Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Sivustamulkoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 281
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » To Huhti 11, 2019 5:05 pm

AutumnForever kirjoitti:Korvaushoidossa THL:n kaikenkattavan seulan tuloksissa menee ainakin viikko, että ei ihan tunneissa saa. Siinä testataan n. 200 eri ainetta. Normaalin pikaseulan vastaukset toki saa heti, satunnaisesti sitten laitetaan varmistusseulaan, vaikka negaa näyttäs kaikki.
Tää on ihan OT tästä varsinaisesta jutusta,mutta otin kans asian esille kun se on esille otettu.Juu seulassa menee n.vko ,mutta 200 eri huumaavaa ainetta siitä ei vasta-aineilla haeta.on laaja ja on suppea seula ja ainoa mikä päihde ei noissa ns.vakio seuloissa näy on lyricat.eli pergabaliini seula on erillinen vaikkakin samasta kusinäytteestä sekin otetaan.
Näissä seuloissa on siis eroja,joissakin paikoissa se näyte jaetaan 2hteen purkkiin.A ja B näyte,siis.
Jos A näytteessä on jotain mitä ei pitäis,ni sit tutkitaan se B näyte.nää tutkimukset siis tehdään oikein labrassa.on sit myös niitä että kustaan siihen purkkiin ja sitten hoitaja luttaa sitä siihen kertakäyttötesteriin ja sitten ihmetellään että tuleeko näkyviin viivoja niille varattuihin kohtiin.ja se on sitten herran hallussa ja katsojan silmässä,et näkyykö vai ei,siis niitä viivoja :lol:
Ja vielä kerran tähän loppuun totean,että nää seula jutut vaihtelee kovasti eri paikkakuntien välillä.

Avatar
ajanpatina
Neuvoja-Jack
Viestit: 299
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Pe Touko 31, 2019 3:35 pm

Iivis kirjoitti:https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7e13 ... 1fc2095772

Helsingin joulurauha murskaantui selittämättömään veritekoon - poliisi tietää nyt, mitä epäillyssä lapsimurhassa tapahtui
Tänään klo 9:01

Arabianrannan henkirikoksen esitutkinta odottaa epäillyn miehen mielentilatutkimuksen valmistumista. Tutkinnanjohtaja ennakoi, että juttu voisi mennä syyteharkintaan heti kesän alussa.
Helsingin poliisi odottaa mielentilatutkimuksen valmistumista Arabianrannan epäillyn henkirikoksen tutkinnassa.
Vuonna 1982 syntynyttä enoa epäillään 7-vuotiaan sukulaispoikansa murhasta. Teko oli selittämätön ja nopea.
Poliisi pitää itse teon ja tapahtumakulun tutkintaa selvänä kokonaisuutena. Epäilty vetoaa yhä harhoihinsa.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö on tutkinut viime joulusta lähtien surullista henkirikosepäilyä Arabianrannan kaupunginosassa. Perheen yhteinen ajanvietto keskeytyi jouluyönä, kun eno otti haltuunsa 7-vuotiaan siskonpoikansa ja poliisin epäilyn mukaan murhasi hänet teräaseella.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Kirsi Kanth arvioi jo vangitsemiskäräjien aikaan, että teko oli erityisen raaka ja julma. Epäilty, tekoaikaan 36-vuotias mies on odottanut rikosepäilynsä käsittelyä tutkintavankeudessa ja mielentilatutkimuksessa, johon hänet määrättiin jo ennen oikeudenkäyntiä.

Syytteennoston määräpäivä oli alun perin maaliskuun alussa. Sitä on siirretty käräjäoikeuden päätöksellä kesäkuulle.

– Muilta osin esitutkinta on valmis, mutta mielentilatutkimus on kesken. Nimenomaan sen takia syytteennoston määräpäivää on lykätty, Kanth kertoo.

– Jos mielentilatutkimus tehdään kesken esitutkinnan, se sisältyy esitutkinta-aineistoon, ja sen vuoksi tutkimuksen valmistumista täytyy odottaa. Se todennäköisesti valmistuu toukokuun loppupuolella.

