Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Kalle-Ville
Philip Marlowe
Viestit: 1148
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Iisalmessa; poika surmasi isänsä

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Aizerbaidzan kirjoitti:
La Elo 22, 2020 10:10 am

Savon Sanomien Facebook-sivulta: "Isänsä taposta syytetty poika kertoi poliiseille isänsä keränneen räjähteitä ja luvattomia aseita. Pojan kertoman perusteella poliisi löysi iisalmelaisesta omakotitalosta merkittävän määrän räjähdysaineita. (Juttu on tilaajille.)"

Maksumuurin takana oleva artikkeli: https://www.savonsanomat.fi/savo/Ammutu ... an/1596641
SAVON SANOMAT PERJANTAINA 21.8.2020

Henkirikos paljasti luvattomat räjähteet

Rikokset: Poikaa syytetään isänsä taposta. Puolustus pitää teon taustaa järkyttävänä


Syyttäjä vaatii iisalmelaiselle 24-vuotiaalle miehelle 9-10 vuoden vankeusrangaistusta taposta. Mies ampui haulikolla isänsä kuoliaaksi omakotitalossa Iisalmessa kesäkuussa.

Syytetyn avustaja puolestaan esittää, ettei nuorta miestä tuomittaisi teosta, koska poika ampui isänsä pakkotilanteessa eikä teko ollut tahallinen vaan hätävarjelua. Avustajan mukaan vaihtoehto on, että jos poika tuomittaisiin surmasta tai hätävarjelun liioitteluna tehdystä teosta, hänet jätettäisiin tuomitsematta rangaistukseen, koska olosuhteet olivat niin poikkeukselliset.

- Kyse oli pitkään jatkuneesta perhehelvetistä, asianajaja Tapio Olkkonen kertoi syytetyn taustoista, kun oikeudenkäynti alkoi Kuopion oikeustalolla torstaina.

Perheen lähipiiriä oli paikalla oikeudessa. He olivat samaa mieltä ja surivat, miksi isänsä kanssa kahdestaan asunutta nuorta miestä ei oltu osattu auttaa aiemmin.

Henkirikos oli poikkeuksellinen myös siksi, että ampumisen takia kiinniotettu poika kertoi poliisille kuulusteluissa isänsä keränneen räjähteitä ja luvattomia aseita.

Pojan kertoman ansiosta poliisi löysi iisalmelaisesta asuintalosta markittävän määrän räjähdysaineita kuten ruutia, nalleja ja tulilankaa sekä aseiden osia ja toimivia luvattomia ampuma-aseita.

Puolustuksen mukaan isä aikoi rakentaa pommin. Hän oli sanonut läheisilleen, että aikoi "lähteä näyttävästi".

Poliisi keräsi vaaralliset räjähteet ja aseet takavarikkoon ja teki asiasta oman rikostutkinnan. Tutkinta kuitenkin lopetetaan, koska epäilty pommin tekijä on kuollut.

Itse henkirikos tuli ilmi, kun nuori mies soitti hätäkeskukseen kesäkuussa ja sanoi: "Ammuin justiinsa oman isäni".

Hän jätti aseen ulos odottamaan poliiseja ja tuli poliisin soittamien ohjeiden mukaisesti jalan partiota vastaan.

Tutkinnassa selvisi, että nuoren miehen isä oli päihdeputkiensa aikaan aggressiivinen. Hänellä oli tapana solvata ja uhkailla poikaansa. Poika oli asunut isänsä kanssa lapsesta asti. Oikeudessa kuultiin pojan äitipuolta, miehen uutta vaimoa, joka oli asunut samassa talossa jonkin aikaa, mutta oli muuttanut sitten miehen aggressiivisuuden takia muualle muutamia vuosia sitten.

- Jos ilmaa voisi leikata veitsellä, meillä olisi voinut leikata. Niin ahdistavaa se oli, äitipuoli kertoi.

Tapahtumailtana mies oli käynyt potkaisemassa pojan huoneen oven auki ja yrittänyt lyödä poikaa valaisimella. Välissä kylään oli tullut tuttu mies ja riehumiseen oli tullut tauko.

Myöhemmin illalla poika oli kertomansa mukaan ottanut kaapistaan haulikon, kun oli kuullut isän tulevan portaita ylös yläkertaan, jossa poika asui. Poika oli ase kädessään vaatinut isää jäämään alakertaan. Kun isä ei totellut, poika laukaisi aseen kapeassa pimeässä käytävässä. Laukaus osui isää rintaan ja hän kuoli.

Pojan puolustuksen mukaan poika oli pelännyt henkensä edestä. Äitipuolikin arveli, että humalainen mies olisi ampunut poikansa, jos olisi saanut aseen käsiinsä.

Syyttäjä ei puolustuksen puheita usko. Erikoissyyttäjä Heikki Ylisirniön mukaan kyse ei ollut äkillisestä pakkotilanteesta, vaan tilanne oli kehittynyt pitkän ajan kuluessa, kun isä oli terrorisoinut poikansa elämää.

Syyttäjästä näyttö osoittaa väkivallan olleen simputtamista ja huutamista, mutta ei sellaista yllättävää fyysisen väkivallan uhkaa, joka oikeuttaisi ampumisen.

Asianajajansa ja äitipuolensa kertoessa perheen taustoista oikeudelle poika itki.

Oikeudenkäynti alkoi torstaina ja se jatkuu parjantaina. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4519
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Iisalmessa; poika surmasi isänsä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Olikohan biologinen äiti mitenkään mukana pojan elämässä? Vai oliko jo kuollut aiemmin?
????? ?? ??????.

Maukka Peruslätkä
Alibin kestotilaaja
Viestit: 346
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Iisalmessa; poika surmasi isänsä

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Iisalmen haulikkosurmaa edelsi kauhuelokuvamainen tilanne kotitalon portaikoissa – poika tarttui aseeseen vuosien piinan jälkeen: "Ihan kuin se olis suoraan helvetistä katsonut"

25-vuotias mies tarttui haulikkoon ja surmasi seitsemänkymppisen isänsä kotitalon yläkerrassa päivä ennen juhannusta. Pojan mukaan tarkoituksena oli ainoastaan uhkailla väkivaltaista isää, mutta tilanne eskaloitui muutamassa sekunnissa.

Esitutkintamateriaalista ilmenee, että kaksikon välit olivat olleet tulehtuneet jo vuosien ajan. Isän ja pojan suhdetta varjosti isän runsas alkoholinkäyttö ja siitä kummunnut ailahtelevan agressiivinen käytös.

Surma-iltana 18. kesäkuuta poika oli ollut omassa huoneessaan omakotitalon yläkerrassa katselemassa elokuvia. Tuttava oli tullut kyläilemään kaksikon kotiin. Isä oli pojan kertoman mukaan potkaissut huoneen oven auki ja käskenyt raivoisasti tulemaan alakertaan, koska taloon saapui vieras.

Poika ei totellut.

Kuulusteluissa poika kertoi, että viimeisten vuosien aikana isä oli kohdellut häntä väkivaltaisesti ja saanut raivokohtauksia ilman varsinaista syytä. Alkoholiongelma ja erimielisyydet olivat vuosien varrella pahentuneet. Pojan äiti oli kuollut yli 20 vuotta sitten.

Poika kertoi usein lukkiutuneensa omiin oloihinsa huoneeseensa, koska ei tullut isänsä kanssa toimeen edes silloin, kun tämä oli selvinpäin.

Askeleita portaikosta

Tuttavan lähdettyä poika kuuli, kuinka isä lähti nousemaan yläkerran portaita. Hän otti vaatekomerostaan esiin haulikon, jonka isä oli hänen mukaansa tuonut kotiin edelliskesäiseltä ryyppyreissultaan. Poika oli piilottanut aseen vaatekaappiinsa. Isä puolestaan oli unohtanut haulikon olemassaolon.

Poika kuulosteli lähentyviä askeleita ja latasi aseeseen kolme patruunaa. Hän astui huoneestaan yläkerran käytävälle, käänsi piipun kohti humalaista isäänsä ja käski tätä palaamaan alakertaan.

Poika ajatteli, että aseella uhkaaminen toimisi pelotteena eikä isä uskaltaisi käydä häneen kiinni.

Ensin isä pysähtyikin portaikkoon, laski kätensä kaiteelle ja jäi tuijottamaan jälkikasvuaan.

"Pysähdy perkele"

Poliisikuulusteluissa poika kuvaili tilannetta kauhelokuvamaiseksi. Hän pelkäsi isäänsä ja ajatteli, että pääsisi pian itse hengestään.

Pojan mukaan isä muuttui portaikossa "kuin toiseksi henkilöksi".

– Käskin sitä varmaan kolme neljä kertaa pysähtymään, että älä tule, pysähdy perkele mutta ei se totellut vaan käveli vaan hiljaa kohti, poika sanoi kuulustelijalle.

– Se oli kyllä ihan jostain muualta se katse. Sellainen tyhjä ja eloton, murhaava katse. Ihan kuin se olis suoraan helvetistä katsonut.

Poika kertoi poliisille, että isä ehti jo ottaa kiinni aseen piipusta, kun hän laukaisi. Isä kaatui suorilta jaloilta taaksepäin.

Poika palasi huoneeseensa, heitti haulikon sängylle ja joi lisää viskiä, jota hän oli nauttinut noin puoli pullollista jo ennen veritekoa. Aseeseen jääneet kaksi patruunaa hän tyhjensi huoneensa lattialle.

Hän käveli huoneessaan, otti ryyppyä ja kävi välillä katsomassa menehtynyttä isäänsä. Jonkin ajan kuluttua hän soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi tapahtuneesta.

Poika lähti kävelemään poliisipartiota vastaan ja jätti haulikon nojaamaan sadevesitynnyriä vasten rintamamiestalon kulmalle.

Kuulusteluissa mies myönsi syyllistyneensä tappoon. Asiaa käsiteltiin elokuun lopussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Tuomiota ei ole vielä annettu.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/iis ... #gs.dvn26d

KZA
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 8:33 pm
Paikkakunta: Kehä 3 ulkopuolella

Re: Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta Iisalmessa; poika surmasi isänsä

Viesti Kirjoittaja KZA »

Mitähän tässäkin taustalla ilmitulleiden ĺisäksi...?
Harva 25 vuotias asuu isänsä kanssa, varsinkaan jos ei tule toimeen tämän kanssa.
Suattaaha se olla mut suattaa olla olemattakii...

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4519
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kaiken kaikkiaan hyvin surullinen tapaus. Vaikka niinhän ne henkirikokset yleensäkin ovat, surullisia siis.
????? ?? ??????.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4519
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Yle kirjoitti:25-vuotias iisalmelaismies tuomittiin isänsä surmasta 4 vuoden vankeuteen – taustalla perheväkivaltaa ja pelkoa

Oikeus katsoi tapauksessa olevan lieventäviä asianhaaroja.

Henkirikokset 2.9.2020 klo 12.42

Anu Rummukainen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan iisalmelaismiehen isänsä surmasta neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Surma tapahtui Iisalmessa 18. kesäkuuta, kun poika ampui isäänsä haulikolla rintaan.

Syyttäjä vaati pojalle rangaistusta taposta. Oikeus totesi pojan syyllistyneen surmaan, koska rikoksessa oli lieventäviä asianhaaroja.

Kotiolosuhteet olivat olleet poikkeukselliset jo pidemmän aikaa. Mikään ei oikeuden mukaan viitannut siihen, että poika olisi ottanut aseen tarkoituksenaan tappaa isänsä.

Poika ja isä asuivat kahdestaan noin neljä viimeisintä vuotta.

Isä oli käyttänyt runsaasti alkoholia ja se oli varjostanut pojan elämää jo kouluiässä. Silloin poika oli joutunut pakenemaan välienselvittelyä ja viettämään paljon aikaa yksin. Poikaan oli kohdistunut runsaasti henkistä ja välillä myös fyysistä väkivaltaa. Tämän takia poika pelännyt erityisesti isän ryyppyputkien aikana.

