksi mitenkään erityinen ole raakuudeltaan, vaan ainoastaan erotuksena taposta.
????? ?? ??????.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5098
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Hämeenlinnassa tapahtunutta

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ti Loka 30, 2018 3:17 pm

appelia kirjoitti:Ei riitä ymmärrys, ystäväni löytyi kuolleena asunnostaan, poliisien sinne mentyä kun omaiset eivät saaneet yhteyttä. Asunto oli myllätty ylösalaisin ja tavaraa varastettu. Asunnossa 2 tyyppiä vainajan lisäksi poliisin sinne mennessä.Vainajassa ei väkivallan merkkejä. Täysi mysteeri, ruumiinavaus tehty mutta omaiset eivät saa mitään tietoa poliisilta, ei kuolinsyytä eikä tapahtumien kulkua eikä sitä, onko näillä kahdella osuutta kuolemaan. Epätietoisuus ja kysymykset, mitä tapahtui, pyörivät koko ajan mielessä mutta mistään ei saa vastauksia. Ruumiinavauksesta vain tieto, lievä sydämmen laajentuma, hapenpuute ja heitteillejättö, siinä kaikki.
Ei ihme, että ihmetyttää uhrin ystävää. Ikävästi on käynyt, murhana tutkitaan tapausta ja vangitaan epäilty varmaan tänään tai huomenna. Ei sieltä ehkä mitään ole varastettu, näyttänyt siltä ehkä, koska voinut olla kovakin kamppailu. Jos sinne asuntoon on joku päässyt kurkkimaan.

Poliisi ei varmaan voi antaa heti tietoja, kun on niin epäselvää ketä on paikalla ollut ja kuka mitäkin tehnyt. Kyllä sitten kun on syytteestä tekijä käräjillä vastaamassa teosta, tulee ihan ne tapahtumatkin siellä salissa käsitellyksi. Ehkä hyvähermoisena ja tasapainoisena ihmisenä ystävä voisi mennä yleisönä kuulemaan käsittelyä, mutta voi se joillekin olla liian raskasta. Helpommalla henkisesti pääsee, jos tilaa ihan puhelimitse itselleen esitutkintapaperit sen jälkeen kun on lehdessä kerrottu esitutkinnan päättyneen ja syytteet nostetun. Hintatiedot kannattaa kysellä, paperikopiot maksaa, jossain voi ilmaiseksi käydä lukemassa ja voivat ne lähettää sähköisenä tiedostona sun sähköpostiinkin.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus -sivuilta löytyi numero, josta voi kysellä.
https://oikeus.fi/karajaoikeudet/kanta- ... tteet.html
Puhelinvaihde: 029 56 47300

ltalehti kirjoitti maanantaina, poliisin tiedoitettua asiasta. Pieni viive tässä on ollut.
Voi jäädä vähäiselle huomiolle lehdissä, koska on syyllinen kiinni ja ilmeisen selvä murha kyseessä. Että ei sikäli uutisoitavaa.

Murhatutkinta Hämeenlinnassa - poliisi epäilee: Mies puukotti vieraansa todella raa’asti hengiltä
Tänään klo 10:26


Epäilty henkirikos tapahtui lauantaina illalla 27. lokakuuta. Poliisitiedotteen mukaan hätäkeskukseen soitti mies, joka kertoi itse puukottaneensa toista miestä asunnossaan Hauholla.

Epäilty oli asunnossa kaksin vainajan kanssa, kun poliisipartio tuli paikalle. Muuten asunto oli tyhjä. Partio otti miehen kiinni, poliisi kertoo.

Mies on tällä hetkellä pidätettynä ja odottaa vangitsemisoikeudenkäyntiä. Poliisi tutkii juttua murhana, koska yksityiskohdat viittaavat teon poikkeukselliseen raakuuteen ja julmuuteen.

Poliisi kertoo, että epäilty henkirikos on tehty jonkinlaisella teräaseella.

Poliisi ei epäile, että rikokseen liittyisi muita osapuolia kuin epäilty ja uhri.

