Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tuomittiin ympäristön turmelemisesta

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tuomittiin ympäristön turmelemisesta

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Ulkomaalaisille työntekijöille riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa satumaisia voittoja Lapissa – saanut 7,1 miljoonaa euroa yritystukea

Tänään klo 12:15

Igluyrittäjä Juhani Eiramo sai jälleen jättipotin pohjoisen ely-keskukselta. Nyt hän aikoo rakennuttaa Utsjoelle lasi-iglukylän.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus myönsi kesäkuun lopussa 2,75 miljoonan euron yritystuen Kakslauttanen Arctic Resort Oy:lle, joka pyörittää lasisista igluistaan tunnettua matkailukohdetta Saariselällä.

Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) maksettava yritystuki myönnettiin hankkeeseen, jonka tarkoituksena on perustaa matkailukohde Utsjoelle.

Hankkeen taustalla on Kakslauttanen Arctic Resortin toimitusjohtaja ja omistaja Jussi Eiramo, joka on ostanut tarkoitusta varten kaksi tonttia Utsjoen kunnalta.

Saariselältä Utsjoelle on 208 kilometriä.

Eiramon mukaan Utsjoelle rakennetaan Kakslauttasen kanssa samalla konseptilla toimiva kohde, lasi-igluja myöten, mutta pienemmässä mittakaavassa.

– Utsjoki on sen ansainnut. Siellä ei ole oikeastaan paljon mitään ja se on komea paikka, Eiramo sanoo Iltalehdelle.

Hankkeen budjetti on 11 miljoonaa euroa. Valmista pitäisi olla ensi vuoden loppuun mennessä.

– Jos Joulupukkia päästäisiin katsomaan.

Seitsemän miljoonaa euroa tukea
Kakslauttanen Arctic Resort on ollut viime vuosina Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskusten tukipäätösten kärkinimiä.

Ely-keskukset ovat myöntäneet yritykselle tukea investointeihin 7,1 miljoonaa euroa vuosina 2012–2019.

Vuonna 2012 Lapin ely-keskus myönsi yritykselle vajaa miljoona euroa, vuonna 2013 reilut 200 000 euroa ja vuonna 2014 vajaa 1,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2013 tuki myönnettiin Joulupukin hevostallia varten ja vuonna 2014 Joulupukin kotia varten.

Vuonna 2015 Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus myönsi yritykselle vajaa miljoona euroa kolmannen sukupolven lasi-igluihin ja vuonna 2016 reilut 650 000 euroa keloiglujen rakentamiseen.

Lasi-iglut ja revontulet ovat yhdistelmä, joka vetoaa ulkomaalaisiin turisteihin, joilla on varaa tulla maapallon toiselle puolelle ihmettelemään taivaan ihmeitä.

Satumaisia tunnuslukuja
Eiramon mukaan aluekehitysrahastosta maksettu tuki on mahdollistanut hänen yrityksensä kasvun. Ensimmäinen tuki myönnettiin jo 1970-luvun alkupuolella korkotuen muodossa.

– Ei tätä yritystä olisi syntynyt, jos ei olisi ollut aluekehitysrahastoa, Eiramo sanoo suoraan.

Viimeisten kahdeksan vuoden aikana yrityksen liikevaihto on kasvanut 3,6 miljoonasta eurosta 25,7 miljoonaan euroon, liikevoitto 1,1 miljoonasta eurosta 12,9 miljoonaan euroon ja tulos 0,8 miljoonasta eurosta 10,2 miljoonaan euroon.

Samassa ajassa yrityksen voitonjakokelpoiset varat ovat kasvaneet 3,5 miljoonasta eurosta 30,5 miljoonaan euroon.

Kesäkuussa päättynyt tuorein tilikausi oli samaa luokkaa edellisen kanssa, sanoo Eiramo.

Yrityksen liikevaihto on kasvanut vuosina 2012–2019 pyöreästi noin 600 prosenttia, liikevoitto 1 100 prosenttia, tulos 1 200 prosenttia ja voitonjakokelpoiset varat 800 prosenttia.

Eiramon mukaan yrityksen kassan on oltava kunnossa, sillä vireillä on samaan aikaan useita isoja rakennushankkeita, jotka yritys rahoittaa kokonaan itse.

– Taidegalleria, Pohjoismaiden suurin planetaario, iglutorni, Eiramo luettelee.

– Emme saaneet niihin mitään tukea, kun ne eivät ely-keskuksen mukaan ole matkailurakentamista.

Vähän lentoja ja työntekijöitä
Eiramon mukaan hänen yrityksellään on kaksi isoa ongelmaa: lentoyhteydet ja työvoimapula.

– Helsingistä Ivaloon ei varsinkaan kesällä ole käytännössä minkäänlaista yhteyttä. Ivaloon tulee kesällä yksi kone päivässä ja välillä ei ainuttakaan. Vertailun vuoksi: Oslosta meni perjantaina 22 suoraa lentoa Pohjois-Norjaan, Eiramo sanoo.

– Meidän on vaikea saada työvoimaa. Melkein kaikki työntekijät tulevat Suomen ulkopuolelta.

Eiramon mukaan EU:n ulkopuolelta tulevat työntekijät ehtivät karata muualle, koska työlupaa joutuu odottamaan niin kauan.

– Hyvät ihmiset eivät jää odottamaan, vaan menevät töihin muualle. Hyvät ihmiset saavat aina maailmalta töitä.

Miten olette ratkaisseet tämän yhtälön?

– Yritämme pärjätä näillä pelisäännöillä, mutta ne ovat tällä hetkellä Suomessa huonot. Muualla pelisäännöt on paremmat.

Riistopalkkoja ja riitelyä
Kakslauttasen lomakylä joutui kielteiseen valoon syksyllä 2016, kun paljastui, että Saariselällä oli työskennellyt edellisenä talvena kymmeniä liettualaisia vuokratyöntekijöitä, jotka siivosivat igluja kahden–kolmen euron tuntipalkalla. Asiasta uutisoi tuolloin muun muassa Lapin Kansa.

Eiramo kutsui tapahtunutta ”lipsahdukseksi” ja sanoi yrityksen ottaneen siitä opiksi. Yhteistyötä liettualaisen henkilöstövuokrausyrityksen kanssa ei jatkettu enää seuraavana talvena.

– Erehdyksiä sattuu, mutta toimintamme on terveellä pohjalla. Ei tässä ollenkaan ollut mielessä, että käyttäisimme matalapalkkaisia liettualaisia hyväksi, Eiramo kommentoi Helsingin Sanomille.

Kakslauttasen lomakylä nousi julkisuuteen vuonna 2014, kun Palvelualojen ammattiliitto PAM:in lehti kertoi yrityksen entisten työntekijöiden pyytäneen apua liitolta ja työsuojeluviranomaisilta.

Entisten työntekijöiden mukaan yrityksessä viivyteltiin ylityökorvausten maksamisessa, huudettiin työntekijöiden nähden ja uhattiin ulkomaalaisia työntekijöitä työlupien menetyksellä.

Eiramo kiisti huutamisen ja sanoi, että ongelma on usein se, etteivät suomalaiset työntekijät osaa käyttäytyä.
Marko-Oskari Lehtonen
Investoinneista suurin osa veronmaksajien rahalla ja työntekijät ulkomailta.. olisi hyvä journalistien selvittää, että ketä kokoomus-kepulaisia tätä kaveria rahoittavat. Kiertää varmaan verotkin vielä ulkomaille.

Otsikkoa pöäivitetty tuomion myötä.
-NILS-
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1748
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Sitten nuo samat porukat puhuu kuinka meidän pitää tehdä sitä sun tätä. Eli toimia heidän orjinaan, että sedät voi kääräistä hilloa.

No tyhmähän ei tunnetusti ole se joka pyytää. Kaikki tietää, että puolueet Persuja lukuunottamatta (joka ei vielä ole ehtinyt tunkea lonkeroitaan kaikkialle) ovat mafiaorganisaatioita.

Smirre
Olivia Benson
Viestit: 718
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Ja meillä meuhkataan Brasilian metsäpaloista.Samaan aikaan valmistetaan tällaisia lasi-igluja pohjoisen kylmyyteen.Energiatehokkaitako?Tuskin.Kaamosaikaan ei mahdollisista aurinkopaneeleista ole hyötyä,ja iglujen lämmitys ja lämminvesi ym vie paljon energiaa.Tav kansalaisilta vaaditaan energiatehokasta rakentamista,mutta huvirakentamisessa herrat saa tehdä energiasyöppöjä vapaa-ajan asunnoiksi.Eli kuluttavat kahden perheen energian.
Verotuloilla ja työpaikoillakaan iglu-asiaa ei voi puolustella,kun palkataan ulkomailta työntekijöitä,ja verotulot menee sinne.Ja jos asiat on laillisesti hoidettu,tuleva työn kerryttämä eläkekin valuu ulkomaille.Paljonhan se ei ole per nuppi,mutta kun näitä virolaisia,liettualaisia ym on ympäri maata paljon töissä,sahaa palkkaajat yhteiskunnan pohjarakenteen pilareita.Mistä näihin kaikkiin löytyy matkailijoitakaan?Ai niin,onhan ylemmän tason johtajilla varaa,kun kaverit on tehneet hyviä palkankorotuksia ja saatu pahamielikorvauksia erottua virasta ja/tai vaihdettaessa vähän parempipalkkaiseen virkaan,jos tuli töpättyä.
Vaikka Lappi on (tietääkseni) erityisaluetta,niin en ymmärrä.
Mitä jos tuollakin rahamäärällä olisi tuettu luontaista elinkeinoa,porotaloutta?Vaan onhan poromiehillä rahaa jo ennestään vaikka muille jakaa.Eikä tarvi poroja kasvattaa aamuin illoin ruokkien.
Eihän se ely-keskusten rahakaan taivaasta tipu,että kohtuuton tukeminen on rahansiirto rikkaalle.
Eikö kotimaisen ruuan tuotanto/kasvatus ansaitsisi tukea sen verran,ettei tarvitse ulkomailta niin paljon tuoda?Esim soijaa tuodaan (pääasialliseksi)kananrehuksi,kotimaisen kauran sijaan.
En tarkoita jotain S-L Anttilan ym tapaisia ökytilallisia,jotka nostavat suuria maataloustukia.Pienempääkin tuotantoa voisi tukea,kuten ennen.Se luo myös työpaikkoja.

scarface
Nikke Knakkertton
Viestit: 199
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja scarface »

Iglukeelulan bisnekset pitää tutkia aikaisemmiltakin vuosilta ,luultavasti löytyy lisää väärinkäytöksiä.
Laajenmissuunnitelmat se voi unohtaa ja alkaa valmistauta oikeudenkäyntiin.
Lontoossa näki näitä ravintoloita aikonaan missä oli näitä 2 punnan/tunti "kokkeja" jostain barbadokselta ja kaikkee muuta mitä voi kuvitella.
Kyseessä on eräänlainen laillistettu orjuuden muoto ,johon Iglukeekulakin on syyllistynyt.
Sori iso avatar ei löydy pienempää

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8583
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Finnjettikin taidettiin pukata jonnekin Bangladeshin paronin rantaan purettavaksi, kun se olisi ollut täällä liian kallista eli olisi edes yritetty noudattaa sääntöjä. Ja ei kannata noudattaa, kun ei nuo näytä vallanpitäjätkään noudattavan, eikä mitään jumaliakaan ole syytä peljätä. Valetta, valetta, valetta ja välillä tuntuu kaikkien olevan lisäksi pähkähulluja eli uskovat käsittämättömät huuhaa-höpinät. Ei ihminen mitään opi, pitää aina järjestää ylimääräistä paskaa.

Smirreltä hyviä pointteja muitakin, mutta tuo ilmastomuutos on kyllä metka, että ylelläkin se pelonlietsonta unohtuu aina kun kyse on lentomatkailusta Suomeen, etenkin lappiin, tai maahanmuuttelijoiden hiilitennarin koon moninkertaistamisesta. Nämäkin tämän tapauksen riistetyt ovat ulkoloisia, mutta seutu huomioiden voivat olla ihan ryssiä, jopa kinuskit tekevät ulkotöitä jäästä. Ja ne ulkomaalaiset kyllä tiedetään, kuka ei käsiään jäähän sotke.

Vaikuttaa tosiaan sille, että pahimmat riistetyt eivät ole nuo työntekijät, vaan me kaikki. Ikävää, että tällaisia kusipäitä on olemassa. Pitää olla ufo-idea ja ufo-ukko, jotta saat yritystukia. Tai toisaalta: Suuri pörssifirma, joka meille kerrotun valossa tuhoaa ilmaston. Miksi valtio rahoittaa ympäristökatastrophia, mutta toisaalta pyrkii määräämään miten/millä liikumme? Päättäisi jo vai ajattelevatko ihan oikeasti, ettei kansa tajua, kun annetaan säännöllistä propagandaa tuuteista. Kaippa ne saavat seuraavan jääkaudenkin estettyä, kun tarpeeksi valehtelevat tai tropiikin uudelleen pohjoisen napapiirin sisälle (muutenhan siellä ei öljy-/kaasuvarantoja olisi).


palokirves
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja palokirves »

Selvästi tyyppi on jonkin sortin sadisti, joka nauttii vallasta: "Eiramo kiisti huutamisen ja sanoi, että ongelma on usein se, etteivät suomalaiset työntekijät osaa käyttäytyä."

Oikeasti, kuka tervejärkinen 73-vuotias ahnehtii lisää ja pyörii yrityksensä parissa? Luulisi, että olisi myynyt yrityksensä jo aikaa sitten ja nauttisi elämästä. Ilmeisesti miehen elämässä ei ole kuin tuo yritys, jonka ympärillä elämä on rakentunut, eikä osaa luopua siitä. Tavallaan säälittävää, riippuvuussairaus.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Voehan vee. Saariselkä on jo muuttunut jenkkityyliseksi muoviseksi lomakyläksi, samoin Ruka on karmeaa katseltavaa. Utsjoki on vielä ollut suht pieni ja rauhallinen, nyt sekin sitten pilataan.

No eipä tätä tötöilyä tarvinne kauaa katsella, Amazonin nurin pano on vain alkusoittoa lopulliselle suurelle tuholle, kun tuhoselkärankainen nimeltä ihminen tekee pallosta yhden ison kaatiksen. Arvelisin että vuoden 2050 tienoilla alkaa homma olla aika lailla taputeltu.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Gurney
Vic Mackey
Viestit: 1933
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Kyseinen yrittäjä tunnettu kusipäisyydestän, huutaa, haukkuu ja huorittelee ihan päivittäin työntekijöitä. Hänen on ollut vaikea saada (pitää) työntekijöitä, kun häntä ihan aiheellisesti pelätään. Nytkin valitti lehdessä, että työntekijöistä pulaa.

Hänen yrityksessään toimarina toimi Yrjötapio Kivisaari, joka sai kenkää vain muutaman kuukauden jälkeen Oulun Laplands hotellista juurinkin käytöksensä takia: huusi, haukkui ja pelotteli työntekijöitä, retuutti, puristeli ja töni kun asiat eivät menneet hänen mukaansa (esim. työntekijä ei suostunut jäämään ylitöihin 5 min varotusajalla). Pikapotkut tulivat muutamassa kuukaudessa kun suurinosa työntekijöistä uhkasi irtisanoutua.

Tuonne Kakslauttaseen Yrjötapio luikki sitten häntä koipien välisssä kaltaisensa seuraan.

Siellä taisi tulla heti joku ympäristörikossyytekin kun dumppasivat jätteet luontoon.

Sittemmin ko.hemmo näyttää osallistuneen politiikkaan kesustan riveissä ja jatkaneen matkaansa kiertolaisena paikasta toiseen. Näyttää viihtyvän puolisen vuotta jossain ja sitten joutuu taas jatkamaan matkaa.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

holmesin haamu
Jessica Fletcher
Viestit: 3302
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Riistopalkkoja ja riitelyä
Kakslauttasen lomakylä joutui kielteiseen valoon syksyllä 2016, kun paljastui, että Saariselällä oli työskennellyt edellisenä talvena kymmeniä liettualaisia vuokratyöntekijöitä, jotka siivosivat igluja kahden–kolmen euron tuntipalkalla. Asiasta uutisoi tuolloin muun muassa Lapin Kansa.

Eiramo kutsui tapahtunutta ”lipsahdukseksi” ja sanoi yrityksen ottaneen siitä opiksi. Yhteistyötä liettualaisen henkilöstövuokrausyrityksen kanssa ei jatkettu enää seuraavana talvena.

– Erehdyksiä sattuu, mutta toimintamme on terveellä pohjalla. Ei tässä ollenkaan ollut mielessä, että käyttäisimme matalapalkkaisia liettualaisia hyväksi, Eiramo kommentoi Helsingin Sanomille.

Kakslauttasen lomakylä nousi julkisuuteen vuonna 2014, kun Palvelualojen ammattiliitto PAM:in lehti kertoi yrityksen entisten työntekijöiden pyytäneen apua liitolta ja työsuojeluviranomaisilta.

Entisten työntekijöiden mukaan yrityksessä viivyteltiin ylityökorvausten maksamisessa, huudettiin työntekijöiden nähden ja uhattiin ulkomaalaisia työntekijöitä työlupien menetyksellä.
Hyvin koomista miten samat yrittäjät puhuvat "työntekijöiden vähyydestä", vaikka on noussut useampi kohu esiin todella heikoista ja alimitoitetuista palkoista. Samaan aikaan yritys tekee miljoonien eurojen arvoista bisnestä.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Yrityksen liikevaihdosta kolmannes on yritystukea..
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Gagarin
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Smirre kirjoitti:Ja meillä meuhkataan Brasilian metsäpaloista.Samaan aikaan valmistetaan tällaisia lasi-igluja pohjoisen kylmyyteen.Energiatehokkaitako?Tuskin.
Ottamatta kantaa noiden lomakylien kannattavuuteen/kannattamattomuuteen, voi kuitenkin kommentoida tuota energiatehokkuutta. Nykyaikaisen ns. energiaikkunan lämmönläpäisy on samaa tasoa esimerkiksi hirsiseinän kanssa. Energiatehokkuus ei siten ole haaste, jos sitä vertaa muuhun sikäläiseen mökkirakentamiseen.

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja CSI »

Kyseinen yrittäjä on takavuosina kunnostautunut myös mm. ympäristörikoksessa.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 687
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

MohammedMohammed kirjoitti:Yrityksen liikevaihdosta kolmannes on yritystukea..
Investointeihin saadut tuet ei vaikuta liikevaihtoon.

Tiinas
Agentti Scully
Viestit: 686
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

morbidelli kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti:Yrityksen liikevaihdosta kolmannes on yritystukea..
Investointeihin saadut tuet ei vaikuta liikevaihtoon.
Juuri näin

Tuet näkyvät taseessa, eivät tulolaskelmassa
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2566
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Riistopalkkaa maksanut iglu-yrittäjä tahkoaa suuria voit

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mutta entä se tärkein? Tässä on taas niin ikävää kulttuuristaomimista. Iglut takaisin eskimoille ja heti.

Vastaa Viestiin