Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

systeris
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja systeris » Ma Elo 26, 2019 2:59 pm

Mat-Lock kirjoitti:
systeris kirjoitti: Ei liity tapaukseen. Oliko jostain mielenosoituksesta, mellakkavarusteet poliisilla.
Samanlaisia varusteita on poliisilla näkynyt tässä keississä muulloinkin. Kukaan ei myöskään ole osannut sanoa, mistä mielenosoituksesta tämä kuva on. Voisi hyvin olla tuon alemman naamakuvan heppu.
Pitkähihainen paita päällä. Kaksikolla oli t-paidat.
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

Avatar
Hello Piggy
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Su Heinä 21, 2019 1:19 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Hello Piggy » Ma Elo 26, 2019 3:01 pm

JustQuessing kirjoitti:
systeris kirjoitti:Vähän loiriintumaan päästänyt ittensä, mikäli sama tyyppi. En väitä, etteikö olis.

Mut damn.

Eiköhän tuossa ole luotiliivit päällä, minkä takia näyttää että olis päässyt "loiriintumaan".
Voishan se olla että paidan alle on piilottanut jengiliivit?

yama99
Alibin satunnaislukija
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Joulu 19, 2018 9:04 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja yama99 » Ma Elo 26, 2019 3:04 pm

Milana kirjoitti:Täällä on sivutolkulla kiihoittuneessa mielentilassa suu vahdossa esitetty varmana tietona, että syypäitä ovat pakkopalautusta odottavat kamelinkasvattajat tai hevosmiehet. Poliisia on irvitty joka toisessa postauksessa. Joka kolmannessa sisäministeri Ohisaloa.

Poliisi sai epäillyt kiinni, eikä sivullisia loukkaantunut.

Voihan se maanantaikrapuloissa vähän öyhöttäjiä masentaa.
Juuri näin. Legbat ja muut palstan perusrasset täällä alkumetetreiltä huutaneet inshallahia, värivirhettä, neekeriä jne jne. Selvät kranaatin aiheuttamat haavatkin nähtiin.
:mrgreen:

systeris
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja systeris » Ma Elo 26, 2019 3:06 pm

Käsittää kuka mitenkin, mut meinasin tuolla lähinnä, et ei ole habitus tainnut hetkeen napata. Ellei toi ole huolittelematon takatukka, joka on tehnyt hetken jo paluuta.
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2644
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Lassie » Ma Elo 26, 2019 3:08 pm

Päivitettyjen uutisten valossa, epäiltyjen kuvia katsoessa, tulee mieleen:

Sikäläinen moottoripyöräporukka taikka yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen? Ensimmäinen tyyppi näyttää etenkin siltä, silmät kuin kokaiininkäytön jäljiltä, toinen tyyppi on kuin ensimmäisen hieman hömelömpi pikkuveli, joka ei ole vielä kuvanottamisen aikoihin päässyt piireihin. :P

Huumeet ja aiempi rikollisuus, keikkamiehiä. Spekulointina. Mikä on yhteys Suomeen, Tamperekin mainittu ja nyt jos huumeet mukana, tulee jopa mieleen Marbella-vyyhdin yhteys - sanottiinhan sitä laaja-alaiseksi jne.

Suomen mediassa ei tosiaan ollut samaa mitä mm. Ruotsin Expressenin sivulla.

Miesten matkustusaikataulu tiedettiin siellä (keikkamiehiä?) ja mielenkiintoisesti Expressenin linkissä myös esittivät "saamiensa lähteiden" perusteella ampumistapahtumaa väijytykseksi, jota edeltävästi miehet olisivat itse soittaneet houkutellakseen poliisit paikan päälle - mutta Expressenin käyttämä ilmaisutyyli oli "ska ha ringt" - tyyppistä spekulatiivista eikä varmaa tietoa, lähteetkin siis välittäneet spekulatiivista tietoa tältä osin.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Avatar
TavanTallaaja
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Ma Elo 26, 2019 3:21 pm

Liivit ja aseet. Tulivoimaa on siis etukäteen varauduttu sekä antamaan, että vastaanottamaan. Ihan normi murtokeikalle tuskin tulee varustauduttua ihan noin raskaasti.

MissMallard
Wallander
Viestit: 1094
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ma Elo 26, 2019 3:23 pm

Joku missio näillä on ollut Suomessa jos keväästä asti täällä majailleet? Vai ovatko olleet Ruotsin poliisia karussa sitten tai muita tahoja? Keväästä astiko ovat tällaista suunnittelleet että ammutaan pari poliisia; tuskin?
Villi kuvio tuli mieleen että miksi perus-varkaalla olisi ase mukanaan? Tosin jos nämä on rikollisia niin kulkeehan tuolla pussihousujakin morat taskuissa joten jos heidän ns."perusvarustukseen" kuuluu aina ase siltä varalta että joutuvat yhteenottoihin joko virkavallan tai muiden rikollisten tai tahojen kanssa.

Voisivatko nämä olla velanperijöitä? Eli tarkoitus oli tulla aseiden kanssa kovistelemaan jotakin velkaantunutta tms tuonne teollisuusalueelle eli siellä oli tärät. Mutta tämä kuka oli kutsuttu sinne näiden tekijöiden toimesta alkoi epäilyttämään ja pelottamaan koko touhu ja soitti mukamas murtovarkaista tuolla teollisuusalueella eikä siis itse mennyt sitten ollenkaan tuonne kovisteltavaksi.

Koska poliisit yllättivät nämä tekijät täysin niin ettei heillä ollut mitään hajuakaan että poliisi voisi ilmestyä kesken kaiken tuonne niin koska heillä oli aseet jo valmiiksi mukanaan niin tilanteen yllättävyys sai tekijät toimimaan kuten toimivat?

khl
Philip Marlowe
Viestit: 1148
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja khl » Ma Elo 26, 2019 3:26 pm

Jaa kun mä olen ymmärtänyt että poliisit tuli täysin yllätetyksi :mrgreen:

Avatar
TavanTallaaja
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Ma Elo 26, 2019 3:27 pm

khl kirjoitti:Jaa kun mä olen ymmärtänyt että poliisit tuli täysin yllätetyksi :mrgreen:
Vastarinnan suhteen tietenkin.

JustQuessing
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 12:03 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja JustQuessing » Ma Elo 26, 2019 3:30 pm

https://www.helsinginuutiset.fi/artikke ... aijyksista
Ruotsalainen iltapäivälehti Expressen kertoo omiin tietolähteisiinsä perustuen, että Porvoossa kahta poliisia ampuneet ruotsalaismiehet olisivat itse soittaneet viranomaiset ampumispaikalle.

Lehden tietojen mukaan ampujiksi epäillyt miehet olisivat piileskelleet alueella väijyksissä ja avanneet tulen päin poliiseja.

Suomen poliisi ei ole vahvistanut lehden tietoja. Monessa suomalaismediassa on arvuuteltu, virittävätkö miehet poliisille ansan.

Poliisi sanoi sunnuntaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että poliisi sai hälytyksen paikalle "mielenkiintoiselta henkilöltä".

Soitto tuli hätäkeskukseen ja poliisi meni paikalle hoitamaan tavanomaiseksi luultua tehtävää.

Poliisit eivät itse tiettävästi käyttäneet tilanteessa asetta. STT kertoi maanantaina, että poliisin pitää tehdä aseenkäytöstään aina ilmoitus valtakunnansyyttäjälle, mutta viikonlopun tapahtumista tällaista ilmoitusta ei ole tehty.

Expressen kertoo myös tietoja siitä, miksi poliisi sai niin nopeasti vihiä miesten liikkeistä. Lehden mukaan poliisi pääsi epäiltyjen miesten jäljille teletietojen avulla.

Expressen kertoo, että poliisi tyhjensi läheisten telemastojen tiedot ja sai samalla tietoonsa epäiltyjen matkapuhelinnumeron.

Näiden tietojen avulla poliisi paikansi epäillyt Tampereen lähistölle, Expressen kertoo.

Keskusrikospoliisi (krp) vahvisti maanantaina, että epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia. Toinen on syntynyt vuonna 1989 ja toinen 1994.

Porvoon tapahtumien osalta heitä epäillään kahdesta murhan yrityksestä. Ampumiset tehtiin pienteollisuusalueella Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25.8. kello 0.30 aikaan.

Miehet saatiin kiinni noin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa puoli yhdeksän jälkeen sunnuntai-iltana. Krp:n mukaan epäillyt tulittivat poliisia takaa-ajon aikana. Pidätyspaikalta löytyi sekä käsiaseita että veitsi.
22. elokuuta saapuneet Suomeen, ite soittaneet kytät paikalle ja ampuneet saman tien, koska poliisi ei ole edes ehtinyt vastata tuleen - mutta kuitenkaan eivät ole tappavasti ampuneet niitä? Kyllä tässä on jotain isompaa takana, kun aseiden varastaminen suomalaispoliiseilta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruo ... in/7525042
Ruotsalaislehti Expressenin saamien tietojen mukaan poliiseja Porvoossa ampuneet ruotsalaismiehet soittivat itse poliisin paikalle porvoolaiselle teollisuusalueelle.

Lehden mukaan miehet olivat järjestäneet poliiseille väijytyksen. Poliisin saapuessa paikalle miehet alkoivat ampua poliiseja kohti ja tämän jälkeen he pakenivat paikalta.

Tilanteen jälkeen viranomaiset pääsivät epäiltyjen jäljille teletietojen avulla. Expressenin mukaan lähistöllä sijainneiden teletornien avulla poliisi sai selville matkapuhelinnumeron, jonka avulla miesten sijainti pystyttiin paikallistamaan Tampereen lähistölle.

Lehden mukaan miehet matkustivat Suomeen 22. elokuuta, eikä rekisteritiedoissa ole tiedossa, että he olisivat matkustaneet tämän jälkeen takaisin Ruotsiin.

MissMallard
Wallander
Viestit: 1094
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ma Elo 26, 2019 3:33 pm

No siinä tuli kaikille tilanne kuin puskista eli yllätys oli molemminpuoleinen tuolla teollisuusalueella ja sitten kävi kuten kävi.
Eli poliisit meni tavalliselle keikalle ja nämä tekijät ei koskaan arvellut että joku soittaisi sinne poliisit. Heillä oli vain aseet mukanaan jos ovat ammattirikollisia niin ihan tavan takaa tai olivat esim. menossa kovistelemaan jotakin vaikka velkaantunutta.

lech
Scooby Doo
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja lech » Ma Elo 26, 2019 3:36 pm

MissMallard kirjoitti:Joku missio näillä on ollut Suomessa jos keväästä asti täällä majailleet? Vai ovatko olleet Ruotsin poliisia karussa sitten tai muita tahoja? Keväästä astiko ovat tällaista suunnittelleet että ammutaan pari poliisia; tuskin?

Koska poliisit yllättivät nämä tekijät täysin niin ettei heillä ollut mitään hajuakaan että poliisi voisi ilmestyä kesken kaiken tuonne niin koska heillä oli aseet jo valmiiksi mukanaan niin tilanteen yllättävyys sai tekijät toimimaan kuten toimivat?
Poliisin käsitys on juuri päinvastainen. Joku kolmas on tehnyt ilmoituksen Häkeen omaisuusrikoksesta ja kun poliisit tulivat paikalle, heitä osoitettiin saman tien aseilla. Poliisit tulivat yllätetyiksi.

Miettijä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: La Joulu 05, 2015 3:43 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Miettijä » Ma Elo 26, 2019 3:39 pm

Eilen KRP:n tiedotustilaisuudessa sanottiin että kun poliisi pääsi paikalle niin näitä uhattiin aseella ja käskettiin luovuttamaan aseet niin ei ainakaan siihen sovi tuo saman tien tulen avaaminen.

khl
Philip Marlowe
Viestit: 1148
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja khl » Ma Elo 26, 2019 3:40 pm

MissMallard kirjoitti:No siinä tuli kaikille tilanne kuin puskista eli yllätys oli molemminpuoleinen tuolla teollisuusalueella ja sitten kävi kuten kävi.
Eli poliisit meni tavalliselle keikalle ja nämä tekijät ei koskaan arvellut että joku soittaisi sinne poliisit. Heillä oli vain aseet mukanaan jos ovat ammattirikollisia niin ihan tavan takaa tai olivat esim. menossa kovistelemaan jotakin vaikka velkaantunutta.
Trollaatko sä nyt vai miten et ymmärrä mitä tuossa aiemmin lukee?

corppi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 727
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja corppi » Ma Elo 26, 2019 3:40 pm

viltsu81 kirjoitti:Varauksella kannattaa vielä suhtautua näihin blurraamattomiin

Oikein kauniit pojat :oops:

Jos kattelee tämän päivän moottoripyöräkerholaisia niin eiköhän nämä siloiteltuine partoineen ja suklaisine silmineen ole jonkun merkkikerhon liiveihin uineet.

Vastaa Viestiin