Tampereen paloittelusurmat 2002 ja 2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Lennox
Neuvoja-Jack
Viestit: 277
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Tampereen paloittelusurmat 2002 ja 2003

Viesti Kirjoittaja Lennox » Ma Touko 21, 2007 12:49 am

Eli Virpi Buttin ja Janne Hyvösen 2002-2003 tehtailemat kannibalismiakin sisältäneet murhat. Maikkarin linkistä löytyy jotain tietoa, muuten löysin sitä aika huonosti.
Ken löytää, linkittäköön lisää. :!:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /04/364703

Otsikkoon lisätty vuosiluvut
-NILS-

lost
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 720
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Viesti Kirjoittaja lost » Ma Touko 21, 2007 2:21 pm

Tämä todellakin kauhea tapaus! :shock: Muistan ainakin, että jompikumpi syyllisistä olisi kannellut uhrinsa päätä repussaan ja kaikkea muuta kauheuksia.

Vipi Buttia on yritetty myös yhdistää Raisan tapaukseen. Poliisi on kuitenkin kuulemma tarkistanut asian ja todennut Virpin sen asian suhteen syyttömäksi.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Touko 21, 2007 2:23 pm

Miksi Virpillä on tuollainen sukunimi? Onko se ULH:n päätöksellä muutettu? En nimittäin usko että herra Buttia löytyy...

Bombay
Watson
Viestit: 2894
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Ma Touko 21, 2007 2:27 pm

EuroJR kirjoitti:Miksi Virpillä on tuollainen sukunimi? Onko se ULH:n päätöksellä muutettu? En nimittäin usko että herra Buttia löytyy...
Väestörekisterikeskukseen mukaan 24kpl Herra Buttejakin löytyy :P

Tää Butt kyl vaikutti todella sekopäiseltä tapaukselta, liekköhän miten paljon hormoonit vaikuttaneet. Joskus tuli istuttua bissellä siinä Tamperelaisessa baarissa jonne se kuljetteli repussa tms. sitä uhrin irtonaista päätä, olikohan joku Hevosenkenkä tai jotain sinne päin.

lost
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 720
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Viesti Kirjoittaja lost » Ma Touko 21, 2007 2:30 pm

Huhujen mukaan tampereella aivan keskustassa oli oikein ravintola/bubi "kannibaaleille". Liekö sitten vain jonkinlainen urbaanilegenda vai onko siellä todellakin ryystetty ihmisen lihaa :shock:

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Touko 21, 2007 4:38 pm

lost kirjoitti:Huhujen mukaan tampereella aivan keskustassa oli oikein ravintola/bubi "kannibaaleille". Liekö sitten vain jonkinlainen urbaanilegenda vai onko siellä todellakin ryystetty ihmisen lihaa :shock:
:D Eiköhän tämä ole juuri näitä urbaanilegendoja. Joku raja nyt sentään! :lol:

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tampereen paloittelusurma(t)

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ma Touko 21, 2007 4:45 pm

Lennox kirjoitti:Maikkarin linkistä löytyy jotain tietoa, muuten löysin sitä aika huonosti.
Ken löytää, linkittäköön lisää. :!:
No minä laitan:
MTV3 uutiset 9.9.2003 ([url]http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2003/09/185091[/url]) kirjoitti:Tampereella ja Pirkkalassa tehtyjen paloittelusurmien käsittely alkoi tänään Tampereen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii elinkautista rangaistusta tamperelaismiehelle ja -naiselle juhannuksena tehdystä murhasta sekä viime vuonna kadonneen miehen murhasta.

Tampereen käräjäoikeus aloitti aamulla kahden erityisen raa'an murhan käsittelyn. Murhista ja ruumiiden paloittelusta syytteessä olevat tamperelasnainen ja -mies ovat tunnustaneet tekonsa.

- Näyttöhän on selvä, mutta tämä on hyvin poikkeuksellinen rikossarja. Käsittääkseni Suomen rikoshistoria ei ihan vastaavanlaista tunne - kyllä tämä on raskas juttu syyttäjällekin, kertoo johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen.

