Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
meitzi
Komisaario Köster
Viestit: 1754
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ti Joulu 17, 2019 1:14 am

Chikatilo kirjoitti:
Ma Joulu 16, 2019 11:17 pm
Laki ei itse asiassa tunnusta "meidän perhekäsitystämme"
No ompas vitun yllättävää. En aio jatkossakaan kirjoittaa lakitekstiä.
OscM kirjoitti:
Ma Joulu 16, 2019 11:33 pm
Jossain turvapaikanhakijoita koskeneessa artikkelissa mainittiin, että Suomi ei tunnusta ainakaan alle 16-vuotiaiden aviolittoja (enää siis, aiemmin ilmeisesti kyllä). Eli jos tällainen perhe saapuisi, kuuluisi periaatteessa 13-15-vuotias vaimo/äitikin lastensuojelun piiriin. Muutenhan kyse olisi ikään kuin laillistetusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Aviopuolisona ei lapsen puolisoa yhdistetä, mutta lapsensa isä se ei lakkaa olemasta siksi, ettei täkäläinen lainsäädäntö liittoaan tunnusta.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Alex Smith
Aloitteleva dekkari
Viestit: 524
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Alex Smith » Ti Joulu 17, 2019 8:04 am

Pääkaupunkiseudulla asuvat. Koska naapuriisi ilmestyy suomea puhuva mulatti, pikku muslimipaske? Ja äitinä suomea puhuva haiseva kaapuakka?

Nimet ja osoitteet voi ilmoittaa nettiin, jotta muut voivat tehtailla lasuja ja lapsi saadaan erotettua kaapuakasta!

Sitten kun lapsi turvassa, voidaankin pukeutua kaapuun ja käydä vierailulla. Kaapuun pukeutuneena olet koskematon ja voit vapaasti toteuttaa "uskontoasi"
Likeavirgin kirjoitti: ↑
Jos valkoisia on 5 krt enemmän kuin mustia niin poliisi on ampunut todella paljon enemmän mustia suhteessa valkoisiin. Jotta suhde olisi edes sama olisi valkoisia pitänyt kuolla yli 1150kpl. Ei ihme, että ihmiset ovat raivoissaan.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1318
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Joulu 17, 2019 9:00 am

Muista Pohjoismaista poiketen Suomi päätti hakea terroristeja kotiin. Ikävimmät päätökset onnistuttiin työntämään sittenkin virkamiehille, joilla ei tietenkään oikeaa osaamista tai riittäviä tietoja vaarallisuusarvioon.

Vuoden 2015 jälkeen toiminta on ollut aivan uskomatonta. Jo puuromielenosoituksen olisi pitänyt riittää poikien kotimatkaan, mutta kun edes laajat raiskausaallot ja terrori-isku eivät opeta mitään.

Mutta nyt siis haetaan verorahoilla terroristeja kotiin - ja jotkut kutsuvat sitä jämäkkyydeksi.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1318
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Joulu 17, 2019 9:06 am

Alex Smith kirjoitti:
Ti Joulu 17, 2019 8:04 am
Pääkaupunkiseudulla asuvat. Koska naapuriisi ilmestyy suomea puhuva mulatti, pikku muslimipaske? Ja äitinä suomea puhuva haiseva kaapuakka?

Nimet ja osoitteet voi ilmoittaa nettiin, jotta muut voivat tehtailla lasuja ja lapsi saadaan erotettua kaapuakasta!

Sitten kun lapsi turvassa, voidaankin pukeutua kaapuun ja käydä vierailulla. Kaapuun pukeutuneena olet koskematon ja voit vapaasti toteuttaa "uskontoasi"
Kuten yleensäkään Suvaitsevaisto ei osannut miettiä asioita yhtään pidemmälle ihmisoikeuksia horistessaan. Ennakkoluuloille on valettu luja pohja: ennen saattoi aika hyvin luottaa, että Pitskun jätesäkkiyhteisössä ei sentään terroristeja ollut - eipä voi enää.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2212
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ti Joulu 17, 2019 9:51 am

https://yle.fi/uutiset/3-11120768
Tutkija al-Holin lasten palauttamisesta: “Lastensuojelua ei saa valjastaa politiikantekoon”
Terrorismintutkija ja perheoikeuden tohtori A-studiossa: Jokaisen al-Holin lapsen ja aikuisen tapaus on harkittava yksilöllisesti.
Hallitus päätti tänään, että al-Holin leirin suomalaislapset tulee kotiuttaa niin pian kuin mahdollista. Viranomaiset harkitsevat jokaisen henkilön kotiuttamista tapauskohtaisesti.

