Rovaniemen tankomurha 1996

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

the_tbone_74 kirjoitti:Onko tähän mitään päivityksiä?
On.

Ystävänsä surmannut "tankomurhaaja" pääsee ensi vuonna vapaaksi

Helsingin hovioikeus on päättänyt laskea ehdonalaiseen vapauteen rovaniemeläismiehen, joka hakkasi vanhan ystävänsä hengiltä painonnostotangolla.

Rovaniemeläinen on kärsinyt elinkautista tuomiotaan jo 18 vuotta. Hänellä on vielä vuosi jäljellä telkien takana, sillä ehdonalaiseen nykyään 37-vuotias mies pääsee ensi marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Tekohetkellä marraskuussa 1996 rovaniemeläinen oli 19-vuotias.

Nuorukainen oli jo aiemmin syyllistynyt muun muassa tapon yritykseen. Hän oli vapautunut vankilasta ehdonalaiseen edellisenä päivänä.

Murhapäivänä nuori mies meni 27-vuotiaan ystävänsä asuntoon, joka sijaitsi Rovaniemen keskustassa. Miesten välille syntyi jostakin syystä riitaa. Kärhämä päättyi siihen, että 19-vuotias hakkasi kaverinsa hengiltä 60-80 iskulla.

Iskuissa 19-vuotias käytti monia eri välineitä, muun muassa valurautaista paistinpannua ja kahdeksankiloista painonnostotankoa.

Tekonsa jälkeen 19-vuotias lähti kaupungille. Poliisi otti alkoholia ja lääkkeitä naukkailleen verisen nuorukaisen kiinni.

Virkavalta ei alkuun käsittänyt mihin putkaan päätynyt oli syyllistynyt. Se selvisi vasta myöhemmin.

Oikeudessa 19-vuotias kiisti henkirikoksen myöntäen törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen. Puolustuksen mukaan 19-vuotiaan toiminta oli alun perin hätävarjelua.

Käräjäoikeus oli toista mieltä ja katsoi äänestyksen jälkeen, että kyseessä on murha teon raakuuden vuoksi.

Iltalehti
5.11.2014 klo 21.20

Elinkautisen pituudeksi tullee 18 vuotta, mikä on reilusti yli keskiarvon. Kertonee sopeutumattomuudesta? Vankilaan meni tasapainoton nuori mies ja sieltä vapautuu keski-iän kynnykselle astunut edelleen tasapainoton mies. Takanaan 18 menetettyä vuotta.
- "Nuo vuodet elämää on, ne täyttä elämää on..." (Reijo Taipale)
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7350
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Taitaapi tulla 19 vuotta ensi marraskuuhun mennessä. Elikäs puolet tähänastisesta elämästä vei toi tuomio. Seuraavalla saa muutettua tilastoaan vielä karummaksi.
Jos joltakin on jotakin odotettavissa, niin tältä on.
Joo, ei ole mennyt nappiin lusiminen, pientä sopeutumisvaikeutta ollut havaittavissa, vuodet kertoo sen.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

Veikkon
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Pe Elo 15, 2014 10:25 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Veikkon »

Just sisko laitto viestiä, että Alis on pääsemässä ulos ja piti tulla kattomaan onko tänne jo tullu tieto asiasta. Yli puolet elämästäänhän herra on lukkojen takana viettäny. Niin paljon kun ihmisistä haluais uskoa hyvää, luulen, että tämä herra ei tule pitkään vapaana olemaan. Oli ala-asteella jo aika pelottava tyyppi varsinki tämmösen pari vuotta nuoremman mielestä.

the_tbone_74
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Su Kesä 26, 2011 11:17 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja the_tbone_74 »

Oma arvioni on että

a) Alis otetaan kiinni uudesta rikoksesta josta lähtee lusimaan ennen tammikuun 2016 loppua.

b) Tekee vielä jossain vaiheessa toisen henkirikoksen.

