Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Electric Larry
Alibin satunnaislukija
Viestit: 111
Liittynyt: Pe Tammi 03, 2020 10:27 am

Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Electric Larry » Ti Tammi 21, 2020 2:24 pm

Raportti Somaliasta: Valtamedian somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Julkaistu 21.01.2020 12:46, 412 lukukertaa

Somalialainen sanomalehti SunaTimes raportoi somalitaustaisen toimittajan, Wali Hashin, harjoittavan tuottoisaa ja laitonta ihmissalakuljetusta, joka suuntautuu Somaliasta Eurooppaan. Hashin peiteorganisaationa mainitaan suomalainen kehityssäätiö VIKES.

Kuvat: Twitter
Somalian pääkaupungissa Mogadishussa toimiva SunaTimes on julkaissut artikkelin Suomessa Yleisradion toimittajana tunnetuksi tulleeseen Wali Hashiin liittyvästä ihmissalakuljetuksesta, joka on jatkunut mahdollisesti jo vuosikymmenien ajan.

Printti- ja nettiuutisia tuottavan somalilehden mukaan YLE:n toimittajana suomalaisille tunnetuksi tullut ja Turussa asuva toimittaja on mukana ”tuottoisassa ihmissalakuljetuksen ketjussa”, jonka kautta suuri määrä somalialaisia on kuljetettu laittomasti Eurooppaan. Lehti on osallistunut tutkintaan, jota on suoritettu Somaliassa, Keniassa ja Sudanissa.

SunaTimesin kokoamien tietojen mukaan pelkästään kuluneen 10 kuukauden aikana Sali Washi olisi salakuljettanut enemmän kuin viisi henkilöä Turkkiin ja Eurooppaan.

Raportissa kerrotaan, kuinka useat somalit saavat surmansa Saharan aavikolla ja merellä heidän pyrkiessään Saudi-Arabiaan tai Eurooppaan paremman elämän toivossa. YK:n siirtolaisvirasto on auttanut satoja somaleita pääsemään perille, jotka ovat jääneet jumiin Jemeniin ja Libyaan. Nämä henkilöt ovat maksaneet suuria summia ihmissalakuljettajille.

SunaTimesin mukaan Wali Hashi käyttää operoidessaan kahta identiteettiä, esiintyen myös nimellä Abdi Hassan Hashi. Hänen kerrotaan käyttävän asemaansa työntekijänä viestintä- ja kehityssäätiö VIKES:issä ja käyvän säännöllisesti Somaliassa, jossa hän harjoittaa tuottoisaa ja laitonta liiketoimintaa.

”Vikes on ainoa sananvapauteen ja mediaan erikoistunut suomalainen kehitysyhteistyön tekijä. Tukemalla Vikesiä edistät sananvapautta ja median moniarvoisuutta kehittyvissä maissa,” kertoo Vikes kotisivuillaan.

Vikesin tukijoiksi kerrotaan Ulkoministeriö, Suomen Journalistiliitto, Euroopan Unioni ja Eurooppa-Tiedotus, UNESCO sekä NenäPäivä. Wali Hashin kerrotaan olevan Säätiön hallinnossa Vikesin Somalian toimittaja ja hankeasiantiantuntija, jolla on käytössään myös säätiön sähköpostisoite.

Vikesiä avoimesti tukeva Journalistiliitto julkaisi toimittaja Wali Hashista artikkelin 17.3.2016, jossa häntä kuvaltiin ”edelläkävijäksi”. Yleisradiolle Washi on toimittanut vuosien ajan sisältöä mm. Somalian merirosvoista ja maahanmuuttajista.

Valtamediasta mm. MTV3 on ylistänyt alkukesästä 2019 Wali Hashia ”miehenä, joka ideoi anteeksiannon päivän”, jonka Somalian hallitus olisi julistanut juhlapäiväksi tai peräti pyhäpäiväksi.

Somalian medialla on Suomessa vuosien ajan suitsutetusta henkilöstä kerrottavana kuitenkin varsin toisenlainen tarina ja SunaTimes kertoo Wali Hashin olevan kotoisin Keski-Somaliassa sijaitsevasta Dhusamarebin kaupungista sekä köyhästä perheestä. Hän kasvoi Somaliassa kenkien kiillottajana auttaen perhettään selviämään.

Hashi lähti Suomeen saadakseen perheensä pois surkeista elinolosuhteista, selvisi SunaTimesin tekemien perheenjäsenten haastattelujen kautta.

Useat lähteet Wali Hashin perheestä ja ystävistä kertoivat haastatteluissa, että Hashi aloitti ihmissalakuljetuksiin liittyvät liiketoimet jo vuonna 1993, kun hän ensimmäisenä salakuljetti Suomeen oman siskonsa, joka tuotiin Etiopiassa sijaitsevan Suomen suurlähetystön kautta valheellisesti maahan hänen vaimonaan. Samaan aikaan hänen tyttöystävänsä Suomessa ilmoitti oman veljensä aviomiehekseeen, joka myös hänet järjestettiin Suomeen valheellisen perheenyhdistämisen perusteella.

”Vaikka hän kasvoi kengän kiillottajana Dhusamarebissa, hän oli hyvin fiksu,” sanoi eräs Hashin perheenjäsenistä, joka ei halua paljastaa nimeään turvallisuussyistä.

”Tämä tarina ei ole kovin salainen, koska hän kertoo ylpeästi ihmisille siitä, kuinka hänen onnistui kuljettaa siskonsa Suomeen esittäen hänet vaimonaan. Hänen onnistui lisäksi vakuuttaa tyttöystävänsä Suomessa väittämään veljeään omaksi aviomieheksi, ja käytti hyväksi hänen rakkauttaan, kuten hän tekikin,” Hashin perheenjäsen kertoi SunaTimesille.