Pääministeri Sanna Marin esitteli hallituksen kymmenkohtaisen päätöksen maanantaina illansuussa.

Maanantain A-studiossa terrorismintutkija Leena Malkki ja perheoikeuden tutkijatohtori Sanna Mustasaari keskustelivat hallituksen linjauksesta, jota molemmat pitivät odotusten mukaisena.

Malkki huomautti, ettei hallituksen asettama linja juurikaan eroa muiden länsimaisen linjauksista.

– Lastenoikeudet ovat olleet kaikilla mailla ensisijalla.

Politiikka pidettävä etäällä lastensuojelusta
Tutkijatohtori Sanna Mustasaari piti ongelmallisena sitä, jos poliittiseen ongelmaan lähdetään etsimään ratkaisua lastensuojelun periaatteita taivuttamalla.

– Eli jos ei haluta poliittisesti ottaa näitä äitejä takasin ja lähdetään ikään kuin lastensuojelusta etsimään oikeusperusteita sellaiselle päätökselle. Näin ei missään nimessä soisi meneteltävän.
Studiossa väläytettiin myös kiireellisen sijoituksen(siirryt toiseen palveluun), siis lasten nopean, väliaikaisen huostaanoton mahdollisuutta sillä aikaa, kun varsinaista huostaanottopäätöstä harkitaan.

Kiireellinen sijoitus vaatisi, että lapsi on välittömässä vaarassa vanhempansa taholta. Mustasaaren mielestä sitä voi olla vaikeaa osoittaa leirioloissa, vaikka tilanne itsessään leirillä on lapsille vaarallinen.

– Jos on mahdollisuus auttaa sekä äitiä että lasta, niin kovin summittainen arvio siitä, että sen lapsen siellä oleminen on äidin syytä, ei perustele kiireellistä huostaanottoa. Sen sijaan jos on joku syy, miksei voida äitiä auttaa, niin tottakai silloin lapsen sijoittaminen on vaihtoehto, Mustasaari pohti.

Turvallisuusriski täytyy arvioida yksilöllisesti
Terrorismitutkija Leena Malkki muistutti, etteivät leirillä olevat suomalaiset ole mitenkään yhtenäinen ryhmä, eikä heistä tulisi tehdä oletuksia joukkona.

– Paljon on ollut sellaista ajatusta ilmassa, että nämä naiset tulevat automaattisesti jatkamaan jihadistiseen toimintaan osallistumista Suomessa. Sellaista automaattista uskomusta on vaikea allekirjoittaa, vaikka riski tietenkin on olemassa, Malkki kertoi.
Mahdollisen turvallisuusuhan minimoimiseksi Malkki kehotti viranomaisia harkitsemaan yksilökohtaisesti, keitä voidaan kotiuttaa. Myös tuki- ja valvontatoimet Suomeen palaavien osalta tulisi harkita yksilöllisesti.

– On hyvä pitää mielessä, että me emme puhu hirveän monesta ihmisestä, eikä sellaisista jihadistisen toiminnan muodoista, joita me ei oltaisi Suomessa nähty jo aikaisemmin.

Malkki muistutti myös, ettei turvallisuusriski poistu, jos leirillä olevat naiset jätetään palauttamatta.

– Turvallisuusnäkökulmasta nollariski-ratkaisua ei ole olemassa. Jos naiset ja heidän lapsensa jäävät sinne, he ovat edelleen osa sitä konfliktia. Jos ISIS voimistuu, he voivat liittyä siihen mukaan ja mahdollisesti kohdistaa sieltä propaganda- ja värväystoimintaa myös Suomeen.

Katso koko keskustelu Areenasta. https://areena.yle.fi/1-4584850?autoplay=true
Kyllä nollariskin ratkaisukin on olemassa, sekin olisi pitänyt toteuttaa jo hyvissä ajoin.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5208
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Joulu 17, 2019 3:23 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000634 ... ml?ref=rss
Supon päällikkö: Isis-äidit olisivat Suomessa suurempi uhka kuin Syyrian leirillä
Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mukaan kumpaankin vaihtoehtoon sisältyy riskejä, mutta Suomeen palatessaan Isis-naiset ja heidän teini-ikäiset lapsensa muodostaisivat todennäköisesti suuremman uhan kuin al-Holin leirille jäädessään.

