Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

lech
Scooby Doo
Viestit: 626
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja lech » Su Syys 01, 2019 12:33 pm

Saaris kirjoitti:Hbl:n jutussa oli että kävivät Epoossa pesemässä isoäidille ikkunoita...
Hesarin haastattelussa isoäiti on 90-vuotias porvoolainen. Rautakuntoinen rouva joka järkyttyi, sai sydänkohtauksen mutta pääsi alle viikossa pois sairaalasta.

Avatar
meitzi
Philip Marlowe
Viestit: 1178
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Syys 01, 2019 12:49 pm

Serlock kirjoitti:Eiköhän se raksa ole huuhaata. Jossainhan luki että ovat aina olleet niin puhtaana että tuskin raksahommia tehty. Ja jos raksa hommia olisi, niin kädet olisi varmasti maalissa. Ei kukaan jaksaisi niitä puunata päivittäin tärpätillä.
Noniin!! Itselläni ei ole raksahommista edes kymmenen vuoden työkokemusta, vaikka lähelle pääseekin, mutta yhden yhtää kertaa en ollut missään kohtaa tekemisissä minkäänlaisen maalin kanssa.

Ja koska en halunnut istua työmatkoja hikisenä ja likaisissa vaatteissa, kävin suihkussa ja vaihdoin puhtaat alusvaatteet ja siviilit niskaan joka päivä ennen kuin lähdin kotiin. Ei ollenkaan epätavallista. Tosin ihan aina se ei onnistunut, koska toisinaan omistaja oli myynyt mut vesivahinkoja purkamaan ja korjaamaan. Silloin ei työmaalla ollut omia taukotiloja suihkuineen.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
Serlock
Alibin satunnaislukija
Viestit: 137
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:58 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Serlock » Su Syys 01, 2019 1:07 pm

terbmis kirjoitti:
Postman kirjoitti:Pojat, pojat. Teillä alkaa selvästi kuupat keittämään kun koko ajan pitää keksiä mitä ihmeellisempiä teoroita tapahtumiin liittyen.

Ottakaa kuuppa-kuumeiset parin päivän lepo niin alkaa olo hellittämään ja ajatuskin juoksee taas normaaliin malliin ja tajuutte ettei näissä huuhaa teorioissa ole mitään järkeä. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ihan hyviä teorioitahan tässä on tullut esiin. Oma suosikkini:
voisiko veljekset olla soluttautuneita poliiseja, jotka pitänyt saada vex kuvioista jollain tavalla.
:D :) :mrgreen:
No veljekset treenasi samalla salilla takavuosina kyttien kanssa, joten saattaa olla jotain kytköksiä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006219943.html

Lisäksi alusta alkaen ilmeisesti tiedetty ja tunnistettu tekijät. Tiedettiin että eivät ala viattomia normi kansalaisia teurastamaan. Tulee mieleen legendaarinen poliisisarja The Shield.

No tuskinpa tällaista sentään, mutta jotain mätää tässä edelleen on. Ainakin poikien päät, jos ei muuta taustalta löydy. Tosin jos liittyy jotenkin virkavaltaan tms. niin totuus ei tule ikinä julki.

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2359
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Su Syys 01, 2019 2:49 pm

HS juttu lisäsi tietoa. Aiheesta on rivien välissä spekuloitu eri toinen veljistä oli dominoivampi, kun toinen oli rauhallisempi. Jos nuoremman tyypin aiempi tyttöstävä lähti rikollisen matkaan, niin se saattoi olla ratkaiseva käänne. Vanhemmalta veljeltä löytyikin jonkinlaista rikostaustaa ennestään. Rikollisen ura saattoi näyttäytyä jos ei "unelma-ammattina", niin potentiaalisena vaihtoehtona.

