Kaarina; mies surmasi exänsä - Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystävänsä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Primavera
Wallander
Viestit: 1028
Liittynyt: To Touko 10, 2007 1:28 pm

Kaarina; mies surmasi exänsä - Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystävänsä

Viesti Kirjoittaja Primavera »

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/10741 ... systavansa

Turun Sanomat 28.3.2006 4:06

Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystävänsä

Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystävänsä
Kaarinassa.jpg
Kaarinassa.jpg (19.87 KiB) Katsottu 1156 kertaa
Kaarinalaisnainen kuoli lähellä kotiaan matkalla töihin. Vähän ennen surmatekoa hän pyysi tuntematonta silminnäkijää soittamaan poliisille. Poliisit tulivat paikalle kahdessa minuutissa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Murhasta syytetty raisiolaismies kirjoitti ennen veritekoa paperille viisitoista syytä tappaa entinen naisystävänsä. Kaarinan poliisi löysi tammikuussa tapahtuneen ampumisen jälkeen miehen asunnolta A4:n, jossa oli viisitoista ranskalaista viivaa ja niiden pohjalta tehty johtopäätös: "Hanki jostain ase ja käy ampuu se!!!"

Paperille humalassa kirjattu suunnitelma tuli julki murhaoikeudenkäynnissä Turunseudun käräjäoikeudessa maanantaina. Se toteutui aamuvarhain perjantaina 13. päivä tammikuuta lähellä Kaarinan keskustaa.

MIELENTILATUTKIMUKSEEN
- Kyseessä on selvä murha, syyttäjä päätteli, sillä hän piti tekoa suunnitelmallisena.

Mies sen sijaan sanoi ampuneensa äkkipikaistuksissa. Hän myönsi tapon, ei murhaa.

Oikeuden ratkaisua saadaan odottaa vielä kuukausia, koska syytetty lähetettiin mielentilatutkimukseen.

PISTOOLI POSTISSA
39-vuotias mies oli hankkinut aseen surmatekoa varten tamperelaiselta myyjältä. Kaksi päivää ennen ampumista hän sai luvattoman pistoolin postissa.

Päivää ennen surmaa mies testasi aseen Haunisissa Raisiossa ampumalla yhden laukauksen. Tämän jälkeen hän meni kotiinsa ryypiskelemään.

Mies sammui ja heräsi puolenyön aikaan. Hän joi hieman lisää ja lähti sitten ladattu ase povitaskussa kävelemään Raisiosta Turun läpi Kaarinaan naista tapaamaan. Miehen piti kävellä, koska hänellä ei ollut rahaa. Matkaan kului nelisen tuntia.

Mies ehti aamuviideksi Kaarinaan ja meni naisen asunnon ulkopuolelle odottamaan. Hän tiesi, että nainen lähtisi töihin viiden jälkeen.

Mies lyöttäytyi naisen seuraan ja he lähtivät yhdessä kävelemään bussipysäkille kevyen liikenteen väylää pitkin. Tien loppupäässä metsäisellä osuudella mies ampui naista oikeaan kylkeen kosketusetäisyydeltä. 40-vuotias elintarviketyöntekijä kuoli välittömästi, reilun 700 metrin päässä kotoaan.

Mies juoksi pois paikalta. Poliisi löysi hänet kolme tuntia teon jälkeen Kaarinan keskustasta.

SOITTELI MYÖS SISKOLLE
Mies ja nainen olivat tutustuneet viime kesänä ja seurustelleet joitakin viikkoa. Mies olisi halunnut jatkaa suhdetta.

Mies alkoi uhkailla naista tappamisella. Kun nainen vaihtoi numeronsa salaiseksi marraskuun lopulla, mies alkoi soitella hänen siskolleen. Miehen mukaan uhkailu oli molemminpuolista.

Muutama päivä ennen ampumista mies ilmoitti hankkineensa aseen ja olevansa valmis tulemaan Kaarinaan. Miehellä kului aseen hankintaan lähes koko kuukauden ansiot, 600 euroa.

Murhan lisäksi miestä syytetään naisen siskon kotirauhan häiritsemisestä ja ampuma-aserikoksesta.

Naisen 13-vuotias poika vaatii mieheltä 16 000 euroa henkisestä kärsimyksestä. Uhrin äiti, sisko ja veli vaativat kukin 3 500 euroa.[/i]Tuotu esiin teksti uuden linkin takaa sekä lisätty artikkelissa oleva kuva
-NILS-

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Taas näitä järjettömiä tekoja, joissa kadutaan katkerasti vähän ajan päästä. Mustasukkaisuus ja/tai torjutuksi tuleminen on niin katkera pala, että järki sumenee. Olisi kannattanut kyllä soittaa palveleviin puhelimiin tai hakea mielenterveydellistä apua.

Anna kun mä arvaan tuota 15 kohdan listaa. Siinä on varmaan merkintöjä petetyistä lupauksista. Toistahan ei voi syyttää siitä, ettei itse kelpaa. Sitävastoin näissä tapauksissa aina etsitään jotain pikkulupausten rikkomisi ja suurennellaan niitä. Ihminen ei näe rikkaa omassa silmässään.

Mimosa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 105
Liittynyt: To Touko 03, 2007 5:18 pm

Viesti Kirjoittaja Mimosa »

Mä kuulin silloin myös että miehen tarkoitus oli ampua myös naisen poika, minkä takia mies oli jäänyt lähistölle odottelemaan.

Tumppi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 1:59 pm

Viesti Kirjoittaja Tumppi »

Hulluja joka lähtöön. Tuskin ihan kaikki on kotona, ja taitaapi päästä tahdosta riippumattomaan hoitoon...

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6434
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Onko tuomiota tullut? Aloittajan laittamat uutisetkin oli viime vuoden maaliskuulta.

Klaara
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 48
Liittynyt: Su Loka 21, 2007 3:57 pm
Paikkakunta: Helsinki Rock City

Viesti Kirjoittaja Klaara »

Olis "hauskaa" lukea noi 15 kohtaa, mutta listaa ei olla taidettu julkistaa?

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6434
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Löytyihän tämän tapauksen tuomio lopultakin.
Turun Sanomat kirjoitti:http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... 0:0:0:0:0:

Julkaistu 17.2.2007 1:33:15
Tuomio Kaarinan murhasta pysyi ennallaan

Turun hovioikeus piti ennallaan tuomion, jonka raisiolainen Arto Olavi Pennanen, 40, sai entisen naisystävänsä murhasta Kaarinassa. Murhasta tuomitaan aina elinkautiseen vankeuteen.

Pennanen ampui naisen kävelytiellä lähellä Kaarinan keskustaa varhain aamulla perjantaina 13. tammikuuta 2006.

Hovioikeuden mukaan Pennanen tappoi 40-vuotiaan naisen kylmäverisesti ja vakaasti harkiten. Hän suunnitteli naisen surmaamista pidemmän aikaa ja valmisteli tekoa hankkimalla sitä varten luvattoman aseen.

Pennanen käveli yöllä ase taskussaan Raisiosta Kaarinaan naista tapaamaan. Mies oli vahvassa humalassa. Hän lyöttäytyi naisen seuraan viiden aikaan aamulla, kun nainen lähti kotoaan töihin. Mies ampui naista kosketusetäisyydeltä, ja uhri kuoli välittömästi.

Poliisi löysi Pennasen kolme tuntia teon jälkeen Kaarinan keskustasta. Hänen asunnoltaan löytyi paperi, johon oli kirjattu syyt tappaa nainen. Pennanen ja nainen tutustuivat kesällä 2005 ja seurustelivat joitakin viikkoa. Suhteen päätyttyä Pennanen alkoi uhkailla naista tappamisella.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13071
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kas, olinpa jäänyt huomaamatta koko tapaus. Johtunee loistavasta otsikosta, joka viittaa lähinnä siihen, että joku katkeroitunut olisi kirjoittanut nettiin jollekin höpöhöpö - sivustolle jotain listaa.

Laitoin TS:n artikkelin talteen, jos vaikka jonain päivänä sitä ei enää heidän sivuiltaan löydy.

Toivottavasti nimimerkki Primavera laittaa aloitukseen tuon samaisen artikkelin sellaisenaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Bombay
Watson
Viestit: 2860
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Ois mielenkiintoista lukee toi lista, varmaan ollu tosi päteviä syitä..

1. Ei tiskannu
2. Varmaan flirttaili baarissa
3. Nalkutti

jne. :D

miss_x
Alibin satunnaislukija
Viestit: 114
Liittynyt: La Marras 29, 2008 11:05 pm
Paikkakunta: TKU

Viesti Kirjoittaja miss_x »

jumankauta. mähän muistan ton. olin jossakin kaarinan keskustan tietämillä kaverin kanssa kun kuultiin laukaus ja hetken päästä joku soitti ja sano että joku ammuttu ja ampujan tiedetään liikkuvan keskustassa.. tuli kiire takas kotio. muistan myös että oli jotain juttua siitä et naisen exä oli sekopäissään päättänyt tappaa sen..

kaikenlaista. luulis että hullun tunnistaa kun joutuu lähempään kanssakäymiseen. mut kaipa ne piirteet tulee esiin vasta sitten kun asiat ei mene halutulla tavalla.

pahis
Alibin kestotilaaja
Viestit: 344
Liittynyt: La Marras 15, 2008 1:09 am

Viesti Kirjoittaja pahis »

Hei....muistakaa nyt että pitää ymmrtää ampujaa, hän oli kokemut että häntä on loukattu jne..ette voi tietää todellisia syitä...ei saa tuomita, ei voi sivullisena arvioida että kuka kokee väärinkohtelun kuinkakin vakavana..;)

No hei Haloo... toi oli vaan esimerkki...että jos me aletaan etsimään ymmärtämistä koulusurmaajille, niin silloin pitää ymmärtää tällaisiakin paskiaisia. Ihan sama ilmiö näissä kaikissa henkirikoksissa on, on vaan niin itseriittoinen ja ylpeä luonne, että nähdään omiin vaikeuksiin syyt muissa, eikä itsessä. Kyllä jokainen on oman onnensa seppä, ja on harvoja asioita joissa voidaan lähteä olosuhteita syyttämään. Osa ihmisistä vaan yksinkertaisesti kasvaa kieroon, luonnevikaisiks pikkupaskiaisiks ja nää yksilöt sitten löytää oikeutuksen tehdä erilaisia vakivaltarikoksia vähäpätöisistä syistä.

Todellisuudessa tällaista murhaajaa kuuluis mun mielestä ymmärtää enemmän kuin koulusurmaajia, koska nythän murhaajalla oli selkeä kohde, vaikka syy ja motiivi olikin täysin naurettava. Kuitenkin tällainen on pikkujuttu verrattuna koulusurmiin.

Mun mielestä yhteiskunnan ei tartte ymmärtää tällaisia sairaita yksilöitä. Jotkut vaan on kasvaneet pahoiksi ja heidän sydämestään on muodostunut musta ja iljettävä. Eivät he sitä ole vauvoina ja pikkulapsina olleet, mutta sellaisiksi he ovat tulleet, ja tietty raja kun on ylitetty niin ei tarvi mun mielestä ymmärtää.

Tästä kyseisestä murhasta tulee mieleen se murhayritys jossa joku inhottava nörtti halusi jutella tytön kanssa joka oli hänen mielestään pettänyt ja huijannut vaikka koko suhdetta ei todellisuudessa ollut olemassakaan, pientä yhteydenpitoo vaan ja vissiin yks tapaaminen...anyway...nörtti puukotti ja tyttö makaa nyt vihanneksena, halvaantuneena, aivot kärsi hapenpuutteesta jne..

Tässä keississä sama meininki.....2 viikkoo tapailuu ja idiottii suhtautuu tilanteeseen samalla asenteella...ja kokee sit olevansa väärin ymmärretty ja päättää tappaa huijarinaisen poies. Noin sairaat tyypit pitäis eristää lopuniäks.
Erään kuusikymppisen heimopäällikön tapauksessa tehokkaimmaksi lahjaksi osoittautui neljä sinistä Viagra-pilleriä.

- Hän totesi, että olemme mahtavia miehiä. Sen jälkeen saimme tehdä hänen alueellaan mitä halusimme, agentti kertoi.

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3307
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Alibi 4/2006 mukaan:

Raisiolainen Arto Olavi Pennanen lähti 13.1. vaanimaan tuntemaansa yh-äitiä, Tiinaa,40 v. Emännäntiellä sijaitsevan kerrostalon pihalle. Pennanen oli lähtenyt aamuyöllä kotoaan Raisiosta. Matka Turun toisella puolella sijaitsevaan Kaarinaan kesti liki neljä tuntia, sillä varaa taksiin ei ollut. Synkät ajatukset eivät kuitenkaan selvinneet näinkään pitkän matkan aikana. Hän halusi kohdata entisen tyttöystävänsä, jonka kanssa he olivat eläneet kuukauden kestäneen suhteen.

Tiina oli havainnut miehessä outoja ja pelottavia piirteitä, joista hän oli syksyllä 2005 kertonut Kaarinan poliisille. Kesän ja syksyn tapahtumat kulminoituivat Hovirinnan asuinalueen yhdelle kävelytielle, kun Arto tuppautui Tiinan seuraan. Tiina oli matkalla työhön elintarvikeyritykseen. He ehtivät kulkea yhdessä noin 700 metrin matkan. Koko ajan Pennanen sätti Tiinaa. Metsäisimmällä kohdalla mies jotenkin tarttui naiseen. Hätääntynyt Tiina huomasi toisen naisen, joka lähestyi heitä-
-Apua! Soittakaa poliisi!
Nainen oli juuri valitsemassa hälytyskeskuksen numeroa kännykästään, kun hän kuuli takaansa laukauksen. Se ammuttiin kosketusetäisyydeltä. Vaikka ase oli pienikaliiberinen, viistosti rintaan osunut laukaus lopetti naisen elämän. Kello oli 05.19, kun hän puuhun tarrautuen valui elottomana maahan.

Poliisi saapui paikalle 05.21. Uhrille ei ollut mitään tehtävissä. Paetessaan Pennanen pudotti tapahtumapaikan läheisyyteen kännykkänsä, jotta häntä ei voitaisi paikallistaa sen avulla. Poliisi löysi surma-aseen ennen kuin Pennanen tavoitettiin, sillä hänen vanhempiensa asunnosta ilmoitettiin, että poika oli jättänyt aseen sinne. Pennasen pako päättyi klo 8.30 erään kerrostalon pihalle. Pennanen ei tehnyt vastarintaa vaan kertoi, että olikin aikeissa antautua.

Tiinalta jäi 13-vuotias poika
Pennanen oli lähetellyt Tiinalle tappouhkauksia ym. ahdistellut tätä. Myös pojan kännykkään hän oli lähettänyt ko. viestejä. Poliisi ei kuitenkaan saanut riittävää näyttöä laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan häirinnästä (!) Tiina ehti hakea lähestymiskieltoakin. Tiina ja poika vaihtoivat numeronsa salaisiksi, mutta Pennanen siirtyi häiriköimään lähisukulaisia. Uhrin sisarelle hän ilmoitti joulukuussa hankkivansa ampuma-aseen ja opettelevansa ampumaan sillä. Niin myös tapahtui. Ase oli laiton, koska Pennasella oli rikosrekisterissä ainakin kesällä 2005 Raisiossa tapahtunut pahoinpitely. Kohteena oli silloinen tyttöystävä. Aseen mies hankki Keltaisen Pörssin kautta.