SUOMEEN mahdollisesti palaavat Isis-terrorijärjestön taistelijoiden vaimot ovat Suojelupoliisin mukaan lähtökohtaisesti uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Supon päällikön Antti Pelttarin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokainen niin kutsutun Isisin kalifaatin alueella asunut nainen muodostaisi uhan Suomelle.

– Jokainen arvioidaan erikseen tapauskohtaisesti, Pelttari korosti tiistaina Helsingissä järjestetyn seminaarin yhteydessä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus linjasi maanantaina, että al-Holin leirillä Syyriassa olevat lapset valmistaudutaan tuomaan turvaan Suomeen. Hallituksen mukaan auttamisvelvollisuus ei sen sijaan koske alueelle vapaaehtoisesti menneitä aikuisia eli toisin sanoen lasten äitejä.

Joissakin tapauksissa lapsen edun voidaan kuitenkin katsoa vaativan myös äidin tuloa Suomeen. Lisäksi Suomen kansalaisina äideillä on oikeus palata halutessaan kotimaahansa omin avuin.

Lue lisää: Hallitus pyrkii kotiuttamaan suomalaislapset al-Holin leiriltä Syyriasta

SUOMESSA on viime päivinä keskusteltu myös siitä, kumpi on suurempi riski: al-Holin leirille mahdollisesti jäävät äidit ja lapset vaiko Suomeen palaavat lapset ja äidit?

Suojelupoliisilla on tähän selkeä kanta.

– Todennäköisesti heidän muodostamansa uhka olisi täällä Suomessa isompi kuin että he olisivat siellä, Pelttari sanoi.


Pelttarin mukaan suomalaisnaiset ovat oleskelleet pitkään Isisin vaikutuspiirissä niin kutsutun ”kalifaatin” alueella. Osa heidän lapsistaan on myös jo niin isoja, että he ovat todennäköisesti altistuneet terroristijärjestön propagandalle.

– Suomeen palatessaan heistä saattaisi muodostua Isisin kiintopiste täällä. He voisivat inspiroida ja radikalisoida muita.

Isisin organisaatiossa naisilla on ollut myös keskeinen rooli.

– Heidän tehtävänään on ollut propagandan levittäminen ja seuraavien sukupolvien kasvattaminen. On myös mahdollista, että osa naisista on osallistunut aseelliseen toimintaan, Pelttari muistutti.

Lue lisää: IS Irakissa: Erbilin lentokentältä löytyy erikoisterminaali, jonka kautta Isis-vaimot ja lapset tulisivat Suomeen

LASTEN mahdollisesti muodostama uhka riippuu Pelttarin heidän iästään.

– Pienet lapset eivät tietenkään muodosta uhkaa, mutta teini-ikäiset ovat saattaneet jo radikalisoitua.

Suojelupoliisin mukaan Suomesta on lähtenyt vuosien varrella Isisin palvelukseen yli 80 tunnistettua henkilöä, joista noin 20 on jo palannut takaisin omia aikojaan Suomeen. Taisteluiden aikana Syyriassa on kuollut noin 20 henkilöä ja tällä hetkellä al-Holin leirillä tiedetään olevan noin 10 suomalaisnaista ja noin 30 lasta.
If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.

George Orwell

Sverdlov
Scooby Doo
Viestit: 600
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ti Joulu 17, 2019 4:12 pm

Olen katsellut lähetystä Eduskunnasta ja huomannut että usein pääministeri istuu käsi poskella pitkät valot päällä ja muistelee mukavaa ja leppoisaa työpaikkaansa kaupan kassana.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3095
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Joulu 18, 2019 1:15 pm

Isisin alueilta on palannut Suomeen jo noin 20 henkilöä – ”Osa ei ole luopunut radikaalin ideologian kannattamisesta”Julkaistu: 12:07
Noin kymmenen Isisin alueilta palanneista päätyi ohjelmaan, joka tukee ääriliikkeistä irrottautumista. Osa jatkaa Isisin ideologian kannattamista.

NYT al-Holin leirillä olevia naisia pidetään Suomelle selkeästi suurempana riskinä kuin henkilöitä, jotka ovat palanneet Suomeen aiemmin.

Sisäministeriössä Irakiin ja Syyriaan matkustaneet jaetaan kolmeen ryhmään sen mukaan, missä vaiheessa he ovat alueella olleet.

Alhaisimman riskin luokassa ovat konfliktin alkuvaiheessa alueelle matkustaneet ja sieltä palanneet henkilöt. Keskiriskin matkustajat olivat alueella Isisin huippukaudella ja korkeimman riskin matkustajat jäivät alueelle Isisin kalifaatin kukistumiseen asti.

