Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1027
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » Ti Loka 08, 2019 9:26 pm

Mielestäni vaarallista rikollista poliisin ampuessa oikea tähtäyskohta on silmien väli. Kas ettei tästäkin tapauksesta ulista poliisin aseenkäytöstä jne., halvemmalla olisi päässyt kuin nyt, kun tämä ninjamestari viettää jokusen vuoden joko vankilassa tai mielisairaalassa.

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja John Kimble » To Loka 10, 2019 2:10 am

Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
[Heikkolahjaisen tekstiä tämäkin.. huoh. Joo jenkeissä nyt ammutaan kaikkia syyttömiäkin summittain.
Jenkeissä kuitenkin useimmissa osavaltioissa saa puolustaa itseään. Esim. jos murtaudut jonkun kotiin saa asukas ampua/tappaa sinut eikä tule mitään syytteitä. Ja nämä mainitsemasi "syyttömät" paljastuvat todella usein oikeiksi elämäntaparikollisiksi.
Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
Tämä tilanne tuli äkkiä ja arvaamatta ja viimeiseen asti toimittu oikein ja sapelin osumasta huolimatta ammuttu oikeaoppisesti jalkaan ja pysäytetty tämä vajaaälyinen ja saadaan vielä oikeuteen ja vankilaan kärsimään, eikä tapettu kuten itse varmaan näin toivoi. Katsele liisää leffoja vaan :D
Kyllä parempi ratkaisu olisi ollut ampua keskiruumiiseen tai päähän. Yhteiskunnan kulujenkin kannalta olisi parempi jos nämä psykopaatit kylmättäisiin suoraan jolloin vältytään miljoonia euroja maksavalta vankilassa elättämiseltä. Esim. Oulussa poliisi toimi mallikkaasti kirvesmurhaajan taltuttamisessa (ei ampunut jalkaan).
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

MikaK
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 173
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja MikaK » To Loka 10, 2019 2:56 am

Jaguaari kirjoitti:
Ti Loka 08, 2019 8:31 pm
Heikkolahjaisen tekstiä tämäkin.. huoh. Joo jenkeissä nyt ammutaan kaikkia syyttömiäkin summittain. Tämä tilanne tuli äkkiä ja arvaamatta ja viimeiseen asti toimittu oikein ja sapelin osumasta huolimatta ammuttu oikeaoppisesti jalkaan ja pysäytetty tämä vajaaälyinen ja saadaan vielä oikeuteen ja vankilaan kärsimään, eikä tapettu kuten itse varmaan näin toivoi. Katsele liisää leffoja vaan :D
Jenkit on iso maa ja siellä on kaikenlaista mutta noiden poliisi reality-sarjojen mukaan poliisit osaavat pääosin toimia oikeinkin. Niissä ainakaan mielenterveyspotilaita ei ammuta suoraan vaan lamautetaan ja otetaan haltuun. Sen sijaan tämmöiset harkinnalliset murhat missä tämä Kuopion tekijäkin silmittömästi tappoi syyttömän ihmisen ja lähestyi haavoittamalla ja yrittämällä tappaa poliisitkin niin näille ei tarvitsis antaa armoa. Hyvinkään ampujakin on vaan aiheuttanut lisää tilanteita vankilassa eikä oletusta ole että ikinä tulee yhteiskuntakelpoista ihmistä. Ääritapaus on nämä sarjakuristajat, en toki tarkoita että hänet olisi pitänyt ampua mutta se osoittaa että sivullisia kuolee vaan lisää jos näitä yhteiskuntaa vastaan hyökkääviä pidetään väkisin hengessä. Poliisit kävelivät jonossa Tauno Pasasen ansaankin 60-luvulla. Luulisi että nykyään ollaan sen verran varovaisia ettei anneta yksittäisen tekijän enää yllättää vaan tässä olisi ollut sauma tyhjentää lipas johonkin muuhun kuin jalkaan, ja jos tekijä nytkin loukkaantui lähes kuolettavasti niin mitä väliä mihin osuu. Poliisi tuli turvaamaan muiden syyttömien henkiä ja jos tämä tekijä ei heitä mitään kunnioita niin olkoon menoa sitten. Vaikea kuvitella että ikinä mitään ruusuista tulevaisuutta olisi.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » To Loka 10, 2019 5:46 am

Minusta on hyvä, että eivät tappaneet tätä miekkamiestä, koska nyt on paremmat mahdollisuudet selvittää jutun taustat ja nyt saadaan ukko myös tuomiolle. Nämähän suunnittelevat yleensä itse kuolevansa tekonsa yhteydessä, niin ihan hyvä, ettei tässä asiassa onnistunut... Aika pieni määrä yhteiskunnan budjetista tämän äijän linnanreissuun/sairaalareissuun tulee menemään.

QwertyKeyboard kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 2:58 pm
Kaikki nämä ovat kyllä tiedossa se on vain valittu linja, että asiasta ei välitetä. Tosin tämä valittu linja rakoilee aina kun tulee näitä kouluampujia ja miekanheiluttajia ja juuri tästä syystä näitä sitten tapahtuukin kun puhuminen ei johda mihinkään ja syrjäytyneiden miesten määrä vain kasvaa absoluuttisesti ja suhteellisesti kokoajan.
Tästähän ei ole nyt mitään näyttöä, että tekijä olisi syrjäytynyt yhteiskunnasta. Hänhän oli kuitenkin opiskelija. Mä en myöskään pidä siitä, että mittaillaan syrjäytymistä sosiaalisin perustein, että aletaan mittailemaan, että kuinka monta Facebook-kaveria pitää ihmisellä olla, ettei se ole syrjäytynyt.

Mielenkiinnolla jään odottamaan lisätietoja tapauksesta.

Olli Töyräs on mielenkiintoinen nimi tutkinnanjohtajaksi. Tuttu kaveri Järvenpään sarjamurhaaja-jutun tutkinnanjohtajana.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

JosefMengele

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » To Loka 10, 2019 7:11 pm

Kuopion epäilty koulumurhaaja on huolissaan läheistensä voinnista

Asianajajan mukaan mies on tehnyt kuulusteluissa yhteistyötä poliisin kanssa.

-Joel Marin on pyrkinyt kertomaan oman näkemyksensä tapahtumista poliisikuulusteluissa.

-Asianajajan mukaan tilanteet ovat olleet keskustelunomaisia.

-Kouluun hyökännyt mies ei halua, että hänen läheisiään tavoitellaan.

Savon ammattiopiston luokkaan 1. lokakuuta hyökännyt, murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä epäilty Joel Marin, 25, on ollut useampia kertoja keskusrikospoliisin kuulusteluissa.

Oikeudenkäyntiavustajaksi määrätty asianajaja Matti Niiranen kertoo, että epäilty on ainakin joiltakin osin edesauttanut esitutkinnan sujumista.

– Päämieheni on lähtenyt selvittämään asioita ja keskustelee poliisin kanssa. Häntä on päästy kuulustelemaan, ja kuulustelutilanteet ovat menneet hyvin rauhallisesti. Ne ovat olleet keskustelutilanteita, Niiranen sanoo.

Epäiltyä kuulusteltiin ensimmäisen kerran jo sairaalassa. Poliisi ampui Marinia kiinniottotilanteessa kahteen otteeseen virka-aseella ja käytti perään poliisikoiraa. Marin irrotti veitsestä vasta koiran hyökättyä. Hyökkääjän vammat olivat niin pahat, että hän oli hoidossa vielä vangitsemiskäsittelyn aikaan.

Miten päämiehesi suhtautuu ajatukseen tutkintavankeudesta?

– Siihen on aika vaikea sanoa mitään. Hän oli käsittelyssä sairaalasta käsin videoyhteydellä. Se on julkinen tieto.

– En suoraan sanottuna edes tiedä. Se ei ole noussut keskusteluissa millään tavalla esille, Niiranen kertoo.

Mielentilatutkimus edessä
Väkivallanteon motiivi ei ole toistaiseksi tiedossa. Poliisi on arvioinut, että tutkinnassa on muotoutunut jonkinlainen käsitys siitä. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja Niiranen eivät kommentoi kuitenkaan toistaiseksi enempää.

Asianajajan näkemyksen mukaan on käytännössä selvää, että Marinille tehdään mielentilatutkimus. Hyökkääjän tekoaikainen henkinen tila ei ole Niirasen varmassa tiedossa.

– Kun otetaan huomioon se, minkälaisista tapahtumista on kysymys, pitäisin ihmeenä, jos mielentilatutkimusta ei määrättäisi. Minulla ei ole oikeudenkäyntiavustajana kompetenssia lähteä arvioimaan, mikä jonkun henkilön mielentila on jossakin tilanteessa. Ne ovat lääketieteellisiä kysymyksiä.

Onko päämiehesi pahoillaan teosta tai tapahtumista?

– Valitettavasti en pysty lausumaan siihen tällä hetkellä yhtään mitään, Niiranen vastaa.

KRP ilmaisi vastikään huolensa siitä, että Marinin lähiomaisia on yritetty tavoitella jopa ovia ja ikkunoita myöten iskun jälkeen. Poliisi toivoi omaisille rauhaa ja korosti, että he eivät ole epäiltyinä asiasta.

Epäilty on itsekin huolissaan omaisistaan.

– Ymmärrän toivomuksen hyvin poliisin puolelta. Ja sama ajatus on kyllä päämiehelläkin. Hän toivoo, ettei hänen läheisiään lähestyttäisi tässä asiassa.

Esitutkinta jatkuu ensi helmikuuhun asti.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8751 ... 466b58c926

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2171
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Loka 10, 2019 10:13 pm

Mitähän nuo tekijän lähäisiä tavoittelevat ovat kuvitelleet saavansa aikaan?

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7331
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Loka 10, 2019 11:42 pm

Kaippa ne ovat kostaa halunneet ja kohdistaa vihaansa omaisiin. Ei kai tuossa mitään omituista ole?
Mutta ovat sitten antaneet herran lukea lehtiä, kumma etteivät ole tänne päästäneet esittämään "huolta" läheisistään. Vittu mikä pelle, tuskinpa tällainen teko kenellekään sukulaiselle hyväksi on kenenkään surmaajan mielestä etukäteenkään tai silloin teon aikana oltu hirmu psykoosissa.

Poliisin toimintaa voisi verrata Ranskan poliisiasemapuukottajan hoitamiseen, siellä tehtiin toisin. Nykyinen linja vaarantaaa myös poliisin turvallisuuden, kun ehdollistetaan ampumaan raajoihin ja pehmeyteen. Kenen joukkomurhaajan/-yrittäjän kuulusteluista on saatu sellaista tietoa millä ehkäisty edes jotain? Epäilen näiden tietojen olevan pällitohtoreiden ja sairaalloisen uteliaiden ihmisten pornoa, eikä mitään hyödyllistä matskua. Kyllä tämä yksilö olisi pitänyt lopettaa, koska parhaassakin tapauksessa hän on loinen, joka vie mahdollisuuden ei-surmaajalta.

systeris kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 5:03 pm
dazu kirjoitti:
Su Loka 06, 2019 3:35 pm
Jordan Petersonhan on avoimesti vapaamuurari, //. Hänen mukaansa ihmisen serotoniinitaso liittyy suoraan ihmisen asemaan tässä pyramidihierarkiassa.
//
Jotain viitteitä on, että masennuslääkkeiden levittäminen olisi suunniteltu projekti.
Olisko näille mitään lähteitä, etenkin JBP ja Freemasonry?
Tässä on hierottu monimutkaisia asioita yhteen ja tuloksena tuo kirjoitus mitä en tilanviennin vuoksi tähän nyt kokonaan tuo. Sen verran kommentoin, että Petersonin liittäminen lääkehoitoihin on väärentelyä, sillä hän ei todellakaan kannata Suomen mallia, missä lääkkeet käteen ehkä ja sitten kotiin mököttämään. Hän on terapian ja itsensä haastamisen puolestapuhuja ja ei tarvitse olla edes vapaamuurari, että huomaa ihmisten ja muiden eläinten luonnolliset hierarkiat. Jopa muurahaiset organisoituvat, enkä ole havainnut Petersonin mitenkään erityisesti mitään pyramidimallia ja serotoniinitasoa esiintuovan. Toki yksi hänen ässänsä on se, missä puhuu ostereiden serotoniinitasoista ja asemasta "organisaatiosta", mutta kyllä tuo äijä Jordan puhuu yleensä jostain ihan muusta.

Se on tutkijoiden mukaan selvää, että korkea serotoniinitaso lisää aggressioita, mutta tuo maailmanlaajuinen levityshommeli kaipaisi kyllä "jotain viitteitä". Moni joukkosurmaaja on ollut SSRI-lääkityksellä, tästä on ihan oikeasti faktaa, mutta SSRI-lääkityksellä olevista vain kärpäsenpaskan kokoinen määrä ihmisiä tekee väkivaltaa ja ne, jotka tekevät, voisivat olla väkivaltaisia ilmankin. Noita lääkkeitä suorastaan kylvetään ihmisille, johtuen bisneksestä, ihmiskuntaa ei ole tarkoitusta lääkkeistää, mutta se on aggressiivisen lääkebisneksen sivutuota.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Loka 11, 2019 10:31 am

systeris kirjoitti:
Ma Loka 07, 2019 5:03 pm
Olisko näille mitään lähteitä, etenkin JBP ja Freemasonry?
No, mä olen useamman videon katsonut näistä Petersonin luennoista youtuben kautta ja kaikki ne näyttäisivät jollain tapaa keskittyvän vapaamuurareihin. Jokainen asia, mistä äijä puhuu, tuntuu kulminoituvan hänen jutuissaan vapaamuurareiden uskontoon. Pyramidihierarkiasta mies on puhunut toistamiseen useissa eri yhteyksissä ja lähes kaikki hänen juttunsa tuntuvat jotenkin liittyvän siihen. Lisäksi mies näyttelee puhuessaan sarjatulella vapaamuurareiden käsimerkkejä.

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Loka 10, 2019 11:42 pm
Tässä on hierottu monimutkaisia asioita yhteen ja tuloksena tuo kirjoitus mitä en tilanviennin vuoksi tähän nyt kokonaan tuo. Sen verran kommentoin, että Petersonin liittäminen lääkehoitoihin on väärentelyä, sillä hän ei todellakaan kannata Suomen mallia, missä lääkkeet käteen ehkä ja sitten kotiin mököttämään.
Nyt olet kyllä lukenut viestiäni väärin, jos näit minun väittäneen, että Peterson kannattaisi lääkkeiden levittämistä. En ole näin suoranaisesti väittänyt.

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Loka 10, 2019 11:42 pm
Hän on terapian ja itsensä haastamisen puolestapuhuja ja ei tarvitse olla edes vapaamuurari, että huomaa ihmisten ja muiden eläinten luonnolliset hierarkiat. Jopa muurahaiset organisoituvat, enkä ole havainnut Petersonin mitenkään erityisesti mitään pyramidimallia ja serotoniinitasoa esiintuovan. Toki yksi hänen ässänsä on se, missä puhuu ostereiden serotoniinitasoista ja asemasta "organisaatiosta", mutta kyllä tuo äijä Jordan puhuu yleensä jostain ihan muusta.
Kyllä vaan Petersonin jutut liittyvät lähes aina jotenkin pyramidihierarkiaan ja Horuksen silmä toistuu hänen jutuissaan usein, kuinka ihminen pääsee itsensä haastamalla tähän vapaamuurareiden Horuksen kaikkinäkevään silmään.
Mitä hierarkiaan tulee, niin vankilakundeilla ja muurahaisilla on hierarkia. Ihmisillä hierarkia perustuu splittiin sillä tavalla, että mitä enemmän henkilö tietyllä tapaa on tämä äitiminä, niin sitä korkeammalla hän on hierarkiassa. Hierarkian huipulla on sitten puhdas äitiminä, eli vapaamuurareiden systeemissä Lucifer. Tällainen henkilö, joka on äitiminä suhteessa kaikkiin muihin hierarkiassa oleviin ihmisiin. Tämä kuvio näkyy hyvin puhtaasti vaikkapa Manson-perheen kohdalla. Yleensä korkean PCL-R pistemäärän psykopaatit rakentavat luonnostaan ympärilleen hierarkian, minkä huipulla he itse ovat. Vapaamuurariushan perustuu siihen, että mitä paremmin henkilö tottelee tätä huipulla olevaa saatanaa ja, mitä paremmin hän tätä hyödyttää, niin sitä korkeammalle henkilö nousee tässä hierarkiassa. Sama kaava pätee psykopaatin ympärillä pyörivässä hierarkiassa. Myös mafian hierarkiassa on aika sama kuvio.

Splittiähän on ollut myös yhteiskuntatasolla ja uskonnoissa. Vanhoissa Välimeren alueen uskonnoissa Baalin-palvonnassa ja Molokin-palvonnassa uhrattiin lapsia jumalalle. Tässä se jumala symboloi äitiminää, jonka eteen uhrattiin vauvoja. Vastaavasti kansallissosialismissa väärän rotuiset olivat vauvaminän asemassa ja sosiaalidarwinistisessa kapitalismissa elämä nähdään puhtaan äitiminuuden, vapaamuurareiden Lucifer-statuksen tavoitteluna.

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Loka 10, 2019 11:42 pm
Se on tutkijoiden mukaan selvää, että korkea serotoniinitaso lisää aggressioita, mutta tuo maailmanlaajuinen levityshommeli kaipaisi kyllä "jotain viitteitä". Moni joukkosurmaaja on ollut SSRI-lääkityksellä, tästä on ihan oikeasti faktaa, mutta SSRI-lääkityksellä olevista vain kärpäsenpaskan kokoinen määrä ihmisiä tekee väkivaltaa ja ne, jotka tekevät, voisivat olla väkivaltaisia ilmankin. Noita lääkkeitä suorastaan kylvetään ihmisille, johtuen bisneksestä, ihmiskuntaa ei ole tarkoitusta lääkkeistää, mutta se on aggressiivisen lääkebisneksen sivutuota.
Lääkkeiden levityksestä on sen verran faktaa, että länsimaissa jo 20-25% ihmisistä maasta riippuen on käyttänyt masennuslääkkeitä. Alunperin masennuslääkkeet on kuitenkin kehitetty vaikeasta patologisesta masennuksesta kärsiville henkilöille, joihin ei terapia, tai mitkään normaalit konstit auta kovinkaan nopeasti. Nykyään lääkkeistä on tehty vähän kuin karkkia.
Se on jännä juttu, että terapian pitäisi olla se ensisijainen hoitokeino, mitä oikeasti voi antaa kenelle tahansa ja lääkkeitä tulisi käyttää vasta sitten, jos kyseessä on niin paha tapaus... kuitenkin homma menee niin, että terapiaan on vaikea päästä ja lääkkeitä määrätään ilman mitään kynnystä ja yleensä jo ihan varmuuden vuoksi.
Ajatukseni tässä on, että kun lääkkeitä levitetään tällä teholla ja, kun joukkomurhista uutisoidaan vastaavalla tehokkuudella väärin mm. painottamalla, että tekijä kuului ryhmään "koulukiusatut", tai että tekijä kuului ryhmään "syrjäytyneet", niin lääkkeet ja väärä uutisointi yhteisvaikutuksena aiheuttavat sen, että tästä valtavasta lääkkeitä syövästä massasta löytyy aina joku, joka uutisia lukiessaan tajuaa, että hänhän kuuluu ryhmään "koulukiusatut", eli ahaa, "minä päätän nyt taistella asemastani yhteisössä, kuten tämä toinenkin joukkomurhaaja".
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » La Loka 12, 2019 3:55 pm

Mtv3 syyttää teosta pillua saamattomia miehiä:

Naisvihaa lietsotaan internetissä – Tästä on kyse incel-ilmiössä: "Keskeisessä roolissa on yksinäisyys"

Viimeaikaiset naisiin kohdistuneet väkivallan teot ovat nostaneet esiin keskustelun internetissä loimuavasta naisvihasta. Erityisesti kysymyksiä on herättänyt niin sanotut incel-miehet, jotka puhuvat internetissä anonyymeinä naisista halventavaan ja jopa väkivaltaiseen sävyyn.

Incel tarkoittaa tahdosta riippumatonta selibaattia, selventää Jyväskylän yliopiston tutkija Tuija Saresma.

Incel on internetin alalaidan alakulttuuri, jossa nuoret miehet kokevat tulleensa naisten syrjimiksi. Incel-puheessa naisilta halutaan seksiä, mutta samalla puhutaan halveksuvasti ja uhkailevasti.

Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kertoo, että incel-kulttuuriin liittyy monia ongelmia aina syrjäytymisestä mielenterveysongelmiin. Heitä hakeutuu Sexpon avun piiriin.

– Keskeisessä roolissa on yksinäisyys, osattomuus, ihmissuhteiden puute, myös suoraan seksin puute. Usein viestit tulevat heiltä itseltään. Usein se viha, mitä he ilmaisevat, on sellaista patoutunutta tai he ovat jääneet lukkoon siihen tilanteeseen.

– Näillä miehillä ei välttämättä ole sellaisia taitoja tai sellaista sosiaalista asemaa, että he pärjäisivät ihmissuhdemaailmassa, ja se tuottaa yksinäisyyden kokemuksia ja sitä kautta turhautumisen tunteen.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.8g8luj
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » La Loka 12, 2019 4:15 pm

Hengenvaara millin päässä – Kuopion kouluiskun uhrin äiti kertoo, mitä hänen tyttärelleen tapahtui

Kuopion kouluiskussa vakavimmin loukkaantui 30-vuotias nainen, jota luokkatoveri löi miekalla kaulaan ja mahaan. Edellisenä päivänä he söivät yhdessä lounasta ja puhuivat harjoittelupaikoista.

Kuopiolaisen 30-vuotiaan opiskelijanaisen äiti havahtui viikko sitten tiistaina hirvittävään uutiseen. Joka puolelta alkoi tulla tietoa, että Savon ammattiopistossa joku oli riehunut teräaseen kanssa.

– Tajusin, että se on meidän tyttömme yksikkö. Laitoin heti tytölle viestiä, että missä olet. Hän ei vastannut.

Äiti alkoi saada viestejä eri tahoilta, miten tyttäreen ei saada yhteyttä. Tilanne alkoi vaikuttaa pelottavalta.

Sairaalassa oli numero, josta omaiset saivat kysyä tietoja loukkaantuneista.

– Kun annoin tyttären nimen, kukaan ei osannut sanoa mitään. Tytön kaikki henkilöpaperit ja puhelimet olivat jääneet koululle.

Äiti luki kauhistuneena verkkolehdistä, miten puukotuksessa yksi kuoli ja yhdeksän loukkaantui. Tyttärestä hän ei tiennyt mitään.

– Kesti yli viisi tuntia ennen kuin tyttären olinpaikka selvisi.


Kun äiti soitti sairaalaan kuuden aikaan iltapäivällä, sieltä kerrottiin, ettei kahdesta henkilöstä tiedetä, keitä he ovat.

Äiti antoi tuntomerkkejä, miten tyttärellä on tatuointi toisessa kädessä ja tummat hiukset. Sen perusteella tuli tieto, että tytär on viety teho-osastolle leikattavaksi. Häntä oli puukotettu kaulaan ja mahaan.

Tytär oli toinen teho-osastolle viedyistä vaikeasti loukkaantuneista. Toinen oli puukottaja, tytön luokkatoveri. Paria päivää myöhemmin oikeus vangitsi kyseisen luokkakaverin, 25-vuotiaan Joel Marinin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

– Kaikkein pahinta minusta oli se, ettei tiedetty, missä tytär oli. Rupesimme jo kuvittelemaan, miten tytär on saanut shokkitilan ja mennyt piiloon jonnekin.

Äiti oli yksin kotona. Lohtua toi se, että naapurikorttelissa oleva kirkko avasi ovensa. Sinne saattoi mennä ja keskustella papin kanssa.

Tietoa alkoi tulla sairaalasta.

– Vaikka kuulin, että tytärtä oli pistetty miekalla kaulaan ja mahaan, sekin tieto helpotti verrattuna siihen, kun oli epätietoinen, missä hän oli.


Tytär joutui olemaan sairaalan teho-osastolla lauantaihin saakka. Häntä on leikattu useaan kertaan. Äiti kertoo nyt tapahtumista tyttären luvalla.

Jälkikäteen ajatellen tyttärelle olisi voinut käydä paljon pahemmin. Äidin mukaan miekka upposi millin päähän selkärangasta. Jos miekka olisi mennyt syvemmälle, tytär olisi halvaantunut tai verisuoni olisi voinut katketa.

– Lääkärit ihmettelivät, miten on mahdollista, että joku lyö miekalla kaulaan ja mahaan, eikä suonikaan katkea.

Pahimmilta kuulostavat pistokset ovat olleet helpoimmat.

Tyttärellä loukkaantuivat pahimmin kädet. Niissä on pistohaavoja. Kaikki sormet eivät vielä toimi.

Äidin tietojen mukaan Kuopion iskussa monelta oppilaalta loukkaantuivat kädet, kun he nostivat kätensä suojaksi puukottajaa vastaan.

Äidin mukaan tyttärestä huomaa, että hän on joutunut koulussa pelottavaan tilanteeseen.

– Tyttärellä täytyy olla valot päällä ja television pauhata. Hänelle tulee pelkotiloja, kun hän muistaa, mitä koululla tapahtui.

Tytär on kertonut äidille vasta vähän tapahtumista.

– Hän kertoi, että mies tuli ja vetäisi sapelin. Hän huitoi opettajaa, joka pääsi karkuun. Sitten mies kääntyi, rupesi huitomaan. Tytär oli ensimmäisessä pulpetissa.

Ukrainalainen nainen, joka menehtyi onnettomuudessa, istui lähellä.

Tytär kertoi, että mies ehti huitoa muuallekin.

– Tyttären ja miehen väliin kaatui pöytä ja tytär pääsi karkuun.


Tytär muistaa, miten kauempana istuvat ihmiset alkoivat heitellä tavaroita. Yksi tyttö oli heittänyt tuolilla niin, että muutama ihminen oli päässyt karkuun.

Äidin mukaan tytär on kertonut, että miekka oli siinä vaiheessa katkennut, kun mies oli lyönyt opettajaa.

Sairaalassa tytär ei aluksi tiennyt, että puukottaja oli hänen kanssaan samalla osastolla. Hän oli kuullut laukaukset ja luuli, että miestä oli ammuttu.

– Tytär on sanonut, ettei häntä kiinnosta mikään muu kuin se, miksi näin on tapahtunut.

Tytär ihmettelee, miksi mies otti uhrikseen juuri luokkatoverit. Heillä oli luokassa hyvä yhteishenki. Kaikki auttoivat toisia.

– Mies auttoi tytärtä tehtävissä, he kävivät yhdessä syömässä. Tytär kertoi, että aina kun hän näki miehen yksin istumassa, hän meni seuraksi.


Puukotusta edeltävänä päivänä mies oli käynyt tyttären kanssa syömässä. He olivat keskustelleet harjoittelupaikoista.

Tytär ajattelee, ettei terve ihminen toimi noin. Jotain on täytynyt napsahtaa mielessä.

– Mikä pani miehen toimimaan näin. Jos hänellä on ollut ongelmia, miksi uhreiksi joutui tämä yhteisö, jossa kaikki oli hyvin.

Tyttärellä ei ole äidin mukaan vihan tunteita puukottajaa kohtaan.

– Ehkä se on suojamekanismi. Tyttö ajattelee, että näin on tapahtunut, nyt pitää mennä eteenpäin.

Äiti sanoo, että pahimminkin olisi voinut käydä.

– Meni kuin Strömsössä tietyllä tavalla. Siellä olivat auttajat paikalla.

Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa leikkaussalit ovat yleensä sataprosenttisesti varattuja.

Onnettomuus sattui aamuvuoron ja iltavuoron väliin. Aamuvuorosta oli juuri saatu salit kuntoon aamuvuoron jäljiltä.


Kuva
Kuopion kouluhyökkäyksessä kuoli yksi ihminen ja useita loukkaantui. (KUVA: Marja-Liisa Osala)

Kuva
Järkytystä kauppakeskus Hermannin pihalla evakuoinnin jälkeen. (KUVA: Timo Hartikainen)

Kuva
(KUVA: Timo Hartikainen)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006270342.html
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Loka 14, 2019 11:31 am

Kuopion kouluhyökkääjä yllätti poliisit täysin: Näin kiinniotto tapahtui – kaikki tallentui videolle

Julkaistu 08.10.2019 16:45

Kuopion kouluhyökkääjä Joel Marin onnistui yllättämään poliisit kiinniottotilanteessa, selviää tänään julkistetusta syyttäjän päätöksestä.

Päätöksen mukaan poliisin toiminnassa ei ollut virheitä, eikä siitä aloiteta esitutkintaa. Yksi poliisimiehistä ampui tilanteessa hyökkääjää ja tätä vastaan käytettiin myös poliisikoiraa ja etälamautinta.

Poliisin toimintaa arvioi tutkinnanjohtajana tapauksessa toiminut aluesyyttäjä
Heidi Savurinne.

Poliiseja ei epäillä rikoksesta

Kouluhyökkäys tapahtui viikko sitten tiistaina, 1. lokakuuta Kuopion Leväsellä sijaitsevassa kauppakeskuksessa, jossa on Savon ammattiopisto.

Oppilas hyökkäsi luokassa muiden oppilaiden ja opettajan kimppuun miekalla. Yksi oppilas kuoli ja yhdeksän loukkaantui. Tapausta tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä.

Poliisi taltutti hyökkääjän ampumalla, koiralla ja etälamauttimella. Tällaiset tapaukset siirretään rutiininomaisesti syyttäjän tutkintaan.

Nyt syyttäjä arvioi, ettei virheitä tehty. Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikoksesta ketään tilanteeseen osallistuneista neljästä poliisimiehestä.


Tapahtumien kulku tallentui videolle

Syyttäjän päätöksen mukaan tilanne alkoi yllätyksenä. Poliisipartio oli tunkeutunut kohteeseen.

Tapahtumat tallentuivat videolle. Syyttäjän mukaan videolta näkyy, että poliisit eivät tienneet missä hyökkääjä oli, vaan tämä yllättäen ilmaantui aseistautuneena poliisin näköpiiriin.

Poliisit käskyttivät miestä luopumaan aseistaan. Hyökkääjä luopui ampuma-asetta muistuttavasta ilmapistoolistaan, muttei teräaseestaan.

Poliisien aseet olivat esillä ja he osoittivat sillä epäiltyä. Poliisit olivat varoittaneet voimakeinojen käytöstä.


Hyökkäsi kohti poliisia

Videolta näkyy kuinka miekkamies hyökkäsi kohti poliisia ja osui toiseen. Tässä tilanteessa poliisi ampui kaksi laukausta.

Päätöksestä on salattu se, miten poliisimies vammautui. Krp on aiemmin kertonut, että hyökkääjää osui jalkaan.

Tekijä kaatui maahan, muttei luopunut teräaseesta. Toinen poliisipartio lähetti tilanteeseen poliisikoiran ja käytti etälamautinta. Kun mies luopui miekastaan, hänelle annettiin ensiapua.

Syyttäjän esiselvityksen perusteella kyseessä on ollut ensivaiheessa hätävarjelutilanne, jossa ampuma-aseen käyttö on ollut perusteltua.

– Kyseessä oli välitöntä ja vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle aiheuttavan henkilön toiminnan pysäyttäminen. Ampuma-aseen käytön lisäksi myös muut poliisimiesten tilanteessa käyttämät voimakeinot ovat olleet puolustettavia ja lievimpiä mahdollisia, eikä tilanteessa ole ollut mahdollista toimia toisin, syyttäjä Heidi Savurinne totesi.


Juttua muokattu 13.10. kello 18.07: Korjattu juttuun liitetyn linkin otsikointia. Aiemmin otsikossa oli virheellinen nimi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuo ... le/7581020
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Loka 14, 2019 12:01 pm

Tällainen oli Kuopion kouluiskussa surmattu ukrainalainen: Annan toi Suomeen rakkaus – "Hän oli fiksu ja ystävällinen ihminen, joka ei ikinä sanonut pahaa sanaa"
Julkaistu 08.10.2019 11:05

Kuopion kouluiskussa surmansa saanut oli Suomessa opiskeva nuori ukrainalainen nainen. Tuttavat kertovat rakkauden tuoneen hänet Suomeen.

Kuopion kouluiskun uhrin tuttavat kuvailevat naista älykkääksi ja positiiviseksi. Ukrainan Harkovasta Suomeen vuonna 2017 saapunut nainen haaveili hyvästä ammatista, urasta ja elintasosta Suomessa.

Syy Suomeen saapumiseen oli tuttavien mukaan rakkaus. Naisen tuntenut Karolina Skrypnichenko kertoo, että mies on virolainen, ja pariskunnalla ei ollut lapsia.

Aiemmin Ukrainan Suomen suurlähetystö kertoi naisen menneen naimisiin toisen EU-maan kansalaisen kanssa."Fiksu ja ystävällinen ihminen, aina positiivinen"

MTV Uutisten kanssa yhteistyötä tekevä ukrainalainen 1plus1-uutiskanava haastatteli uhrin tuttavia Kuopiossa. Molemmat haastatellut puhuvat hänestä hyvin kauniisti.

– Hän oli fiksu ja ystävällinen ihminen, joka ei ikinä sanonut pahaa sanaa. Hän oli aina positiivinen. En ymmärrä, miksi tämä tapahtui, sanoo naisen kanssa opiskellut Oleksander Ishakov.

Myös Ishakov tuo esiin pariskunnan naimisiinmenon Suomessa.

– He olivat onnellisia, ja he matkustelivat yhdessä, mies kertoo.https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tal ... aa/7580410
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2420
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Loka 14, 2019 1:51 pm

Koulu-uhkausten määrä on lisääntynyt Kuopion kouluiskun jälkeen, kertoo poliisi
Julkaistu 11.10.2019 16:21

Poliisin tietoon tulleet koulu- ja muut väkivaltauhkaukset ovat lisääntyneet viimeviikkoisen Kuopion väkivallanteon jälkeen. Poliisi kertoo asiasta virallisella Twitter-tilillään.

Poliisi arvioi, että iso osa esimerkiksi koulu-uhkauksista tehdään ajattelemattomuuttaan tai ilkivaltaisesti. Aiheettomallakin uhkauksella voi poliisin mukaan olla rikosoikeudellisia seurauksia tai se voi johtaa lastensuojelullisiin toimenpiteisiin.

Poliisin mukaan jatkossa on tarkoitus myös selvittää, voitaisiinko selvästi ilkivaltaisen uhkauksen tekijää esimerkiksi laskuttaa uhkauksen aiheuttamista kuluista.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kou ... si/7585312
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Katsoja
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Elo 07, 2019 8:12 pm

Viesti Kirjoittaja Katsoja » Ma Loka 14, 2019 10:43 pm

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan valmistelurikoksena, murhana ja murhan yrityksinä – lisäksi syyte tulipalosta

Sairaalahoidossa on edelleen yksi haavoittunut henkilö, sekä epäilty.

Kuopion parin viikon takaista kouluhyökkäystä tutkitaan murhana, murhan yrityksinä ja törkeänä vahingontekona. Törkeä vahingonteko liittyy paikalla sytytettyyn tulipaloon.

Hyökkäystä tutkitaan myös törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Teon suunnitelmallisuuden katsotaan kohdistuneen paikalla myös niihin ihmisiin, joihin varsinainen väkivalta ei kohdistunut, sanoo STT:lle tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

Kouluhyökkäyksessä kuoli nainen ja haavoittui kymmenen muuta ihmistä, mukaan lukien rikoksista epäilty itse. Töyrään mukaan enää yksi haavoittuneista on sairaalassa. Hänen lisäkseen sairaalassa on epäilty.

– Se on täysin hoitavien lääkäreiden arvioitavissa, missä vaiheessa epäilty siirretään. Rikosseuraamusvirasto päättää, mikä vankila pystyy ottamaan epäillyn vastaan. Se taas riippuu siitä, millaista jatkohoitoa hän tarvitsee, kertoo Töyräs Ylelle.

Keskusrikospoliisin mukaan esitutkinnassa tehdään parhaillaan teknisiä ja tietoteknisiä tutkimuksia. Töyräs ei tässä vaiheessa kommentoi kuulustelujen sisältöä tai epäillyn mahdollista motiivia.

– Kuulustelut jatkuvat hänen osaltaan, Töyräs sanoo.

Syytteen nostamispäivä on 13.2.2020

https://yle.fi/uutiset/3-11019309

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2715
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kuopion koulupuukotus 1.10.2019 - yksi kuoli, useita loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Lassie » Pe Loka 18, 2019 2:39 am

Iitu kirjoitti:
Su Loka 06, 2019 6:25 pm
Lassie kirjoitti:
To Loka 03, 2019 12:33 am


-------------------------
Kuopiolaisäiti Lännen Medialle: Hyökkäystä oli pelätty jo ennakkoon – "Luokassa oli ollut jonkinlaista kismaa jo ennen tätä tapahtumaa"
....

– Muutama opettaja oli jo ennakkoon huolissaan, että koulussa tapahtuu jotakin. En tiedä tarkemmin, mikä huolen syynä oli, mutta tällaista kuulin heiltä jo ennen näitä tapahtumia, Miettinen sanoo.

– Ilmeisesti luokassa oli ollut jonkinlaista kismaa nuorten välillä jo ennen tätä tapahtumaa.

Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve sanoo, ettei oppilaitoksella ole ollut etukäteen mitään tietoa kouluun kohdistuvasta konkreettisesta uhasta.
....


https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/47215 ... tapahtumaa
Jos pitää paikkansa, että luokassa on ollut jotain erimielisyyksiä tms, niin olisiko tuo teko liittynyt sitten siihen. Se voisi selittää senkin että puhuttiin kuolleen naisen olleen teon pääasiallinen kohde. Toki olisihan tuo aika karu tapa ratkaista erimielisyyksiä
Tuohon uutiseen nähden on myöhemmin julkaistu päinvastainen uutisointi (ketjussa tällä sivulla postattuna) luokan yhteishengestä ja siitä kuinka kaikki siellä auttoivat toisiaan. Laitan osion tuosta uutisjutusta:
.. Tytär ihmettelee, miksi mies otti uhrikseen juuri luokkatoverit. Heillä oli luokassa hyvä yhteishenki. Kaikki auttoivat toisia.

– Mies auttoi tytärtä tehtävissä, he kävivät yhdessä syömässä. Tytär kertoi, että aina kun hän näki miehen yksin istumassa, hän meni seuraksi.

Puukotusta edeltävänä päivänä mies oli käynyt tyttären kanssa syömässä. He olivat keskustelleet harjoittelupaikoista.

Tytär ajattelee, ettei terve ihminen toimi noin. Jotain on täytynyt napsahtaa mielessä.

– Mikä pani miehen toimimaan näin. Jos hänellä on ollut ongelmia, miksi uhreiksi joutui tämä yhteisö, jossa kaikki oli hyvin.

Tyttärellä ei ole äidin mukaan vihan tunteita puukottajaa kohtaan.

– Ehkä se on suojamekanismi. Tyttö ajattelee, että näin on tapahtunut, nyt pitää mennä eteenpäin.

Äiti sanoo, että pahimminkin olisi voinut käydä.

– Meni kuin Strömsössä tietyllä tavalla. Siellä olivat auttajat paikalla. " ..
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006270342.html

Tämän perusteella mies ei olisi ollut niin epäsosiaalinen, kuin mitä hänestä saa käsityksen median perusteella. Hän on käynyt luokkalaisen naisen kanssa syömässä ja jutellut tämän kanssa, ystävällisiltä väleiltä kuulostaa, mutta hän on silti hyökännyt kyseisen naisen kimppuun kouluiskussa. Columbinen kouluiskussa tekijöiden hyökkäyksestä tietämätön kaveri säästettiin, tyyliin "pidän sinusta, lähde menemään täältä" (ei sanatarkasti näin, mutta suunnilleen. )

Oliko kyse aidosta ystävällisyydestä, ja mikä uutisversio on enemmän paikkansapitävää, siitäkään ei tietoa. Tuo ystävällisyyshomma vaan jäi mietityttämään siksikin, kun vastikään kävin katsomassa Jokeri-elokuvan, jota on verrattu massamurhatyyppisiin iskuihin, ja siinä päähenkilö on eristäytynyt, traumatisoitunut ja hänellä on ylitsepääsemättömiä vaikeuksia sopeutumisessa raadolliseen yhteiskuntaan ja normaaliin sosialisointiin/reaktioiden ymmärtämiseen ja välittämiseen jne mutta hän silti koskettavasti hakee yhteyttä ja ja aitoa ystävällisyyttä.

Kuopion tekijällä oli mahdollisuuksia kaverustumisiin, muistutan edelleen ulkomaisten vaihtarien helpompaa lähestyttävyyttä ja kuinka häntä tervehdittiin, mutta hän ei itse vastannut koskaan tervehdyksiin.

Tämä voi olla niin, että tekijän mielenterveys kyti aikansa ja oli niin poikkeuksellisen vakavaa, ettei syksyllä aloitettu ammattiopisto ihmisineen enää edes muodostanut olennaista osaa pakan aukilävähtämiseen. Kyteminen on lähtenyt kenties kauempaa ja sama olisi voinut käydä missä paikassa vain, mahdollisesti.

Ystävällisyys silti tärkeää. Ylipäätään, jos mietitään muiden kohtelemisia. Siinä haasteena on ylikiltteys, johon uutisten perusteella tekijää lienee kasvatettu eikä ole pahasti kyennyt kouluaikoinaan sanomaan taikka lämäisemään. Toisaalta muut eivät ole oppineet ystävällisyyttä, on ollut kivaa eri tavalla.

Jos ajatellaan että tekijän pääkoppa olisi aina ollut vähän sekaisin, niin teoreettisesti se, että yhtälöstä olisi miinustettu kouluaikojen huono olo ja tialle saatu ystävällisyyttä, niin ehkä näin ei olisi käynyt. Mutta maailma on mitä on, ja ihmiset. Kaikkia onnettomuuksia, tragedioita ja rikoksia ei saada pois.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Vastaa Viestiin