Kanaali-Koskinen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Raivoapina
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 6:50 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Raivoapina » To Helmi 04, 2016 8:03 pm

Niin tuota.. Kertokaapa missä tämä härö nykyään pyöriskelee aiheuttamassa sekaannusta.. Luin koko ketjun loppuun vain todetakseni että tiedot päättyvät johonkin 2014. Kokemäki? Pori?

Jukka50
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2016 6:46 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Jukka50 » Ke Huhti 12, 2017 3:25 pm

Missähänpäin Koskinen vaikuttaa ja mitä miehelle kuuluu? Ilmeisen kova ukko vääntämään, jostain muistan lukeneeni, että kisahallin putkaan piti olla useampi poliisi viemässä? Ikää alkaa tosin olemaan jo Koskisellakin.

Komisario Sisu
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Su Huhti 15, 2012 12:12 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Komisario Sisu » Pe Huhti 14, 2017 7:07 pm

Kelasin koko ketjun läpi enkä huomannut tarkempia mainintoja tuosta Porissa 1998 tapahtuneesta ampumisesta.

Eri lähteiden mukaan K-K ampui 1964 syntyneen miehen venäläisen ruletin päätteeksi. Olisiko tästä lisätietoja? Ymmärtääkseni uhri oli hämeenlinnalaistaustainen ja itseäni hieman vanhempi sukulaispoika/-mies J.L.

Olisko tästä jotain kerrottavaa? J.L. oli vapautunut hiljattain vankilasta enkä tarkkaan tiedä minkä tuomion jälkeen, veikkaan huumeita.

Kiitos jos tiedät asiasta jotain ja jaksat kirjoittaa.

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 936
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja matahari » Su Tammi 07, 2018 3:36 am

Mitäs Koskiselle mahtaa kuulua, onko jo ikä vienyt enimmät sähläämisen halut?

rutanen
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 29, 2013 10:09 am

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja rutanen » Ti Marras 06, 2018 3:56 am

Olisi mielenkiintoinen tietää mitä tälle väkivahvalle vangille kuuluu?

M.Kallio
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: Su Huhti 20, 2008 10:54 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja M.Kallio » La Marras 10, 2018 1:59 am

rutanen kirjoitti:Olisi mielenkiintoinen tietää mitä tälle väkivahvalle vangille kuuluu?
Wikipedia tiesi kertoa näin:
Jarmo Uolevi[1] Koskinen (”Kanaali-Koskinen”), nykyisin Roi Juhani Vataja,[2] (s. 1954 Kankaanpää) on suomalainen väkivaltarikollinen, nelinkertainen surmaaja ja Suomen pitkäaikaisin pakkolaitosvanki.

Koskinen nousi julkisuuteen vuonna 1979 surmattuaan kaksi ihmistä Raumalla. Ensimmäinen uhri kuoli pahoinpitelyn jälkeen sytytetyssä tulipalossa, toisen Koskinen heitti Rauman kanaaliin, johon uhri hukkui. Tapauksen johdosta hän sai liikanimen "Kanaali-Koskinen".

Rauman raastuvanoikeus tuomitsi Koskisen 5. syyskuuta 1979 törkeästä kuolemantuottamuksesta, taposta, murhapoltosta, kolmesta pahoinpitelystä, varkaudesta, törkeästä varkaudesta sekä kahdesta omaisuuden vahingoittamisesta 12 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Koskinen oli mielentilatutkimuksen mukaan toiminut vailla täyttä ymmärrystä. Hovioikeus alensi rangaistusta 12 vuodeksi vankeutta. Syyttäjän vaatimus pakkolaitokseen eristämisestä hylättiin.

Vuonna 1980 Koskinen pahoinpiteli toisen vangin henkihieveriin Helsingin Sörnäisten vankilassa. Koskinen siirrettiin Turun keskusvankilaan Kakolaan, jossa hän ensin pahoinpiteli vankitoverinsa ja pian tämän jälkeen puukotti sellitoverinsa kuoliaaksi. Koskinen eristettiin pakkolaitokseen.

Koskinen pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 1997 vappuna ja vaihtoi nimekseen Roi Juhani Vataja.

Tammikuussa 1998 Koskinen ampui porilaisen vuonna 1964 syntyneen miehen ”venäläisen ruletin” päätteeksi Porin Esivallankadulla yksityisasunnossa. Porin käräjäoikeus tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen. Hovioikeus määräsi yllättäen Porin käräjäoikeuden käsittelemään tapauksen uudestaan, koska sen mielestä Koskisen oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen. Porin käräjäoikeus käsitteli tapauksen uudelleen ja tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 8,5 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti päätöksestä Turun hovioikeuteen, joka alensi rangaistusta seitsemäksi vuodeksi vankeutta.

Koskinen avioitui kesällä 2003 Hämeenlinnan vankilassa Eija Jokisen kanssa, joka on tuomittu 8-vuotiaan Shari-Anna-tyttärensä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Pariskunta haastoi Hämeenlinnan vankilan johtajan Tuomo Kärjenmäen ja entisen vartiopäällikkö Juha Erikssonin oikeuteen ja vaati näille rangaistusta virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syynä oli se, että vankeinhoitojohtajat olivat evänneet pariskunnalta perhetapaamiset. Lisäksi pariskunta vaati Rikosseuraamusviraston johtajalle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska he eivät olleet valvoneet ja puuttuneet vankilanjohdon heitä koskeviin päätöksiin. Vankeinhoitojohtajat kiistivät syytteet. Heidän mukansa perhetapaamiset oli evätty sen vuoksi, että Jokisen jäljiltä löydettiin vankisairaalan röntgenhuoneessa 1,5 grammaa hasista ja 0,4 grammaa amfetamiinia. Jokinen kiisti huumeiden kuuluneen hänelle. Hämeenlinnan käräjäoikeus hylkäsi syytteet.