Epäily: Harhat johtivat väkivaltaan
Tutkimuksen ja sitä koskevan lausunnon toimittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sen jälkeen esitutkintapöytäkirja tarvitsee enää viimeistelyn.

Epäilty henkirikos oli poikkeuksellinen ja selittämätön. Kiinniotettu epäilty on väittänyt kärsineensä aistiharhoista. Poliisin ensitietojen mukaan mies kävi lapsen kimppuun ja sai hänet haltuunsa asuntoon niin, että muut aikuiset jäivät ulko-oven ulkopuolelle. Lapsi oli jo kuollut, kun ensihoitajat pääsivät paikalle.

Miehen kertomus harhoista on pysynyt samansuuntaisena esitutkinnan aikana, Kanth arvioi.

– Hän on pysynyt siinä, eikä muuta olettamaa asiasta ole syntynyt. Tällä mennään. Kovin yksityiskohtaisesti en sitäkään voi vielä avata. Se aukeaa käräjäoikeuden pääkäsittelyssä viimeistään jollakin tasolla.

Teon motiivi on kysymysmerkki. Se myös saattaa jäädä sellaiseksi sikäli, kun kyse on ollut epäillyn mielen liikkeistä.

– Motiiviin ovat olleet varmaankin vaikuttimena nimenomaan nämä harhat. Sen tarkempaa selkoa siihen ei ole tullut.

”Ei ristiriitoja”
Poliisilla on selvä käsitys tapahtumien kulusta. Eri tutkintatavoilla saadut tulokset viittaavat samaan. Yhtenä tärkeänä yksityiskohtana mainittiin jo talvella, että poliisi sai haltuunsa tekovälineen.

– Tämä on ollut aika selkeä kokonaisuus. Sekä tekninen tutkinta että asiasta saadut muut selvitykset tukevat kyllä toisiaan. Ei ole ristiriitoja.

Rikoskomisario on esitutkinnan perusteella edelleen sitä mieltä, että epäillyllä oli ilmeinen tappamisen tarkoitus. Viitteitä on tullut sekä paikalla olijoiden kuulusteluista että surmapaikan jäljistä. Kanth ei sanojensa mukaan halua kommentoida tekotapaa enempää, kun asian käsittely on vasta esitutkintavaiheessa.

– Teko on ollut kaikkiaan hyvin nopea tapahtuma.
Odotan suurella mielenkiinnolla, miten maamme "oikeuslaitos" ja lääkintöhallitus yhteistyössään vääntää tämän jutun oikein huolella solmuun. Tämä on kuuma peruna maahanmuuttajia suuresti "rakastavien" tahojen keskuudessa, kun mustasta pitäisi vääntää valkoista ja valkoisesta mustaa. Merkit on meinaan ilmassa, kun mielentilaa on jo tutkittu tuplasti kauemmin kuin suomalaisten tapauksissa, eikä juttu ole vieläkään rosiksessa. :shock:
Kaikella on aikansa.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Kesä 10, 2019 9:21 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8917 ... 3a005328dc

Arabianrannan lapsisurma: 7-vuotiaan pojan murhan esitutkinta edelleen kesken – syytteennoston määräpäivä siirtyy taas

Eno otti haltuunsa 7-vuotiaan siskonpoikansa ja poliisin epäilyn mukaan murhasi tämän teräaseella.

Helsingin Arabianrannassa tapahtuneen epäillyn murhan syytteennoston määräpäivä siirtyy taas. Uusi määräpäivä on tällä kertaa 10.7., kertoo jutun syyttäjä Eija Velitski. Edellisen aikataulun mukaan syyte olisi pitänyt nostaa jo kuluvalla viikolla.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö on tutkinut viime joulusta lähtien henkirikosepäilyä Arabianrannan kaupunginosassa.

Perheen yhteinen ajanvietto keskeytyi jouluyönä, kun eno otti haltuunsa 7-vuotiaan siskonpoikansa ja poliisin epäilyn mukaan murhasi tämän teräaseella. Poliisin ensitietojen mukaan mies kävi lapsen kimppuun ja sai tämän haltuunsa asuntoon niin, että muut aikuiset jäivät ulko-oven ulkopuolelle. Lapsi oli jo kuollut, kun ensihoitajat pääsivät paikalle.

