Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä syksyllä 2021 - konkurssi helmikuussa 2022

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Chili kirjoitti:
Pe Loka 08, 2021 12:32 pm
Näyttää siltä, että heillä on joku sondi, joka laitetaan vesivirtaan/pitkeen mittaamaan parametrejä, kuten painetta ja virtausta - ja siitä kulkeutuu SIM-korttien kautta tieto Internettiin. Käyttäjällä on sitten mahdollisuus puuttua asiaan, kun tulee häiriö. Tämä on se Pihvi? Jos näin on, niin Aku Ankallakin oli sellainen "keksintö" 70-luvulla jo.

Tuohopn pisteeseen olen päässyt asiaa tutkiessani - enkä pääse siitä eteenpäin. Ja kyllähän tuon näkee sokea Reettakin, että tuosta ei mikään kunta maksa 10.000 euroa enempää. ja kunnossapidollisesti työläs laitteisto. Eli kukaan/mikään taho ei osta tuollaisia teknologian vuoksi. Täytyy olla muita syitä.
Tätä minäkin jo aiemmin ihmettelin. Mutta luin mielestäni sellaista tekstiä, että UROS-firman vesiteknologisen vempaimen pitäisi mitata myös veden kemiallisia ominaisuuksia. Kovasti väitettiin, että vempaimella voidaan mitata veden laatuominaisuuksia, joista sitten napsahtaa raportti asianomaisten ihmisten älypuhelimiin. Siis suoraan vesiputkistosta siirtyisi putkistossa virtaavan veden ominaisuuksista tiedot vastaanottajien älypuhelimiin. Puhuttiin veden puhtaudesta, vaihtelusta veden puhtauden laadussa jne. Haluaisin tietää, miten tällainen vempain (mittari?) pystyy itsenäisesti johonkin putkistoon asennettuna mittaamaan esimerkiksi veden puhtautta tai muita kemiallisia ominaisuuksia. Pahoittelen, jos olen ymmärtänyt asian väärin tai muistan sen väärin. Ihmettelin vain lukemisen jälkeen, että jos todellakin on jotain tuollaista keksitty ja vieläpä Suomessa, niin eikö asian olisi pitänyt olla mediassa näkyvillä moneen kertaan ja kattavasti.

Melkoiselta sekatavarakaupalta vaikuttaa koko Uros Oy: ...olemme tuoneet mukaan sovelluksia ja e-simkortteja sun muita. Toimintamme jakaantuu televiestintäpalveluihin, vesiteknologiaan, paperi-, sellu-, öljy-, kaasu-, juoma- ja ruokateollisuuteen. Media on myös yksi – sisällöntuottaminen on tulevaisuudessa iso juttu, Raatikainen listaa. Firman työntekijöiden määrä lasketaan kymmenissä ja heidänkin palkkaus on mitä sattuu. Milläköhän muskeleilla/aivoilla Uros Oy on ajatellut hoitaa kaikki Raatikaisen luettelemien toimialojen bisnekset?
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Utelen jatkoversio. Kaikkea ne lestat keksii. Kusettajien aatelia.
Utele-teoria

Utele-teoria ("Universal Theory of the Energies in Life on the Earth") on Jorma Saarnin näennäistieteellinen kosmologinen teoria.[1] Saarni väittää Utelen mahdollistavan täysin uudenlaisen tavan tuottaa halpaa energiaa. Utele yhdistää suhteellisuusteorian kvanttimekaniikkaan ja ratkaisee lisäksi ilmastonmuutoksen aiheuttamat ongelmat.

Vuonna 2002 Saarni julkaisi kirjan Elämme mustassa aukossa, jossa Saarni väitti että Aurinko on Linnunradan keskellä ja että tähdet ovat luonteeltaan täysin erilaisia kuin Aurinko. Auringon valo on "gravitaatiovaloa", tähtien valo taas "energiavaloa".

Saarni oli ajatellut julkistaa kehittämänsä atomimallin väitöskirjana vuonna 1999, mutta Oulun yliopisto ei kuitenkaan innostunut asiasta, joten suunnitelma UTELE-teorian edistämiseksi ja esittelemiseksi avoimena ja julkisena hankkeena muuttui yksityiseksi hankkeeksi.[2] Saarni perusti kolmen yrityksen konsernin tutkimaan Utele-teoriaa. Utele-yhtiöillä oli toimitilat Oulunsalossa. Talouselämä kertoi syyskuussa 2006, että Utelen hallitukseen ovat tulleet Keskon hallintoneuvoston entinen puheenjohtaja, kauppaneuvos Matti Kallio, sekä entinen Soneran ja kuwaitilaisen Wataniya-teleoperaattorin toimitusjohtaja Harri Koponen. Lehden mukaan he uskovat lujasti yritykseen ja ovat sijoittaneet rahaa sen toimintaan. [3]

Utele-yhtiöt
Saarni perusti Utele-yhtiöiden rinnalle muita osakeyhtiöitä:[4]

