Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Columbo
Viestit: 2362
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Elo 07, 2019 5:46 pm

Syyttäjä: Ex-vaimonsa puukottaneen miehen teko oli teurastus – mustasukkaiseksi kuvailtu mies piilotti keittiön lieden taakse valvontakameran ”ISIS:in takia”

Kuva
Murhasta syytetty mies ja tämän asianajaja Minna Pilviö Tampereen käräjäoikeudessa. Tampereella alkoi murhaoikeudenkäynti Takahuhdissa viime marraskuussa tapahtuneesta veriteosta. (KUVA: KALLE PARKKINEN)

Julkaistu: 7.8. 11:48

Tampereella alkoi keskiviikkona kaksipäiväiset murhakäräjät.

SYYTTÄJÄ vaatii 50-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle miehelle murhatuomiota tapauksessa, joka sai alkunsa viime marraskuussa. Tuolloin sekavasti käyttäytynyt mies käveli Tampereella poliisiasemalle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Kaksipäiväinen käräjäoikeuskäsittely alkoi keskiviikkona aamulla Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

Toinen syytekohta oikeudenkäynnissä on salakuuntelu. Syyttäjän mukaan mies kuunteli salaa entistä vaimoaan keittiölieden taakse piilotetulla valvontakameralla ainakin 174 kertaa.

Puolustusasianajajan mukaan miehen motiivi salakuunteluun ei ollut mustasukkaisuus. Asianajajan mukaan mies on halunnut tietää, kenen kanssa ex-puoliso on ollut tekemisissä. Syyksi mies on ilmoittanut sen, että hän tiesi terroristijärjestö ISIS:in hakevan kontakteja länsimaista ja pelkäsi ex-puolison joutuvan tällaisen vaikuttamisen kohteeksi.

Syyttäjän mukaan mies on puukottanut vaimoaan lyömällä tai viiltämällä 16 kertaa marraskuun 28. päivänä vuonna 2018. Pari oli eronnut jo vuonna 2009, mutta mies oli jatkuvasti ex-vaimonsa asunnolla, vaikka oli hankkinut omankin asunnon.

Murhasyytettä tukee syyttäjän mukaan se, että teko oli erityisen raaka ja julma. Syyttäjän mukaan on myös näyttöä siitä, että mies oli järjestellyt ennen tekoaan raha-asioitaan muun muassa myymällä omaisuuttaan alihintaan Irakissa. Se puoltaisi teon suunnitelmallisuutta.

Syyttäjän mukaan mies oli Irakissa ollessaan kertonut, että tämän vaimo pettää häntä ja että hän aikoo tappaa puolisonsa. Mies oli palannut Irakista Suomeen vain viikkoa ennen tekoiltaa.

Syyttäjän mustasukkaiseksi kuvailema mies oli urkkinut entisen puolisonsa puhelimen salasanat ja käynyt syyttäjän mukaan tämän viestejä läpi sekä ottanut niistä kuvia.

Puolustusasianajaja kertoi oikeudenkäynnissä, että hänen päämiehensä myöntää tapon mutta kiistää murhan. Hän myös kiistää järjestäneensä omaisuusasioita ennen tekoa.

Tapahtuma-aamuna syytetyn ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoo syyttäjä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti ex-puolisoaan 16 kertaa.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen kertoi oikeudessa, että ei ole nähnyt vastaavaa raakuutta puukotusiskuissa 35 vuoden uransa aikana. Syyttäjä kuvaa tekoa ”teurastukseksi”.

OIKEUDENKÄYNNIN alussa kuultiin todistajana poliisia, joka hoiti asiaa, kun mies käveli marraskuussa poliisilaitokselle kertomaan puukottaneensa vaimoaan.

Todistajan mukaan mies käyttäytyi hyvin sekavasti ja hänen taskustaan tippui lääkkeitä lattialle. Näistä lääkkeistä poliisi ei kuitenkaan osannut kertoa sen enempää.

Miehen aivan aluksi vastaanottaneelle henkilölle mies kertoi olevansa huolissaan vaimostaan, koska tämä on itsetuhoinen. Todistajana nyt toimineelle poliisille hän kuitenkin kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Mies otettiin heti kiinni törkeästä pahoinpitelystä. Poliisi kysyi osoitetta, ja sinne lähetettiin välittömästi poliisipartio. Mies vietiin riisutettavaksi, jolloin hänen vaatteistaan löytyi jonkin verran verta. Pian paikalle lähetetyltä poliisipartiolta kuultiin, että uhri oli löytynyt asunnosta kuolleena.

Kaksipäiväiset käräjät alkoivat Tampereella keskiviikkona sekaannuksella, kun vastaajan mukaan hän ja hänen tulkkinsa puhuivat eri murretta. Ilmeisesti murteet olivat hyvin lähellä toisiaan, mutta niillä oli eroja joissakin sanoissa.

Asia ratkaistiin lopulta niin, että paikalle tuotiin uusi tulkki.

MIES on aiemmin tuomittu lastensa vapaudenriistosta ja yhden lapsensa pahoinpitelystä vuosina 2008–2010.

Tuomion mukaan mies lukitsi perheensä öiksi asuntoon ja löi yhtä lapsistaan. Mies on tuomittu myös vaimonsa pahoinpitelystä.

Vuonna 2010 naiselle ja lapsille myönnettiin vuoden mittainen lähestymiskielto miestä vastaan. Lähestymiskieltohakemuksen perusteluissa vedottiin miehen kontrolloivaan käytökseen, joka jatkui vielä senkin jälkeen, kun pari muutti erilleen. Pariskunta erosi vuonna 2009. Pariskunnalla on viisi lasta, joista kaksi on jo aikuisia.

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 97060.html

jepulis82
Wallander
Viestit: 1017
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja jepulis82 » Ke Elo 07, 2019 6:17 pm

”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.” - Päivi Nerg

Kaikille idioottipäättäjille tuomiot avunannosta murhaan.
"Those who want respect, give respect."

Avatar
ajanpatina
Ran-tan-plan
Viestit: 350
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » To Elo 08, 2019 11:25 am

jepulis82 kirjoitti:”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.” - Päivi Nerg

Kaikille idioottipäättäjille tuomiot avunannosta murhaan.
Ei ollenkaan huono idea. Vastuunkantaminen tarkoittaa oikeesti vastuun ottamista ja vastaamista myös. :idea: :evil:
Kaikella on aikansa.

Iivis
Columbo
Viestit: 2362
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Elo 08, 2019 6:07 pm

Ex-vaimonsa murhasta ja salakuuntelusta syytetty mies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen

Entisen vaimonsa murhasta syytetty viisikymppinen mies oli mielentilatutkimuksen mukaan teon tehdessään syyntakeinen, eli hän ymmärsi tekonsa seuraukset, kerrotaan Pirkanmaan käräjäoikeudesta STT:lle.

Tampereella viime vuoden marraskuussa tapahtunutta henkirikosta käsiteltiin käräjäoikeudessa keskiviikkona ja torstaina.

Syyttäjän mukaan mies löi ja viilsi naista veitsellä ainakin 16 kertaa. Yksi isku osui sydämeen. Henkirikoksen taustalla oli syyttäjän mukaan mustasukkaisuus. Mies oli syyttäjän mukaan seurannut naisen toimintaa ja salakuunnellut tätä.

Kiistää murhan
Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Mies myöntää tappaneensa naisen, mutta kiistää murhan. Käräjäoikeus antaa tuomion asiassa elokuun lopulla.

Mies on aiemmin tuomittu naisen ja yhden lapsensa pahoinpitelystä sekä perheensä vapauden riistämisestä. Vuonna 2010 naisen ja lasten suojaksi määrättiin lähestymiskielto, ja viranomaiset olivat huolissaan miehen väkivaltaisuudesta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex- ... en/7506904

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11813
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Elo 22, 2019 5:29 pm

Ex-vaimonsa puukottaneelle miehelle elinkautinen murhasta – mustasukkainen mies ”teurasti” uhrin
Shawn Ahmed Hassan saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen 7. elokuuta kasvot peitettynä. (KUVA: KALLE PARKKINEN)
Shawn Ahmed Hassan saapui Pirkanmaan käräjäoikeuteen 7. elokuuta kasvot peitettynä. (KUVA: KALLE PARKKINEN)
tamperelaismies.jpg (18.3 KiB) Katsottu 1983 kertaa
Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen ex-puolisonsa salakuuntelusta ja murhasta. Murha tapahtui oikeuden mukaan Tampereella viime vuoden marraskuussa.

Mies löi ja viilsi ex-puolisoaan veitsellä 16 kertaa tämän omassa kodissaan. Yksi veitsenpistoista osui sydämeen. Mies oli puhunut uhrin tappamisesta käydessään Irakissa vain reilua viikkoa ennen tekoa.