Teosta epäilty mies on kertonut kokeneensa aistiharhoja.

Syytteennoston määräpäivää on jutussa siirretty jo aiemmin maaliskuulta kesäkuulle. Helsingin käräjäoikeus määräsi 18. tammikuuta tekemällään päätöksellä epäillyn mielentilatutkimukseen.

– Tämän vuoksi esitutkinta ei tule valmistumaan aikaisemmin päätettyyn syytteen nostamisen määräaikaan 6.3.2019 mennessä. Syyttäjä tulee hakemaan määräajalle jatkoa, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth tiedotteessa tammikuussa.

Velitski sanoo nyt, että syynä syytteennoston määräpäivän siirtämiseen on se, että jutun esitutkinta on edelleen kesken.

Iltalehti kertoi huhtikuussa, että jutun esitutkinta odotti tuolloin enää mielentilatutkimuksen valmistumista.

– Muilta osin esitutkinta on valmis, mutta mielentilatutkimus on kesken. Nimenomaan sen takia syytteennoston määräpäivää on lykätty, Kanth sanoi tuolloin.

Kanth arvioi tuolloin, että mielentilatutkimus valmistuisi toukokuun loppupuolella.

Iltalehti ei tavoittanut maanantaina iltapäivällä Kirsi Kanthia kommentoimaan asiaa.

Avatar
ajanpatina
Neuvoja-Jack
Viestit: 299
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » To Kesä 20, 2019 12:54 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006149221.html

"– Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth tiedotteessa."

Joopa joo... :roll: On se vaan jännä juttu, kun suomen viranomaiset eivät nykymaailmassa voi olla rehellisiä, eivätkä saa edes rehellisesti kertoa, mitä tapahtuikaan... :?:
"Impulsiivinen teko", on minulle ainakin ihan uusi rikosnimike / -motiivi murhalle. Erittäin mielenkiintoisesti ilmaistaan murhanneen sedän meno ja teko pienen pojan makuuhuoneeseen, pojan nukkuessa yöllä. ("Setä kävi vain silittämässä pienen pojan pääppöä, sili-sili ja sitten iski ihan yht´ äkkiä fiilis tappaa poika.") Kuka uskoo moista potaskaa... :?:
Kyllä setä meni naimaan pientä poikaa ja pojan herätessä alkoi poika tietty itkemään ja parkumaan ja siitäpä raiskausyritys eskaloitui tragediaksi. Sedän oli pakko tappaa poika, ettei poika kerkiä kertomaan, mitäpä setä touhusi pojan punkassa. Nyt on helpompi kertoa viranomaisille satuja "impulsiivisesta taposta" ja onhan se fiksumpi nimike pienen lapsen/pojan raiskausyrityksestä, joka johti murhaan. Viranomaiset haluaa itsekkin kerrottavan selittämättömästä impulsiivisuudesta, koska tekijä ja uhrikin ovat maahanmuuttajia, jotka suomessa ovat kriminaalien tavoin valtiovallan erityisessä suojeluksessa. :shock:
Kaikella on aikansa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 20, 2019 1:38 pm

Koko Suomea kuohuttaneen Arabianrannan lapsisurman tutkinta valmistui ja motiivi selvisi viimein poliisille: ”Impulsiivinen teko”

Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.
...
Iltalehti on uutisoinut, että epäilty mies on vedonnut muun muassa ”harhoihinsa”, jotka olisivat voineet johtaa surmatekoon. Iltalehti on uutisoinut myös epäillyn aiemmasta rikostaustasta.
Iltalehti
20.6.2019 12:07 (muokattu klo 12:59)

Voisiko tässä käyttää sanontaa "tumma veri kuohahti". Sitähän on käytetty vakio-otsikkona silloin kun mustalaiset surmaavat tahi muutoin huvin vuoksi puukolla tuikkivat kantaväestöön kuuluvaa henkilöä.
- Ikään kuin ymmärrettiin, että joillakin se ärsyyntymiskynnys on matalampi koska tumma veri.