Utele-Instituutti Oy, oli vuosina 2000 - 2011 toiminut, kotipaikka oli Helsinki, toimipaikka Oulunsalo, jonka toimialana oli kone- ja prosessisuunnittelu. Utele Instituutin hallituksen jäseninä toimivat Jorma Saarni ja Matti Kallio. Utele-Instituutti Oy sulautui heinäkuussa 2011 Utele International Oy -yhtiöön. Myös Saarnin perustama Utele Energy Oy, joka oli perustettu vuonna 2003, päätoimialanaan kone- ja prosessisuunnittelu, sulautui Utele International -yhtiöön.
Utele International Inc, perustettu vuonna 2003, toimii Utele-Groupin holding-yhtiönä. Yrityksen hallitukseen kuuluu Jorma Saarni ja Matti Kallio. Kaupparekisteritietojen mukaan yrityksen päätoimialat ovat kiinteistön hallinto ja vuokraus. Utele International Oy hallituksen puheenjohtajaksi tuli keväällä 2010 Keskon entinen hallintoneuvoston puheenjohtaja, kauppaneuvos Matti Kallio ja Ruotsin tiede- ja teknologiaviraston ex-toimitusjohtajana Lars Jeding siirtyi syrjään. Saarni itse keskittyi enemmän "--tieteeseen ja tutkimukseen". Utele International Oy:n toimitusjohtajana toimii Pasi Hämäläinen. Yhtiö kertoi keväällä 2010 ”--avaavansa lähiaikoina Utele-teorian peruslähtökohtia aikaisempaa syvällisemmin muutamalle kansainväliselle yliopistolle ja tutkimuslaitokselle tavoitteena saada tieteellinen näyttö teorian toimivuudesta”.[5]
Saarni teki vuonna 2001 patenttihakemuksen otsikolla ”Menetelmä auton sähkölaitteiden toiminnan konstruoimiseksi”, mutta ei lunastanut ko. patenttia.

Utele ilmoitti osakkeenomistajille julkaisevansa "evidenssilaitteen" vuoden 2007 kuluessa. Laitteen oli tarkoitus todistaa teorian keskeisiä sisältöjä, mutta toistaiseksi laitteesta ei ole uutisoitu.

Tammikuussa 2011 sanomalehti Kaleva uutisoi, että Utele olisi kuoppaamassa teoriaansa ja Utelen ympärille perustetut yhtiöt ovat sulautumassa yhdeksi. Kaupparekisteritietojen perusteella yhtiön varat alkavat myös loppua
https://fi.wikipedia.org/wiki/Utele-teoria
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

8.10.2021
https://yle.fi/uutiset/3-12132583

Uros sai suomalaisen ministerin, jääkiekkoseuran, yliopiston ja kaupungin sen puhemiehiksi – selvitimme, millaisia kauppoja se teki

Kävimme läpi Uros-yhtiön itse kertomat kaupat ja referenssit tältä vuodelta. Se teki kaupan esimerkiksi 4 000 asukkaan kuntaan Brasiliassa. Moni sen kaupoista on vasta aiesopimuksia.

Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen rahoittajiin ja asiakkaisiin, se kertoo edellisistä projekteistaan eli referensseistään. Yle kävi läpi kohun keskelle joutuneen teknologiafirma Uroksen verkkosivuilta sen tänä vuonna kertomat referenssit. Ensimmäisellä näkemällä näyttää hienolta: on kansainvälisyyttä, ministeriä, hienoa tekniikkaa, yliopistoa ja monia eri maita.

Tarkemmin lukemalla selviää, että julkisuuteen kerrotut kaupat ovat keskittyneet melko pieniin kuntiin. Ne ovat myös olleet usein aiesopimuksia eli vasta alustavia sopimuksia tai yhteistyötä tuoreiden startup-yritysten kanssa.

Esimerkiksi heinäkuun lopussa Uros kertoi saaneensa kaupan Brasiliasta. Paikallinen vesilaitos Águas de Cabrália Concessionaire valitsi vedenlaadun tarkkailuun Uroksen tuotteen. Kunnan nettisivuilla näkyy valokuvassa Uroksen logo. Brasilialaiskunta on kovin pieni, siellä on reilut 4 000 asukasta.

Vetoapua monilta julkisilta toimijoilta

Yhtiö ei ole toimittanut puuttuneita tilinpäätöstietojaan Patentti- ja rekisterihallitukselle, vaikka niitä on erikseen karhuttu. Yhtiön viimeaikainen taloustilanne on siksi hämärän peitossa. Mitä yhteiskunnallista merkitystä on sillä, millaisia kauppoja Uros on saanut?

Paljonkin, koska se on saanut yhteiskunnalta rahaa ja sen taloustilanne on näyttänyt ulospäin toisenlaiselta kuin tuoreet tiedot paljastavat.

Urokselta vaaditaan miljoonien eurojen saatavia Helsingin käräjäoikeudessa. Valtiokonttorin, Nordean ja Oulun Osuuspankin velkasaatavat yhtiöltä nousevat korkoineen ainakin yli 15 miljoonaan euroon. Valtiokonttorin velassa on kyse melkein viiden miljoonan euron tuotekehityslainoista, jotka Uros lainasi vuosina 2011 ja 2012 silloiselta Tekesiltä eli nykyiseltä Business Finlandilta.

Teknologiayhtiö on saanut näyttävää vetoapua myös julkisilta toimijoilta kuten Business Finlandilta, Suomen hallitukselta, Tampereen kaupungilta ja Oulun yliopistolta. Siksi on olennaista huomata, että moni Uroksen sopimuksista on sen kertoman mukaan "memorandum of intent" -sopimuksia eli aiesopimuksia. Aiesopimus ei tarkoita vielä varsinaista sopimusta, vaan aiesopimuksen jälkeen neuvotteluja jatketaan. Aiesopimus ei siis tarkoita sitä, että raha välttämättä vaihtaisi omistajaa.

Yle pyysi tätä juttua varten haastattelua Uroksen toimitusjohtajalta Rauno Jokelaiselta sekä Jyrki Hallikaiselta, joka on yhtiön perustaja ja pääomistaja. Kumpikaan ei vastannut Ylen kommenttipyyntöihin torstain tai perjantaiaamupäivän aikana.

Tampere pettyi lupauksiin

Uros on oululaistaustainen yhtiö, joka sanoo bisneksensä rakentuvan niin kutsutun esineiden internetin eli iot-palveluiden ympärille. Yksinkertaistettuna yhtiö lisää asiakaskumppaniyritystensä laitteisiin pääsyn nettiin. Suuri yleisö sai tietää yhtiöstä maaliskuussa 2020, kun Tampereelle tämän vuoden joulukuussa valmistuva monitoimiareena nimettiin sponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi. Uros on sponsoroinut Oulun Kärppiä ja Tampereen areenan kautta siihen on liitetty tamperelaiset kiekkoseurat Tappara ja Ilves.

Tällä viikolla Tampereen kaupungin entinen pormestari Lauri Lyly (sd.) kertoi Ylelle pettyneensä, miten Uros lupasi kaupunkiin uuden toimipisteen ja 200 työntekijää. Niitä ei ole kuulunut.

Uros väittää tehneensä pelkästään vuosina 2017–2019 yhteensä yli 300 miljoonaa euroa liikevoittoa. STT uutisoi jo syyskuussa, että yhtiön kertomat voitot eivät välttämättä perustu todelliseen liiketoimintaan. Vuonna 2018 Uros kertoi tehneensä 120 miljoonan euron liikevoiton, vaikka sillä oli keskimäärin vain 40 työntekijää. Yhtiön kassassa huikea tulos ei näkynyt, vaan vuoden päätteeksi se oli lähes tyhjä ja yhtiöllä oli 149 miljoonan euron myyntisaamiset.

Oulun yliopisto koulutti Uroksen työntekijöitä

Uros on useassa yhteydessä kertonut yhteistyöstään Oulun yliopiston kanssa. Esimerkiksi toukokuussa Uros kertoi tehneensä yhteistyötä Oulun yliopiston ja suomalaisen startup-yrityksen kanssa. Yhdessä luodun pilotin avulla voidaan reaaliaikaisesti arvioida veden laatua kaivosteollisuudessa. Kysyimme Oulun yliopiston vararehtorilta Arto Maaniselta, millaista yhteistyö on käytännössä ollut.

– Oulun yliopisto on tarjonnut räätälöityä maksullista koulutusta Uroksen työntekijöille. Yhteistyöaihiot tutkimuksessa ovat keskittyneet vesi- ja IoT-teknologioihin. Uros on myös teettänyt useampia lopputöitä Oulun yliopiston opiskelijoilla.

Maanisen mukaan yliopisto on hyötynyt yhteistyöstä osaamisen kasvamisena tietyssä teknologia- ja markkinasegmentissä.

– Asiantuntijapalveluista on saatu rahallinen korvaus.

Ministeri katsoi, kun aiesopimusta allekirjoitettiin

Uros on saanut houkuteltua myös Suomen hallituksen edistämään sen vientipyrkimyksiä. Kesäkuussa Uros Group kertoi allekirjoittaneensa Pietarissa aiesopimuksen Venäjän kanssa. Paikalla oli myös Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) ja Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov.

Yhtiön tiedotteen mukaan Uros pääsee toteuttamaan valtakunnallista, reaaliaikaista veden laadun tarkkailua Venäjällä. Skinnari hymyilee valokuvassa, ja yhtiön perustaja Jyrki Hallikainen iloitsee, että yhteinen projekti pääsee auttamaan ympäristöä, kuntia ja kansalaisia. Yle kysyi Urokselta aiesopimuksen hyödyistä, mutta ei saanut vastausta. Tiedotteessa ei mainita euroja.

Yle kysyi myös ministeri Skinnarilta, miten hänet saatiin mukaan tapaamiseen. Ministerin avustajan mukaan Skinnari osallistui Pietarin talousfoorumiin 2.-5. kesäkuuta ja tapasi vierailunsa aikana Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturovin sekä kahdenkeskisessä tapaamisessa että aiesopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Aiesopimusten seremonialliset allekirjoitustilaisuudet ovat osa Pietarin talousfoorumin ohjelmaa.

– Tilaisuudet ovat julkisia ja ne suunnataan tapahtumaan osallistujille ja median edustajille. Tämän vuoden allekirjoitustilaisuuksiin osallistui ministereitä ja muita korkeantason edustajia useista eri maista. Ministeri Skinnari osallistui Uroksen ja Nurminen Logisticsin aiesopimusten allekirjoitustilaisuuksiin, ministerin kansliasta viestitetään.

Kummankaan aiesopimuksen jälkeisistä vaiheista ja niiden taloudellisista vaikutuksista yrityksille ministeri Skinnarilla ei ole tietoa.

Kauppa Brasiliasta ja Yhdysvalloista

Kesäkuussa Uros kertoi taas uutisia Brasiliasta. Tällä kertaa se oli myynyt ratkaisun São Miguel do Oesten vesilaitokselle. Tuote sisältää esimerkiksi tekoälyä ja älykkäitä sensoreita, jotka paljastavat putkivuodot. Paikkakunnalla asuu Ylen selvityksen mukaan 40 000 asukasta.

Uroksen uutiset vilisevät lyhenteitä ja teknologisia termejä englanniksi. Kesäkuussa Uros kertoo, että se on tehnyt sopimuksen OnLogicin kanssa Yhdysvalloissa. Kaupan todellista merkitystä on vaikea todentaa, mutta OnLogic kertoo verkkosivuillaan, että sillä itsellään on ollut yhteensä 70 000 asiakasta.

Toukokuussa Uros kertoi tekevänsä yhteistyötä ohjelmisto- ja palveluyhtiö TietoEVRYn kanssa ja tutkivansa uusia markkinoita. Varsinaisesta kaupasta ei ole kyse, mutta kyse on isosta toimijasta. TietoEVRYn liikevaihto viime vuonna oli 2,8 miljardia euroa.

Toukokuussa kuului uutisia Atlantasta Yhdysvalloista, kun Uros ja satamia palveleva Nearshore Networks kertoivat solmineensa palvelusopimuksen. Satamayhtiön sivuilla on Uroksen logo. Satamayhtiö kertoi ottaneensa Uroksen ratkaisut käyttöön meriteollisuudessa. Satelliitti- ja matkapuhelinyhteyksiä tarjoavalla yhtiöllä on kertomansa mukaan 80 insinööriä 60 maassa.

Mokkuloista liikevaihtoa

Huhtikuun lopussa Uros kertoi, että yhtiön digitaalinen Goodspeed-niminen palvelu on tulossa saataville Iphone-puhelimiin ja Ipad-laitteisiin. Kyseessä on palvelu, jonka avulla laitteisiin saa nettiyhteyden esimerkiksi matkustaessa eri maissa. Talouselämän mukaan juuri GoodSpeed-mokkulat ovat kasvattaneet Uroksen liikevaihtoa vuodesta 2016 alkaen hämmästyttävän nopeasti. Epäselvää on, kuinka merkittävä yhtiön huhtikuinen uutinen on taloudellisesti.

Huhtikuussa Uros kertoi, että se on valittu Intiassa tuottamaan teknologiaa turvallista ja riittävää juomavettä varten. Kansallisen Jal Jeevan -projektin on tarkoitus saada kotitalouksiin vesipiste vuoteen 2024 mennessä. Kaupan arvoa ei tiedotteessa mainita. Yle yritti kysyä Urokselta, mikä on kaupan arvo ja merkitys, mutta ei saanut vastausta.

Sopimus muutaman hengen startupin kanssa

Maaliskuussa Uros ja BCaster kertoivat, että ne ovat tehneet sopimuksen, joka keskittyy tarjoamaan teknologian avulla elämyksiä eri tapahtumissa. BCaster on suomalainen muutaman hengen uusi startup. Perustaja ja toimitusjohtaja Janne Neuvonen kertoo sähköpostitse, että kyse on aiesopimuksesta, jossa sovittiin tulevasta yhteistyöstä. Neuvosen mukaan yhteistyö on sujunut hyvin.

Millaisia ajatuksia juttu herätti? Keskustele aiheesta Ylen nettisivulla lauantaihin 9.10.2021 kello 23:een saakka.
Tässä linkki Ylen sivulle: https://yle.fi/uutiset/3-12132583
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Pullukka
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 7:51 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Pullukka »

https://uros.com/about.html

We often say that we are passionate about making the impossible possible. But what do we mean by that?
The root of this mindset originates with our founder Jyrki Hallikainen and his vision to change the world through the unlimited opportunities of telecommunications technology. Over time, this simple yet powerful statement has become synonymous with of our way of thinking, and the essence of our values and company culture worldwide.

We are driven by our genuine curiosity and a desire to challenge the accepted norms. This pushes us to generate streams of ideas, to refine them and to boldly pursue them.

"We are passionate about making the impossible possible."
We bring the promises of a connected future to life
The world demands change now more than ever, and this is what we need brave technological innovation for. Yet, the aging systems around us often demand for things to stay the same, inhibiting progress. In this space of contradictory forces, our mindset of challenging the status quo has proven its strength.

Our platform based technologies are built to enable entirely new actions and opportunities for our customers. So that they can do something they couldn't before. Like embrace new business opportunities and uncover synergies through collaborative ecosystems. Or gain new insights from data and then translate them into savings from improved processes and fact-based decision making.

This, in essence, is the promise of IoT that we're making a reality.

Life as we know it has been built alongside streams.
Today we are proud to serve many sectors, industries and cities across the world by helping them make a difference where it matters. Whether it's through enabling truly global connectivity, taking care of natural waters or monitoring the water supply of metropoles populated by millions. It often comes down to enabling streams.

Streams of ideas, streams of data, streams of water, streams of information, streams of people - life as we know it has been built alongside streams
Kun täällä nyt arvuutellaan, mitä virma tekee, niin annetaanpa niiden kertoa itse, ettei jää epäselväksi... Lainaus Uroksen kotisivuilta

Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1109
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

hutkivajournalisti kirjoitti:
Pe Loka 08, 2021 12:53 pm
Utelen jatkoversio. Kaikkea ne lestat keksii. Kusettajien aatelia.
Eipä ole mitään tekemistä lestojen kanssa. Ei Uroksen, ei Utelen taustahenkilöillä.

Mutta kirjoitelkaan vain, jos se helpottaa. Vastaamokin kun on kiinni, niin tälläistä kirjoittamisterapiaa sitten.

Utelesta jokaisen pitäisi ymmärtää, ettei ole Oulun lestadiolaisten oppien mukaan ok. Uskomushoidot, Vaihtoehtoislääketiede, Kosminen energia, Uusi aurinkokuntajärjestys. Noihan on enemmän jotakin New Age -uskontoa tai amerikkalaisten TV-pastorien juttuja. No, ymmärtäjät ymmärtää.

Whicher
Jane Marple
Viestit: 1044
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Whicher »

Pullukka kirjoitti:
Pe Loka 08, 2021 10:57 pm
Kun täällä nyt arvuutellaan, mitä virma tekee, niin annetaanpa niiden kertoa itse, ettei jää epäselväksi... Lainaus Uroksen kotisivuilta
Juu, tää selvensi kaiken :)

Pihvi lienee IoT-platformeissa. Kun tässä aiemmin tuli mainintaa vesimittari/-analysaattorista niin se itse kilke ei ole oleellinen, vaan se, että se on liitetty jonkinlaiseen älykkääseen IoT-reunasysteemiin. Tämä reunasysteemi analysoi esim tekoälypohjaisesti mittarin antamia tietoja ja raportoi tärkeäksi havaitsemistaan poikkeuksista eteenpäin jonkinlaiselle kokooma-, keskus- tai seurantasysteemille, joka sitten generoi raportteja ja hälytyksiä tilanteen mukaan.

Vaihtoehtoisesti IoT-laite voi raportoida kaiken keskusjärjestelmälle, mutta se aiheuttaa valtavasti turhaa kuormaa, varsinkin kun laitteita voi olla miljoonaluokassa. Siksi yleensä yritetään tuoda älyä reunalle (edge) lähemmäksi mittalaitteita.

Koko tällaisen systeemin kehittäminen ja toimittaminen yhtenä järjestelmänä asiakkaalle on varmasti rahakas bisnes, jos vain jerkkua riittää sen toteuttamiseen ja valitut tekniikat ovat riittävän houkuttelevia.

Diskläimäre: Perustuu täysin arvailuun, minulla ei ole mitään tietoa Uroksen toiminnasta, mutta tiedän jotain ainakin yhdenlaisista IoT-järjestelmistä.

Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Kukaan ei ole kovin täsmällistä Uroksen liiketoiminnasta tai teknologioista kirjoittanut. Yritän yksinkertaistaa heidän Goodspeed-tuotettaan.

Goodspeed on mokkula, jonka avulla käyttäjä voi käyttää datapalveluja eri puolilla maailmaa. Alunperin taisi olla sellainen kapine johon pystyi asentamaan useita SIM-kortteja, vaikkapa 6 kappaletta. UROS oli neuvotellut useiden maiden operaattorien kanssa edulliset hinnat, ja kun loppukäyttäjä käytti Goodspeed-tuotetta eri maissa, se mokkula valitsi käyttöön aina sen maan valmiiksi neuvotellut SIM-kortin.

Tästä näkyy Goodspeedin maakattavuus vuonna 2015: https://news.cision.com/fi/uros-ltd/i/g ... 5,c1720317

Uudemmissa teksteissä näkyy maininta eSIM-teknologiasta. Tuo tarkoittaa puolestaan sitä että laitteeseen ei enää tarvitse asentaa SIM-kortteja vaan kapineesta löytyy eSIM, joka toimii useissa maissa (siis niissä johon UROS on sopimuksen neuvotellut).

En tiedä näistä myöhemmin kehitetyistä IoT-kuviosta mitään tarkempaa, mutta voisi kuvitella että operaattorikentän tuntemus (Goodspeed-tuotteen myötä) on apuna teknologian myynnissä ympäri palloa. Yleensä maapallolla (toisin kuin Suomessa) operaattori on tietoliikenteen suvereeni hallitsija, ja eipä olisi ihme jos UROS pyrkisi saamaan kauppaa nimenomaan operaattorikanavien kautta.

Epäselvyyksiin en tässä tekstissä ottanut mitään kantaa. Tai otan sen verran että kovasti näyttää ja kuulostaa Microcellin kaltaiselta touhulta. Kovasti on kauppaa ja kuulemma voittoakin, mutta kassa tyhjä.
Sveriges sak är vår!

Pullukka
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 7:51 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Pullukka »

Whicher kirjoitti:
Ma Loka 11, 2021 1:09 pm
Pullukka kirjoitti:
Pe Loka 08, 2021 10:57 pm
Kun täällä nyt arvuutellaan, mitä virma tekee, niin annetaanpa niiden kertoa itse, ettei jää epäselväksi... Lainaus Uroksen kotisivuilta
Juu, tää selvensi kaiken :)

Pihvi lienee IoT-platformeissa. Kun tässä aiemmin tuli mainintaa vesimittari/-analysaattorista niin se itse kilke ei ole oleellinen, vaan se, että se on liitetty jonkinlaiseen älykkääseen IoT-reunasysteemiin. Tämä reunasysteemi analysoi esim tekoälypohjaisesti mittarin antamia tietoja ja raportoi tärkeäksi havaitsemistaan poikkeuksista eteenpäin jonkinlaiselle kokooma-, keskus- tai seurantasysteemille, joka sitten generoi raportteja ja hälytyksiä tilanteen mukaan.

Vaihtoehtoisesti IoT-laite voi raportoida kaiken keskusjärjestelmälle, mutta se aiheuttaa valtavasti turhaa kuormaa, varsinkin kun laitteita voi olla miljoonaluokassa. Siksi yleensä yritetään tuoda älyä reunalle (edge) lähemmäksi mittalaitteita.

Koko tällaisen systeemin kehittäminen ja toimittaminen yhtenä järjestelmänä asiakkaalle on varmasti rahakas bisnes, jos vain jerkkua riittää sen toteuttamiseen ja valitut tekniikat ovat riittävän houkuttelevia.

Diskläimäre: Perustuu täysin arvailuun, minulla ei ole mitään tietoa Uroksen toiminnasta, mutta tiedän jotain ainakin yhdenlaisista IoT-järjestelmistä.
Jatkokysymys. Jos toi onkin sitä, mitä Uros tekee, laitteita veden analysointiin, niin vielä jää jotakin puuttumaan, kun on kerrottu, että kohta Intiassa juodaan puhdasta vettä Uroksen ansiosta.

Kun mittari kertoo, että Gangesissa uiskentelee jätteitä, ihmisulosteita, vainajia jne, niin ne pitäisi vielä siilata pois ennen kuin lasissa on juotavaa vettä. Mutta mikäpä siinä, jos mittarit menee kaupaksi!

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Whicher kirjoitti:
Ma Loka 11, 2021 1:09 pm
Pihvi lienee IoT-platformeissa. Kun tässä aiemmin tuli mainintaa vesimittari/-analysaattorista niin se itse kilke ei ole oleellinen, vaan se, että se on liitetty jonkinlaiseen älykkääseen IoT-reunasysteemiin. Tämä reunasysteemi analysoi esim tekoälypohjaisesti mittarin antamia tietoja ja raportoi tärkeäksi havaitsemistaan poikkeuksista eteenpäin jonkinlaiselle kokooma-, keskus- tai seurantasysteemille, joka sitten generoi raportteja ja hälytyksiä tilanteen mukaan.

Vaihtoehtoisesti IoT-laite voi raportoida kaiken keskusjärjestelmälle, mutta se aiheuttaa valtavasti turhaa kuormaa, varsinkin kun laitteita voi olla miljoonaluokassa. Siksi yleensä yritetään tuoda älyä reunalle (edge) lähemmäksi mittalaitteita.

Koko tällaisen systeemin kehittäminen ja toimittaminen yhtenä järjestelmänä asiakkaalle on varmasti rahakas bisnes, jos vain jerkkua riittää sen toteuttamiseen ja valitut tekniikat ovat riittävän houkuttelevia.

Diskläimäre: Perustuu täysin arvailuun, minulla ei ole mitään tietoa Uroksen toiminnasta, mutta tiedän jotain ainakin yhdenlaisista IoT-järjestelmistä.

En kyllä vieläkään ymmärrä, miten se älykäs IoT-reunasysteemi analysoi yhtään mitään, jos "kilke" eli veteen sijoitettu mittari ei ole oleellinen. Tietohan täytyy ensin kerätä ennen kuin sitä voidaan analysoida. Ja sen kerääjän täytyy olla jollain tavalla riittävän älykäs tms., jotta se osaa kerätä oikeaa tietoa mahdollisimman paljon sekä laadukkaasti ja tarpeetonta tietoa mahdollisimman vähän. Edelleen ihmettelen esimerkiksi sitä, miten reunasysteemi voi analysoida veden puhtautta, mikäli veteen sijoitettu "kilke" ei esimerkiksi kykene keräämään mitään kemiallisia tietoja. Mittari saattaa mitata veden virtausta nopeuden ja määrän osalta. Ehkä siihen on kytketty myös jonkinlainen ohi virtaavien vierasesineiden määrää ja kokoa mittaava ominaisuus (esim. joku infrapunasäde tai vastaava). Mutta kertooko sekään vielä kovin paljon veden puhtaudesta..? Tässähän oli tosiaan tarkoitus saada puhdasta vettä parissa vuodessa jokaiseen intialaiseen kotiin, jos ymmärsin. Minun korvaani se kuulostaa täysin poskettomalta lupaukselta. Kuin Antti Rinteen VAPPUSATANEN!

Ajattelen kuitenkin, että saatan hyvinkin olla väärässä, mutta odottelen edelleen sellaista selitystä, mikä selvittäisi Uros Oy:n vesimittarin ihmeellisyydet, jotka tekevät juuri kyseisestä tuotteesta kansainvälisen läpimurtokeksinnön.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Whicher
Jane Marple
Viestit: 1044
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Whicher »

H.Moilanen kirjoitti:
Ti Loka 12, 2021 11:10 pm
Whicher kirjoitti:
Ma Loka 11, 2021 1:09 pm
Pihvi lienee IoT-platformeissa. Kun tässä aiemmin tuli mainintaa vesimittari/-analysaattorista niin se itse kilke ei ole oleellinen,
En kyllä vieläkään ymmärrä, miten se älykäs IoT-reunasysteemi analysoi yhtään mitään, jos "kilke" eli veteen sijoitettu mittari ei ole oleellinen.
No sikäli se ei ole oleellinen, että noita IoT-mittareita valmistaa tsiljoona yritystä. Siinä pitää olla massiivinen toimija tehdäkseen massia.

UROS on ilmeisesti löytänyt alueen, jolla ei vielä ollut soveltuvaa mittaria valmiiksi tarjolla, ja kehitti oman. Mutta en usko, että se itse mittari olisi miljardibisnes, vaan kokonaisplatformi, johon samankaltaisia mittareita voi sitten liittää liki rajattomasti valmistajasta riippumatta.

