George Floyd: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Dirty_Harry
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 1:57 pm

George Floyd: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Dirty_Harry » Ke Touko 27, 2020 4:31 pm

Poliisi aiheutti rodullisen kuolemantuottamuksen. Koska en tiedä, onko kyseessä murha tai vahinko, niin kutsun tapausta tässä vaiheessa kuolemantuottamukseksi, kunnes oikeus antaa tuomion.

Paikalla oli kaksi poliisia, ja olisiko vierestä seuraavan poliisin pitänyt puuttua vaaralliselta näyttävään tilanteeseen? Myös hän voi saada syytteen.

Minneapolisissa tapahtuu:

https://edition.cnn.com/2020/05/26/us/m ... index.html

https://yle.fi/uutiset/3-11369753

Miehen kuolemaan johtanut pidätys järkyttää USA:ssa – FBI ryhtyi tutkimuksiin silminnäkijävideon tultua julki

Käsirautoihin laitettu musta mies toisti useita kertoja, ettei pysty hengittämään, mutta poliisi jatkoi miehen kaulan rusentamista polvellaan vielä silloinkin, kun tämä oli menettänyt tajuntansa.

poliisiväkivalta 27.5.2020 klo 01.25 päivitetty 27.5.2020 klo 01.36

Yhdysvaltain Minneapolisissa neljä poliisia on erotettu sen jälkeen, kun pidätystilanne johti mustan miehen kuolemaan maanantaina. Myös liittovaltion poliisi FBI on ryhtynyt tutkimaan tapausta.

Silminnäkijä kuvasi järkyttävän videon pidätystilanteesta. Videolla valkoinen poliisi painaa tiukasti polvellaan käsiraudoissa maassa makaavan mustan miehen kaulaa viiden minuutin ajan. Pidätetty toistaa jatkuvasti, ettei kykene hengittämään, mutta poliisi ei siirrä polveaan paikalla olevien sivullisten huomautuksista ja huudoista huolimatta.

Pidätetty pyytää myös videolla, ettei poliisi tappaisi häntä. Lopulta nelikymppinen musta mies menettää tajuntansa. Tästä huolimatta poliisi ei siirrä polveaan pidätetyn kaulalta. Mies menehtyi myöhemmin sairaalassa. Videolla ei näy, mitä tapahtui, ennen kuin poliisi laittoi epäillyn rautoihin.

Lukuisat yhdysvaltalaismediat ovat julkaisseet silminnäkijävideon. Se on erittäin järkyttävä eikä sovi herkille katsojille.

Lisätty otsikkoon henkilön nimi, kenestä tämänkertainen vyöry lähti liikkeelle
-NILS-
Viimeksi muokannut Dirty_Harry, Ke Touko 27, 2020 5:22 pm. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Phenom
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Syys 26, 2019 6:11 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Phenom » Ke Touko 27, 2020 4:42 pm

Karua katsottavaa, kun eloton ukko makaa taju kankaalla ja silti survotaan niskaa. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä miten osaavia poliiseja kotisuomessa on hölmölään verrattuna.

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3633
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Touko 27, 2020 4:56 pm

Phenom kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:42 pm
Karua katsottavaa, kun eloton ukko makaa taju kankaalla ja silti survotaan niskaa. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä miten osaavia poliiseja kotisuomessa on hölmölään verrattuna.
Suomessa jossakin poliiseja kuvaavassa televisio-ohjelmassa painiin haastanut tyyppi maassa voihki, ettei saa hengitettyä. Tätä jatkui aika pitkään. Poliisit naureskelivat, että jos ei olisi saanut hengitettyä, ei olisi pystynyt valittamaankaan. Tämä kaikki TV-kameran edessä.

Toisin sanoen, poliisit Suomessakin suhtautuvat "happi ei kulje" -valituksiin hyvin tyynesti.

Tämän ketjun videota en ole nähnyt. Ehkä katson joskus, jos tapaus saa hyvin suuret mittasuhteet.
????? ?? ??????.

Sverdlov
Scooby Doo
Viestit: 621
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ke Touko 27, 2020 4:58 pm

Muistan nähneeni maassamme kuvatun vastaavanlaisen tapahtuman. Siinä kiinniottotilanteessa naisoletettu melusi koko ajan ettei voinut hengittää. Myöhemmin olen luultavasti nähnyt tämän saman naisoletetun hymyten poseeraavan poliisioletetun kanssa valokuvassa. USA:ssa olivat kuulleet maassammme tapahtuneen pidättämisen onnellisesta päätöksestä ja kokeilivat samaa - ei lykästänyt.

Toivottavasti virkamiehiä ei sentään eroteta, heillä on perhe ruokittavana ja raskas velkataakka jotka jo sinällään saattaisivat ajaa kenet tahansa masennukseen ja laajennettuun itsemurhaan. On otettava huomioon että he ovat kuitenkin aika leppoisia miehiä normaalioloissa. Sitä en tiedä, mitä laki USA:ssa sanoo alakynnessä olevan pidätetyn todenpuhumisesta. Meillähän poliisille ei missään tilanteessa valehdella.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5669
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Onneksi on kännykkäkamerat!

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Touko 27, 2020 5:16 pm

Tuo Dirty Harryn linkkaamassa uutisessa on enemmänkin tekstiä, muun muassa paikallisen poliisin kootut selitykset. Alkuperäinen raportti on tainnut muuttua vain ja ainoastaan videon kuvanneen naisen ansiosta.

Ja toisessa linkissä on osin tuosta viisiminuuttisesta taposta kuvaa sekä järkyttynyt pormestari.
YLE:
...
Minneapolisin poliisilaitos kertoi :?: alkuperäisessä lausunnossaan, että viranomaiset olivat saaneet hälytyksen epäillystä väärentämistapauksesta läheisessä kaupassa. Kun poliisit tulivat paikalle, he kertoivat havainneensa noin nelikymppisen epäillyn istuvan auton katolla ja kuvailivat tämän olevan päihdyksissä. Poliisien mukaan epäilty vastusti pidätystä.

Poliisi kertoo laittaneensa epäillyn käsirautoihin ja huomanneensa tilanteessa, ettei mies voinut hyvin, joten he kutsuivat paikalle ambulanssin, kirjoittaa New York Times.

Tiistaina poliisilaitos julkaisi uuden tiedotteen, jossa se kertoi saaneensa uutta tietoa pidätyksestä ja ilmoitti myös FBI:n ryhtyneen tutkimaan tapausta. Lisäksi poliisilaitos kertoi aloittavansa sisäisen tutkinnan asiasta.

Myöhemmin tiistaina Minneapolisin pormestari ilmoitti, että neljän pidätystilanteessa mukana olleen poliisin työsuhteet oli purettu.
KUOLEMA RASISMILLE!

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4917
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja URSA » Ke Touko 27, 2020 5:30 pm

Katsoin videon ja tämä on outo tapaus. Poliisit tietävät ympärillä olevan yleisöä ja osan kuvaavan tapahtumia, mutta silti kyttä ei vaivaudu vaihtamaan asentoa ja nostamaan polvea pois uhrin niskan päältä. Tuo jo antaakin aihetta mellakointiin.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5669
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Touko 27, 2020 5:33 pm

Iltalehti myös uutisoinut Guardianin uutisoinnin pohjalta. Sisältää kuvia ja linkin videoon.

Odotellaan lehtijuttua luettaessa ja videota katsellessa palstan parhaimmistoa kertomaan miten on fakenews! ja Doctor Lecteriä selittämään, että miksei julkkikset koskaan valita ja huomiohuoraa silloin kun mustat poliisit joukolla lynkkaa valkoisia.

Poliisi ei kuunnellut hätähuutoja – kylmäverinen teko keskellä katua herätti raivon USA:n supertähdissä: ”Mikä helvetti maassamme on vialla?”

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/f5 ... d4cf302eb7

Tänään klo 12:00

Yhdysvalloissa kuohuttaa tapaus, jossa poliisi aiheutti kuolettavat vammat mustalle miehelle keskellä katua.

(Video ei herkille: Ohikulkijan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka poliisi painaa polvellaan minuuttien ajan kadulla makaavan miehen kaulaa. CNN
Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.)

Yhdysvalloissa keskustelu poliisiväkivallasta käy jälleen kuumana, kun Minnepolisin poliisin jäsen aiheutti kuolettavat vammat kiinniottamalleen George Floyd -nimiselle miehelle.

Ohikulkijan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka poliisi painaa polvellaan minuuttien ajan kadulla makaavan miehen kaulaa.

– Vatsaani sattuu, niskaani sattuu, kaikkeen sattuu. En pysty hengittämään, hänen kuullaan sanovan.

Myös paikalle kerääntyneet ihmiset pyytävät useaan otteeseen poliisia hellittämään otteensa, mutta polvi ei hievahda paikoiltaan ennen ambulanssin tuloa.

Floydin, jonka poliisi epäili käyttäneen väärennettyä rahaa ravintolassa, todettiin sairaalassa kuolleen tilanteessa saamiinsa vammoihin.

Neljä tapahtumapaikalla ollutta poliisia erotettiin virastaan välittömästi.

Tiistaina Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ja Minnesotan viranomaiset kertoivat aloittaneensa tutkinnan tapahtuneesta, jota käsitellään mahdollisena ihmisoikeusrikoksena.

Paikallinen poliisi on myöntänyt, että kuolema johtui poliisien toiminnasta. Minneapolisin pormestari Jacob Frey sanoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa, että ”Floydin ei olisi pitänyt kuolla” ja pyysi anteeksi miehen perheeltä.

Urheilutähdet ottivat kantaa

(Kuva. Mielenosoittajat vaativat George Floydin tappaneille poliiseille ja loppua poliisin väkivallalle. Mielenosoittajat vaativat George Floydin tappaneille poliiseille ja loppua poliisin väkivallalle. )

Tapaus nostattaa raivoa Yhdysvalloissa, jossa poliisin väkivalta kohdistuu tilastollisesti useammin maan mustaan väestöön. Vaikka aihe on ollut maan mediassa näyttävästikin tapetilla viime vuosien aikana, monilla on kuva ettei korjaavia liikkeitä ole tehty.

Minneapolisilaisen poliisin teko on sosiaalisessa mediassa tuonut esiin NFL-pelaaja Colin Kaepernickin, joka jäi vaille töitä liigassa polvistuttuaan ennen otteluita kansallislaulun aikana.

Kaepernick halusi protestillaan kiinnittää huomiota ihmisoikeuksiin ja vastustaa poliisiväkivaltaa.

Mielipiteensä Floydin tapauksesta on lausunut runsas joukko Yhdysvaltain urheilumaailman suurimpia nimiä, joista kenties tunnetuin on NBA:n vaikutusvaltaisin tähti LeBron James. Hän teki sen julkaisemalla kuvaparin Floydin päälle polvistuneesta poliisista ja kentän laidalle polvistuneesta Kaepernickista.

– Joko ymmärrät NYT!!??!!?? Vai onko tämä yhä epäselvää? James kirjoitti oheen.

Golden State Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr otti myös kantaa painokkaasti Twitterissä.

– Tämä on murha. Vastenmielistä. Oikeasti, mikä helvetti maassamme on vialla? hän kysyi Twitterissä.

Poliisi ei kuunnellut hätähuutoja – kylmäverinen teko keskellä katua herätti raivon USA:n supertähdissä: ”Mikä helvetti maassamme on vialla?”

Steve Kerr

@SteveKerr
This is murder. Disgusting. Seriously, what the hell is wrong with US???? https://twitter.com/washingtonpost/stat ... 1774846977

The Washington Post

@washingtonpost
"I cannot breathe!": FBI investigates death of black man after video shows cop kneeling on his neck https://wapo.st/2LYHVkf

Tapahtumapaikalla Minneapolisin keskustassa oli tiistai-iltana mielenosoitus, jossa arviolta satojen ihmisten joukko vaati erotetuille poliiseille vankeusrangaistusta. Osa paikallaolijoista teki ilkivaltaa pysäköidyille autoille ja rikkoi liikekiinteistöjen ikkunoita.

Paikalle lähetetyt mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit käyttivät mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja.

Lähde: Guardian
KUOLEMA RASISMILLE!

Julperi
Sammakkoprofessori
Viestit: 419
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Julperi » Ke Touko 27, 2020 5:35 pm

Ja taas sai neekerit ja niiden ihailijat syyn hajoittaa autoja ja liikkeiden ikkunoita. Nehän ne on kaiken pahan alku ja juuri.
Mitä opimme tästä, nekrut ja niiden symppaajat on aika alkukantaisia olioita.

Sverdlov
Scooby Doo
Viestit: 621
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Ke Touko 27, 2020 5:39 pm

annaanna kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 5:33 pm


Paikalle lähetetyt mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit käyttivät mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja.

Lähde: Guardian
Ei kyynelkaasua!!! Silloinhan ei voi hengittää.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5669
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Touko 27, 2020 5:40 pm

poikani kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:56 pm
Phenom kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:42 pm
Karua katsottavaa, kun eloton ukko makaa taju kankaalla ja silti survotaan niskaa. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä miten osaavia poliiseja kotisuomessa on hölmölään verrattuna.
Suomessa jossakin poliiseja kuvaavassa televisio-ohjelmassa painiin haastanut tyyppi maassa voihki, ettei saa hengitettyä. Tätä jatkui aika pitkään. Poliisit naureskelivat, että jos ei olisi saanut hengitettyä, ei olisi pystynyt valittamaankaan. Tämä kaikki TV-kameran edessä.

Toisin sanoen, poliisit Suomessakin suhtautuvat "happi ei kulje" -valituksiin hyvin tyynesti.

Tämän ketjun videota en ole nähnyt. Ehkä katson joskus, jos tapaus saa hyvin suuret mittasuhteet.
Kyllä ei ole lähelläkään suomalaisen poliisin toimintaa. Olet ehkä nähnyt normimaahanviennin.

Kun vielä on kolme poliisia silminnäkijänä/rikoskumppania ja edeltävä tapahtuma on pidätys väärän rahan käyttöyrityksestä. Ei pitäisi olla poliisin järkyttynyt, tolaltaan, tunnekuohun vallassa, shokissa, ylipäänsä löytyä mitään millä selitellä.
KUOLEMA RASISMILLE!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7625
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Touko 27, 2020 5:52 pm

Koko tilannetta ei olisi syntynyt, jos olisi käyttäytynyt alkutilanteessa autossa, kuten kuuluu. Ihmisiä kuolee ihonväristä riippumatta, kun alkaa uhoamaan ja ylläri, poliisi voittaa usein tuollakin. Joillakin se halu uhota on vaan suurempi kuin muilla.
https://www.fox9.com/video/688157 (näkyy alkutilannetta, missä Georgea täytyy vääntää auton luona)

Neljä tapaukseen liittynyttä poliisia on tällä hetkellä erotettu, syytteistä kuulemme varmaan piakkoin.
Burn
Loot
Murder

Avatar
OJ's Glove
Alibin satunnaislukija
Viestit: 130
Liittynyt: La Tammi 04, 2020 12:01 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja OJ's Glove » Ke Touko 27, 2020 6:15 pm

poikani kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:56 pm
Phenom kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:42 pm
Karua katsottavaa, kun eloton ukko makaa taju kankaalla ja silti survotaan niskaa. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä miten osaavia poliiseja kotisuomessa on hölmölään verrattuna.
Suomessa jossakin poliiseja kuvaavassa televisio-ohjelmassa painiin haastanut tyyppi maassa voihki, ettei saa hengitettyä. Tätä jatkui aika pitkään. Poliisit naureskelivat, että jos ei olisi saanut hengitettyä, ei olisi pystynyt valittamaankaan. Tämä kaikki TV-kameran edessä.

Toisin sanoen, poliisit Suomessakin suhtautuvat "happi ei kulje" -valituksiin hyvin tyynesti.

Tämän ketjun videota en ole nähnyt. Ehkä katson joskus, jos tapaus saa hyvin suuret mittasuhteet.
Koska se happi normaalisti kulkee ellet lopeta sen kulkemista. Ihminen tuntee olonsa epämukavaksi jo ollessaan mahallaan kädet selän taakse raudoitettuna, niin kyllä niitä "paniikkihuutajia" aina riittää vaikka mitään todellista hätää ei olisikaan.

Tässä pakosti miettii että kuinka kartalla tuo poliisi on tekemisestään. Olettaisi sen tajuavan että tuolla tavalla saattaa ihminen oikeasti mennä tajuttomaksi ja jos jatkaa niin myös hengettömäksi, mutta koulutuksen varaan sitäkään ei uskalla Jenkkilän tapauksessa laittaa.

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1337
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ke Touko 27, 2020 6:26 pm

Oletan, että alikoulutetun poliisin epäpätevyys koskee myös muita väestöryhmiä kuin mustia, ja myös ei-valkoiset poliisit toimivat törkeästi, ja sikäli tuntuu oudolta käsitellä asiaa vain mustien kokemana sortona, vaiko eikö?

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7625
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Touko 27, 2020 6:58 pm

Jos ei paremmin tietäisi, niin luulisi poliisin käsittelyssä kuolevan pääosin mustia, vaikka näin ei tietysti ole. Ei, vaikka rötöstelevät huomattavasti enemmän kuin vaikkapa aasialaiset tai "kaukasialaiset" eli valkoiset.
poikani kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:56 pm
Phenom kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 4:42 pm
Karua katsottavaa, kun eloton ukko makaa taju kankaalla ja silti survotaan niskaa. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä miten osaavia poliiseja kotisuomessa on hölmölään verrattuna.
Suomessa jossakin poliiseja kuvaavassa televisio-ohjelmassa painiin haastanut tyyppi maassa voihki, ettei saa hengitettyä. Tätä jatkui aika pitkään. Poliisit naureskelivat, että jos ei olisi saanut hengitettyä, ei olisi pystynyt valittamaankaan. Tämä kaikki TV-kameran edessä.

Toisin sanoen, poliisit Suomessakin suhtautuvat "happi ei kulje" -valituksiin hyvin tyynesti.
Juu, ei se oikein kannata venkoilla kiinniotossa täälläkään, kun kovempaa kohtelua vaan tilaa ja kuuma tulee pian molemmille osapuolille. Nimim. Poikani saattaisi tarkoittaa tätä? (Tässä huonohappisuus johtuu myös mustista vaatteista ja maskista?)
https://youtu.be/aS9UqWyWAaQ
Burn
Loot
Murder

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5669
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Minneapoliksen rodullinen kuolemantuottamus

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ke Touko 27, 2020 7:33 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ke Touko 27, 2020 6:58 pm
Jos ei paremmin tietäisi, niin luulisi poliisin käsittelyssä kuolevan pääosin mustia, vaikka näin ei tietysti ole. Ei, vaikka rötöstelevät huomattavasti enemmän kuin vaikkapa aasialaiset tai "kaukasialaiset" eli valkoiset.

....
Mitäh!
"Käsittelevätkö" kuoliaiksi poliisit jenkeissä vielä enemmän ihmisiä muista väestöryhmistä. Mistä lähteestä on nämä paremmata tietosi?
Kun aivan älyttömästi on näitä mustan miehen ampumisia ja hakkaamisia ja tukahduttamisia.

Tuosta edellä linkkaamastasi Fox9 videosta.
Miten se ei minusta näytä samalta autolta kuin se kuolemavideon auto, kun ei
Fox9 videolla näy se MINNEAPOLIS -teksti, joka mielestäni näkyy tuossa todistevideosta.
Tuossa on myös joku toinenkin pidätetty, jossa ei uutisoinnissa ollenkaan kerrottu.
KUOLEMA RASISMILLE!

Vastaa Viestiin