Tamperelaisnainen murhasi ja paloitteli yhdessä syytteessä olevan miehen kanssa mieshenkilön menneenä juhannuksena uhrin asunnossa Pirkkalassa. Surman jälkeen uhrin ruumiinosat kuljetettiin Nokialle roskalaatikoihin, josta poliisit ne nopeasti löysivät.

Ensimmäinen murhista tehtiin puolestaan jo viime vuonna, ja uhrin jäännöksiä on etsitty jo kahden kuukauden ajan Nokian kaatopaikalta. Syytteessä oleva mies murhasi ja paloitteli uhrinsa, ja tämän jälkeen uhrin ruumiinosat kulkeutuivat roskien seassa kaatopaikalle. Murha tapahtui syytteessä olevan naisen asunnossa ja tähän tapaukseen liittyy myös kannibalismia. Viime vuonna tehdyn murhan ruumis on edelleen hukassa, mutta tämä ei ole este syytteen nostamiselle.

- Syytetyt myöntävät itse teon, ja lisäksi on löytynyt uhrin dna:ksi sopivaa dna:ta asunnosta, sekä muita tällasia todisteita on, jotka sitovat syytettyjen tunnustuksen kyllä ihan varmuudella.

Murhista syytettyjen lisäksi syytteet on luettu myös kahdelle muulle miehelle rikoksentekijän suojelemisesta sekä törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Tapausten käsittelylle on varattu aikaa perjantaihin asti. Ainakin naispuolinen syytetty on vaatinut pääsyä mielentilatutkimukseen.
Ilta-Sanomat 11.9.2003 ([url]http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=626933[/url]) kirjoitti:Gladiaattori ja surmattu tunsivat vain yhden päivän

Pirkkalassa juhannuksena tehty paloittelumurha on julmuudessaan samaa sarjaa kuin Tampereella vuotta aiemmin tehty henkirikos.

Pirkkalan murhasta syytteessä on 31-vuotias entinen tv-gladiaattori Virpi Butt.

Juhannuksen aaton aattona 26-vuotias joensuulaismies lähti Pirkkalasta Tampereelle aloittelemaan juhannuksen juhlintaa.

- Hänen onnettomuutensa oli, että hän tapasi illan aikana Virpi Buttin, syyttäjä Jouko Nurminen sanoi.

Butt toimi silminnäkijän mukaan kylmäverisesti ja vakain aikein. Surma-asunnossa ollut toinen nainen kertoi, että Butt hioi veistä keittiössä ja sanoi:

- Kohta tulee kuolema.
MTV3 uutiset 12.9.2003 ([url]http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2003/09/185655[/url]) kirjoitti:Tampereen paloittelusurmaajat mielentilatutkimukseen

Tampereen käräjäoikeus on määrännyt paloittelusurmista syytetyt miehen ja naisen mielentilatutkimukseen
Murhaoikeudenkäynti jatkuu vasta kun lausunnot ovat valmiit.

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta tamperelaismiehelle ja naiselle tänä juhannuksena tehdystä murhasta sekä viime vuonna kadonneen miehen murhasta.

Syytetyt ovat tunnustaneet tekonsa tappoina.
Ilta-Sanomat 13.9.2003 ([url]http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=628430[/url]) kirjoitti:Syytetty tuli oikeuteen murhatun hupparissa

Paloittelumurhan toinen pääsyytetty, Janne Hyvönen, 28, pukeutui oikeudessa huppariin, joka oli anastettu surmatun miehen kotoa. Syyttäjän mukaan Hyvönen pukeutui tarkoituksella tapetun miehen vaatteisiin.

- Se osoittaa täydellistä piittaamattomuutta ja katumuksenpuutetta, sanoi syyttäjä Jouko Nurminen.

Syytteen mukaan murhista syytetyn pariskunnan hallitseva osapuoli oli tv-gladiaattori Virpi Butt, 31. Hyvönen näyttää olleen alisteisessa asemassa. Oikeudessa kuultu todistaja kertoi, että ravintolassa syntyi aina ongelmia, kun Butt ilmestyi paikalle.

- Väkivalta kohdistui valikoidusti miehiin. Toiminta kuvastaa vallan- ja alistamisenhalua, totesi syyttäjä.

Surmattujen miesten osia Butt käsitteli julmalla tavalla. Hän esitteli niitä kaupungilla ja yritti murskata autonrenkaan alla.

Käräjäoikeus määräsi Tampereella ja Pirkkalassa tehtyjen surmien pääsyytetyt mielentilatutkimukseen.
MTV3 uutiset 18.5.2004 ([url]http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2004/05/217106[/url]) kirjoitti:Paloittelusurman käsittely päätökseen. Oikeus antaa paloittelusurmaoikeudenkäynnin päätöksen kesäkuun 9. päivä.

Viime syyskuussa alkanut paloittelusurmaoikeudenkäynti on saatu päätökseen Tampereen käräjäoikeudessa.

Mielentilatutkimus totesi kahdesta murhasta ja ruumiiden paloittelusta syytettyjen Virpi Buttin ja Janne Hyvösen olleen täydessä ymmärryksessä tekoja tehdessään.

Syyttäjä vaatii molemmille syytetyille elinkautista rangaistusta murhasta.

Oikeus antaa asiasta päätöksen kesäkuun 9. päivä.
MTV3 Uutiset 9.6.2004 ([url]http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2004/06/302069[/url]) kirjoitti:Tampereen paloittelumurhista elinkautiset

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut tamperelaiset Virpi Buttin ja Janne Hyvösen elinkautiseen vankeuteen ns. paloittelumurhista.

Oikeus katsoi Buttin murhanneen 26-vuotiaan miehen Pirkkalassa viime juhannuksena. Hyvönen sai tuomion Tampereella vuonna 2002 kadonneen miehen murhaamisesta.

Kaksikko oli surmatöiden jälkeen paloitellut uhrinsa.
Ilta-Sanomat 10.6.2004 ([url]http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=792828[/url]) kirjoitti:Tv-gladiaattori sai murhasta elinkautisen

Tv-gladiaattorina tunnettu Virpi Butt, 31, ja hänen miesystävänsä Janne Hyvönen, 29, saivat elinkautiset vankeusrangaistukset kahdesta murhasta eilen Tampereen käräjäoikeudessa.

Buttin ja Hyvösen toteuttamat murhat ovat Suomen rikoshistorian karmeimpiin kuuluvia tekoja. Niihin liittyi kannibalismia sekä ruumiin palasten kuljettamista ympäri kaupunkia.

MTV3:n Gladiaattorit-ohjelmassa Virpi Butt esiintyi taiteilijanimellä Timantti. Murhaoikeudenkäynnin ensimmäisissä istunnoissa hän naureskeli ja heitteli röyhkeitä kommentteja.

Viimeisessä istunnossa tyyli oli muuttunut ulkonäköä myöten. Butt ei naureskellut, ei edes hymyillyt, eikä kommentteja sinkoillut.
Ilta-Sanomat 22.2.2005 ([url]http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=945293[/url]) kirjoitti:Paloittelusurmaajat syyttelivät toisiaan

Tampereen ja Pirkkalan paloittelumurhista syytetyn pariskunnan sukset ovat menneet pahoin ristiin.

Murhista elinkautisiin tuomitut Virpi Butt, 32, ja Janne Hyvönen, 30, syyttelevät hovioikeudessa rajusti toisiaan.

Kumpikin vaatii, että murhasta annettu elinkautinen muutetaan määräaikaiseksi vankeudeksi taposta.

Hyvönen perustelee vaatimusta sillä, että hänen tekonsa ei täytä murhan tunnusmerkkejä.

Tv-gladiaattori Butt vaatii lievennystä sillä perusteella, että hän oli tekohetkellä sekaisin hormoneista.

Toukokuussa 2002 surmattiin ohjelmoija Kari Anttonen, 29. Hänet puukotti Hyvönen. Anttonen oli seurustellut Buttin kanssa, ja se saattoi koitua hänen kohtalokseen.

- Olin mustasukkainen Virpistä, Hyvönen kertoo.
Ilta-Sanomat 26.2.2005 ([url]http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=947962[/url]) kirjoitti:Paloittelusurman uhri julistettiin kuolleeksi

Tampereen paloittelusurman uhri Kari Anttonen on julistettu virallisesti kuolleeksi, vaikka hänen ruumistaan ei ole löydetty. Aasian luonnonkatastrofin jälkeen virinnyt keskustelu kuolleeksi julistamisesta nopeutti tapausta. Anttonen on ollut kateissa vajaat kolme vuotta.

Tv-gladiaattori Virpi Buttin kanssa seurustelleen Anttosen surmasi Buttin toinen miesystävä Janne Hyvönen. Ruumis paloiteltiin ja kuljetettiin roskasäiliöihin. Laajoista etsinnöistä huolimatta sitä ei löydetty.

Paloittelusurmaa käsiteltiin alkuviikosta hovioikeudessa. Omaisten avustajan mukaan vanhempien kärsimystä on lisännyt se, kun ruumis on kateissa ja virallisesti heidän poikansa on yhä elossa.

Torstaina oikeus pani asialle yhden päätepisteen. Ohjelmoija Kari Anttosen virallinen kuolinpäivä on 29. toukokuuta 2002.
MTV3 Uutiset 29.4.2005 ([url]http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2005/04/364703[/url]) kirjoitti:Turun hovioikeus ei muuttanut Tampereen paloittelumurhista tuomittujen Virpi Buttin ja Janne Hyvösen elinkautisia tuomiota, mutta alensi kahden murhista tienneen miehen tuomioita.

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan Tampereen niin sanotuista paloittelumurhista tuomittujen Virpi Buttin ja Janne Hyvösen elinkautiset vankeustuomiot.

Butt surmasi juhannuksena 2003 miehen tämän asunnossa Pirkkalassa. Hyvönen sai tuomionsa vuonna 2002 kadonneen miehen surmaamisesta.

Butt ja Hyvönen avustivat toisiaan ruumiiden paloittelussa ja hävittämisessä. Käräjäoikeuden määräämän mielentilatutkimuksen mukaan molemmat toimivat täydessä ymmärryksessä. Butt vaati hovioikeuden suullisessa käsittelyssä, että hänen katsottaisiin olleen alentuneesti syyntakeinen. Hovioikeuden ratkaisun mukaan Buttin syyntakeisuutta ei ole aihetta arvioida toisin kuin käräjäoikeus on tehnyt.

Sekä Butt että Hyvönen katsoivat hovioikeudessa syyllistyneensä tappoon, mutta eivät murhaan. Hovioikeus katsoo kuitenkin, että mitään lieventäviä seikkoja ei ole tullut esille ja pitää tekoja käräjäoikeuden tavoin murhina.

Hovioikeus alensi kahden murhista tienneen miehen tuomioita. Molemmat saivat ehdollisen vankeusrangaistuksen. Toinen miehistä osallistui vuonna 2002 surmatun miehen ruumiin osien kuljetukseen. Hovioikeus alensi hänen ehdollisen tuomionsa viidestä kuukaudesta kolmeen. Vuonna 2003 surmapaikalta paenneen miehen hovioikeus tuomitsi törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden tuomio oli ollut neljä kuukautta ehdollista.
Toivottavasti tämä Virpi Sanna Sinikka Butt ja Janne Petteri Hyvönen istuvat PITKÄÄN vankilassa. Ainakin semmoiset 20 vuotta olisi ihan hyvä juttu.
Virpi Butt oli muuten esiintynyt 1990-luvun alussa siinä Harlinin Rennyn ohjaamassa Gladiaattorit -ohjelmassa nimellä "Timantti".
Buttin uhrin nimi oli Arto Malinen ja Hyvösen uhri oli Kari-Pekka Anttonen.

Missä vankilassa Hyvönen "lusii". Butt on ainakin Hämeenlinnan naisosastolla.
Viimeksi muokannut Aizerbaidzan, Su Elo 05, 2007 2:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4459
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ma Touko 21, 2007 6:18 pm

Ilmankos Bombay näyttääkin tutulta.. :D Tiedän montakin baaria, joissa Butt tapasi käydä.

Onhan noissa jutuissa vähän legendan aineksia.. :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

sqeeze
Alibin satunnaislukija
Viestit: 115
Liittynyt: To Touko 17, 2007 12:10 am

Viesti Kirjoittaja sqeeze » Ma Touko 21, 2007 6:35 pm

Eikös Butt ollut legendaarisessa Alebubissa jossain vaiheessa töissä. Näin muistelisin...
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am

Lennox
Neuvoja-Jack
Viestit: 277
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox » Ma Touko 21, 2007 7:03 pm

Täytyy tästäkin vielä todeta, että jos Pasi Aaltosen tapaus sattui viistosti vastapäisessä talossa, niin Anttosen ruumista säilytettiin naapuritalon parvekkeella... En asu enää ko. paikassa, ja hyvin rauhallista aluetta tuo on aina ollut, mutta kyllähän se panee miettimään jo pahaa karmaa... :lol:

Bombay
Watson
Viestit: 2894
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Ma Touko 21, 2007 10:18 pm

Tampereen Tyttö kirjoitti:Ilmankos Bombay näyttääkin tutulta.. :D Tiedän montakin baaria, joissa Butt tapasi käydä.

Onhan noissa jutuissa vähän legendan aineksia.. :shock:
Hehee, tosin empä ole käyny ihan eilen Mansen baareissa, Pyynikin torin baarit tuli kyllä tutuksi joskus taannoin.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4459
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ma Touko 21, 2007 11:02 pm

Enpä ole itsekään ehtinyt aikoihin, mutta Hevosenkenkä on tuttu.
Ei tietenkään Tuopissakaan ole vikaa, mutta se on vähän hienostuneempi. (ei liian..) 8)

En nähnyt Buttia Alessa töissä, on silti voinut ollakkin, siel oli ennen paljonkin hulluja hormonien käyttäjiä töissä. :roll:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

Bombay
Watson
Viestit: 2894
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Ti Touko 22, 2007 8:48 am

^Juuri mietinkin sitä vakiomestaani niin juuri Tuoppihan se olikin, sopivan "elegantti" mun makuuni ;D

Yökiitäjä
Ran-tan-plan
Viestit: 399
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä » Ti Touko 22, 2007 11:44 pm

Näin joskus Rikosraportin missä haastateltiin Virpi Buttia vankilassa, silloin kun tuomio oli jo tullut. Toimittaja Matts Dumell on aika kokenut kettu, mutta hänkin meni hetkittäin hiljaiseksi kuunneltua Virpin näkemyksiä tapahtuneesta.

Butt näytti olevan aika harteikas ja roteva nainen, puhui huomattavan madaltuneella äänellä. Istui tuolilla teini-ikäisen poikamaisella tavalla, rötvässä asennossa jalat hieman levällään. Kädet uhmakkaasti puuskassa tai välillä rennosti kädellä polveensa nojaten. Jotenkin Virpin olemuksesta ja tyylistä sai sen mielikuvan että testosteronin käytöllä on varmaan ollut osuutta :roll:

Haastattelussa kerrattiin lyhyesti tapahtumat, joita Virpi kertoili karskiin ja tunteettomaan tyyliin. Toimittaja kysyi hieman hämmästyneellä äänellä että "Eikö siinä ja siinä vaiheessa olisi pitänyt kutsua ambulanssi?". Virpi vastaa ilmeettömänä että "No ei enää olis ollu hyötyä, siinä alko oleen jo niin paljon reikiä (puukoniskuja) että se oli pakko tappaa" :shock: :shock: :shock:

Harmi ettei Rikosraporttia tule enää TV:stä, osa jaksoista oli sellaisia että ne voisi katsoa uudelleenkin.

villivadelma
Wallander
Viestit: 1088
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma » Ke Touko 23, 2007 8:20 am

Matts Dumell oli/on erinomainen toimittaja

Vastaa Viestiin