Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - syyte murhan yrityksestä kaatui

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Backspace
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 103
Liittynyt: To Loka 11, 2018 3:40 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Backspace »

Sen kummemmin ottamatta kantaa syyllisyyteen, kysyn vaan, miksi kukaan yleensä puuhailee jotain hämäyspaketteja? Siis eihän se laitonta ole jos aikansa kuluksi askartelee oikeilta postipaketeilta näyttäviä laatikoita. Aika iso sattuma että tämä askarteluprojekti sormenjälkineen on päätynyt mukiloidun uhrin asuntoon.

Likeavirgin
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1468
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Oikeudessa käsitellään aiemmin tapauksessa vangittuna olleen jyväskyläläismiehen uhkaavia viestejä Keski-Suomen perussuomalaisten johdolle ja perussuomalaisten erimielisyyksiä Keski-Suomessa. Puolustuksen mukaan syytetty ei tunne lainkaan Kansallisen Liittouman edustajana esiintynyttä, uhkaavia viestejä lähettänyttä miestä. Syytetty ei ole puolustuksen mukaan koskaan tavannutkaan häntä. Puolustus korostaa myös, että aiemmin vangittu mies ei ole enää syytettynä, eikä pysty puolustautumaan väitteisiin.
Ei tunne Ala-Tuuhosta, mutta on mm. kuvissa Julus Lokan kanssa, mahdollisesti myös Ala-Tuuhosen..
14.50
Oikeudessa käsitellään syytetyn ja jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen yhteydenpitoa sekä tietokoneiden katoamista. Syyttäjien mukaan sekä Torssoselta että syytetyltä mieheltä on kadonnut tai hajonnut tietovälineitä pian teon jälkeen ja näistä olisi voinut löytyä jotain "raskauttavaa materiaalia".

Puolustuksen mukaan syytetyltä ei ole kadonnut mitään, mutta hän on vaihtanut työpuhelintaan. Torssosesta on tehty syyttämättäjättämispäätös, joten puolustuksen mukaan häntä koskevia väitteitä ei tulisi käsitellä oikeudessa, koska hän ei pysty puolustautumaan.
Eiväthän TT:tä koskevat ole väitteitä vaan faktoja..
Oikeudessa käsitellään syytetyn auton liikkeitä ja pankkikortilla tehtyjen tankkausten tietoja. Syyttäjien mukaan autolla on voitu käydä pelkillä korttitankkauksilla Jämsänkoskella. Puolustuksen mukaan auton kulutus on huomattavasti valmistajan ilmoittamaa suurempi, eikä polttoaine olisi mitenkään riittänyt lähes 400 kilometrin ajomatkaan.
VMP, autolla kuin autolla ajanee täydellä tankilla ainakin melkein 1000km..
Oikeus käsittelee syytetyn sähköpostiliikennettä tekohetkellä. Syytetty on kertonut olleensa tekohetkellä kotonaan ja tehneensä muun muassa töitä. Hän ei kuitenkaan vastannut työsähköpostiinsa tulleisiin viesteihin koko tekopäivän aikana. Puolustuksen mukaan tästä ei voi päätellä mitään, eikä mikään viesteistä vaatinut välitöntä vastaamista.
Vaikeaahan niihin on vastata, jos on pätkimässä vasaralla Jämsänkoskella :D Oikeuden reportaasista ei käy ilmi kuinka syytetty toimii normaalisti sähköpostien suhteen, vastaako myöhemmin vai samana päivänä.
"Puolustuksen mukaan vanteissa on kuitenkin ero: valvontakameran kuvissa ei näy renkaan keskiössä Volkswagenin logoa toisin kuin syytetyn autossa. Kameroihin tallentuneessa autossa ei myöskään ole kattotelineitä, mutta syytetyn autossa sellaiset oli, kun poliisi tutki asiaa."
Nämä ovat osia, jotka voinee helposti irrottaa ja lisätä myöhemmin takaisin..
Syyttäjät vetoavat myös siihen, että autosta on puhdistettu erityisen tarkasti kynnyslistat niistä ovista, joista tekijät ovat todistajan mukaan menneet autoon teon jälkeen. Lisäksi autosta on poistettu sen sisusmattoa leikkaamalla syyttäjien mukaanm verijälkien kätkemiseksi. Puolustuksen mukaan maton poistaminen perustuu auton pohjan kostumiseen ja siitä tulleisiin pahoihin hajuihin.
Onpas sitä verta ollut sitten paljon, kun on pitänyt pahojen hajujen vuoksi poistaa mattoakin. Erikoista, että kun siivoaa autoa ei siivoa sitä kokonaan?
Paketin teipin liimapinnalta löytyi useita syytetyn 41-vuotiaan eteläsuomalaismiehen sormenjälkiä. Lisäksi syytetyn kodista löytyi samanlaista teippiä. Puolustuksen mukaan nämä jäljet ovat tulleet pakettin jo kauan ennen kuin paketti valmistettiin harhautusta varten.
Eli periaatteessa TT ja joku toinen olisivat voineet lavastaa hänet tekijäksi ellei kaikki em. jo puoltaisi syyllisyyttä.
Oikeudessa keskustellaan vammojen vakavuudesta. Syyttäjien mukaan tekijöiden on pitänyt ymmärtää, että kuolema on tehdyn väkivallan todennäköinen seuraus ja teko osoittaa sitkeää surmaamispyrkimystä. Puolustuksen mukaan vammat eivät kuitenkaan ole niin vakavia, että Kataja olisi menehtynyt ilman hoitoa.
Tämähän ei ole puolustuksen tehtävänä arvioida vaan Katajaa hoitaneen lääkärin :mrgreen:
Syytetyn puolustus vetosi siihen, että samanlaisia Volkswagen Passatteja on Suomessa "vähintään tuhansia". Auton yksityiskohdissa ei ollut puolustuksen mukaan mitään sellaista, että se voitaisiin yksilöidä syytetyn autoon.
Mutta kaikesta tästä huolimatta poliisi löysi jostain syystä juuri tämän henkilön auton :mrgreen:
Mies kiisti syyteet ja kertoi olleensa tekohetkellä kotonaan Tuusulassa. Hän ei liity vastauksensa mukaan tapahtumiin mitenkään eikä ole ollut niistä tietoinen. Mies myöntää kuitenkin mahdollisesti käsitelleensä Katajan kotiin pääsemiseksi harhautuksessa käytettyä pakettia, mutta kertoi avustajansa välityksellä, että paketin käsittely on tapahtunut vuotta tai kahta aiemmin. Paketin teipeistä löytyvät useat sormenjäljet selittyvät miehen mukaan tällä.
Opetellaanko äärioikeiston juhannusjuhlissa myös postipakettien tekemistä vai minkä vuoksi tällainen paketti olisi tehty edes muutamia vuosia aikaisemmin?
Pekka Kataja yhtyi vastauksessaan syytteisiin ja vaatii syytetyltä kaikkiaan yli 40 000 euron korvauksia.
Juoppo haluaa kaljarahaa, ei niinkään rangaistuksia? Ei ole ihan kaikki Pekallakaan kotona.
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Vieno neito
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Vieno neito »

Hurjimus kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 5:44 pm
Vieno neito kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 5:32 pm
Poliisin tulisi esittää uhrille eri henkilöiden kuvia jotka sopivan kuvaukseen, mutta joista vain yksi on se epäillyn henkilön kuva, jotta voidaan arvioida sitä että tunnistaako henkilö oikeasti henkilön vai ei. Jos poliisi tarjoaa heti ensimmäiseksi vain epäillyn kuvaa, alkaa tästä uhrille helposti muodostua valemuistoja siitä, että kyseessä olisi juuri tekijä, vaikkei välttämättä olisikaan.
Helekkari, uskotko tosiaan, että esillä on ollut vaan yksi kuva ? 😁😁🙌🙌
No juuri näin on kuulostanut tapahtuneen, että poliisi ei ole tarjonnut mitään muiden henkilöiden kuvia rinnalle vertailtavaksi. Poliisi ei siis ole itse esittänyt Katajalle mitään kuvasarjaa, vaan sanonut erään henkilön nimen, josta on kehottanut itse googlaamaan kuvia netistä. Ja vähemmän yllättäen Kataja sitten tekikin valetunnistuksen, mistä todistaa se että tiettävästi poliisi on sittemmin todennut tällä Katajan aluksi muka tunnistaneella henkilöllä olevan alibin tai pn jotenkin muuten vakuuttunut hänen syyttömyydestään.
Viimeksi muokannut Vieno neito, Ti Helmi 23, 2021 5:56 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Hurjimus
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Mistähän hevosmiesten tietotoimistosta sinä tämän kuullostuksen olet kuullut ?
Kyllä alkeellisinkin poliisi tuon tietää.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9060
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Melkoisen epäsuoria todisteita ainoastaan tähän mennessä - ei mitään sellaista, mitä ei olisi voitu vaikka lavastaa tälle Etelä-Suomen miehen niskaan? Tuo pakettikin sopivasti sattui jäämään tuonne, eikä hansikkaita oltu huomattu käyttää?
- Olisi toivottavaa, että näyttävät toteen jotain pitävää. 12 miehen jury nauraisi tähänastiselle, jos varteenottavan epäilyksen -standardia miettii.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Vieno neito
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Vieno neito »

Hurjimus kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 5:54 pm
Mistähän hevosmiesten tietotoimistosta sinä tämän kuullostuksen olet kuullut ?
Onhan tämä uutisoitu ja moneen kertaan keskusteltu:

Reportaasi: Vasaramiehet soittivat Pekka Katajan ovikelloa ja tekivät rikoksen, jollaista Suomessa ei ollut nähty sataan vuoteen
https://www.ksml.fi/paikalliset/3023271
Sairaalan kalsarit jalassa Kataja kävi myös internetin kuvahaussa. Poliisi antoi nimen ja pyysi Katajaa etsimään kasvokuvan. Kuvassa oli sama mies, jota Kataja katsoi ovisilmänsä läpi.

– Tuntui kuin olisin saanut sähköiskun, Kataja sanoo.
En viitsi tuosta lainata pidempää pätkää, kun sieltä tulee vastaan poliisin jo syyttömäksi toteaman henkilön nimi, jonka elämää sitten reviteltiin tämän myöhemmin paikkaansapitämättömäksi osoittautuneen valetunnistuksen pohjalla pitkin mediaa.
Kyllä alkeellisinkin poliisi tuon tietää.
Niinhän sitä voisi luulla, mutta onnistuihan poliisi ryssimään Ulvilan murhamysteerin tutkinnankin tekemällä monia alkeellisia virheitä.

Hurjimus
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Tunnustan olleeni tietämätön kaikkea tästä kuvageissistä.🤔

STAmina1
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2021 3:11 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja STAmina1 »

Eniten kiinnostavat ja tärkeimpiä pointteja mielestäni ovat ne asiat, joista ei puhuta, sillä näkökulma on niin yksipuolinen. Eli kuka kävi Torssosen pienen tyttären ja hänen vaimonsa kimppuun ja josta sukeutui käsirysy Torssosen kanssa (minkä seurauksena ns asekätkentäkin kai syntyi)? Onko miestä saatu kiinnin? Oliko hänellä poliittista motiivia eli tunsiko, että lapsi ja nainen oli Torssosen läheisiä vai mistä oli kyse? Tästähän tämä pitkälti alkoi tai ainakin alkoi kärjistymään.

Näiden kysymysten jättämäminen pimentoon kertoo omaa kieltään tämän tapauksen uutisoinnista ja tutkinnastakin.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Javier Pena
Viestit: 1730
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Ubernatsi Torssonen hehkuttaa:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3dc3 ... 35345b920e


Tällainen oli kuntapoliitikko Teemu Torssosen väitetysti suunnittelema salainen järjestö – eliittijäseneltä vaadittiin ”vihollisen veren vuodatusta”

23.2.2021 17:00

Poliisi epäili Teemu Torssosen perustaneen jonkinlaisen salaisen ryhmän. Torssonen myöntää kirjoittaneensa tekstit, mutta kiistää, että tällaista ryhmää olisi todellisuudessa ollut.

Muistiinpanoihin oli listattu erilaisia jäsentyyppejä, joita olivat senioriryhmä, haamujäsen, tukitiimi, jäsen ja eliittijäsen.

Esimerkiksi haamujäsen oli määritelty seuraavasti: jäsen joka on salainen (esim. viranomaisten vuoksi ja / tai edesauttaa tärkeitä ja olennaisia asioita yhteiskunnan sisällä parlamentaarisesti, pv:ssä, poliisissa tms.)

Eliittijäsenen kriteereihin taas kuului muun muassa vähintään viiden vuoden jäsenyys, kovemmat fyysiset vaatimukset kuin perusjäsenellä sekä ”taistelu- ja kamppailukokemus, eli on vuodattanut vihollisen verta YL:n puolesta”.

Ryhmän olemassaoloa oli perusteltu seuraavasti:

Miksi olemme?

1. Turvaamme ja vaalimme suomalaista skandinaavista kulttuuria, perintöä, juuria, identiteettiä, (entisyyttä?)

2. Jotta voimme elää suomalaisina miehinä elämää johon kuuluvat kunnia, toveruus, oikeudet ja velvollisuudet.

3. Jotta voimme vastata monikulttuurisen Suomen tuomiin uusiin haasteisiin.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9296
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Suomi ei kuulu Skandinaviaan. Miksei Torssonen halua tukea alkuperäistä suomalaista kulttuuria, vaan vieraita suuntauksia? Aistin tässä nyt vähän semmoista Soldiers of Odin -tyyppistä arkipäivän huumoria.
Olishan se kiva olla englanninkielinen viikinki, mut on vaan yks torssonen.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

teppo
Perry Mason
Viestit: 3561
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja teppo »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 5:56 pm
Tuo pakettikin sopivasti sattui jäämään tuonne, eikä hansikkaita oltu huomattu käyttää?
Jos paketissa on Torssosen ja syytetyn sormenjäljet, niin kumpikin varmaan osaavat päätellä lavastajan. Voi olla, että äly riitti siihen, että käytetään hanskoja ja putsataan paketti jäljistä, mutta ei ollut tajuttu, että jos katkaisee teipin paljain käpälin, niin rähmätassun jälki jää myös teipin liimapuolelle. Ensi kerralla tämänkin muistavat.

terbmis
Sofia Karppi
Viestit: 437
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja terbmis »

Jep jep, tuossa kävi juuri niin kuin aavistelinkin aiemmin, että pyyhitty sormenjäljet, muttei olla tajuttu että sinne liimapuolelle jää komeat jäljet tekijöistä. Ja tosiaan kyse pakkausteipistä eikä mistään kontaktimuovista.

Tekijät nähty poistuvan Volkswagen Passatilla, jollaisella Lindroos ajelee. Kukaan ei voi todistaa nähneensä Lindroosia pahoinpitelyn aikaan Tuusulassa. Kyllähän tämä harvinaisen selvältä tapaukselta vaikuttaa.. Mutta kun se "Hard evidence" puuttuu, mies todennäköisesti nauraa matkalla pankkiin..

Likeavirgin
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1468
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

terbmis kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 8:33 pm
Jep jep, tuossa kävi juuri niin kuin aavistelinkin aiemmin, että pyyhitty sormenjäljet, muttei olla tajuttu että sinne liimapuolelle jää komeat jäljet tekijöistä. Ja tosiaan kyse pakkausteipistä eikä mistään kontaktimuovista.

Tekijät nähty poistuvan Volkswagen Passatilla, jollaisella Lindroos ajelee. Kukaan ei voi todistaa nähneensä Lindroosia pahoinpitelyn aikaan Tuusulassa. Kyllähän tämä harvinaisen selvältä tapaukselta vaikuttaa.. Mutta kun se "Hard evidence" puuttuu, mies todennäköisesti nauraa matkalla pankkiin..
TT mitään korvauksia tule saamaan. Sillä on aserikokset ja törkeä pahoinpitely jo todistetusti menossa käräjille ja niistä voidaan tuomita vankilaan. Toivottavasti myös tästä murhayrityksestä.
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Likeavirgin
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1468
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Poliisi epäili Teemu Torssosen perustaneen jonkinlaisen salaisen ryhmän. Torssonen myöntää kirjoittaneensa tekstit, mutta kiistää, että tällaista ryhmää olisi todellisuudessa ollut.
Onko tämä se sama ryhmä, joka ampui katajaan ja huippupolitiikoiden kuviin jossain leirillään? Li Anderssonista oli ainakin kuva.
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1415
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Vieno neito kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 5:32 pm
Hurjimus kirjoitti:
Ti Helmi 23, 2021 4:13 pm
Mitenkähän muuten kuvista voi tunnistaa, kuin katsomalla kuvia ?
Poliisin tulisi esittää uhrille eri henkilöiden kuvia jotka sopivan kuvaukseen, mutta joista vain yksi on se epäillyn henkilön kuva, jotta voidaan arvioida sitä että tunnistaako henkilö oikeasti henkilön vai ei. Jos poliisi tarjoaa heti ensimmäiseksi vain epäillyn kuvaa, alkaa tästä uhrille helposti muodostua valemuistoja siitä, että kyseessä olisi juuri tekijä, vaikkei välttämättä olisikaan.

PS, merkillepantavaa tässä jutussa on se, että Kataja on lääkärinlausunnonkin mukaan ilmeisesti puhunut ulkomaalaistaustaisista tekijöistä, vaikka on aiemmin yrittänyt selittää että toimittajat vain tulkitsivat hänen sanansa väärin.

Mitä tulee valvontakameran kuviin, niin minä en ainakaan valvontakameran kuvassa näe sitä helmapellin lovea mikä syytetyn autossa on. Enkä ole edes vakuuttunut, että vanheet olisivat välttämättä samat. Syytetyn auto pitäisi vähintäänkin kuva samoissa olosuhteissa ja samalla kameralla ja katsoa täsmääkö se silloin valvontakameran kuvaan.
Aika pian uutisoitiin kun case alkoi, että valvontakamerat kiinnostavat poliisia alueelta. Tämän on täytynyt tekijöidenkin noteerata ja varsinkin kuskin. No pieniä naamiointeja, vanteet vaihtoon, vanhat vaikka talvirenkaisiin ja taakkatelinettä katolle..
..saapa nähä..

Vastaa Viestiin