Haulikkosurma Sodankylässä 2010

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Damien
Sherlock John Holmes
Viestit: 5265
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: (K) Poliisi varoittaa ammuskelijasta Sodankylässä

Viesti Kirjoittaja Damien » Pe Syys 18, 2009 2:48 pm

Eepä kestä.
Vedetäänkö veto käyntiin missä vaiheessa tutkintaa tulevat steroidit mukaan juttuun? :wink:
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

loneliness
Sherlock Holmes
Viestit: 3253
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Re: (K) Poliisi varoittaa ammuskelijasta Sodankylässä

Viesti Kirjoittaja loneliness » Pe Syys 18, 2009 4:36 pm

Nii, paha sanoo. Voi toki olla joku roid rage hemmolla ja viinan kanssa kun vähän huonosti sopii niin tulee vähän aggroksi. Ei mikään kovin korston näkönen hemmo ollut lehtikuvissa, mutta tiedä häntä :shock:
Paavo Arhinmäki on äijä!

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6436
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: (K) Poliisi varoittaa ammuskelijasta Sodankylässä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Joulu 30, 2009 2:09 pm

Tänään ilmestynyt Alibi kertoo Joonas Koivurannan olevan mielentilatutkimuksessa. Syytteet tulivat taposta, kahdesta törkeän ryöstön yrityksestä, tapon yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja kolmesta vahingonteosta. Rangaistusvaatimus on peräti 12 ja puoli vuotta vankeutta. Mitään motiivia teolle ei ole selvinnyt.

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: (K) Poliisi varoittaa ammuskelijasta Sodankylässä

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » Ke Joulu 30, 2009 3:55 pm

loneliness kirjoitti:Nii, paha sanoo. Voi toki olla joku roid rage hemmolla ja viinan kanssa kun vähän huonosti sopii niin tulee vähän aggroksi. Ei mikään kovin korston näkönen hemmo ollut lehtikuvissa, mutta tiedä häntä :shock:

roid ragea ei ole olemassakaan nykytutkimusten valossa,samanlailla osa ihmisistä tulee aggroiksi pelkästä alkoholista vaikka eivät olisi ikinä roinaa vetäneet,jos katsotaan väkivaltatilastoja niin varmaan yli 90% tekijöistä ei ole ikinä ottaneet hormooneja.voi melkeimpä vannoa (tätähän ei voi tutkia mitenkään) että jos suomessa tehdään noin 150 tappoa/murhaa vuodessa niin hormooneja noista on vetänyt elämänsä aikana alle 10 jos ei jopa alle 5.
ei ole olemassa yhtään tutkimusta joka vahvistaa roinan+ alkoholin tekevän ihmisestä tappajan/väkivaltaisen.

ei tarvi olla korsto vaikka roinaa,treenata voi monella tapaa.
katso hiihtäjiä,jokainen huippu on lääkinnyt itseään vahvasti monta vuotta saavuttaakseen kyseisen tason ja tulos: järjetön suorituskyky ja nopeus joka lihaksessa, vaatteet päällä ei huomaa eroa tavalliseen ihmiseen vaikka jonkun verran lihaa onkin enemmän kuin normi ihmisellä ja rasvat alempana, paitsi juha miedolla.

nyrkkeilijät treenaa yli 90% lajitreeniä joka polttaa lihaksia eikä suinkaan kasvata niitä.toki ne punttakin mutta ei kehonrakennus/voimanosto mielessä
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Harley
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: To Elo 20, 2009 8:34 pm

Re: (K) Poliisi varoittaa ammuskelijasta Sodankylässä

Viesti Kirjoittaja Harley » Ti Touko 04, 2010 9:02 pm

Kova tuomio tuli, uutinen Lapin Radion sivuilta http://yle.fi/alueet/lappi/2010/05/haul ... 55415.html

"Rovaniemeläinen mies on tuomittu 12 vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen kaikkiaan 10:stä eri rikoksesta. Rovaniemen käräjäoikeus tuomitsi miehen muun muassa taposta, tapon yrityksestä ja ryöstöjen yrityksistä. Tuomittu määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä lähes 50 000 euroa.

Humalainen Koivuranta oli muun muassa ampunut haulikolla kuoliaaksi hänen asunnossaan nukkuneen miehen, ammuskellut haulikolla kahta ihmistä kohti Sodankylässä sekä yrittänyt varastaa heidän autonsa haulikolla uhaten.

Rikokset tapahtuivat 12.9.2009.

28-vuotias mies joutuu nyt myös suorittamaan vankilassa aiemman, 60 päivän mittaisen ehdollisen vankeustuomionsa pahoinpitelystä."

