Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

mikaelk

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja mikaelk » Pe Helmi 20, 2015 8:50 am

peimari kirjoitti:Voisitko pitää sirpa pääsi kiinni jo pikkuhiljaa ja keskittyä vaikka huuhaa osastollesi!!
Toisille tilin saldo näyttää LUSSAA ku totuus on toinen.JA miks joka vitun asiaa monella nimimerkillä? :D
Komppaan.

Sit asiaan:

Ei tullut tuomio yllätyksenä, jäi siis riittävä epäilys ulkopuolisesta tekijästä. Mulla on fiilis, että teki täydellisen rikoksen.. Mielenkiintoista ettei tuomio ollut yksmielinen. Ymmärrettävää, niin moni seikka syytettä oli tukemassa. Esim se on karu fakta ettei ulkopuolinen vain kuulu. Näyttö ei riittänyt, koska poliisi sössi tutkinnan. Mikä olisikaan tilanne jos tutkinnanjohtaja olisi ollut joku muu kuin JJ?

En kiellä, toks seikkoja on jotka ulkopuoliseenkin viittaavat, missä tarvittava välineistö? --> mut tässä tullaan taas poliisitutkintaan, edes lähistön roskiksia ei pengottu kunnolla.

No, murhasyytteestä anneli sit selvisi, voi olla surmaaja ja voi olla olematta. Epäilys jää elämään niin kauan kuin case selviää, vaan eipä ole (olematontako?) ulkopuolista kuulunut kohta 10 vuoteen.

Joka tapauksessa se lienee selvää, että tämä case on Auerin osalta loppuun käsitelty.

sepeteus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 8:23 am
Paikkakunta: Kemi

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja sepeteus » Pe Helmi 20, 2015 8:54 am

Mahtaakohan tämä olla ensimmäinen kerta koko suomen rikoshistoriassa että ihminen tapetaan omaan kotiinsa eikä syyllisestä ole hajuakaan? Lähestulkoon aina syyllinen löytyy perheenjäsenestä, tai tuttavapiiristä. Poliisin mukaan suomessa tunnetaan satakunta ratkaisematonta henkirikosta. Tästä tulee sitten yksi lisää. Tuskin kukaan kuvittelee että syyllinen joskus löytyisi. Itse kyllä uskon tietäväni kuka murhaaja on.

Avatar
AutumnForever
Aloitteleva dekkari
Viestit: 546
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja AutumnForever » Pe Helmi 20, 2015 9:16 am

"Turun hovioikeuden edellä mainitusta tuomiosta ja sen liitteenä olevasta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomiosta 29.6.2012 nro 3748 ilmenee lisäksi, että Anneli Auer on syyllistynyt Jukka Lahden kuoleman jälkeen myös laittomaan uhkaukseen. Anneli Auerin syyksi on luettu, että hän oli uhannut lyödä sanotun rikoksen asianomistajaa, mikäli tämä kertoo "Ulvilan todelliset tapahtumat"."

Mikä tää on, mennyt mulla ohi..?

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... os/4798460
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

Nicht schuldig
Charlien Enkeli
Viestit: 1935
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig » Pe Helmi 20, 2015 10:23 am

Edwin kirjoitti:
peltirumpu kirjoitti:
Edwin kirjoitti:Onko jollakulla tiedossa, onko Suomessa järjestelmää, josta pedofiilien asuinpaikat ja osoitteet olisi nähtävissä. Entä onko säännöksiä, jotka kieltävät pedofiiliä asumasta liian lähellä koulua, päiväkotia tai muuta paikkaa jossa on lapsia.

Ainakin jenkeissä tällaisia on, ja kysymys on meilläkin ajankohtainen, kun Auer kohta lasketaan ihmisten pariin!
Älähän Edwin revittele.
Eipä tässä mihinkään revittelyyn tai ylioptimismiin ole aihetta. Harva pedofiili paranee vankilassa, ja uusimisen riski vapautumisen jälkeen on suuri.

Mutta jonkinlainen ennaltaehkäisevä merkitys tuollaisilla säännöksillä voisi olla meilläkin. Monissa Yhdysvaltojen osavaltioissa on esimerkiksi erityisiä Halloween-päivän viettämistä koskevia sääntöjä, jotka rajoittava pedofiilin tekemisiä.

Meillä se voisi tarkoittaa sitä, että kun pedofiili vapautuu vankilasta, hänen pitäisi pysytellä kotonaan pääsiäisenä, kun lapset lähtevät virpomaan. Ikkunaverhojen pitäisi olla kiinni, valojen sammutettuina, eikä ovea saisi avata. Ja jos pedofiililta löydettäisiin milloin vaan karamelleja, leluja tai muita lasta kiinnnostavia asioita, hänet voitaisiin passittaa takaisin vankilaan.

Ohessa vähän tietoa siitä, miten vastaavia tapauksia hoidetaan Floridassa.

http://offender.fdle.state.fl.us/offender/homepage.do
Ongelma tässä on vain se, että Anneli Auer ei ole kohta pedofiilikaan, vaan täysin syyttömänä henkilönä vankilaan vuosiksi joutunut ihminen. Kunhan tämä tarina luetaan siellä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, saattaa joku esittää kysymyksen mitäs me sitten olemme?

Kansakunta, jonka oletetuimmat terävimmät aivot (osa tuomareista, lääkäreistä, juristeista, poliisijohdosta, psykologeista ja muista asiantuntijoista), uskovat pienen pojan kehittelemiin tarinoihin hiiriä metsässä pyydystelevistä aikuisista ihmisistä dildot päässään.

Puhelinkortti
Alibin kestotilaaja
Viestit: 311
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » Pe Helmi 20, 2015 10:53 am

Optimistina uskon kuitenkin lopulta oikeuden voittoon ja onneksi tässäkin näyttää nyt niin käyvän. Jippijaijee ja onnea Anneli Auerille!

fränkkä
Aloitteleva dekkari
Viestit: 503
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja fränkkä » Pe Helmi 20, 2015 11:45 am

Ei tässä oikeus voita, ei alkuunkaan, eikä se ole voittoa lähtenyt hakemaankaan. Tämän keissin muuttumaton fakta on alusta lähtien ollut tapettu J Lahti, Anneli, vanhin lapsi ja heidän näkemänsä huppis. Minuta olisi aivan käsittämätöntä, jos tähän ei KO:n päätöstä tulisi. Onhan tämä suomen oikeus historian ensimmäinen HO:n päätös, jossa perusteluissakin todetaan Annelin syyttömyys sillä olettamuksella, että syylinen olisi jompikumpi jäljelle jääneestä kolmikosta, josta toisesta ei ole hajuakaan, ainakin tämä on vaikuttanut päätökseen, mutta onko sille edes olemassa mitään pitävää todistetta, että kukaan tästä kolmikosta olisi mahdollisesti murhaaja. Minusta tässä alemmat oikeusasteet on jopa ohjanneet tutkimuksia ja ristiriitaisuuksia on käytetty milloin missäkin todisteina. Ei hyvä, ei millään.

kaljaloota
Philip Marlowe
Viestit: 1159
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja kaljaloota » Pe Helmi 20, 2015 11:49 am

AutumnForever kirjoitti:"Turun hovioikeuden edellä mainitusta tuomiosta ja sen liitteenä olevasta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomiosta 29.6.2012 nro 3748 ilmenee lisäksi, että Anneli Auer on syyllistynyt Jukka Lahden kuoleman jälkeen myös laittomaan uhkaukseen. Anneli Auerin syyksi on luettu, että hän oli uhannut lyödä sanotun rikoksen asianomistajaa, mikäli tämä kertoo "Ulvilan todelliset tapahtumat"."

Mikä tää on, mennyt mulla ohi..?

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... os/4798460
Sen minäkin haluaisin tietää, että miksi uhkailla jos kerta on syytön ja kuka tämä asianomistaja on, kirjeessä oli myös laiton uhkaus.
Ja mitä parasta niin murha ei vanhene koskaan, olis kannattanut vähän riehumista rajoittaa ja ottaa tapposyyte, tappajasta puhelussakin sanoi, niin missä vaiheessa meni suunnitelma vikaan 8)

Victor Franko
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 11:09 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Victor Franko » Pe Helmi 20, 2015 12:14 pm

7,5 vuotta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Aika kova tuomio jos näyttö on vain lapsen kertoman varassa. :roll: Toki eihän se mahdollista tekoa tee yhtään lievemmäksi, mutta tuntuu hassulta jos sekin tuomio luettaisiin pois. Onko siis ainoa asia mikä pitää todistaa toiseksi lapsen kertomus, eikä vastassa ole _mitään_ muita todisteita?

Puhelinkortti
Alibin kestotilaaja
Viestit: 311
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » Pe Helmi 20, 2015 12:20 pm

Jukka Lahden murhaajalla on varmaan ollut hauskaa, kun on vuosia saanut seurata sivusta tätä viattoman Anneli Auerin lynkkausta.

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11972
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Pe Helmi 20, 2015 1:11 pm

peimari kirjoitti:Voisitko pitää sirpa pääsi kiinni jo pikkuhiljaa ja keskittyä vaikka huuhaa osastollesi!!
Toisille tilin saldo näyttää LUSSAA ku totuus on toinen.JA miks joka vitun asiaa monella nimimerkillä? :D
Olen varmasti parhaiten tähän tapaukseen jo kahdeksan vuoden ajan perehtynyt kirjoittaja. Miksi minun pitää pitää pääni kiinni, eikö tieto kiinnosta?

Siksi kun mulla on kahdeksan kättä, enhän mä muuten ehtisi.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11972
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Pe Helmi 20, 2015 1:13 pm

Victor Franko kirjoitti:7,5 vuotta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Aika kova tuomio jos näyttö on vain lapsen kertoman varassa. :roll: Toki eihän se mahdollista tekoa tee yhtään lievemmäksi, mutta tuntuu hassulta jos sekin tuomio luettaisiin pois. Onko siis ainoa asia mikä pitää todistaa toiseksi lapsen kertomus, eikä vastassa ole _mitään_ muita todisteita?
Niinpä, siksi onkin syytä vähän miettiä, että mistähän tässä koko prosessi on todellisuudessa kyse. Minä en tiedä, että mitkä jengit tässä nyt todellisuudessa ovat tapelleet tai tappelevat, mutta minua on varoitettu olemasta väärällä puolella, en kuitenkaan voi valita oikeaa puolta, kun en tiedä, että mikä on tuo perustotuus, jota tässä nyt näin massiivisesti on Suomessa vuosikaudet kahdella miljoonalla eurolla hämmennetty. Mutta sen nyt näkee jokainen, että kaikki vähänkin kynnelle kykenevät oikeusoppineet sun muut haluavat lausua lopputuloksesta mielipiteensä - mutta ei niillä ole mitään tekemistä koko prosessoinnin perustotuuksien kanssa, joita kukaan heistä ei ole missään vaiheessa laittanut kyseenalaiseksi - kuten tätä lasten tarinointia. Samaa hämmentämistä heidänkin mielipidekirjoituksensa.
Alethes doksa meta logu

Anna Nymfi
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: To Loka 02, 2014 9:56 am

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Anna Nymfi » Pe Helmi 20, 2015 1:18 pm

Tuntuu siltä, että mediahuomion takia tuomareista tuli pelkureita. He pelkäävät, mitä Suomi ajattelee oikeuslaitoksesta. Poliiseja voi haukkua. Murhaaja vapaaksi. Ketäköhän on seuraava uhri? Toivottavasti syyttäjä valittaa.

Hande
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 187
Liittynyt: To Helmi 28, 2008 3:30 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Hande » Pe Helmi 20, 2015 1:27 pm

Tuntuu siltä, että mediahuomion takia tuomareista tuli pelkureita.
Itseasiassa pidän heitä rohkeina että uskalsivat sanoa kantansa syyttömyyden puolesta vaikka mediapaine suuri ja lisäksi seksirikos haara olemassa..

A.W
Ran-tan-plan
Viestit: 352
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 5:08 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja A.W » Pe Helmi 20, 2015 1:48 pm

Hieno homma, olen onnellinen Auerin, sekä vanhimman tyttären puolesta.
Lapsien seksuaaliseen hyvksikäyttöön en ole koskaan uskonut, jos näin olisi, niin toki vanhin tytär olisi asiasta kertonut. Lasten höpinöitä ja lapset ovat höpinöillään onnistuneet aiheuttamaan oikeusmurhan, joten siinäkin tapausessa ihan oikein, että Anneli on nyt todettu syyttömäksi murhaan, vaikka sen selvästi tehnyt on.....sitä saa mitä tilaa. Voisin sanoa, että silmä silmästä.
Olettaminen on kaikkien munausten äiti!

Lomax
Parranpäristäjä
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 12:20 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Lomax » Pe Helmi 20, 2015 2:17 pm

Nicht schuldig kirjoitti:
Ongelma tässä on vain se, että Anneli Auer ei ole kohta pedofiilikaan, vaan täysin syyttömänä henkilönä vankilaan vuosiksi joutunut ihminen. Kunhan tämä tarina luetaan siellä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, saattaa joku esittää kysymyksen mitäs me sitten olemme?

Kansakunta, jonka oletetuimmat terävimmät aivot (osa tuomareista, lääkäreistä, juristeista, poliisijohdosta, psykologeista ja muista asiantuntijoista), uskovat pienen pojan kehittelemiin tarinoihin hiiriä metsässä pyydystelevistä aikuisista ihmisistä dildot päässään.
EITissä ei arvioida mitään muuta, kuin ihmisoikeussopimukseen liittyviä asioita. Se, mitä valituksen sisällöstä on tietoa tullut, niin kyse on oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin liittyvistä asioista, eli onko tuomioistuimet käyttäneet harkintavaltaansa sen osalta ihmisoikeussopimuksen mukaisesti, kun ovat evänneet osan puolustuksen todistusten esittämisen. Sinänsä eivät siellä ota mitään kantaa aineelliseen sisältöön, vaan ainoastaan, onko ihmisoikeussopimusta noudatettu.

Ja tuolla ridicule-taktiikalla et poista sitä, että ei tässä tiedetä, mihin ja millä perusteella tarkalleen ottaen tuomioistuin on sen tuomionsa perustanut (koska ne perustelut ovat salaisia...).

Vastaa Viestiin