Ja ihan hyvin voi olla että lomilla hölmöilee sen verran että marraskuu 2015 jää haaveeksi.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Elsa menetti molemmat poikansa
Toisen vei itsemurha, toinen surmattiin


Elsa Haapaniemi on hoikka, ikäistään nuoremman näköinen. Hänen kodissaan paikat ovat kunnossa, on siistiä ja sievää. Koira ja kaksi kissaa ovat hyvinvointisen oloisia. Ne tervehtivät tulijaa ystävällisesti. Näennäisesti kaikki on hyvin, mutta kuitenkin kaikessa on aistittavissa suru, arkisen elämän luhistuminen ja väkivaltainen pysähtyminen.

Tämän saman tunnelman Elsa on kirjoittanut Peten kuolinilmoituksen muistorunoonsa: "Tuntuu kuin kaikki olisi päättynyt / aivan kuin sielu olisi jäätynyt / kun Pete on riistetty minulta pois / yksin maailmassa olen nyt / aivan yksin".
...
Ensin meni Rami, sitten Pete. Ei ole enää ketään.
...
Raskaalla rakennussiivoojan työllä poikansa yksinhuoltajan elättäneellä Elsalla elämä ei kiireisimpinä aikoina ole ollut helppoa.
- En minä mistään kummallisemmasta elämästä ole haaveillutkaan. Se oli tavallista arkea.
...
Kun Rami kirjoitti ylioppilaaksi, oli eräs tavoite saavutettu. Koulu ja kirjoitukset menivät hyvin. Rami oli pidetty, kunnollinen poika. Hänen piti tammikuussa lähteä armeijaan. Ihan lähdön alla tapahtui käsittämätön asia: Rami teki itsemurhan. Elsa löysi poikansa kuolleena. Hän oli jättänyt viestin, jossa luki: Tämä maailma on niin paha paikka, etten jaksa elää". Kuolema tuli meille kaikille täydellisenä yllätyksenä.
...
En muista siitä ajasta juuri mitään, on kuin ei olisi missään ollutkaan. Koko ajan minulla on vain ollut mielessä, että kohta Rami tulee. Aina häntä on odottanut, kun puhelin on soinut, ja nyt odotan Peteä. Hänen pusakkansa tuossa roikkuu, ja ajattelen että kohta hän tulee.
...
Minulle jäi Ramin kuoleman jälkeen vain Pete. Hän asui jo poissa kotoa ja oli kuollessaan 27-vuotias. Kuitenkin hän oli minun lapseni.
...
Viime marraskuun alussa tiistaina Pete sanoi äidilleen, että hän ei päästä enää ketään ovikellon soittajaa sisälle asuntoonsa. Kun asui keskellä kaupunkia, oli sisään pyrkivistä ollut joskus harmiakin. Seuraavana päivänä, keskiviikkona, Oulun lääninvankilasta vapautui 19-vuotias kaveri ehdonalaiseen. Hän oli istunut tuomiota tapon yrityksistä ja raiskauksista. Pojan omainen toi hänet yöllä Rovaniemelle. Torstaiaamuna poika meni terveyskeskukseen, sieltä sosiaalitoimistoon saamaan rahaa, sitten apteekkiin hakemaan lääkkeitä ja sieltä viinakauppaan. Hän myöhästyi linja-autosta ja tämän takia lähti hetken mielijohteesta soittamaan vieressä olevan Peten asunnon ovikelloa. Läheisempiä tuttuja he eivät Peten kanssa olleet, ainoastaan ulkonäöltä tuttuja.
...
Muutamaa tuntia myöhemmin poliisi korjasi kaupungilta 19-vuotiaan talten täysin sekavassa tilassa, vaatteet verisinä. Hän ei selittänyt sen kummemin, mitä oli tapahtunut.
...
Elsa käväisi torstaina töitten jälkeen kaupassa ja päätti siten mennä tervehtimään Peteä.
- Pihalta katsottuna minusta näytti, että hänellä paloi olohuoneessa valot. Kuitenkin ihmettelin, kun menin rakennukseen sisälle, että käytävän ovi oli pikkuisen raollaan. Ajattelin, että Pete on viemässä roskapussia ja ovi on siksi auki.
- Menin sisälle. Näin Peten makaavan lattialla hirveästi hakattuna, kuolleena. Muistan, että huusin ja juoksin talon yläkertaan. Minulla oli äkkiä kauhea jano ja tahdoin vettä. Sitten tulivat poliisit. En tajunnut lainkaan mitä siellä oli tapahtunut. Hoin vain koko ajan, ettei se voinut olla totta. Toisaalta tiesin ja olin nähnyt, että se lattialla makaava oli ollut Pete.