Avatar
loikkari
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 652
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Haulikkosurma Sodankylässä 2010

Viesti Kirjoittaja loikkari » Su Huhti 23, 2017 9:30 am

iltasanomat.fi/Kehä ja nainen pelastivat taposta tuomitun suomalaisnyrkkeilijän
Kehä ja nainen pelastivat taposta tuomitun suomalaisnyrkkeilijän – noudatti vankilassa omaa selviytymisstrategiaa

Henkirikoksesta tuomittu Joonas Koivuranta palasi SM-kehään onnellisena miehenä.
Nyrkkeilyn SM-kilpailujen kuuluttaja kertoo katsojille, että Rovaniemen Reippaan Joonas Koivuranta iskee puolivälierässä viiden ottelun kokemuksella.

Pian kuuluttaja korjaa erheensä. Todellisuudessa Koivuranta, 34, on käynyt puolensataa nyrkkeilyottelua ja saavuttanut neljä SM-mitalia.

Virhe on ymmärrettävä, sillä Koivurannalla ehti kertyä kilpakehistä yli seitsemän vuoden tauko.

Tauon syy oli vankeustuomio. Koivuranta tappoi miehen syyskuussa 2009.

Koivurannan tarina on suomalaisten henkirikosten historiassa surullisen tuttu. Ensin tuli avioero, sitten vei viina.

– Kolme vuotta oli semmoista sahaamista ja etsimistä, Koivuranta kertoo kirkkonummelaisen hotellin lounaspöydässä.

Koivuranta pystyi silti pitämään kiinni työpaikastaan kokkina. Välillä oli hyviäkin jaksoja. Maaliskuussa 2009 Koivuranta otteli ammattinyrkkeilydebyyttinsä. Siihen hän harjoitteli selvänä.

(KUVA: Sari Gustafsson)

Juominen ei loppunut
Vähän ottelun jälkeen Koivuranta kuitenkin kaatui humalassa portaissa, ja hänen jalkansa murtui.

– Kun ei pystynyt tekemään töitä eikä treenaamaan, siinä ajatteli että tässä voi ryypätä ja juhlia, Koivuranta muistelee.

– En sitten saanut lopetettua sitä juomista, kun sairausloma loppui. Meni työpaikkakin siinä samalla.

PaluuJoonas Koivuranta hävisi perjantaina Kirkkonummen SM-kisoissa Karrar Hleilille pistein, mutta jo paluu kehään oli Koivurannalle tuulettamisen arvoinen saavutus.
PaluuJoonas Koivuranta hävisi perjantaina Kirkkonummen SM-kisoissa Karrar Hleilille pistein, mutta jo paluu kehään oli Koivurannalle tuulettamisen arvoinen saavutus. (KUVA: Sari Gustafsson)

Syyskuun 12. päivän aamuna 2009 Koivuranta ampui haulikolla kolme kertaa pään ja niskan alueelle asunnossaan nukkunutta 47-vuotiasta miestä. Tämä kuoli.

– Syytä en osaa oikein sanoa itsekään, että miksi painoin liipaisinta. Sitä on ollut niin sekaisin ja murheissaan. Sen verran raukka on ollut, että ei ole itselle tehnyt mitään vaan on toiselle purkanut sen.

Vankilassa oma selviytymisstrategia
Koivuranta tuomittiin taposta ja lyhyen pakomatkan aikana kertyneistä muista rikoksista vankeuteen 12 vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

Vankilassa Koivuranta ei tuonut nyrkkeilytaustaansa esiin. Se oli selviytymisstrategia. Hän ei halunnut, että vartijat tai toiset vangit tulisivat testaamaan häntä.

Koivuranta myöntää nähneensä vankilassa väkivaltaa. Itse hän ei tilanteisiin puuttunut eikä niistä myöskään muille puhunut.

– Pyrin noudattamaan vankilan sääntöjä sekä kirjoittamattomia vankien sääntöjä. Niiden kaksien sääntöjen välissä taiteilu auttoi pysymään poissa vaaratilanteista.

Koivuranta keskittyi vankilassa urheiluun. Tuomion loppua kohden hän alkoi myös varjonyrkkeillä, sillä haaveissa oli paluu kehään. Säkkejä vankiloissa ei ollut. Kun Koivuranta rakensi kaverinsa kanssa vaahtomuovista pistekäsineet lyöntien harjoittelemista varten, keräsivät vartijat ne pois.

Vankeusajan lopussa Koivurannan epäiltiin osallistuneen kahakkaan, ja hän joutui kärsimään tuomionsa loppuun suljetulla osastolla. Siirtyminen siviilielämään niistä olosuhteista ei ole helppoa. Vankilassa katkeroitunut Koivuranta kieltäytyi aluksi kaikesta yhteiskunnan tarjoamasta avusta.