Entä oliko näistä (muka) harhoista silloin viitteitä kun syyllistyi näihin muihin rikoksiin, vai menivätkö ne "pojat ovat poikia" ja "kyllä se siitä tasaantuu" -selityksillä läpi?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Lily O.
Parranpäristäjä
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 3:28 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Lily O. » Pe Kesä 21, 2019 10:10 pm

Sivustamulkoilija kirjoitti:
AutumnForever kirjoitti:Korvaushoidossa THL:n kaikenkattavan seulan tuloksissa menee ainakin viikko, että ei ihan tunneissa saa. Siinä testataan n. 200 eri ainetta. Normaalin pikaseulan vastaukset toki saa heti, satunnaisesti sitten laitetaan varmistusseulaan, vaikka negaa näyttäs kaikki.
on sit myös niitä että kustaan siihen purkkiin ja sitten hoitaja luttaa sitä siihen kertakäyttötesteriin ja sitten ihmetellään että tuleeko näkyviin viivoja niille varattuihin kohtiin.ja se on sitten herran hallussa ja katsojan silmässä,et näkyykö vai ei,siis niitä viivoja :lol:
Ja vielä kerran tähän loppuun totean,että nää seula jutut vaihtelee kovasti eri paikkakuntien välillä.

Nämä pikatestit on tosiaan pikatestejä ja niiden antamia mittoja ei saa käyttää päätöksen tekoon, vaan aina pitää tehdä varmistusmääritys.
Ja koska nämä ei näytä kaikkia, niin joka tapauksessa se varmistusmääritys tehdään.

Avatar
Serenity
Parranpäristäjä
Viestit: 99
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Serenity » Ti Heinä 09, 2019 3:48 pm

Mielentilatutkimus on valmistunut, enoa syytetään murhasta. Ei muuta uutta tietoa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006167935.html
Arabianrannan henkirikoksesta on nostettu murhasyyte
Henkirikoksen uhri oli seitsemänvuotias poika.
STT
Julkaistu: 9.7. 13:15 , Päivitetty: 9.7. 13:32


HELSINGIN Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneesta henkirikoksesta on nostettu murhasyyte, kerrotaan STT:lle Helsingin käräjäoikeudesta. Asiaa käsitellään oikeudessa ensi viikon tiistaina.

Henkirikoksen uhri oli seitsemänvuotias poika, ja rikoksesta epäilty on hänen vuonna 1982 syntynyt enonsa. Poliisi kertoi tutkinnan valmistuessa, että teräaseella tehty henkirikos oli impulsiivinen teko.

”Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, sanoi tutkinnanjohtaja”, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista tiedotteessa kesäkuussa.

Epäilty on ollut mielentilatutkimuksessa. Esitutkinnassa hän tunnusti surmanneensa lapsen. Hän kertoi kuulustelussa harhoistaan, jotka hänen mukaansa myötävaikuttivat tekoon.

MIES OLI tapahtumailtana ollut vieraana uhrin kodissa Helsingin Brysselinkadulla. Paikalla oli kaksi muuta aikuista ja toinen alaikäinen lapsi.

”Perheen lapset ovat olleet jo nukkumassa, ja epäillyn lisäksi kaksi muuta asunnossa ollutta aikuista ovat katsoneet televisiota”, kertoi tutkinnanjohtaja Kanth joulukuussa vangitsemisistunnon päätteeksi.

Ilta sujui Kanthin mukaan hyvin rauhallisesti ja poikaan kohdistunut väkivalta alkoi yllättäen. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus pahoinpitelystä, ja paikalle hälytettiin ambulanssi, jota asunnossa olleet menivät odottamaan rappukäytävään.

”Avun hälyttämisen aikana on siirrytty portaisiin odottamaan apua, mistä epäilty on saanut uhrin takaisin haltuunsa, jolloin on palattu asuntoon. Muut ovat jääneet oven ulkopuolelle.”

Poika oli vielä elossa, kun epäilty vei hänet asuntoon takaisin, Kanth sanoi. Avun saavuttua paikalle poikaa ei kuitenkaan ehditty pelastaa.

