Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

disposal
Wallander
Viestit: 1000
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja disposal » Pe Huhti 05, 2019 1:55 pm

Berlin kirjoitti:
rumilus kirjoitti:
Gladys kirjoitti: Eikö täällä ole paikalla ketään tamperelaista vanhempaa kertomaan minkälaista viestiä wilma on asiaan liittyen laulanut?
Ei tarvitsisi edes olla koululaisen vanhempi. Aamulehden tilaus riittäisi:
https://www.aamulehti.fi/a/35edf7cb-61f ... 6b77fae384

Sepitteen mahdollisuutta mietin itsekin, mutta siis raiskauksesta (ei vain yrityksestä/ahdistelusta), kertojana ala-asteelainen. Kaiketi kaikki on mahdollista, mutta ei tuotakaan ihan helposti uskoisi.
Olipas taas asiallinen kommentti, tilaa Aamulehti... Ilmeisesti jos jossain tapatuu jotain ja jos haluaa lisätietoa niin pitäisi tilata sen paikkakunnan lehti?
Kuulostaa ehkä oudolta, mutta ALMA Median strategiaan kuuluu tärkeimpienkin uutisten laittaminen maksumuurin taakse. Usein törmännyt tähän että esimerkiksi konserniin kuuluvan lehden FB sivuilla kerrotaan uutisen otsikko, "poliisi kaipaa vihjeitä" ja sitten linkin painallus viekin lehden tilaussivuille.

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja rumilus » Pe Huhti 05, 2019 2:07 pm

Berlin kirjoitti: Olipas taas asiallinen kommentti, tilaa Aamulehti... Ilmeisesti jos jossain tapatuu jotain ja jos haluaa lisätietoa niin pitäisi tilata sen paikkakunnan lehti?
Mitähän epäasiallista oli tietolähteen linkaamisessa, vaikka se olikin maksumuurin takana? Jälkikommentti, "että täältä varmaan löytyy edes yksi paikallinen, jolla on tilaus ja pystyy itseänikin valistamaan", tuntui niin itsestäänselvältä, että se jäi kirjoittamtta.

Kehtous tai käsky tilata Aamulehti oli ihan itse keksimäsi.

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2241
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Huhti 05, 2019 2:10 pm

Ihmettelen tätä, että poliisi huutelee nyt kovasti, että teoilla olisi eri tekijät. Ei mene mulle läpi ennen, kuin on jotain panavia todisteita tämän puolesta. Lapsen raiskaajat ovat vaan niin harvinaisia, että en usko, että kaksi sattuisi samaan päivään samalle alueelle ja, kun vielä on sama modus operandi molemmissa teoissa...
Väitän, että molemmissa sama tekijä, alueella 2+ vuotta asunut 15-30-vuotias mies.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Nääsmamma
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 6:54 pm

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Nääsmamma » Pe Huhti 05, 2019 2:25 pm

Gladys kirjoitti:
Eikö täällä ole paikalla ketään tamperelaista vanhempaa kertomaan minkälaista viestiä wilma on asiaan liittyen laulanut?
Tampereella laulaa Helmi:

Poliisi tutkii Länsi-Tampereella tapahtuneita seksuaalitekoja
Lähettäjä: Helmituki Pääkäyttäjä Ke 3.4.2019 klo 14:18

Poliisilta on tullut Tampereen kaupungille tieto 2.4.2019 Länsi-Tampereella tapahtuneesta kahdesta erillisestä lapsiin kohdistuneesta seksuaaliteosta. Poliisi tutkii asiaa ja Tampereen kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa tapahtumien kulun selvittämiseksi.

Ensimmäisen teon epäillään tapahtuneen 2.4. aamulla Kalkussa ja toisen teon 2.4. iltapäivällä Tesomalla. Molemmissa tapauksissa kohteena on ollut alakouluikäinen tyttö.

Tutkinnallisista syistä tapauksien tiedotusvastuu on poliisilla.

Lisätietoja antavat:

Jouni Perttula,
riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö
[email protected]
p. 0401966512

Taru Kuosmanen,
hyvinvointijohtaja
[email protected]
p. 0407047337

***************************************************************

Lisätietoa liittyen Länsi-Tampereella tapahtuneisiin seksuaalitekoihin
Lähettäjä: Helmituki Pääkäyttäjä Ke 3.4.2019 klo 16:05

Poliisi on antanut lisätietoja liittyen Länsi-Tampereella tapahtuneisiin seksuaalitekojen tutkintaan.

Poliisi jatkaa epäiltyjen kahteen lapseen kohdistuneiden seksuaalitekojen tutkintaa täysipainoisesti.

Tähän mennessä poliisille ei ole tullut tietoon mitään sellaista, minkä perusteella vanhemmilla olisi aihetta yleisempään huoleen tai pelkoon Tampereella lastensa ulkona kulkemiseen liittyen. Poliisi kertoo välittömästi, jos tutkinnassa ilmenisi tällaisia seikkoja. Poliisin tehtävänä on huolehtia alueen turvallisuudesta ja järjestyksestä. Rikostutkinnasta tiedottaa yksiselitteisesti poliisi, kaupungilla ja kouluilla ei ole oikeutta tiedottaa asiasta.

Seksuaalirikokset ovat vakavia rikoksia, joista aikuisten on hyvä puhua lasten ja nuorten kanssa. Vanhempien on hyvä käydä kotona lasten ja nuorten kanssa keskustelua aiheesta. Tätä keskustelunavausta tuetaan kouluissa ikätason mukaisilla keskusteluilla lähipäivinä. Lasten ja nuorten kysymyksiin tulee aina vastata.

Lapset ja heidän vanhempansa voivat aina ottaa yhteyttä mieltä painavissa asioissa Tampereen kaupungin koulu- ja opiskeluterveydenhuollon henkilökuntaan, koulupsykologeihin ja -kuraattoreihin sekä nuorisotyöntekijöihin.

Lisätietoja antavat:

*********************************************************************

Poliisi jatkaa seksuaalirikosten tutkintaa Tampereella
Lähettäjä: Helmituki Pääkäyttäjä To 4.4.2019 klo 15:02

Sisä-Suomen poliisilta saadun tiedon mukaan poliisi jatkaa 2.4.2019 tapahtuneiden epäiltyjen seksuaalirikosten tutkintaa Tampereella. Rikosnimikkeinä on tällä hetkellä Kalkun epäillyssä rikoksessa raiskauksen yritys ja Tesoman epäillyssä rikoksessa raiskaus.

Poliisi on kuullut uhreja ja kuulemisia on tarkoitus jatkaa edelleen. Asioiden tutkinnan yhteydessä ei ole otettu ketään kiinni. Tähän mennessä ilmi tulleiden seikkojen perusteella poliisilla ei ole syytä epäillä, että tapahtumat liittyisivät toisiinsa tai että alueella liikkuvien lasten tai aikuisten olisi syytä ryhtyä erityisiin toimiin esimerkiksi lasten koulumatkojen järjestämisen osalta. Poliisi ei tiedota asiasta tutkinnan tässä vaiheessa enempää. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran maanantaina 8.4. kello 10.

Vaikka rikosepäilyt ovat tapahtuneet Länsi-Tampereella, asiaan liittyvät Helmi-viestit välitetään kaikkien koulujen vanhemmille, koska lapset ja nuoret jakavat tietoa sosiaalisessa mediassa ja vakavasta asiasta on hyvä keskustella kotona.

Lisätietoja antavat:
Tunsin itseni ulkopuoliseksi. Onneksi asiantila oli muutettavissa.

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1681
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Gurney » Pe Huhti 05, 2019 3:04 pm

Enpä tiedä, mitä hittoa poliisi piilottelee ja väittää, että raiskauksilla ei ole yhteyttä. Miksi tuntomerkkejä ei ole annettu, vaikka tekijät karkuteillä.

Kaksi pikkutytön puskaraiskausta samalla alueella saman päivän aikana ja teoilla ei ole yhteyttä.

En muista viimeisten kymmenen vuoden ajalta kuin pari vastaavaa, jossain Kotkassa kaapattiin pakettiautoon tyttö ja Oulussa joskus vastaava tapaus.

Ja nyt yhtäkkiä kaksi samana päivänä eikä teoilla yhteyttä. En usko.

Vaalien läheisyyskö vaikuttaa tiedottamiseen? Poliisi ei taaskaan tajua, että vaikeneminen vaan lisää juoruja ja spekulointia.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

wretch
Lovejoy
Viestit: 1671
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja wretch » Pe Huhti 05, 2019 3:07 pm

Aamulehti "loistaa" taas tähtijuttu tilaajille. Tässä se kuitenkin on. Mielestäni kuitenkin melko hyödyllistä tietoa.

Tesoman epäilty lapsen törkeä raiskaus tapahtui metsäalueella, ”sosiaalinen media on vahvasti mukana” – Poliisi: tällä hetkellä ei ole näyttöä, että tekijä olisi ulkomaalaistaustainen
Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro kertoo Aamulehdelle merkittäviä uusia tietoja epäillyistä Länsi-Tampereen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.


Länsi-Tampereen lapsiin kohdistuneita epäiltyjä seksuaalisia tekoja tutkiva Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Joni Länsipuro kertoo uutta tietoa tapauksista.

Kalkun tapauksen tutkintanimike on muuttunut, sitä ei tutkita enää raiskausrikoksena. Tesoman tapausta tutkitaan törkeänä raiskauksena, ja siihen liittyy sosiaalinen media.
Kalkussa yhä monta tutkintalinjaa

Kalkussa tiistaina kello 7.40 tapahtuneen teon tutkintanimike on muuttunut, vaikka tutkintalinjoja on vielä useita.

– Emme tutki enää raiskausrikosta. Kyseessä saattaa olla seksuaalirikoksen yritys, mutta selvitetään mitä on tapahtunut, vai onko tapahtunut, Länsipuro sanoo Aamulehdelle.

Uhri on alakouluikäinen, mutta yli kymmenvuotias.
Tesomalla ei satunnainen tapaaminen

Tesomalla tiistaina kello 15.30 tapahtunutta tutkitaan törkeänä raiskauksena, koska lapsi on alakouluikäinen. Länsipuro kertoo, että uhri on yli kymmenvuotias. Lapsi on fyysisesti hyvässä kunnossa.

Tapahtumapaikka on metsäalueella Tesomalla.

– Tutkinnan aikana on noussut vahvasti esiin, että tapaaminen ei välttämättä ollut satunnainen, vaan sosiaalinen media on vahvasti mukana.

Länsipuro sanoo, että tieto sosiaalisen median liittymisestä toiseen tapaukseen oli tekijä, minkä vuoksi poliisi tiedotti, että ei ole pelkoa siitä, että joku vaanisi lapsia alueella.

Jo alusta asti poliisille oli selvää, että epäillyt teot ovat keskenään niin erilaisia, että ne eivät liity toisiinsa.

– Esimerkiksi tekijöiden liikkumiseen liittyvät asiat viittaavat siihen, että kyseessä ovat täysin eri henkilöt.
Tesoman tapauksessa tekijä on aikuinen

Mitä tiedetään Tesoman tapauksen tekijästä?

-Voin kertoa, että tekijöitä on yksi

Onko tekijä aikuinen?

– Hän on täysi-ikäinen.

Lisäksi Länsipuro haluaa kumota sosiaalisessa mediassa liikkuneet huhut.

– Tällä hetkellä ei ole minkäännäköistä näyttöä, että kumpaankaan tapaukseen liittyisi ulkomaalaistaustainen henkilö.
Miten tutkinta jatkuu?

Jos Tesoman tapaukseeen liittyy sosiaalinen media, eikö se helpota tutkintaa?

– Tässä tapauksessa valitettavasti ei. Monesti sosiaalinen media tai tietotekniikka helpottavat tutkintaa. Jossain tapauksissa käytetään senkaltaisia palveluita tai ohjelmia, joista ei ole poliisille hyötyä, koska niistä ei jää jälkiä.

Länsipuro muistuttaa, että vanhempien olisi syytä seurata etenkin alakouluikäisten lasten sosiaalisen median käyttöä tai ainakin keskustella siitä, miten sitä käytetään.

– En halua syyllistää lapsia, koska sosiaalinen media ei anna aikuiselle minkäänlaista oikeutusta tehdä tällaisia tekoja. Lapsi ei todellakaan ymmärrä, mistä hän keskustelee. Lapsella ei ole vastuuta tapahtuneesta.

Länsipuro kertoo, että tutkinta jatkuu molemmissa tapauksissa tiiviinä.
Ei linkkiä.Tähtijuttu tilaajille.Aamulehti voisi vaikka syödä... jne.

PeeJii
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 47
Liittynyt: Ma Marras 02, 2015 7:33 pm

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja PeeJii » Pe Huhti 05, 2019 4:23 pm

Tracker kirjoitti:Sisäministeriön ohjeet purevat taas. Ei tiedoteta ulkomaalaisten tekemisistä, varsinkaan näin vaalien alla.
On siitäkin tänään tiedotettu: https://www.poliisi.fi/sisa-suomi/tiedo ... enee_79546

erdogan
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 3:40 pm

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja erdogan » Pe Huhti 05, 2019 5:27 pm

"Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajasti väite, että tapauksiin liittyisi ulkomaalaisia henkilöitä. -Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tämmöisille väitteille ei ole mitään perusteita, toteaa Länsipuro"

Tälle poliisin kommentin uskottavuudelle ei ole mitään perusteita.
Muistamme hyvin oulun itsemurhan tehneen tytön, minkä poliisi ensin sanoi olevan, vain netti huhun.

Radiopuhelin
Wallander
Viestit: 1035
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2012 12:06 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Radiopuhelin » Pe Huhti 05, 2019 5:29 pm

erdogan kirjoitti:"Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajasti väite, että tapauksiin liittyisi ulkomaalaisia henkilöitä. -Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tämmöisille väitteille ei ole mitään perusteita, toteaa Länsipuro"

Tälle poliisin kommentin uskottavuudelle ei ole mitään perusteita.
Muistamme hyvin oulun itsemurhan tehneen tytön, minkä poliisi ensin sanoi olevan, vain netti huhun.
Tuntuisihan se vähän ikävältä tajuta taas öyhöttäneensä mamuista päivätolkulla vailla perusteita.

Martti
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Martti » Pe Huhti 05, 2019 6:27 pm

Gladys kirjoitti:Sen verran on sekavaa settiä, että tulee lähinnä kaksi mahdollista selitystä mieleen:
- Tarinat ovat sepitettyjä
- Tytöt ja heidän vanhempansa ovat maahanmuuttajataustaisia, mikä vaikeuttaa ja viivästyttää asian selvittelyä entisestään (kielimuuri, kulttuurimuuri, asian hoitaminen ja tiedottaminen poliittisesti korrektisti jne.)

Eikö täällä ole paikalla ketään tamperelaista vanhempaa kertomaan minkälaista viestiä wilma on asiaan liittyen laulanut?
Helmi-viestiä on pukannut asian tiimoilta joka päivä. Koulussa on myös kaiketi käsitelty tai tullaan käsittelemään oppilaiden kanssa asiaa ikätason mukaisesti. En ole tänään vielä nähnyt lastani, niin en tiedä onko heillä käsitelty tänään. Ja lapseni koulu sijaitsee aivan toisella puolella kaupunkia kuin tapahtumat, eli täällä on kyllä tiedotettu kaikissa kouluissa.

Hurja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 183
Liittynyt: To Tammi 28, 2016 8:44 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Hurja » Pe Huhti 05, 2019 6:50 pm

erdogan kirjoitti:"Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajasti väite, että tapauksiin liittyisi ulkomaalaisia henkilöitä. -Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tämmöisille väitteille ei ole mitään perusteita, toteaa Länsipuro"

Tälle poliisin kommentin uskottavuudelle ei ole mitään perusteita.
Muistamme hyvin oulun itsemurhan tehneen tytön, minkä poliisi ensin sanoi olevan, vain netti huhun.
Tuskinpa tällaisessa tapauksessa on syytä valehdella.
Epäilen, ettei poliisilla ole ollut siinä vaiheessa Oulun itsemurhasta tietoa, kun tuo lausunto on annettu.
Uskottavuushan poliisilta menisi, jos suoltaisi tuollaista paskaa.

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1681
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Gurney » Pe Huhti 05, 2019 6:57 pm

Hurja kirjoitti:
erdogan kirjoitti:"Sosiaalisessa mediassa on levinnyt laajasti väite, että tapauksiin liittyisi ulkomaalaisia henkilöitä. -Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan tämmöisille väitteille ei ole mitään perusteita, toteaa Länsipuro"

Tälle poliisin kommentin uskottavuudelle ei ole mitään perusteita.
Muistamme hyvin oulun itsemurhan tehneen tytön, minkä poliisi ensin sanoi olevan, vain netti huhun.
Tuskinpa tällaisessa tapauksessa on syytä valehdella.
Epäilen, ettei poliisilla ole ollut siinä vaiheessa Oulun itsemurhasta tietoa, kun tuo lausunto on annettu.
Uskottavuushan poliisilta menisi, jos suoltaisi tuollaista paskaa.
Tässä tapauksessa poliisilla oli tieto. Itsemurha tapahtui syysloman aikana ja poliisi kommentoi tammikuussa "että ei ole tähän tapaukseen liittyen tietoa itsemurhasta". Tämä tapaus viittasi joukkoraiskaukseen, mutta tämä itsemurha liittyi eri tapaukseen ja tottakai poliisi tiesi, asia kun oli kerrottu heille lokakuussa. Sanojen asettelua ja selkeää peittelyä. Tämä on fakta.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Villeri
Wallander
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Huhti 05, 2019 7:45 pm

rumilus kirjoitti:
Gladys kirjoitti: Eikö täällä ole paikalla ketään tamperelaista vanhempaa kertomaan minkälaista viestiä wilma on asiaan liittyen laulanut?
Ei tarvitsisi edes olla koululaisen vanhempi. Aamulehden tilaus riittäisi:
https://www.aamulehti.fi/a/35edf7cb-61f ... 6b77fae384

Sepitteen mahdollisuutta mietin itsekin, mutta siis raiskauksesta (ei vain yrityksestä/ahdistelusta), kertojana ala-asteelainen. Kaiketi kaikki on mahdollista, mutta ei tuotakaan ihan helposti uskoisi.
Jos poliisi kaipaa lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta lisätietoja, on lähinnä törkeää tyylitajun puutetta ja edesvastuutonta panna juttu maksumuurin taa. Siinä kohtaa ei vain voi miettiä konsernin taloutta.

Martti
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Martti » Pe Huhti 05, 2019 8:11 pm

Villeri kirjoitti: Jos poliisi kaipaa lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta lisätietoja, on lähinnä törkeää tyylitajun puutetta ja edesvastuutonta panna juttu maksumuurin taa. Siinä kohtaa ei vain voi miettiä konsernin taloutta.
Jos poliisi haluaa vihjeitä, niin varmaan on keinonsa pyytää niitä maksumuureista välittämättä. Tiedotuskin on hoidettu lasten vanhemmille ihan ilman Aamulehteä.

Salmari
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Tampereella seksuaalirikosepäilyjä; kaksi lasta kohteena

Viesti Kirjoittaja Salmari » Pe Huhti 05, 2019 8:27 pm

Villeri kirjoitti:
rumilus kirjoitti:
Gladys kirjoitti: Eikö täällä ole paikalla ketään tamperelaista vanhempaa kertomaan minkälaista viestiä wilma on asiaan liittyen laulanut?
Ei tarvitsisi edes olla koululaisen vanhempi. Aamulehden tilaus riittäisi:
https://www.aamulehti.fi/a/35edf7cb-61f ... 6b77fae384

Sepitteen mahdollisuutta mietin itsekin, mutta siis raiskauksesta (ei vain yrityksestä/ahdistelusta), kertojana ala-asteelainen. Kaiketi kaikki on mahdollista, mutta ei tuotakaan ihan helposti uskoisi.
Jos poliisi kaipaa lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta lisätietoja, on lähinnä törkeää tyylitajun puutetta ja edesvastuutonta panna juttu maksumuurin taa. Siinä kohtaa ei vain voi miettiä konsernin taloutta.
Aivan v***un törkeää, olen aina kuvitellut, että Yle ja Sanoma ovat perseestä, mutta Almamedia veti kyllä pohjat. Käsittämätöntä ahneutta. Tämä tapaus koskettaa varmaan muitakin kuin Tamperelaisia!

Ja poliisille myös moitteita, ei kommentoi, ei kerro. Hyvä manse

Vastaa Viestiin