Sivu 1/1

Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ma Marras 05, 2018 1:29 pm
Kirjoittaja Miettijä
Poliisi pyytää havaintoja nuorisoporukasta – jalkapalloa pelannutta koulupoikaa lyötiin kasvoihin

Julkaistu: 5.11. 11:19

Yläkouluikäistä poikaa pahoinpideltiin Uudessakaupungissa lauantaina. Poliisi pyytää havaintoja nuorisoporukasta.

Poika oli pelaamassa jalkapalloa kavereidensa kanssa, kun kentän laidalle oli tullut pojille tuntematon nuorisoporukka.

Poikien jalkapallo oli ilmeisesti osunut yhteen paikalle tulleeseen nuoreen, minkä jälkeen kyseinen nuori löi poikaa kasvoihin. Poliisin mukaan pojan vammat eivät ole vakavat.

Tapahtumaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Nuorisoporukan jäsenet puhuivat asianomistajan ja paikalla olleen todistajan mukaan melko hyvää suomea. Porukassa oli neljä tai viisi henkilöä. Yksi porukan jäsenistä oli tyttö ja muut poikia. Tytöllä oli päällään pinkki takki ja epäillyllä oli päällään maastokuvioinen takki ja kasvojen edessä vaalea liina. Porukan yhdellä jäsenellä oli päällään shortsit ja T-paita.

Tapahtuman jälkeen nuorisoporukka oli poistunut Syrjäkadun suuntaan.

Poliisi pyytää jotain asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä Uudenkaupungin poliisipäivystykseen virka-aikana puhelimitse ma-to numeroon 0295 417 476 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

IS
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005888819.html

Etevästi sanottu kyllä tuo, että pahoinpitelijät puhuivat melko hyvää suomea.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ma Marras 05, 2018 1:40 pm
Kirjoittaja poikani
Edes kantasuomalaiset eivät enää puhu melko hyvää suomea.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ma Marras 05, 2018 2:59 pm
Kirjoittaja Vato
Kuulostaa keppostelijalta tai niiden jälkukasvulta, näistä moni puhuu edelleen huonosti Suomea vaikka jo pitkään loisittu täällä, ja tämä periytyy jälkikasvullekkin sit kotioloissa.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ma Marras 05, 2018 5:09 pm
Kirjoittaja Rorschach
Onpa ollut järjen jättiläisiä taas liikenteessä, jos tapahtumat ovat oikeasti menneet juuri noin. Eli seisoskellaan jalkapallokentän reunalla ja kun pallo osuu, tempaistaan turpaan? Onhan noita raivoajia toki olemassa, mutta kyllä tuon tyyppisille pitäisi jonkinlaista pakkoterapiaa tai järjenkäytön opetusta antaa. Lisäksi yksi oli liikkeellä marraskuussa shortseissa ja t-paidassa. Ovatko kyseessä grönlantilaiset maahanmuuttajat vai mistä pitää tulla, että tarkenee tuollaisissa varusteissa?

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ti Marras 06, 2018 2:33 am
Kirjoittaja John Kimble
Eiköhän tässä ole ollut suomalainen suvakkipatja kolmen-neljän ruskean musulmaanin seurueessa.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ti Marras 06, 2018 11:00 am
Kirjoittaja True
John Kimble kirjoitti:Eiköhän tässä ole ollut suomalainen suvakkipatja kolmen-neljän ruskean musulmaanin seurueessa.
Joku läski yh-äiti joka ei muuta saa.


Melko hyvin suomea puhuva, mikä ihmeen tuntomerkki tuo on??Jenkeissäkin sanotaan ihan suoraan että musta, valkoinen, mexikaani, aasialainen jne. Kyllä on ihme touhua kun poliisi ei saa sanoa suoraan niinkuin asiat on.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ke Marras 07, 2018 5:04 pm
Kirjoittaja DemlaMinfo
Poliisi siis etsii kolmea, tai neljää Uusikaupunkilaismiestä ja heidän seurassaan ollutta alaikäistä matupatjaa.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: La Marras 17, 2018 1:33 am
Kirjoittaja poikani
Turun Sanomat kirjoitti:Poliisi selvitti koulun pihalla tapahtuneen pahoinpitelyn Uudessakaupungissa

PAIKALLISET Turun Sanomat 14.11.2018 15:34

Poliisi on päättänyt pyhäinpäivänä Uudenkaupungin Hakametsän koulun pihalla tapahtuneen pahoinpitelytapauksen tutkinnan. Tilanteessa 14-vuotias poika löi 13-vuotiasta poikaa kasvoihin.

Poliisi tarkentaa, että lyöjä ei kuulunut nuorisoporukkaan, kuten aiemmin tiedotettiin, vaan kentän laidalle saapui joukko lapsia. Joukkoon kuului kaksi päiväkoti-ikäistä lasta sekä kolme kouluikäistä lasta, iältään 9-14-vuotiaita.

Poliisin mukaan tilanne kärjistyi, kun muutamat lapset huusivat ja esittivät vierasmaalaisuuteen liittyviä epäasiallisia asioita. 9-vuotiaaseen lapseen on väitetty myös kohdistuneen lievää väkivaltaa.

Uuden poliisitiedotteen mukaan lapset pelasivat kentällä koripalloa toisen lapsijoukon saapuessa paikalle. Aiemmin poliisi kertoi tilanteen kärjistyneen, kun poikien jalkapallo osui paikalle tulleeseen nuoreen.
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... aupungissa

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: La Marras 17, 2018 11:03 am
Kirjoittaja On Anoi Kaa
On nuorisoporukkaa, lapsijoukkoa ja "vierasmaalaisuuteen liittyviä epäasiallisia asioita". 14-vuotias on lyönyt 13-vuotiasta ja 9-vuotiasta väitetään pahoinpidellyn, mutta uutisen perusteella tälle ei ole tekijää. Ja miten tämä kuuluu ymmärtää?
Poliisi tarkentaa, että lyöjä ei kuulunut nuorisoporukkaan, kuten aiemmin tiedotettiin, vaan kentän laidalle saapui joukko lapsia.
Ymmärrän tuon ehkä niin, ettei lyöjä kuulunut "nuorisoporukkaan", vaan "lapsijoukkoon" - onko noilla sanoilla joku piilomerkitys vai mitä tuolla ajetaan? Jos ei kuulunut lapsijoukkoon tai nuorisoporukkaan, niin eikö voisi kirjoittaa, että pahoinpitelijä oli yksinäinen nyrkkisankari, joka tosin vaan puolustautui rasistipaskalasten vyöryttämältä hyökkäykseltä ja hän on poliisin tiedossa (mutta onko ja hakkasiko vai puolustiko tota nuorinta piestyä penikkaa, sitä uutinen ei kerro?).

Uutinen on jatkoa median pelolle puhua totta ja selkeästikin sitä vielä, mutta hienoa hupailujargonia kyllä muuten lukemiseksi tänne. Kuinka vaikeaa on kirjoittaa lasten pahoinpitelystä siten, ettei luo tarvetta/mahdollisuutta tähän mitä juuri tein?

Turun sanomien toimittelija voisi katsoa viestintäopin mallia poliisitiedotteesta, mistä sekoilunsa on kasaan virkannutkin:
Uudenkaupungin poliisi on selvittänyt pyhäinpäivänä 3.11.2018 Hakametsän koulun pihalla tapahtuneen pahoinpitelyn

14.11.2018 klo 13.48
Lounais-Suomi

Tutkinnassa on selvinnyt, että viiden murtaen suomea puhunvan suomalaislapsen joukko oli ollut pelaamassa koripalloa ja leikkimässä Hakametsän koulun pihalla pyhäinpäivänä. Kaksi lapsista on päiväkoti-ikäisiä (5- ja 6 -vuotiaita) ja kolme kouluikäisiä (9- 11- ja 14 -vuotiaita). Kyseessä ei siis ollut alkutietojen mukainen ja poliisin aiemmin tiedottama nuorisopurukka, vaan joukko lapsia.

Paikalla oli ollut useita uusikaupunkilaislapsia, joista muutamat olivat huutaneet ja elein osoittaneet toisille lapsille vierasmaalaisuuteen liittyviä epäasiallisia asioita. 9-vuotiaaseen lapseen on väitetty kohdistuneen myös lievää väkivaltaa. Tilanne oli kärjistynyt ja 14 -vuotias lapsi oli lyönyt uusikaupunkilaista 13 -vuotiasta lasta, aiheuttaen lieviä vammoja.

Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä. Poliisin osalta tutkinta on päättynyt.
Poliisi

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: La Marras 17, 2018 11:32 am
Kirjoittaja Rubiskreebeli
Onkohan kyseessä ollut savolaismurre vai mikä? No, onneksi eivät sentään käyttäneet slangisanoja tai muita vielä voimakkaampia tehokeinoja. Siinähän olisi voinut käydä vielä hassummin.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ma Marras 19, 2018 7:09 am
Kirjoittaja RagLV2
Tragikoomisia nykyään nämä tuntomerkit.

Re: Yläasteikäinen poika pahoinpideltiin Uudessakaupungissa

Lähetetty: Ti Marras 20, 2018 6:56 pm
Kirjoittaja jepulis82
Täähän on vanha keeneritaktiikka. Kun jäädään kiinni rikoksesta, muistetaan aina mainita että rikoksen uhri huuteli rasistisesti. Siitä saa keeneri säälipisteitä ja ymmärrystä, vaikka vähän vetäiskin lasta pataan.

Tämä taktiikka siis toimii edelleen Suomessa vuonna 2018. Voi, voi. :roll: