Murha saksilla ja vasaralla Hyvinkäällä joulukuussa 2006

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6432
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Murha saksilla ja vasaralla Hyvinkäällä joulukuussa 2006

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ma Tammi 14, 2008 5:18 pm

Tein tälle hemmolle oman aiheen. Kyse on samasta henkilöstä, joka pahoinpiteli Alibin päätoimittajan Mika Lahtosen viime viikolla.
Ilta-Sanomat kirjoitti:Saksimurhaajalle elinkautinen murhasta
14.1.2008 14:16

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi maanantaina elinkautiseen vankeuteen 19-vuotiaan Sami Juhani Mäkelän, joka surmasi vasaralla ja saksilla 32-vuotiaan riihimäkeläismiehen toissa vuoden joulukuussa Hyvinkään Paavolassa. Oikeuden mukaan Mäkelä oli tekohetkellä täydessä ymmärryksessä.

Uhrin ruumis löytyi yli kuukausi tapahtuneen jälkeen metsään piilotettuna Heinolan alueelta, yli sadan kilometrin päässä tapahtumapaikasta.

Henkirikos paljastui sattumalta, kun poliisi löysi Kärkölän Lappilasta kantatien varresta rikkoutuneen Citroën BX-merkkisen auton, jota oli käytetty ruumiin kuljettamisessa.

Autosta löytyi verta, joka ilmeni ihmisvereksi keskusrikospoliisin laboratoriosta. Poliisi suoritti laajoja maastoetsintöjä useiden kihlakuntien alueella.

Surma-asunnossa Kapulantiellä oli vietetty nuorten kotibileitä ennen kohtalokkaita tapahtumia.

32-vuotiaan kohdalla epäonninen sattuma puuttui peliin, kun hän lähti viinanhuuruisiin bileisiin kahden entuudestaan tuntemattoman miehen kanssa.

Asunnossa alkoi leikkinyrkkeily, jossa 32-vuotias toimi "sparraajana". 20-vuotias asunnonhaltija löi yllättäen sparraajan tajuttomaksi, kun mies ojensi kämmenensä ottaakseen vastaan tämän lyöntejä.

20-vuotiaan mukaan hänen seuraava muistikuvansa oli se, että murhasta tuomitulla Mäkelällä ja vironneella 32-vuotiaalla oli eteisessä meneillään pystypaini.

- Sanoin heille, että minun asunnossani ei tapella, ja käskin heidän mennä pihalle, asunnonhaltija kertoi Hyvinkään käräjäoikeudessa viime toukokuussa.

Uhri kompastui maahan, jolloin Mäkelä tarttui pakastimen päällä olleeseen vasaraan.

- Olisin halunnut mennä väliin tai lähteä karkuun, mutta en uskaltanut, koska pelkäsin saavani saman kohtalon, asunnonhaltija selitti.

Asunnonhaltija ja surmaaja palasivat asunnolle seuraavana päivänä. Mäkelä viimeisteli surmatyönsä ilmeisesti puoli kymmenen aikaan illalla, siis lähes vuorokausi pahoinpitelyn jälkeen.

Oikeuslääkärin mukaan uhri oli kaikesta päätellen taistellut tähän asti hengestään. Käräjäoikeus piti tekoa erityisen raakana ja julmana.

Asunnonhaltija kertoi, että Mäkelä kävi kylpyhuoneessa ja totesi, että "Nyt se on selvä". 20-vuotias pelkäsi omien sanojensa mukaan edelleen henkensä edestä, eikä siksi ilmoittanut teosta poliisille.

Surman jälkeiset tapahtumat ovat jääneet arvailujen varaan, koska Mäkelä on kieltänyt edes olleensa surmapaikalla. Hänen katsottiin myös siirtäneen ruumiin metsäkätköön yksin.

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan pahoinpitelystä, pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.
Iltalehti kirjoitti:Alibin päätoimittajan pahoinpitelijälle elinkautinen
14.1.2008 14:31

Sami Mäkelä murhasi ja kätki 32-vuotiaan miehen.

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan Sami Juhani Mäkelän murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Tuomittu surmasi 32-vuotiaan riihimäkeläismiehen Hyvinkään Paavolassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa ja kuljetti tämän metsään Heinolan koillispuolelle.

Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi Mäkelän tapahtumahetkellä paikalla olleen tuttavan pahoinpitelystä, pelastustoimen laiminlyönnistä ja rikoksentekijän suojelemisesta neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Viime viikolla Mäkelä pahoinpiteli Alibi-lehden päätoimittajan Mika Lahtosen, joka oli saapunut vankilaan vierailulle hänestä itsestään tehtävää henkilökuvaa varten. Mäkelä hyökkäsi Lahtosen kimppuun täysin yllättäen ja hakkasi tätä muun muassa tuolilla. Lahtonen joutui sairaalahoitoon.

Ruumis löytyi peiteltynä

Rikos, josta Mäkelä nyt tuomittiin, tapahtui joulukuun alussa vuonna 2006.

Poliisi järjesti uhrin löytämiseksi laajoja maastoetsintöjä Riihimäen, Lahden ja Heinolan seudulta. Hänet löydettiin viime vuoden loppiaispäivänä metsästä peiteltynä.

Poliisi pääsi Mäkelän jäljille kantatie 54:n varrelta Lappilan kohdalta löydetyn Citroen BX -pakettiauton avulla. Ohi ajanut poliisipartio tunnisti auton entuudestaan hämärämiesten käyttämäksi.

Auton tavaratilasta löytyi verijälkiä, jotka paljastuivat tutkimuksissa uhrille kuuluviksi.
Ketjuun yhdistetty tapahtuma Turussa 2019
-NILS-

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2376
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ma Tammi 14, 2008 5:36 pm

Varsin vittumaisen nilkin oloinen kaveri noissa Alibin kuvissa. Tuskin siinä nyt ketään naurattaisi kun tietää että kymmenisen vuotta on tulossa täysin turhasta henkirikoksesta. No, eipä kaveri peittele kasvojaan niin yleiseen nykytyyliin...
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3381
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Tammi 14, 2008 6:27 pm

Härskiäkin härskimpi temppu. Onko tietoa missä Alibissa juttua?

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6432
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ma Tammi 14, 2008 6:35 pm

EuroJR kirjoitti:Härskiäkin härskimpi temppu. Onko tietoa missä Alibissa juttua?
Viime kesänä oli jossain Alibissa se keskarikuva. Täytyy kaivaa esiin mikä Alibi se oli.

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2376
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ma Tammi 14, 2008 7:03 pm

Alibin numero 6/2007. Samainen numero on muutenkin kiinnostavuudeltaan vähintäänkin keskitasoa korkeampi, juttua mm. Kanaali-Koskisen uusimmasta tempauksesta retkikirveen kera Hankasalmella. :? :? :?
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12804
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Tammi 14, 2008 8:03 pm

Alibi 6/2007

Hämeenlinnalainen Sami Juhani Mäkelä, (tuolloin 18-vuotias) oli ollut nuorempana sairaalahoidossa kahdeksan kuukautta käytöshäiriöiden takia. Sairaalasta hän meni suoraan koulukotiin. Siellä hän vietti vuoden ja kahdeksan kuukautta.

Elinkautiseen johtanut surma alkoi selvitä 18.12.2006 kun poliisipartio löysi kantatie 54:n varrelta hylätyn valkoisen Citroen BX Van -merkkisen auton, rek. ZES-428. Poliisi tutki auton ja tavaratilasta löytyi verta, mikä paljastui tutkimuksissa vuonna 1974 syntyneen riihimäkeläismiehen vereksi.

Poliisi kävi tuon riihimäkeläismiehen, Anteron, asunnolla 30. joulukuuta. Postia oli kertynyt jo noin kuukauden ajalta.

Poliisin tutkimuksissa selvisi, että Antero oli joutunut henkirikoksen kohteeksi Hyvinkään Kapulatiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.

Anteron ruumis löytyi 6. tammikuuta 2007 Heinolan maalaiskunnasta. Ruumis oli vedetty noin 20 metrin päähän metsäautotiestä ja peitetty risujen alle. Uhrin visuaalinen tunnistaminen oli mahdotonta, sillä eläimet olivat jo osittain syöneet kasvot ja ylävartalon. Vainajan vasemman silmäkulman alueella todettiin voimakkaan ulkoisen väkivallan aiheuttama murtuma, keskellä rintalastaa maksaan saakka ulottuva teräaseen aiheuttama pistojälki. Muun muassa.

