Valkeakosken kaksoismurha 18.1.2019

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Majs
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 2:32 pm

Re: Kaksi vainajaa palavassa asunnossa-Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Majs » Ti Tammi 22, 2019 9:17 pm

LuckyLuciano kirjoitti:Tekijät Tino.P ja Antti ”Ö” K
Mikään Antti ei asiaan liity.

enovainaa
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 46
Liittynyt: Su Helmi 14, 2016 2:01 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaksi vainajaa palavassa asunnossa-Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja enovainaa » Ti Tammi 22, 2019 9:56 pm

Tino.P:llä ilmeisesti melko monta face-profiilia, joista kaksi kuvalla?

Raimond
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 232
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: Kaksi vainajaa palavassa asunnossa-Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Raimond » Ti Tammi 22, 2019 11:52 pm

enovainaa kirjoitti:Tino.P:llä ilmeisesti melko monta face-profiilia, joista kaksi kuvalla?
Näin tosiaan näyttää olevan.

Hirvonen
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: Pe Loka 19, 2012 9:03 am

Re: Kaksi vainajaa palavassa asunnossa-Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Hirvonen » Ke Tammi 23, 2019 11:20 am

Ei herran jestas sentään..

Lainaus lehdestä:
Nyt teoista todennäköisin syin epäiltynä vangittu 33-vuotias mies tuomittiin viime perjantaina varkaudesta, kun hän oli varastanut kaupasta marraskuussa muun muassa neljä lonkerotölkkiä ja bluetooth-kaiuttimen. Joulukuussa hänet tuomittiin näpistyksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Marraskuussa hänet tuomittiin heinäkuussa tapahtuneesta näpistyksestä. Tuolloinkin hän vei kaupasta reilun kympin hintaisen bluetooth-kaiuttimen.

Murvil
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Kesä 17, 2016 11:48 pm

Re: Kaksi vainajaa palavassa asunnossa-Valkeakoski

Viesti Kirjoittaja Murvil » Ke Tammi 23, 2019 11:48 am

Toinenkin epäilty vangittiin Valkeakosken kaksoismurhasta
23.01.2019 10.29

Viime viikonloppuna Valkeakoskella tapahtuneesta kaksoismurhasta vangittiin keskiviikkona toinenkin henkilö. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1989 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta, tuhotyöstä, varkaudesta ja vahingonteosta.

Vangitsemiskäsittely alkoi kello 10.

Tuhotyöepäilyssä on kyse asunnon polttamisesta, varkausepäilyssä auton varastamisesta ja vahingonteossa varastetun auton polttamisesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina samoin perustein vuonna 1985 syntyneen turkulaistaustaisen miehen. Vangittu kiisti teon.

Epäillyillä aiempia tuomioita

Kaksoismurhan molemmilla epäillyillä on aiempaa rikostaustaa.

Vuonna 1989 syntynyt epäilty on tuomittu aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa pahoinpitelystä, huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Maanantaina vangitulla vuonna 1985 syntyneellä miehellä on tilillään tuomioita muun muassa törkeästä varkaudesta ja muista lievemmistä rikoksista.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 12, 2019 9:36 am

Ensin löytyi kaksi ruumista, sitten palanut auto – Valkeakosken kaksoismurhan oikeudenkäynti alkoi Tampereella

Tammikuisesta henkirikoksesta epäillyt miehet eivät olleet löydettäessä kuulustelukunnossa.
Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii 29- ja 33-vuotiaille miehelle elinkautista murhasta. Valkeakoskella tammikuussa tapahtuneessa henkirikoksessa menehtyi vuosina 1980 ja 1989 syntyneet miehet.

Epäilty kaksoismurha paljastui, kun uhrien asumasta kerrostaloasunnosta levisi savun hajua rappukäytävään. Asunnossa kyti tulipalo, mutta ainakin toisella uhreista oli löydettäessä myös ulkoisia vammoja.

Poliisi on kertonut aiemmin epäiltyjen poistuneen asunnosta autolla, joka löytyi seuraavana päivänä poltettuna Akaan Toijalasta. IS:n tietojen mukaan auto kuului toiselle uhrille.

Pian auton löytymisen jälkeen poliisi tavoitti myös epäillyt. Voimakkaasti päihtyneet miehet eivät olleet löydettäessä kuulustelukunnossa.

Miehiä syytetään myös muun muassa tuhotyöstä ja varkaudesta. Vastaajien joukossa on lisäksi kolmas mies, mutta vielä ei ole tiedossa, mistä häntä syytetään.
IltaSanomat
12.6. 9:16
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 12, 2019 10:28 am

HS:n päivittyvä uutinen:
Syyttäjä: Epäillyt käyttivät yhteistuumin määrätietoista väki­valtaa Valkeakosken tammikuisen kaksois­murhan uhreihin

Toinen epäilty kiistää syytteet, toinen myöntää korkeintaan tapot.
Valakiakoski_rappukäytävä.jpg
Tammikuussa kaksi miestä löytyi kuolleena kerrostaloasunnosta Valkeakoskella. (KUVA: KALLE PARKKINEN)
Valakiakoski_rappukäytävä.jpg (41.54 KiB) Katsottu 3975 kertaa
PIRKANMAAN käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona murhasyytteet kahdelle miehelle tammikuisesta veriteosta, jossa kuoli kaksi miestä asunnossa Valkeakoskella.

Heti käsittelyn alussa selvisi, että syytteen mukaan kaksikko käytti määrätietoista väkivaltaa yhteistuumin molempia uhreja kohtaan asunnossa myöhään perjantai-iltana.

Syyttäjän mukaan miehet hakkasivat uhreja nyrkeillä, tylpällä esineellä, putkilla ja teräaseella ja aiheuttivat näille lukuisia erilaisia vammoja. Toista miestä myös kuristettiin.

Uhrit kuolivat asuntoon. Syytteen mukaan miehet myös sytyttivät irtaimistoa tuleen asunnossa ennen poistumistaan. Talon muissa asunnoissa oli tuolloin yöaikaan ihmisiä.

TOINEN miehistä kertoi, ettei ollut osallinen väkivaltaan, vaan näki toisen miehen pahoinpitelevän uhreja, kun hän tuli pois vessasta, jossa hän oli käyttänyt huumetta.

Toisen miehen puolustus puolestaan totesi, että mies toimi hätävarjelutilanteessa, kun uhri kävi hänen kimppuunsa veitsen kanssa. Molemmissa tapauksissa kyse olisi korkeintaan tapoista.

Jutussa on syytettynä myös kolmas mies, jota sai syytteen rikoksentekijän suojelemisesta. Syyttäjän mukaan hän oli sallinut kaksikon käyttää hänen asuntoaan heti teon jälkeen Akaassa. Syyttäjän mukaan kolmas syytetty oli antanut kahdelle muulle vaatteita sekä antanut näiden käyttää tulisijaa todistusaineiston polttamiseen.

Miehen puolustus kiisti, että tämä olisi edistänyt kaksikon pakoa mitenkään. Puolustuksen mukaan mies ei ollut tiennyt rikoksesta mitään.

Oikeudenkäynti jatkuu koko keskiviikon. Juttu päivittyy.
12.6. 10:09, Päivitetty: 12.6. 10:10
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Calamity Jane
Matlock
Viestit: 808
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ke Kesä 12, 2019 5:59 pm

Ja taas on Rikosromaani asialla, kuinkas muuten. Haulet hattuun tuollaisille roskaromaaneille.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 12, 2019 6:30 pm

Veitsitappelu, huumausaineita, riitaa autokaupoista, yhteistuumin tehty = mustalaiset asialla.
Valkeakosken epäiltyä kaksoismurhaa edelsi kiista autokauppa­saatavista

Syyttäjän mukaan miehet käyttivät yhteistuumin määrätietoista väkivaltaa uhreja kohtaan.

PIRKANMAAN käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona murhasyytteet kahdelle miehelle tammikuisesta veriteosta, jossa kuoli kaksi miestä asunnossa Valkeakoskella.

Syytteen mukaan kaksikko käytti määrätietoista väkivaltaa yhteistuumin molempia uhreja kohtaan asunnossa myöhään perjantai-iltana. Syyttäjän mukaan miehet hakkasivat uhreja nyrkeillä, tylpällä esineellä, putkella ja teräaseella ja aiheuttivat näille lukuisia erilaisia vammoja. Toista miestä myös kuristettiin.

Uhrit kuolivat asuntoon. Syytteen mukaan miehet myös sytyttivät irtaimistoa tuleen asunnossa ennen poistumistaan. Talon muissa asunnoissa oli tuolloin yöaikaan ihmisiä.

TOINEN miehistä kertoi, ettei ollut osallinen väkivaltaan, koska oli tuolloin vessassa. Sinne hän meni, koska asunnossa alkoi veitsitappelu, jossa osallisena olivat toinen uhreista ja kanssasyytetty. Vessassa hän otti Subutexia, joka vei ajantajun, hän kertoi.

”Se oli sen verran järkyttävä näky, että päätin, että otan vähän huumetta, niin kestän paremmin”, mies totesi.

Kun hän tuli vessasta, toinen uhreista oli jo eloton ja toinen oli hänen kaverinsa päällä tappelussa. Hän otti hallintaotteen miehestä kaveriaan auttaakseen.

Hän myös totesi oikeudessa, että on vaikea kertoa kanssasyytetyn tekemisistä, koska tämä on hänen kaverinsa ja koska hän ei muista tapahtumia käyttämiensä huumeiden ja lääkkeiden vuoksi. Esitutkinnassa hän kertoi tarkemmin, miten kaverinsa oli puukottanut molempia uhreja. Hän piti itseään murhien todistajana ja silminnäkijänä.

Tapahtumasarja oli alkanut jo aiemmin illalla toisessa asunnossa, jossa hän oli kanssasyytetyn ja uhrien seurassa, kun näille oli tullut jonkinlaista kiistaa autokaupan saatavista.

Syytetyt ja tulevat uhrit siirtyivät sieltä toiseen asuntoon Valkeakoskella, jossa uhrit sitten kuolivat. Syytetty kaksikko lähti asunnosta yhdessä toisen uhrin autolla, joka sittemmin poltettiin Akaassa.

TOISEN miehen puolustus puolestaan totesi, että mies toimi hätävarjelutilanteessa, kun uhri kävi hänen kimppuunsa veitsen kanssa. Molemmissa tapauksissa kyse olisi korkeintaan tapoista.

Mies itse kertoi, että hän joutui asunnolla kamppailuun itseään huomattavasti isomman uhrin kanssa, kun tämä kävi päälle.

Hän sai tilanteessa viillon veitsestä jalkaansa ja kun hän sai veitsen itselleen, se hänen mukaansa painin yhteydessä osui ja sohaisi uhria kaulaan ja ylävartaloon. Siitä hän ei osannut kertoa, mihin toinen uhreista oli kuollut.

JUTUSSA on syytettynä myös kolmas mies, joka sai syytteen rikoksentekijän suojelemisesta. Syyttäjän mukaan hän oli sallinut kaksikon käyttää hänen asuntoaan heti teon jälkeen Akaassa. Syyttäjän mukaan kolmas syytetty oli antanut kahdelle muulle vaatteita sekä antanut näiden käyttää tulisijaa todistusaineiston polttamiseen.

Miehen puolustus kiisti syytteet ja kertoi, että kun tälle alkoi selvitä kaksikon mahdollisesti olleen mukana edellisiltana tapahtuneessa henkirikoksessa, hän käski miesten poistua heti kotoaan. Mitään apua tai vaatteita hän ei ole antanut, puolustus kertoi.

Käsittely jatkuu perjantaina, oikeuden ratkaisu tullee myöhemmin kesällä.
Helsingin Sanomat
12.6. 10:09, Päivitetty: 12.6. 17:33
Valkeakosken kaksoismurha oikeudessa: iltaan kuului suonensisäisiä huumeita ja silmitöntä väkivaltaa – riitaa syntyi jo ennen asunnolle saapumista
Aamulehti
12.6.2019 08.47
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 13, 2019 8:44 am

Myös kolmas syytetty

Oikeudessa luettiin syytteet myös kolmannelle miehelle. Häntä syytetään rikoksentekijän suojelusta. Syyttäjän mukaan kaksikko pakeni miehen asunnolle, poltti hänen siunauksellaan pihalla asiakirjoja ja rikoksentekovälineitä sekä sai häneltä uudet vaatteet.

Kolmannen miehen puolustus kiistää syytteet. Vastaajan mukaan kaksikko oli saapunut hänen asunnolleen yöllä ja seuraavaksi hän oli havahtunut tilanteeseen vasta aamulla.

Kun hän oli kuullut aamulla puheita henkirikoksesta, hän ounasteli, että kaksikko voi liittyä tapaukseen jotenkin. Hän pyysi heitä poistumaan asunnosta. Puolustuksen mukaan mies ei tarjonnut vaatteita eikä antanut pihan tulisijaa käyttöön.

Oikeudenkäynti kestää pitkään. Tapaukseen on merkitty 31 asianomistajaa. Vastaajilta vaaditaan korvauksia yhteensä noin 70 000 euron edestä. Syyttäjä vaatii murhasta kaksikolle elinkautista vankeustuomiota sekä kolmannelle miehelle sakkorangaistusta heidän suojelustaan.

Tapauksen käsittely jatkuu perjantaina.
Mutta mitä sanoi tämä "vaitelias kolmas mies"?
...kiistää suojelleensa rikoksentekijöitä. Puolustuksen mukaan hän ei ole tiennyt murhasta syytettyjen vastaajien teoista. Hän myöntää, että kaksikko on yöpynyt hänen luonaan hänen luvallaan. Sen sijaan asunnon pihalla olevaa tulisijaa hän ei ole antanut kaksikon käyttöön tai antanut heille vaatteita. Hänen mukaansa asunnolta on otettu vaatteita mukaan. Näin ollen hän ei siis katso edistäneensä rikoksentekijöiden pakoa tai estää heidän saattamista vastuuseen teoista.
Sekä...
asianajajansa huomauttaa, että hänen päämiehensä oli nukkumassa, kun murhasta syytetty kaksikko tuli hänen asunnolleen. Seuraava havainto on aamulta, kun hän näki kaksikon asunnollaan. Hän sai vasta siinä vaiheessa kuulla puheita henkirikoksesta. Epäilys heräsi vasta siinä vaiheessa, että kaksikolla voisi olla jotain tekemistä asian kanssa. Hän on pyytänyt kaksikkoa poistumaan asunnolta, mutta vaatteiden ottamisesta tai asiakirjojen ja tavaroiden polttamisesta hänellä ei ole ollut tietoa.
--------------------------------------
Muutama virke tapahtuneesta:
Syyttäjä vaatii kahdelle vastaajalle tuomiota murhasta. He ovat lyöneet tylpillä esineillä ja kuristamalla tappaneet kaksi uhriaan. Uhreissa on ollut myös viiltohaavoja. Myös murhat on syyttäjän mukaan tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, sillä siinä on muun muassa käytetty useita eri välineitä.
Vanhemman vastaajan edustaja lukee esitutkintakertomuksesta, että kun vanhempi vastaaja nosti vyötäisiltä toisen uhrin nuoremman syytetyn päältä, nuorempi syytetty huusi: "Nyt teit viimeisen virheen!". Sen jälkeen nuorempi syytetty viilsi esitutkintakertomuksen mukaan uhrilta kaulan auki ja jatkoi hakkaamista eri välineillä.
Asukas kuvailee ääniä tylpiksi ja koviksi iskun ääniksi. Jos vessassa puhuttiin jotain, hän ei saanut siitä selvää. Kun äänet loppuivat, oli hetken aikaa hiljaista. Vessan ovi aukesi ja sieltä vedettiin maassa makaava uhri ulos. Hänen kätensä oli köytetty selän taakse. Suurempi uhri tuli ulos tajuissaan, mutta pää veressä. Asukas huolestui, hengittääkö maassa makaava uhri. Hän huomasi lopulta, että uhri hengitti.
Loppulausunnot perjantaina klo 9 alkaen.

Lainaukset Iltalehti
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

janita
Matlock
Viestit: 833
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja janita » To Kesä 13, 2019 5:45 pm

Paunasalo...ylläri.
Kukas tämä Petri on?

Eetu88
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 3:36 pm

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Eetu88 » To Kesä 13, 2019 10:32 pm

janita kirjoitti:Paunasalo...ylläri.
Kukas tämä Petri on?
Alppi. Pyörinyt piireissä tovin.

Eetu88
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 3:36 pm

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Eetu88 » Ti Kesä 18, 2019 7:39 pm

Onko kenelläkään tietoa tuosta Paunasalosta enemmän? Kuulin talvella huhuja, että olisi joskus ajanut autolla kolarin jossa olisi joku saanut surmansa. Huhut ovat toki huhuja. Taitaa sekakäyttäjä olla ollut pitkään.

Eetu88
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 3:36 pm

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Eetu88 » Ti Kesä 18, 2019 7:40 pm

Ei näemmä sitten perjantaina lehdistöä ollut enää paikalla, kun ei minkäänlaista uutisointia.

Murvil
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Kesä 17, 2016 11:48 pm

Re: Kaksoissurma Valkeakoskella 18.1.2019 - tutkitaan murhin

Viesti Kirjoittaja Murvil » Ke Kesä 19, 2019 2:05 am

Eetu88 kirjoitti:Onko kenelläkään tietoa tuosta Paunasalosta enemmän? Kuulin talvella huhuja, että olisi joskus ajanut autolla kolarin jossa olisi joku saanut surmansa. Huhut ovat toki huhuja. Taitaa sekakäyttäjä olla ollut pitkään.
Arvaamaton sekakäyttäjä ollut hyvin pitkään. Muistan, että on ainakin yhden pahan kolarin ajanut, mutta en muista kuulleeni, että siinä olisi kukaan kuollut.

Vastaa Viestiin