LSH-Hovi Turku kevät 2013

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

rantakoski
Helen Mirren
Viestit: 1479
Liittynyt: La Touko 12, 2012 5:39 pm

LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja rantakoski » To Tammi 24, 2013 7:17 pm

Nyt kun Anneli Auerin ja Jens Rurik Kukan LSH-oikeudenkäynti (eli pedofiliahovi) Turun hovioikeudessa alkaa, on syytä perustaa asialle oma viestiketju.

Esim. Aamulehti:
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194788 ... evaan.html
Poikkeuksellinen vyyhti: Auerin seksuaalirikosjutun käsittely voi kestää hovissa koko kevään

Turun hovioikeus alkaa kahden viikon päästä maanantaina käsitellä Anneli Auerin ja hänen entisen miesystävänsä Jens Rurik Kukan seksuaalirikosjuttua.

Oikeuskäsittelystä on odotettavista pitkä. Käsittelyn arvellaan kestävän koko kevään. Hovioikeus aloittaa jutun käsittelyn 28. tammikuuta. Viimeinen istuntopäivä on työjärjestyksen mukaan 10. huhtikuuta, mutta senkin jälkeen hovioikeus on varautunut tarvittaessa kuuteen lisäpäivään.

Koko oikeuskäsittely pidetään suljettujen ovien takana ja myös aineisto aiotaan julistaa salaiseksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Auerin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen ja Kukka sai 10 vuoden vankeustuomion.

Tuomitut haluavat hovioikeuden hylkäävän kaikki heidän syytteensä ja vapauttavan heidät. Syyttäjät puolestaan hakevat tuomioihin tuntuvaa kovennusta.
Lisätään tähän tieto toisesta medialähteestä, että istuntopäiviä on viikossa kaksi tai kolme - suunnilleen.

Ja lisätään myöskin, että Auer ja Kukka hakivat kesällä 2012 Turun hovista vapautusta vapaalle vastaamaan hovin käsittelyyn, hovi ei tähän yksiselitteisesti suostunut. Eli hovi on jo ottanut kertaalleen kantaa, viestittäen jutun olevan vakava.

(Ketkähän Turkulaiset voisivat päivystää Turun hovissa? Ottaa selville ketkä on päivän todistajat ja esim. ketä saliin milloinkin kutsutaan. Niitä saa salin ulkopuolella olevasta lapusta, kansliasta kysymyällä, ja seuraamalla ketä istuntosaliin kuulutetaan. Näin tulisi esim. selvyys ketä lääketieteenasiantuntijoita todistajiksi kutsutaan.)

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja sisotalo » La Tammi 26, 2013 2:45 am

Kyllä Turun oikeudenkäynnistä saadaaan aivan riittävät tiedot kun vaan löytyy media, joka ne julkista. Täällä murha.infossakin on itsesensuuri päässyt vallalle. En löydä merkintää siitä, että Alibin viimeisin numero sisältää juuri Turussa ajankohtaisen asiantunijalausunnon. Siinä paljastetaan pojan puheet valemuistoiksi. Ostakaa ihmeessä Alibi! Ja sitten vielä ensi viikon Hymy. Koskahan Iltalehti herää? Toivottavasti todistusten vyöry on lähtenyt ja vie mennessään Rantakosken

Ulvilan murhamysteeri: Poliisi keksi todisteet!

24.1.2013, 12:36
Mika Lahtonen

Alibi on saanut käsiinsä salaiset asiakirjat, joiden mukana on poliisin ja syyttäjän uudet todisteet Ulvilan murhajutussa. Nämä todisteet koostuvat lapsen kertomuksesta, jonka alkuperäinen käsikirjoittaja on poliisi itse. Se painosti vuonna 2009 lasta ottamaan tarinan omiin nimiinsä. Silloin se ei onnistunut. Kaksi vuotta myöhemmin tilanne muuttui.

Lähtöruutu
Aloitteleva dekkari
Viestit: 533
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 12:44 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Lähtöruutu » La Tammi 26, 2013 11:57 am

sisotalo kirjoitti:Kyllä Turun oikeudenkäynnistä saadaaan aivan riittävät tiedot kun vaan löytyy media, joka ne julkista. Täällä murha.infossakin on itsesensuuri päässyt vallalle. En löydä merkintää siitä, että Alibin viimeisin numero sisältää juuri Turussa ajankohtaisen asiantunijalausunnon. Siinä paljastetaan pojan puheet valemuistoiksi. Ostakaa ihmeessä Alibi! Ja sitten vielä ensi viikon Hymy. Koskahan Iltalehti herää?
- - -
Voisiko nimimerkki sisotalo täsmentää, mitä asiantuntijalausuntoa hän tarkoittaa lihavoimassani kohdassa? Nyt ei riitä vastaukseksi, että Alibi tai Hymy tietää. Jokainen itseään arvostava tutkija tietää lähdemateriaalin merkityksen ja käyttötavan.

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja sisotalo » La Tammi 26, 2013 12:23 pm

Alibi on taas sotkenut asioita. Viimeksi oli uutinen, että Annelilla on apuri. Se oli lehden tulkinta siitä, että Amandaa kuuulustetiin osallisena. Mitään virallista näyttöä ei tällaisesta ole.

Minulle on tärkeintä, että todistuksiin, joiden sisällöstä ei ole tietoa ei voi luottaa. Näitä on nyt kahdenlaista, 1.600 sivua Ulvilan surmasta ja tuhansia sivuja lhs-jutusta.

Alibi väittää, että poliisit olisivat keksineet valemuistot ja vedotaan v 2009 kuulusteluihin. Tämä voidaan tarkastaa. Keskeiset 2009 kuulustelut ovat blogissani. Niistä näkee heti, että eivät poliisit yllytä puhumaan kilvistä ja Annelin ja Amandan yhteistyöstä. Alibi on sotkenut asiat. Tästä on muualla Murha.infossa kirjoitettu aivan oikein

Tämän sotkun sisältä täytyy kaivaa esiin se salainen aineisto, jonka Alibi on saanut. Se on ilmeisesti puolustuksen asiantunjain kommentti Annelin pojan ja pienten tyttöjen todistuksiin Ulvilan surmasta vaikka se kuuluukin lhs-aineistoon. Siis ei mikään dokumentti siitä mitä lapset ovat sanoneet vaan niiden kommentti. Alibi julkaisee myös näiden asiantuntijain arvion siitä kuinka valemuistot ovat syntyneet. En usko, että tällaisella todistelulla on ratkaisevaa merikitys Ulvilan surmassa. Siinä on riittävästi aneistoa, joka osoittaa valemuistot mahdottomiksi ihan fyysisesti.

Mitä tulee varsinaiseen lhs-oikeudenkäyntiin saamme ilmeisesti lisää aineistoa Apu-lehdestä. Palaan asiaan ehti kun Apu ilmeistyy.

huippumies
Nikke Knattertton
Viestit: 872
Liittynyt: Ke Maalis 07, 2012 9:59 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja huippumies » La Tammi 26, 2013 12:32 pm

Nyt on itsekin pakko pyytää tarkennuksia. Ensin sisotalo käskee ostaa Alibin ja Hymyn, että sieltä löytyy totuus. Nyt Alibi onkin kirjoittanut kaiken ihan väärin ja pitää ostaa Apu.. Onko tää joidenkin lehtien mainontaa tai jotain?

Tämä ketju pitäisi antaa olla rauhassa nyt ja aloittaa keskustelu vasta, kun tuosta hovin käsittelystä alkaa tippua tietoa. Se tämän ketjun tarkoitus kai oli, ei lehtien mainostamisen.

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Tara » La Tammi 26, 2013 1:25 pm

sosisol:
...Se on ilmeisesti puolustuksen asiantunjain kommentti Annelin pojan ja pienten tyttöjen todistuksiin Ulvilan surmasta vaikka se kuuluukin lhs-aineistoon.