”Poika on todettu kuolleeksi heti tapahtumapaikalla”, Kanth sanoi.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Heinä 09, 2019 4:13 pm

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista on kertonut, että kyse oli impulsiivisesta teosta.

Vangitsemisistunnon yhteydessä joulukuussa 2018 Kanth kuvaili, ettei heidän mukaansa asunnossa tapahtunut aiemmin mitään sellaista, mikä olisi enteillyt tulevaa henkirikosta.

– Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, Kanth kuvaili poliisin tiedotteessa kesäkuussa.

Jutun esitutkinta valmistui kesäkuussa. Poliisi on aiemmin kertonut, että juttua tutkittiin murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja koska uhri oli puolustuskyvytön.
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/j ... ka/823247/

asdaski
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja asdaski » Ti Heinä 09, 2019 8:24 pm

Vaikka täällä kuinka moni uskookin valkopesuun yms niin itse luotab kyllä mielentilatutkimukseen. Pitkä kesto ei tarkoita todellakaan sitä, että tulos olisi epämieluinen tutkijalle, vaan se todennäköisesti kertoo, että tutkittava ei esim. puhu harhoistaan tai sairaudestaan avoimesti, kyseessä on rajatilatapaus, häiriöitä on useampi tai diagnosointi on vaikeaa jostain asiasta johtuen. Psykoosissa olevalla saattaa olla toimintakykyä muuten, mutta esim. vaikka harhaluulo pojasta on voinut saada syytetyn käyttäytymään väkivaltaisesti vain yhtä ihmistä kohtaan, tässä tapauksessa lasta. Eiköhän tuomioistuimessa tule selväksi että onko tässä jotain muuta kuin mielenterveysongelmat taustalla.

L'amourha
Lovejoy
Viestit: 1680
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Heinä 10, 2019 12:26 pm

Saas nähä oliko kyseessä vain tilapäinen käyntihäiriö, jos käy kuten intialaismiehelle 2011.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
ajanpatina
Neuvoja-Jack
Viestit: 299
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » Ke Heinä 10, 2019 1:45 pm

asdaski kirjoitti:Vaikka täällä kuinka moni uskookin valkopesuun yms niin itse luotab kyllä mielentilatutkimukseen. Pitkä kesto ei tarkoita todellakaan sitä, että tulos olisi epämieluinen tutkijalle, vaan se todennäköisesti kertoo, että tutkittava ei esim. puhu harhoistaan tai sairaudestaan avoimesti, kyseessä on rajatilatapaus, häiriöitä on useampi tai diagnosointi on vaikeaa jostain asiasta johtuen. Psykoosissa olevalla saattaa olla toimintakykyä muuten, mutta esim. vaikka harhaluulo pojasta on voinut saada syytetyn käyttäytymään väkivaltaisesti vain yhtä ihmistä kohtaan, tässä tapauksessa lasta. Eiköhän tuomioistuimessa tule selväksi että onko tässä jotain muuta kuin mielenterveysongelmat taustalla.
Osaatpas kiemurrella selvän epäonnistuneen raiskauksen seurauksena tapahtuneen lapsenmurhan kauniiseen diagnoosien pakettiin. :shock:
Nyt vain odotellaan, miten maamme viranomaiset "diagnosoi" tapauksen kauniisti, jottei juttu näytä niin pahalta, kun kyseessä on sentään eri kulttuurista lähtöiset ihmiset, joissa kulttuureissa ei tällaisia raiskauksia ja hengenriistoja poliisi ota edes tutkittavakseen. YouTubesta löytyy useitakin videoita näistä jutuista. :cry:
Kaikella on aikansa.

anaboliantti
Parranpäristäjä
Viestit: 77
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja anaboliantti » Ke Heinä 10, 2019 7:09 pm

Doctor Lecter kirjoitti: Voisiko tässä käyttää sanontaa "tumma veri kuohahti".
Varmasti, joskin ilmaisussa on rasistinen vivahde. Itse käyttäisin ennemmin neutraalimpaa ilmaisua "impulsiivinen erhe", jossa lieventävinä seikkoina ainakin rakenteellisesta syrjinnästä traumatisoituminen ja etniskulttuurillinen ahdistus.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 16, 2019 7:33 am

Enoa syytetään 7-vuotiaan sukulaispoikansa murhaamisesta jouluaattona Arabianrannassa, asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa

Vuonna 1982 syntyneelle syytetylle on jo tehty mielentilatutkimus, jonka tulos selvinnee käräjäkäsittelyn aikana.

SEITSEMÄNVUOTIAAN sukulaispoikansa murhasta syytetyn miehen on määrä astua oikeuden eteen tiistaiaamuna. Vuonna 1982 syntynyt syytetty on uhrin eno, ja henkirikos tapahtui viime jouluaattona Helsingin Arabianrannassa.

Ennakkotietojen perusteella asiaa tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa pitkälti suljetuin ovin eli median ja yleisön läsnä olematta. HS seuraa tilanteen kehittymistä Salmisaaren oikeustalolla aamuyhdeksästä eteenpäin.

MIES MYÖNSI poliisikuulusteluissa tehneensä henkirikoksen. Hänet määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Sen lopputuloksesta ei ole vielä kerrottu tietoja julkisuuteen, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toimittaa tutkimuslausunnon suoraan syyttäjälle ja käräjäoikeudelle.

Mielentilatutkimus koostuu käytännössä kokonaan salassa pidettävistä terveystiedoista. Siinä selvitetään, onko ihminen ollut rikosta tehdessään sellaisessa mielentilassa, että hän on ymmärtänyt tekonsa ja sen seuraukset. Rikoksentekijä voi olla tutkimuksen tuloksen perusteella syyntakeinen, alentuneesti syyntakeinen tai syyntakeeton.

Alentuneesti syyntakeisen on mahdollista selvitä syyntakeista lievemmällä vankeusrangaistuksella. Syyntakeetonta ei puolestaan passiteta vankilaan lainkaan, vaan hänen paikkansa on yleensä tahdosta riippumattomassa hoidossa mielisairaalassa.

MIES KERTOI ennen mielentilatutkimusta tehdyissä poliisikuulusteluissa kokeneensa harhoja teräaseella tehdyn henkirikoksen aikana.

Poliisi tutki teko murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma. Uhri oli myös nuoren ikänsä vuoksi puolustuskyvytön.

Poliisi ilmoitti esitutkinnan päätteeksi saaneensa selville melko tarkan käsityksen tapahtumien kulusta uhrin perheen kotona Arabianrannassa jouluaattoiltana. Eno oli vieraana illanvietossa, johon osallistuivat 7-vuotias poika vanhempineen sekä toinen alaikäinen lapsi.

Ilta oli poliisin mukaan sujunut rauhallisissa merkeissä, kunnes eno hyökkäsi sukulaispoikansa kimppuun veitsen kanssa.

”Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta”, tutkintaa johtanut rikoskomisario Kirsi Kanth kertoi esitutkinnan päätteeksi kesäkuussa.
Helsingin Sanomat
16.7. 2:00 , Päivitetty: 16.7. 6:22

Tämän tapauksen käsittely voi olla hyvinkin nopeasti ohi kun mtt julkistetaan ja siinä todetaan, että tekijä oli mieltä ja järkeä vailla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
meitzi
Wallander
Viestit: 1015
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ti Heinä 16, 2019 11:10 am

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006174630.html
"Koko oikeudenkäynti käydään Helsingin käräjäoikeudessa suljetuin ovin eli median ja yleisön läsnä olematta. Asia oli päätetty jo ennen pääkäsittelyä, joka alkoi aamuyhdeksältä.

Päätöksestä ilmoitetaan istuntosalin oveen kiinnitetyllä paperilapulla. Salin ulkopuolella on runsaasti mediaväkeä, ja kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski sekä syytettyä puolustava asianajaja Jarkko Jaatela kommentoivat ennen istuntoa pikaisesti, millä perusteella juttu on salattu täydellisesti.

Salaamista ovat vaatineet uhrin omaiset.

”Vastaaja ei voisi vaatia sitä kuin omien terveystietojensa osalta”, Jaatela kertoi ennen istuntoa.

Uhrin omaiset pitivät salaamista tärkeänä erityisesti perheen toisen alaikäisen lapsen vuoksi."
Oiskohan kyse siitä, että kun enomies on nussinut uhriaan säännöllisesti tai epäsäännöllisesti, niin yleinen oletus on, että sisarustakin on nussittu
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hki Arabianranta: 7-vuotias poika surmattu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 16, 2019 11:15 am

Arabianrannan tragedian oikeudenkäynti käydään kokonaan suljetuin ovin, enoa syytetään 7-vuotiaan pojan murhasta

Vuonna 1982 syntyneelle syytetylle on jo tehty mielentilatutkimus, jonka tulos selvinnee käräjäkäsittelyn aikana.
syyttäjä_asianajaja.jpg
Syyttäjä Eija Velitski ja puolustuksen asianajaja Jarkko Jaatela odottivat Arabianrannan henkirikosasian käsittelyä tiistaiaamuna Helsingin käräjäoikeudessa. (KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)
syyttäjä_asianajaja.jpg (47.35 KiB) Katsottu 1664 kertaa
SEITSEMÄNVUOTIAAN sukulaispoikansa murhasta syytetty mies astui oikeuden eteen tiistaiaamuna. Vuonna 1982 syntynyt syytetty on uhrin eno, ja henkirikos tapahtui viime jouluaattona Helsingin Arabianrannassa.

Koko oikeudenkäynti käydään Helsingin käräjäoikeudessa suljetuin ovin eli median ja yleisön läsnä olematta. Asia oli päätetty jo ennen pääkäsittelyä, joka alkoi aamuyhdeksältä.

Päätöksestä ilmoitetaan istuntosalin oveen kiinnitetyllä paperilapulla. Salin ulkopuolella on runsaasti mediaväkeä, ja kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski sekä syytettyä puolustava asianajaja Jarkko Jaatela kommentoivat ennen istuntoa pikaisesti, millä perusteella juttu on salattu täydellisesti.

Salaamista ovat vaatineet uhrin omaiset.

”Vastaaja ei voisi vaatia sitä kuin omien terveystietojensa osalta”, Jaatela kertoi ennen istuntoa.

Uhrin omaiset pitivät salaamista tärkeänä erityisesti perheen toisen alaikäisen lapsen vuoksi.

”Tapahtuneen jälkeen perhe on tehnyt järjestelyjä suojatakseen uhrin sisarusta asiaan liittyviltä yhteydenotoilta ja puheilta. Asia on saanut huomattavaa julkisuutta, eivätkä vanhemmat halua enempää lisäkärsimystä tai vahinkoa aiheuttavaa julkisuutta”, salaamisvaatimuksessa kerrotaan.

SYYTTÄJÄ VELITSKI vastasi salausvaatimukseen pitämällä ensisijaisena kantanaan sitä, että oikeudenkäynnin tulisi olla julkinen.

”Asiassa ei ole mitään sellaista poikkeavaa, muihin vastaaviin oikeudenkäynteihin verrattuna, että olisi perusteltua määrätä oikeudenkäynti käsiteltäväksi suljetuin ovin”, Velitskin käräjäoikeudelle toimittamassa vastauksessa kerrotaan.

Velitski ei vastustanut uhrin ja hänen oikeudenomistajiensa henkilöllisyyden määräämistä salassa pidettäviksi, koska henkirikos tapahtui perhepiirissä.

Käräjäoikeus päätyi omaisten toiveen mukaisesti käymään koko oikeudenkäynnin suljetuin ovin ja salaamaan kaikki siihen liittyvät asiakirjat. Myös poliisin esitutkinta-aineisto on salattu.

”Asianomistajan ja hänen oikeudenomistajiensa henkilöllisyyden salassa pitämisen turvaamiseksi sekä salassa pidettävien oikeudenkäyntiasiakirjojen ja niissä olevien salassa pidettävien tietojen julkinen käsittely ei ole mahdollinen”, käräjäoikeuden 12. heinäkuuta kirjaamassa salauspäätöksessä perustellaan.
arabienranta_suljetuin_ovin.jpg
Kuvauskiellosta ja asian käsittelystä suljetuin ovin ilmoitettiin istuntosalin oveen kiinnitetyllä lapulla. (KUVA: JUHO JOKINEN / HS)
arabienranta_suljetuin_ovin.jpg (13.51 KiB) Katsottu 1664 kertaa
VUONNA 1982 syntynyt mies myönsi poliisikuulusteluissa tehneensä henkirikoksen. Hänet määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Sen lopputuloksesta ei ole vielä kerrottu tietoja julkisuuteen, ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toimittaa tutkimuslausunnon suoraan syyttäjälle ja käräjäoikeudelle.

Mielentilatutkimus koostuu käytännössä kokonaan salassa pidettävistä terveystiedoista. Siinä selvitetään, onko ihminen ollut rikosta tehdessään sellaisessa mielentilassa, että hän on ymmärtänyt tekonsa ja sen seuraukset. Rikoksentekijä voi olla tutkimuksen tuloksen perusteella syyntakeinen, alentuneesti syyntakeinen tai syyntakeeton.

Alentuneesti syyntakeisen on mahdollista selvitä syyntakeista lievemmällä vankeusrangaistuksella. Syyntakeetonta ei puolestaan passiteta vankilaan lainkaan, vaan hänen paikkansa on yleensä tahdosta riippumattomassa hoidossa mielisairaalassa.

Syyttäjä Velitski kertoi HS:lle oikeussalin ovella pyytävänsä tuomaria laatimaan tiukasta salauslinjasta huolimatta julkisen selosteen, joka avaisi edes jollain tapaa tuomiota ja kertoisi, oliko syytetty syyntakeinen vai ei henkirikoksen tehdessään. Tämä olisi hänen mukaansa tarpeellista, koska tapaus on herättänyt runsaasti julkista keskustelua ja mietityttänyt monia.

”Että saataisiin jonkinlainen lopputulos”, Velitski totesi.

On mahdollista, että mielentilatutkimuksen lopputulos julkaistaan ilman yksityiskohtaista tietoa sen sisällöstä jo istuntopäivän aikana.

Syytetty itse kertoi poliisikuulusteluissa ennen mielentilatutkimusta kokeneensa harhoja teräaseella tehdyn henkirikoksen aikana.

POLIISI TUTKI teko murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma. Uhri oli myös nuoren ikänsä vuoksi puolustuskyvytön.

Poliisi ilmoitti esitutkinnan päätteeksi saaneensa selville melko tarkan käsityksen tapahtumien kulusta uhrin perheen kotona Arabianrannassa jouluaattoiltana. Eno oli vieraana illanvietossa, johon osallistuivat 7-vuotias poika vanhempineen sekä toinen alaikäinen lapsi.

Ilta oli poliisin mukaan sujunut rauhallisissa merkeissä, kunnes eno hyökkäsi sukulaispoikansa kimppuun veitsen kanssa.

”Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta”, tutkintaa johtanut rikoskomisario Kirsi Kanth kertoi esitutkinnan päätteeksi kesäkuussa.

SYYTTÄJÄ VELITSKI arvioi, että koko pääkäsittely saadaan hoidettua yhden istuntopäivän aikana. On kuitenkin mahdollista, että tuomio tulee vasta myöhemmin kirjallisena ratkaisuna. Jää siis kuitenkin nähtäväksi, missä määrin tuomiota avataan julkisuuteen.

Uutinen päivittyy.
Helsingin Sanomat
16.7. 2:00 , Päivitetty: 16.7. 10:49

Kuten aiemmin mainitsin, niin...
Doctor Lecter kirjoitti:Tämän tapauksen käsittely voi olla hyvinkin nopeasti ohi kun mtt julkistetaan ja siinä todetaan, että tekijä oli mieltä ja järkeä vailla.
Syyttäjä tähän, että...
SYYTTÄJÄ VELITSKI arvioi, että koko pääkäsittely saadaan hoidettua yhden istuntopäivän aikana.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin