Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja Pequeno » Ke Helmi 19, 2020 3:07 pm

Diamond Princess

Lisäystä 79 eli yhteensä nyt 621
Tulos 3011 testatusta

Tänään poistui laivasta n.500 henkeä, joilla ei (vielä) todettu virusta.

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2076
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Helmi 19, 2020 4:35 pm

Mihinkähän nuo neljä on kadonneet...

HS: Neljää Lapissa koronavirukselle altistunutta ei koskaan löydetty – kukaan ei tiedä, saivatko he tartunnan

Julkaistu: 7:42
HS selvitti, mitä terveydenhoidon kulisseissa tapahtui, kun koronavirus tuli Suomeen.

Neljää koronavirukselle Suomessa altistunutta potilasta ei koskaan löydetty, kertoo Helsingin Sanomat. Näin ollen ei ole tiedossa, ovatko he saaneet koronavirustartunnan.

Kun Saariselällä todettiin koronavirustapaus 28. tammikuuta, altistuneet saatiin nopeasti rajattua yhteen matkailutapahtumaan. Mahdollisia tartunnan saaneita oli arviolta 21 ihmistä. Lapin keskussairaalan ylilääkäri Markku Broas kertoo HS:lle, miten tästä alkoi kova rumba altistuneiden etsinnässä ja sen varmistamisessa, ettei virukseen sairastuneita tule lisää.

Ongelmia aiheutti se, ettei altistuneille matkailijoille löytynyt yhteystietoja. Turistit olivat ilmoittautuneet matkailutapahtumaan etunimellä tai nimimerkillä.

– Osalla on ollut jokin puhelinnumero, josta on saatu kiinni. Mutta sitten, kun on tavoitettu henkilö, voi olla, että hän on kertonut, että tunsi sen ja sen ja tutustui siihen ja siihen. Hän voi antaa jonkun puhelinnumeron ja sitä kautta saadaan yhteys seuraavaan. Joillakin on sähköpostiosoite, jota kautta voidaan yrittää tavoittaa, Broas kertoi IS:lle helmikuun alussa.Lopulta neljä ihmistä jäi kokonaan mysteeriksi, kertoo HS. Heidän henkilöllisyyttään ei ole tähän päivään mennessä saatu selville.

Kolme ihmistä oli ehtinyt lähteä Suomesta. Kahden viikon karanteenissa oli kaikkiaan 14 ihmistä. Karanteenissa oli kiinalaisia, singaporelaisia, hollantilaisia, suomalaisia ja eteläkorealaisia.IVALON terveyskeskukseen tuotiin 24. tammikuuta Suomen ensimmäiset koronavirusepäillyt potilaat. Epäillyt olivat kiinalainen isä ja poika, jotka olivat lomalla Lapissa. Jo samana päivänä kuitenkin varmistui, ettei kyseessä ole koronavirus.

28. tammikuuta kiinalainen Wuhanista kotoisin oleva Saariselällä lomaillut 32-vuotias nainen kärsi hengitystieoireista ja kaipasi lääkärin apua.

Kiinalainen vietiin ambulanssilla keskussairaalaan Rovaniemelle. Tuolloin testitulos osoitti, että Suomesta oli löytynyt ensimmäinen koronavirukseen sairastunut.

Heidi Vaalisto
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006412039.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7144
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Helmi 19, 2020 4:43 pm

^ Kiinalainen juttu...
Pequeno kirjoitti: Diamond Princess
//
Tänään poistui laivasta n.500 henkeä, joilla ei (vielä) todettu virusta.
Kuuntelin aamu-uutisia ja pisti tämä korvaan ja jäi vaivaamaan, kun esimerkiksi jenkkilennon terveistä paljastuikin 14 saastuneeksi, kun vielä lennoilla testattiin. Näyttääkin olevan niin, etteivät vapaina kuin taivaanlinnut pääse vielä tuulettelemaan, koska heidän terveytensä kiinnostaa ainakin Japanin terveydenhuoltoviranomaisia kovasti ja heidän terveydentilaansa tullaan seuraamaan.
https://www.bbc.com/news/world-asia-51555420

Lisäys: Tartuntatautien asiantuntija tyrmää laivan eristystoimet, millä yksilöt vaarannettiin turhaa. Hän vieraili laivalla ja käskettiin poistua...
https://nypost.com/2020/02/19/diamond-p ... uarantine/
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

devil_doll
Lovejoy
Viestit: 1745
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja devil_doll » To Helmi 20, 2020 12:26 am

No niin, sinne meni se teoria, että vain kinkit sairastuvat. Kaksi iranilaista vanhusta menehtyi suurin piirtein heti testin jälkeen - mahdollista on myös, että testit on tehty vainajalle.

https://www.aljazeera.com/news/2020/02/ ... 07605.html

Paikkakunta oli siis shiiojen pyhä kaupunki Qom, Iranin 7. suurin kaupunki. Menehtyneet eivät olleet matkustaneet minnekään eikä mitään yhteyttä Wuhaniin tai ilmeisesti kinkkeihinkään ole osoitettu.

Edellisen perusteella 2 viikonkin inkubaatioaika tuntuu jo lyhyeltä. Ehkä tämä tosiaan on 2-osainen virus, eli ensimmäinen tartunta valmistelee immuunisysteemin ja seuraava hoitelee sen? Tai on kuten HIV, ettei näy useaan kuukauteen testeissä?

THL:n ohjeistus on edelleen, ettei muita kuin manner-Kiinassa olleita tai suoran altistuksen saaneita testata. Vaikuttaa jo siltä, ettei ole tarkoituskaan löytää yhtään mitään, jottei talous vain sakkaisi. En myöskään usko, että suomalainen eliitti on poikkeus, vaan on mahdollista, että keissejä koitetaan suppressoida muuallakin EU:ssa, koska lamaa on jo pelätty parisen vuotta ja jos talous nyt sakkaa, on edessä vuoden 1929 toisinto tai vieläkin pahempi skenaario. Toimittajat voisivat kyllä olla vähän enemmän hereillä... mielestäni, myös Suomessa. :?

Loppukevennys: tämähän alkaa vaikuttaa jenkkien kannalta ideaaliselta taudilta, kun toistaiseksi on kuollut vain kinkkejä ja iranilaisia eli pahimpia kilpailijoita ja päänsäryn aiheuttajia... :D

Lisäys: THL:n sivuilla oli eilen mahtis kartat hengitystie infektioiden levinneisyydestä Suomessa. On se hassu sattuma miten nopsaan tartunnat on levinneet Lapissa ja Tampereella, jossa oli vieraita Wuhanista joulukuussa! Hah hah.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7144
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Helmi 20, 2020 1:08 pm

Diamond Princess vaati ensimmäiset uhrinsa johtuen osin koronaviruksen huonojen rajoitustoimien. Toki myös todennäköisesti ikäjakauma laivalla on mallia vanha eli kyllä tuolla viikatemies on pitänyt vahtia koko ajan, kunnes nyt päätti vähän toimia ja oletan etteivät japanilaiset jää laivan ainoiksi uhreiksi. NHK:n tietojen mukaan kuolleet olivat japanilainen 87-vuotias mies ja naisellakin vuosia oli lokikirjassa 84.
https://nypost.com/2020/02/20/two-passe ... ronavirus/
_____________________________________________________
____________________________________________


Korona-ankeudesta tulee välillä myös valonpilkahduksia, kuten tässä kiinalainen koiranulkoiluttaja ilahduttaa meitä keksinnöllään! Kuka se haukkuikaan kiinalaisia tyhmiksi ja vaan kopioivan muiden ideoita, katsokoot tämän! Tätä saa varmasti kopioida myös omaan käyttöön, jos se tyhmyys riivaa.
https://nypost.com/2020/02/19/chinese-r ... ith-leash/
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja Pequeno » To Helmi 20, 2020 2:45 pm

Tapaus Daegu, 240 km päässä pääkaupungista, Soul, EteläKorea
Valtaosa tapauksista näyttäää olevan sidoksissa 61 vuotiaaseen naiseen, jonka uskotaan olevan supertartuttaja.
Nainen kuuluu Shincheonjin kristilliseen kirkkoon (Uusi taivas ja maa), joka juhli viime sunnuntaina messua Daegussa , siihen osallistui noin 1000 seurakunnan jäsentä, ja sen uskotaan olleen tärkeä tartuntalähde, koska ainakin 23 uuden tartunnan saaneet olivat läsnä siinä seremoniassa.

Nainen vieraili äskettäin myös Cheongdossa, missä viruksen ensimmäinen uhri kuoli Etelä-Koreassa.
Lähde mm.
https://elpais.com/sociedad/2020/02/20/ ... 28619.html

Muoks
Tämä vielä epävirallisesti?
Daegen kaupunginhallituksen julkistamien tietojen mukaan saman päivän aamuna Daegu-kirkon "Uuden maailman" 1001 jäsenestä 90 vastasi oireilla, 515 vastasi ilman oireita, ja jäljelle jääviin 396: een ei ole vielä otettu yhteyttä.

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja Pequeno » To Helmi 20, 2020 3:26 pm

Uusien tapausten vahvistus 52 ylimääräisestä testituloksesta toi Diamond Princess -aluksella toistaiseksi todettujen infektioiden kokonaismäärän 634, ministeriö totesi lausunnossaan.
- Agence France-Presse
Eli tarkoittaakohan tuo, että jo aiemmin testatuilta on otettu uudet näytteet?
Toisen kerran viikossa Kiina on muuttanut tapaa, jolla se diagnosoi uusia koronavirustapauksia, mikä johtaa todettujen tapausten vähentymiseen valtavasti. Kiinan viranomaiset ilmoittivat 394 uudesta tapauksesta viimeisen 24 tunnin aikana, mikä on selvästi vähemmän kuin edellisenä päivänä ilmoitettujen 1749 uuden tapauksen kanssa.
https://www.nytimes.com/reuters/2020/02 ... -data.html

Että silleen....

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4700
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Helmi 20, 2020 8:09 pm

According to the Associated Press, the latest figures provided by each government’s health authority as of Thursday in Beijing are:

Mainland China: 2,118 deaths among 74,576 cases, mostly in the central province of Hubei
Hong Kong: 65 cases, 2 deaths
Macao: 10
Japan: 727 cases, including 634 from a cruise ship docked in Yokohama, 3 deaths
Singapore: 84
South Korea: 51, 1 death
Thailand: 35
Taiwan: 24 cases, 1 death
Malaysia: 22
Vietnam: 16
Germany: 16
United States: 15 cases; separately, 1 U.S. citizen died in China
Australia: 14
France: 12 cases, 1 death
United Kingdom: 9
United Arab Emirates: 9
Canada: 8
Iran: 5 cases, 2 deaths
Philippines: 3 cases, 1 death
India: 3
Italy: 3
Russia: 2
Spain: 2
Belgium: 1
Nepal: 1
Sri Lanka: 1
Sweden: 1
Cambodia: 1
Finland: 1
Egypt: 1
In other news, UK passengers aboard the 'Diamond Princess' will be evacuated by their government on Friday. The chartered evacuation flights (following the standard template) will land at Boscombe Down airbase in Wiltshire. Elsewhere in the anglosphere, Australia has extended its travel ban for arrivals from China into a fourth week. It will last until Feb. 29, the Guardian reported.
P-Korea on säilynyt vielä tartunnoilta.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

devil_doll
Lovejoy
Viestit: 1745
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja devil_doll » To Helmi 20, 2020 9:26 pm

Al-Jazeera tietää kertoa, että Iranin 2 uutta tartuntaa oli myös Qomissa, mutta yksi oli lääkäri Arakissa noin 130 km päässä. Olettaa voisi että tartunnan on lääkäri saanut potilaaltaan, joten virus voi olla levinnyt laajalti pääkaupungin ympäristössä; Qom on 140 km päässä Teheranista. Qomissa on koulut ja yliopistot suljettu.

https://www.aljazeera.com/news/2020/02/ ... 04907.html

Myös E-Korean Daegussa on suljettu koulut ja kirjastot.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Laahustaja
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Su Marras 24, 2019 12:12 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja Laahustaja » To Helmi 20, 2020 9:29 pm

sikakoira kirjoitti:
To Helmi 20, 2020 8:09 pm
According to the Associated Press, the latest figures provided by each government’s health authority as of Thursday in Beijing are:

Mainland China: 2,118 deaths among 74,576 cases, mostly in the central province of Hubei
Hong Kong: 65 cases, 2 deaths
Macao: 10
Japan: 727 cases, including 634 from a cruise ship docked in Yokohama, 3 deaths
Singapore: 84
South Korea: 51, 1 death
Thailand: 35
Taiwan: 24 cases, 1 death
Malaysia: 22
Vietnam: 16
Germany: 16
United States: 15 cases; separately, 1 U.S. citizen died in China
Australia: 14
France: 12 cases, 1 death
United Kingdom: 9
United Arab Emirates: 9
Canada: 8
Iran: 5 cases, 2 deaths
Philippines: 3 cases, 1 death
India: 3
Italy: 3
Russia: 2
Spain: 2
Belgium: 1
Nepal: 1
Sri Lanka: 1
Sweden: 1
Cambodia: 1
Finland: 1
Egypt: 1
In other news, UK passengers aboard the 'Diamond Princess' will be evacuated by their government on Friday. The chartered evacuation flights (following the standard template) will land at Boscombe Down airbase in Wiltshire. Elsewhere in the anglosphere, Australia has extended its travel ban for arrivals from China into a fourth week. It will last until Feb. 29, the Guardian reported.
P-Korea on säilynyt vielä tartunnoilta.
Kyllä sieltä P-Koreasta joitain tietoja tihkuu;https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... g-21488373 Joku rikkoi karanteenimääräyksiä,ja ammuttiin heti. Maassa maan tavalla...

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4700
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Helmi 20, 2020 9:44 pm

Mielestäni P-Korea on suhtautumisessaan mysteerivirukseen ja sen vakavuuteen aivan oikeassa. Todellakaan ei P-Korealla ole varaa antaa tällaisten karanteeneista lipsujien mellastaa mielensä mukaan vaan tuollaiselle toiminnalle tosiaankin pitää lattaa lopullinen stoppi. Tämä siis sen takia että jos tuolla tauti pääsee temmeltämään niin siitä on leikki kaukana.

Varmuudella voi kuitenkin sanoa että coronaa myös P-Koreasta löytyy vaikka virallista tietoa ei vielä olekkaan nähty.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4700
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Helmi 21, 2020 3:24 am

Aika tasaista tahtia nuo luvut tuntuvat edelleenkin nousevan.
Total Confirmed
76,204
Total Deaths
2,247
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Pe Helmi 21, 2020 9:57 am

sikakoira kirjoitti:
To Helmi 20, 2020 9:44 pm
Mielestäni P-Korea on suhtautumisessaan mysteerivirukseen ja sen vakavuuteen aivan oikeassa. Todellakaan ei P-Korealla ole varaa antaa tällaisten karanteeneista lipsujien mellastaa mielensä mukaan vaan tuollaiselle toiminnalle tosiaankin pitää lattaa lopullinen stoppi. Tämä siis sen takia että jos tuolla tauti pääsee temmeltämään niin siitä on leikki kaukana.

Varmuudella voi kuitenkin sanoa että coronaa myös P-Koreasta löytyy vaikka virallista tietoa ei vielä olekkaan nähty.
P-Korean johto tosin kiistäisi kaikki tiedot koronaviruksesta P-Koreassa vaikka koko maa olisi sairastunut ja Kim ei pääsisi enää bunkkeristaan ulos kun ruumiskasat tukkivat tien. :roll:
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

sokerisiiri

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja sokerisiiri » Pe Helmi 21, 2020 10:27 am

https://yle.fi/uutiset/3-10603704
muistin tällasen artikkelin, mitä jos...

AreYouScaredYet
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Helmi 20, 2020 8:32 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa

Viesti Kirjoittaja AreYouScaredYet » Pe Helmi 21, 2020 10:35 am

Valitettavasti minäkin mietin että onkohan tässä kyseessä biologinen ase ja pikkuinen "hupsista saatana"


In an explosive interview Dr. Francis Boyle, who drafted the Biological Weapons Act has given a detailed statement admitting that the 2019 Wuhan Coronavirus is an offensive Biological Warfare Weapon and that the World Health Organization (WHO) already knows about it.

https://www.youtube.com/watch?v=Tsyujji ... e=emb_logo

Vastaa Viestiin