Ei voi olla. Anneli on voinut vankilasta käsin puhua vaikka kenen kanssa... Hänhän kertoi saaneensa lausunnon jo vuonna 2011 koskien yllättäviä insestipuheita. Anneli oli silloin vielä vapaa, tieto uudesta todistajasta ja yllätyskäänteestä oli päässyt julkisuuteen. Mistään Annelia koskevasta insesti-epäilystä ei ollut mitään tietoa vielä (se pommi putosi lööppeihin seuraavana päivänä).

apu-lehti, 15.9.2011: Mannerin kuulemat lastenpsykiatrian asiantuntijat eivät olleet pitäneet lasten totuudesta poikkeavaa puhetta mitenkään outona. Heidän mukaansa sijoitetut lapset saattavat kehittelemään syytöksiä omista vanhemmistaan siinä vaiheessa kun pitäisi palata kotiin. Saatetaan kertoa yllättäen esim insestistä, tietää Auer.

Eihän tämä hovin LSH-oikeudenkäynti ole vielä edes alkanut.

Annelihan on tuon alibin jutun takapiru. Siinä annetaan ymmärtää että jo nyt olisi olemassa asiantuntijoitten lausuntoja 'valemuistoista'. Miten se olisi mahdollista?

Anneli on kenties vedonnut toimittajaan ja vuoden 2011 hovissa todistaneitten asiantuntijoitten puheevuoroihin, niinhin jotka silloin olivat Annelille edullisia... että kyllä juu, silloinkin sanottiin et voi tulla insestipuheita ja valemuistoja, että kyll ne nytkin varmasti sanoo ihan samalla tavalla, mä olen taas jutellut yhden asiantuntijan kanssa....


----
Viimeksi muokannut Tara, La Tammi 26, 2013 1:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Valhalla » La Tammi 26, 2013 1:31 pm

isotalo kirjoitti:Tämän sotkun sisältä täytyy kaivaa esiin se salainen aineisto, jonka Alibi on saanut. Se on ilmeisesti puolustuksen asiantunjain kommentti Annelin pojan ja pienten tyttöjen todistuksiin Ulvilan surmasta vaikka se kuuluukin lhs-aineistoon. Siis ei mikään dokumentti siitä mitä lapset ovat sanoneet vaan niiden kommentti. Alibi julkaisee myös näiden asiantuntijain arvion siitä kuinka valemuistot ovat syntyneet. En usko, että tällaisella todistelulla on ratkaisevaa merikitys Ulvilan surmassa. Siinä on riittävästi aneistoa, joka osoittaa valemuistot mahdottomiksi ihan fyysisesti.
Se, että isotalo on sekaisin ei nyt ole uutta. Hän ilmeisesti viittaa puolustuksen hankkimaan asiantuntijalausuntoon jossa vakuutellaan valemuistojen mahdollisuutta. On kuitenkin huomioitava muutama seikka ennen kuin nielaisee tätä koukkua ( joka tosin on jo syvällä isotalon valemuisto-kitusissa - ja se mikä hänen ihan ensimmäisenä tulisi kaivaa esiin ). Ensinnäkin puolustuksen asiantuntijat saavat toki nähdä syyttäjän aineiston ja mm lasten kuulemisten videoinnit. Sen sijaan lapset voivat kieltäytyä puolustuksen kuulemisista/haastatteluista ( ja varmaan tekevätkin ). Toisekseen, vaikka puolustus tarjoaisi asiantuntijalausuntoa niin oikeuden tuomarit päättävät voiko sitä esittää. Onko asiantuntija relevantti. Ja jos luvan vaikka saavatkin, niin tietenkin istunnossa punnitaan onko lausunto mitään todistava vai onko se mielipide.

Otetaan vaikka ote TYKSin lastenpsykiatrian esittelytekstistä:
Yksikössä tehdään aktiivisesti tieteellistä tutkimustyötä. Tästä on osoituksena yhteensä 18 väitöskirjaa, mikä on yli 40 % maan viidessä lastenpsykiatrian yliopistoyksikössä tuotetuista väitöskirjoista. - Mitä luulette. Onko tämän laitoksen monikymmenpäisen henkilöstön tiedossa se, mitä tarkoittaa valemuistot. Vai ottavatko vastaan luennon Seppo Isotalolta - joka tosin voi olla elävä esimerkki valeista ja katoavista muistosta.

http://www.med.utu.fi/psykiatria/henkilokunta/

Kun lapsille on jo tehty oikeuspsykiatrisen laitoksen tutkimukset niin ne perustuvat kansainvälisesti hyväksyttyyn ja koettuihin alati kehitettäviin metodeihin joihin vain yliopistollisilla sairaaloilla on resurssit. Itseasiassa lakisääteiset resurssit johon oikeus voi luottaa ja jotka tehdään puolueettomasti - lapsen apu ensisijaisena. Oikeuspsykiatriahan ei ota kantaa syyllisyyteen vaan siihen vahvistaako tutkimus epäilyä vai ei. Oikeus sitten punnitsee asian. Tästä syystä mm haastatteluissa on yhtä isossa roolissa kysymysten analysointi. Tämä ei ole käräjäoikeudelle mitenkään uutta. Uutta tosin jossakin määrin voi olla se, että puolustus pyytää kuultavaksi omia "asiantuntijoitaan" ulkopuolelta näiden lakiin kirjattujen menetelmien. Hovi puolestaan on useimmiten koventanut käräjien tuomioita. Siksi ankarampi on nykyisin noudatettava skaala lasten hyväksikäytölle johtuen mm kansainvälisestä nykyisin paremmin vertailtavasta laista ja syytenimikkeistä.

Toinen seikka on se, että LSH-aineisto viittaa myös fyysisiin tutkimuksiin. Nythän niin murhaan liittyvä kuin näihin seksuaalirikoksiinkin liittyvä tutkimus on varmasti ollut samanaikaista. Aineiston ja lausuntojen perusteella sitten eriytetty koskemaan milloin murhaa milloin väkivallantekoja. Tottakai haastattelujen ohjaamana mutta osin päällekkäin. Somaattiset löydöt eivät ole kovin tavanomaisia ( vain n 4% oikeuspsyk. tutkimuksista ). Mutta ne ovatkin siksi raskauttavat.
Käypähoito: Oireet
Somaattiset oireet ja löydökset
Somaattinen oireilu on hyvin yksilöllistä, ja oireet ovat usein riippuvaisia lapsen iästä.
Seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneille lapsille saattaa syntyä vammoja sukupuolielimiin, peräaukon seutuun, suuhun tai eripuolille kehoa esimerkiksi kiinni pitämisen aiheuttamana. Epäily hyväksikäytöstä voi syntyä sukupuoli- ja virtsaelinten tulehdusoireista, erilaisista virtsaamiseen ja suolen toimintaan liittyvistä psykosomaattisista oireista tai alkaneen raskauden tultua ilmi 1, 2, 3.
Somaattiset löydökset riippuvat hyväksikäytön muodosta. Suurella osalla seksuaalisen hyväksikäytön kokeneista lapsista ei todeta löydöksiä somaattisessa tutkimuksessa. Poikkeava löydös on myös harvoin yksinään osoitus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1, 2.
Kun tutkijat ja terveysviranomaiset lakisääteisesti tutkivat lapsia niin selvitellessään seksuaalisen hyväksikäytön suhteen lasten kertomusten luotettavuutta ja sitä mitä niiden takana on niin yhtälailla he katsovat murhailtaa ja siihen liittyviä kertomuksia ja syynäävät niiden taustat. LSH-haastattelut oikeus jo punnitsi. Murhan haastattelut on nähnyt oikeusistuimista vasta KKO mutta katsoi, että ne edellyttävät koko oikeusprosessia käräjiltä asti. Siksi paljon nekin vakuuttivat.

Palataan vielä hetkeksi Isotalon kirjoittamaan. Lukekaa hitaasti:
Alibi julkaisee myös näiden asiantuntijain arvion siitä kuinka valemuistot ovat syntyneet. En usko, että tällaisella todistelulla on ratkaisevaa merikitys Ulvilan surmassa. Siinä on riittävästi aneistoa, joka osoittaa valemuistot mahdottomiksi ihan fyysisesti.
Joko mies on tullut hetkellisesti selväpäisten joukkoon tai kirjoittanut ymmärtämättä jonkun muun selostamia ajatuksia.

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja sisotalo » La Tammi 26, 2013 2:56 pm

Nimimerkki TÖRÖ kirjoitta aivan pehmoisia. Julkisuus murtautuu syttäjän sumuverhojen lävitse ja vahvistaa, että koko nykyinen oikeuden toiminta perustuu valemuistoihin. Täällä kolme nimimerkkiä tekee hädissään kaikkensa sekoittakseen kortit. Olisikohan syyttäjä jokin näistä nimimerkeistä. Annaannan aina järkevät puheenvuorot voisivat olla Annelin itsensä kirjoittamia, jos häneltä ei olis kielletty internetin käyttö

Vuosi sitten jätti Manner Turun käräjäoikeudelle asiantuntijalausuntoja valemuistoista. Niitä on tehty Ulvilan surman käsittelyn aikana KKO:ssa ja tietenkin maantaina alkavaan oikeudenkäyntiin. Jokin näistä lausunnoista on annettu Alibille, Annelia on ihan turha syyttää, mutta muutama nimimerkki on ottanut tehtäväkseen kaataa kaiken roskan hänen niskaansa. Anneli on sanonut näistä valemuistoista kuulustelussa, joka sisältyy syyttäjän julkistamaan 400 sivun aineistoon.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Valhalla » La Tammi 26, 2013 3:46 pm

seppo edellä kirjoitti:Annaannan aina järkevät puheenvuorot voisivat olla Annelin itsensä kirjoittamia, jos häneltä ei olis kielletty internetin käyttö
Onko sulta annaanna kielletty internetin käyttö?
edelleen kirjoitti:Vuosi sitten jätti Manner Turun käräjäoikeudelle asiantuntijalausuntoja valemuistoista. Niitä on tehty Ulvilan surman käsittelyn aikana KKO:ssa
mitä ihmeen valemuistolausuntoja KKO tuomareista on tehty?
ja edelleen kirjoitti:Annelia on ihan turha syyttää,
itseasiassa taitaa olla ihan suomen kärkipäässä mitä syytteisiin tulee. Sen verran raskas on syytelista mitä on kuitenkin katsottu syyteharkinnassa kannatetun.
ja vielä vaan kirjoitti:Anneli on sanonut näistä valemuistoista kuulustelussa, joka sisältyy syyttäjän julkistamaan 400 sivun aineistoon.
syyttäjän aineisto on lähes 5000-sivua. Ja Anneli on sanonut monenmoista: mm tunnustanut, tunnistanut, ne ei tiedä mitä me tiedetään ja harrypottereista insestiin...

Annu on sanonut riidasta ennen murhaa. Annu on sanonut veitsestä riidassa. Annu on sanonut myös kaipauksella yhdestä toisesta Seposta - tämän kikkelistä, miehensä tuhkista vaatekaapissa, Jensin moottoripyörästä, kirjoitellut lapsilleen vankilatatuoinneista ja vaikka mitä. Anneli on siis sanonut.

rantakoski
Helen Mirren
Viestit: 1479
Liittynyt: La Touko 12, 2012 5:39 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja rantakoski » La Tammi 26, 2013 6:36 pm

Lähteet, perustelut ja selkeä tietopaketti esitettävä 'poliisi keksi todisteet' väitteille. Mitään virallista tai epävirallista dokumentaatiota, lähdettä, ei ole olemassa. ETP-materiaalissa ei ole mitään viitteitä siitä että poliisi olisi keksinyt mitään. On vain todisteita jotka osoittavat Annelin syyllisyyden. Väitteenne on vain Annelin keksimä roskaväite, jota ainakin Alibiin Anneli on saanut ujutettua. Ja kyseistä väitettä toistelee valehtelijoiksi ja huijareiksi osoittautuneet Sisotalo, turumurre, zem, berg yms. poppoo. Vastanette asianmukaiseen ketjuun (ulvilan tapaus 5).

Tämä viestiketju on tarkoitettu alkavan oikeudenkäynnin seuraamiseen. Tämä ei ole sisotalon spämmiketju. Tähän ketjuun saa postittaa vain otsikkoon ja viestiketjun aiheeseen liittyvää materiaalia, eli alkavan oikeudenkäynnin seuraamista. Spämmi muualle.

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Tara » La Tammi 26, 2013 6:43 pm

törö törö vaan kaikille ja etenkin Ruotsin maalle oikea tärä.

Lasten kuulusteluja on siis moitittu johdatteleviksi ym.
Ketkä/kuka on johdatellut tyttöä kuulusteluissa/ vai kuulusteluja varten? - viittaan kuulusteluihin syksyllä 2009 ja sitä ennen.

Poliisi sekä Anneli itse? Molemmat? Luulisi, että poliisilla ja Annelilla oli yhteinen tavoite.

26.8.2009 Turussa, kun Anneli oli poissa kotoa, oli esikoinen haettu kuulusteluun.
Tähän aikaa taloa myös salakuunneltiin.
Annelia huolestutti, että tyttö oli haettu hänen tietämättään ja etukäteen kertomatta.

(laitan tähän pari kohtaa 26.8.2009 käydystä keskustelusta...'irrallisia' ovat, mutta silti tilannetta kuvaavia)

iltapäivällä n klo 17:00--:'am: mua kuulusteltii'
...
am: mä en olisi kertonut mä en kertonu mitää'
...
an: no ne varmaan sen takia nyt haki sut salaa et, ne ajatteli etten mä käskis sua sanomaa mittää, todennäköisesti, koska ain ennen on sillon niinku sovittu ja nyt ne kävi se oli niinki tarkotuksella ne haki sun mun tietämättä

am: törkeetä .


Tätä ennen tyttöä oli kuulusteltu v 2006 ja 2007. Oliko Anneli siis jo vaikuttanut niihinkin, koska sanoi nyt: ain ennen on sillon niinku sovittu...?

Jos Anneli ja tyttö eivät olisi sopineet keskenään jo v 2006 mistä poliisille ja sosiaalitädeille saa sanoa ja mitä ei saa, niin miksi alkaa tivata tytöltä mitä hän on poliisille kertonut. Miksi pohtia moista asiaa lainkaan, jos tunnolla ei ollut mitään salattavaa? Miksi sanoa:.....poliisi ei tiedä mitä me tiedetään?? (onneksi ei tiedä? vai harmillista kun ei tiedä, vai harmillista jos tietäisi??)
---
illalla n klo 20:00 Anneli lausuu tytölle myös seuraavaa , mm 'an: huh pelottaa, ni Axxx kato ku ne tekee vaa työtää ja yrittää selvittää sitä isin murhaa, ja ne ei tiedä sitä mitä me tietää, ja sit jos ...(yskintää)..jos niinku se joka sen oikeesti on tehny, ni eihän se o kertonu sitä tunnustanu ei rikolliset tunnusta'.

Yhdessä kohdassa Anneli toistaa tuon 'mut ku ne ei tiedä sitä mitä me', mutta lauseen edelle on merkitty 'naurahdus'.

Mitä syytä pelkoon tai naurahtamiseen siinä on, että poliisi tekee työtään, yrittää selvittää isän murhaa.....mikä sai nuoremmat lapset pelkäämään kesällä 2011 kun Anneli pääsi vankilasta, - 'että se alkaa taas', jos heidät palautetaan takaisin äidin luo ?

Mistään lsh-epäilyyn liittyvästä ei tässä vaiheessa kukaan ollut vielä vihjaissut mitään.

Ensimmäinen lehdistölle vihjaaja tulisi olemaan Anneli itse 15.9.2011. Anneli oli siis saanut kuulla Mannerilta lasten alkaneen puhua Auerin veljelle...outoja. Yhteys veljeen oli katkennut.

Sistalot ym ovat jo julistamassa 'asiantuntijoitten mielipiteitä' sekä vakuutelemassa että poliisit ovat istuttaneet lapsiin 'valemuistoja'

Jos kysymyksessä olisi valemuistot, niin mihin etpk:hin merkittyjä lääketieteellisiä fyysisiä tutkimuksia, radiologisia tutkimuksia sekä röntgenkuvia ym lääkärilausuntoja tarvittaisiin?

lainaukset:
(etpk-muutoksenhaku_001
muutoksenhakuun on 01.03.2012 liitetty osia
äidin ja tyttären keskustelusta sen jälkeen,
kun tämä oli tuotu kotiin)
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja sisotalo » La Tammi 26, 2013 8:22 pm

sisotalo kirjoitti:.
Alibi väittää, että poliisit olisivat keksineet valemuistot ja vedotaan v 2009 kuulusteluihin. Tämä voidaan tarkastaa. Keskeiset 2009 kuulustelut ovat blogissani. Niistä näkee heti, että eivät poliisit yllytä puhumaan kilvistä ja Annelin ja Amandan yhteistyöstä. Alibi on sotkenut asiat. Tästä on muualla Murha.infossa kirjoitettu aivan oikein
Tämä pitää toistaa Törölle, joka ei osaa edes tavata keskustelijoiden nimirkkejä.

Minua huolestuttaa se, että puolustuksen avaintodistajat tekevät ilmeisesti pahoja virheitä kun kysymyksessä on Ulvilan surman koko aineisto. Näyttöä siitän että poliisi olisi johdatellut valemuistoihin sellaisena kuin ne Alibissa esitetään - ei ole.

Olen lukenut hovioikeuden päätöksen toisessa asiassa, jossa oli sekä fyysistä näyttöä, että trauman aiheuttamia valemuistoja. Se oli Järvilehdon venejoupottelu. Siinä eräs julkkispsykologi sai käräjäoikeuden uskomaan, että Järvilehto ei halunnut muistaa, että hän ohjasi venettään. Hoviin saatiin todellinen asiantuntija, psykologi-juristi Helena Häkänen-Nyman. Hänen todistuksensa oli yksioikoinen. Trauma vie muistin, Järvenpää ei yksinkertisesti muista kuinka onnettomuus taphtui. Silloin julkispsykologi muutti mieltään ja Järvilehto vapautettiin. Fyysiset todistukset eivät ratkaisseet vaikka niitä oli hyvin paljon

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Tara » La Tammi 26, 2013 8:50 pm

Muistan mm Hannu Lauermantodenneen, että jokin kauhea tapahtuma, josta ihminen joutuu osalliseksi, ei suinkaan välttämättä unohdu. 'Ihminen ei unohda tekemäänsä murhaa, vaan kyllä hän muistaa sen, se painuu hänen mieleensä ikuisiksi ajoiksi, näin muistan hänen todenneen, lakonisella tyylillään. Poikkeustapauksia on, kuten tolkuttomat kännikalat, tai jotkut huumeissa sekoilijat.. Hän perusteli asiaa evoluutiohistorialla. Jos aina unohtaisimme äärimmäiset pahat teot, joihin sorrumme, tai muut kokemamme kauhut, emme oppisi varomaan vastaavia tulevaisuudessa. Asia ei ole yksiselitteisesti joko tai.

Ihmisessä ei ole ns 'pimahdusnappia' joka voi itsestä riippumatta pamahtaa päälle, ja sitten menee muisti ja meistä tulee hirviöitä.

Jollemme muuten muista, niin jokin toinen, samankaltainen tapahtuma myöhemmin elämässä, panee muistamaan ja varomaan. Eli emme sittenkään ole kokonaan unohtaneet, vaan muistijälki on olemassa, vaikka 'iholla' jossain herkässä kohdassa..

Se kai on selvä ettei me voida muistaa kaiken aikaa kaikkia elämämme aikana kokemiamme kipuja ja tuskia sellaisina kuin ne joskus koimme (esim hampaan poraaminen suoraan hermoon, luun katkeaminen, selkäsauna, nyrkki nenään jne) eihän sellaisten kipu-tuska-kärsimys-muistojen kanssa voisi elää ollenkaan.

Pointti tässä nyt kuitenkin on se, että jotkut kirjoittavat tänne väitteitä, joissa ei ole mitään perää, esim tämän, että Poliisi olisi istuttanut lapsiin valemuistoja.

Nämä jutut yleisellä tasolla menevät hieman OT:ksi.
Mitäs jos ei käytäisi tätä oikeudenkäyntiä, kun ei se ole vielä edes alkanut.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja turumurre » La Tammi 26, 2013 9:22 pm

sisotalo kirjoitti:...Siinä paljastetaan pojan puheet valemuistoiksi. Ostakaa ihmeessä Alibi! Ja sitten vielä ensi viikon Hymy. Koskahan Iltalehti herää?
Ulvilan murhamysteeri: Poliisi keksi todisteet!
sisotalo kirjoitti:Alibi on taas sotkenut asioita.
Alibi väittää, että poliisit olisivat keksineet valemuistot ja vedotaan v 2009 kuulusteluihin.

Olenkohan havaitsevanani nyt ristiriitoja sisotalon kommenteissa. Välillä ei kyllä tiedä mistä milloinkin tuulee... Alibin juttu oli ihan hyvä ja selkeä, mitä siinä on epäselvää.
Ja onkohan suomessa enää ainuttakaan lehteä joka olisi kelvollinen mihinkään...
sisotalo kirjoitti:Minua huolestuttaa se, että puolustuksen avaintodistajat tekevät ilmeisesti pahoja virheitä kun kysymyksessä on Ulvilan surman koko aineisto. Näyttöä siitän että poliisi olisi johdatellut valemuistoihin sellaisena kuin ne Alibissa esitetään - ei ole.
Turhaan olet huolissasi, kyllä Auerin puolustus osaa tehtävänsä. Lehdet taas on lehtiä ja painotukset jutun aiheissa voivat olla erilaisia. Jos nyt huolestumisesta puhutaan, niin minuakin huolestuttaa, se on se että nimim soutaa ja huopaa kommenteissaan.
Ja mitä mahtanee tarkoittaa "puolustuksen avaintodistajilla"? Lehteä vai ? :o

Ilmeisesti sisotalo, ennen tuota ensimmäistä hänen kirjoitustaan (yllä) ei ollut lukenut pojan kuulusteluja ja sitten siinä välissä oli. Ilmeisesti hän odotti että niissä suoraan kuulustelijat sanovat pojalle että 'äitis on rakennellut kilpiä'. No ei tietenkään näin, vaan kuten F/S:kin ovat todenneet kuulustelut olivat johdattelevia. Niissä myös istutettiin epäilys siitä että äiti se onkin surmaaja; '"Mikset tiedä mitä äiti ajattelee' -tyyliin. Lisäksi sisotalo kait unohtaa samaan aikaan tapahtuneet tytön kuulustelut, jotka oikeuksissakin on tuomittu. Niissä tyttöä suoranaisesti nimitellään valehtelijaksi.

Tuolloin 2009 nämä kaksi sisarusta kotona tukeutuivat paljon toisiinsa ja juttelivat myös tapauksesta ja kuulusteluista, toki. Ja kun siinä perheessä myös muuten juteltiin näistä asioista, niin ajatteletko sisotalo ettei poikaan olisi vaikuttanut ensinnäkin hänen omat kuulustelunsa ja myös ne tytön rankat kuulustelut joissa suorasukaisesti tytölle kerrottiin että äitinsä on murhaaja. Tämä kaikki on tietenkin iskostunut pojan alitajuntaan ja näistä ovat kehittyneet kyseiset tarinat jotka näkivät 'päivänvalon' kesällä/syksyllä 2011.

Alibin jutussa ei siis ole mitään harhaanjohtavaa, niissä nimenomaan puhutaan molempien kuulusteluista. Tuolloin lapset elivät tiivisti yhdessä. Poliisi iskosti varsinkin tytön korviin valheellista tarinaa äidistä surmaajana ja tämä tarina sitten pojan omien kuulusteluiden ja sisarensa kertomana kehittyi pojan mielikuvissa todelliseksi. Poliisi siis keksi todisteet.

Lisäksihän toki, lausunnonantajat S ja F ovat perehtyneet myös tuoreempiin 2011 lasten kertomuksiin ja näistä kokonaisuuksista ovat lausumiaan antaneet...
Viimeksi muokannut turumurre, Su Tammi 27, 2013 1:53 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: LSH-Hovi Turku kevät 2013

Viesti Kirjoittaja Valhalla » La Tammi 26, 2013 9:30 pm

Entäs turre - kuka istutti ja miten sitten ne raiskaukset, pahoinpitelyt ja seksuaaliset hyväksikäytöt fyysisine todisteineen.

Vastaa Viestiin