KUIDUT

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » La Loka 24, 2015 6:17 pm

Unohdin vielä. Hovi huomioi, että veitsen putoamiskohdassa lattialla ei ollut veriroiskeita, joita olisi pitänyt syntyä jos veitsi pudotettiin lattialle.
Veitsen sijainti takkahuoneen lattialla, näkyvällä paikalla lähellä olohuonetta, ja se, ettei veitsen terä ole verinen ja ettei lattialaatoille ole roiskunut veitsestä verta, voisivat tukea sellaista johtopäätöstä, että kyse olisi lavastuksesta.
Hovi katsoi kuitujen tulleen veitseen samalla tavalla kuin Jukan vieressä olleen lakanan kuitujen.
Kun otetaan huomioon se, että fileerausveitsestä on taltioitu ruskeankirjavia tekokuituja ja punakirjavia puuvillakuituja, jotka voivat olla peräisin vuodevaatteista (kirjalliset todisteet nrot 24–25), ja että Jukka Lahti on surmattu makuuhuoneessa ja Jukka Lahden ruumiin vasemmalla puolella, osaksi hänen kädessään on sängyltä alas vedetty peitto, on mahdollista, että punakirjavat kuidut ovat siirtyneet veitseen teon yhteydessä samalla tavalla kuin ruskeankirjavat tekokuidut.
Tarkemmin eivät määrittele mitä tarkoittavat. Varisseet jollain lailla teon yhteydessä tai vasta kun veitsi oli lattialla.

Hovi myös huomautti, että pari kolme Jukan haavaa ovat viisikin senttiä syvempiä kuin veitsen terä on pitkä. Tällä perusteella katsoivat että toinen veitsi olisi mahdollinen. Mun käsittääkseni ihossa pitäisi näkyä jälki, jos se veitsen kahvan sormensuojalevennys olisi painunut voimalla ihoon. Mistään sellaisesta ei ole ollut misssään tietoa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

perusasiamies
Matlock
Viestit: 830
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja perusasiamies » La Loka 24, 2015 6:28 pm

Vespa velutina kirjoitti:Minusta veitsen suoristaminen reiteen nyt olisi ainakin mahdollisuuksien rajoissa, ei ufo-osastoa.
Minä muuten ostin tämän teorian. Selvästikään Auerilla ei ollut varaveistä mukana. Koska jos olisi ollut, niin miksi käyttää sorkkarautaa? Keittiöstäkään Auer ei ole varaveistä hakenut, siitä olisi kyllä verijäljet jäänyt. Kyllä Auer voisi äkkiä ajatella, että veitsen voisi noin suoria. Ja paniikki on ollut, koska veitsen vääntyminen ei kuulunut suunnitelmaan. Selväähän on, että veistä on jollain pyyhitty ennen kuin se on maahan laskettu. Kyllä siihen joku syy täytyy olla. Tuo suoristusyritys voisi selittää hyvin. Näyttää, että veitsi on aika huolimattomasti pyyhitty. Ei tuollaisella huolimattomalla pyyhkäisyllä ainakaan mitään dna-jälkien tuhoamista ole voitu hakea, saatikka että siinä olisi onnistuttu.

Vespa velutina
Philip Marlowe
Viestit: 1208
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina » La Loka 24, 2015 6:40 pm

Tara kirjoitti:Missä niin sanotaan?
Käräjien 2010 tuomiossa. En jaksa linkittää. Housut on ilmeisesti olleet lattialla, kun ensipartio saapui. Tästä olemassa kuva. Sitten joku älykääpiö siirtänyt ne sänkyyn. Tästäkin olemassa kuva. Sitten joku älykääpiö viikannut ne arkun päällä olleeseen kasaan. Tästäkin olemassa kuva. Josta 5 viikkoa myöhemmin löydetään verinen kengänkuva. Loppu onkin historiaa.

Housut ovat voineet "kontaminoitua" murhaajakuiduilla poliisin mokan takia tai sitten Auereitten sängyssä oli housut murhayönä. En hahmota, mitä tekemistä tällä seikalla olisi murhaajan henkilöllisyyden kanssa.
ulkosuomalainen kirjoitti:Rautalanka loppuu. En ole väittänyt, ettei liity surmaan mitenkään. Ei tarvinnut jemmata kun kukaan ei osannut hakea murhaanjanruskeita kuituja.
Niin loppuu kohta mullakin. Olipa kerran chenille-peitto. Sitä käytettiin erään miehen surmassa, mutta se ei jostain kohtalon oikusta vereentynyt yhtään. Se oli yhteydessä uhrin kynsiin, äärettömän veriseen t-paitaan ja verisiin alushousuihin, surmaveitseen, ikkunan ovi-aukkoon, oviverhoon ja petivaatteisiin, joissa vertavaluva uhri makasi. Sitten se hävisi. Uhrivainaa ei sitä itse mihinkään siirtänyt, joten siirtäjänä on pakko olla ollut itse surmaaja. Hän asetteli chenille-peiton asuntoonsa ihan siihen näkyville, kun poliisit suorittivat kotietsintää. (Vinkki: muuten se peitto olisi ollut poliisien saapuessa siinä sängyssä ja/tai ovi-ikkunan aukossa) Poliiseilla ei tässä vaiheessa ollut mitään tietoa siitä, että tuota merkillistä veretöntä ja sirpaleetonta tekstiiliä oli käytetty surmatyössä, joten se jäi kokonaan talteen ottamatta.
ulkosuomalainen kirjoitti:Mä toistan toistamiseen, että vaatetta on voitu käyttää ikkuna-aukossa vaimentamassa rikkomisen ääntä. Tai se on voinut olla Annelilla rikkomisvaiheessa päällä. Oisko tää nyt viides kerta peräjälkeen tällä vänkäyskerralla kun ma toistan tämän. Silti Vespa ei millään keksi miksi chenillevaate olisi voinut olla ikkuna-aukossa. Vihje : Vespan ei tarvitse keksiä itse mitään. Kunhan lukisi mun viestit hitaasti ja ajatuksella.
Mä luenkin sun viestisi hitaasti ja ajatuksella ja siksi ne herättävätkin lähinnä lisää kysymyksiä. Tommonen peitto ei vaimenna mitään, linkitä joku video, jossa ikkuna rikotaan tollasen peiton avulla. Tai miten se puetaan päälle rikkomisen aikana. Muista nyt, että Anneli on kierinyt verisen Jukkansa kanssa tuo peitto päällään myös sängyssä ja pyyhkinyt siihen veitsenkin, ennen vai jälkeen lasin rikkomisen? Jukka on ollut siinä vaiheessa sen verran elossa, että on saanut peitosta kuidun kyntensä alle.
ulkosuomalainen kirjoitti:Miksi Annelissa ei ollut kuituja: jos ripistelevä vaate oli ikkunan suoja, Annelilla oli joku muu suojavaate T-paidan päällä. Kuka sitä pelkässä T-paidassa ikkunaa rikkoisi, joulukuussa? Jos ripisteleva vaate oli Annelilla päällä, se saattoi esim. joku ulkotakki tms. T- paita ei vielä ollut silloin päällä tai välissä oli takin vuori tai joku muu vaate. Eihän tämä voi olla näin vaikeaa.
Edelleen: kuituja tuulessa varisteleva ulkotakki sängyssä uhrin kanssa, siihenkö Annu veitsen pyyhki? Ulkotakkinsa oviverhoon hankasi? Miksi helvetissä? Mitä enemmän Annelillamme on kerrospukeutumista, sitä enemmän piilotettavaa hänellä on ennen poliisien tuloa. Kaikki vaan pakastimeen ja nouto sossutätien kanssa teknisen tutkinnan jo päätyttyä? Omia sanojasi lainaten: näähän menee yhä paremmiksi nämä kuvittelut. Kymmenen pistettä mielikuvituksesta.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.

Avatar
Xerxes
Hercule Poirot
Viestit: 2202
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Xerxes » La Loka 24, 2015 6:49 pm

Kirjoittaja perusasiamies » La Loka 24, 2015 12:41 pm

Tara kirjoitti:
"Vespa, mustat puuvillakuidut ovat eri asia kuin ruskeankirjavat. Puuvillahanskat eli näppylähanskat, olivat mustaa puuvillaa, ja niitten kuituja löytyi Lahden molempien käsien kynsien alta, mutta ruskeankirjavia kuituja ei laboratoriotuloksiin ole merkitty."
----------------
Minä uskon kanssa, että nuo mustat puuvillakuidut ovat peräisin nimenomaan murhaajan hanskoista. Siitä varmaan olemme kaikki samaa mieltä, että murhaajalla täytyi hanskat olla. Eikös siitä ikkunankin pielestä löytynyt näppylähanskaksi sopiva verijälki.

Se on selvää, että ne murhaajan näppylähanskat hanskat eivät taloon jääneet. Ja ei ole edes mitään syytä, miksi ne oltaisiin jätetty, kun tavaraa on muutenkin kateissa.

Se, ettei ruskeita tekokuituja löytynyt paljoa Jukan kynsien alta puhuu mielestäni sen puolesta, että Jukka oli alusta asti altavastaajana tappelussa, vailla mitään mahdollisuuksia.

Kyllä kuitunäytteiden perusteella veikkaisin, että murhaaja oli pukeutunut ruskeista kuiduista tehtyyn kokovartalopukuun. Tai ainakin, että housut ja takki olivat molemmat samasta materiaalista. Lisäksi kädessä oli mustat puuvillahanskat. Ja jalassa ne kokoa 44 olleet maastokengät.

----------------------------------------------------------------

Oikein "perusasiamies". Hyvä! Noiden kenkien koosta on puhuttu hyvin vähän.

Minua tuo asia on kiinnostanut jo pitkään. Syyttäjäpuoli on arvioinut kengän kokoa siitä Jukan housujen päällä olleesta verisestä epätäydellisestä kengänjäljestä. Päätynyt siihen, että kengät ovat olleet Jukka Lahden kokoa. Toisaalla mainitaan Lahden kengän numeroksi 41. Sekin voi olla reilu arvio. Tutkijat olivat hankkineet useita samanlaisen pohjakuvion omaavia kenkiä. Yhdestä ilmeisesti 42 numeron kengästä oli tehty täydellinen pohjan jälki harmaalle alustalle. Sen jäljen pituus oli poliisin kuvan mukaan tasan 30 cm.

Voidaan olettaa, että se takkahuoneen laattalattialla ollut verinen kengänjälki on samaa kenkämerkkiä - pohjakuvio on sama. Siinä alla on laattalattia, jossa laatan koko on 20 x 20 cm. Kun mahdollisimman huolellisesti täydentää sen vajavan verisen jäljen kokonaiseksi ja mittaa sen jäljen pituuden verrattuna laatan pituuteen, saadaan kengän pohjakuvion pituudeksi n. 31,0 - 31,5 cm. Se on arviolta 2 numeroa suurempi kuin sen vertailukengän kengänpohja, jota on jossakin mainittu 42 numeron kengäksi. Siis se kenkä, jota poliisi oli ehkä arvioinut huppumiehen kengänkooksi. Näin verinen kengänjälki on tosiaan todennäköisesti noin 44. Ihmetyttää miksi syyttäjä on arvioinut huppumiehen kenkää siitä vajavaisesta housujen päällä (kankaassa) olleesta kengän pohjan jäljestä. Paljon parempi on arvioida siitä laattalattian päällä olleesta kengän pohjan jäljestä. Siitä saadaankin kengän numeroksi noin 44. Se on liian suuri kenkä Jukka Lahdelle

Hovioikeus on tämän huomannut - ja vaikuttaa siltä, että syyttäjäkin on huomannut, koska arvio kengän numeroa siitä kankaan päällä olleesta jäljestä. Siitä voi arvion asettaa vaikkapa 42:een (kangas epätarkka pohja), kun taas laattalattian päältä arvio osuu mieluummin 44:ään. Olisiko tarkoitushakuista?!

Tästä tulee mieleen, että huppumiehellä oli noin 44 numeron jalka - kun taas Jukka Lahdella oli noin 41 numeron jalka. Siinä on selvä ero. Tästä voisi päätellä, että siellä takkahuoneessa talloi mies, jonka kengän numero oli 44, eikä se mies ollut Jukka Lahti eikä Anneli Auer. Tämän huppumiehen kengän pohjakuvio oli sellainen, että sellaisia pohjakuvioita ei ole Tähtisentieltä löytynyt. Ainakin kaksi niistä muutamista kuulustelluista miehistä lienevät liian suuria myös noihin 44 numeron kenkiin. On mahdollista, että edes tuo kenkäkoko ei sovi heidän jalkoihinsa. Mielenkiintoista olisikin kuulla kaikkien epäiltyjen "oikea kengän numero". Miten lienee sen rikospaikalle vertansa tiputtaneen tai sinne muuten joutuneen veren omistaneen henkilön kengän numero? ...

perusasiamies
Matlock
Viestit: 830
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja perusasiamies » La Loka 24, 2015 6:58 pm

Kerrankin ollaan Xerxeksen kanssa samaa mieltä! Olen aina ollut sitä mieltä, että ne murhakengät ovat liian isot ollakseen Jukka Lahden kengät. Olen joskus keksinyt selityksesti, että Jukalla on ollut jalkavaivaisena liian suuret terassikengät, jotka saa helposti pois ja jalkaan. Mutta kyllä on hieman ontuva ollut tuo selitykseni.

Veikkaan, että Auer on varta vasten murhaa varten hankkinut tarpeeksi isot kengät, jolloin niitä ei voida mitenkään yhdistää surmataloon. Ja jos Auer on kengätkin hankkinut varta vasten murhaa varten, niin kaikkien todennäköisintä on, että myös muu murhaajavaatetus on varta vasten hankittu surmaa varten. Eli myös se ruskeiden kuitujen lähde. Jota edelleen veikkaan joksikin Darth Vader- tai mahdollisesti myös ruskeaksi Jedi -viitaksi.

Caldera
Hercule Poirot
Viestit: 2105
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Caldera » La Loka 24, 2015 7:11 pm

^^Minäkin ostan yrityksen suoristaa veistä, sehän on loistava idea. Olikos se veitsi jotenkin epäluonnollisessa asennossa lattialla? Eikä kuulu selkeää lattialle paiskaamisen ääntä? Jos ryhtyy suoristamaan veistä, tulisko mieleen asettua lattialle polviseisontaan, siinä sitten reiden päällä painaa veistä suoraksi? Kun ei onnistu, laskea siitä asennosta veitsi maahan.

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » La Loka 24, 2015 7:28 pm

Vespa,
Jos susta veitsen suoristaminen naisen reittä vasten ei ole ufo-juttuja, tää keskustelu on enemmän kuin ajanhukkaa. Mutta siltä varalta, että joku ottaa sut vakavasti:

Sä olet nyt turhaan/tahallisesti jymähtänyt ajatukseen, että kyseessä oli chenille peitto. Kyseessä voi olla mikä tahansa murhaajanruskea vaate. Vaikka hanskat. Sitä käytettiin ainoastaan ikkunan rikkomisen aikaan, jolloin siitä hankautui rikottavaan ikkunaan kuituja, jotka lentelivät lasin mukana takkahuoneeseen. Lisää kuituja tuli ehkä asuntoon kun tuoli rämäytettiin ikkunasta sisään. Se tuoli rötköttää ihan suojaamattomana olohuoneessa kuvissa, ennen kuidutuksiaan. Irronneet kuidut ovat kuin pölyä, jota tuuli siirteli paikasta piakkaan kun ikkuna oli siis rikki ja etuovesta lappoi väkeä kuin Vilkkilän kissoja.

Mistään ei selviä koska asunnon kuidutukset itse asiassa tehtiin. Ei ainakaan silloin yöllä, tokko edes seuraavan päivänä.

Tämä murhaajanruskea vaate ei hävinnyt mihinkään. Se saattoi roikkua vaikka eteisen naulassa, koska poliisit eivät osanneet hakea tätä vaatetta. Tai oli siististi taiteltuna jossain kaapissa lastenhuoneessa.
Tommonen peitto ei vaimenna mitään, linkitä joku video, jossa ikkuna rikotaan tollasen peiton avulla.


No totta hemmetissä vaikka vasaran ja ikkuna välissä oleva pehmeä vaate vaimentaa rikkomisen ääntä mutta yhtä tärkeäää on vaimentaa siitä rikkomisesta syntyvä kilinä kun lasi putoilee. Se oven kuramatto oli oudosti heitetty syrjään niissä rikospaikkakuvissa. Roisto halusi mahdollisimman äänekkään sisääntulon?

Tassa ehdotuksia siihen miten ikkuna rikotaan mahdollisimman aanettomasti.

https://answers.yahoo.com/question/inde ... 558AA1kjcq

Huomaa myos, etta peitetystä ikkunasta ei paitsi putoile ei myoskään lentele lasia rikkojan paalle.
Muista nyt, että Anneli on kierinyt verisen Jukkansa kanssa tuo peitto päällään myös sängyssä ja pyyhkinyt siihen veitsenkin, ennen vai jälkeen lasin rikkomisen?
Tämä on väärä johtopäätös. Irtokuidut lentelevät ilman mukana.

Ja vielä kerran. Mitään näistä kerrospukeutumisvaatteista ei tarvinnut piilottaa koska eivät olleet verisiä eikä poliisi etsinyt. Olisivat hyvin voineet olla ihan näkyvillä vaikka siinä sängyn vieressä olleella tuolilla. Laseineen kaikkineen.

Jukan kynnen alta ei edelleenkään ole löytynyt yhtään murhaajanruskeaa. Yksi kirjava tekokuitu vain. Kyse voi olla labran virheestä. Tai yksinkertaisesti kontaminaatiosta.
Viimeksi muokannut ulkosuomalainen, La Loka 24, 2015 7:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » La Loka 24, 2015 7:31 pm

Caldera kirjoitti
Minäkin ostan yrityksen suoristaa veistä, sehän on loistava idea. Olikos se veitsi jotenkin epäluonnollisessa asennossa lattialla? Eikä kuulu selkeää lattialle paiskaamisen ääntä? Jos ryhtyy suoristamaan veistä, tulisko mieleen asettua lattialle polviseisontaan, siinä sitten reiden päällä painaa veistä suoraksi? Kun ei onnistu, laskea siitä asennosta veitsi maahan.
No voi herranen aika. Etkö sitten astuisi sen päälle ja vääntäisi? Tai suosista ottaisi sitä sorkkarautaa. Mikä siinä veitsessä oli niin pyhää että sitä piti käyttää? Uhrin vaimo huutaa Häkeen ja tyttö käy kuikuilemassa ja rupeat suoristamaan veistä'?
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Vespa velutina
Philip Marlowe
Viestit: 1208
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina » La Loka 24, 2015 7:52 pm

Se labra tekee niin paljon mokia, että joka iikka pitäisi potkia kilometritehtaalle. Heidän aivonsa ovat kontaminoituneet, jokaisen tutkimansa esineen lisäksi, ilmeisesti.

Sinustako ruskeankirjava ja kirjava tekokuitu ovat ehdottomasti kaksi eri asiaa? Käräjät ja hovit kautta aikain ovat ainakin tuudittautuneet uskomaan, että samasta kuitutyypistä on ollut kyse. Ruskeankirjava on ilmeisesti ruskean eri sävyjä samassa kuidussa. Kirjavassa taas eri värejä samassa kuidussa.

Tai sitten se jumalanhylkäämä labra oikeasti löytää vainajien kynsien alta vaikka kemistien omia persekarvoja, who knows?

Minä en usko, että murhaajanruskeat kuidut ovat peräisin hanskoista. Kyseessä on pakko olla joku isompi tekstiili. Syy: lakanat, oviverho, ikkuna-aukko, uhrin alkkarit, uhrin teepaita, veitsi, halot, tyynyliinat, kurakinnas. Niitä kaikkiako se hanska kopeloi?

Tuo varisteluteoria on mielenkiintoinen, mutta vaikuttaa selittelyltä. Siellä kävi ilmeisesti jumalaton puhuri, siellä Tähtisentien takkahuoneessa. Jos ruskea kuitu oli peräisin vaikka hanskasta, niin tuo yksi hanska siellä tuulessa heilui jossain tuolilla niin, että joka paikka kontaminoitui saman tien.

Miten selitetään ne mustat tekstiilit vainajan kynsissä? Mustaan pipoon sonnustautunut rivipoliisi tuli paikalle pällistelemään ja tuuli puhalsi hänen pipostaan kuituja uhrin kynsien alle?

Ei mene kuin pari vuotta ja oikeuskierrosta lisää, niin syyttäjä varmaan väittää näin vakavalla naamalla...
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.

harjoittelija
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja harjoittelija » La Loka 24, 2015 9:16 pm

Vespa velutina kirjoitti:Tuo varisteluteoria on mielenkiintoinen, mutta vaikuttaa selittelyltä. Siellä kävi ilmeisesti jumalaton puhuri, siellä Tähtisentien takkahuoneessa. Jos ruskea kuitu oli peräisin vaikka hanskasta, niin tuo yksi hanska siellä tuulessa heilui jossain tuolilla niin, että joka paikka kontaminoitui saman tien.
Jeps, toi varisteluteoria. Kiva läpiveto siellä talossa kävi, takkahuoneen ikkuna paskana ja AA oli kertomansa mukaan avannut oven etupuolelta sepposen selälleen. Vähän oli tuultakin sinä yönä. On se kumma, että meillä väliovet ja avoimet ikkunat paukkuu väkisin, pienessäkin tuulessa, kun on läpiveto päällä. Mutta ei Annelilla, ei pauku nauhalla eikä edes pölyhiukkaset lehahda ilmaan.
Ootko muuten koskaan ajatellut, että ei se läpiveto vaan se ilmanpaineen muutos?

harjoittelija
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Pe Syys 30, 2011 9:17 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja harjoittelija » La Loka 24, 2015 9:19 pm

ulkosuomalainen kirjoitti:
Huomaa myos, etta peitetystä ikkunasta ei paitsi putoile ei myoskään lentele lasia rikkojan paalle.
Ei, eikä lentele lasinpaloja neljän metrin päähän.

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Tara » La Loka 24, 2015 11:25 pm

Hovissa kuultua:

Manner: No sit niist jäljistä viel yksi kysymys, kun sanoitte että se viimenen jälki, se pysäytysjäljeksi tulkitsemanne jälki siel olohuoneen puolella. Kysyn miksi, miksi siellä ei sitten ole esimerkiksi Anneli Auerin jälkiä, on hän sitten tekijä tai ei, niin miksi sieltä ei niitä, tai lasten jälkiä tai.. miksi niitä ei siellä löydy?
Mä näist Anneli Auerin jäljistä lähinnä...

Mäkinen: Ne kuivuu, aivan äkkiä se veri, ja tota mitä nyt mullon semmonen käsitys niin Auer on seissyt sängyllä, ehkä, sillon kun ikkuna on rikottu. Niin mää olen sen käsittäny. Ja hän sano mulle (ai sulle, Joutsenlahtihan Aueria puhutteli ja Mäkinen kuvasi eikä puuttunut puhutteluun, Tara, sori asiaton väliajatus) jossain vaiheessa puhuttelussa, että hän hyppäs sieltä sängyltä vaatteitten, sen arkun ylitte sen ikkuna-aukon ohitte, ja meni (Mäkinen päästää pienen vihellyksen, niin kuin usein koirilleKuva pvhit!) ulos. Ja siin ei välttämäti oo ol lasinpalasii paljookaa tarttunu siihe jalkapohjii. Jokusen verran, mitä siel oli. Ja se, ettei Anneli Auerin vaatteis paljoo lasinpalasia ollu, se selittynee ehkä sillä, että hän on seissy siellä sängyllä, joka on sivussa siittä mihin ne lasinpalaset on lentäny (kuitenkin olohuoneeseen ja pari sirua eteiseen asti, kertonut Mäkinen.)
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8609
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » To Helmi 28, 2019 5:16 pm

Kuiduista vähän yhteenvetoa ja muuta pohdintaa.


Surmaajan mustat, kirkkaansinisillä tehosteilla olleet näppylähanskat ovat hieman herättäneet miettimisen aihetta. Tämmöisiä kun ei ihan joka kodista löydy. Vastaus saattaa kuitenkin olla yllättävänkin yksinkertainen. Urheiluhanskat ovat värikkäät, ja monet talvipyöräilyyn tarkoitetut sellaiset ovat pitävin näppylöin varustettuja. Muutenkin talvipyöräilijän varusteet sopivat Ulvilan surmaajalle sekä materiaalien, että ulkonäön perusteella. Tämä ei ainakaan vähennä surmahetkellä SM-tasolla pyöräilyä harrastaneen, muutaman sata metriä Tähtisentieltä asuneen AV:hen kohdistuvia epäilyjä.


Poliisi ei koskaan vaivautunut yrittämään selvittää, mistä asusteista takkahuoneesta löydetyt tuntemattomat ruskeankirjavat polyester-kuidut ja mustat puuvillakuidut ja kirkkaansiniset tekokuidut olivat peräisin. Niistä ei löydy mitään pohdintaa mistään, vaikka erilaisia kuitupankkeja maailmalta, ja ehkä Suomestakin löytyy ja tietty kuitu voidaan melkoisella tarkkuudella johtaa tiettyyn asusteeseen ja tehtaaseen, erityisesti jos on kyse erikoisen värisestä tekokuidusta. Jos tuloksena saataisiin vaikkapa Fjällrävenin fleece-goretex-metsästystakki vuodelta 2002, saattaisi olla haastavaa kaivaa sellaista Annelin tai Jukan vaatekaapista.


Toisaalta mustat puuvillakuidut ovat tutkimusten mukaan yleisimpiä kuituja, joita ihmisen iholta sattumanvaraisesti löytyy. On mahdollisuuksien rajoissa, että kuidut olisivat peräisin jostain muualta kuin surmaajan hansikkaista, vaikka niiden sijainti viittaa hansikkaisiin. Useissa surmatapauksissa, joissa hyökkääjä on naamioitunut, löydetään kommandopipon kuituja esim uhrin kynsien alta, joten maski on eräs mahdollisuus mustille puuvilakuiduille. The transfer and persistence of fibres in human head hair is of particular interest because violent crimes are often carried out by a perpetrator wearing some form of mask, such as a balaclava. (CSI:n mukaan huppupäisiä hyökkääjiä on vain elokuvissa, mutta ameriikoissa ne pääsevät jopa rikospaikkatutkimuskirjallisuuteen).