Antero oli varmuudella elossa vielä 1. joulukuuta. Silloin hän vietti aikaa Baana-pubissa ollen tolkuttomasti päissään. Myöhemmin saman päivänä Antero ja muu remmi kokoontuivat tuohon mainittuun Kapulatien asuntoon. Mukana myös Sami Mäkelä.

Jossain vaiheessa paskanjauhanta muuttui käsirysyksi Mäkelän hakatessa nyrkein Anteroa. Kun nyrkit eivät enää riittäneet, Mäkelä otti pakastimen päällä olleen vasaran ja hakkasi sillä Anteroa. Mäkelä raahasi Anteron kylpyhuoneeseen, jossa vasaralla mätkiminen jatkui.

Seuraavana päivänä Mäkelä palasi asuntoon ja löi vielä saksilla uhria vatsaan. Anteron ruumis lojui kylpyhuoneessa useita päiviä ennen kuin se siirrettiin mainitun Citroenin tavaratilaan. Asunnon haltija siivosi itse asuntoaan hävittääkseen verijäljet.

Ruumiin kätkemisen jälkeen, paluumatkalla Citroenin moottori sai tarpeekseen ja hajosi, joten auto jätettiin tienvarteen. Pian auton löytymisen jälkeen otettiin Sami Mäkelä kiinni, mutta hän kiisti olleensa tapahtuma-aikaan surma-asunnossa. "En ole surmannut ketään, en kommentoi" olivat Mäkelän vastaukset kulusteluissa.

Hyvinkään käräjäoikeuden istunnossa Mäkelä ei halunnut puhua mitään. Alibin päätoimittaja Lahtoselle hän näytti keskisormea.

Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta 3.2.2007 seuraavasti:

Surmattuna löytyneen riihimäkeläismiehen tapaus on koventunut tapon epäilystä murhatutkinnaksi. 18-vuotiasta hämeenlinnalaisnuorukaista epäillään 32-vuotiaan riihimäkeläisen murhasta.

Aiemmin poliisi tutki veritekoa tappona. Hyvinkään käräjäoikeus vapautti kaksi muuta epäiltyä perjantaina. Poliisin mukaan on mahdollista, että muitakin osallisia tapahtumasarjaan löytyy.

Uhri löytyi laajoissa etsinnöissä metsästä tammikuun alussa. Hän oli ollut kateissa marraskuun lopulta saakka. Rikospaikaksi paljastui hyvinkääläisasunto.


Niin, jos se auto ei olisi hajonnut reissulla, niin koskakohan sitä Anteroa olisi osattu kaivata ja mistä etsiä? Ei tullut pöhnäiselle Mäkelän pojalle mieleen hävittää autoa tien varresta...?

muokattu: kirjoitusvirheitä ja sanajärjestystä muutettu!
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ti Tammi 15, 2008 9:58 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6830
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey » Ti Tammi 15, 2008 1:11 am

Onko tuo Alibissa julkaistu juttu kenties tämän lättyynsä saaneen päätoimittajan kirjoittama?

...Tekijän motiiveja vain tässä mietin...

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2376
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ti Tammi 15, 2008 2:36 am

Jos olisi vaikkapa poltettu kyseinen Citroen, olisi henkirikostutkinta aloitettu paljon myöhemmin ja kenties laajat maastoetsinnät jääneet pois ja täten uhri jäänyt satunnaisen sienestäjän löydettäväksi vasta syksyllä vuonna 2007, jos silloinkaan. Tuolloin tutkijoilla olisi ollut luonnollisesti vain luuranko-asteelle hajonnut ruumis ja surmamies olisi kenties ennättänyt tehdä lisää pahoja tekojansa. :evil:

Murhasta tuomittu nuorimies ei omien sanojensa mukaan muistanut kyseisen illan tapahtumista yhtään mitään. Hän ei ollut edes surma-asunnossa käynytkään tapahtuma-aikaan. Toisaalta miehen muistamattomuus ulottuu Elokuusta Joulukuuhun saakka, kunnes hänet pidätettiin.

Alkohoholinkäyttö (Mäkelän mukaan) aiheutti sen, että Mäkelä ei juuri muistanut tapahtumia elokuun ja joulukuun välillä. Seksimessuillakin oli käyty juuri surmaa edeltävästi 1.12 mutta Mäkelä kielsi johdonmukaisesti muistavansa tästäkään mitään. 32-vuotias uhri sai kuitenkin ensi-iskunsa-tuolloin 1.12 hyvinkääläisessä kerrostaloasunnossa. . Leikkitappelun päätteeksi asunnonhaltija Pate tyrmäsi 32-vuotiaan vieraan. Asunnonhaltijan mukaan seuraavaksi käytiin pystypainia Mäkelän ja 32-vuotiaan välillä.. Painin lopuksi Mäkelä nuiji 32-vuotiaasta vasaralla päähän. Mäkelä siirsi tajuttoman uhrin kylpyhuoneeseen, asunnonhaltijan katsoessa vieressä (...Pelkäsin oman henkeni puolesta....)

Myöhemmin pahoinpitely jatkui seuraavana iltana Mäkelän puukottaessa henkitoreissaan olevaa uhria saksilla niin että ainakin yksi saksenpisto ylsi maksaan. Uhri kuoli vasta tällöin viruttuaan lähes vuorokauden henkitoreissaan. :evil: :evil: :evil: :evil:
(Alibi 6/2007)
Viimeksi muokannut Jack the Ripper, Ti Tammi 15, 2008 4:32 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Arthur Nebe
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: La Loka 13, 2007 9:05 pm

Viesti Kirjoittaja Arthur Nebe » Ti Tammi 15, 2008 3:31 am

Kenties esitän jälleen paatuneen pessimistin kannanoton, mutta Mäkelä todistaa käytöksellään kuuluvansa siihen asosiaalien ryhmään joiden kohdalla tulisi olla mahdollisuus tehokkaampiin rankaisutoimiin.

Mäkelän tausta kertoo jo tarpeeksi. Miehen kohtaloksi tuntuu kuitenkin koituneen suomalaisen järjestelmän leväperäisyys ja ikuinen usko ihmisen perimmäiseen hyvyyteen. Ja poika saa nauraa taas koko matkan pankkiin asti, kuten sanonta kuuluu.

Odotan sitä päivää, kun asennemuutos hiljalleen alkaa tapahtumaan ja oivalletaan, että kiinteä prosentti väestöstä on parhaasta tahdostammekin huolimatta toisten turvallisuudelle ja yhteiskuntarauhalle päivittäinen riski ja päätämme ryhtyä sen edellyttämiin turvaamistoimiin.

Kaiken tulee tietysti mennä lain kirjaimen mukaan, mutta sehän tässä ironista onkin. Suomen laki on tuntenut pakkolaitoseristyksen jo viimeiset 40-50 vuotta, ilmeisesti sodan jälkeen on kyseinen määritelmä sorvattu rikoslakiin korvaamaan kuolemantuomio.

Todennäköisesti kansankin oikeustajuun olisi paremmin mennyt esimerkiksi 30 vuoden pakkolaitoseristys Mäkelän kohdalla. Nopealla arviolla voisi todeta vuotuisen eristystarpeen olevan n. 10 tekijän luokkaa, eli käytännössä sadalla yhtäaikaisella pakkolaitospaikalla pärjättäisiin varsin pitkälle.

Mutta meillähän on 60-lukulainen humaani kriminaalipolitiikka, kuten ex-vähemmistövaltuutettu Puumalainen muotoili :)

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2376
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ti Tammi 15, 2008 4:39 am

Arthur Nebe kirjoitti:Kenties esitän jälleen paatuneen pessimistin kannanoton, mutta Mäkelä todistaa käytöksellään kuuluvansa siihen asosiaalien ryhmään joiden kohdalla tulisi olla mahdollisuus tehokkaampiin rankaisutoimiin.

Mäkelän tausta kertoo jo tarpeeksi. Miehen kohtaloksi tuntuu kuitenkin koituneen suomalaisen järjestelmän leväperäisyys ja ikuinen usko ihmisen perimmäiseen hyvyyteen. Ja poika saa nauraa taas koko matkan pankkiin asti, kuten sanonta kuuluu.

Odotan sitä päivää, kun asennemuutos hiljalleen alkaa tapahtumaan ja oivalletaan, että kiinteä prosentti väestöstä on parhaasta tahdostammekin huolimatta toisten turvallisuudelle ja yhteiskuntarauhalle päivittäinen riski ja päätämme ryhtyä sen edellyttämiin turvaamistoimiin.

Kaiken tulee tietysti mennä lain kirjaimen mukaan, mutta sehän tässä ironista onkin. Suomen laki on tuntenut pakkolaitoseristyksen jo viimeiset 40-50 vuotta, ilmeisesti sodan jälkeen on kyseinen määritelmä sorvattu rikoslakiin korvaamaan kuolemantuomio.

Todennäköisesti kansankin oikeustajuun olisi paremmin mennyt esimerkiksi 30 vuoden pakkolaitoseristys Mäkelän kohdalla. Nopealla arviolla voisi todeta vuotuisen eristystarpeen olevan n. 10 tekijän luokkaa, eli käytännössä sadalla yhtäaikaisella pakkolaitospaikalla pärjättäisiin varsin pitkälle.

Mutta meillähän on 60-lukulainen humaani kriminaalipolitiikka, kuten ex-vähemmistövaltuutettu Puumalainen muotoili :)
Lainaan nyt laajasti, koska koko teksti on lainauksen arvoinen!

Juuri näin. 8) 8) 8) 8)
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

pikkunen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 110
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 4:24 pm
Paikkakunta: Pääkaupunki

Viesti Kirjoittaja pikkunen » Ti Tammi 15, 2008 7:35 am

Mitä tästä opimmekaan..leikkipainia ei siis kannata harrastaa tuntemattomien kanssa.
Minua myös ihmetyttää tuo auton jättäminen tien viereen,vai "unohtiko"Mäkelä sen olemassaolon samoin kuin murhankin.
:roll:

Minney Magia
Scooby Doo
Viestit: 627
Liittynyt: To Elo 16, 2007 9:33 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Minney Magia » Ti Tammi 15, 2008 8:03 am

^Luultavasti ollut niin sekaisin ( eikä välttis pelkästä viinasta ), että on ollut välinpitämätön ja kaikkivoipa olo! Eipä siinä yksi tienposkeen "unohtunut" auto tunnu miltään varmaan.
Kaikki selviää joskus! Jos jokin ei ole selvinnyt,
kysymyksessä ei olekaan loppu.

chaostar
Parranpäristäjä
Viestit: 93
Liittynyt: La Syys 22, 2007 10:10 pm
Paikkakunta: wEsTcoAST

Viesti Kirjoittaja chaostar » Ti Tammi 15, 2008 1:36 pm

tämä samainen Mäkelä sattui myös ahdistelemaan erästä tuttuani jokin aika sitten...huhhuh mikä jätkä.Ei siinä,itsekin linnassa istuneena jne mikä tässä olen puhumaan mutta kyllä tässä tapauksessa oli taas harvinaisen tyhmä henkirikos (eikö kaikki sitten ole)..tai niin pienestä syystä lähti ihmishenki et hohhoi..morjensta pöytään ja sil vouis plait..

Voi olla auvoinen tulevaisuus tällä kaverilla kivitalossa.

Samaisessa lehdessä muuten missä oli tämä Mäkelän tapaus oli myös Seinäjoen ampumatapaus..senkin tapauksen tiedän ja tekijän tunnen.Hänen asenteensa on hiukan erilainen asioihin kuin tällä Mäkelällä.
Sitra Ahra

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

sami mäkelän irc

Viesti Kirjoittaja Crombie » Ke Syys 17, 2008 5:23 pm

Joku puol vuotta sitten näin sami mäkelän profiilin irc-galleriassa! aluksi olin niin että helvetin tutun näköinen! ei ollut silmälaseja oletuskuvassa,sitten ku katoin muita kuvia niin sama mieshän se oli! nimessä luki sami ja paikkakuntana hämeenlinna..kommentoiminen samin profiiliin oli estetty hänen siskonsa pyynnöstä ja samalla näin samin siskon profiilin ja kysyin vielä häneltä että onko sama tyyppi kyseessä ja sami se oli ja nykyään vankilassa istuu..

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

samin kuvia!

Viesti Kirjoittaja Crombie » Ke Syys 17, 2008 5:45 pm

Joo...kehuskelin että olen nähny samin kuvia irc-galleriassa ja nyt pikaisen etsinnän jälkeen löysin uudestaan! tässä on osoite:
http://irc-galleria.net/archive.php?nic ... d=23383516

Vastaa Viestiin