Ma 26.3. Turunseudun käräjäoikeus alkoi puimaan asiaa. Rikosnimikkeenä oli mahdollinen murha. Poliisitutkinnassa oli löytynyt Pennasen kotoa Kirkkoväärtinkadulta löytynyt muistio, joka oli otsikoitu "Syyt tappaa Tiina". A4 -kokoinen paperi sisälsi 15 ranskalaisin viivoin ilmaistua syytä, jotka olivat ärsyttäneet Pennasta.
Pennanen kiisti murhan ja piti sitä pikaistuksissaan tehtynä tappona. Korvausvaateet Pennanen myönsi oikeiksi. Lehdessä ei ole tuomiota, koska miehelle vaadittiin tehtäväksi mielentilatutkimus.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6434
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystäv

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ylioppilaaksi kirjoittaneen Pennasen elinkautinen päättyy 1.3.2019 Risen vastustuksesta huolimatta.
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018031 ... 7_u0.shtml

Elinkautiseksi riitti 13
vuotta: Ex-naisystävänsä
väijystä ampunut mies
vapautuu


Keskiviikko 14.3.2018 klo 10.05

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa murhaajan, vaikka Rikosseuraamuslaitos ei sitä puoltanut. Hovi perustelee päätöstään muun muassa sillä, että murhaajasta tuli vankilassa ylioppilas.


Entisen naisystävänsä lähilaukauksella murhannut mies vapautuu vankilasta vajaan vuoden kuluttua, 1. maaliskuuta 2019. Tuolloin hän tulee istuneeksi elinkautisesta tuomiostaan 13 vuotta ja 2 kuukautta.

Helsingin hovioikeus päätti asiasta keskiviikkona.

Hovi teki päätöksensä siitä huolimatta, että Rikosseuraamuslaitos (Rise) ei vapauttamista puoltanut. Risen kannanotossa oli mukana muun muassa Psykiatrisen vankisairaalan lausunto. Myöskään rangaistusajan suunnitelma ei ollut edennyt suunnitelmien mukaisesti.

Hovioikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että tuomitulla ei tekohetkellä ollut muita rikosrekisterimerkintöjä ja että tämä oli vankilassa suorittanut ylioppilastutkinnon.


Henkirikos tapahtui Kaarinassa tammikuussa 2006. Tuolloin 39-vuotias mies murhasi entisen naisystävänsä vakaasti harkiten lähes kahden kuukauden suunnittelun jälkeen.

Mies oli väijymässä naista, kun tämä lähti kotoaan töihin. Kävelytiellä hän lähestyi naista ja ampui tämän kuoliaaksi yhdellä kylkeen osuneella laukauksella.

Ennen tekoaan mies oli lähettänyt naiselle useita uhkaavia tekstiviestejä. Oikeus piti vakaan harkinnan osoituksena myös aseen hankkimista ja sitä, että mies oli kävellyt noin neljän tunnin matkan Raisiosta Kaarinaan uhrin asunnolle.

RISTO KUNNAS
[email protected]

Avatar
NorthernDarkness
Tarkastaja Morse
Viestit: 964
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystäv

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Tuossa ailarin ylemmässä alibista lainatussa postauksessa sanotaan että "Pennasella oli rikosrekisterissä ainakin kesällä 2005 Raisiossa tapahtunut pahoinpitely."

Mutta sitten tuossa hovioikeuden päätöksessä sanotaan että hänellä ei ollut aijempaa rekisteriä tekohetkellä?

Noh oli niin tai näin niin kaikki tietää miten käy kun tämä henkilö vapautuu ja hommaa seuraavan naisystävän...ja kun hommat ei menekkään nappiin.Olen aika varma että saamme lukea sitäkin juttua sitten näillä foorumeilla.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Tackleberry
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2613
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Raisiolaismies listasi 15 syytä tappaa entinen naisystäv

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

NorthernDarkness kirjoitti:Tuossa ailarin ylemmässä alibista lainatussa postauksessa sanotaan että "Pennasella oli rikosrekisterissä ainakin kesällä 2005 Raisiossa tapahtunut pahoinpitely."

Mutta sitten tuossa hovioikeuden päätöksessä sanotaan että hänellä ei ollut aijempaa rekisteriä tekohetkellä?

Noh oli niin tai näin niin kaikki tietää miten käy kun tämä henkilö vapautuu ja hommaa seuraavan naisystävän...ja kun hommat ei menekkään nappiin.Olen aika varma että saamme lukea sitäkin juttua sitten näillä foorumeilla.
En tiedä, mutta veikkaisin että Alibissa on käytetty väärää termiä eli pahoinpitelystä olisi tullut vain sakot.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Vastaa Viestiin