Vasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Fire
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Vasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja Fire » Ke Tammi 08, 2020 10:32 pm

Levykauppa Äx purki uusnatsitapahtumissa esiintyneessä bändissä soittavan työntekijänsä työsuhteen ja joutui arvostelun kohteeksi: ”Tiedän, että olemme tehneet oikein”

d17f424fa5a743bd97a6c39c6ddf57e8 (1).jpg
d17f424fa5a743bd97a6c39c6ddf57e8 (1).jpg (146.11 KiB) Katsottu 6381 kertaa
Levykauppa Äxän yksi myymälöistä sijaitsee Helsingin Fredrikinkadulla. (KUVA: Juha-Pekka Laitinen / HS)

Juuso Määttänen HS

Julkaistu: 8.1. 15:44

Suomen suurin levykauppaketju Levykauppa Äx on ollut viimeisen viikon aikana netissä kovan ja monivaiheisen pyörityksen kohteena.

Pyöritys sai alkunsa viime torstaina, kun antifasistinen Varisverkosto-sivusto julkaisi artikkelin levykaupan yksittäisestä työntekijästä. Varisverkosto-sivuston artikkelin mukaan yhdessä Lexykauppa Äxän liikkeistä työskentelee henkilö, joka on mukana vihantäyteistä islaminvastaista musiikkia tekevässä ja uusnatsitapahtumissa säännöllisesti esiintyvässä yhtyeessä.

Sivustolle tehty artikkeli alkoi levitä pian julkaisunsa jälkeen sosiaalisessa mediassa, ja sen huomasivat myös levykaupan työntekijät. Yksi levykaupan työntekijöistä otti yhteyttä yrityksen toimitusjohtajaan Jyri Lipposeen.

Tieto artikkelista ja sen sisällöstä tuli Lipposelle täytenä yllätyksenä. Hän sanoo, ettei ollut etukäteen tietoinen työntekijänsä toiminnasta yhtyeessä. Lipposen mukaan työnantajalta ei voikaan olettaa perehtyneisyyttä työntekijänsä vapaa-ajan toimintaan.

Lipponen alkoi selvittää artikkelissa esitettyjä väitteitä levykaupan työntekijästä. Lipponen sanoo, että suhtautui artikkelissa esitettyihin väitteisiin samalla epäluulolla kuin mihin tahansa netissä julkaistuun. Kun hän oli tutkinut asiaa, näytti kuitenkin siltä, että artikkelissa kirjoitetut väitteet pitivät paikkansa.

Erityisen järkyttynyt Lipponen sanoo olleensa siitä, että työntekijän yhtye oli esiintynyt NSBM-yhtyeiden (lyhenne englannin kielen sanoista national socialist black metal, kansallissosialistinen black metal) kanssa natsitapahtumassa, joka oli järjestetty Adolf Hitlerin syntymän 130-vuotispäivänä.

”Nämä asiat ovat täysin Levykauppa Äxän arvomaailman vastaisia. Ei ole ok soittaa tällaisilla keikoilla”, Lipponen sanoo.

Kun Lipponen oli tutkinut asiaa itse, hän otti yhteyttä työntekijäänsä.

Lipponen halusi kuulla työntekijältä itseltään, mitä mieltä hän on netissä julkaistuista väitteistä ja pitävätkö ne hänen itsensä mielestä paikkansa. Työntekijä sanoi Lipposelle, ettei voi kiistää netissä esitettyjä väitteitä: hän on mukana islaminvastaisessa yhtyeessä ja on esiintynyt uusnatsitapahtumissa.

Seuraavaksi Lipponen tarjosi työntekijälle mahdollisuutta irtisanoutua rasismista, koska äärimmäinen vihapuhe ja esimerkiksi sodan julistaminen toista uskontoa kohtaan ei sovi Levykauppa Äxän arvomaailmaan.

”Me Levykauppa Äxässä uskomme anteeksiantoon ja toiseen mahdollisuuteen. Sanoin, että tuemme häntä yrityksenä täysin, jos hän irtisanoutuu rasismista.”

Työntekijä ilmoitti Lipposelle, ettei halua julkisesti selitellä musiikkiaan tai irtisanoutua rasismista.

”Emme pysty elämään sen kanssa. Mielestäni on kyse hyvästä ja pahasta. Me Äxän kanssa valitsemme hyvän”, Lipponen sanoo.

Lipponen kävi asiaa läpi yrityksen johtoryhmässä. Tämän viikon tiistaina levykauppa ja työntekijä allekirjoittivat sopimuksen, jossa molemmat osapuolet suostuivat työsuhteen purkamiseen. Lipponen ei voi kommentoida sopimuksen yksityiskohtia tarkemmin.

HS tavoitti myös levykaupan entisen työntekijän. Hän vahvistaa, että on suostunut sopimuksen purkamiseen ja että hänellä ei ole sen vuoksi vaatimuksia entistä työnantajaansa kohtaan.

”Tuntuu siltä, että minut on tässä ostettu hiljaiseksi”, hän sanoo.

Lipponen korostaa, että kyse ei ole siis irtisanomisesta, vaan työsuhteen purkamisesta, jonka molemmat osapuolet ovat hyväksyneet. Lakiteknisesti ero on merkittävä: työntekijän yksipuoliseen irtisanomiseen pitää olla vahvat perusteet, mutta yhteisellä suostumuksella työsopimus on mahdollista päättää muutenkin.

On tosin mahdollista, että syrjivään, rasistiseen ja esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottavaan toimintaan osallistuminen täyttäisi ainakin irtisanomisperusteet, sanoo Turun yliopiston työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Hän korostaa, että kommentoi asiaa yleisellä tasolla eikä ota kantaa yksittäiseen tapaukseen. Työntekijään liittyväksi irtisanomisperusteeksi riittää Koskisen mukaan sellainen vapaa-ajan toiminta, joka vakavasti horjuttaa osapuolten välistä luottamussuhdetta.

Todellinen sosiaalisen median myrsky alkoi tiistaipäivänä, kun tieto Äxän työntekijän työsuhteen päättymisestä levisi sosiaaliseen mediaan.

Tieto julkaistiin ensin yksittäisessä Facebook-postauksessa, jota on jaettu lähes 200 kertaa. Sieltä se on kopioitu muun muassa Ylilauta-keskustelupalstalle. Pian myös Levykauppa Äxän Facebook-sivu alkoi täyttyä raivoisista kommenteista. Niissä ilmoitettiin boikotista ja vaadittiin yritystä tilille työntekijän työsuhteen päättymisestä.

Kymmenissä kommenteissa levykauppaa muun muassa syytettiin laittomasta irtisanomisesta, sananvapauden rajoittamisesta, äärivasemmistolaisen ideologian kannattamisesta ja politikoinnista.

Lipposen henkilökohtainen sähköposti alkoi täyttyä raivoisista viesteistä.

Nyt Lipponen sanoo, että meneillään olevassa somemyräkässä on vedetty mutkia suoraksi. Kommenteissa on esimerkiksi väitetty, että työntekijän työsuhde olisi päättynyt siksi, että hän soittaa yleisesti black metal -yhtyeessä.

”On ihan mielipuolinen ajatus, että olisimme kieltämässä black metalia. Siitä ei ole kyse ollenkaan, myymme paljon black metal -levyjä liikkeissämme”, Lipponen sanoo.

Lipposen mukaan levykauppaa on myös syytetty antifasistien painostukseen alistumisesta. Lipposen mukaan häneen ei kuitenkaan ole ottanut yhteyttä kukaan Varisverkostosta, vaan hän sai ensin tiedon nettikirjoituksesta työntekijältään. Senkin jälkeen hän sai vain muutamia hämmentyneitä yhteydenottoja levykaupan asiakkailta, mutta tapaukseen hän alkoi perehtyä pitääkseen kiinni yrityksensä arvoista.

Yli 20-vuotias Levykauppa Äx on tullut vuosien aikana tunnetuksi muun muassa räväkästä somekirjoittelusta ja roiseista mainoksista. Vuosien aikana se on myös vitsaillut mainoksissa natsien kustannuksella.

Lipposen mukaan koko tapaus tiivistyy nimenomaan hänen yrityksensä arvoihin.

”Jos meillä ei ole arvoja, meillä ei ole mitään. Minua ei haittaa, jos myymme tämän jälkeen vähemmän levyjä, koska tiedän, että olemme tehneet oikein.”

Lipposen mukaan yritykseltä ei voi vaatia avoimen rasismin hyväksymistä.

”En halua uskoa, että elämme maailmassa, jossa yrityksen johdon pitää hyväksyä henkilökunnaltaan tällaista.”

Levykaupasta irtisanottu työntekijä sanoo kokeneensa joutuneensa maalituksen uhriksi.

”On todella huolestuttavaa, että todennäköisesti yhden henkilön kirjoittama internetkirjoitus voi tuhota ihmisen työuran. Työtehtäväni olen aina hoitanut moitteettomasti. Myös jatkoseuraamukset huolestuttavat. En tiedä, miten voin työllistyä tämän jälkeen.”

Entinen työntekijä sanoo, että yhtyeen musiikki on ”islaminvastaista black metalia”, mutta hänen mukaansa bändin sanoituksista on netissä poimittu raflaavimmat jutut ja jätetty muu sisältö huomioimatta. Uusnatsitapahtumissa yhtye on hänen mukaansa esiintynyt, koska ne ovat olleet ainoita tapahtumia, joihin heidät on hyväksytty. Muita keikkoja on yhtyeeltä peruttu hänen mukaansa nettiaktivistien kampanjoinnin vuoksi.

”Black metal on puhdasta vihaa, joka kanavoituu musiikkiin. Se on valtauskontojen vastaista musiikkia. Islaminuskon vastustaminen on tabu mutta sen pitäisi olla vapaata riistaa siinä missä kristinuskokin.”

Entinen työntekijä sanoo, että black metaliin ei kuulu minkäänlainen selittely tai anteeksipyytely, minkä vuoksi hän ei ole halunnut taipua anteeksipyyntöön ja rasismista irtisanoutumiseen, mitä häneltä vaadittiin.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006366418.html

Kuvan kokoa kohtuullistettu ja otsikosta jätetty pois sana ääri
-NILS-

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2365
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Tammi 08, 2020 11:00 pm

Oon laiska, mutta mikä tämä yhtye on? Onko jossain kuunneltavissa?
Mielenkiintoinen homma, kristinuskoa, sen kuvastoa, symboleita, sanomaa on pitkään käytetty populaarikulttuuriassa ja on suorastaan hyökätty sitä vastaan. Tuntematon ei liene käsite kirkonpolttohevi. Laitetaan kirkon tilalle joku muu uskonnollinen rakennus, niin se sitten kamalaa onkin, vai onko?

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5727
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Tammi 08, 2020 11:51 pm

Suunnitelma etenee.

Kun kaikki tekevät osansa, niin uusnatseista päästään. Silakat, oikeuslaitos, Seura -lehti ja jopa yksityisyrittäjät, kaikki yhteistyössä samaan päämäärään pyrkien, tykkään :D.
Onko tosiaan Varisverkostoa kiittäminen tästä paljastuksesta. Miten olisi siinä tapauksessa Varisverkosto? Bändin muut jäsenet, nimet kehiin! Samoin tämän natsipaskeen, joka vapaaehtoisesti siirtyi työkkärin listoille, nimen vaadin julkiseksi.

Hyvä olisi myös käydä läpi nämä sanoitukset, joista kertoilee. Raflaavimmat jutut saattavat olla raskasta vainoa ja kiihottamista uskontokuntaan kuuluvia kohtaan. Mikä on tietysti täysin eri asia, kuin on vihan sanallinen kohdistaminen itse uskontoa kohtaan.

Nollatoleranssi.
KUOLEMA RASISMILLE!

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2727
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Ke Tammi 08, 2020 11:55 pm

Paljon on puhuttu siitä miten maalitus tulee rikoslakiin. Siitä tässä on kyse. Työntekijä hoiti työnsä mallikkaasti ja mitään ongelmia ei ollut ennen kuin...

Varisverkosto paljasti yhteyden. Otti yhteyttä kauppiaaseen, että työntekijän on saatava välittömästi potkut, koska aiheesta tullaan julkaisemaan uutinen HS:ssä ja muissa lehdissä.

Varisverkosto ei ole mikä tahansa pikku toimija, vaan se on suoraan vasemmistoliiton alaisuudessa. Toimintaa johtaa opetusministeri Li Anderssonin avustaja Dan Koivulaakso.

Idea on aina samankaltainen julkinen maalittamisen valtamedian toimittajien avulla. Vastaavaa on nähty aiemminkin mm. Turku Saatanalle tapahtuman yhteydessä.

Se mikä tässä on kaikista ongelmallisinta on siinä, että nämä työntekijät ja muut tahot eivät ole yleensä koskaan rikkoneet mitään lakia. Heidät irtisanotaan tai vaaditaan festareita ja muita tahoja irtisanomaan yhteistyösopimukset, koska muuten toimittajakaverit mm HS:ssä tekevät aiheesta uutisen miljoonille suomalaisille. Tämä on sitä "parempaa" maalittamista.

Suomessa ei saisi irtisanoa väkeä etnisen tai poliittisen mielipiteen takia, mutta näissä tapauksissa noin tehdään.

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2727
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Tammi 09, 2020 12:04 am

ReissuLasse kirjoitti:
Ke Tammi 08, 2020 11:00 pm
Oon laiska, mutta mikä tämä yhtye on? Onko jossain kuunneltavissa?


Tietääkseni Sielunvihollinen, mutta en ole täysin varma.
ReissuLasse kirjoitti:
Ke Tammi 08, 2020 11:00 pm
Mielenkiintoinen homma, kristinuskoa, sen kuvastoa, symboleita, sanomaa on pitkään käytetty populaarikulttuuriassa ja on suorastaan hyökätty sitä vastaan. Tuntematon ei liene käsite kirkonpolttohevi. Laitetaan kirkon tilalle joku muu uskonnollinen rakennus, niin se sitten kamalaa onkin, vai onko?
Näinhän se on. Suomessa saa vierailla kaiken maailman ääriajattelua kannattavat jihadisti-imaamit puhumassa moskeijoissa uskonnollisille kannattajilleen mm. hallituspuolueen kunnallisvaltuutetun valvovien korvien alla ja moskeijoissa voidaan tutustuttaa väkeä Isis-terrorismin salattuun maailmaan, mutta tarkka pitää olla ettei vahingossakaan näytä ja kuullosta nasselta.

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2241
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » To Tammi 09, 2020 12:05 am

Tuntuu siltä, että minut on tässä ostettu hiljaiseksi”, hän sanoo
Paljonkohan tuollaisesta sitten voisi saada rahaa?
Meinaan jos vaikka opettelisi soittamaan ja laulaa hoilaamaan.

Itse olisin ehkä kuitenkin mennyt rosiksen kautta mieluummin, kun ei sellaista lakia nyt kuitenkaan vielä ole joka pakottaa islamista pitämään.
Jos kristinuskoa saa arvostella, saa islamiakin.
Jeesustelusta ei tarvi tykätä, mutta islam se vasta perseestä onkin.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

holmesin haamu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2727
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Tammi 09, 2020 12:08 am

Marokon Kauhu kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:05 am
Tuntuu siltä, että minut on tässä ostettu hiljaiseksi”, hän sanoo
Paljonkohan tuollaisesta sitten voisi saada rahaa?
Meinaan jos vaikka opettelisi soittamaan ja laulaa hoilaamaan.

Itse olisin ehkä kuitenkin mennyt rosiksen kautta mieluummin, kun ei sellaista lakia nyt kuitenkaan vielä ole joka pakottaa islamista pitämään.
Jos kristinuskoa saa arvostella, saa islamiakin.
Jeesustelusta ei tarvi tykätä, mutta islam se vasta perseestä onkin.
Oikeuslaitokseen meneminen olisi arpapeliä, koska oikeuslaitos on omalta osaltaan politisoitunut. Parempi ottaa korvaus laittomasta irtisanomisesta yhteisellä sopimuksella.

Cassandra
Wallander
Viestit: 1112
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja Cassandra » To Tammi 09, 2020 12:18 am

holmesin haamu kirjoitti:
Ke Tammi 08, 2020 11:55 pm
Varisverkosto paljasti yhteyden. Otti yhteyttä kauppiaaseen, että työntekijän on saatava välittömästi potkut, koska aiheesta tullaan julkaisemaan uutinen HS:ssä ja muissa lehdissä.
Toimitusjohtaja oli saanut tiedon työntekijältään, ei Varisverkostolta.
Sivustolle tehty artikkeli alkoi levitä pian julkaisunsa jälkeen sosiaalisessa mediassa, ja sen huomasivat myös levykaupan työntekijät. Yksi levykaupan työntekijöistä otti yhteyttä yrityksen toimitusjohtajaan Jyri Lipposeen.
holmesin haamu kirjoitti:
Ke Tammi 08, 2020 11:55 pm
Suomessa ei saisi irtisanoa väkeä etnisen tai poliittisen mielipiteen takia, mutta näissä tapauksissa noin tehdään.
Työsuhde purettiin työnantajan ja työntekijän yhteisellä sopimuksella. Se on täysin eri asia kuin irtisanominen.
Lipponen korostaa, että kyse ei ole siis irtisanomisesta, vaan työsuhteen purkamisesta, jonka molemmat osapuolet ovat hyväksyneet. Lakiteknisesti ero on merkittävä: työntekijän yksipuoliseen irtisanomiseen pitää olla vahvat perusteet, mutta yhteisellä suostumuksella työsopimus on mahdollista päättää muutenkin.
Lainaukset Firen laittamasta uutisesta.

Avatar
Marokon Kauhu
Hercule Poirot
Viestit: 2241
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » To Tammi 09, 2020 12:18 am

holmesin haamu kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:08 am
Tuntuu siltä, että minut on tässä ostettu hiljaiseksi”, hän sanoo

Oikeuslaitokseen meneminen olisi arpapeliä, koska oikeuslaitos on omalta osaltaan politisoitunut. Parempi ottaa korvaus laittomasta irtisanomisesta yhteisellä sopimuksella.
Tässä on muutakin kuin työntekijän perustuslain takaamaan poliittiseen toimintaan puuttuminen.
Onko kaikkien työntekijöiden vapaa-ajan toiminta tarkastettu? Ettei vaan olisi sitä ”rasismia”?
Ai ei vai? No se on sitten syrjintää työpaikalla, ja se on laitonta.

Ai on vai? No sekin on laitonta.

Eri asia jos ukko olisi tehnyt jotain rikollista nyt, mutta sellaista ole kukaan väittänytkään.
Arvot eivät vain käyneet yhteen antifan kanssa.

Kaikenlaista silakkaa ja varista on nykyään liikkeellä.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1638
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » To Tammi 09, 2020 12:22 am

Levykauppa Äx:n merkittävä myyntiartikkeli on juurikin black metal. Sitä perustellaan sillä, että kuka vaan saa sanoa mitä vaan. Paitsi tietenkin, jos samalla on levykauppa Äx:ssä töissä. Silloin ei saa tuottaa heidän myymäänsä musiikkia.

Sellainen arvopohja siellä.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1638
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » To Tammi 09, 2020 12:32 am

Onko tuo muuten irtisanomisena Suomessa laillista? Saako työnantaja tehdä omat arvopohjat ja painostaa työntekijät noudattamaan niitä uhkailemalla muutoin potkuilla / sellaisiin nakkihommiin laittamisella josta kukaan ei selviä täysipäisenä? Eikö tuossa selkeästi kierretä irtisanomislakia?

putsari
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2574
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja putsari » To Tammi 09, 2020 12:40 am

Täytyy muistaa, että Jyri Lipponen on syyntakeeton, kuten muutkin vihervasemmistolaiset.

Suomen suurin levykauppias toipui psykoosistaan
https://yle.fi/uutiset/3-11123284

Ostaisitko tuon näköiseltä karvaturrilta muuta kuin huumeita?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5727
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Minfon kuvista katsojat HUOMIO!

Viesti Kirjoittaja annaanna » To Tammi 09, 2020 12:43 am

Nimi ja kuva löytyi sieltä Varisverkostosta. Kopsasin jutun talteen, se on jo tammikuun 2. pv julkaistu näköjään.

Linkin takaa löytyy naama arvioitavaksi ja lisäksi runsaasti muuta kuvitusta. Laululyriikkakin löytyy, että saa minfoväki käsityksen mitä on hoilottanut kurkku suorana.
https://varisverkosto.com/2020/01/islam ... ias-autio/

Islamofobisen black metal -yhtye Sielunvihollisen Matias Autio
02.01.2020


Helsinkiläinen Matias “Lord Theynian” Autio (s.1988) on räikeän islamofobisen black metal -yhtye Sielunvihollisen laulaja ja johtohahmo. Sielunvihollinen levittää musiikkinsa kautta muslimivastaista rasismia ja äärioikeistolaista ideologiaa, soittaa natsikeikoilla ja tekee yhteistyötä uusfasistien ja uusnatsien kanssa. Autio soittaa Sielunvihollisen lisäksi black metal -yhtyeissä Wintermoon, Barathrum ja Norrhem. Autio työskentelee Kampin levykauppa Äxässä Helsingissä. Olemme aiemmin kirjoittaneet Sielunvihollisesta täällä.

Anti-Islamic Front”: Sielunvihollinen ja muslimivastainen rasismi

Sielunvihollinen mainostaa levyjensä (mm. Tuhontuoja, Ruhonkantaja) kansivihkosissa “Anti-Islam Frontia”, jonka logona on sika ja islamilainen puolikuu ja tähti -symboli. Tämän omatekoisen “rintaman” logon tarkoitus on ilmeisesti loukata muslimeja häpäisemällä heidän uskontoaan. Monien hieman yksinkertaisten rasistien tapaan ilmeisesti myös Sielunvihollisen jäsenet uskovat vakaasti että sika on muslimeille jonkinlaista kryptoniittiin verrattavaa karkoitetta ja totaalista uskonnon häpäisyä, mikä taas kertoo pelkästään “rintaman” jäsenten rasistisista ennakkoluuloista, ilkeydestä ja tietämättömyydestä. Tiettävästi Sielunvihollisen lisäksi ainoa tähän äärimmäisen noloon “rintamaan” julkisesti itsensä yhdistänyt bändi on Jarkko Hirtolahden luotsaama ylöjärveläinen black metal -yhtye Anal Blasphemy.
Sielunvihollisen muslimivastaisten kappaleiden sanoitukset ovat usein kuin suoraan jonkin rasistipersun kynästä tai hommafoorumilaisen somepäivityksestä. Ne viljelevät tuhanteen kertaan toistettuja rasistisia muslimivastaisia stereotypioita ja äärioikeistopropagandaa, esittäen muslimit barbaarisina valloittajina, muukalaisina ja loisina, jotka uhkaavat länsimaiden suvereniteettia, arvoja ja kulttuuriperintöä. Samalla kuulijaa kehotetaan aseelliseen vastarintaan näitä “tunkeutujia” vastaan. Alkupään tuotannossa ollaan lähinnä huolissaan Suomesta, mutta tuoreemmassa Aseenne nostakaa -kappaleessa näköpiirinä on jo koko “äiti Eurooppa” ja kappale henkii selkeästi ohjelmallisempaa modernia eurooppalaista etnonationalismia sekä fasismista tuttua kansallisen yhtenäisyyden ja kadotetun suuruuden “kulta-ajan” myytin (eli palingeneesin) haikailua pelkän nationalistisen “rajat kiinni” -henkisen rasismin sijaan. Tällainen kokonaisvaltaisempi ideologinen paatos taas vie Sielunvihollisen askeleen lähemmäksi perinteisiä uusfasismista ammentavia NSBM-yhtyeitä. Sielunvihollisen islamofobisia kappaleita ovat mm. Tämä kansa, tämä maa (2012), Varoituslaukaus (2013), Sodanjulistus (2015), sekä ohjelmallisempi uusfasistinen kappale Aseenne nostakaa (2017).
Tässä lyriikat kappaleesta Sodanjulistus:
Likaiset siat sorkillaan vaeltaa

laumoittain Suomineidon huomaan

kasvain kasvoissa Isänmaan

Mielipuoliset lakinsa väkisin läpi ajaa

Ja kauniin maamme tahraa

Tätä emme voi tapahtua antaa

Kielenne on väkivalta

Tuon kielen myös me hallitsemme

Allahin miekka ruosteinen tylsynyt

Ette tahtoamme murtaa pystynyt

Varoituslaukaukset

kaikuneet tyhjille saleille

Puheen aika on ohi

Siispä sodan julistamme

Tulemme puhdistaa

Saastan tuhoaa

Huudamme sotaa sotaa sotaa

Te selkärangattomat madot ette kunniaa tunne

Uhraatte itsenne vuoksi heiveröisen profeetan

Maalaatte verellä maailman ettekä tuomiota kohtaa

Siispä tuomion nyrkkimme teidät tässä tuhoaa
Kappaleessa on kaikki tyypilliset modernin islamofobian ainekset sen esittäessä islamin väkivaltaisena ja alistavana valloittajauskontona. “Mielipuolisilla laeilla” ja “kasvaimella Suomi-neidon kasvoissa” viitataan tässä tietysti yleiseen äärioikeiston suosimaan salaliittoteoriaan “valkoisesta kansanmurhasta”, jonka mukaan tämän salaliiton osana toimiva islam pyrkii (haitallisen kasvaimen tavoin) levittäytymään länsimaihin etupäässä korkean syntyvyyden ja massamaahanmuuton avulla valloittaakseen lopulta länsimaiset yhteiskunnat sisältä päin. Tämän kuvitellun “väestönvaihdon” takana uskotaan tietysti olevan globaali juutalaisten salaliitto, kuinkas muuten. Kappaleessa on myös – nimensä mukaisesti – vahva militantti ote ja se onkin suoraviivainen vastajihadismista ammentava taisteluhuuto. Huutoon on aikojen saatossa vastannut moni äärioikeistolainen,tunnetuimpana tietysti Utøyan vastajihadistinen joukkomurhaaja Anders Behring Breivik.

Sielunvihollisen vuoden 2014 demo-kokoelman “Syvyydestä”, vuoden 2016 “Tuhontuoja”-demon ja vuoden 2017 “Ruhonkantaja”-albumin on julkaissut Euroopan keskeisimpiin natsimusiikin puuhamiehiin kuuluvan Hendrik Möbusin ja hänen veljensä Ronald Möbusin levymerkki Darker Than Black. Se on julkaissut useita NSBM-bändejä, kuten Ad Hominem, Aryan Blood, Bilskinir, Evil, Frangar, Goatmoon, Kristallnacht, Kataxu jne. sekä tietysti veljesten oma yhtye, saksalainen NSBM-legenda Absurd.

Sielunvihollinen on osallistunut kappaleellaan Aseenne Nostakaa natsilafka Merchant of Deathin myymälle, vuonna 2017 ilmestyneelle Zehn Jahre Krieg Gegen Abrahamitische Religionen -kokoelmalevylle (suom. Kymmenvuotinen sota abrahamilaisia uskontoja vastaan) yhdessä sellaisten NSBM-yhtyeiden, kuten Der Sturmer, Frangar, Aryan Hammer, Dark Fury, Velimor ja Goatmoon kanssa. Levyn teemoja ovat pääasiassa islamofobia, rasismi, nationalismi ja antisemitismi, kuten jo kappaleiden nimistäkin voi päätellä. Hieman hämmentävästi on kaiken black metalin sekaan mukaan otettu tunnettu white power noise/ grindcore -yhtye Intolitarian, ilmeisesti pelkistä poliittisista syistä.

Sielunvihollisen nykyinen levymerkki on Sami Tenetzin KVLT. Myös Tenetzillä on useita natsikytköksiä ja hänen KVLT Shop -kivijalkamyymälänsä Helsingin Punavuoressa myy runsaasti NSBM- ja RAC-musiikkia sekä natsibändien oheistuotteita.

Sielunvihollinen natsikeikoilla

Sielunvihollinen on vuosina 2016-2019 soittanut lukuisilla natsikeikoilla. Merkittävimpiä näistä ovat osallistuminen NSBM-painotteiselle, parhaimmillaan noin tuhannen kävijän Hot Shower -natsimusiikkifestivaaleille 30.3.-1.4.2017 sekä Ukrainan Asgardsrei Fest -natsimusiikkifestivaaleille 14.-15.12.2019. Italiassa järjestettävällä Hot Shower -festivaalilla esiintyivät tuolloin yhdessä Sielunvihollisen kanssa mm. sellaiset tunnetut pitkän linjan NSBM-yhtyeet kuten Peste Noire, Spear of Longinus ja Via Dolorosa. Uusfasistisen Militant Zone -kollektiivin järjestämä Asgardsrei Fest puolestaan on 1500 kävijällään Euroopan suurimpiin lukeutuva ja selvästi poliittisin natsimusiikkifestivaali. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä ja täältä.
...
..
...
KUOLEMA RASISMILLE!

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4039
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja poikani » To Tammi 09, 2020 12:44 am

TuskaistaTietoa kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:32 am
Onko tuo muuten irtisanomisena Suomessa laillista?
Ei.
TuskaistaTietoa kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:32 am
Saako työnantaja tehdä omat arvopohjat ja painostaa työntekijät noudattamaan niitä uhkailemalla muutoin potkuilla / sellaisiin nakkihommiin laittamisella josta kukaan ei selviä täysipäisenä?
Ei.
????? ?? ??????.

Cassandra
Wallander
Viestit: 1112
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Äärivasemmistolainen Varisverkosto maalitti Levykauppa Äx:n työntekijän ja aiheutti potkut

Viesti Kirjoittaja Cassandra » To Tammi 09, 2020 12:55 am

poikani kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:44 am
TuskaistaTietoa kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:32 am
Onko tuo muuten irtisanomisena Suomessa laillista?
Ei.
TuskaistaTietoa kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 12:32 am
Saako työnantaja tehdä omat arvopohjat ja painostaa työntekijät noudattamaan niitä uhkailemalla muutoin potkuilla / sellaisiin nakkihommiin laittamisella josta kukaan ei selviä täysipäisenä?
Ei.
Vielä yksi lainaus Firen laittamasta uutisesta.
On tosin mahdollista, että syrjivään, rasistiseen ja esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottavaan toimintaan osallistuminen täyttäisi ainakin irtisanomisperusteet, sanoo Turun yliopiston työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Hän korostaa, että kommentoi asiaa yleisellä tasolla eikä ota kantaa yksittäiseen tapaukseen. Työntekijään liittyväksi irtisanomisperusteeksi riittää Koskisen mukaan sellainen vapaa-ajan toiminta, joka vakavasti horjuttaa osapuolten välistä luottamussuhdetta.
Ja mitä tulee kyseisen työsopimuksen purkamiseen. Mikään pakkohan työntekijän ei olisi siihen ollut suostua, jos koki ettei sille ole perusteita. Syystä tai toisesta hän siihen suostui.

Vastaa Viestiin