Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ke Marras 27, 2019 6:04 pm

Raven7.62 kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 3:31 pm
kaarmis kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 11:26 am
Ja tosiaan, vaikka nyt kuinka kauhistellaan lukioikäisten tyttöjen ahdisteluista teatteriproduktioiden yhteydessä, ovat käytännössä olleet 18-vuotiaita, eli suojaikäraja on tullut täyteen jopa vallankäyttönäkökulmasta. Ei sellainen ole ihmiskauppaa, saati törkeää sellaista.
Avaisitko hiukan lisää ajatuksiasi siitä että ihmiskaupalla on jokin "ikäraja"?
Juuri tätä tarkoitan. Ihmiskaupalla ei mitään suojaikärajaa ole. Lehdistössä olleet esimerkit taas ovat olleet lähinnä vokottelun tapaista käyttäytymistä. Ja nyt terminologiana on TORKEÄ IHMISKAUPPA. Nyt on vaan jäänyt lehdistöltä jotain kertomatta. Tai sitten tiedot eivät ole ihan poliisien tasalla.

Entisenä UUTn varapuheenjohtajana mulla on lehdistössä kerrotun tapaisia tarinoita kymmenittäin, eri uskontokulttien piireissä. Ne on oikeuslaitoksen toimesta painettu villaisella. Onko tässä nyt käynyt Balthasarilla virhearviointi, että etnototeemina toimiminen ei suonekaan samanlaista syytesuojaa kuin uskonnon nimikkeen alla toimiminen?

Ghost hunting
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1294
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Ke Marras 27, 2019 6:09 pm

– Siitä tuli onneton parin sivun tekele, jossa mainittiin Veijo Baltzarin psykologia, Veijo Baltzarin filosofia ja Veijo Baltzarin pedagogiikka. Parin sivun tekstissä oli kuusi tai seitsemän kertaa mainittu Veijo Baltzar. Kaikki olivat ihan tyrmistyneitä siitä, yksi demarilähde sanoo.
Kia Kilpeläinen
[email protected]
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6293 ... cad37d01d8
Kummallista, noh toltahan ne SDP ja vassarit nykyään näyttääkin Veijon opeilla.
Totuus ei ole rahaa ja valta politiikkaa TOTUUS on jotakin muuta!
-Veijo Baltzar-

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ke Marras 27, 2019 6:22 pm

SDP:n salailua aiheen ympärillä on kyseenalaistettu jo moneen kertaan. Alla yksi esimerkki.

Screenshot_20191127-171020-01.jpeg
Screenshot_20191127-171020-01.jpeg (95.44 KiB) Katsottu 306 kertaa
Todellakin! Jos SDP:llä ei ole mitään salattavaa, niin miksi he poistivat Nina Castenin tiedot nettisivultaan? Miksi demarit kommentoivat tapausta hitaasti, Rinteenkin piti matkustaa Moskovaan asti asiasta lausumaan? Lipponen ei ole kommentoinut vielä sanallakaan. Miksi SDP:n jäsen ja demariministerin nimittämä kansliapäällikkö Anita Lehikoinen vastasi lähes kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"? Miksi Jaakonsaari ei kommentoi uudelleen medialle, tunteeko hän Veijo Baltzaria vai eikö tunne? Onko Jaakonsaari käynyt Baltzarin kotona ja tavannut häntä Brysselissä vai ovatko ne some-julkaisut väärennettyjä?

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-

Alex Smith
Ran-tan-plan
Viestit: 390
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Alex Smith » Ke Marras 27, 2019 6:32 pm

Eiköhän se ole selvää, että Rinne, Lipponen, Haavisto ja Arhinmäki sekä Halonen ovat olleet täysin tietoisia pedoveijon tekemisistä jo vuosia, mutta koska mutiainen, silmät ja korvat on suljettu ja rahaa syydetty kaksin käsin.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ke Marras 27, 2019 6:34 pm

chantal kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 6:02 pm
Voisin jopa kuvitella, että nuo kommentit ovat yksi syy, miksi NC päätti lähteä politiikasta ainakin hetkellisesti. Hänhän toimi Espoossa ja syyksi hän kertoi muuton Tammisaareen. Kyllä Raaseporissakin on SDP:n osastoja, joten sielläkin olisi voinut toimia.
Kyllä Nina Casten toimi nimenomaan Helsingin demareissa ja hänellä oli luottamustehtäviä Helsingin kunnallispolitiikassa (mm. Helsingin kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen). Pahat kielet kilkattavat, että toimiessaan Helsingin kunnallispolitiikassa Nina Casten ei olisi asunut Helsingissä kuin paperilla. Hänen väitetään asuneen todellisuudessa Espoossa ja ehkä Karjaallakin niinä aikoina. Nina Castenin asumista en ole penkonut tarkasti, mutta kyllä useammat eteen tulleet faktat ovat viitanneet siihen, että niin on voinut olla.

Aino Sederholm toimi Espoonlahden demareissa ja oli jopa puheenjohtaja hetken aikaa.

Avatar
Heisenberg420
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 » Ke Marras 27, 2019 6:39 pm

Asiakirjat paljastavat: kirjailija Veijo Baltzarin toistakin avustajaa on epäilty rikoksesta – tuolloin syytteet kaatuivat

2000-luvun alkuvuosina kirjailija Veijo Baltzarin epäiltiin yllyttäneen miesavustajaansa polttamaan talon. Avustajan syytteet tuhotyöstä kaatuivat, mutta Baltzar tuomittiin törkeän petoksen yrityksestä. Baltzar selitti, että hänellä olivat menneet markat ja eurot sekaisin.

Epäiltyä naista kuvaillaan IS:lle Baltzarin oikeaksi kädeksi, joka on ollut mukana Baltzarin monissa tuotannoissa ja huolehtinut myös niiden markkinoimisesta eri tahoille.

Nainen on myös vuodesta 2018 ollut kirjoilla Baltzarin merenrantatalossa Raaseporissa – talo on sama, minne poliisi rynnäköi viime viikolla ja otti epäillyt kiinni.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Baltzarin epäillään avustajineen sekaantuneen rikokseen.

2000-luvun alkuvuosina epäiltiin, että Baltzar olisi vakuutuskorvausten toivossa yllyttänyt miespuolista avustajaansa sytyttämään kiinteistön tuleen. Avustajan syytteet tuhotyöstä kuitenkin hylättiin.

Kyseessä oli entinen koulurakennus, joka oli kunnostettu romanikulttuurille omistautuneeksi kulttuuri- ja kurssikeskukseksi, ja jota Baltzar piti kotitalonaan ja taiteilija-ateljeenaan.

Tuolloin syyttäjän näyttö rakentui enimmäkseen aihetodisteiden varaan, sillä palon syy jäi epäselväksi. Tulipaloa ei pystytty todistamaan tahallaan sytytetyksi.

Syyttäjän oletus oli, että avustaja olisi käynyt sytyttämässä Baltzarin pyynnöstä ateljeessa rakennusvalon, jonka aiheuttama lämpö olisi edelleen sytyttänyt valon läheisyydessä olleen palavan materiaalin.

Avustaja myönsikin sytyttäneensä valoja rakennuksessa, mutta vain siitä syystä, että talo näyttäisi tyhjillään ollessaankin asutulta.

Syyttäjän mukaan Baltzarilla oli motiivi talon tuhoamiseksi: talo ei ollut vetänyt kulttuuritapahtumia niin paljon kuin oli toivottu, Baltzar oli taloudellisissa vaikeuksissa ja talo oli osoittautunut vaikeaksi myydä.

Baltzar oli myös siirtänyt talosta irtaimistoa pois ennen paloa.

Näyttö ei riittänyt, ja syytteet tuhotyöstä hylättiin niin Raaseporin käräjäoikeudessa kuin Turun hovioikeudessa.

Baltzarin avustaja ei täten saanut jutussa tuomiota, kun taas kirjailija itse tuomittiin törkeän petoksen yrityksestä.

Syynä oli se, että hän oli liioitellut tulipalossa tuhoutuneen irtaimiston arvoa vakuutusyhtiölle.

Vain joitakin kuukausia ennen paloa Baltzar oli toimittanut vakuutusyhtiölle omaisuusluettelon, jonka mukaan kiinteistössä olleen irtaimiston arvo oli runsaat 190 000 euroa.

Kun talo paloi, Baltzar väitti irtaimiston olleen arvoltaan lähes 450 000 euroa. Hän oli ilmoittanut muun muassa barokkituolien ja baarijakkaroiden yhteisarvoksi 12 000 euroa, vaikka ostohinta oli ollut 300 euroa.

Baltzar selitti tuolloin, että hänellä olivat menneet markat ja eurot sekaisin, eikä hänen tarkoituksenaan ollut huijata vakuutusyhtiötä.

Selitystä ei kuitenkaan uskottu, ja Baltzar tuomittiin joulukuussa 2005 Turun hovioikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006322936.html

Julkaistu 27.11. 17:28

Tuukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Tuukka » Ke Marras 27, 2019 6:54 pm

kaarmis kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 11:26 am
Ja tosiaan, vaikka nyt kuinka kauhistellaan lukioikäisten tyttöjen ahdisteluista teatteriproduktioiden yhteydessä, ovat käytännössä olleet 18-vuotiaita, eli suojaikäraja on tullut täyteen jopa vallankäyttönäkökulmasta. Ei sellainen ole ihmiskauppaa, saati törkeää sellaista.
Voitko linkittää tietolähteesi tämän asian suhteen?

Tämä ketjuhan on täynnä linkkejä, joissa nimenomaan painotetaan, että uhreista suurin osa on 16-17 vuotiaita, jotkut 15-vuotiaita.

Suomen lain mukaan valta/auktoriteetti asemassa oleva, selkeästi vanhempi ihminen ei saa harrastaa seksiä alle 18-vuotiaan kanssa. Se on rikollista. Balzarin ohjaaja-suhde nuoriin näyttelijöihin on juuri tällainen valta/auktoriteetti suhde, jota varten laki on luotu.

Eli täysin rikollista toimintaa.

Harmi on, että ne jotka ovat suostuneet seksiin, tai jopa tullee raiskatuksi (Mitä pidän itse todennäköisenä), eivät puhu niin helposti kuin ne, jotka onnistuivat välttymään kohtalolta. Toisaalta, mitä useampi puhuu, sitä helpompi muidenkin on puhua. Vertaistuki on tässä avainasemassa. Tuskin ilman Metoo:ta tämäkään olisi päässyt julkisuuteen, kun loppujen lopuksi kaikki muu paitsi mahdolliset taloussyytteet ovat nuorten naisten ja tyttöjen todistusten varassa. Ja aika paljon vaatii nuorelta naiselta tai tytöltä rohkeutta tämä. Stigma on edelleen niin suuri.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ke Marras 27, 2019 7:38 pm

Tuukka kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 6:54 pm
Tuskin ilman Metoo:ta tämäkään olisi päässyt julkisuuteen, kun loppujen lopuksi kaikki muu paitsi mahdolliset taloussyytteet ovat nuorten naisten ja tyttöjen todistusten varassa.
Syytteitä ei ole vielä nostettu mistään rikoksesta, mutta uskoakseni sellaisia kyllä tulee. Vähän epäilen, että voi tulla muutakin kuin vain ihmiskauppa-, pahoinpitely- ja seksuaalirikossyytteitä. Tosin jutun tutkinnan ollessa Helsingin poliisilla, näin ei välttämättä vielä ensimmäisellä kierroksella tapahdu.
Tuukka kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 6:54 pm
Ja aika paljon vaatii nuorelta naiselta tai tytöltä rohkeutta tämä. Stigma on edelleen niin suuri.
Varsinkin kun pervovaarin kavereihin kuuluu lähestulkoon koko* maan poliitiikan ja kulttuurielämän eliitti, joka ei muka koskaan ole kuullut, nähnyt eikä ymmärtänyt mistään mitään, vaikka ovat istuneet katsomossa tuijottamassa Veijon näyttämöorgioita ja nähneet 55-vuotiaan Veijon kainalossa 17-vuotiaan vaimokkeen mm. pressan linnanjuhlissa.

* Teini-ikäisille tytöille Halonen-Lipponen-Haavisto-Kanerva yms. edustavat "koko eliittiä".

Tuukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Tuukka » Ke Marras 27, 2019 7:58 pm

Mikäs muutoin tuolloin Linnan Juhlien aikaan oli laki ala-ikäisiin sekaantumisesta? Jos silloinkin oli laitonta aktoriteetti-asemassa sekaantua alle 18-vuotiaisiin, niin Veijon suhde tuohon tyttöön on ollut laiton. Ja olivat Linnan juhlissa.

Tosin muistaakseni lakia uudistettiin joskus 2000-luvulla, joten en tiedä tosiaan mitä se oli 90-luvulla.

Alex Smith
Ran-tan-plan
Viestit: 390
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Alex Smith » Ke Marras 27, 2019 9:06 pm

Tuukka kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 7:58 pm
Mikäs muutoin tuolloin Linnan Juhlien aikaan oli laki ala-ikäisiin sekaantumisesta? Jos silloinkin oli laitonta aktoriteetti-asemassa sekaantua alle 18-vuotiaisiin, niin Veijon suhde tuohon tyttöön on ollut laiton. Ja olivat Linnan juhlissa.

Tosin muistaakseni lakia uudistettiin joskus 2000-luvulla, joten en tiedä tosiaan mitä se oli 90-luvulla.
Ja kukahan oli presidentti tuolloin kun pedoveijo vei lapsen Linnanjuhliin? :oops:

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2720
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Marras 27, 2019 9:26 pm

Veijo Baltzarin haukuttu teos löytyy Youtubesta: ”Näkyy olevan teatterissa paljon tytyjä”
Tänään klo 19:17
Muun muassa Kauko Röyhkän teilaama Baltzarin Surujen kitara -teos on saanut tyrmääviä arvioita.

Kuva
KUVAKAAPPAUS/AOP
Iltalehti uutisoi aiemmin kuinka kirjailija-muusikko Kauko Röyhkä teilasi Veijo Baltzarin teatterissa kuvatun Surujen kitara -teoksen.

Video löytyy Youtubesta.

Video on osa Baltzarin Synti-nimisestä musikaalista. Kyseisessä kohtauksessa Baltzar kävelee ympäri lavaa ja kohtaa nuoria naisia.

Lopulta hän tarttuu erästä näyttelijää kädestä.

– Anna anteeksi, nainen pyytää Baltzarin näyttelemältä Tciko-hahmolta.

Tuon kohtauksen jälkeen alkaa lauluesitys Johnny Guitar (Surujen kitara). Pian tikapuihin nojaileva Baltzar aloittaa epävireisen laulun.

Kanerva ihmetteli
Näytelmää on esitetty vuonna 2016 Helsingin Aleksanterin teatterissa.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva kertoi Helsingin Sanomille nähneensä näytelmän. Kanervan mukaan näytelmä oli erikoinen, sillä siinä nuoret naiset tavoittelivat Baltzarin näyttelemän roolihahmon suosiota.

– Otin joidenkin ystävien kanssa puheeksi sen, ettei tämä nyt tunnu oikein kovin sopivalta, Kanerva sanoi Helsingin Sanomille.

Kauko Röyhkä lyttäsi Facebook-sivullaan kyseisen esityksen täysin.

– Totaalista hevonpaskaa, jolla ei ole taiteen tai romanikulttuurin kanssa mitään tekemistä.

Video on kerännyt Youtubessa jonkin verran kommentteja, jotka tukevat Röyhkän näkemystä.

– Kyllä näkyy olevan teatterissa paljon tytyjä... mihis pojat jäi?, eräs kommentoija ihmettelee.
https://youtu.be/jPEVPkVcpcY
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... ab92f89c5e

Hyvä, että Kauko lausui julkisuuteen mielipiteensä. Aikamoista toikkarointia lavalla ja näyttää harrastelijateatterin puuhasteluilta vaikka nekin taitaa usein olla parempia.

Tuukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Tuukka » Ke Marras 27, 2019 9:33 pm

Koko tukirahakeskusteluun liittyy sinänsä sekin mielenkiintoinen piirre. että Veikon "taide" niin teatterin, kirjallisuuden, kuin musiikinkin puolella on ollut jo 50 vuotta täysin ala-arvoista roskaa, siis puhtaasti taiteellisessa mielessä. Kaipa hän on niin pitkän uran aikana luonut puoli-vahingossa jotain siedettävääkin, mutta aika yleinen mielipidehän tämä on ollut jo vuosikymmeniä laajoissa taide- ja kultuuripiireissä. Siitä vain ei ole puhuttu paljon julkisuudessa, koska kyseessä on "korkeakulttuuria" (Eli arvostelun yläpuolella) ja vieläpä vähemmistökulttuuria (Eli jälleen arvostelun yläpuolella). Kaikki mitä nyt olen itse nähnyt, kuunnellut tai lukenut on ollut ihan järkyttävän huonoa ja myötähäpeää aiheuttavaa kuraa.

Luulisin senkin vähän torppaavan rahojen saantia. Tosin vastaavia, täysin lahjattomia apuraha-taitelijoita löytyy kyllä kantaväestönkin keskuudesta.

Gurney
Lovejoy
Viestit: 1640
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ke Marras 27, 2019 9:47 pm

Alex Smith kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 9:06 pm
Tuukka kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 7:58 pm
Mikäs muutoin tuolloin Linnan Juhlien aikaan oli laki ala-ikäisiin sekaantumisesta? Jos silloinkin oli laitonta aktoriteetti-asemassa sekaantua alle 18-vuotiaisiin, niin Veijon suhde tuohon tyttöön on ollut laiton. Ja olivat Linnan juhlissa.

Tosin muistaakseni lakia uudistettiin joskus 2000-luvulla, joten en tiedä tosiaan mitä se oli 90-luvulla.
Ja kukahan oli presidentti tuolloin kun pedoveijo vei lapsen Linnanjuhliin? :oops:
Eikö Linnan juhlissa ole tiukka etiketti siitä, kuka voi olla avec? Pitää olla todistetusti avopuoliso?

Mutta mannen kohdalla joustetaan säännöistä?
Koska manne, koska Halonen, koska SDP?
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Tuukka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Tuukka » Ke Marras 27, 2019 9:51 pm

Gurney kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 9:47 pm
Alex Smith kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 9:06 pm
Tuukka kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 7:58 pm
Mikäs muutoin tuolloin Linnan Juhlien aikaan oli laki ala-ikäisiin sekaantumisesta? Jos silloinkin oli laitonta aktoriteetti-asemassa sekaantua alle 18-vuotiaisiin, niin Veijon suhde tuohon tyttöön on ollut laiton. Ja olivat Linnan juhlissa.

Tosin muistaakseni lakia uudistettiin joskus 2000-luvulla, joten en tiedä tosiaan mitä se oli 90-luvulla.
Ja kukahan oli presidentti tuolloin kun pedoveijo vei lapsen Linnanjuhliin? :oops:
Eikö Linnan juhlissa ole tiukka etiketti siitä, kuka voi olla avec? Pitää olla todistetusti avopuoliso?
Ehkä joskus on ollut, ja ehkä on vieläkin, mutta käytännössähän sinne voi viedä Aveciksi jonkun muukin. En nyt seuraa tapahtumaa oikeastaan koskaan, mutta muistan kuinka esim Aku Louhimies otti mukaansa Saksalaisen näyttelijättären, jonka kanssa hänellä oli ammattisuhde. Ehkä oli jotain muutakin, mutta se jäi epäselväksi.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2720
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Marras 27, 2019 9:57 pm

Etiketin mukaan avec voi olla ainoastaan vakituinen puoliso.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eti ... ta/6682824

Vastaa Viestiin