SOLMU SALMINEN
[email protected]
putsari kirjoitti:
Ti Loka 01, 2019 2:10 am
Muutenkin suurin osa musuista käyttäytyy ihan hyvin ja asiallisesti, islamistivouhkat on ihan erikseen.

sine qua non

Re: Murha teräaseella 27.10.2018 H:linnassa

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ti Loka 30, 2018 5:53 pm

Ketjun aloittajan, appelian, viestissään kuvailema tapaus ei kyllä voi olla sama tapaus kuin tuo annaannan viestin IL:n uutisessa kuvattu, ellei poliisi sitten ole ihan häikäilemättä valehdellut appelialle/vainajan omaisille.

Appelian kuvaamassa tapauksessahan vainajassa ei ole omaisten saamien tietojen mukaan ollut väkivallan merkkejä JA henkilö on löydetty kuolleena omasta asunnostaan. Annaannan viestin IL:n uutisen mukaan Hauholla 27.10. tapahtuneessa henkirikoksessa tekijä puukotti vieraansa raa'asti hengiltä, ts. uhrissa on selvät väkivallan merkit, JA surma tapahtui siis tekijän, ei uhrin, asunnossa.

Edit. Ei ollutkaan poliisitiedote, vaan IL:n uutinen, josta Hauhon surman tiedot olivat (viestiä muokattu siis siltä osin). Tässä poliisin tiedote:

https://www.poliisi.fi/hame/tiedotteet/ ... osta_75414
Poliisi tutkii Hämeenlinnan Hauholla viikonloppuna tapahtunutta henkirikosta

30.10.2018 klo 10.03 Häme

Lauantai-iltana 27.10.2018 mieshenkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi puukottaneensa miestä asunnossaan Hämeenlinnan Hauholla.

Paikalle saapunut poliisipartio totesi asunnossa olevan elottoman miehen. Muita henkilöitä ei asunnossa ollut. Poliisi on ottanut asunnonhaltijan kiinni epäiltynä henkirikokseen.

Poliisi ei epäile, että tekoon liittyisi uhrin ja tekijän lisäksi muita henkilöitä. Henkirikoksessa on käytetty teräasetta. Tekoon liittyy sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella tekoa on esitutkinnan tässä vaiheessa pidettävä erityisen raakana ja julmana ja siksi tekoa tutkitaan murhana.

Poliisi tulee esittämään epäiltyä vangittavaksi Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Esitutkinnan keskeneräisyyden takia asiasta ei tiedoteta enempää.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11848
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Helmi 18, 2019 11:55 am

Julma veriteko Hauholla - murhasta syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit

*Miesten välinen illanvietto muuttui veriseksi henkirikokseksi Hämeenlinnassa. *Syyttäjä vaatii vastaajalle elinkautista vankeutta murhasta.
*Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee murhaa, joka tapahtui syyttäjän mukaan lokakuun lopulla.
*Syytetty silpoi vieraansa ruumiin ja keitti kahvit. Hän soitti hätäkeskukseen seuraavana päivänä.
*Kahdella veitsellä tehty väkivalta oli syyttäjän mukaan erityisen raakaa ja julmaa.


Kanta-Hämeen käräjäoikeus käsittelee maanantaista alkaen henkirikosta, joka tapahtui 26.-27. lokakuuta 2018 Hämeenlinnan Hauholla.

Poliisi alkoi tutkia tekoa heti murhana. Juttu tuli ilmi, kun puukottaja soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi tehneensä väkivaltaa. Uhri oli kuollut, kun poliisi tuli paikalle. Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi kertoi, että tekoon liittyi erityisen raakoja ja julmia piirteitä.

Syyttäjä kertoo teon etenemisestä julki tulleessa haastehakemuksessa. Syyttäjän mukaan tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle siitä, kun vastaaja kutsui uhrin luokseen vierailulle. Tämä tapahtui jo torstaina päivällä 25. lokakuuta.

Syyttäjä vetoaa oikeudessa poliisin kasaamaan näyttöön. Haastehakemuksen mukaan miehet alkoivat juoda alkoholia. Tuli riitaa, ja vastaaja kävi uhrinsa kimppuun, todistelujen mukaan ”hyökkäsi herhiläisenä”.

Tilanne alkoi painina, syyttäjä kertoo. Sen jälkeen syytetty otti kaksi eri veistä ja alkoi puukottaa uhria. Päähän, kaulaan, yläselkään ja keskivartaloon tuli yhteensä 31 puukoniskua ja -viiltoa. Myös luita murtui väkivallanteossa.

Uhri oli vielä elossa, kun puukottaja aiheutti vakavimman vamman. Mies leikkasi uhriltaan kurkun auki.

Syyttäjä: Työnsi sormet henkitorveen
Syyttäjän mukaan puukottaja ei lopettanut murhaan. Miestä syytetään hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjä kertoo, että surmaaja leikkasi vainajan sukuelimet saksilla irti kuoleman jälkeen.

Uhri kuoli perjantaina tai lauantaina. Tekojensa jälkeen puukottaja siivosi verta pois lattialta ja tiskasi veitset. Hän meni saunomaan, söi ja keitti kahvit.

Lopulta puukottaja soitti hätäkeskukseen ja kertoi teostaan omaehtoisesti.

Syyttäjän mukaan teko tulee luokitella murhaksi, koska se oli erityisen raaka ja julma.
– Kaulan auki leikkaaminen ja sormien työntäminen läpi henkitorven tekotapana jo pelkästään osoittaa erityistä raakuutta ja julmuutta, syyttäjä perustelee.

Murhan tunnusmerkistö edellyttää myös, että teko voidaan tulkita kokonaisuutena arvostellen törkeäksi. Syyttäjän mukaan tästä kielivät lyöntien suuri määrä, kaksi tekovälinettä ja se, että uhri ei provosoinut puukottajaa.

Syyttäjä arvioi, että puukotukset ja viillot aiheuttivat uhrille suurta tuskaa ja kärsimystä.
Iltalehti
18.2.2019 10:36

Kurkun leikkaaminen, sukuelinten silpominen... Kuten Leivonmäellä. Mikä suomalaisiin miehiin on mennyt kun enää ei pelkkä puukottaminen tai ampuminen riitä, vaan tappamisessa mennään jo "yli".
- Tekotavat alkavat kansainvälistyä. Emme enää ole metsäläisiä.
---------------------------------

Mies tappoi toisen Hauholla – Syyttäjä vaatii tuomiota murhasta
Miehelle vaaditaan tuomiota murhasta. Kuva: Juho Peltoniemi
Miehelle vaaditaan tuomiota murhasta. Kuva: Juho Peltoniemi
Hauhon_murha.jpg (88.23 KiB) Katsottu 7268 kertaa
Kirjoittaa Hämeen Sanomat, ja jatkaa...

...Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa käsitellään tänään miehen kuolemaan johtanutta tapausta, jossa syyttäjä vaatii tekijälle tuomiota murhasta. Miehen syytetään tappaneen viime vuoden lokakuussa Hauholla sijaitsevassa kerrostaloasunnossaan kylään kutsumansa miehen. Miehet olivat nauttineet alkoholia, ja syytetty oli hermostunut vieraansa puheista. Murhasta syytetty mies oli käynyt vieraansa kimppuun, jonka jälkeen miehet olivat painineet lattialla. Tämän jälkeen asukas oli lyönyt ja…

18.2.2019 10:41 Päivitetty 18.2.2019 10:42
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8411
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » Ma Helmi 18, 2019 12:23 pm

Ulkomaisten mallien mukaan näissä mielestäni mennään. Nettivideotarjonta on nykypäivänä sellainen, että tällaisessa känniraivotilanteessa tulevat nuo videot mieleen, ja saadaan idea noihin paloitteluihin. Ei riitä pelkkä tappaminen. Ne eivät sinänsä ole murhan syy tai motiivi, vaan "alitajuntaan" jäänyt toimintatapa, joka aktivoituu tällaisessa tilanteessa.
Ihmeenä pidän, jos ei tämä ja Leivonmäen shakkimestari ole paloitteluvideoita katsellut.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Tay77
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 917
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Tay77 » Ma Helmi 18, 2019 10:02 pm

Onko kellään mitään tietoa tai aavistusta tästä tekijästä tai uhrista?
Kovasti yritin uutisia selailla mutta mistään en löytänyt mainintaa edes tekijän iästä tai "ikäluokasta" (siis tyyliin "vangittuna on viisikymppinen ulkopaikkakuntalainen").

Nimiä tai muutakaan tietoa en kaipaile tänne julkaistavaksi mutta jos jollakin on antaa edes pieni tieto vaikkapa yv:nä, olisin kiitollinen.
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Pequeno
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Pequeno » Ma Helmi 18, 2019 11:37 pm

Tämä Hauhon murha:
Syyttäjän mukaan tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle siitä, kun vastaaja kutsui uhrin luokseen vierailulle. Tämä tapahtui jo torstaina päivällä 25. lokakuuta 2018.

Aiempi Hauhon murha:
Petra Pia Pauliina Parviainen, 37, tuomittiin taposta ja hautarauhan rikkomisesta vankeuteen torstaina 25. lokakuuta 2018.

Onpa yhteensattuma noin pieneen kylään.

Pyssyntie
Parranpäristäjä
Viestit: 95
Liittynyt: Su Marras 24, 2013 8:11 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Pyssyntie » Ma Helmi 18, 2019 11:38 pm

Mikäs tässä nyt on kansainvälistä - kännääminen, murha ja silpominen. Ainakin Hesarin Aikakoneella löytyy lukuisia kotimaisia ruumiinsilpomisia jo vuosikymmenten takaa.

Avatar
On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5995
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Helmi 19, 2019 1:23 am

Joo ja aiemmin Suomessa ulkkisten rötöstely oli todella poikkeuksellista, mutta silloinkin saatettiin käyttää termiä "kansainvälinen" kenenkään pöyristymättä. Tai kai teitä on aina ollut.

Tässä murhassa oli käsittääkseni jonkun muunkin mielestä kansainvälisiä piirteitä, kun kurkunleikkuu yhdistettynä muuhun silvontaan vaan tuo meille joillekin tällaisen oudon mielleyhtymän - varmaankin Hollywoodin vaikutuksesta? Voisitkin kirjoittaa enemmän noista silvontahommista ja jättää turhat kitinät pois, kun ei ne mihinkään johda kumminkaan. Nostaisit panoksellasi samalla palstan tasoa.
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Pyssyntie
Parranpäristäjä
Viestit: 95
Liittynyt: Su Marras 24, 2013 8:11 pm

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Pyssyntie » Ti Helmi 19, 2019 7:17 pm

Henkirikoksethan, ovat Suomessa viime vuodet onneksi vähentyneet. Suomi on historiassa ollut tilastoissa aina väkivaltainen maa, eli meillä on vahva väkivalta- ja henkirikosperinne, samoin alkoholiin liittyvät rikokset ovat Suomelle tyypillisiä. Näin ollen on tämän ketjun tapaus mitä suomalaisin.

Blondie
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2018 12:40 am

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Blondie » Ti Helmi 19, 2019 7:57 pm

Joo siihen saakka on perinteinen Suomalainen henkirikos, kunnes ruvetaa työntelee sormia henkitorveen ja leikkeleen vehkeitä. Jotenkin pystyn ymmärtämään kännissä sekoomisen ja puukottamisen vimman vallassa, mutta jos sen jälkeen kaivellaan kaverin munat esiin ja leikellään ni se on häiriintynyttä ja perverssiä. Mikähän ihmisen moiseen hommaan ajaa. Jo toinen tällainen vähän ajan sisällä.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11848
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Helmi 21, 2019 11:43 pm

Mies leikkasi vainajaa saksilla ja lämmitti saunan - selitys teolle oikeudessa: oli nukkunut huonosti

*Hauhon verisestä henkirikoksesta syytetty mies väittää, että uhri sai harhoja ja hyökkäsi ensin hänen kimppuunsa.
*Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi Hauhon murhasta syytetyn mielentilatutkimukseen.
*Syytetyn mukaan tekoa edelsi vuoden ryyppyputki. Miehet olivat nauttineet alkoholia samalla asunnolla myös juuri ennen surmaa.
*Mies myöntää leikanneensa uhrin sukuelimet irti saksilla.


Hauhon raa’asta veitsimurhasta syytetty mies myöntää oikeudessa syyllistyneensä korkeintaan tappoon ja vaatii, että häntä ei tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus piti jutussa pääkäsittelyn 18. helmikuuta ja antoi nopean välituomion, jonka mukaan mies on syytä passittaa mielentilatutkimukseen. Oikeus ratkaisee tutkimuksen perusteella, ymmärsikö mies mitä teki ja voidaanko häntä ylipäänsä tuomita suorittamaan mahdollinen rangaistus vankilassa.

Henkirikos tapahtui 26.-27. lokakuuta Hämeenlinnan Hauholla. Tekijä kutsui miesuhrin asunnolleen kylään, ja kaksikko alkoi juoda alkoholia. Ajanvieton mittaan syntyi riitaa, joka kärjistyi törkeäksi puukotukseksi: Mies takoi kahdella eri veitsellä 31 viiltoa tai pistoa uhriin ja mursi hänen luitaan.

Syyttäjän mukaan uhri oli edelleen elossa, kun puukottaja vielä viilsi tältä kaulan auki. Vamma oli kaikkein vakavin ja todennäköisesti välitön kuolemansyy.

Syyttäjä vaatii murhan lisäksi rangaistusta hautarauhan rikkomisesta. Mies myöntää itsekin, että leikkasi tekonsa jälkeen uhrin sukuelimet irti saksilla.

Puukottaja: Vuoden ryyppyputki
Vastaaja väitti oikeudessa, ettei tarkoittanut tappaa uhria. Miehen mukaan hän viilsi uhrin kaulan auki äkkipikaistuksissaan, eikä väkivalta ollut pitkäkestoista. Mies väittää tehneensä muun väkivallan vasta kuoleman jälkeen, jolloin syyttäjän väitteet murhasta voisivat horjua.

Syytetty väitti, että uhri oli joutunut niin sanotun juoppohulluuskohtauksen valtaan ja alkanut tuuppia häntä. Puukottaja väittää, että oli itsekin ollut juovuksissa. Vastauksessaan mies lisäsi, että oli ryypännyt vuoden putkeen ja syönyt ja nukkunut huonosti. Hän väitti olleensa ”konttauskunnossa”, joten uhrilla olisi ollut mahdollisuus puolustautua.

Käräjäoikeus antoi välituomion, joka koski ainoastaan mielentilatutkimusta. Oikeus pitää toteen näytettynä, että mies surmasi uhrin kuten syyttäjä kertoi, muttei ota vielä kantaa, mistä rikoksesta teossa on kyse. Oikeuden ainoa kommentti tässä vaiheessa on, että mies toimi rangaistavalla tavalla.

Syyttäjän mukaan teossa on kyse murhasta muun muassa siksi, että, puukoniskuja oli poikkeuksellisen paljon. Teko on syyttäjän mielestä erityisen julma, koska mies puukotti maassa maannutta ja puolustuskyvytöntä uhria.

Teon jälkeen mies tiskasi veitset, lämmitti saunan ja keitti kahvit. Hän kertoi väkivallastaan hätäkeskukselle seuraavana päivänä.
Iltalehti
21.2.2019 11:19
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tiina
James Bond
Viestit: 7391
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Tiina » To Helmi 21, 2019 11:55 pm

^Tiskasi, lämmitti saunan ja keitti kahvit? Aika hyvin toimittu "konttauskuntoisena" :shock:

Mutta kyllähän Suomessa nyt vähän tuomioon alennusta saa, kun oli kerran kännissä.
Jopa tuomarit sen ymmärtää. Sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. :roll:

Tay77
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 917
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am
Paikkakunta: Takahikiä

Re: Hauholla raaka miessurma 27.10.2018

Viesti Kirjoittaja Tay77 » Pe Helmi 22, 2019 8:43 pm

Eikö missään julkisuudessa ole vieläkään kerrottu mitään tietoja tästä tekijästä? Edes syntymävuotta/-vuosikymmentä?
Ihmettelen tällaista hiljaisuutta :roll:
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks

Vastaa Viestiin