Marraskuussa 2015 vapautunutta Koivurantaa odotti Rovaniemen linja-autoaseman pimeässä illassa yksi ystävä. Bussista laskeutui mies putkikassin ja jätesäkin kanssa. Tietoa huomisesta ei ollut.

Kihlattu löytyi netistä
Koivurannan vankeuden aikana tietotekniikka oli ottanut valtavia harppauksia. Koivuranta tutustui deittisovellus Tinderiin. Sieltä löytyi mukava ensihoitaja Anne-Mari. Nyt pari on kihloissa.

Koivuranta kertoi heti ensitapaamisella vapautuneensa juuri vankilasta.

– En tunne ketään ihmistä joka on ollut vankilassa. Kyllähän se tietty vähän mietitytti ensin. Minun mielestäni kuitenkin pitää katsoa, minkälainen se ihminen on. Eihän sille menneisyydelle kukaan mitään voi, Anne-Mari Körkkö sanoo.

(KUVA: Sari Gustafsson)

Samaan aikaan Koivuranta hakeutui takaisin nyrkkeilysalille ja otti lopulta vastaan sosiaalitoimiston tarjoaman tuen.

– Siinä vaiheessa hokasin, että kyllä minun pitää ottaa se apu vastaan ja pyytää sitä tarvittaessa. Jos en saisi tukea nyrkkeilystä, tukiryhmästä ja Anne-Marilta, olisin varmaan jo takaisin vankilassa, Koivuranta tunnustaa.

Koivuranta palasi kilpakehään viime syksynä. Nyrkkeilypiireissä kukaan ei ole karsastanut häntä.

– Se on kyllä iso asia, ja annan siitä ison kiitoksen, vaikkei sitä osaa kellekään sanoa. Se on ollut tosi tärkeä homma.

Nyt Koivurannan elämä on mallillaan. Hän asuu yhdessä kihlattunsa kanssa Keminmaalla ja työskentelee metallialan yrityksessä. Hän on oppinut arvostamaan pieniäkin arkisia asioita, kuten luonnossa oloa tai kahvin juomista.

– Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä. Kaikki on niin tunteellista. Nytkin minulla on hiki ja kylmät väreet, tuntuu niin hyvältä, Koivuranta sanoo.

Syyllisyydentuntonsakin Koivuranta on pystynyt käsittelemään. Enää hän ei ajattele tekoaan jatkuvasti, vaikka siitä ei koskaan pääsekään lopullisesti yli.

– Yritän koko ajan hyvittää sitä omalla olemisella ja tekemisellä.

Mikko Marttinen
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Muppe
Philip Marlowe
Viestit: 1243
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Haulikkosurma Sodankylässä 2010

Viesti Kirjoittaja Muppe » Su Huhti 23, 2017 11:17 am

Joonas on selviytyjä. Älä juo enää pitkiä aikoja.

Joonashan on YouTube videossa "vankivaunu" jossa muutamia vankeja haastatellaan kuljetuksessa.
Eipä ole YouTubessa enää mutta ylen elävässä arkistossa on.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/18 ... uton-matka
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Haulikkosurma Sodankylässä 2010

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ma Huhti 24, 2017 6:41 pm

Olen tuon Vankivaunu-dokumentin nähnyt pariin kertaan. Mun mielestä tää kaveri vaikutti hyvinkin vilpittömältä ja on mielestäni ansainnut toisen tilaisuuden. Jollakin lailla aika tyypillinen 80-luvulla syntynyt suomalaismies. 90-luvulla ja 2000-luvun alussa oli aika tyypillistä, että ihan tavallisista kodeistakin tulleet nuoret, etenkin pojat, ryyppäsi paljon, varasteli kaupoista, murtautui autoihin jne. Ei kaikki tietenkään, mutta oli kuitenkin selvästi yleisempää kuin nykyään ja monen sen ikäisen tällainen elämäntyyli vei mennessään ennemmin tai myöhemmin. 90-luvulla syntyneillä ongelmat on enemmän marginalisoituneet ja kasaantuneet, ja tällainen trendi näyttää jatkuvan.

Alida
Sammakkoprofessori
Viestit: 421
Liittynyt: Su Touko 14, 2017 10:04 am

Re: Haulikkosurma Sodankylässä 2010

Viesti Kirjoittaja Alida » Ti Touko 16, 2017 7:22 pm

Vankivaunu-dokumentista tämä osuus. https://www.youtube.com/watch?v=_XbZ0tOFlZY

Vastaa Viestiin