Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

alimur234
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Maalis 21, 2019 8:19 am

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja alimur234 » Pe Maalis 22, 2019 7:05 am

morjensta sitä mä vaan että olihan sitä keittoo hämmenetty juoppo sairas viro äijä,,varastaa ja rottailee..sä kelaat nimiä lisää putoo..ja äijii lisää kii?what ja nimikirjaimii audi ja bemari,nähää käräjillä

Blondie
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2018 12:40 am

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Blondie » Pe Maalis 22, 2019 10:41 am

Mielestäni jopa virolaisen juopon tappaminen on kuitenkin laitonta. Nimet tulevat julkisuuteen jokatapauksessa kun syyte nostetaan, joten ennenmmin tai myöhemmin uteliasuutemme tulee tyydytettyä.
Kovasti kiinnostaisi tän sopan mausteet ja ketkä oli hämmentämässä. Myös virolaisen rottailut vois selventää. Vai olikohan poikarukat vaan sattumalta limpparilla baarissa ja vironpoika väkisin tunki mukaan ja lopuksi riisti hengen itseltään. Sitten jätti vielä ruhonsa näiden mussukoiden hävitettäväksi? Luulen kyllä että joudun vastauksia odottelemaan virallista tietä, kun nää poikasten "ystävät" ja puolustelijat saavat aikaiseksi vain kirjain arvoituksia ja jotain muuta minkä sisältö ei oikeen aukee lukijalle.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6414
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Pe Huhti 26, 2019 9:12 pm

MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kad ... ta/7380548

Kadonneiksi epäillyt huumeet johtivat virolaismiehen surmaan jouluaattona – kolmea syytetään murhasta

JULKAISTU 9 TUNTIA SITTEN

Helsingin käräjäoikeudessa syytetään kolmea miestä murhasta virolaismiehen kuoltua pahoinpitelyn ja puukotuksen seurauksena jouluaattona Helsingin Jakomäessä. Kaksi syytetyistä on veljeksiä.

Tapaus tuli poliisille katoamisilmoituksena 29. joulukuuta 2018. Uhri, 51-vuotias mies katosi ravintolaillan päätteeksi joulun aatonaattona.

Riita huumausaineita päättyi surmatyöhön

Syyttäjän mukaan kaikki alkoi huumausaineiden kohtaloon liittyvästä riidasta.

– [Syytetty] oli ilmoittanut, että [uhri] pitää hakata, koska asunnolta on hävinnyt huumausaineita, syyttäjä kertoo.

Syyttäjän mukaan mies oli viety kylpyhuoneeseen, jossa hän joutui raa’an lyömisen ja potkimisen kohteeksi. Mukiloinnin päätteeksi yksi miehistä oli syyttäjän mukaan ottanut naulasta metsästysveitsen, jonka 30-senttisellä terässä oli viimeistellyt teon lyömällä uhria päähän ja lopulta lyömällä terän uhrin kurkun lävitse.

Pääepäillyllä paljon huumeita

Syyttäjän mukaan rikos tapahtui aamuyöllä jouluaattona. Uhri oli teon jälkeen paketoitu muun muassa suihkuverhoon ja liinavaatteisiin ja ajettua tuolla paikalta kätkettäväksi maastoon muutamia päiviä myöhemmin. Yksi syytetyistä oli osoittanut kätköpaikan poliisille.

Tapauksen päätekijää syytetään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen hallussaan syytetään olleen 1,7 kiloa kannabista, jotain grammoja amfetamiinia, kokaiinia, metamfetamiinia ja ekstaasia, erilaisina sekoituksina sekä yli sata huumeksi luokiteltavaa rauhoittavaa lääketablettia.

Sicario
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2019 8:50 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Sicario » Su Huhti 28, 2019 10:58 pm

Onko tästä kolmannesta syytetystä tietoa?

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2129
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja putsari » Su Huhti 28, 2019 11:50 pm

Virolaiset ovat kaikki rottia. Ihan ulkonäöllisestikkin. Kolmasosa kansasta itäisen paskamaan mongerrusta solkkaavia.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

Blondie
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2018 12:40 am

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja Blondie » Ma Huhti 29, 2019 12:54 am

No ei se Viron poika kuitenkaan ihan kaikkeen ainakaan ollut syyllinen, kun aika reilusti jäi tavaraa vielä poliisinkin löydettäväksi. Onkohan nyt hyvä mieli poikasilla kun taitaa tulla pitkähkö kakku purtavaksi. Eikä viron poika maksa koskaan jos jotain on maksamatta matkaan olikin tarttunut.

mrjulma
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Su Touko 28, 2017 4:59 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja mrjulma » Ma Touko 06, 2019 1:19 pm

HS kertoo asiasta näin:
HUUMERIITA riistäytyi vakavan väkivallan jälkeen murhaksi Helsingin Jakomäessä jouluaatonaattona tai mahdollisesti jouluaaton puolella, syyttäjä Perttu Könönen sanoi perjantaina oikeudessa.

Syyttäjä vaatii murhasta rangaistusta kolmelle, mutta saattaa vielä muuttaa kahden miehen syytteet törkeiksi pahoinpitelyiksi. Kaksi syytetyistä on veljeksiä.

Tapauksen oikeudenkäynti alkoi perjantaiaamuna Helsingin käräjäoikeudessa.

SYYTTÄJÄ Könösen mukaan miehet kaatoivat uhrin kylpyhuoneessa maahan ja potkivat tätä eri puolille kehoa, minkä jälkeen toinen veljeksistä haki eteisestä metsästysveitsen, jolla viilsi uhrin kurkun auki. Myöhemmin veljekset kuljettivat syyttäjän mukaan ruumiin Vihtiin ja peittelivät ruumiin lumen ja oksien alle.

Könönen pitää tekoa murhana sen raakuuden ja julmuuden vuoksi, minkä lisäksi teko on hänen mukaansa kokonaisuutena arvostellen törkeä.

SYYTTÄJÄN todistelu nojaa muun muassa uhrin puhelimen paikannustietoihin ja toisen veljen kuulustelukertomukseen. Uhrin puhelimen paikannustietojen perusteella uhri lähti jouluaatonaattona illalla Helsingin Jakomäessä ravintola Hideawaysta veljensä asunnolle. Syyttäjän käsityksen mukaan asunnolla syntyi riitaa siitä, että sieltä olisi kadonnut huumeita.

Syyttäjän käsityksen mukaan huumeiden katoaminen oli joko keksittyä tai huumeidenkäytöstä aiheutunutta vainoharhaisuutta. Joka tapauksessa toisen veljen ilmoitus huumeiden katoamisesta riitti syyttäjän mukaan kahdelle muulle syytetylle syyksi väkivaltaan.

”Kolme aikuista miestä on murjonut [uhrin]. On poikkeuksellista, että uhrin päähän kohdistetaan näin paljon väkivaltaa”, syyttäjä sanoi.

Pahoinpitely loppui siihen, että uhrin kurkku viillettiin auki pitkällä metsästysveitsellä. Syyttäjä sanoo, että hän on valmis tarkistamaan syytettä, jos tämä oli yksituumaisen toiminnan sijasta yhden syytetyn oma ratkaisu.

Viimeinen paikannustieto puhelimesta on 24 minuuttia yli puolenyön jouluaattona. Syyttäjän käsityksen mukaan tämä johtuu siitä, että puhelin on tällöin tuhottu.

TILANTEEN arvioimista mutkistaa se, että myös kaksi muuta miestä osallistuivat syyttäjän mukaan syytetyn tavaroiden hävittämiseen.

Syyttäjän käsityksenä on, että veistä käyttänyt veli pakkasi ruumiin ja toinen veljeksistä sekä kolmas syytetty lähtivät etsimään autoa. Veljekset kuitenkin kuljettivat ruumiin Vihtiin vasta myöhemmin.

Yhden syytetyn kertomuksen ja syytettyjen viestittelyn perusteella kaksi muuta syytettyä saattoivat osallistua tekoon pelottelun vuoksi.

”Tämän (henkirikoksen) jälkeen tietysti täytyy miettiä, mitä on tullut tehtyä ja miten tästä eteenpäin. Ja niin siinä on tehtykin. Asunnon ovessa on ollut salpa, jonka [veitsenkäytöstä syytetty veli] on sulkenut niin, että kukaan ei varmasti pääse siitä asunnosta poistumaan”, syyttäjä kuvaili.

Veitsenkäytöstä syytetyn veljen puolustus oli sitä mieltä, että kuvatunkaltainen salpa ei estä ketään poistumasta ja sellaisen saa kuka tahansa rautakaupasta.

Syyttäjän mukaan teon aloitteellisena osapuolena toiminut veli uhkaili kahta muuta syytettyä ja lisäksi asunnolle ilmestyi myöhemmin kaksi aseistettua miestä. Asemiesten henkilöllisyys on jäänyt pimentoon ja käsitys on syntynyt syyttäjälle yhden syytetyn esitutkintakertomuksen perusteella.

”Aiheellinen kysymys on, miksi asunnolle kutsuttaisiin ulkopuolisia henkilöitä henkirikoksen jälkeen. Ajatuksena on ollut, että suut pysyvät kiinni”, Könönen arvioi tilannetta.

YHTENÄ todisteena syytettyjen rooleista Könönen pitää muun muassa miesten tapaa viettää joulua. Toinen veljeksistä meni normaalisti tapaamaan äitiä. Veitsen käyttämisestä syytetty veli taas jätti joulunvieton väliin, eikä suostunut tapaamaan tyttöystäväänsä.

”Tämä on tietenkin aihetodiste, mutta hänellä ei ole ollut joulumieltä tapettuaan ihmisen”, Könönen sanoi.

Syyttäjän mukaan myös veljesten myöhempi viestittely viittaa siihen, että juuri veitsenkäytöstä syytetty veli on ollut hermorauniona ja esitutkinnassa avautunut veli taas on suhtautunut asiaan rauhallisemmin.

Lopulta veitsenkäytöstä syytetty veli sai syyttäjän mukaan hankittua auton, jolla ruumis kuljetettiin Vihtiin. Siellä veljekset olivat viettäneet lapsuuttaan.

KAIKKI kolme syytettyä kiistävät murhan. Esitutkinnassa avautunut veli myöntää kuitenkin törkeän pahoinpitelyn sillä perusteella, että on potkinut maassa makaavaa uhria.

Veitsen käyttämisestä syytetty veli kiistää teon kokonaisuudessaan. Hänen puolustuksensa käsityksen mukaan syyttäjän versio rooleista perustuu lisäksi liikaa yhden syytetyn kertomukseen.

”Pitäisi saada tietoa siitä, kuka on tehnyt, mitä on tehnyt ja mikä on ollut yksituumaisuus. On selvää, että todistelua on vähän, vain yhden vastaajan kertomus”, puolustus totesi.

Veitsen käyttämisestä syytetyn veljen puolustus myös vetoaa lisäksi kirjallisessa vastauksessaan siihen, ettei teko lopputulemasta riippumatta ollut erityisen pitkäkestoinen, raaka tai julma.

Veitsen käyttämisestä syytetty myöntää oikeaksi syytteen törkeästä huumerikoksesta. Syytteen mukaan miehen hallussa oli yli 1,7 kiloa marihuanaa ja lisäksi pienempiä määriä muita huumeita.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006084764.html

mrjulma
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Su Touko 28, 2017 4:59 pm

Re: Henkirikos Jakomäessä, uhri katosi 23.12.2018

Viesti Kirjoittaja mrjulma » Ke Touko 08, 2019 6:45 pm

Elinkautinen tuli:
Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Irwin Antton Heiken, 25, elinkautiseen vankeusrangaistukseen Helsingin Jakomäessä viime joulukuussa tapahtuneesta murhasta.

Henkirikos tapahtui kahdessa vaiheessa. Murhasta tuomittu mies pahoinpiteli ensin toisen miehen kanssa uhria kylpyhuoneessa. Uhria lyötiin ja potkittiin ylävartaloon, päähän ja alaraajoihin, ja tämä jätettiin kylpyhuoneen lattialle makaamaan.

Hetken päästä Heike palasi metsästysveitsen kanssa ja jatkoi väkivaltaa. Hän löi uhria veitsellä pään ja kasvojen alueelle.

Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitely oli jatkunut kaiken kaikkiaan suhteellisen pitkään ja sen luonne oli muuttunut teon aikana myöhemmin huomattavasti raaemmaksi kuin aiemmin.

Oikeuden mukaan tappaminen tapahtui erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Murhasta tuomittu määrättiin maksamaan uhrin puolisolle ja lapselle yhteensä lähes 26 000 euroa.

Toinen pahoinpitelyyn osallistunut mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kolmas asunnossa ollut mies tuomittiin 60 päiväsakkoon rikoksentekijän suojelemisesta.
Lähde: https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... a-murhasta

Vastaa Viestiin