Koskinen vapautui ehdonalaiseen maaliskuussa 2005.

Tammikuussa 2006 Koskinen joutui käsirysyyn viiden poliisin kanssa Mikkelin ratapihalla. Nahinan syy oli se, että Koskinen poistettiin junasta aggressiivisen käytöksen vuoksi. Koskisen hallusta löytyi käyttövalmis, luvaton revolveri ja pieni määrä huumeita.

Koskinen herätti jälleen huomiota maaliskuussa 2006, kun hän Joensuussa pakeni poliisia ja tunkeutui eläkeläispariskunnan taloon parvekkeen kautta. Hänet saatiin asunnosta ulos poliisikoiran avulla. Koskinen tuomittiin 28. kesäkuuta 2006 virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja Enossa helmikuussa 2006 tapahtuneesta törkeästä vahingonteosta 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Syyte panttivangin ottamisesta hylättiin. Koskinen valitti päätöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen ja kiisti valituksessa kaikki syytteet ja väitti muun muassa, että todistajana esiintynyt poliisimies valehteli.[3] Käräjäoikeuden tuomio ei muuttunut kesäkuussa 2007.[4]

Vapauduttuaan ehdonalaiseen Riihimäen vankilasta Koskinen tunkeutui Hämeenlinnassa erääseen asuntoon. Asunnon omistaja oli mennyt käymään naapurinsa luona ja jättänyt ovensa lukitsematta. Kun hän palasi, Koskinen makasi sohvalla sammuneena. Asunnon omistaja soitti paikalle poliisin, joka vei Koskisen putkaan. Koskiselta löytyi ladattu, laiton revolveri. Vaikka ase oli luvaton eikä sitä löytynyt aserekisteristä, poliisi päästi Koskisen vapaaksi 5. syyskuuta heti kuulustelujen jälkeen, koska käräjäoikeuden tuomarin tulkinnan mukaan laiton ase ja asuntoon tunkeutuminen eivät riitä ehdonalaisvapauden menettämiseen.

Koskinen löi toukokuussa 2007 miestä retkikirveellä päähän ja selkään Hankasalmella. Pieksämäen käräjäoikeus tuomitsi hänet pahoinpitelystä kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen marraskuussa 2007.[5]

Koskinen joutui jälleen oikeuden eteen 6. maaliskuuta 2008. Syyttäjän mukaan Koskinen löi tai heitti syyskuussa 2007 miestä olutpullolla Jyväskylän Lutakossa. Uhri sai päähänsä syvän haavan, mutta selvisi ilman pysyviä vammoja. Lääkärinlausunnon mukaan päähän kohdistunut isku olisi kuitenkin voinut olla hengenvaarallinen. Poliisi löysi pahoinpitelyn selvittelyn yhteydessä Koskiselta pienen määrän hasista. Syyttäjä vaati Koskiselle rangaistusta pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta. Koskinen myönsi oikeudessa heittäneensä olutpullon uhria kohti, mutta kiisti teon tahallisuuden.[5] Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi Koskisen pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 80 päivän ehdottomaan rangaistukseen huhtikuussa 2008.[6]

25. helmikuuta 2009 Porin käräjäoikeus hylkäsi Koskista vastaan nostetun syytteen pahoinpitelystä. Syytteen mukaan Koskinen oli lokakuussa 2008 selvittänyt toisen miehen kanssa erimielisyyksiä väkivallalla.[7]

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1003
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Ma Marras 12, 2018 9:21 am

Eiköhän tämä jamppa hengissä vielä ole, eihan ikääkään ole kun se 64 vuotta.
"If you aim for a king, you better not miss"

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2284
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ma Marras 12, 2018 9:28 pm

Olisi kiva jos vaikkapa Alibi tekisi "Missä hän on nyt?"-juttuja.

En nyt jaksa kahlata koko Kanaalin ketjua läpi mutta muistaakseni joku mainitsi ettei mies enää ole vaarallinen. Sain kuvan että jonkinlainen sairauskohtaus olisi runnellut miehen terveyden tai etenevä muistisairaus tehnyt seniiliksi. Kenties tapellessa kerrankin oli tullut pahasti turpaan ja aivovamma? Jo kymmenen vuotta ilman otsikoita, jotain on varmastikin käynyt. 2006 ja 2007 vuosien tapahtumat ja eri käräjäoikeuksien antamat mitättömät tuomiot ikään kuin olivat alkukirjoitusta uudelle henkirikokselle jota ei sitten tullutkaan.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6799
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kanaali-Koskinen

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » La Marras 24, 2018 12:32 am

Täytyy muistaa että Roi Anaali on jo aika liki 65 vuotias. Ei kai siinä iässä enää kauhiasti hilluta. Jos alkaa tossa iässä hirveesti heittämään öykkärin moodi päälle, nii helposti tulee se viimeinen noutaja, vaikka olis mikä pistooli taskussa.

Noist Roi Anaalin muistisairauksista en oo kuullukkaan, tai muistakaan elämää hidastavista sairauksista. Viittikö kertoa vähän enemmän niistä?
Itte kuulin pari vuotta sitten että olis pyöriny Kokemäki-Rauma-Pori akselilla vähän noin niin kuin rapajuoppona.
Täällä tänään, missä huomenna?

Vastaa Viestiin