Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

QwertyKeyboard
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard » Ma Loka 07, 2019 2:58 pm

MohammedMohammed kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 7:28 am
Suomessa on hyvin paljon kaikesta syrjäytyneitä miehiä, koska köyhä mies ei kapitalistisessa Euroopassa ole yhtään minkään arvoinen ja ilman rahaa ei kukaan voi tehdä mitään, jossa tulisi näkyväksi uudelleen. Kaikki maksaa. Ellei sitten halua SDP:n, tai Vihreiden listoilta mennä heiluttelemaan jotain kylttejä, joissa vastustetaan yksityisautoilua ja sen ilmastoa tuhoavaa voimaa.

Köyhyys ja sen aiheuttama syrjäytyminen ei kuitenkaan tee kenestäkään väkivaltaista, tai murhaajaa. Ja ihmiset aika hyvin pysyvät omissa tuloluokissaan ystäviensä suhteen, joka on ihan ymmärrettävää, koska köyhien kanssa olisi vaikeaa tehdä mitään ilman, että heille pitäisi maksaa kulut mitkä syntyvät tekemisestä. Työttömät ovat Suomessa elossa, mutta aika harvat eläviä, koska numerot tilillä eivät mahdollista mitään toimintaa ja kaikki sulaa ansiosidonnaisen jälkeen elinkustannuksiin.
Ei tietenkään suurin osa miehistä valitsee tästä sorrosta ja ulossulkemisesta huolimattakin olla harmittomia ja huomaamattomia sortajiaan kohtaan. Tästä samasta syystä miesten kasautuneille ja kasvaville yhteikunnallisille ongelmille ei koskaan tehdä mitään. Vaikka kaikki kyllä tietävät, että kodittomista suurin osa on miehiä, itsemurhan tekevistä suurin osa on miehiä, ulosotossa olevistä suurin osa on miehiä, väkivallan uhreista suurin osa on miehiä, ennenaikaisesti kuolevista suurin osa on miehiä, vankiloihin joutuvista suurin osa on miehiä.

Kaikki nämä ovat kyllä tiedossa se on vain valittu linja, että asiasta ei välitetä. Tosin tämä valittu linja rakoilee aina kun tulee näitä kouluampujia ja miekanheiluttajia ja juuri tästä syystä näitä sitten tapahtuukin kun puhuminen ei johda mihinkään ja syrjäytyneiden miesten määrä vain kasvaa absoluuttisesti ja suhteellisesti kokoajan.

John Kimble
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1545
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ma Loka 07, 2019 4:11 pm

Syrjäytyminen ja nuo yllä luetellut seikat eivät kuitenkaan vaikuta siihen tuleeko jostakin murhaaja tai massamurhaaja tai terroristi. Kuten ei myöskään "mielenterveysongelmat" jota niin yleisesti pidetään syntipukkina näihin erityisesti medioissa. Se mitä "mielenterveysongelmilla" oikeasti tarkoitetaan on psykopaatti, antisosiaalinen henkilö. Psykopatia ja antisosiaalisuus eivät ole mielenterveysongelmia vaan luonnehäiriöitä. Ne eivät siis ole sairauksia ollenkaan eikä niitä voi parantaa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

systeris
Alibin satunnaislukija
Viestit: 146
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2016 4:14 am

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja systeris » Ma Loka 07, 2019 5:03 pm

dazu kirjoitti:
Su Loka 06, 2019 3:35 pm
Jordan Petersonhan on avoimesti vapaamuurari, joka levittää vapaamuurarien propagandaa. Petersonin mukaan kaikkialla yhteiskunnassa vaikuttaa luonnostaan vapaamuurarien pyramidihierarkia. Hänen mukaansa ihmisen serotoniinitaso liittyy suoraan ihmisen asemaan tässä pyramidihierarkiassa. Mitä korkeammalla ihminen hänen mukaansa on pyramidihierarkiassa, sitä korkeammalla hänen serotoniinitasonsa ovat ja mitä matalemmalla hän pyramidihierarkiassa on, sitä alhaisemmat hänen serotoniinitasonsa ovat. Jos hierarkian alaosissa oleva henkilö alkaa syömään serotoniinin takaisinottajia, hän Petersonin mukaan kokee tunnetasolla olevansa hierarkian huipulla ja alkaa taistelemaan tästä asemastaan, mikä johtaa lopulta joukkomurhaan, koska hän on kuitenkin todellisuudessa siellä hierarkian pohjalla.

Tämä serotoniinin liittäminen vapaamuurarien pyramidihierarkiaan on sinänsä huvittavaa, että vapaamuurarien hierarkian huipulla on Lucifer ja psykopaateilla on luonnostaan poikkeuksellisen korkeat serotoniinitasot.
Lucifersymboli taas vastaa tätä kaikkivoipaista äitiminää, minkä asemaa joukkomurhaajat tavoittelevat tehdessään tekonsa. Psykopaatti taas kokee luonnostaan olevansa tämä äitiminä.

Jotain viitteitä on, että masennuslääkkeiden levittäminen olisi suunniteltu projekti.
Olisko näille mitään lähteitä, etenkin JBP ja Freemasonry?
Päästä, päästä
Periksi anna
Yhteiseksi hyväksi
Perimmäiseksi parhaaksi

JosefMengele

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ma Loka 07, 2019 7:12 pm

Kuopion epäillyn koulumurhaajan omaiset joutuneet häiriköidyiksi kodeissaan – poliisi vetoaa: ”He eivät ole tehneet mitään väärää”

Tutkinnanjohtajan mukaan on lähinnä marginaalinen kysymys, miten epäilty koulusurmaaja suhtautuu rikosepäilyynsä. Hänet otettiin tekopaikalta kiinni.

-Keskusrikospoliisi pyytää medialta hienotunteisuutta Kuopion kouluiskun uutisoinnissa.
-Esitutkinnan alkuvaiheessa on täysin selvää, että epäilty oli hyökkäyksen tekijä.
-Miestä on pystytty kuulustelemaan siitä huolimatta, että hän on ollut sairaalahoidossa.

Keskusrikospoliisi aloittaa toista esitutkintaviikkoaan Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen osalta.

Vuonna 1994 syntynyt Joel Marin vangittiin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Mies hyökkäsi sapelimaisella teräaseella uhrien kimppuun luokkahuoneessa Hermanin kauppakeskuksen tiloissa ja jatkoi tekoaan kahdeksan minuuttia ennen kuin poliisi otti hänet kiinni ampumalla.

Marin joutui sairaalahoitoon, mutta poliisi on pystynyt kuulustelemaan häntä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs on sitä mieltä, että kysymys epäillyn suhtautumisesta rikosepäilyyn ei tässä vaiheessa edes ole relevantti.

– Hänet on saatu tekopaikalta kiinni. Ei siinä liene epäselvää kellekään. Mutta mitä tulee kuulustelujen sisältöön, en kommentoi niitä millään muotoa tässä enkä seuraavassakaan vaiheessa. Kuulustelut ovat poliisin, hänen ja hänen avustajansa välinen asia, Töyräs sanoo.

Palotutkinta edennyt laboratorioon
Tiistain väkivallanteossa tapahtui myös tulipalo, joka johti ainakin lieviin vaurioihin rakennuksessa. Pelastuslaitoksen mukaan palo saatiin sammutettua talosta löytyneillä alkusammutusvälineillä. Epäillyn kotoa löytyi tiistaina polttopullotarpeistoa, ja poliisi epäilee sytyttäjäksi samaa miestä. Ei ole tiedossa, sytyttikö epäilty talossa nimenomaan polttopullon.

– Sekin on työn alla. Meillä on valjastettu juttuun myös KRP:n rikostekninen laboratorio. Analyysituloksia odotellaan.

Poliisi tiedotti aluksi, että isku tehtiin sapelin mallisella suurella teräaseella. Medialle kerrotut silminnäkijähavainnot ovat samankaltaisia. Kun Töyräs asetettiin tutkinnanjohtajaksi, hän kuitenkin kieltäytyi vahvistamasta, että ase oli nimenomaan miekka. Yksi syy voi olla se, että poliisi haluaa todistajakuulusteluissa saada todistajilta omakohtaisen arvion tekoaseesta. Tämä turvaa lausuntojen näyttöarvon.

– Olen käyttänyt omasta puolestani ilmaisua "iso teräase". Tekoväline on takavarikossa poliisin hallussa. Siitä tulee aikanaan jonkinlaista näkemystä, Töyräs kertoo.

Poliisi sulki Hermanin kauppakeskuksen kahdeksi päiväksi laajan paikkatutkinnan takia.

”Omaiset ovat murheissaan”
Kuopion tapahtumat herättivät laajaa valtakunnallista mediahuomiota viime viikolla. Valtakunnalliset uutisvälineet lähettivät toimittajiaan paikan päälle jo tiistaina, ja epäillyn nimi julkaistiin tuoreeltaan tapauksen poikkeuksellisen yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi.

Töyräs kertoo, että lehdistö on toiminut Kuopiossa paikoin poliisin mielestä kyseenalaisesti. KRP pyytää toimittajia jättämään epäillyn lähiomaiset rauhaan.

– He eivät ole asiassa epäiltyjä tai mitään muutakaan. Tiedän, että siellä on ollut ovien ja ikkunoiden takana mediaväkeä aika aggressiivisestikin. Omaiset eivät ole tehneet omasta puolestaan mitään väärää, vaan ovat murheissaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2123 ... 717a4fc63c

Jukka50
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2016 6:46 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jukka50 » Ti Loka 08, 2019 3:23 pm

Poliisi käytti Kuopion hyökkääjän taltuttamiseen aseen lisäksi etä­lamautinta ja poliisi­koiraa

Esiselvityksen mukaan 24-vuotias hyökkääjä lähestyi poliisia aseistautuneena kookkaalla teräaseella ja ilmapistoolilla.

Syyttäjän mukaan poliisia ei ole syytä epäillä rikoksesta aseen käytön johdosta.
Aluesyyttäjä Heidi Savurinne päätti, ettei Kuopion kouluiskijän viime viikolla pysäyttäneitä poliiseja vastaan aloiteta esitutkintaa. Syyttäjän teettämän esiselvityksen mukaan kyseessä oli hätävarjelutilanne, jossa ampuma-aseen käyttö oli perusteltua.

”Kyseessä on ollut välitöntä ja vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle aiheuttavan henkilön toiminnan pysäyttäminen. Ampuma-aseen käytön lisäksi myös muut poliisimiesten tilanteessa käyttämät voimakeinot ovat olleet puolustettavia ja lievimpiä mahdollisia, eikä tilanteessa ole ollut mahdollista toimia toisin,” todetaan syyttäjän tiedotteessa.

Esiselvityksen mukaan 24-vuotias kouluiskijä lähestyi poliisia aseistautuneena kookkaalla teräaseella ja ilmapistoolilla. Mies ei totellut käskytystä eikä luopunut teräaseestaan.

Mies haavoitti poliisia teräaseella, jonka jälkeen poliisi käytti ampuma-asetta. Miehen kiinniotossa ja aseista riisumisessa poliisi käytti myös etälamautinta ja poliisikoiraa, ilmenee syyttäjän tiedotteesta.

Esiselvitys koski neljää tilanteessa mukana ollutta poliisimiestä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006265903.html

Solehmaine
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Syys 23, 2019 2:29 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Solehmaine » Ti Loka 08, 2019 4:39 pm

Tossahan oli just juttua että monien kaupunkien sukupuolijakauma kehittyy suuntaan että miehiä on enemmän. Se ja muut yhteiskunnalliset paineet mukaanlukien tulee mielenkiintoisia aikoja. Iso pallo heitetään vankeinhoidolle ja sosiaalityölle, ovatko kiven sisältä palaajat kuten tässä tapauksessa valmiita enää normaalielämään? Sikäli vielä jos parantumatonta sairautta ilmassa, on haaste todellisen suuri näissä raameissa...

MikaK
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja MikaK » Ti Loka 08, 2019 4:59 pm

Aika amatöörimäistä että päästivät tekijän haavoittamaan poliisia teräaseella vaikka poliiseilla oli aseet, etälamauttimet ja koirat valmiina. Amerikoissa omat henkilövahingot olisivat jääneet minimiin ja tämä tekijä olisi ollut reikiä täynnä kieltäytyessään luopumasta aseistaan.

siesta
Parranpäristäjä
Viestit: 95
Liittynyt: Ke Kesä 18, 2014 7:00 am

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja siesta » Ti Loka 08, 2019 6:28 pm

Savon ammattiopisto ei järjestä enää koskaan opetusta luokassa, jossa kouluisku tapahtui

Savon ammattiopisto luopuu kokonaan sen opetustilan käytöstä, jossa yksi ammattiopiston liiketalouden opiskelija hyökkäsi muiden kimppuun viikko sitten tiistaina Kuopion Leväsellä.

Opetustiloissa kuoli yksi ja loukkaantui kahdeksan ihmistä, kun opiskelija Joel Marin löi muita miekalla. Luokkahuoneet poistetaan opetuskäytöstä eikä niissä järjestetä enää mitään ammattiopiston opetusta.

Asiasta päätti Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve käytyään tiloissa. Päätökselle on koulutuskuntayhtymän hallituksen tuki.

Savon ammattiopiston liiketalouden opetuksesta osa muutti kauppakeskus Hermaniin aiempien opetustilojen sisäilmaongelmien vuoksi alkuvuonna. Viikko sitten tiloissa sattui vakava väkivallanteko.

– Opetusta ei tarjota kauppakeskus Hermanin toisessa kerroksessa enää lainkaan, vaan luovumme toisen kerroksen käytöstä opetustilan kokonaan, Helve kertoi tiistaina.

– Yläkertaan jää opettajien työtila ja pajatoimintaa.

– Opetuksessa siirrymme yhteen tasoon eli alempaan kerrokseen tulevaisuudessa. Arkkitehti, sisustussuunnittelija ja pedagogiset suunnittelivat aloittivat keskiviikkona suunnittelun, kuinka alakerran tiloja muutetaan opetuskäyttöön.

Savon ammattiopiston uudelleen muokatut tilat Hermanin alakerrassa valmistuvat käyttöön todennäköisesti marraskuun alussa.

– Lokakuussa opiskelijamme ja henkilökuntamme eivät mene ollenkaan Hermaniin. Sinne menemiseen ei ole mitään tarvetta, vaan tekemälläni päätöksellä tilat ovat suljetut ja niissä liikkuu vain tilapalvelujen väkeä.

– Opetustoiminta palaa vielä Hermaniin, mutta vain alakertaan.

Opiskelijat ja henkilökunta saivat hakea Hermaniin jääneitä tavaroitaan viime viikolla torstaista lauantaihin. Loput tavarat luovutettiin väelle tiistaina.

Opinnot jatkuvat väliaikaisesti muualla
Vaikka liiketalouden opetustilat Hermanissa eivät ole toistaiseksi käytössä, välikohtauksessa mukana olleiden luokkien opetus lähti käyntiin uudelleen tiistaiaamuna. Heidät sijoitettiin väistötilojen väistötiloihin.

 – Opetusta järjestetään lähiviikkoina muissa Kuopion yksiköissä. Liiketalouden opetuksen tarvitsemat tilat on saatu järjestettyä toisiin yksikköihimme, Helve sanoo.

Rehtori Birgitta Kankaanpää kertoo, että opetusta on voitu jo antaa jälleen lukujärjestyksen mukaisesti.

– Lähiopetus tällä viikolla on pystytty järjestämään niin kuin opiskelijoiden suunnitelmissa on ollut. Joiltakin osin opetusta on voitu keventää tai osia toteuttaa verkko-opetuksena.

– Yhdellä ryhmällä aikaistetaan työssäoppimiseen lähtemistä ja vastaavasti yhdellä ryhmällä työssäoppimisjaksolle lähteminen myöhästyy, sillä kaikille ei ole vielä ehditty hankkia työpaikkoja.

– Lukujärjestykset on kuitenkin saatu tehtyä nyt tälle viikolla. Sitten on syysloma ensi viikolla. Kun päätös tiloista on nyt tiedossa, pääsemme tekemään seuraavaksi syysloman jälkeisiä lukujärjestyksiä ja sijoitteluja.
https://www.savonsanomat.fi/savo/Savon- ... ui/1448818
If you take a life do you know what you'll give?

Jaguaari
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jaguaari » Ti Loka 08, 2019 8:31 pm

MikaK kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 4:59 pm
Aika amatöörimäistä että päästivät tekijän haavoittamaan poliisia teräaseella vaikka poliiseilla oli aseet, etälamauttimet ja koirat valmiina. Amerikoissa omat henkilövahingot olisivat jääneet minimiin ja tämä tekijä olisi ollut reikiä täynnä kieltäytyessään luopumasta aseistaan.
Heikkolahjaisen tekstiä tämäkin.. huoh. Joo jenkeissä nyt ammutaan kaikkia syyttömiäkin summittain. Tämä tilanne tuli äkkiä ja arvaamatta ja viimeiseen asti toimittu oikein ja sapelin osumasta huolimatta ammuttu oikeaoppisesti jalkaan ja pysäytetty tämä vajaaälyinen ja saadaan vielä oikeuteen ja vankilaan kärsimään, eikä tapettu kuten itse varmaan näin toivoi. Katsele liisää leffoja vaan :D

Avatar
PoliisimestariSisu
Matlock
Viestit: 845
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Ti Loka 08, 2019 9:26 pm

Mielestäni vaarallista rikollista poliisin ampuessa oikea tähtäyskohta on silmien väli. Kas ettei tästäkin tapauksesta ulista poliisin aseenkäytöstä jne., halvemmalla olisi päässyt kuin nyt, kun tämä ninjamestari viettää jokusen vuoden joko vankilassa tai mielisairaalassa.
Hovimestari on syyllinen.

John Kimble
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1545
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja John Kimble » To Loka 10, 2019 2:10 am

Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
[Heikkolahjaisen tekstiä tämäkin.. huoh. Joo jenkeissä nyt ammutaan kaikkia syyttömiäkin summittain.
Jenkeissä kuitenkin useimmissa osavaltioissa saa puolustaa itseään. Esim. jos murtaudut jonkun kotiin saa asukas ampua/tappaa sinut eikä tule mitään syytteitä. Ja nämä mainitsemasi "syyttömät" paljastuvat todella usein oikeiksi elämäntaparikollisiksi.
Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
Tämä tilanne tuli äkkiä ja arvaamatta ja viimeiseen asti toimittu oikein ja sapelin osumasta huolimatta ammuttu oikeaoppisesti jalkaan ja pysäytetty tämä vajaaälyinen ja saadaan vielä oikeuteen ja vankilaan kärsimään, eikä tapettu kuten itse varmaan näin toivoi. Katsele liisää leffoja vaan :D
Kyllä parempi ratkaisu olisi ollut ampua keskiruumiiseen tai päähän. Yhteiskunnan kulujenkin kannalta olisi parempi jos nämä psykopaatit kylmättäisiin suoraan jolloin vältytään miljoonia euroja maksavalta vankilassa elättämiseltä. Esim. Oulussa poliisi toimi mallikkaasti kirvesmurhaajan taltuttamisessa (ei ampunut jalkaan).
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

MikaK
Alokas
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja MikaK » To Loka 10, 2019 2:56 am

Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
Heikkolahjaisen tekstiä tämäkin.. huoh. Joo jenkeissä nyt ammutaan kaikkia syyttömiäkin summittain. Tämä tilanne tuli äkkiä ja arvaamatta ja viimeiseen asti toimittu oikein ja sapelin osumasta huolimatta ammuttu oikeaoppisesti jalkaan ja pysäytetty tämä vajaaälyinen ja saadaan vielä oikeuteen ja vankilaan kärsimään, eikä tapettu kuten itse varmaan näin toivoi. Katsele liisää leffoja vaan :D
Jenkit on iso maa ja siellä on kaikenlaista mutta noiden poliisi reality-sarjojen mukaan poliisit osaavat pääosin toimia oikeinkin. Niissä ainakaan mielenterveyspotilaita ei ammuta suoraan vaan lamautetaan ja otetaan haltuun. Sen sijaan tämmöiset harkinnalliset murhat missä tämä Kuopion tekijäkin silmittömästi tappoi syyttömän ihmisen ja lähestyi haavoittamalla ja yrittämällä tappaa poliisitkin niin näille ei tarvitsis antaa armoa. Hyvinkään ampujakin on vaan aiheuttanut lisää tilanteita vankilassa eikä oletusta ole että ikinä tulee yhteiskuntakelpoista ihmistä. Ääritapaus on nämä sarjakuristajat, en toki tarkoita että hänet olisi pitänyt ampua mutta se osoittaa että sivullisia kuolee vaan lisää jos näitä yhteiskuntaa vastaan hyökkääviä pidetään väkisin hengessä. Poliisit kävelivät jonossa Tauno Pasasen ansaankin 60-luvulla. Luulisi että nykyään ollaan sen verran varovaisia ettei anneta yksittäisen tekijän enää yllättää vaan tässä olisi ollut sauma tyhjentää lipas johonkin muuhun kuin jalkaan, ja jos tekijä nytkin loukkaantui lähes kuolettavasti niin mitä väliä mihin osuu. Poliisi tuli turvaamaan muiden syyttömien henkiä ja jos tämä tekijä ei heitä mitään kunnioita niin olkoon menoa sitten. Vaikea kuvitella että ikinä mitään ruusuista tulevaisuutta olisi.

dazu
Hercule Poirot
Viestit: 2042
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » To Loka 10, 2019 5:46 am

Minusta on hyvä, että eivät tappaneet tätä miekkamiestä, koska nyt on paremmat mahdollisuudet selvittää jutun taustat ja nyt saadaan ukko myös tuomiolle. Nämähän suunnittelevat yleensä itse kuolevansa tekonsa yhteydessä, niin ihan hyvä, ettei tässä asiassa onnistunut... Aika pieni määrä yhteiskunnan budjetista tämän äijän linnanreissuun/sairaalareissuun tulee menemään.

QwertyKeyboard kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 2:58 pm
Kaikki nämä ovat kyllä tiedossa se on vain valittu linja, että asiasta ei välitetä. Tosin tämä valittu linja rakoilee aina kun tulee näitä kouluampujia ja miekanheiluttajia ja juuri tästä syystä näitä sitten tapahtuukin kun puhuminen ei johda mihinkään ja syrjäytyneiden miesten määrä vain kasvaa absoluuttisesti ja suhteellisesti kokoajan.
Tästähän ei ole nyt mitään näyttöä, että tekijä olisi syrjäytynyt yhteiskunnasta. Hänhän oli kuitenkin opiskelija. Mä en myöskään pidä siitä, että mittaillaan syrjäytymistä sosiaalisin perustein, että aletaan mittailemaan, että kuinka monta Facebook-kaveria pitää ihmisellä olla, ettei se ole syrjäytynyt.

Mielenkiinnolla jään odottamaan lisätietoja tapauksesta.

Olli Töyräs on mielenkiintoinen nimi tutkinnanjohtajaksi. Tuttu kaveri Järvenpään sarjamurhaaja-jutun tutkinnanjohtajana.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

JosefMengele

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » To Loka 10, 2019 7:11 pm

Kuopion epäilty koulumurhaaja on huolissaan läheistensä voinnista

Asianajajan mukaan mies on tehnyt kuulusteluissa yhteistyötä poliisin kanssa.

-Joel Marin on pyrkinyt kertomaan oman näkemyksensä tapahtumista poliisikuulusteluissa.

-Asianajajan mukaan tilanteet ovat olleet keskustelunomaisia.

-Kouluun hyökännyt mies ei halua, että hänen läheisiään tavoitellaan.

Savon ammattiopiston luokkaan 1. lokakuuta hyökännyt, murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä epäilty Joel Marin, 25, on ollut useampia kertoja keskusrikospoliisin kuulusteluissa.

Oikeudenkäyntiavustajaksi määrätty asianajaja Matti Niiranen kertoo, että epäilty on ainakin joiltakin osin edesauttanut esitutkinnan sujumista.

– Päämieheni on lähtenyt selvittämään asioita ja keskustelee poliisin kanssa. Häntä on päästy kuulustelemaan, ja kuulustelutilanteet ovat menneet hyvin rauhallisesti. Ne ovat olleet keskustelutilanteita, Niiranen sanoo.

Epäiltyä kuulusteltiin ensimmäisen kerran jo sairaalassa. Poliisi ampui Marinia kiinniottotilanteessa kahteen otteeseen virka-aseella ja käytti perään poliisikoiraa. Marin irrotti veitsestä vasta koiran hyökättyä. Hyökkääjän vammat olivat niin pahat, että hän oli hoidossa vielä vangitsemiskäsittelyn aikaan.

Miten päämiehesi suhtautuu ajatukseen tutkintavankeudesta?

– Siihen on aika vaikea sanoa mitään. Hän oli käsittelyssä sairaalasta käsin videoyhteydellä. Se on julkinen tieto.

– En suoraan sanottuna edes tiedä. Se ei ole noussut keskusteluissa millään tavalla esille, Niiranen kertoo.

Mielentilatutkimus edessä
Väkivallanteon motiivi ei ole toistaiseksi tiedossa. Poliisi on arvioinut, että tutkinnassa on muotoutunut jonkinlainen käsitys siitä. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja Niiranen eivät kommentoi kuitenkaan toistaiseksi enempää.

Asianajajan näkemyksen mukaan on käytännössä selvää, että Marinille tehdään mielentilatutkimus. Hyökkääjän tekoaikainen henkinen tila ei ole Niirasen varmassa tiedossa.

– Kun otetaan huomioon se, minkälaisista tapahtumista on kysymys, pitäisin ihmeenä, jos mielentilatutkimusta ei määrättäisi. Minulla ei ole oikeudenkäyntiavustajana kompetenssia lähteä arvioimaan, mikä jonkun henkilön mielentila on jossakin tilanteessa. Ne ovat lääketieteellisiä kysymyksiä.

Onko päämiehesi pahoillaan teosta tai tapahtumista?

– Valitettavasti en pysty lausumaan siihen tällä hetkellä yhtään mitään, Niiranen vastaa.

KRP ilmaisi vastikään huolensa siitä, että Marinin lähiomaisia on yritetty tavoitella jopa ovia ja ikkunoita myöten iskun jälkeen. Poliisi toivoi omaisille rauhaa ja korosti, että he eivät ole epäiltyinä asiasta.

Epäilty on itsekin huolissaan omaisistaan.

– Ymmärrän toivomuksen hyvin poliisin puolelta. Ja sama ajatus on kyllä päämiehelläkin. Hän toivoo, ettei hänen läheisiään lähestyttäisi tässä asiassa.

Esitutkinta jatkuu ensi helmikuuhun asti.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8751 ... 466b58c926

ReissuLasse
Komisaario Köster
Viestit: 1758
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Loka 10, 2019 10:13 pm

Mitähän nuo tekijän lähäisiä tavoittelevat ovat kuvitelleet saavansa aikaan?

Vastaa Viestiin