Ruotsi: Josefina Nilsson - perheväkivallan uhri

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

eloq
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Ruotsi: Josefina Nilsson - perheväkivallan uhri

Viesti Kirjoittaja eloq » Ke Kesä 26, 2019 12:10 am

https://areena.yle.fi/1-50111821

Tässä tarina hänestä, ex-poikaystävä, tunnettu ruotsalainen näyttelijä pahoinpiteli rankasti.
Yritin löytää ko. poikaystävän nimeä mutta en löytänyt. Esiintynyt ainakin Solsidanissa.
Help?

Otsikkoa täydennetty
-NILS-

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 218
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja OscM » Ke Kesä 26, 2019 12:17 am

Örjan Ramberg

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 218
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja OscM » Ke Kesä 26, 2019 12:47 am

Tuossa lehtijuttu varmaankin kyseisestä dokumentista ja itse pahoinpitelystä:

https://stoppapressarna.se/svenskt/rase ... in-nilsson

Yritin kyllä kopsata koko jutun tänne mutta se ei jostain ihmeen syystä kopioidu.

En tiedä mitä pitäisi tehdä? Tai mitä voisi.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 218
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja OscM » Ke Kesä 26, 2019 1:48 am

HS:n jutusta:
Dokumentin perusteella Nilsson oli koko suhteen ajan täynnä ahdistusta ja pelkoa. Ohjelman mukaan mies oli uhkaillut Nilssonia ja muun muassa viiltänyt tätä veitsellä käsivarteen. Toisen kerran mies potkaisi Nilssonia mahaan cowboy-saappaallaan.

Painavinta on siskon kertoma. Hän kertoo ohjelmassa siskonsa parisuhteen aikana saamista vammoista, ja sanoo tämän kärsineen kovista kivuista koko loppuelämänsä ajan.

Juttu päätyi oikeuteen vuonna 1998 ja mies sai kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä, toistuvasta uhkailusta, vandalismista, pidätysmääräyksen rikkomisesta. Myöhemmin tuomio muutettiin ehdolliseksi.

Perheen mukaan 46-vuotiaana kuollut Josefin Nilsson ei kuitenkaan koskaan toipunut kohtelustaan vaan tuli riippuvaiseksi särkylääkkeistä ja kuoli pitkäaikaisen lääkkeidenkäytön aiheuttamien sydänongelmien seurauksena.

Mies itse on kommentoinut tapaustaan lyhyesti Expressenin haastattelussa. Siinä hän sanoo kärsineensä rangaistuksensa ja että koko tapaus on ”kaksikymmentä vuotta vanhaa paskaa”.

Ruotsissa miehen tuomio onkin aiheuttanut keskustelua. Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan tuomittu on kelvollinen palaamaan yhteiskuntaan täysivaltaisena jäsenenä rangaistuksen kärsittyään.

Ruotsin yleisradion kulttuuritoimittaja Gunnar Bolin puolustaa yhtiönsä ohjelmaa Svenska Ylen haastattelussa.

”On totta, että hän on saanut tuomionsa 1990-luvulla”, Bolin sanoo. ”En kuitenkaan usko, että on ollut laajemmin tiedossa, kuinka mies edesautti hänen [Nilssonin] rapistumista ja kuolemaa.”

”Luulen, että hyvin harva pystyy katselemaan sitä tuntematta epätoivoa ja raivoa.”
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006050075.html

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ke Kesä 26, 2019 5:58 am

20v myöhemmin kuollut kipulääkkeiden yliannostukseen. Ei siihen miehellä ole osaa, ei arpoja.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2325
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja dazu » Ke Kesä 26, 2019 12:44 pm

Tämä on ihan mietinnän arvoinen juttu. Suomessa olet yhdeksän vuotta hakattavana peruskoulussa ilman, että voisit itse vaikuttaa asioihin millään tavalla, koska sinulla on oppivelvollisuus, eli velvollisuus tulla hakatuksi. Sitten yhteiskunta julistaa sinut sen yhdeksän vuoden jälkeen jokatapauksessa tulevaksi joukkomurhaajaksi ja uhaksi yhteiskunnalle, vaikka sinulle ei olisi koskaan tullut sellaista mieleenkään. Sitten samaan aikaan kauhistellaan parisuhdeväkivaltatapauksia, kun aikuiset naiset tekevät itse päätöksen olla väkivaltaisen miehen hakattavana.
Onhan sitä vielä 1980-luvulla ollut, että suhteesta lähteminen on saattanut olla hyvinkin hankalaa, mutta kun nykyään se on helppoa. Valitettavasti on kuitenkin paljon naisia, arvioisin, että jopa 20-30% kaikista naisista, jotka kokevat, että on ihan normaalia, että mies välillä vetää kännissä ihan huvikseen turpaan, tai tuo kaverinsa porukalla nussimaan muijaa. Olen näitä tapauksia nähnyt ja voin sanoa, että niitä ei voi millään tapaa auttaa. Tuntuu, että se vain syventää näiden naisten rakkautta sitä miestä kohtaan, että mies on väkivaltainen.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Calamity Jane
Tarkastaja Morse
Viestit: 954
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ke Kesä 26, 2019 1:16 pm

dazu kirjoitti:Suomessa olet yhdeksän vuotta hakattavana peruskoulussa ilman, että voisit itse vaikuttaa asioihin millään tavalla, koska sinulla on oppivelvollisuus, eli velvollisuus tulla hakatuksi
Tätä olen nähnyt omassa koulussani, kuinka naapurin poikaa opettajat hakkasi , repivät hiukset päästä.Silloin opettajat oli pyhiä ei ollut sopivaa tehdä valitusta opettajista.
dazu kirjoitti:Onhan sitä vielä 1980-luvulla ollut, että suhteesta lähteminen on saattanut olla hyvinkin hankalaa, mutta kun nykyään se on helppoa
Ei onnistunut ennen ainakaan lähteminen jos mies vei rahat ja sukulaiset ja muut käänsivät selkänsä ja sanoivat etteivät aio auttaa. Nykyisin on viranomaiset apuna.
dazu kirjoitti: Tuntuu, että se vain syventää näiden naisten rakkautta sitä miestä kohtaan, että mies on väkivaltainen.
Tämäkin on tullut nähtyä. Kun soitat poliisit , nainen alkaakin ykskaks puolustaa naama verillä väkivaltaista ukkoaan. Ja kun nämä naiset vieläpä luulevat että hakkaaja rakastaa heitä. :mrgreen:
Sairasta se on tuokin luulotauti.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ke Kesä 26, 2019 1:21 pm

Calamity Jane kirjoitti: Ei onnistunut ennen ainakaan lähteminen jos mies vei rahat ja sukulaiset ja muut käänsivät selkänsä ja sanoivat etteivät aio auttaa. Nykyisin on viranomaiset apuna.
Ennen mies kävi töissä ja nainen hoiti taloutta, nykyään naisetkin käyvät töissä ja mieskin hoitaa taloutta. Avioerojen määrästä päätellen tällainen ei kuitenkaan ole ollut kovin toimiva ratkaisu yhteiskunnalla ja yksikkötalouksia on syntynyt valtava määrä, joka on johtanut vuokrien kohoamiseen.

Tämäkin on tullut nähtyä. Kun soitat poliisit , nainen alkaakin ykskaks puolustaa naama verillä väkivaltaista ukkoaan. Ja kun nämä naiset vieläpä luulevat että hakkaaja rakastaa heitä. :mrgreen:
Sairasta se on tuokin luulotauti.
Osalla naisista, kun on se kuvitelma, että he kesyttävät väkivaltaisen yksilön omaksi orjakseen tussun alle. Tällainen kuvitelma on väärä sillä ei väkivaltaisia ihmisiä voi kesyttää, ei heistä tule säyseitä elleivät he itse mene jonnekkin vihanhallintakurssille, koska viha ja väkivalta ei mitenkään liity naiseen.

weisses fleisch
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: To Loka 20, 2016 5:53 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja weisses fleisch » Ke Kesä 26, 2019 6:33 pm

Naiset kasvatetaan kehdosta alkaen koko ympäröivän yhteiskunnan toimesta siihen ajatusmalliin, että naisihmisen elämän suurin tarkoitus on SAADA mies ja PÄÄSTÄ naimisiin, että joillain se homma etenee siihen pisteeseen asti, että ollaan mieluummin kusipäisen äijän nyrkkeilysäkkinä kuin tunnustetaan itselleen ja muille, että tuli epäonnistuttua koko elämässä niin rankasti, ettei kelvannut kenellekään.

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1161
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ke Kesä 26, 2019 7:20 pm

^Olipa hyvin kiteytetty.

eloq
Neuvoja-Jack
Viestit: 265
Liittynyt: Ma Marras 05, 2007 9:16 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja eloq » To Kesä 27, 2019 1:07 am

Dokumentissa kertojina oli vain Josefinan läheisiä ja ystäviä, kertomukset Josefinan kertomia ja kirjoittamia, vastapuolen näkemystä asiaan ei ollut.

Sitä ihmettelen että jäi miehen luo vaikka tämä oli häntä vahingoittanut monta kertaa ja pahasti. Fyysisiä ja psyykkisiä vakavia oireita/vammoja. Lisäksi vahva kipulääkitys oli tehnyt Josefinan vainoharhaiseksi ja ei tiennyt mikä on totta ja mikä ei.

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: Josefina Nilsson

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » To Kesä 27, 2019 6:59 pm

Marokonsoturi kirjoitti:20v myöhemmin kuollut kipulääkkeiden yliannostukseen. Ei siihen miehellä ole osaa, ei arpoja.
Ramberg pahoinpiteli Nilssonia mm hakkaamalla nyrkillä selkään, aiheuttaen vahinkoa nikamiin joita sitten leikkauksissa korjailtiin ja vahvistettiin titaanilla. Kaikesta tästä aiheutui kovat krooniset kivut ja siksi kipulääkkeet. Että sanoisimpa Rambergilla todellakin olleen osaa asiaan.

Vastaa Viestiin