DDR
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: La Loka 12, 2013 2:44 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja DDR »

Kaleva 15.10..2021

Uroksen ilmeisesti edelleen vahvistamaton tilinpäätös viittaa siihen, että yritys olisi tehnyt 2020 liikevaihtoa 12,5 miljoonaa. Minne päin maailmaa juhlitut miljardivoitot ovat valuneet, ovatko ne ehkä pönkittäneet myös 130 huoneen hotellihanketta Oulussa, sen tietää vain perhedynastia. Vaan ehkä nuokin rahavirrat vielä paljastuvat Pandoran lippaan pohjalta.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Whicher kirjoitti:
To Loka 14, 2021 1:18 pm
H.Moilanen kirjoitti:
Ti Loka 12, 2021 11:10 pm
Whicher kirjoitti:
Ma Loka 11, 2021 1:09 pm
Pihvi lienee IoT-platformeissa. Kun tässä aiemmin tuli mainintaa vesimittari/-analysaattorista niin se itse kilke ei ole oleellinen,
En kyllä vieläkään ymmärrä, miten se älykäs IoT-reunasysteemi analysoi yhtään mitään, jos "kilke" eli veteen sijoitettu mittari ei ole oleellinen.
No sikäli se ei ole oleellinen, että noita IoT-mittareita valmistaa tsiljoona yritystä. Siinä pitää olla massiivinen toimija tehdäkseen massia.

UROS on ilmeisesti löytänyt alueen, jolla ei vielä ollut soveltuvaa mittaria valmiiksi tarjolla, ja kehitti oman. Mutta en usko, että se itse mittari olisi miljardibisnes, vaan kokonaisplatformi, johon samankaltaisia mittareita voi sitten liittää liki rajattomasti valmistajasta riippumatta.
Mittari on siinä mielessä oleellinen, että sen avulla kerätään data, jota sitten analysoidaan. Ei voida tehdä analyyseja eikä saada tuloksia mistään sellaisesta datasta, jota ei ole saatu kerättyä. Myönnän kyllä itsekin olleeni kerran lukiossa ja kerran yliopistossa sellaisessa puuhassa, että teimme "analyysejä" datasta, jonka olimme ihan itse vetäneet omista hatuistamme. Kumpikaan harjoitustehtävä ei kuitenkaan ollut mikään päättötyö tai muutenkaan sisältönsä osalta oleellinen harjoitustyö. Esimerkiksi yliopistotyön tarkoituksena oli harjoitella tilasto-ohjelmien käyttöä tietokoneella ja sitähän ei voi tehdä ellei ensin saa jonkinlaista aineistoa eli dataa koneelle pyöriteltäväksi. Joka tapauksessa kumpikin harjoitustehtävä useiden muiden vastaavien kanssa ovat opettaneet, että aineiston keruu on valtavan tärkeä vaihe minkä tahansa tutkimuksen tekemisessä. Jos se menee päin kukkua, kaikki sitä seuraavatkin vaiheet menevät päin kukkua.

Pistää nimittäin silmään, että UROS Oy:n mainosteksteissä ja lehtijutuissa lupaillaan aika hulppeita analyyseja sekä tietoja, joita heidän systeeminsä pitäisi tuottaa. Jotta lupaukset pystyisi lunastamaan, teknologian pitäisi olla varsin kehittynyttä ja kuitenkaan siitä teknologiasta ei oikein saada tietoja irti, että miten ne laitteet ja systeemit tarkkaan ottaen toimivat. Ei oikein vakuuta tähän mennessä, mutta olen tosiaan valmis vaihtamaan mielipiteeni heti, jos jostain löytyy kunnollisia vastauksia näihin ja muihinkin kysymyksiini.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Whicher
Jane Marple
Viestit: 1044
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Whicher »

H.Moilanen kirjoitti:
Pe Loka 15, 2021 3:56 pm
Whicher kirjoitti:
To Loka 14, 2021 1:18 pm
H.Moilanen kirjoitti:
Ti Loka 12, 2021 11:10 pm

En kyllä vieläkään ymmärrä, miten se älykäs IoT-reunasysteemi analysoi yhtään mitään, jos "kilke" eli veteen sijoitettu mittari ei ole oleellinen.
No sikäli se ei ole oleellinen, että noita IoT-mittareita valmistaa tsiljoona yritystä. Siinä pitää olla massiivinen toimija tehdäkseen massia.
Mittari on siinä mielessä oleellinen, että sen avulla kerätään data, jota sitten analysoidaan.
Me nyt katsotaan tätä kahdesta eri vinkkelistä, eikä oikeasti olla yhtään eri mieltä.

Totta munassa mittari (oli se kenen hyvänsä tekemä) on ehdottoman oleellinen datan generoinnissa (tässä tapauksessa vesimittari, se voisi olla mikä muu mittari hyvänsä).
Mutta se ei ole UROSin bisneksen kannalta mielestäni oleellista, että mittari on heidän itsensä valmistama. Se voisi olla kenen vain, kunhan tuottaa haluttua dataa. En usko että se mittari on mikään viisastenkivi, jolla hynät kääritään, vaan se systeemi joka kerättyä dataa kuljettaa ja käsittelee.

Mutta yhtä hyvin voin olla väärässä, ja se mittari onkin ainoa innovaatio mitä puljusta löytyy. Paha sanoa, koska kuten sanoit, juuri mitään ei kerrota ja sekin mitä kerrotaan on pelkkää bisnesjargonia.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Whicher kirjoitti:
Pe Loka 15, 2021 5:57 pm
Me nyt katsotaan tätä kahdesta eri vinkkelistä, eikä oikeasti olla yhtään eri mieltä.
Joo, niin saattaa olla.
Whicher kirjoitti:
Pe Loka 15, 2021 5:57 pm
Totta munassa mittari (oli se kenen hyvänsä tekemä) on ehdottoman oleellinen datan generoinnissa (tässä tapauksessa vesimittari, se voisi olla mikä muu mittari hyvänsä).
Mutta se ei ole UROSin bisneksen kannalta mielestäni oleellista, että mittari on heidän itsensä valmistama. Se voisi olla kenen vain, kunhan tuottaa haluttua dataa. En usko että se mittari on mikään viisastenkivi, jolla hynät kääritään, vaan se systeemi joka kerättyä dataa kuljettaa ja käsittelee.
En minäkään usko, että mittari olisi se, jolla hynät kääritään, vaan se systeemi - kuten sanot. Mittari on kuitenkin systeemiketjun alkupäässä kriittinen siltä osin, että se kerää dataa, jonka analysoinnin tuloksena väitetään hurjasti hilloa syntyvän. Siksi minä haluaisin tietää, mitä dataa, millä teknologialla, miten paljon, miten nopeasti ynnä muuta vastaavaa, mittari ylipäätää edes kerää. Kun yritän ymmärtää, mikä tässä himmelissä arvoa tuottaa, olen toistaiseksi juuttunut siihen mittariin. Ymmärrän datan analysoimiseen liittyvän potentiaalia sekä skaalauksen mahdollisuuksia. Joku kuitenkin jo aiemmin tässä ketjussa kirjoitti mittariin liittyvistä ongelmista kuten ylläpidon työläydestä. Lisäksi kun UROS hekumoi tavoitteella toimittaa puhdasta vettä satojen intialaisten koteihin, niin totta kai se mietityttää, että miten he sen veden puhtauden itse asiassa tutkivat. Käsittääkseni pelkän pH-arvon mittaaminen veteen asetetulla mittarilla edellyttää jatkuvaa mittarin ylläpitoa. Puhtaasta juomavedestä puhuttaessa täytyy olla käytössä aika paljon muitakin kemiallisen vedentutkimisen menetelmiä. Siksi nimenomaan kiinnostaa se datan keräysvaihe (mm. mittari), koska koko myöhempi analysointiprosessi nojaa sen varaan. Jos kyseessä ei ole huijaus, pitäisi löytyä teknologiset selitykset systeemin toiminnasta.
Whicher kirjoitti:
Pe Loka 15, 2021 5:57 pm
Mutta yhtä hyvin voin olla väärässä, ja se mittari onkin ainoa innovaatio mitä puljusta löytyy. Paha sanoa, koska kuten sanoit, juuri mitään ei kerrota ja sekin mitä kerrotaan on pelkkää bisnesjargonia.
Nimenomaan. Bisnesjargonia, pintapuolista sanahelinää ja henkseleiden paukuttelua. Niitä riittää.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Uros-konsernissa tilinpäätösepäselvyyksiä

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

DDR kirjoitti:
Pe Loka 15, 2021 12:45 pm
Uroksen ilmeisesti edelleen vahvistamaton tilinpäätös viittaa siihen, että yritys olisi tehnyt 2020 liikevaihtoa 12,5 miljoonaa. Minne päin maailmaa juhlitut miljardivoitot ovat valuneet, ovatko ne ehkä pönkittäneet myös 130 huoneen hotellihanketta Oulussa, sen tietää vain perhedynastia. Vaan ehkä nuokin rahavirrat vielä paljastuvat Pandoran lippaan pohjalta.
Otetaan nyt hitaasti: liikevaihto ei ole voittoa. Suurella liikevaihdolla voi tehdä vallan hyvin myös suuria tappioita. Tämänhän jokainen esim. puunjalostustehtaiden tuloksia seurannut tietää.

Uroksen liikevaihto koostuu kolmesta nollan arvoisesta komponentista:

Uros on ostanut operaattoreilta kaistaa ja myynyt sitä omissa nimissään eteenpäin, hyvin ohuella katteella. Liikevaihtoa tulee, mutta siitä käteen jäävillä pennosilla ei makseta edes kuluja.

Osa liikevaihdosta on Uros-konsernin sisäistä kauppaa. Kun vasen käsi myy oikealle kädelle, niin liikevaihtoa syntyy. Oikeassa tilinpäätöksessä nämä sisäiset myynnit eliminoidaan. Nyt tämä on vissiin päässyt unohtumaan, eikä tilintarkastaja moista "liikevaihtoa" suostu hyväksymään.

Se kolmas puppu on "pehmeä" myynti. Myydään paljon, mutta ei saada rahaa kassaan. Liikevaihto kasvaa, taseen myyntisaatavat kasvavat, mutta rahaa ei tule. Pieni lisämauste ja hyvin yleinen moka on ns. revenue recognition. Kun asiakas tekee vaikka yhden vuoden palvelusopimuksen, niin on suuri kiusaus kirjata koko diili myynniksi/liikevaihdoksi heti tammikuussa. Näinhän ei tietenkään kuulu tehdä. Tätä edesauttaa asiakkaan melko yleinen pyyntö koko vuoden ns. pro-formalaskusta, jota asiakas tarvitsee joskus sisäiseen käyttöönsä. Kun tällainen "laskun konsepti" lähetetään asiakkaalle, niin se lipsahtaa kovin helposti kirjanpidon myyntiin ja myyntisaamisiin muiden laskujen mukana - vahingossa tietenkin...

Vastaa Viestiin