Äitinä hän oli kokenut hirvittävän järkytyksen, mutta häntä ei toimitettu edes lääkäriin. Poliisit kuuluivat vannottavan, ettei häntä saa päästää lähtemään ennen kuin on kuulusteltu.

Nopeasti selvisi, että 19-vuotias oli tehnyt surmatyön. Kuulusteluissa kävi ilmi, että hän oli Peten luo mentyään tarjonnut tälle viinaa. Toisen kertomuksen mukaan heillä olisi ollut riitaa, toisaalta hän sanoi, ettei muista tapahtuneesta yhtään mitään.
...
Pappi itki Peten arkun äärellä. Hän kysyi missä Jumalan suojeleva käsi oli tämän teon tapahtumahetkellä. Siihen ihmisellä ei ole vastausta.
...
Elsalle nämä tapahtumat tuntuivat elämän lopulta. Häneltä hävisi tulevaisuus. Enää ei ole lapsia, ei ketään, kehen tulevat päivät ankkuroisi.
- On yhdentekevää, mitä tapahtuu. En jaksa mitään, ja minusta tuntuu, etten tarvitse enää mitään. Työssäkäynnistä on on tätäkin kautta kadonnut tarkoitus, mitä minä sillä rahalla tekisin.
...
Rovaniemellä kokoontuu sururyhmiä ja sellaiseen Elsa oli päättänyt mennä viime vuonna jo ennen Peten kuolemaa. Tämä järkyttävä tapahtuma ehti sattua ennen ryhmän alkua. Kun olin siellä, pappi pysi minua olemaan puhumatta Peten kuolemasta, koska hänen mielestään se järkyttäisi muita.
...
En saanut maksutonta oikeudenkäyntiä. Onneksi minulla oli kotivakuutus, mutta siinäkin oli 2000 markan omavastuu. Peten kuoleman jälkeen Elsa on ollut työkyvytön, hän on ollut sairaslomalla. Tämän takia hänen tulonsa ovat pudonneet, ja tiedossa voi olla tuntuvakin ansioitten lasku. Asianajaja haki korvausta ansionmenetyksestä. Alioikeus hyväksyikin maksettavaksi 6000 markkaa, mutta hovioikeus hylkäsi sen lakiin perustumattomana.
...
Teon tekijä on toimeton, vailla tuloja. Asianajajaa valitessaan hänen ei tarvinnut miettiä, minkä hintaisen ottaa, koska hän sai maksuttoman oikeudenkäynnin, ja kaikki menee valtion piikkiin.
...
Peten surmaaja sai elinkautisen vankeusrangaistuksen. Hän soitti äskettäin Elsalle vankilasta pyytäen anteeksi ja sanoi ettei ymmärrä tekoaan. Että hän ei voi tajuta, miksi on sen tehnyt. Miten minä voin ymmärtää sen!

Seura 16/1997 (18.4.1997). Teksti Heljä Tuoriniemi


Jos hörhö ei olisi myöhästynyt linjurista, jos ei olisi alennusautomaatteja, jos hullut pidettäisiin suljetulla. Kaikki olisi toisin.

Elsa Haapaniemi, jos kuka, on kokenut kovia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Sherlock Holmes
Viestit: 7350
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Elsan tarina olisi monenkin palstalaisen hyvä sisäistää. Kertoo pitkälti mitä nämä murhaajat aiheuttavat murhatun perheenjäsenille. Kuinka monen muunkin ihmisen elämän ne tuhoavat.