Tässä pitäisi ajatella asioita psykologian kannalta. Lapsuusmuistot korostuvat joko hyvässä tai pahassa. Ampujien isän ja sukulaisten rikostausta, linnatuomiot, tarinat ja itse koetut tapahtumat vaikuttavat usein hyvin voimakkaasti. Ne voivat iskostua lapsuudessa seikkailuna mieleen, joka halutaan kokea itse myöhemmin.

Hyökkäys poliisia kohtaan saattoi liittyä samaan syyhyn. Haluttiin ns. kostaa itse koetut/sukulaisten kokemat vääryydet poliisille, tästä syystä ketkä tahansa poliisit kelpasivat. Tuskimpa ampujien hyvin tuntema Porvoo sattui vahingossa tekopaikaksi.

Poliiseja ei ollut missään vaiheessa tarkoitus tappaa, vaan motiivina oli enemmän kostonomainen pilailutarkoitus. Alkuperäinen idea saattoi liittyä esim. auton ja aseiden varastamiseen, mutta suunnitelma ei toteutunut toivotulla tavalla. Sama rikostyyppi on tuttua Ruotsista ja idea on voinut olla sieltä lähtöisin.

Miksi olla kuukausi jossain hotellissa ja rakennushommissa. Kyse saattoi olla oikeista töistä. Mitä ne työt olivatkaan on toinen kysymys.  Ehkä tarkoitus oli miettiä yhdessä suunnitelma läpi. Kyseessä saattoi olla osittain ns. yhteinen lomamatka lapsuudesta tutulle alueelle, jossa suunnitelma oli tarkoitus toteuttaa. Vaihtoehtoisesti mitään kunnollista suunnitelmaa ei ollut, vaan oli vain puhuttu jostain vastaavasta ideasta.

Toisin sanoen niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin veljesten idea saattoi olla päästä vankilaan pitkäksi aikaa. Ehkä kokemaan ja näkemään jotakin sellaista, mistä toisella tai molemmilla ei ollut kokemusta.
--------
Tatuoinnit kannattaa tutkia tarkkaan. Vaikka jotkut ottavat tatuointeja ns. huvin vuoksi, niin monelle kyse on hyvin henkilökohtaisesta jutusta. Varsinkin vankilatatuoinnit on oma alansa, joilla on tarkoitus viestittää rikoshistoriaa, asemaa tai profiloida itsensä. En tiedä miten tarkkaan muut vangit lukevat tatuointeja ja tekevät johtopäätöksiä niiden perusteella.

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2359
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Su Syys 01, 2019 3:09 pm

URSA kirjoitti:
holmesin haamu kirjoitti: Tulee mieleen onko mitään vastaavaa elokuvaa olemassa jossa veljeskaksikko tekisi mitään vastaavaa...
Hell or High Waterin loppuratkaisussa rikollisveli ammuskelee harhauttaakseen poliiseja sillä välin kun toinen veli pakenee.
https://www.elokuvauutiset.fi/site/dvd- ... water-2016
Mutta ehkä tämä olisi osuvampi elokuva:
https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005357929.html
On hyvin voitu ottaa vaikutteita noista.

phonyjoker
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 198
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja phonyjoker » Su Syys 01, 2019 3:52 pm

Mielestäni jopa koominen tuo isän antama haastattelu HS:lle. Puoleen vuoteen ei ole pojistaan kuullut, mutta silti täysin varma etteivät ole sekaantuneet rikollisjengeihin, vaikka huumeita ja sterodeita löytynyt vanhemman veljen verestäkin. Lisäksi tuo lähestymiskielto kertoo karua kieltä siitä, että ex-tyttöystävällä on ollut syytä pelätä kaveria. Isoäidille on voinut poikien rajut puolet tulla yllätyksenä, mutta sitä en usko etteivätkö vanhemmat aavistaneet ettei pojillaan kovin hääppösesti mennyt elämässä. Murhan yrityksiä tuskin edes vanhemmat osasivat kuitenkaan odottaa. Olisi kiva kuulla siskon tai perheen äidin haastattelu, jos heiltä saisi vähemmän värittyneen kertomuksen.