Isä oli ollut fyysisiltä voimiltaan ylivertainen poikaan nähden.

Surmapäivänä isä oli humalassa. Pojan kertoman mukaan isä oli tullut yllättäen yläkertaan hänen huoneensa huutamaan. Poika oli pelännyt isän lyövän häntä lampulla. Tilanne kuitenkin rauhoittui, kun isän kaveri huusi alakerrasta. Isä lähti takaisin alakertaan.

Myöhemmin poika kuuli isänsä askeleet rappusista. Hän oli ottanut isänsä haulikon ja ladannut siihen kolme panosta. Poika oli käskenyt isäänsä pysähtymään "menemään makkoomaan".

Isä oli pysähtynyt, katsonut poikaansa silmiin ja jatkanut portaiden nousemista.

Pojan mukaan hänellä ei ollut tarkoitus ampua isää vaan hän uskoi isän perääntyvän. Isä ei kuitenkaan perääntynyt vaan oli ottanut kiinni aseen piipusta. Poika oli laukaissut aseen tähtäämättä.

Tuomio ei ole lainvoimainen vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.
https://yle.fi/uutiset/3-11523476
????? ?? ??????.

jekkumaisteri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 164
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

poikani kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 1:37 pm
Yle kirjoitti:25-vuotias iisalmelaismies tuomittiin isänsä surmasta 4 vuoden vankeuteen – taustalla perheväkivaltaa ja pelkoa

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan iisalmelaismiehen isänsä surmasta neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Surma tapahtui Iisalmessa 18. kesäkuuta, kun poika ampui isäänsä haulikolla rintaan.

Syyttäjä vaati pojalle rangaistusta taposta. Oikeus totesi pojan syyllistyneen surmaan, koska rikoksessa oli lieventäviä asianhaaroja.

Kotiolosuhteet olivat olleet poikkeukselliset jo pidemmän aikaa. Mikään ei oikeuden mukaan viitannut siihen, että poika olisi ottanut aseen tarkoituksenaan tappaa isänsä.

Poika ja isä asuivat kahdestaan noin neljä viimeisintä vuotta.

Isä oli käyttänyt runsaasti alkoholia ja se oli varjostanut pojan elämää jo kouluiässä. Silloin poika oli joutunut pakenemaan välienselvittelyä ja viettämään paljon aikaa yksin. Poikaan oli kohdistunut runsaasti henkistä ja välillä myös fyysistä väkivaltaa. Tämän takia poika pelännyt erityisesti isän ryyppyputkien aikana.

Isä oli ollut fyysisiltä voimiltaan ylivertainen poikaan nähden.

Surmapäivänä isä oli humalassa. Pojan kertoman mukaan isä oli tullut yllättäen yläkertaan hänen huoneensa huutamaan. Poika oli pelännyt isän lyövän häntä lampulla. Tilanne kuitenkin rauhoittui, kun isän kaveri huusi alakerrasta. Isä lähti takaisin alakertaan.

Myöhemmin poika kuuli isänsä askeleet rappusista. Hän oli ottanut isänsä haulikon ja ladannut siihen kolme panosta. Poika oli käskenyt isäänsä pysähtymään "menemään makkoomaan".

Isä oli pysähtynyt, katsonut poikaansa silmiin ja jatkanut portaiden nousemista.

Pojan mukaan hänellä ei ollut tarkoitus ampua isää vaan hän uskoi isän perääntyvän. Isä ei kuitenkaan perääntynyt vaan oli ottanut kiinni aseen piipusta. Poika oli laukaissut aseen tähtäämättä.
https://yle.fi/uutiset/3-11523476
Tässä kyllä isä sai ihan ansionsa mukaan mitäs kohteli poikaansa huonosti. Olisi oikeus kyllä voinut antaa vielä lievemmin tuomion pojalle tai jättää tuomitsematta ihan siksi että isä on itse käytöksellään ajanut poikansa tuohon tekoon

Yx2
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:31 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Yx2 »

Jekkumaisterin kanssa täysin samaa mieltä.
Sitä niittää, mitä kylvää.
Harmi kun täällä ei ole peukutus mahdollisuutta niin ketjutkin lyhenisi.

BrittanyMur
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Su Joulu 16, 2018 6:26 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja BrittanyMur »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/25- ... #gs.elbdl0

25-vuotias poika ampui isänsä Iisalmessa: tuomioksi neljä vuotta ehdotonta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus on antanut tuomionsa Iisalmen kesäkuisesta haulikkosurmasta.

1995 syntynyt poika kiisti tappaneensa isänsä tahallisesti. Poika oli ampunut häntä haulikolla rintaan riitatilanteen yhteydessä 18. kesäkuuta.

Poika kertoi, että hänen aikomuksenaan oli vain uhata isää aseella riitatilanteen välttämiseksi. Hän oli aiemmin pyytänyt, että humalassa rähissyt isä olisi palannut alakertaan ja mennyt nukkumaan.

Pojan mukaan isä lähti tulemaan häntä kohti, otti kiinni piipusti ja ase laukesi.

Vaikeita vuosia

Kuulusteluissa poika kertoi isänsä muuttuneen viime vuosien aikana aggressiiviseksi runsaan alkoholinkäytön seurauksena. Hän kertoi isän käyttäytyneen toisinaan väkivaltaisesti.

Omakotitalossa yhdessä asuneen kaksikon välit olivat olleet tulehtuneet jo pidemmän aikaa.

Oikeus tuomitsi Tatu Veikko Juhani Eskelisen neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen surmasta. Oikeus katsoi, että pojan toimintaan liittyi rikosnimikettä lieventäviä asianhaaroja.

Oikeuden mukaan mikään ei viitannut siihen, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tahallisesti tappaa isänsä. Siksi tuomio annettiin tapon sijaan surmasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Dope Boy
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1299
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Mua haittaa tässä jutussa eniten se seikka että nuori elämänsä kunnossa oleva mies ei ole pystynyt laittamaan vanhalle miehelle vastaan aikaisemmin niin että tilanne ei olisi kärjistynyt näin.
"If you aim for a king, you better not miss"

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13046
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuvasta voi kuvitella ja tekstistä lukea tilanteen etenemisen:
...poika kuuli, kuinka isä lähti nousemaan yläkerran portaita. Hän otti vaatekomerostaan esiin haulikon, jonka isä oli hänen mukaansa tuonut kotiin edelliskesäiseltä ryyppyreissultaan. Poika oli piilottanut aseen vaatekaappiinsa. Isä puolestaan oli unohtanut haulikon olemassaolon.

Poika kuulosteli lähentyviä askeleita ja latasi aseeseen kolme patruunaa. Hän astui huoneestaan yläkerran käytävälle, käänsi piipun kohti humalaista isäänsä ja käski tätä palaamaan alakertaan.

Poika ajatteli, että aseella uhkaaminen toimisi pelotteena eikä isä uskaltaisi käydä häneen kiinni.

Ensin isä pysähtyikin portaikkoon, laski kätensä kaiteelle ja jäi tuijottamaan jälkikasvuaan.
Kuva poliisin rekonstruktiosta. Nuolien ja kirjainten selitystä ei uutisessa kerrottu.
Kuva poliisin rekonstruktiosta. Nuolien ja kirjainten selitystä ei uutisessa kerrottu.
Iisalmen_surma.jpg (78.53 KiB) Katsottu 822 kertaa
Pojan mukaan isä muuttui portaikossa "kuin toiseksi henkilöksi".
– Käskin sitä varmaan kolme neljä kertaa pysähtymään, että älä tule, pysähdy perkele mutta ei se totellut vaan käveli vaan hiljaa kohti, poika sanoi kuulustelijalle.
– Se oli kyllä ihan jostain muualta se katse. Sellainen tyhjä ja eloton, murhaava katse. Ihan kuin se olis suoraan helvetistä katsonut.

Poika kertoi poliisille, että isä ehti jo ottaa kiinni aseen piipusta, kun hän laukaisi. Isä kaatui suorilta jaloilta taaksepäin.
mtvuutiset.fi

a) onko poika ennenkin ampunut haulikolla, kun osasi ladata aseen? On. Maalla kaikki osaavat räiskiä
b) onko surma-ase sama, jolla poika on harjoitellut? Todennäköisesti ei - tai siis kyllä
c) mitä isä olisi tehnyt saatuaan haulikon itselleen? Ampunut pojan, hakannut hänet aseen perällä, vai ottanut talteen ja vienyt uuteen piilopaikkaan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Dope Boy
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1299
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

eiköhän maalla asuva nuori mies osaa ladata haulikon vaikkakin se oli ilmeisesti puoliautomaatti. Ei sekään vaadi niin paljoa etteikö sitä pystyisi lataamaan. Mitäkö olisi käynyt jos isä olisi saanut aseen? Sitä voi vain arvailla.
"If you aim for a king, you better not miss"

Taavi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 119
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2020 10:21 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Taavi »

On pojalla mahtanut olla ankea lapsuus. Äitinsä kuollut kun ollut noin 5-vuotias.

Tässä ehkä myös syy miksi jäänyt taloon asumaan huonoihin olosuhteisiin. Perinyt kenties äitinsä puoliskon talosta. :?

VastarannanKiiski
Matlock
Viestit: 794
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Taavi kirjoitti:
Pe Syys 04, 2020 1:13 pm
On pojalla mahtanut olla ankea lapsuus. Äitinsä kuollut kun ollut noin 5-vuotias.

Tässä ehkä myös syy miksi jäänyt taloon asumaan huonoihin olosuhteisiin. Perinyt kenties äitinsä puoliskon talosta. :?
Taloudelliset seikat mm juurikin tuo mahdollinen osaomistus talosta on voinut painaa. Autoharrastus on pojan kertoman mukaan yksi syy. Luultavasti myös tuo koko elämän jatkunut henkinen ja kenties muukin väkivalta on vaikuttanut toimintakykyyn ja käsitykseen omasta pärjäämisestä. Henkisellä väkivallalla murrettu yllättävänkin usein (ulkopuolisen näkökulmasta) jää ankeisiin olosuhteisiin, kun ei osaa lähteä tai ei usko pärjäävänsä muualla.
Onhan isä voinut painostaakin jäämään, jos on jotenkin tarvinnut jonkun johon purkaa kiukkuaan ja jota kiusata.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006621553.html
Myös käräjäoikeus korosti tuomiossaan, että surman soveltaminen tulee kyseeseen vain poikkeuksellisesti. Se kuitenkin katsoi, että olosuhteet isän ja pojan kotona olivat olleet poikkeukselliset jo pitkään, ja isä–poika-suhde oli ollut vaikea ja toistuvan, erityisesti henkisen, väkivallan värittämä.

Oikeudessa poika ja isän ex-puoliso kertoivat uhrin runsaasta alkoholin­käytöstä sekä siihen liittyneestä aggressiivisuudesta ja henkisestä väkivallasta. Ex-puoliso oli lopulta muuttanut pois pariskunnan yhteisestä kodista vuonna 2016, minkä jälkeen poika ja isä jäivät taloon kahden. Poika kertoi, että oli harkinnut pois muuttamista, mutta oli jäänyt, koska muuten hänellä ei olisi ollut paikkaa autoharrastukselleen.

Toimintaterapia
Neuvoja-Jack
Viestit: 272
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Iisalmi: Poika ampui isänsä - tuomittiin surmasta

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Jollain lailla tässä näkyy samankaltaisuutta Haapajärvellä tapahtuneeseen vävyn tappoon:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... vi#p737551

Ei tainnut tämä Iisalmen isäkään kuulua Lions Clubiin. Koskaanhan näistä ei isosti tiedoteta, mutta on saattanut olla pahapäisyytensä vuoksi poliisin tuttuja jo vuosien takaa.
Nyt kaikki Naccisuojaan!

Vastaa Viestiin