Lähteet Suomessa ovat vahvistaneet somalilehdelle, että hän oli välittömästi vaihtanut nimensä ja hakenut uutta turvapaikkaa nimellä Fardowsa Baraale ja saatuaan turvapaikkapäätöksen, hän laati perheenyhdistämiseksi viisumihakemuksen, jolla hän toi loputkin perheestä Suomeen, mukaanlukien oman äitinsä. Hänen veljensä tuotiin puolestaan suomalaisnaisen toimesta Tanskaan, jossa hän anoi turvapaikan.

UMV-Lehti yritti joulukuussa 2019 saada maahanmuuttovirasto Migriltä somalialaisten tutkijoiden sähköpostitse kauttamme tiedustelemia ja Wali Hashin ihmissalakuljetusepäilyihin liittyviä tietoja ja niiden vahvistuksia, mutta myöskään UMV-Lehden päätoimittaja Janus Putkosen tutkijoiden puolesta esittämiin tiedusteluihin ei saatu vastauksia Migrin viranomaisilta.

Toimittaja: Janus Putkonen, päätoimittaja
UMV-Lehti, 21.1.2020
Viiteartikkeli: SunaTimes

https://mvlehti.net/2020/01/21/raportti ... etuksesta/

Lähdeartikkeli: http://sunatimes.com/articles/6064/Finn ... in-Finland

KARJU!!
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 235
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja KARJU!! » Ti Tammi 21, 2020 2:31 pm

Oisko Suomen viranomaisia kusetettu huolella, taas kerran???

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2819
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Tammi 21, 2020 3:12 pm

Kyllähän suomalaisetkin
????? ?? ??????.

H.Moilanen
Aloitteleva dekkari
Viestit: 522
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Tammi 21, 2020 3:42 pm

Ajojahti®

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6512
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Tammi 21, 2020 4:42 pm

Taustoitetaan hieman Hashia, hänkin on YLEn maskotteja ja muitakin yhtäläisyyksiä esim. "Husu" Hussein Mohamediin löytyy: rikollinen mieli, törkeä epärehellisyys ja aseman väärinkäytökset.
Wali Hashi - mies vailla nimeä ja takkia
Somaliassa Wali Hashilla oli neljä nimeä. Suomessa se ei riittänyt. Abdi Wali Hassan Hashin piti keksiä itselleen sukunimi. Kaikki muukin piti keksiä uudestaan. Alussa pelkkä takin pukeminen tuotti päänvaivaa. Sittemmin miehestä on kasvanut täysiverinen suomalainen.
Kotimaa 2.4.2014 klo 15.50

Wali Hashi
Mistä on kyse?
Abdi Wali Hassan Hashi työskentelee toimittajana pääasiassa Yleisradiossa
  • Hän on 44-vuotias
  • Hashi on työskennellyt myös vartijana
  • Hänet valittiin vuonna 2001 vuoden uusturkulaiseksi, kun hän oli asunut Suomessa 21 vuotta
  • Hän asuu Turussa kolmilapsisen perheensä kanssa
  • Hän tuli Suomeen 17-vuotiaana Somaliasta
Abdi Wali tarkoittaa arabiaksi jumalan orjaa. Hassan on isän nimi ja Hashi isoisän. Wali Hashilla ei ole "oikeaa" sukunimeä.

- Kun tulin Suomeen minulta kysyttiin sukunimeä, mutta meillä ei ole sukunimeä. On oma nimi, isän nimi ja isoisän nimi. Ja niin se jatkuu. Sanoin, että kai mun sukunimi on sitten Hashi. Ei Suomessa voi elää ilman sukunimeä.
---------------------------------------------------------------------------------------
Sanoin, että kai mun sukunimi on sitten Hashi. Ei Suomessa voi elää ilman sukunimeä.
---------------------------------------------------------------------------------------

Nimi ei ollut ainut asia, joka Hashin piti keksiä. Nuoren miehen piti aloittaa kaikki alusta, kun hän saapui Suomeen 17-vuotiaana. Sekin piti opetella, että talvella ulkona tarvitsee takin.

- Mähän en Somaliassa ikinä käyttänyt takkia. Alkuvaiheessa sen käyttäminen oli hirveän hankalaa.

Tarkkanäköinen Hashi on tullut suomalaisille tutuksi maahanmuuttajana, joka laukoo totuuksia uudesta kotimaastaan.

- Olen saanut Suomessa sen mahdollisuuden, että mullakin on mielipide. Somaliassa mielipiteenvapaus on melkein olematon.

Kenkiä kiillottavasta katulapsesta tuli kaikille tuttu "musta mies"
Entinen elämä Somaliassa painuu usein unholaan. Hashi joutui kiillottamaan kenkiä kadulla elääkseen.

- Olin katulapsi, joka mietti, miten saada ruokaa. Ajattelin silloin, että se on karmein elämä, jonka ihminen voi saada. Muistan, että tärisin nälästä. Kun tulin Suomeen, tajusin, ettei tarvitse enää miettiä, mitä syön tai missä nukun. Se oli mulle lottovoitto.

Nyt Wali Hashi istuu rauhallisena tuolilla lottovoittomaassa, syö kaurapuuroa hillolla, kuten kuka hyvänsä suomalainen. Tosin Somaliassakin saa kaurapuuroa, mutta hillot ja voisilmät korvataan kamelinmaidolla. Hän antaa elämälleen Suomessa arvosanaksi kirkkaan kympin.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kaiken, mitä ihmiset ylipäätään saavuttavat elämässä, olen saavuttanut Suomessa. Kun kerron mielipiteitäni, kerron ne suomalaisena enkä mustana miehenä.
---------------------------------------------------------------------------------------

- Mun elämä alkoi vasta Suomessa. Ensimmäisen koulun olen käynyt Suomessa. Ensimmäisen työpaikan sain täällä. Menin täällä naimisiin ja lapseni ovat syntyneet täällä. Kaiken, mitä ihmiset ylipäätään saavuttavat elämässä, olen saavuttanut Suomessa. Kun kerron mielipiteitäni, kerron ne suomalaisena. En mustana miehenä.

Lapsuuden kärsimykset voisivat ajaa syväänkin kuiluun, mutta Hashi ei anna muistojen masentaa.

- Kaikki, mitä olen sen jälkeen saanut, on plussaa. Kerron lapsilleni, että come on, olen elänyt tällä tavalla, turha miettiä kännyköistä tai muista pienistä jutuista.

Pikkuasioista nurisevia lapsia on siunaantunut kolme. Isän ojennusyritykset menevät läpi vaihtelevalla menestyksellä.

- Tyttäreni arvostaa ja haluaa tietää, mutta poikia ei kiinnosta yhtään. Ei se loukkaa minua. He ovat syntyneet Turussa. Heidän on hirveän vaikea ymmärtää.

Paluu entiseen ei ole vaihtoehto
1990-luvulla Suomessa vallitsi lama. Omia ongelmia oli riittämiin. Musta mies Somaliasta ei kuulunut tavallisen suomalaisen arkeen edes ajatuksen tasolla.

- Meitä tuli yhtäkkiä 300 kerralla. Täällä oli kaaos. Somali-sanasta tuli ikään kuin kirosana.

Moni Hashin ystävistä ei kestänyt sitä ja muutti Britanniaan, Yhdysvaltoihin tai Ruotsiin.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kertaakaan ei tullut mieleen, että olisin lähtenyt johonkin muuhun maahan.
- Wali Hashi
---------------------------------------------------------------------------------------

- Mulle oli ihan sama, jos joku haukkui neekeriksi kadulla tai huusi "mene pois täältä". Elämä oli kuitenkin todella hienoa. Kertaakaan ei tullut mieleen, että olisin lähtenyt johonkin muuhun maahan.

Hashin mukaan moni maahanmuuttaja ajattelee, että jos heistä ei pidetä, se johtuu automaattisesti ihonväristä. Hashin mielestä kaikista ei voi eikä tarvitse pitää. Hän kuitenkin haluaisi, että ihmiset näkisivät värin läpi.

- Olen aina taistellut me ja muut -ajattelutapaa vastaan. Ihminen voi olla suomalainen, vaikka on erivärinen. Tiedän, että jotkut ihmiset inhoavat minua. Voin kertoa, että somalit haukkuvat minua Suomessa valkoisten p**-nuolijaksi, joka tekee kaiken, kuten suomalaiset haluavat ja kirjoittaa pahaa somaleista. Suomalaiset taas haukkuvat, että kerron vain hyvät puolet somaleista ja puolustan heitä.

Paluu entiseen kotimaahan ei houkuta, sillä koti, perhe ja tulevaisuus ovat Suomessa. Siihen Hashi on mielestään liian suomalainen. Kaikkein suomalaisimmaksi piirteeksi hän nimeää rehellisyyden.

- Suomalaiset ovat maanläheisiä. He eivät halua esittää mitään.

Hashi joutui keskelle kulttuurien yhteentörmäystä matkallaan Somaliaan. Hän istui bussissa vanhan miehen vieressä, joka alkoi udella Hashin kotimaata, perhelukua, työpaikkaa ja kuukausipalkkaakin.

- Raivostuin, että mitä ihmettä se sulle kuuluu. Nämä ovat henkilökohtaisia asioita. Sitten hoksasin, että tämähän on Somalia eikä Suomi. Olin sinne liian suomalainen.
https://yle.fi/uutiset/3-7169802
Melkoinen tarina. Voisivatkin seuraavaksi kirjoittaa artikkelin, missä puhuvat ihan totta? Niistä vähän ikävämmistäkin asioista, se on sitä suomalaisuutta hei hyvät Hashi ja ylettäret!
Sittemmin miehestä on kasvanut täysiverinen suomalainen
Yle se viitsii valehdella nostattaessaan maskottejaan julkisuudessa. Ei kukaan täysjärkinen usko enää mitä te sanotte!
Somali-sanasta tuli ikään kuin kirosana.
Niin, ja mistähän tämä mahtoi saada alkunsa? Ja nyt sinä kaltaisinesi pidät huolen siitä, etteivät epäluulot teitä kohtaan ainakaan hälvene.
- Kuskata nyt lisää mitään osaamattomia valehtelevia sosiaalipummeja sydäntä särkevine nyyhkytarinoineen ilman papereita tänne? Kuvitteleeko tämä olevansa joku turvapaikka-keisari, milläköhän ehdoilla on näitä ollut tuomassa? Mahtoikohan olla edes ensikertalainen epäkurantin ja helposti pilaantuvan tavaran maahantuojana?
Hashin mukaan moni maahanmuuttaja ajattelee, että jos heistä ei pidetä, se johtuu automaattisesti ihonväristä.
Tämä on totta. Tosin somalien kohdalla on ihan tervettäkin epäillä heitä aluksi, kiitos näiden hashien ja husujen. Ja tietysti ylen, joka heitä aiheettomasti julkisuuteen nostattaa...
Paluu entiseen kotimaahan ei houkuta
No ei varmasti, sillä kuka sitten elättäisi Hashin perheen, jos ei suomalaiset?
Siihen Hashi on mielestään liian suomalainen. Kaikkein suomalaisimmaksi piirteeksi hän nimeää rehellisyyden.
Älä huoli turhia! Hashilla ei ole mitään vaaraa tulla sekoitetuksi suomalaiseen, kun näköjään geenit jyräävät koulutuksen, kotoutuksen ja suomalaisten antamat hyvät esimerkit ja mahdollisuudet. Hash olisi voinut olla hyvä esikuva miespuolisille somalinuorille, kun muut ylen lemmikit ja julkisuuteen nostattamat somalijulkkikset eivät sitä ole olleet, mutta rikollinen mieli näyttäisi olevan liian syvällä ja on syytä epäillä kroonisen epärehellisyyden olevan somaleille tyypillinen ominaisuus (laiskuuden ja saamattomuuden lisäksi).
- Joku geeni poikittain, kenties?

Yle on siis käytännössä luonut Hashin toimittaja-uran ja rahoittanut suurimman osan tämän tv-projekteista. Yksi näistä on tämä:
Silminnäkijä: En tahtonut terroristiksi
28 min ti 24.9.2013

Saarnaajat ovat värvänneet Suomesta useita syrjäytyneitä nuoria pyhään sotaan. Suomessa kasvaneelle Ahmedille paljastui vasta Somaliassa, että hänestä haluttiin terroristi. Toimittaja Wali Hashi.
Areenauusinta. Ensiesitys 11.4.2013.

OHJELMAN TIEDOT
Kuva16:9
Katsottavissa ulkomailla

LÄHETYKSET
ti 24.9.2013 12.06 Yle Areena

https://areena.yle.fi/1-2039755
Lisäys: Wali Hashin youtube-kanavalta löytyy pätkä, missä esillä Suomen somalien kerma (Husukin pätevänä takarivissä), kun somalit joutuvat Hashin kysyessä yrittämään myöntää eripuraisuuden ja heimohenkisyyden (mistä kiitos Hashille, suomalainen kysyjä olisi rasisti). EUROSOM 2019 eli huppuakkoja ja vetäytyvien hiusrajojen paljastamia kuplaotsia pähkäilemässä mitä olla somali maailmalla: https://youtu.be/QdF9R4vxz-c

Muuttoliike Eurooppaan muuten kiihtyy ja kiihtyy vaan:
5 facts of the global Somali diaspora
- Pewresearch
...

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ti Tammi 21, 2020 6:14 pm

Yle, Sanoma ja Alma ovat asian suhteen vaiti. Ei mitenkään yllättävää.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 411
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ti Tammi 21, 2020 6:20 pm

Ai, jumalauta, tämä oli päivän paras uutinen. Onko vielä joku pöljäke joka uskoo näitten paskanaamojen valheita? Hä? Sen kummemmin muistelematta tulee ensin mieleen taksikuski, sitten eduskuntavaaliehdokas jonka kimppuun natsit hyökkäsivät jollakin metroasemalla ja sitten ne kaapuakat jotka terrorisoivat Isis -ostoskeskuksella jokunen vuosi sitten. Näitäkö minun pitäisi muka auttaa? Ehei, pojat - ulos tästä valtakunnasta ja sangen vilkkaasti.

Aloitetaankohan huomenna jälleen tutkimus; "Miksi rasismi maassamme lisääntyy?"
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Villeri
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 913
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Tammi 21, 2020 6:28 pm

Jep, eihän tuo yllättäisi - nämä kaikkein korkeimmalle nostetut somalithan ovat tainneet jäädä poikkeuksetta kiinni vedätyksistä. Ihmissalakuljetuksestakin on kärähdetty:
"Helsingin SDP:n varavaltuutettu Deek Gurhan on saanut käräjäoikeudessa sakkotuomion laittoman maahantulon järjestämisestä."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sdp ... #gs.tvcjgy

Mutta tämän tapauksen alkuperäislähde on varsin epäilyttävän näköinen: http://sunatimes.com/articles/6064/Finn ... in-Finland

Mutta katsotaan, mitä seuraa. Eiköhän Hashin ole pakko jotain kantaa ottaa.

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2060
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Suna Times:Suomalaissomalialainen YLE:n toimittaja Wali Hashi sekaantunut ihmiskauppaan

Viesti Kirjoittaja putsari » Ke Tammi 22, 2020 1:24 am

Finnish Somali Journalist involved in smuggling scam in Finland
1
Thursday January 09, 2020 - 22:41:38 in Latest News by Super Admin
Visits: 2695(Rating 5.0/5 Stars) Total Votes: 2
0 0
Share


Mogadishu - A Somali Finnish Journalist Wali Hashi has been involved in a series of profitable smuggling chain from Somalia to Europe, where he brokered to send many Somalis to travel from Somalia, a lucrative business which is illegal and many countries are fighting t trying way to encountering how to stop.
Sources in Somalia, Kenya and Sudan indicate that the last 10 months he secured to smuggle more than 5 people, who some of them made to Turkey and Europe.

Many Somalis die in the Sahara and into sea to reach either Saudi Arabia or Europe in their bid to make a better life. The UN office for Migration has helped returned hundreds of Somalis who were stranded in Yemen and Libya, some of them spent . The returnees were first who were smuggled from Somalia with huge sums of money.


This man who uses dual identity is called Abdi Hassan Hashi but presents presents himself as Wali Hashi is an employee at the Finnish Foundation for Media and Development known as VIKES and a regular visitor to Somalia, where he makes his profitable illegal business there.

Born in the central Somalia town of Dhusamareb from poor family, grew up as shoe shiner to help his family, left for Finland to get his family out of this miserable life according to family members interviewed by Sunatimes.

Multiple sourcees conducted from his family members and friends said that his journey of this business dates back to 1993, when he first smuggled his sister proportedly as his wife from the Finnish Embassy in Ethiopia and at the same time convinced his Finnish girl friend who loved him much at the time to claim his brother as her husband as family reunion visa.

"Though he grew up as shoe shiner in Dhusamareb, he was very smart,” a family member whose name withheld for security reasons said, "This story is not quite secret and proudly tells the people that he managed his sister to bring to Finland as his proported wife”

"He also managed to convince his Finnish girl to claim his brother as her husband by taking advantage of her love, which he did.” he added.

Sources in Finland confirmed that upon arriving in Finland, she immediately changed her name and claimed a new asylum with the name Fardowsa Baraale and upon recieving the asylum decision, she claimed family reunion visa where she had brought the rest of her family including her mother, whereas their brother brought by the Finnish woman left for Denmark where he applied an asylum.

Many people have fled to many countries around the world especially in Europe, Canada and Amerca either in search for a safe place to live or for economic conditions in order to get a better life.

http://sunatimes.com/articles/6064/Finn ... in-Finland
Viimeksi muokannut putsari, Ke Tammi 22, 2020 2:00 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2060
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Suomalaissomalialainen toimittaja Wali Hashi sekaantunut ihmiskauppaan

Viesti Kirjoittaja putsari » Ke Tammi 22, 2020 1:26 am

TV1 sunnuntaina 30.6.2019 klo 14.30 - 15.00, uusinta keskiviikkona 31.7. klo 16.20 ja maaanantaina 5.8. klo 14.30, Areenassa

Rauhallisen Dhuusamarreebin kaupungin asukkaat Keski-Somaliassa valmistautuvat juhlimaan Anteeksiannon päivää. Juhlapäivää perjantaina 28.6. viettää koko Somalia sekä somaliyhteisöt eri puolilla maailmaa.

Ajatuksena on, että väärin tehneet pyytävät tekojaan julkisesti anteeksi ja vääryyttä kokeneet antavat anteeksi.

Anteeksiannon päivän juuret ovat Suomessa.

Päivän on ideoinut Dhuusamarreebissä syntynyt, suomensomalialainen toimittaja Wali Hashi. Hashi palasi juhannuksen alla entisestä kotimaastaan, jossa hän osallistui juhlallisuuksien valmisteluihin.

”Olen kokenut, että minulla on velvollisuus tehdä jotain. Halusin, että ihmisillä olisi Somaliassa edes yhtenä päivänä hetki, joilloin he voivat ajatella positiivisesti. Sodan kauheudet unohdetaan, ja koko maa viettää juhlapäivää.”

Toista kertaa järjestettävää Anteeksiannon päivää Hashi seuraa tänä vuonna suorana somalialaiselta tv-kanavalta – Suomessa. Idean isä vietti juhlapäivää ensimmäisellä kerralla vuonna 2018 Mogadishussa.

Anteeksiantamisen kulttuuria julkisuuden avulla
Somalian levottomuudet ovat jatkuneet 30 vuotta. Konfliktia on yritetty ratkaista monin tavoin, ja tilanne on nyt ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Somalian politiikka on edelleen sekavaa, koska naapurimaat ja kansainvälinen yhteisö ovat ohjailemassa hajaantunutta, klaanien valtataisteluihin perustuvaa järjestelmää. Tavallisten somalialaisten, ja varsinkaan klaanien välistä vuoropuhelua ei ole edistetty.

Pakolaisena Suomeen saapunut Wali Hashi unelmoi kymmenien vuosien ajan siitä, että sotatila Somaliassa päättyisi. Hashi uskoo, että toimittajana hän voi vaikuttaa asioihin ja auttaa tuomaan rauhaa maahan.

Pakolaisena Suomeen saapunut Wali Hashi haaveili miltei 30 vuotta, että sotatila Somaliassa vihdoin päättyisi.
Wali Hashi Ylen juttukeikalla Mogadishussa vuonna 2011. Kuva: Jussi Käkkis Arhinmäki / Wali Media Production Center
Hashi käynnisti Somaliassa yhdessä kollegoidensa kanssa Cafis (anteeksianto)-kampanjan vuonna 2017. Hashi sai idean kampanjaan, kun hän koulutti somalialaisia toimittajia suomalaisen Viestintä ja kehitys -säätiön hankkeessa.

”Olen ollut kouluttamassa 800 toimittajaa ympäri maata. Huomasin, että toimittajat voivat omalla ammattitaidollaan auttaa rakentamaan rauhaa ja vaikuttaa ihmisten asenteisiin.”

Kampanjan avulla on tarkoitus elvyttää anteeksiantamisen kulttuuria erityisesti tiedotusvälineiden ja julkisuuden avulla.

Televisiossa keskusteluja Ylen tyyliin
Somalialaisten elämää hallitsevat tarinat väkivallasta, kostosta, terrorismista ja valtataisteluista. Maassa on vasta viime vuodet keskusteltu siitä, miksi kansa oikeastaan sotii ja pitäisikö vääryydet antaa anteeksi.

Anteeksiannon päivän suosio on yllättänyt Hashin itsensäkin.

”Jonossa on 103 ihmistä, jotka haluavat päästä kertomaan julkisesti televisiossa, radiossa ja sosiaalisessa mediassa oman henkilökohtaisen tarinansa sekä pyytää ja antaa anteeksi”, hän kertoo.

Tarinansa haluavat kertoa niin tavalliset somalialaiset, entiset terroristit kuin klaanipäällikötkin, jotka ovat valmiita sovintoon.

”Näillä puheenvuoroilla olemme onnistuneet luomaan kannustavan ilmapiirin ja anteeksiannon kulttuurin, jossa ihmiset voivat näyttää tunteitaan ja tuoda esille myönteisiäkin asioita.”

”Olen lainannut Somalian telkkariin keskusteluohjelman idean suoraan Ylen A2:n teemaillasta. Ohjelmissa on keskusteltu isolla porukalla naisten ja vähemmistöjen oikeuksista ja etsitty sisällissodan syitä”, Wali Hashi kertoo.

Kahden klaanin päälliköt tekivät sovinnon
Sisällissodasta kärsinyt Somalia tarvitsee Hashin mielestä anteeksiannon lisäksi muutakin.

”Pelkät poliittiset ratkaisut eivät riitä, vaan rinnalle tarvitaan laajempaa kulttuurista muutosta. Sovinto, asennemuutos ja anteeksianto kulkevat käsi kädessä. Ihmisten on ymmärrettävä, mitä on tehtävä tulevaisuudessa toisin.”

Hashin ja hänen kollegoidensa työ on tuottanut tulosta. Anteeksiannon päivän toiminta on vaikuttanut rauhan rakentamiseen Somaliassa.

”Juuri äskettäin kaksi klaania on tehnyt sovinnon, eivätkä ne taistele enää keskenään. Päälliköt ovat henkilökohtaisesti pyytäneet anteeksi toisiltaan”, Hashi kertoo tyytyväisenä.

”Ihmiset ovat väsyneitä sotimaan ja he haluavat elää rauhassa. He tarttuvat pieneenkin mahdollisuuteen elää parempaa elämää. Nyt on myös helpompaa jatkaa toimintaa, kun ei enää tarvitse vakuuttaa maan hallitusta ja tavallisia ihmisiä.”

”Sitä paitsi kaikki Somaliassa tietävät, että Anteeksiannon päivä on alkanut Suomesta!”

Lapsuus loppui yhdeksänvuotiaana
Anteeksiantamisen merkitystä on toimittaja Wali Hashi joutunut miettimään omassa elämässäänkin.

Hashi ja hänen sisaruksensa olivat vielä pieniä, kun perheen isä lähti yllättäen omille teilleen. Äidillä oli vaikeuksia elättää perhettä, sillä hänellä ei ollut rahaa, ei lampaita – eikä muutakaan karjaa.

”Meillä oli vain yksi kameli, ja senkin isä vei mennessään. Olin todella vihainen ja surullinen”, Hashi muistelee.

Pakolaisena Suomeen saapunut Wali Hashi haaveili miltei 30 vuotta, että sotatila Somaliassa vihdoin päättyisi.
Wali Hashi ja ystävänsä Ali Bashir teini-ikäisinä. Kuva: Wali Media Production Center
Esikoispoikana Hashin oli pakko lähteä maalta kaupunkiin etsimään töitä, jotta hän pystyisi elättämään äidin ja sisarukset. Lapsuus loppui ja yhdeksänvuotiaasta pojasta tuli kengänkiillottaja.

Hashi eli kaupungissa katulapsena, jolla ei ollut asuntoa, ruokaa eikä vanhempia, jotka olisivat pitäneet huolta. Työstään saamilla vähillä rahoilla hän osti maissia ja sokeria, jotka hän lähetti äidille ja sisaruksille. Hashi on pitänyt siitä lähtien huolta perheestään.

”En ikinä vaihtaisi kokemuksiani, sillä kova alku elämälle on ollut minulle sellainen potku, että minusta on tullut vahva ihminen ja pystyn sopeutumaan kaikkiin olosuhteisiin. Jos en olisi ottanut vastuuta perheestäni, en olisi saavuttanut sitä, mitä minulla on nyt:”

”Ihmisistä oppii koko ajan uutta”
Somaliassa syttyi sisällissota 1990-luvun alussa. Nuorten miesten kohtalona oli joutua taistelijaksi sissien riveihin tai hallituksen joukkoihin. Setä päätti lähettää 17-vuotiaan Walin turvaan ja pakolaiseksi Venäjälle, josta matka jatkui Suomen rajalle.

Nuoren miehen tarkoitus oli mennä Ruotsiin, jossa hänellä oli sukulaisia. Hashi muistaa rajavartijan, joka kehotti hakemaan turvapaikkaa Suomesta. ”Olen siitä kiitollinen hänelle. Nyt olen viettänyt Suomessa 29 vuotta.”

Hashi näki täällä television ääressä, kuinka Mogadishu ja Somalia tuhoutuvat. Kotimaan tilanne painoi nuoren miehen mieltä ja vei yöunet. Hän huomasi, miten toimittaja voi vaikuttaa työllään ja oma ura sai selvän suunnan.

”Parasta työssä on se, että oppii koko ajan uutta ihmisistä”, sanoo mies, joka on kiertänyt toimittajana yli 40 maassa.

Demokratiaa Somaliaan, perhearvoja Suomeen
Kahden kotimaan väliä sukkuloiva Wali Hashi vie Suomesta entiseen kotimaahansa Somaliaan pohjoismaista demokratiaa, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia. Somaliasta suomalaiset voisivat puolestaan ottaa mallia perheen hyvinvoinnissa ja arvostamisessa.

Hashi on seurannut surullisena suomalaista vanhustenhuoltoa. Kahden maan välillä on iso ero siinä, miten omia ikääntyneitä vanhempia kohdellaan ja mitä vanhuudesta sekä vanhuksista ajatellaan.

”Somaliassa ei tulisi kuuloonkaan, että vanhus laitettaisiin hoivakotiin. Siellä on totuttu ajattelemaan, että lapsilla on velvollisuus huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Laitoksessa puuttuu perheen ja sukulaisten rakkaus. Uskon, että iäkkäät vanhemmat haluavat Suomessakin elää ja viettää aikaa läheistensä kanssa”, Wali Hashi tuumaa.

Anteeksiannon päivää vietetään perjantaina 28.6.2019.

Dokumentti Anteeksianto on tarina toimittaja Wali Hashin elämästä, Suomesta ja Somaliasta. TV1 sunnuntaina 30.6.2019 klo 14.30, uusinnat keskiviikkona 31.7. klo 16.20 ja maaanantaina 5.8. klo 14.30. Katsottavissa Areenassa.
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2060
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Suomalaissomalialainen toimittaja Wali Hashi sekaantunut ihmiskauppaan

Viesti Kirjoittaja putsari » Ke Tammi 22, 2020 1:27 am

Sovinnon asiamies ihmettelee kylmiä perhesuhteita: ”Somaliassa voidaan henkisesti paremmin kuin Suomessa”
Wali Hashi haluaisi meillekin Sovinnon päivän – ja paljon enemmän rakkautta.

09.05.2019 09:30 SUSANNA SOMPPI MAIJA SAARI
Somaliansuomalainen toimittaja Wali Hashi on mukana tänä keväänä starttaavassa Sovinnon kansanliikkeessä, johon osallistuu myös Helsingin seurakuntayhtymä. Yhtymä on varannut 40 000 euroa hankkeeseen, jonka aikana on tarkoitus kouluttaa ”Sovinnon lähettiläitä” konfliktitilanteita ratkomaan.

Sovinnon edistäminen on etenkin Hashin sydäntä lähellä, sillä hän oli ideoimassa toisessa kotimaassaan Somaliassa kansallista Cafis (anteeksianto) -nimistä kampanjaa vuonna 2017.

Anteeksiantamisen päivän ideana on, että väärin tehneet pyytävät uhreiltaan tai loukkaamiltaan henkilöiltä julkisesti anteeksi – jopa tv-lähetyksessä. Nyt Suomeen puuhataan vastaavanlaista kansallista Sovinnon päivää.

– Suomessa ei ole aseellista konfliktia, mutta paljon muita ristiriitoja löytyy. Suomi on toinen kotimaani, ja haluaisin, että täälläkin aletaan rakentaa siltoja ihmisten välille. Sovintoa tarvitaan esimerkiksi maahanmuuttajien, kantasuomalaisten ja eri uskontokuntien edustajien välille. Haluan hyödyntää sitä kokemusta, jota saatiin Somaliassa Anteeksiantamisen päivästä. Mutta sovintoa ja anteeksiantamista ja välittämistä tarvitaan myös ihan oman perheen sisällä, Hashi sanoo.

SUOMESSA YHTEISÖLLISYYS JA PERHEYHTEYS OVAT MURTUNEET.

− TOIMITTAJA WALI HASHI

Sovinnonpäivä muistuttaisi perheen merkityksestä
Hashin mielestä henkinen hyvinvointi alkaa jo perheestä. Henkisesti hyvinvoiva ihminen jaksaa todennäköisemmin kohdella lähimmäistään suopeammin kuin psyykkisesti kuormittunut henkilö.

– Suomessa on totuttu ajattelemaan, että vanhukset voi laittaa hoivakotiin. Somaliassa sellainen ei tulisi kuuloonkaan, sillä lapsilla on velvollisuus huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Laitoksessa hoito voi olla hyvää, mutta siellä ei ole sukulaisten tarjoamaa rakkautta, Hashi muistuttaa.

Wali Hashi on huolissaan suomalaisten henkisestä hyvinvoinnista.

– Toivoisin Suomeenkin enemmän perheen arvostamista, sillä sieltä kaikki lopulta lähtee.Kannatan ehdottomasti kansallista Sovinnon päivää Suomeen. Sitä voisi juhlistaa oman perheen kesken, ellei ole mahdollista osallistua julkiseen juhlintaan.

"Somaliassa ihmiset voivat henkisesti paremmin kuin Suomessa"
Wali Hashi on pohtinut ihmisten hyvinvointia kansainvälisten tutkimusten sekä Suomen ja Somalian itsemurhalukujen kautta. Mitä tulee aineelliseen hyvinvointiin ja terveyteen, Suomi on ollut viime vuosiin saakka kansainvälistä kärkeä. Tosin Suomessakin köyhyys ja aineellinen hyvinvointi polarisoituvat kaiken aikaa.

Joka tapauksessa Somaliassa tilanne on aivan toinen.

– Somalia on köyhä, sisällissodan repimä maa. Siellä ihmiset eivät tee itsemurhia – ja nyt en laske tähän esimerkiksi itsemurhaiskujen tekijöitä, vaan tarkoitan psyykkisestä pahoinvoinnista johtuvia itsemurhia. Somaliassa ihmiset voivat henkisesti paremmin kuin Suomessa. Uskon, että tämä liittyy perheiden yhtenäisyyteen ja siihen, että läheisistä pidetään huolta. Suomessa yhteisöllisyys ja perheyhteys ovat murtuneet. Lisäksi kännykkä- ja nettimaailma etäännyttää ihmisiä toisistaan, kun ei keskitytä olemaan läsnä läheisille, Hashi pohtii.

Sovintoteemaa nostetaan yleiseen tietoisuuteen jo helatorstaina. Tuolloin 30.5. järjestetään Sovinnonpäivä-konsertti kello 15-16.30 Senaatintorilla yhteisen messun ja kirkkokahvien jälkeen.

Mikä Sovinnon kansanliike?
Kirkko ja kaupunki pyysi seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäkeä kertomaan kansantajuisesti "Sovinnon kansanliikkeestä".

– Kyse on sovinnon tuomisesta erilaisten konfliktien keskelle. Monet konfliktit haastavat helsinkiläisten arkea. Ellei konflikteja pystytä purkamaan, jännitteet kärjistyvät edelleen, Rintamäki selittää.

Millaiset konfliktit ovat nyt läsnä helsinkiläisten arjessa?

– Sovinnon osapuolia pitää lähteä ihan erikseen kartoittamaan. Kyseessä voisivat olla esimerkiksi yhteisöjen väliset konfliktit, kuten monikulttuurisuuteen liittyvät vastakkainasettelut, Rintamäki kiteyttää.

"Sovinnon lähettiläiden" pilottikoulutus alkaa kevään aikana. Koulutus perustuu Kirkon ulkomaanavun ex-toiminnanjohtaja ja sittemmin Helsingin Diakonissalaitoksen erityisasiantuntija Antti Pentikäisen kehittämään vertaissovittelijoiden koulutukseen. Siinä hyödynnetään sota-alueilla opittuja käytännön taitoja, joita voidaan opettaa yhteisöille sovinnon vahvistamiseksi.

Alkuvaiheessa hankkeeseen ovat lähdössä mukaan Helsingin seurakuntayhtymä ja Helsingin Diakonissalaitos.
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/sovin ... -#32436151
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

ReissuLasse
Charlien Enkeli
Viestit: 1974
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Tammi 22, 2020 9:58 am

Jos kerran Somaliassa hommat hoituu hyvällä sykkeellä ja fiiliksellä niin kannattaako tänne pohjoiseen tulla kärvistelemään?

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 411
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ke Tammi 22, 2020 9:59 am

Heh-heh, kyllä kannattaa.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Villeri
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 913
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Suomalaissomalialainen toimittaja Wali Hashi sekaantunut ihmiskauppaan

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ke Tammi 22, 2020 10:27 am

putsari kirjoitti:
Ke Tammi 22, 2020 1:26 am

Hashi eli kaupungissa katulapsena, jolla ei ollut asuntoa, ruokaa eikä vanhempia, jotka olisivat pitäneet huolta. Työstään saamilla vähillä rahoilla hän osti maissia ja sokeria, jotka hän lähetti äidille ja sisaruksille. Hashi on pitänyt siitä lähtien huolta perheestään.

”En ikinä vaihtaisi kokemuksiani, sillä kova alku elämälle on ollut minulle sellainen potku, että minusta on tullut vahva ihminen ja pystyn sopeutumaan kaikkiin olosuhteisiin. Jos en olisi ottanut vastuuta perheestäni, en olisi saavuttanut sitä, mitä minulla on nyt:”

”Ihmisistä oppii koko ajan uutta”
Somaliassa syttyi sisällissota 1990-luvun alussa. Nuorten miesten kohtalona oli joutua taistelijaksi sissien riveihin tai hallituksen joukkoihin. Setä päätti lähettää 17-vuotiaan Walin turvaan ja pakolaiseksi Venäjälle, josta matka jatkui Suomen rajalle.
On nämä jutut kyllä aikamoista legendaa. Ensin on pakko muuttaa sillan alla asuvaksi kengänkiillottajaksi, jotta äiti ja sisarukset saavat ruokaa. Ja sitten ikään kuin täysin luonnollisena jatkumona setä vähän lähettelee 17-vuotiaan kengänkiillottajan 5 000 kilometrin reissuun Afrikasta Venäjän kautta Suomeen. Kehitysmaiden katulapset tekevät moisia reissuja yhtenään. Seuraavaksi ollaankin jo tekemässä virheettömällä suomen kielellä haastatteluja YLEssä, koska katulapsen koulutuspohjalle on helppoa rakentaa suomen kielioppi ja sijamuodot - tai mitä vaan.

Noh, mikäpä kertoessa kun läpi menee kyselemättä.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12121
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Somalitoimittaja Wali Hashia epäillään laajasta ihmissalakuljetuksesta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Tammi 22, 2020 10:42 am

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ti Tammi 21, 2020 4:42 pm
Wali Hashi - mies vailla nimeä ja takkia
...
Kun kerron mielipiteitäni, kerron ne suomalaisena enkä mustana miehenä.
Wali_vali_vali_Hashi.jpg
Wali_vali_vali_Hashi.jpg (13.99 KiB) Katsottu 2643 kertaa
äkta_finne.jpg
äkta_finne.jpg (15.65 KiB) Katsottu 2643 kertaa
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Outoa, että yksikään ns. vakavasti otettava suomalaismeedia ei ole tarttunut tähän täkyyn. Onko aihe siis feikki, vai onko kyseessä sen verran korkean tahon herra, että asia halutaan vaieta?

Maailman Kuvalehti teki Wali Hashista sankaritarinan - kuinkas muuten.
Toimija, ei uhri
...
Paras tapa vastustaa rasismia on olla itse hyvä esimerkki.”

Wali Hashin mielestä Suomi on ihana maa. Se on antanut hänelle kaiken mitä hän tarvitsee. ”Tänne pääseminen on ollut lottovoitto. Eikä Suomesta tule paska maa yhden tai edes kahden juopon takia. Uhriksi minä en suostu!”

Uhriutumisen vastustamista Wali on halunnut välittää myös omassa yhteisössään.

”Saan paljon kritiikkiä, koska olen puhunut julkisesti vaikkapa nuorten radikalisoitumisesta. Siitä, että täällä on niin kutsuttuja feikki-imaameja, jotka houkuttelevat nuoria värväytymään.”

Hashilla on vastaus kritiikkiin. ”Ei meidän kannata odottaa, että joku vihreiden tai vasemmistolaisten edustaja tulee ja puolustaa meitä televisiossa. Tuomalla negatiiviset asiat esille itse me pystymme helpommin myös puolustamaan itseämme. Ja silloin emme ole uhreja, vaan toimijoita.”
Tänne pääseminen on ollut lottovoitto
Jos uudet väitteet pitävät paikkansa, niin Wali Hashi on nimittänyt itsensä ihmioikeuksien veikkausasiamieheksi, jonka kautta on mahdollista saada seitsemän oikein.
Wali Hashin mielestä Suomi on ihana maa
Siitä huolimatta hän on islaminuskoinen, vaikka juurikin islam aiheuttaa ison osan mm. Somalian ongelmista. Onko Hashi kaapujen käyttämisen kannattaja, entä klaanikulttuurin? Onko hän tuominnut julkisesti sen väkivaltaisen ideologian mihin hänet on lapsena aivopesty? Entä onko pohtinut sitä, että millainen maa Suomi olisi jos täällä olisi islam hallitsevana ideologiana? Olisiko kaikki siitä huolimatta aivan ihanaa? Onko Hashi vakavissaan edes miettinyt miksi Suomessa on onnistuttu siinä, missä Somaliassa ei?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin