Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskella

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Totuuden Puolesta
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskella

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta » Ke Syys 20, 2017 9:13 pm

Kovaa on meno nykyisin, ei voi muuta sanoa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017091 ... 4_u0.shtml
IL-raportti Valkeakoskelta: Jopa 11-vuotiaat käyttävät ja levittävät huumeita - "taustalta löytyy häikäilemättömiä ihmisiä"

Tiistai 19.9.2017 klo 21.48

Sosiaaliviranomaisten mukaan nuorison joukossa liikkuu kannabiksen ja epämääräisten pillereiden lisäksi kovia huumeita, kuten amfetamiinia.

Paikalliseen lastenkotiin tehtiin kesällä huumeratsia.
Poliisin mukaan kiinni on jäänyt myös sekakäyttäjänuoria.
Viranomaisia huolettaa, että huumeisiin kajoavat yhä nuoremmat.

Hiipuvasta paperiteollisuudesta ja viime vuosina ei niin menestyksekkäästä jalkapallosta tunnettu Valkeakoski kamppailee tätä nykyä nuorten huumeidenkäyttäjien kanssa. Tiistai-iltapäivänä väki keskustasta katosi Hakan peliin Tehtaan kentälle.

Valkeakoskelaisnuori aloitti huumeidenkäytön 14-vuotiaana - "Uskon, ettei kyse ole vain tämän kaupungin ongelmasta"

Valkeakoskella, reilun parinkymmenen tuhannen asukkaan pirkanmaalaisessa pikkukaupungissa on kuluvan vuoden aikana painittu nuorten lisääntyneen huumeidenkäytön kanssa.

Viranomaiset ovat huolissaan, syystäkin.

Lastensuojelussa on törmätty jopa ala-asteikäisiin huumeidenkäyttäjiin ja -levittäjiin. Nuorimmillaan kyse on noin 11-12-vuotiaista.

Valkeakosken poliisiaseman esimiehen, rikoskomisario Antti Uusipaikan mukaan kyse on etupäässä kannabiksen käytöstä, mutta omistajaa ovat vaihtaneet myös amfetamiini ja huumaavat lääkkeet.

Helsingin poliisi kertoi kesällä tutkivansa valtavaa, yli 400 000 Rivotril-pillerin maahantuontivyyhtiä, ja Uusipaikan mukaan pillerit ovat löytäneet tiensä myös Valkeakoskelle.

- Kiinni on jäänyt myös sekakäyttäjänuoria. Huolestuttavaa onkin, jos pelkkä kannabis ei ole enää riittänyt, vaan on alettu käyttää myös erilaisia cocktaileja.

Ratsia laitokseen

Rikoskomisarion mukaan aineisiin kajoavat yhä nuoremmat. Kauppaa käydään kadulla ja verkossa. Monet rahoittavat omaa aineidenkäyttöään kaupustelulla.

Kaupungissa paisuvan ongelman esiin nostanut paikallislehti Valkeakosken Sanomat uutisoi syyskuun alkupuolella huumeratsiasta, jonka seurauksena neljää nuorta epäillään huumausaineiden käyttörikoksesta ja yhtä huumausainerikoksesta.

Iltalehden luotettavasta lähteestä saaman tiedon mukaan ratsia tehtiin yksityiseen lastenkotiin. Poliisi ei voi vahvistaa tietoa. Uusipaikan mukaan ratsiassa löytyi viitteitä huumeidenkäytöstä, mutta ei huumeita.

Tapaukset ovat jo siirtyneet lähes kokonaisuudessaan syyttäjälle.

- Poliisin näkökulmasta tuollainen ratsia tämänkokoisessa kaupungissa ei tietenkään ole jokapäiväistä.

Valkeakosken sosiaali- ja perhepalvelujen johtaja Soile Merilä ja perhetyön tiiminvetäjä Joni Kumlander ovat seuranneet huumeongelman kehittymistä tiiviisti kuukausien ajan. Poliisia konsultoidaan nyt matalalla kynnyksellä.

Lastensuojelu havahtui

Huumeita käytetään kaupungissa enemmän myös tilastojen valossa.

Kaksi vuotta sitten kannabikseen ja marihuanaan liittyviä huumausaineiden käyttörikoksia todettiin Valkeakoskella 13 kappaletta. Viime vuonna vastaavia rikoksia oli kahdeksan. Tänä vuonna määrä oli jo syyskuun alkuun mennessä 25.

Poliisin mukaan lastensuojelun madaltunut ilmoituskynnys selittää nousua osaltaan, mutta huumeita vaikuttaa myös olevan helpommin saatavilla.

Tiistaisena iltapäivänä kaupungin sosiaali- ja perhepalvelujen johtaja Soile Merilä ja perhetyön tiiminvetäjä Joni Kumlander ovat juuri palanneet poliisin kanssa pidetystä palaveristä. Viime kuukausina kaupungin viranomaiset ovatkin pitäneet yhteyttä tavallista tiiviimmin.

- Lastensuojelussa ilmoituskynnystä on nyt huomattavasti laskettu, jos nuoren epäillään käyttävän huumeita. Heille pitää välittää viesti, että näin ei voi toimia, Merilä kertoo.

Kumlanderin antaman vertauksen mukaan kannabiskokeilut vaikuttavat olevan nuorison parissa nykyisin yhtä yleisiä kuin ensimmäiset tupakkahenkoset yläasteella koulun nurkalla. Myös sosiaalipuolen väki tietää, että pikkukaupungissa on epämääräisten pillereiden ja kannabiksen lisäksi liikkeellä myös kovia huumeita, kuten ekstaasia ja metamfetamiinia - oikeastaan kaikkea mahdollista.

- Ei lasten kautta pitäisi liikkua mitään huumeita, vaan puuttumisessa pitää olla ihan nollalinja. Yksikään lapsi ei myöskään tuosta vain lähde mukaan noihin kuvioihin, vaan aina löytyy joku joka vetää mukaan. Taustalta löytyy häikäilemättömiä ihmisiä, Kumlander sanoo.
Rikoskomisario Antti Uusipaikan mukaan huumeiden kylkiäisenä nuoret ajautuvat usein rikosten tielle. Kannabiksen käytön lisääntyminen on poliisin mukaan valtakunnallinen suuntaus.

Kiireellisiä sijoituksia

Valkeakoskella on kuluvan vuoden aikana tehty lähes 20 kiireellistä sijoitusta lastensuojelussa. Merilän mukaan määrä on suuri paikkakunnan kokoon nähden. Luvussa on mukana sekä nuorten että vanhempien päihteidenkäytöstä johtuvia sijoituksia.

Hän painottaa, että kiireellisesti sijoitettavan alaikäisen on oltava "todellisessa vaarassa" oman itsensä tai kodin olosuhteiden vuoksi. Teini-ikäiset viedään tällaisessa tilanteessa tavanomaisesti perhetukikeskuksiin.

Sosiaaliviranomaiset näkevät epäkohdan siinä, että päihdekuntoutusta tarvitsevat nuoret eivät helposti pääse asianmukaiseen hoitopaikkaan eli hoitamaan riippuvuuttaan. Vaikka nuori sijoitettaisiin hetkeksi, lipsahdusvaara vanhoihin kuvioihin on myöhemmin hyvin mahdollinen.

- Jos 15-vuotias on käyttänyt huumeita vaikkapa neljän vuoden ajan ja on jo koukussa, niin lähtökohdat avun antamiseen ovat siinä vaiheessa jo huomattavasti vaikeammat, Kumlander sanoo.

Sosiaaliviranomaisten mielestä myös vanhempien tietoisuuden huumeidenkäyttöön viittaavien merkkien osalta soisi kasvavan, vaikka harvalle tulisi edes mieleen, että 11-12-vuotiaalla voisi olla mitään tekemistä kiellettyjen aineiden kanssa.

Valkeakoskelta on viime aikoina löydetty nuorison suosimaa kannabista kotietsinnöissä. Rikoskomisario Antti Uusipaikan mukaan omin käsin kyhätyissä lamppu- ja kasteluviritelmissä on usein tulipalon tai vesivahingon vaara.

"Kuulostaa sairaalta"

IL vieraili tiistaina myös kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa nuorisotila Tyrmässä.

Paikalla olleista noin 14-16-vuotiaista nuorista moni oli lukenut kaupungin huumetilannetta koskevia uutisia ja keskustellut aiheesta kavereiden kanssa jonkin verran.

Aihe tuntuu kiinnostavan enemmän poikia kuin tyttöjä.

- Kuulostaa sairaalta, jos jo 11-vuotiaat käyttävät, toteaa 16-vuotias poika.

Toinen puolestaan huomauttaa, ettei tilanteessa ole oikeastaan mitään uutta: nuoret ovat tienneet huumausaineiden röyhähdyksestä jo vuoden päivät.

- Kyllä huumeita saisi helposti, ihan yhdellä puhelinsoitolla, hän toteaa.

Poliisin näkökulmasta huumekaupan valvontaa on vaikea tehdä, jos kentälle ei liikene työntekijöitä. Uusipaikan mukaan poliiseja onkin liian vähän huumausainerikosten tehokkaaseen kenttävalvontaan.

Viranomaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että pinnan alla muhinut ongelma on nyt saatu päivänvaloon ja sitä kitketään yhteisvoimin poliisin, nuoriso- ja sosiaalitoimen kanssa.

- On hirveän surullista, jos jo 15-vuotias käyttää huumeita niin paljon, että se tulee vaikuttamaan koko loppuelämään. Luvassa voi olla syrjäytymis- ja vankilakierre. Monesti taustalla on sosiaalista perimää. Vanhempien pitäisikin saada apua jo silloin, kun lapset ovat pieniä, Merilä sanoo.

SANNI MATTILA
[email protected]
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

napalanko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 248
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja napalanko » Ke Syys 20, 2017 10:24 pm

Kiitos ay-punikeille j.ahonen etunenässä

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2293
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Ke Syys 20, 2017 10:36 pm

Ongelmanuoret ja ongelmaperheiden nuoret/lapset ovat kautta aikojen käyttäneet huumeita, alkoholia, tupakkaa ja sellaista 11-12v iästä lähtien. Ja osa kouluttautuu heistä pesunkestäviksi nisteiksi. Ehkä tuo on uusi asia Valkeakoskella, mutta Helsingissä, tai Tampereella ei.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

taukki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 180
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja taukki » Ke Syys 20, 2017 10:47 pm

No, näin kantasuomalaisista kun puhun niin melko kovasti puututaan joillakin paikkakunnilla näihin kun lehdistä lukenu näitä juttuja ja videoita youtubesta katsonu. Mutta ihmettelen tosin tässä lähikuntieni toimintaa että vähä saa präiskiä aseilla ja huumeita vanhemmat käyttää eikä lapsia oteta huostaan. No pienillä kunnilla kai eri juttu, uskaltavatko puuttua tai tahtovatko. Mitä voi odottaa jos ei edes lapsen oppivelvollisuutta uskalleta mennä toteamaan.

Mutta mitä ite tuohon Il-reportaasiin tulee niin eiköhän ne näitä matuja ole kun rivotril mainittu. Tietääkö näille edes sosiaalijärjestelmä tehdä mitään, väki ilman papereita douppaa muksunsa jotka kantaa toreilla kymmentä purkkia trivotrilejä ku kerjäläismamma kauppaa sitä yhtä, isännät vartioi sitte ympärillä että kaupat tapahtuu rehdisti.

70e yks kopio rivotril purnukka vaihtaa romanimummolta omistajaa, nii lapsukainen tuo uuden kouraan. Diilaavat kyllä paljo muutakin mutta näin se homma toimii. Näillehän ei voida tehdä muutaku järjestää yhteinen asunto ku matuja ovat.
Viimeksi muokannut taukki, Ke Syys 20, 2017 11:01 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

janita
Nikke Knattertton
Viestit: 861
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja janita » Ke Syys 20, 2017 10:59 pm

Valkeakoski on sairain paikkakunta, jossa olen koskaan käynyt.

Joka toinen vastaantulija on enemmän tai vähemmän poliisin kanssa tekemisissä. UB pyörittää yöelämää (omistaa välikäsien kautta), on pimeiden aseiden kauppiasta, tauluväärentäjää ja varastetun taiteen jemmaajaa (julkisuudessa olleiden lisäksi). Huumeita on ihan kaikkialla. Ei niihin esim pk-seudulla törmää, mutta tuolla ei voi edes välttyä näkemästä.

Paikallisesta poliisista näkee, ettei resursseja ole. Muutamat tietyt ihmiset pyörittävät kaikkea, mutta teettävät likaisen työn kaikilla päihdeorientoituneilla onnettomilla, eivätkä siksi jää kiinni ja homma jatkuu.

Toi on oikeesti aivan hullu pitäjä. Ne elää siellä jossain vuosikymmenten takaisessa vasemmistoaatteessa ja pitää porvareina niitä joilla on omistusasunto tai omakotitalo (huolimatta siitä että se talo on joku 100m2 mallia sama kuin naapurilla ja max 600m2 tontilla).

Koko kunnassa ei ole mitään muuta kaunista kuin järvimaisemat, Sääksmäen silta ja kirkko sekä Voipaalan taidemuseo. Kukaan lapsi ei selviä taatusti ala-asteikäistä edemmäs näkemättä huumeita.

Olen käynyt kyseisellä paikkakunnalla joku 5 krt ja olen omin silmin nähnyt tuon kaiken kuvaamani. Tuntuvat siellä pitävän tuota kaikkea aivan normaalina. Ja kyllä olen jutellut paikkakunnan poliisin kanssa useammankin kerran havainnoistani ja puolestani havainnut miten kädettömiä ovat.

Niin ja paikkakuntalaisilla kakaroilla luokkaa 10v on facebook-kavereina näitä UB-hemmoja.

taukki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 180
Liittynyt: Ti Huhti 30, 2013 2:32 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja taukki » Ke Syys 20, 2017 11:11 pm

janita kirjoitti:Valkeakoski on sairain paikkakunta, jossa olen koskaan käynyt.

Joka toinen vastaantulija on enemmän tai vähemmän poliisin kanssa tekemisissä. UB pyörittää yöelämää (omistaa välikäsien kautta), on pimeiden aseiden kauppiasta, tauluväärentäjää ja varastetun taiteen jemmaajaa (julkisuudessa olleiden lisäksi). Huumeita on ihan kaikkialla. Ei niihin esim pk-seudulla törmää, mutta tuolla ei voi edes välttyä näkemästä.

Paikallisesta poliisista näkee, ettei resursseja ole. Muutamat tietyt ihmiset pyörittävät kaikkea, mutta teettävät likaisen työn kaikilla päihdeorientoituneilla onnettomilla, eivätkä siksi jää kiinni ja homma jatkuu.

Toi on oikeesti aivan hullu pitäjä. Ne wlää siellä jossain vyosikymmententakaisessa vasemmistoaatteessa ja nykypäivän ihmiset pitää porvareina niitä joilla on omistusasunto tai omakotitalo (huolimatta siitä että se talo on joku 100m2 mallia sama kuin naapurilla ja max 600m2 tontilla).

Koko kunnassa ei ole mitään muuta kaunista kuin järvimaisemat, Sääksmäen silta ja kirkko sekä Voipaalan taidemuseo. Kukaan lapsi ei selviä taatusti ala-asteikäistä edemmäs näkemättä huumeita.

Oöen käynyt kyseisellä paikkakunnalla joku 5 krt ja olen omin silmin nähnyt tuon kaiken. Tuntuvat siellä pitävän tuota kaikkea aivan normaalina.

Niin ja paikkakuntalaisilla kakaroilla luokkaa 10v on facebook-kavereina näitä UB-hemmoja.
No siis ympäristö missä jossa ennenvanhaan oli alkoholia ja väkivaltaa nyrkkiemerkeissä on menny siihen että vyöllä on mutkaa, 10 sekopäätä kaveria jotka enemmän tai vähemmän aineissa niin ole siinä nyt päämiehenä näyttämässä naamassa sosiaaliviranomaisena vaikka poliisin avustuksella. Turpaan saat ja paskaa myöhemmin, vaikka et itse nii vaikka jälkikasvulle, ystäville tai muille läheisille. Mun mielestä nämä ongelmat pitäs jo ratkasta tuolla käräjillä/hovissa, tehdä siis selväksi että tapaamisoikeudet rajattu/kielletty. Ei tarvi erikseen mennä lapsia hakemaan.

Ja todellaki nämä huumeidenkäyttäjät/välittäjät...aseiden kans heilujat menettää tapaamisoikeuden lapsiinsa/vanhempiinsa. Lähestymiskielto ja linnaan rikkomuksista.

janita
Nikke Knattertton
Viestit: 861
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja janita » Ke Syys 20, 2017 11:14 pm

^Tuolla saisi joka toiselta ottaa jälkikasvun huostaan. Paikkakunnan sossutätikin on nykyään rikollisen (ei kylläkään kovista tuomitun, mutta sellaisen jolla on pienet haparoivat näppinsä seassa jokaisessa paikkakunnan soosissa) rengastama, mutta älysi muuttaa pk-seudulle, missä puolisoa ei vielä tunneta. Varmaan Kelalla töissä.

Yhdenkin paikallisen huumejakelijan sisko on poliisi. Pienet piirit ja kun on muutenkin resurssipulaa, voidaan helposti hutkia tutkimisen sijaan sieltä mistä tuntuu sopivalta.

vempele
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 673
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja vempele » To Syys 21, 2017 3:38 am

janitan 5 kertaa voidaan laskea yksittäistapaukseksi.
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä

sarianna
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 6:33 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja sarianna » To Syys 21, 2017 9:00 am

janita kirjoitti:Valkeakoski on sairain paikkakunta, jossa olen koskaan käynyt.

Joka toinen vastaantulija on enemmän tai vähemmän poliisin kanssa tekemisissä. UB pyörittää yöelämää (omistaa välikäsien kautta), on pimeiden aseiden kauppiasta, tauluväärentäjää ja varastetun taiteen jemmaajaa (julkisuudessa olleiden lisäksi). Huumeita on ihan kaikkialla. Ei niihin esim pk-seudulla törmää, mutta tuolla ei voi edes välttyä näkemästä.

Paikallisesta poliisista näkee, ettei resursseja ole. Muutamat tietyt ihmiset pyörittävät kaikkea, mutta teettävät likaisen työn kaikilla päihdeorientoituneilla onnettomilla, eivätkä siksi jää kiinni ja homma jatkuu.

Toi on oikeesti aivan hullu pitäjä. Ne elää siellä jossain vuosikymmenten takaisessa vasemmistoaatteessa ja pitää porvareina niitä joilla on omistusasunto tai omakotitalo (huolimatta siitä että se talo on joku 100m2 mallia sama kuin naapurilla ja max 600m2 tontilla).

Koko kunnassa ei ole mitään muuta kaunista kuin järvimaisemat, Sääksmäen silta ja kirkko sekä Voipaalan taidemuseo. Kukaan lapsi ei selviä taatusti ala-asteikäistä edemmäs näkemättä huumeita.

Olen käynyt kyseisellä paikkakunnalla joku 5 krt ja olen omin silmin nähnyt tuon kaiken kuvaamani. Tuntuvat siellä pitävän tuota kaikkea aivan normaalina. Ja kyllä olen jutellut paikkakunnan poliisin kanssa useammankin kerran havainnoistani ja puolestani havainnut miten kädettömiä ovat.

Niin ja paikkakuntalaisilla kakaroilla luokkaa 10v on facebook-kavereina näitä UB-hemmoja.
Ohhoh, asunpa kamalassa paikassa! :lol:
Koskilaisena en ole huomannut huumeongelmaa katukuvassa. En silti väitä, etteikö sitä olisi. Omat lapset ovat nuorten valtavasta huumeongelmasta huolimatta saaneet hyvät alut elämilleen, eikä ongelmia huumeiden tai muiden päihteiden kanssa ole koskaan ollut. Mutta joo, se kaveripiiri tietysti sanelee paljon. Ja kotoahan se paljolti on kiinni, mihin suuntaan nuori elämässään suuntaa.

Täysi Purenta
Helen Mirren
Viestit: 1483
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta » To Syys 21, 2017 4:51 pm

Ei tuo yksin Valkeakosken ongelma ole. Lastensuojelu kaikkialla Suomess tietää että huumevälittäjät tahtovat kauhean mielellään näitä alle 15-vuotiaita koukkuunsa. Näitä kun ei leivätön pöytä uhkaa vaikka jäisivät kiinni millaista lastia kuskatessaan. Ja jos nuori on jo valmiiksi sosiaalihuollon rattaissa, ei hänelle voi enää seurata mitään sen kummempaa.
Mitä nuorempina nämä saa koukkuun, sen pidempi on aika minkä he ehtivät toimia ennenkuin täyttävät sen maagisen 15 ja alkavat joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Alakoululainen pirinisti ei ole kaunis näky ja niin pienen, aivoiltaan vielä kehitysvaiheessa olevan kuntouttaminen on juttuja joihin ei ole varmaan edes olemassa valmista toimintamallia. Saati että olisi jokin jemma-niminen paikka mihin heidät voisi lähettää.

Nippu
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 4:07 pm

Re: Ratsia lastenkotiin ja 11-v huumekauppiaita Valkeakoskel

Viesti Kirjoittaja Nippu » Pe Syys 22, 2017 10:51 am

Olen ollut työn puolesta Valkeakosken lastensuojelun kanssa tekemisissä ja todennut siinä yhteydessä, ettei missään muussa työssä voi olla noin ammattitaidotonta väkeä täydellä palkalla. Mietin kovasti, onko kaikkien kuntien lastensuojelun sossut näin avuttomia, mutta itsetietoisia kukkahattuja, vai onko tämä vain Valkeakosken ongelma. Ainakin vaihtuvuus on siellä suurta, ne kaksi typerintä hyypiötä eivät enää Koskissa työskentele. Toivon, että Valkeakoski on saanut parempia tilalle, mutta valitettavasti nämä kaksi ovat todennäköisesti samassa työssä jossain muualla... Viiden vuoden sisällä varmaan nähdään sitten taas vaikutukset siellä uudessa kunnassa.

En siis tiedä, mikä tässä on syy ja mikä seuraus, mutta epäilen vahvasti, että ammattitaidoton sosiaalityö voi olla suuressakin osassa noiden ongelmien kehittymisessä.

Vastaa Viestiin