Supon päällikkö: Isis-äidit olisivat Suomessa suurempi uhka kuin Syyrian leirillä

Al-holin naiset kuuluvat kolmanteen ryhmään. Ilta-Sanomien tietojen mukaan he ovat olleet konfliktialueella neljästä seitsemään vuotta. Sen perusteella heitä voi pitää sitoutuneina Isisin ideologiaan ja toimintaan.

Suojelupoliisi on arvioinut, että al-Holin leiriltä palaavat ihmiset lisäisivät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Tarkemmat tiedot siitä, mihin Supon uhka-arvio perustuu, ovat salassa pidettäviä.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että tarkastelemme kaikkia tiedossa olevia tosiseikkoja. Arvioissamme käytetään hyväksi tietoa, jota hankimme operatiivisen toiminnan ja kansainvälisen yhteistyön avulla sekä julkisista lähteistä, sanoo Supon viestintäasiantuntija Minna Passi.

TÄHÄN mennessä Irakin ja Syyrian alueelta on palannut Suomeen noin 20 henkilöä.

Heistä valtaosa on alkuvaiheen matkustajia vuosilta 2012–2016, sillä palaajia ei ole viime vuosina juuri ollut. Arviolta noin 20 Suomesta Isisin alueille lähtenyttä on kuollut.

– Palaajien profiilit ovat vaihtelevia. Suuri osa palasi petyttyään kalifaatin toimintaan, mutta osa palaajista ei ole luopunut radikaalin ideologian kannattamisesta, sanoo Passi.

Supo ei ota kantaa mitä henkilöille on tapahtunut Suomeen palaamisen jälkeen, kuten siihen, ovatko he jääneet Suomeen tai päätyneet esimerkiksi deradikalisaatio-ohjelmiin.

IS tapasi Isisin tappolistalle joutuneen lahtelaisen supertähden Helly Luvin Irakissa – sanoo suoraan mielipiteensä Isis-vaimojen palauttamisesta

Osalla suomalaisista vierastaistelijoista on ollut yhteyksiä Isisin sisäpiiriin, kuten portugalilaiseen Nero Saraivaan. Abu Yaqub -taistelijanimellä tunnettu Saraiva on nyt vangittuna Syyriassa, mutta hän ehti taistella Isisin riveissä vuosien ajan. Saraivalla oli myös suomalainen vaimo.

Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sanoo, ettei palaajista ole koitunut ministeriön tietojen mukaan merkittäviä yksittäisiä ongelmia.

– Tiedän joitakin tapauksia, jotka ovat olleet palveluiden piirissä. Sen perusteella voin sanoa, että on tärkeää, että heille on tarjolla palveluita. Se että he jäisivät yhteiskunnan ulkopuolelle, on vaarallisin tilanne meille kaikille.

Mankkinen sanoo olevansa huolissaan ”yli äyräiden” paisuneesta keskustelusta, jossa palaajista puhutaan kuin he olisivat yhtä ja samaa joukkoa.

– Ketään ihmistä ei voi leimata suoraa päätä riskihenkilöksi, vaan toiminnasta pitää olla näyttöä ja faktaa.

PALVELUISSA on kuitenkin nyt aukko, sillä vuosina 2016–2018 toiminut radikalismia ehkäisevä Radinet-hanke jäi ilman jatkorahoitusta.

– Keskusrikospoliisilla on deradikalisoitumista edistävä exit-palvelu korkean riskin ihmisille, mutta kaikki eivät välttämättä halua mennä krp:n ylläpitämään palveluun. Olemme laittamassa pystyyn uutta deradikalisoitumispalvelua, ja toivottavasti aukko saadaan umpeen mahdollisimman pian, sanoo Mankkinen.

Radinetin entinen hankevastaava, Vuolle Setlementin Heikki Mikkola viimeistelee parhaillaan Radinet-hankkeen tuloksia esittelevää loppuraporttia.

Mikkola sanoo, että kolmen vuoden aikana Radinetilla oli noin 60 suoraa asiakaskontaktia. Asiakkaista puolet tuli uskonnollisen ääriajattelun piiristä, toinen puolikas äärioikeistosta.

– Ensimmäinen asiakkaamme oli Suomen vastarintaliikkeen perustaja Esa Holappa. Hän on sittemmin toiminut kokemusasiantuntijanamme.

Isis-alueille matkustaneista Radinet tavoitti Mikkolan arvion mukaan ”noin kymmenen”. Se tarkoittaisi noin puolta Irakista ja Syyriasta palanneista. Mikkolan mukaan heitä on autettu normaalin elämän uudelleenaloittamisessa, kuten asunnonhaussa.

– Jokainen tapaus on ollut erilainen. Rahaa emme ole jakaneet kenellekään.

Mikkola korostaa, että kyseiset henkilöt olivat itse vapaaehtoisia ja motivoituneita muutokseen, sillä muuten heitä ei olisi voinut auttaa.

Tässä mielessä al-Holin naiset ovat vaikeampi tapaus, sillä julkisuudessa olleiden haastattelujen perusteella ainakin osa uskoo vielä Isisin kalifaatin paluuseen ja sharian armottomaan tulkintaan.

Isis-alueille matkanneiden kohdalla jihadistinen ajattelu on usein kehittynyt samanmielisten ryhmissä, ja uusi alku vaatii tällaisten ryhmien hylkäämisen.

Ryhmän jättäminen ei ole helppo päätös, sillä ryhmään voi kuulua ystäviä, puolisoita tai perheenjäseniäkin.

– Se on kova prosessi. Sitä voi peilata järjestäytyneen rikollisuuden ryhmistä irrottautumiseen, missä osa joutuu hankkimaan uuden identiteetin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006347109.html

Vieno neito
Alibin satunnaislukija
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Vieno neito » Ke Joulu 18, 2019 1:25 pm

Löytyykö mitään vahvistusta tälle huhulle, että ISIS-väkeä olisi jo tuotu:

https://twitter.com/ProMiika/status/120 ... 08960?s=19
Kuulimpa hurjan huhun. Imatralla Konnunsuolla olis jo #Alhol-leiriltä tuotuja porukoita. Lento Hkiin oli käännetty Lrantaan. Iso saattue poliiseja bussin perässä ajanu Lranta-Konnunsuo. Nyt Konnunsuolla tarkka vartiointi. @JaniMakelaFi Onko tietoa?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4895
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Joulu 18, 2019 2:36 pm

Ehtiikö joku tekemään "tutkivaa journalismia" ja paikan päälle Konnunsuolle katsomaan, vilahtaako jossakin kaavun helma vai onko paikka niin täynnä poliiseja ettei pääse näköetäisyydelle? Joutsenon vastaanottokeskus Läykäntie 53. Näkyykö pihalla vaikka paljon jälkiä.

Olisi ollut ovela veto ohjata kone Lappeenrantaan, kun suunnitelma paljastui julkisuuteen.

Jossakin iltalehden kommenteissa luki, että Marin olisi kutsunut Isis-naisia pakolaisiksi eduskunnassa. Siinä tapauksessa Marin on ihan pihalla tilanteesta.

Tyypillistä suomalaista sekoilua muutenkin, jos Suomi ainoana maana "pelastaa" kaikki suomalaiset al-Holista. Siis tyypillistä vihervassarisuvakki-linjaa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Joulu 18, 2019 3:00 pm

10-vuotias poika al-Holin leirillä Syyriassa toimittajalle: ”Me tapamme sinut teurastamalla sinut. Me teurastamme sinut.”

Al-Hol on nykyään kaikkien tuntema ja kaikkien hallitusten ongelma.
Noin 10-vuotias poika al-Holin ISIS-leirillä Syyriassa sanoi hyytävät sanat Sky Newsin toimittajalle tämän ollessa tekemässä artikkelia leirillä marraskuussa.
– Jumala sanoo: ’Käänny Allahin puoleen vilpittömästi katuen siinä toivossa, että Herrasi poistaa ongelmasi’, poika siteerasi koraania arabiaksi.

Tämän jälkeen poika vaati toimittajaa paranemaan synneistään. Ja sitten, täysin rauhallisesti, hän sanoi totisena toimittajalle: ”Me tapamme sinut teurastamalla sinut. Me teurastamme sinut.”

terapoimalla_terveeksi.jpg
terapoimalla_terveeksi.jpg (26.29 KiB) Katsottu 2171 kertaa
skynews_twiiitti.jpg
skynews_twiiitti.jpg (35.3 KiB) Katsottu 2171 kertaa
Lähde: sky.com

Suojelupoliisi pitää todennäköisenä, että ISIS-äitien paluu lisäisi Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa, sillä he saattaisivat jatkaa terroristista toimintaa ja verkostoitua Suomen jihadistisissa piireissä.

Suomeen palaavat ISIS-äidit saapuisivat maahan lastensa kera, jotka saattavat aikanaan jatkaa vanhempiensa juurruttamaa jihadismia.

Terapoin tuoreeks terveeks
Terapoin tuoreeks terveeks
ISIS-lapsukainen.jpg (32.22 KiB) Katsottu 2171 kertaa
Suomi on kokenut jo ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun, kun marokkolainen turvapaikanhakija murhasi 18.8.2017 Turun kauppatorilla kaksi naista ja haavoitti useita muita ihmisiä.

Kuka kantaa vastuun seuraavasta islamilaisesta terrori-iskusta Suomessa? Vapaaehtoisia tuskin ilmoittautuu, vaikka ISIS-naisten ja -lasten palauttamiseen suostuvaisia kyllä löytyy.
Kansalainen.fi
15.12.2019 19:36

Se onkin hyvä kysymys, että kuka ottaa vastuun kantaakseen jos jotakin ikävää tapahtuu. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) on lapsellisen naiivi, jopa typerä kaikessa suvaitsevaisuudessaan, että hän uskoo viranomaisten toimintakykyyn.
- Turussa puukottanut tosin ehti ensin...

Veikkaan että vastuunkantajia ei löydy.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

sörsse
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 700
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja sörsse » Ke Joulu 18, 2019 6:02 pm

On ne niin sanavalmiita vesseleitä nämä tänne pian tuotavat äidin pienet kullanmurut.
Soini puhui aikanaan jytkystä, mutta kyllä se on vielä pientä värvötestä tulevaan paukkuun verrattuna. Seuraavia vaaleja odotellessa.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2212
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Joulu 18, 2019 9:24 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/279 ... c4dd5b1546
HS: al-Holin leirin evakuointioperaatio on käynnistynyt – kaksi orpolasta tuodaan Suomeen
HS:n tietojen mukaan lapset on siirretty leiriltä tiistaina ja kuljetettu keskiviikkona Irakin puolelle, josta heidät on tarkoitus myöhemmin lennättää Suomeen.
Suomen viranomaiset ovat käynnistäneet operaation kahden suomalaisen orpolapsen evakuoimiseksi al-Holin leiriltä, uutisoi Helsingin Sanomat.

HS:n tietojen mukaan lapset on siirretty leiriltä tiistaina ja kuljetettu keskiviikkona Irakin puolelle, josta heidät on tarkoitus myöhemmin lennättää Suomeen. Tiedossa ei ole, milloin tämä tapahtuu.

HS:n mukaan leiriltä haetut orpolapset ovat molemmat alle 7-vuotaita. Heidän kantasuomalainen äitinsä kuoli pommituksissa Syyriassa. Viime ajat lapsista on leirillä huolehtinut kaksi eri suomalaisnaista.

Suomen sisäministeri Maria Ohisalo vieraili tänään Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, jossa lupasi, että Suomi tulee mahdollisimman avoimesti tiedottamaan Isis-kotiutuksista.

Hallitus käsitteli tiistaina välikysymystä koskien hallituksen ja ulkoministeri Pekka Haaviston toimintaa al-Holin asiassa. Hallitus on linjannut, että Suomi auttaa leirillä olevia lapsia. Äitien kohtalosta ei ole vielä tietoa.
Nyt sitä ois kaksi lapsosta pääsemässä jo joulukinkkua maistamaan.
Lapset oli varmaan päiväkodissa tai koulussa kun äiti menetti pommituksessa henkensä.

Avatar
occopution
Parranpäristäjä
Viestit: 70
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja occopution » Ke Joulu 18, 2019 9:41 pm

Nythän näitä "sankareita" alkaa tänne tulemaan. Kyyti on tilattu jo eilen, 17.12.vaikka hinuripekka sai synnin päästön valehtelustaan vasta aamuyöllä tänään 18,12.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006347744.html
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015! :D

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1318
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ke Joulu 18, 2019 10:25 pm

Kenties yhdessä ns. suvaitsemimmista työpaikoista Suomessa puhuimme asiasta. Oli sùurimmalle osaa selvää, että kaikki pitää tuoda ja syylliset viedä oikeuteen.

Toteamus sìtä, että yhtään jo saapunutta ei ole viety, oikeuteen, ei saavuttanut vastakaikua. Toivemaailman ja reaalimaailman erottaminen on yksinkertaisesti liikaa Suvaitsevaistolle. Järki menee.

Vastaa Viestiin