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Su Syys 01, 2019 4:04 pm

Isän haastattelu oli surullinen. Kuten olen todennut, rikollista elämää ihannoinut isä/koti kirjoittaen elämäkertoja "ku ennen oli niin huonosti ja kaikki koettu ja nyt ollaan entisiä". Olisi varmaankin ollut fiksumpaa isänä rakentaa nykyisyys opituista menneistä ennemmin kuin jäädä ihailemaan vanhaa. Parempi olla keskitason nykymies kuin "high-levelin entinen rikollinen". Kerran rikollinen=aina rikollinen :D

Hyvistä kodeista ei tule rikollisia tai/ja narkomaaneja.

Hurja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 177
Liittynyt: To Tammi 28, 2016 8:44 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Hurja » Su Syys 01, 2019 4:10 pm

Mistä päättelet isän ihannoineen rikolliselämää ? Ei nuo elämänkertakirjat kyllä sellaiseen käsitykseen johda. Pikemminkin päinvastoin.

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Su Syys 01, 2019 4:11 pm

Serlock kirjoitti:
nisse55 kirjoitti:Työkaverit?

Onko täällä vielä puhunut yksikään, joka olisi nähnyt nämä neropatit työmaalla? Raksalla jossakin? Jos he ovat olleet hommissa Suomessa, varmaan heidät on jollakin työmaalla nähty. Ellei, niin....
Eiköhän se raksa ole huuhaata. Jossainhan luki että ovat aina olleet niin puhtaana että tuskin raksahommia tehty. Ja jos raksa hommia olisi, niin kädet olisi varmasti maalissa. Ei kukaan jaksaisi niitä puunata päivittäin tärpätillä.
Eivät uskalla puhua. Sen verran uskottavasti on koko klaani porvoon suunnalla pelättyjä. Tukholma-Göteborg tasolla taasen "ei pelättyjä". Siksi elinpiiristään helppo saada haastatteluita esim naapureilta.
Vai että raksahommissa hikisinä ja maalissa...totaaa... Veikkaisin että kätensä olleet enemmänkin kullissa kuin maalissa.

rahima
Alibin kestotilaaja
Viestit: 332
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja rahima » Su Syys 01, 2019 4:37 pm

Tuli vain mieleen, että onko kyseessä folie a deux eli jaettu harhaluuloisuushäiriö. Poliisi vaitonainen, oikeutta käydään suljetuin ovin. Tekijät tehneet niin monta virhettä, että se ei kuulosta vaikkapa järjestäytyneen rikollisryhmän tekosilta.Tuntuu, että pojat eivät olleet järjissään. Ehkäpä olivat psykoottisia.

Fox
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Pe Syys 23, 2016 9:43 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Fox » Su Syys 01, 2019 4:53 pm

Raven7.62 kirjoitti:Veikkaisin että kätensä olleet enemmänkin kullissa kuin maalissa.


Puhutko nyt jostain kultasaaliista, ja veikkosten kädet ovat olleet "kullissa" vai jostain muusta..? :mrgreen:
Anteeksi, oli pakko keventää tähän väliin..

JustQuessing
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 12:03 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja JustQuessing » Su Syys 01, 2019 4:58 pm

Kenelläkään HS.fi tunnuksia, jotta voisi lainata tän artikkelin tänne?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006223739.html

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2359
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Su Syys 01, 2019 5:48 pm


Rikostoimittajien ronski arvio: Nämä virheet Porvoon ryöstäjäveljekset tekivät – "Jos tämä oli suunniteltu teko, tämä oli helvetin huonosti suunniteltu"Porvoossa poliisiauton ryöstöä yrittänyt veljeskaksikko teki toiminnassaan useita virheitä, sanovat MTV Uutisten rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen.

Veljekset Richard ja Raymond Granholm yrittivät Porvoon sunnuntaisessa välikohtauksessa ampua poliiseja. Tilanteessa loukkaantui kaksi poliisia.

Välikohtauksen jälkeen käynnistyi suuri poliisioperaatio, joka päättyi rajuun takaa-ajoon Tampereen seudulla. Takaa-ajon aikana epäillyt ampuivat poliisia kohti uudemman kerran. Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-ahon mukaan toiminnan motiivina oli yritys ryöstää poliisin aseet.

– Ydinkysymys on tietenkin se, mihin tällä toiminnalla tähdättiin, rikostoimittaja Lehtinen toteaa.

Olisivatko veljekset tarvinneet aseita johonkin Suomessa tai Ruotsissa, jossa veljekset olivat pitkään asuneet? Lehtinen pitää Ruotsia todennäköisempänä vaihtoehtona.

– Tässä on niin moni kysymys vielä auki, että mitä enemmän tätä miettii, sitä oudommalta ja hölmömmältä tämä tuntuu, Lehtinen pohtii

Poliisin toimintakykyä on aliarvioitu aika selkeästi"
Toistaiseksi hämärän peitossa on myös se, kuinka tahallista ja suunniteltua veljesten toiminta ylipäätään on ollut.

– Oli kyseessä kumpi tahansa, poliisin toimintakykyä on aliarvioitu aika selkeästi, Sipilä miettii.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rik ... #gs.04d71y

Postman
Alibin satunnaislukija
Viestit: 101
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:28 pm

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Postman » Su Syys 01, 2019 6:20 pm

JustQuessing kirjoitti:Kenelläkään HS.fi tunnuksia, jotta voisi lainata tän artikkelin tänne?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006223739.html
”MUN nimi on Paul ja olen syntynyt Helsingissä vuonna 1960.”

Näillä sanoilla alkaa poliisien murhan yrityksistä epäiltynä vangittujen Granholmin veljesten isän omaelämäkerta Yhden raggarin kertomus.

”Muutin Tukholmaan asumaan jo 19-vuotiaana vuonna 1979”, veljesten isä kirjoittaa kirjansa ensimmäisellä sivulla.

”Asun edelleen Tukholmassa, olen naimisissa ja olen onnistunut töräyttämään 3 lasta.”

Ensin perheeseen syntyi syyskuussa 1987 tytär. Häntä seurasi elokuussa 1989 syntynyt Richard Nicholas Granholm, 30, ja tammikuussa 1994 syntynyt Raymond Anthony Granholm, 25. Veljekset vangittiin torstaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhan yrityksestä.

Heidän epäillään yrittäneen murhata kaksi poliisia Porvoon Ölstensissä sijaitsevalla teollisuusalueella varhain sunnuntaina 25. elokuuta. Sen jälkeen koko Suomi on kysynyt, miksi kyseiset veljekset päätyivät noin äärimmäiseen tilanteeseen.

VELJESTEN isän nuoruuteen keskittyvä kirja ei tarjoa vastausta kysymykseen. Se antaa kuitenkin tärkeää lisätietoa siitä, millaisessa ympäristössä veljekset ovat varhaislapsuutensa viettäneet.

Vuonna 2013 julkaistu kirja on puhekielellä kirjoitettu ­teos miehisestä seikkailuista päihteiden, väkivallan, uhkapelien, autojen ja naisten värittämässä maailmassa. Lapset ovat teoksessa täysin sivuroolissa, sillä heitä ei näytetä kuvissa tai mainita edes nimeltä. Tämä on ymmärrettävää, sillä teos keskittyy isän nuoruuteen.

Tämä on vain osatotuus, sillä kirja valottaa perheen elämää 1990-luvun alussa. Uhkapelit, alkoholi ja värikkäät vaiheet olivat kirjan perusteella läsnä perheenisän elämässä myös ensimmäisten lasten synnyttyä.

”Hevosia, tsettii, vedonlyöntiä, mitä vaan, me oltiin aina siellä ku haukat perjantai-iltana”, isä kirjoittaa pelikokemuksistaan Tukholman etelä­osissa asuvan kaverinsa luona.