Shwan Ahmed Hassan, 51, oli vielä vuosia eron jälkeen mustasukkainen ja seurasi naisen toimintaa. Mies oli selvittänyt naisen puhelimen suojakoodin ja saanut tietää, että nainen viestittelee toisen miehen kanssa. Pari oli eronnut vuonna 2009, mutta mies vietti jatkuvasti aikaa uhrin asunnolla.

Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Asiasta käytiin oikeutta elokuun alussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Tuolloin syyttäjä kuvaili miehen tekoa ”teurastukseksi”.

Tapahtuma-aamuna tuomitun ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoi syyttäjä oikeudenkännissä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti tätä 16 kertaa.

MIEHEN mukaan hän ei suunnitellut tai harkinnut tekoa. Hän myönsi henkirikoksen pikaistuksissa tehtynä tappona. Oikeus kuitenkin totesi, että teko oli murha sen julmuuden ja raakuuden takia.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan naisen kahdelle täysi-ikäiselle lapselle kummallekin 10 000 euroa ja kolmelle alaikäiselle kullekin 15 000 euroa korvausta äitinsä menettämisen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta voi valittaa.
IltaSanomat
22.8. 16:55
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, To Elo 22, 2019 5:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Columbo
Viestit: 2362
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Elo 22, 2019 5:29 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mus ... an/7520820

Mustasukkainen mies seurasi ex-puolisoaan ja murhasi tämän raa'asti puukottamalla – passitettiin elinkaudeksi vankilaan

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tänään viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen ex-puolisonsa salakuuntelusta ja murhasta.

Murha tapahtui oikeuden mukaan Tampereella viime vuoden marraskuussa. Mies löi ja viilsi ex-puolisoaan veitsellä 16 kertaa tämän omassa kodissaan. Yksi veitsenpistoista osui sydämeen. Mies oli puhunut uhrin tappamisesta käydessään Irakissa vain reilua viikkoa ennen tekoa.

Sairaalloisen mustasukkaiseksi kuvailtu mies salakuunteli ex-vaimoaan ja puukotti raa’asti iskemällä veitsellä sydämeen – syyttäjä vaatii elinkautista itsensä ilmiantaneelle miehelle
Shwan Ahmed Hassan, 51, oli vielä vuosia eron jälkeen mustasukkainen ja seurasi naisen toimintaa. Mies oli selvittänyt naisen puhelimen suojakoodin ja saanut tietää, että nainen viestittelee toisen miehen kanssa.

Miehen mukaan hän ei suunnitellut tai harkinnut tekoa. Hän myönsi henkirikoksen pikaistuksissa tehtynä tappona. Oikeus kuitenkin totesi, että teko oli murha sen julmuuden ja raakuuden takia.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan naisen kahdelle täysi-ikäiselle lapselle kummallekin 10 000 euroa ja kolmelle alaikäiselle kullekin 15 000 euroa korvausta äitinsä menettämisen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta voi valittaa.

Supoteus
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Supoteus » To Elo 22, 2019 5:32 pm

Mies on selvästi monikulttuurisuuden ilmentymä. Onko tietoa oliko hän muslimi? Ja oliko vaimo ihan kantasuomalainen vai myös heikäläisiä?
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"

Iivis
Columbo
Viestit: 2362
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Elo 22, 2019 5:37 pm

Pitsan tai kebabinvääntäjä ainakin.
Tmi Hassan Shwan Ahmed
1580493-3
TOIMINTA LAKANNUT

Yrityksen perustiedot
Y-tunnus:

1580493-3 (YTJ)
Yhtiömuoto:

Yksityinen elinkeinonharjoittaja (YTJ)
Toimiala:

Ruokakioskit (56103) (YTJ)
Kotipaikka:

TAMPERE
Yrityksen kieli:

suomi (YTJ)
https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yr ... d/15804933

Iivis
Columbo
Viestit: 2362
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Elo 22, 2019 6:40 pm

Iltalehti ei julkaise tekijän nimeä uhrin lasten suojelemiseksi. Sekä tuomittu että uhri ovat kotoisin Lähi-idän alueelta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4219 ... 3aef2b2b81

Tracker
Wallander
Viestit: 1118
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Tracker » To Elo 22, 2019 7:09 pm

Ex-vaimon murhasta elinkautinen – mustasukkainen mies ylpeili teollaan

UUTISET 22.8.2019 15:59

Shwan Ahmed Hassan suunnitteli tekonsa ja murhasi ex-vaimonsa 16 puukoniskulla.

MURHA Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 51-vuotiaan Shwan Ahmed Hassanin elinkautiseen vankeusrangaistukseen entisen vaimonsa murhasta. Hassan murhasi ex-vaimonsa viime marraskuussa Tampereen Takahuhdissa. Teon syynä oli mustasukkaisuus.

Pariskunta oli eronnut jo vuonna 2009, mutta siitä huolimatta Shwan Hassan oleskeli jatkuvasti entisen vaimonsa ja lastensa kotona. Lapsilleen Hassan piti ankaraa kuria, ja hän sai pahoinpitelyistä useita tuomioita. Hassan muun muassa pahoinpiteli yhdeksänvuotiaan tyttärensä, kun tämä oli pitänyt yllään toppia. Hassan perusteli tekoaan sillä, että heidän kulttuurissaan ei toppia käytetä.

Syytteen mukaan Hassan oli entisestä vaimostaan sairaalloisen mustasukkainen. Hän asensi ex-vaimonsa keittiöön valvontakameran ja kuunteli sen avulla keittiössä käytyjä keskusteluja 174 kertaa. Oikeudessa Hassan perusteli kameran asentamista sillä, että hän halusi valvoa, onko ex-vaimo tekemisissä Isisin miesten kanssa.

Hassan sai tietää, että entisellä vaimolla on miesystävä. Viime marraskuun lopulla Hassan murhasi entisen vaimonsa iskemällä tätä puukolla 16 kertaa rintakehän ja vatsan alueelle. Syyttäjän mukaan kyseessä oli suoranainen teurastus.

Surmateon jälkeen Hassan meni tuttavansa luo ja kertoi tälle tappaneensa entisen vaimonsa, koska tämä oli pettänyt häntä muiden miesten kanssa. Sen jälkeen Hassan meni Tampereen poliisilaitokselle, ja kertoi puukottaneensa entisen vaimonsa.

Syyttäjän mukaan kyseessä oli harkittu teko. Hassan oli vähän ennen tekoaan kertonut Irakissa tuttavilleen, että hän aikoo tappaa ex-vaimonsa. Hassan oli myös myynyt omaisuuttaan alihintaan. Syyttäjän mukaan se osoitti, että Hassan suunnitteli murhaa ja oli varautunut tekonsa seuraamuksiin. Oikeudenkäynnissä tuli ilmi, että Hassan oli myös ylpeillyt sillä, että oli surmannut entisen vaimonsa.

Hassan määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Tutkimuksessa selvisi, että tekonsa aikaan Hassan on ollut täydessä ymmärryksessä. Hän on ollut syyntakeinen ja hänen on täytynyt ymmärtää tekonsa seuraukset. Oikeudessa Hassan myönsi tapon, mutta kiisti murhan.

Shwan Hassan tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan viidelle lapselleen korvauksia kärsimyksistä, kahdelle lapselle 10 000 euroa ja kolmelle 15 000 euroa.

https://www.paivanlehti.fi/ex-vaimon-mu ... -teollaan/

Nääsmamma
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 6:54 pm

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2

Viesti Kirjoittaja Nääsmamma » Su Elo 25, 2019 10:23 pm

Iivis kirjoitti:Pitsan tai kebabinvääntäjä ainakin.
Ei ollut. Piti elintarvikekioskia.
Tunsin itseni ulkopuoliseksi. Onneksi asiantila oli muutettavissa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11813
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Marras 17, 2019 1:46 pm

Alibi onnistui saamaan kuvan tästä islaminuskoisesta murhaajasta ilman "kokopeittävää hijabia":

Kuva Alibi 9/19 s.64.
Kuva Alibi 9/19 s.64.
Shwan_Hassan.JPG (81.8 KiB) Katsottu 851 kertaa
"Mä tienasin tällä", sanoi asianajaja saatuaan maksun Hassanin oikeudenkäynneistä aiheutuneista kuluista.

Periaatteessa Suomi, sen kansalaiset sekä päättäjät ovat syyllisiä murhaan. Hassan oli huonosti kotoutunut ja kenen vastuulla se sitten on, jos ei kotouttajien? Hän oli pudokas.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5994
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tampere Takahuhti: mies surmasi entisen vaimonsa 28.11.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Marras 17, 2019 2:23 pm

EIT:n kuuluu antaa Suomelle taas tuomio, kun ei suojele asukkaitaan edes täällä, saati Lähi-Idässä.

PS.
Stubb_tiivistää.png
Stubb_tiivistää.png (31.07 KiB) Katsottu 821 kertaa
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Vastaa Viestiin