Tämä on syynä, miksi en tunne mitään sääliä tai ymmärrystä näitä tappajia, murhaajia kohtaan.
On väärin että nämä paskat muutaman vuoden istumisen jälkeen pääsevät jatkamaan elämäänsä kuin olisi kaikki anteeksi annettua. Useimmissa tapauksissa omaiset kärsivät kuolemaansa asti. Suru voi aiheuttaa jopa ennenaikaisen kuoleman omaisille surun keskellä.
Mutta toki meiltä pitää löytyä ymmärrystä näille tappajille/murhaajille, onhan he vain uhreja itsekkin. Ja onhan se tapettu/murhattu jotenkin syyllinen kuolemaansa, mitäs oli paikalla tai jotakin muuta.
Ja pahimmat paskahousut tulevat tällekkin palstalle ruikuttamaan sääliä tai valehtelemaan asioista mitkä ovat itse tehneet. Onneksi heille löytyy riitävästi täältä ymmärtäjiä ja säälin jakajia niin eivät ole turhaan kirjoitelleet tänne. Mutta hehän pystyvät siihen koska ovat samanakaltaisia nilviäisiä, joiden mielestä syyt on aina jossakin muussa/muissa.
Vituiksi meni, mutta ei haittaa.

evita
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Heinä 11, 2015 9:08 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja evita »

Mä en muista tätä juttuu.Mitään uutta?

evita
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: La Heinä 11, 2015 9:08 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja evita »

Tos oli et aiemmin syyllistyny mm. Tapon yrityxeen ni mihkäs muuhun lisäx?

the_tbone_74
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Su Kesä 26, 2011 11:17 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja the_tbone_74 »

Onko herra Alis jo vapaalla jalalla?

Celeste
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 10:47 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Celeste »

the_tbone_74 kirjoitti:Onko herra Alis jo vapaalla jalalla?
On valitettavasti ja sama meno jatkuu. Ja kaikenlainen ylipäätään gansterointi, jos nyt voi niin sanoa. :roll:
kallooni on pultattu tahto,
se tahtoo häpeästä ylpeyteen.
Olen luovuttanut ainakin puoli kertaa,
eikä sitä edes puoliksi lasketa.

the_tbone_74
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Su Kesä 26, 2011 11:17 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja the_tbone_74 »

Celeste kirjoitti:
the_tbone_74 kirjoitti:Onko herra Alis jo vapaalla jalalla?
On valitettavasti ja sama meno jatkuu. Ja kaikenlainen ylipäätään gansterointi, jos nyt voi niin sanoa. :roll:
No eiköhän luonnollinen poistuma tai uusi kakku tule mukaan jossain vaiheessa.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1240
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Hän on hieman pulassa..Kuva napattu eräästä fb keskustelusta yhteisen tuttavamme seinältä.
Tämä on hänen tyylinsä ollut jo pitempään Rovaniemellä,vähän nuo kajalit on levinny eikä huulipunakaan ole ihan kohdallaan..
Murhamiehen imagolla ja lusituilla 20 vuodella ei pärjää nykygangstereiden kans jotka ei kunnioita nimiä yhtään.
Liitteet
15037115_10154882137344369_7306348227185819963_n.jpg
15037115_10154882137344369_7306348227185819963_n.jpg (74.48 KiB) Katsottu 8104 kertaa
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1240
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Muppe »

evita kirjoitti:Tos oli et aiemmin syyllistyny mm. Tapon yrityxeen ni mihkäs muuhun lisäx?
Haapaniemen tarinasta: ja raiskauksista.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Turvis
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 11:41 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Turvis »

:D Siis on ko.herra nyt "gangsteroimassa" vai ennemminkin ottavana osapuolena?

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1240
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: murha rovaniemellä 1996

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Turvis kirjoitti::D Siis on ko.herra nyt "gangsteroimassa" vai ennemminkin ottavana osapuolena?
Hän esiintyy kuvassa neuvonpidon jälkeisissä mainigeissa,olisko tuo niitä hetkiä kun "saat soittaa vielä yhden puhelun".
NS. opastetaan oikealle tielle kun vähän tuntuu harhailevan ja tekevän muita harmittavia siirtoja..
Useat tahot ovat halukkaita löytämään kaverin ja neuvottelemaan lisää...
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Vastaa Viestiin