Kangas, joka on tehty esim kahdesta eri kuidusta (esim polyester ja puuvilla), tuottaa molempia kuituja, mutta ei välttämättä samassa suhteessa kuin mitä niitä kankaassa on. Polyesterkuituja irtoaa suhteessa puuvillaa enemmän. Kuidut ovat ilmeisesti saman värisiä kuin niistä muodostuva kangas (etenkin jos on vain yhtä kuitua). Kankaiden pintakäsittely voi näkyä mikroskoopissa laikkuina tai pisteinä.


Olennaista Ulvilan kuidussa oli se, että löydettiin runsaasti vain yhdenlaisia, ”ruskeankirjavia” polyester-kuituja. Kangas ei siis ollut sekoitetta, niin kuin yleensä, vaan 100% polyesteriä. Samoin housujen on täytynyt olla samaa sarjaa (pieni mahdollisuus on, että jommassakummassa oli esim nailoninen kovahko pintakerros, josta kuituja ei irtoa niin helposti, mutta tapahtumat huomioon ottaen olisi luullut niitäkin löytyvän).


100% polyesteriä olevia ruskeita asusteita ei ole joka ukolla ja akalla. Kyseeseen tulevat käytännössä vain ruskeat metsästäjänasut tai tekniset talviurheiluvaatteet. Jälkimmäisiä ei juuri ruskeina löydy. Erilaiset pinnotteet, kuten goretex, näkyvät kuitututkimuksessa kuiduissa läikkiä ja pisteinä. Tämä voisi sopia ilmoitettuun ”ruskeankirjavaan” värisävyyn.


100%:sta polyesteria ovat fleece-asusteet, joita siis käytetään metsästysasuissa sen vuoksi, että ne eivät kahise, ovat lämpimiä ja erityisesti goretex-käsiteltyinä hylkivät vettä ja kuivuvat nopeasti. Veden ohella muutkaan nesteet eivät tällaiseen kankaaseen imeydy. Myös veri pisaroi kankaan pinnalle ja putoaa siitä imeytymättä pois. Ulvilassa ihmeteltiin alusta alkaen suurta veripisaroiden määrää, joka surmaajasta oli ikkunasta poistuessa pudonnut. Pisaroita oli vielä terassillakin. Myös takkahuoneessa on paljon irtonaisia pisaroita. Syy saattaa olla surmaajan nestettä hylkivä fleecetakki.


Fleece-asusteet tuottavat moninkertaisen määrän kuituja kuin muut kankaat. Fleecekankaasta voi irrota yhden pesun aikana tutkimusten mukaan jopa yli 7000 kuitua neliömetriltä yhden pesun aikana. Tämä on satakertainen määrä esimerkiksi nailoniin verrattuna. Ulvilasta löytyneen suuren polyester-kuitumäärän aiheuttaja on melkoisella varmuudella surmaajan fleece-asuste.


Sekä Anneli Auer että hänen tyttärensä kuvasivat, että surmaajalla oli päällään musta hupullinen takki. Puolipimeässä tummanruskea asuste tietysti näyttää mustalta. Jos kuvitellaan syyttäjän tapaan, että kuidut olivat tulleet Auerin itsensä käytössä olleesta tuntemattomasta asusteesta (vettä imemättömästä fleecekylpytakista), on tämä kyllä keksinyt käyttää todella hyvin yhteen sopivaa ”kylpytakkia”: ilmeisesti hän on etukäteen ottanut selvää, että on olemassa hupullisia, kokonaan polyesterista valmistettuja asusteita, joten hän voi huoletta käyttää ruskeaa fleecekylpytakkiaan lähitaistelussa (vähän hankalahan se on, mutta kumminkin). Jos hän olisi kertonut, että surmaajalla oli jalassaan farkut, olisi käry käynyt heti, sillä tällaisia puuvillakuituja ei paikalta löytynyt lainkaan.