”Bastu [sauna] päälle, huikkaa virtas ja vähän muutakin ja sit sököpöytään. Siin sit tsittailtiin koko ilta ja pelailtiin ja kun oli niin helvetin hauskaa tai helvetisti häviöllä niin ei voinu lähtee vekekään”, hän kertoo.

HS:n haastattelussa isä kertoo, että kyseinen kuvaus liittyy 1990-luvun alkuun, aikaan jolloin perheen nuorin lapsi ja toinen ampumisista epäilty veli ei ollut vielä syntynyt.

”En usko, että se on vaikuttanut lasten elämään, sitä kortinpeluuta kesti vain muutaman vuoden. Raggariajat olivat silloin takanapäin, ja valokuvat niiltä ajoilta on aina ollut kellarissa piilossa. Lapset eivät ole tienneet mun raggariajoista yhtään mitään, ennen kuin aikuisiällä”, isä sanoi HS:n haastattelussa.

Lue haastattelu kokonaisuudessaan täältä: Millaisia ovat Richard ja Raymond Granholm? Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen veljesten isä kertoo HS:lle pojistaan ja epäuskon täyttämästä viikosta

”Monta kertaa oli sillee ku piti Suomeenkin lähtee, ja tsittailin sököpöydässä. Mamma venas himassa skidien kans kassit kädessä ja pipot päässä et lähetään Suomeen laivalla. Kloku veti viittä ja Viking Linen holkki lähtee 18.00, ei oikein natsannu tää peli ku oli 12 000 markkaa eli pari tuhatta euroa häviöllä ja sillo se oli iso mammona”, isä kirjoittaa.

”Piti päästä takas voitolle tai omilleen. Koodi himaan ja sanoma et lähdetään huomenna. Mamma nöyränä taas takas pakkas kakrut ja kamat himaa ja odottaa ukkoo himaan hakeakseen uutta yritystä. Seuraavana päivänä taas tsettipöydässä ja sama juttu, mamma skulas et lähetäänks? Mä sanoin, et lähetään, mä soitan koht. Kloku kävi jo kolmee ja olin taas häviöllä pari tusaa, kun onni käänty. Massii alko tulla inee, sain koko lailla kassan kuntoon ennen neljää ja skulasin [vaimolle] et hei, nyt lähetään”, hän kertoo.

”Hain familyn ja ajettiin Viking Linelle viime hetkessä sisään laivaan nii et ne nosti autokannen sillan meidän jälkeen ylös. Huh huh noita sessioita oli ihan riittämiin jälkeenpäin ku ajattelee et noi muksut seiso siellä kadulla pipot päässä faijaa venaamassa et lähdetään Matkoille ja sit ei lähdetäkään. Se ei tietenkään oikee nappaa, ja kyllä omatunto soi ku Notre Damen kirkon kellot tänä päivänä.”

ISÄ on kirjoittanut tarinansa vuosina 2011–2013, siis noin 6–8 vuotta ennen kuin hänen poikiaan alettiin epäillä poliisien murhien yrityksestä.

HS:n tietojen mukaan veljekset eivät ole olleet isänsä kanssa tekemisissä pariin kolmeen vuoteen. Mahdollista on, ettei isä ole ollut vanhemman poikansa kanssa väleissä edes silloin, kun hän kirjoitti Yhden raggarin kertomusta.

”Näimme Paulia Porvoossa joskus kymmenen vuotta sitten”, eräs vanhemman veljen yläastekaveri kertoo HS:lle.

”Hän kysyi silloin meiltä, olemmeko nähneet Richardia. Vaikutti siltä, että hän ei tiennyt ainakaan kovin tarkkaan poikansa liikkeistä.”

Isä itse luonnehtii HS:n haastatteluja välejään poikiin hyviksi, ainakin siihen asti, kun he asuivat kotona. Isä on viimeksi nähnyt pojat uudenvuoden tienoilla.

VELJESTEN isä ja äiti ovat kasvaneet Porvoossa. Vanhemmat tapasivat joko aivan 1970-luvun lopussa tai 1980-luvun alussa. Isää noin 5 vuotta nuorempi äiti oli tuolloin vielä alaikäinen. Kohtaaminen teki silti isään suuren vaikutuksen.

”Löysin oman Gypsy Queenin niin, että oltuani silloin frendin mukana sen sukulaisten luona niin satuin kerran näkemään, mitä kauniimman ja asiallisimman tytön, mikä kunnioitti vanhempia ja muita, sellainen kiltti kotityttö”, isä kirjoittaa.

”Ajattelin, että kun joskus hankkisin vaimon sekä äidin lapsilleni, niin tuollaisen se kuuluisi naisen olla. Siinä ollessani huomasin myös sen, että hän oli myös kaikkea sitä mitä mä en ollut sillä hetkellä.”

Vähitellen suhde kehittyi ja pari meni naimisiin Johanneksen kirkossa Helsingissä vuonna 1990. Itse hääjuhlaa vietettiin Haikon kartanossa Porvoossa. Tuolloin perheessä oli jo kaksi lasta, mutta nuorempi veljistä ei ollut vielä syntynyt.

PORVOO on ollut tärkeä osa myös veljesten elämää. Vanhemman veljen yläastekaverit kertovat HS:lle, että hän on käynyt Porvoon keskustassa sijaitsevaa ruotsinkielistä yläastetta ainakin seitsemännen luokan ajan. Ruotsin viranomaisten tietojen mukaan veljekset ovat kuitenkin olleet koko elämänsä ajan kirjoilla Ruotsissa.

HS on pyytänyt kuluneella viikolla tietoja veljesten koulutiedoista Porvoossa useampaan otteeseen, mutta tietoja ei ole toimitettu ennen tämän jutun julkaisua. Kertomus Porvoossa vietetystä vuodesta sopii kuitenkin yhteen isän kirjassaan kertoman kanssa. Isän mukaan perhe asui Porvoossa vuosina 2002–2003.

”Muutettiin familyn kans takas Stockikseen vuoden oltua Suomessa ja todettua että aika vaikea sopeutua enää takaisin Suomeen kun on niin kauan ollu jo pois ja tottunu uuteen systeemiin ja ihmisiin”, isä kirjoittaa.

”Bungattiin talo landelta Trosasta noin 65 kilometriä etelään meren ääreltä, ja ajateltiin et otetaan nyt vähän lungisti vaihteeks.”

VANHEMPI poika oli Tukholmaan muuton aikaan noin 14- ja nuorempi noin 9-vuotias. Porvoo-kytkökset säilyivät muuton jälkeen tiheinä. Eräs yläastekaveri kertoo muun muassa katsoneensa Torinon olympiakisojen jääkiekon loppuottelua veljesten mummolassa Porvoossa.

Elettiin helmikuuta 2006. Suomi hävisi Ruotsia vastaan pelatun ottelun maalein 3–2. Monille on jäänyt ottelusta mieleen puolustaja Teppo Nummisen kyyneleet ottelun jälkeen. Myös veljekset kannustivat tuolloin Suomea.

Saaris
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Kahta poliisia ammuttu Porvoossa 25.8.2019

Viesti Kirjoittaja Saaris » Su Syys 01, 2019 6:22 pm

Voisiko teon motiivi olla uhkailu, eli viesti jollekin (mahdollisesti rikollisessa toiminnassa mukana olleelle) poliisille että jos hän ei tee niin kuin jotkut vaativat, niin virkaveljille alkaa käymään huonosti?
Tekijöiden jäädessä kiinni kiristyksen uhrilla voi nousta myös pelko että he alkavat kuulusteluissa puhumaan hänen osallisuudestaan?

Vastaa Viestiin