Ja todella hyvä tuuri hänellä kävi siinä, että sekä metsästysasusteen kuidut että talvipyöräilijän hanskojen kuidut sopivat henkilöön, jonka olemassaolostakin hän kuuli vasta 2014, ja joka sattui olemaan jutun ensimmäinen pidätetty ja epäilty henkilö!
Henkilö, joka harrasti ammattimaista pyöräilyä ja juoksua myös talvisin sekä kalastusta ja metsästystä.
Henkilö, joka pituutensa ja kasvonpiirteidensä puolesta sopi silminnäkijän kuvaukseen.
Henkilö, joka toimi kotitalkkarina ja omisti varmaan useammankin sorkkaraudan ja muita työkaluja.
Henkilö, jolta takavarikoitiin kaksikin kommandopipoa.
Henkilö, joka oli erotettu Luvatalta, siitä katkera ja asui vain parin sadan metrin päässä surmatalosta.
Henkilö, jolla oli seuraavana päivänä haavoja käsissään ja kasvoissaan.
Henkilö, jonka pakettiauton takaoven sisäpuolelta löytyi verta ja takakontista märkiä jätesäkkejä.
Henkilö, joka oli matkustanut murhapäivänä Ulvilasta Turkuun saman torin läheisyyteen kuin uhri, Luvatalla töissä olevan avovaimonsa kanssa, josta henkilö oli ”sairaalloisen mustasukkainen”.
Henkilö, joka oli aiemmin samana vuonna ilmestynyt entisen pomonsa ovelle ja käynyt tähän käsiksi.
Henkilö, joka pyrki väkisin avovaimonsa lähisukulaisen taloon fileerausveitsi kädessään päivä murhan jälkeen.
Henkilö, jonka alibin antoi hänelle tämä uhkailtu avovaimo, ja jota lakattiin tutkimasta, kun dna-näyte ei sopinut halosta löytyneeseen, poliisin kontaminoimaan näytteeseen.

Jos yllä olevat tiedot olisi lehdissä joskus julkaistu, ei kukaan olisi epäillyt uhrin vaimoa. Jos olisi kerrottu uhrin vammat ja miten ne ovat syntyneet, ja laitettu vertailtavaksi askartelua harrastava ujo keski-ikäinen selvin päin ollut kotiäiti ja ryyppyputkiin sortuva äärilaitojen raaka-arska, ei koko Auer-vyyhteä olisi koskaan tullut. Mutta asiasta ei ole mikään media kirjoittanut vieläkään. Ei yhtään mainintaa, ei mitään.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

kapteeni
Alibin kestotilaaja
Viestit: 321
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja kapteeni » Pe Maalis 01, 2019 7:00 pm

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ja todella hyvä tuuri hänellä kävi siinä, että sekä metsästysasusteen kuidut että talvipyöräilijän hanskojen kuidut sopivat henkilöön, jonka olemassaolostakin hän kuuli vasta 2014, ja joka sattui olemaan jutun ensimmäinen pidätetty ja epäilty henkilö!
Henkilö, joka harrasti ammattimaista pyöräilyä ja juoksua myös talvisin sekä kalastusta ja metsästystä.
Henkilö, joka pituutensa ja kasvonpiirteidensä puolesta sopi silminnäkijän kuvaukseen.
Henkilö, joka toimi kotitalkkarina ja omisti varmaan useammankin sorkkaraudan ja muita työkaluja.
Henkilö, jolta takavarikoitiin kaksikin kommandopipoa.
Henkilö, joka oli erotettu Luvatalta, siitä katkera ja asui vain parin sadan metrin päässä surmatalosta.
Henkilö, jolla oli seuraavana päivänä haavoja käsissään ja kasvoissaan.
Henkilö, jonka pakettiauton takaoven sisäpuolelta löytyi verta ja takakontista märkiä jätesäkkejä.
Henkilö, joka oli matkustanut murhapäivänä Ulvilasta Turkuun saman torin läheisyyteen kuin uhri, Luvatalla töissä olevan avovaimonsa kanssa, josta henkilö oli ”sairaalloisen mustasukkainen”.
Henkilö, joka oli aiemmin samana vuonna ilmestynyt entisen pomonsa ovelle ja käynyt tähän käsiksi.
Henkilö, joka pyrki väkisin avovaimonsa lähisukulaisen taloon fileerausveitsi kädessään päivä murhan jälkeen.
Henkilö, jonka alibin antoi hänelle tämä uhkailtu avovaimo, ja jota lakattiin tutkimasta, kun dna-näyte ei sopinut halosta löytyneeseen, poliisin kontaminoimaan näytteeseen.
Mielenkiintoista. Onko tuo kaikki 100 % varmuudella faktaa ja mistä tieto on peräisin?

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2078
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: KUIDUT

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Pe Maalis 01, 2019 7:24 pm

Jos nuo pitää paikkansa, avovaimo on saattanut keksiä tuosta alibista oivan keinon päästä suhteessa niskan päälle. Tosin, tarpeeksi psyko äijä on kyllä vaarallinen kiristettävä. Homma pitäisi varmistaa huolella ettei lähde nirri kiristäjältä seuraavaksi.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Vastaa Viestiin