Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

jhou
Axel Foley
Viestit: 2469
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

OnyxPhoenix kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 7:01 pm
On Anoi Kaa kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 6:42 pm
Saksa ei näytä oppineen mitään viime kerrasta. Pitää muistaa halata lähimmäiset, kun siihen tulee mahdollisuus.
Nimenomaan Saksa oppi vaikka liian kauan se taas kesti. Ryssän nöyristelemisestä ei ole ikinä seurannut kenellekään mitään hyvää pidemmällä aikavälillä. Liittoutuneet ovat nyt yhteisrintamassa naapurimaitaan valloittelevaa ja tuhoavaa diktaattoria vastaan joka haluaa uudeksi tsaariksi.

Ryssä ei ikinä opi. Jokainen voi nähdä minkälaista retoriikkaa ryssä käyttää vuonna 2023, jotain sellaista mikä pitäisi sivistyneessä maailmassa olla muinaisjäänne.
Paasikivi sanoi, että kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Tämä ei ole Neuvosto-Venäjältä onnistunut reilun sadan vuoden aikana kuin hetkittäin ja silloinkin liian suppeassa mittakaavassa ja liian lyhyen aikaa kerrallaan. Saksat tunnustivat toisen maailmansodan jälkeen tosiasiat, koska voittajavaltiot pakottivat ne siihen. Putin ei ole oppinut mitään Stalinin virheistä, koska hänen pelikirjassaan ne eivät ole virheitä. Päinvastoin, Putin yrittää kovasti palauttaa Stalinia taas kunniaan. Varmaan jos Katyn ja Litene sijaitsisivat nyky-Venäjän rajojen sisäpuolella, niissäkin tehtäisiin kaivauksia ja "merkittäviä" "löydöksiä", kuten Sandarmohissa on tehty. Narratiivia kammettaisiin taas takaisin siihen valeeseen, että no natzithan siellä on ihmisiä tappaneet eikä suinkaan kunniakas Puna-Armeija.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.

Sarjapieru
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2023 6:16 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Sarjapieru »

sikakoira kirjoitti:
Ti Tammi 24, 2023 11:25 pm
Elikkäs avoimien lähteiden laskentojen mukaan Ukrainan tappiot ovat luokkaa 150 000 vainajaa kun Venäjällä se on luokkaa 12 000 . Pätee aika hyvin sen kymmenkertaisen tulivoiman suhteen.

Näin siis oli tutkinut herra Douglas Macgregor :wink:

Ja sairaalat tulvivat yli äyräidensä.
Ymmärränkö nyt oikein, eli Ukrainan tappiot on ihan ok ilmoittaa arvioina (ja tietysti Venäjämielisten arvioimina) ja Venäjän tappiot pitää esittää varmistettuina (toki Venäläisten toimesta).
Mikäli noin niin kyllähän niiden on pakko olla todellisia lukuja :D
Kyllä vetää sanattomaksi

***Jallu
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Su Tammi 22, 2023 11:23 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ***Jallu »

Ukraina saa nyt haluamansa panssarivaunut, mutta seuraavaksi se tahtoo hävittäjiä – ja saa niitä, arvioi Pekka Toveri
Taistelupanssarivaunuista on Ukrainalle merkittävää hyötyä sodassa, arvioi Pekka Toveri. Jarmo Lindbergin mukaan panssarit saivat julkisuudessa todellisuutta suuremman merkityksen.


Saksa on kauan asiaa pohdittuaan päättänyt toimittaa Ukrainaan 14 kappaletta Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja. Liittokansleri Olaf Scholz ilmoitti lisäksi tiistaina, että Saksa on antanut luvan myös muille maille lähettää Leopard-vaunujaan.

Saksan päätös lähettää komppaniallinen panssarivaunuja voi kuulostaa vähältä, mutta kun huomioidaan muiden maiden lahjoitukset, puhutaan jo yhteensä 130–150 vaunusta.

Esimerkiksi Puola, Suomi ja Hollanti ovat ilmoittaneet valmiudestaan lähettää Ukrainalle Leopardeja.


Sekään ei vielä ole määrä, jota Ukraina on toivonut, mutta vaikuttaa sodan kulkuun, arvioi panssariprikaatin entinen komentaja ja puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

– Tuollaisella vaunumäärällä ja muut lupaukset siihen päälle, 70 panssarihaupitsia ja muuta, niin tällä määrällä pystytään varustamaan pari kolme prikaatia jo melko hyvällä kalustolla.

Puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali evp. Jarmo Lindberg puolestaan pitää jo noin sataa vaunua eli yhtä panssariprikaatia merkityksellisenä määränä.

– Vaunuilla pitää voida pelata yhteen. Jotta prikaati toimii yhteen, niihin pitää lisätä yhteensopivia viesti- ja paikkatietojärjestelmiä.


Tällainen merkitys panssarivaunuilla on sodan kannalta
Panssariaseella on merkitystä, kun halutaan tehdä vastahyökkäyksiä ja erityisesti silloin, kun on otettava haltuun viholliselta vallattuja alueita, arvioi Toveri.

– Kaukotulella pystytään metrin tarkkuudella tuhoamaan pesäkkeitä, mutta asemat pitää pystyä ottamaan haltuunkin. Jalan se on ikävää hommaa varsinkin, kun Venäjä tekee panssareilla vastahyökkäyksiä, Toveri sanoo.

Panssareilla pystytään myös tehokkaammin torjumaan paljon puhuttua Venäjän suurhyökkäystä, jos sellainen tulee.

Lindberg puolestaan arvioi, että panssarivaunut ovat saaneet suuremman merkityksen julkisuudessa kuin mitä niillä kokonaistaistelun kannalta on.

– Eri aselajien yhteisoperaatiossa tulikykyinen panssaroitu kärki on tärkeä, kun murretaan vastustajien asemia ja mennään läpi, mutta se on vain yksi pala pelissä.

Toveri: Jossain vaiheessa annetaan myös hävittäjiä
Toveri pitää panssariasetta merkittävänä vaiheena länsimaiden aseavun laajentamisessa. Ensimmäinen olivat Himars-raketinheitinjärjestelmät. Kolmas vaihekin on jo näköpiirissä.

– Tätä panssarikalustoa tulee sitten lisää jatkossakin. Briteillä on niitä varastossa, saksalaisilla samoin ja jenkeillä on useita tuhansia. Seuraavaksi varmaan tulevat pitkän matkan vaikuttamisen aseet. Ja sitten tulevat hävittäjät, Pekka Toveri sanoo.

Panssarivaunujen lähettäminen Ukrainan avuksi ärsyttää Venäjää todennäköisesti paljon, arvioi Toveri.

– Kyllä se rotan lailla syö varmasti molemmista päistä. Virallisissa lausunnoissa osoitetaan pettymystä. Puhumattakaan propagandakanavista, joissa huudetaan ja uhkaillaan ydiniskuilla. Kun mitään muuta ei voida tehdä, huudetaan tuskassa.

Järeämpien aseiden, kuten taistelupanssarivaunujen lähettämistä on emmitty aiemmin sodan eskalaation pelossa.


Mitä tapahtuu seuraavaksi
Pekka Tover arvioi, että riski sodan laajenemisesta ei ole kasvanut. Syy on se, ettei Venäjä menesty sodassa tarpeeksi hyvin.

– En usko. Kun Venäjä ei pärjää edes Ukrainalle, heillä ei ole minkäänlaista halua eskaloida sotaa. Venäjällä tiedetään, että esimerkiksi ilmavoimien kohdalla on vain tuntien kysymys, että ne lakkaisivat toimimasta, jos he lähtisivät Nato-maita vastaan sotimaan.

– Tämä ei ole Naton ja Venäjän välinen taistelu. Kaikki tehdään porrastetusti, eikä Ukrainaan mene Naton väkeä. [Venäjän presidentti Vladimir] Putin on itse pitänyt esillä sitä, että Venäjä on lännen kanssa taistelussa, Lindberg sanoo.

Toverin mukaan Venäjän retoriikka kovenee länsimaiden uuden aseavun myötä.

– Siellä uhotaan ja yritetään vaikuttaa länteen, mitä huonommaksi heidän tilanteensa käy. Ydinaseen käyttöön en myöskään usko, koska Venäjälle on viestitty Yhdysvalloista ja Kiinasta niin selkeästi, että sitä ei voi käyttää.

– Tämä on uusi yksi raskas suorituskyky eikä sen sen kykyä kannata valtavasti yliarvioida, Lindberg huomauttaa.

Panssarimiehistön ja huoltohenkilökunnan koulutus vie Lindbergin arvion mukaan muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Jos eri panssarivaunuja on, kuten tähän mennessä on ollut esillä, neljästä eri maasta, tarkoittaa se myös neljää erilaista varastoa ja työkaluja sekä viestijärjestelmien yhteensovittamista.

Aikaisintaan Ukraina päässee käyttämään tankkeja sotatantereella ensi kesänä.
https://yle.fi/a/74-20014639

jhou
Axel Foley
Viestit: 2469
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

OnyxPhoenix kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 5:34 pm
Solovyov taas vauhdissa. Pitää tuhota Kiovan, Berliinin, Lontoon, Pariisin, Washingtonin hallintorakennukset koska kuulemma saatanallinen natsismi elvytettiin pyhää äiti ryssälää vastaan. :lol: :lol: :lol:
Saksalaisia ei kannattaisi suututtaa, muuten ne menevät ja järjestävät "kansanäänestyksen" Kaliningradin palauttamisesta Königsbergiksi. Nehän on kovasti muotia nykyään tämmöiset "kansanäänestykset". :mrgreen:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.

h3rmunen
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2022 12:15 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja h3rmunen »

Mutta mikä tulee olemaan Venäjän vastaus? Muutamia kymmeniä Shaheed droneja kohti energiainfrastruktuuria, sairaaloita ja kirkkoja? Jotain siviileihin kohdistuvia sairaita kostotoimia oletan näkevämme tässä muutaman päivän sisään, mutta toivon että Ukrainan ilmatorjunta hoitaa suurimman osan ja ryssä ryssii loput johonkin peltoaukeille.
sikakoira kirjoitti:
Pe Helmi 25, 2022 7:44 pm
Heh,oma arvio on että homma on hoidossa viikon sisällä.Ukrainan nukkepresidentti vaihtuu ja elämä palaa normaaliin.

kantavapalju
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 9:09 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja kantavapalju »

Alkaa näyttää siltä että eurooppa on huomannut että mitä kauemmin sota kestää sen kalliimmaksi se tulee kaikille. Eli nyt vaan rautaa tarpeeksi Ukrainalle ni saadaan taas raja-asiat kuntoon. Tai tietty jos joku ryssä keksii jonkun valheen millä voidaan vetäytyä eikä oma porukka tajua sitä

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1700
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

h3rmunen kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 10:46 pm
Mutta mikä tulee olemaan Venäjän vastaus? Muutamia kymmeniä Shaheed droneja kohti energiainfrastruktuuria, sairaaloita ja kirkkoja? Jotain siviileihin kohdistuvia sairaita kostotoimia oletan näkevämme tässä muutaman päivän sisään, mutta toivon että Ukrainan ilmatorjunta hoitaa suurimman osan ja ryssä ryssii loput johonkin peltoaukeille.

On harvennut nuo ohjushyökkäykset. Ohjukset ei varmaan ole lopussa, mutta vähissä.
Buy the ticket, take the ride!

jhou
Axel Foley
Viestit: 2469
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

h3rmunen kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 10:46 pm
Jotain siviileihin kohdistuvia sairaita kostotoimia oletan näkevämme tässä muutaman päivän sisään
Tämä olisi kyllä ihan ryssän logiikkaa. "No nyt ne saa länneltä raskaampaa aseistusta, kun me pommitettiin aikamme siviilikohteita. Mutta pommitetaan vaan lisää siviilikohteita, niin kyllä sitten varmaan länttä kaduttaa ja ne jättää tankit toimittamatta." :mrgreen:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.

TooColdToRun
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: To Tammi 21, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja TooColdToRun »

Sikke puhui pitkän aikaa kuinka jonain keskiviikkona alkaa rytistä. Ei se paskaa puhunut, sattui sopivasti tälle keskiviikolle tankkiuutisoinnit sekä myös Siken bannit. Mahtaa Janusta, Leenaa, Johania ja patrioottista VKK-väkeä ottaa pannuun, kun ryssää aletaan hätistää Ukrainan maaperällä oikein kunnolla.

Tornado
Remington Steele
Viestit: 206
Liittynyt: La Heinä 20, 2019 10:27 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Tornado »

Haarahaukka kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 11:38 pm
h3rmunen kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 10:46 pm
Mutta mikä tulee olemaan Venäjän vastaus? Muutamia kymmeniä Shaheed droneja kohti energiainfrastruktuuria, sairaaloita ja kirkkoja? Jotain siviileihin kohdistuvia sairaita kostotoimia oletan näkevämme tässä muutaman päivän sisään, mutta toivon että Ukrainan ilmatorjunta hoitaa suurimman osan ja ryssä ryssii loput johonkin peltoaukeille.

On harvennut nuo ohjushyökkäykset. Ohjukset ei varmaan ole lopussa, mutta vähissä.

Yrittävät varmaan ostaa iranilta ohjuksia ja sit taas siviilit kärsii.
Mitähän puten päässä liikkuu? Tajuaa varmaan että tämäkin ryssittiin.
Ryssä ei pysty tekee mitään ilman valheita esim. urheilun doping käyttö, nyt vääristellään jo historiaa aikasemmista sodista että Suomikin on tehny kansanmurhan.
Ryssissä kaikki muu on paskaa paitsi kusi

h3rmunen
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2022 12:15 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja h3rmunen »

TooColdToRun kirjoitti:
Ke Tammi 25, 2023 11:50 pm
Sikke puhui pitkän aikaa kuinka jonain keskiviikkona alkaa rytistä.
Kyllä siellä myös ilmatorjunta on hommissa parhaillaan, useampikin telegram-kanava viestii, että useammassakin kaupungissa on tavaraa taivaalla.


In Kharkiv, Dnipro, Zaporozhye, Odessa, air defense is working - drones are attacking. There were explosions in the Dnieper.
Myös Kharkovan satamassa väitetään turkkilaisen laivan ottaneen osumaa . Miehistö ei ollut paikalla, joten ilman ihmisuhreja selvittiin.
In the port of Kherson, the invaders hit the ship "Tuzla" under the flag of Turkey.

There was no crew on board at the time of the attack, so no one was hurt.


hups?
sikakoira kirjoitti:
Pe Helmi 25, 2022 7:44 pm
Heh,oma arvio on että homma on hoidossa viikon sisällä.Ukrainan nukkepresidentti vaihtuu ja elämä palaa normaaliin.

Avatar
LexVeritas
Axel Foley
Viestit: 2151
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Ilmestyskirjan lisäksi myös Vanhan testamentin Danielin kirjassa kaukaa viisas profeetta vihjaisee Leopardien saapumisesta tulevaisuuden taistelutantereelle (kenties M777 haupitsien ja HIMARSIEN jälkeen):

Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta. Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen. Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: "Nouse ja syö paljon lihaa". Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta. Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.

(Danielin kirja 7: 2-7)
5 pnä Puliukko
Puudom jäi veRiä
-Ai, sä oot mä.
-En, veli.
Sepin Neito se t
Odi ste risti St, Etin päissä
yös Jukka 2poikaa.
Sepi uolio Metskaa
moralla j

Luminol

Syysi isisi isyys

URSA
Frank Columbo
Viestit: 9628
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Puolustusministeri avasi MTV:lle, miksei se voi olla tankkipäätöksen suhteen yhtä avoin kuin Saksa ja muut maat: "Ollaan etulinjavaltio"

MTV Uutiset JULKAISTU TUNTI SITTEN

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) pitää Saksan päätöstä toimittaa Leopard-taistelupanssarivaunuja Ukrainaan merkittävänä. Suomen rooli yhteistyössä on vielä auki.

Päätökset tehdään Puolustusvoimien kanssa


Savolan mukaan Suomi valmistelee osallistumista kansainväliseen yhteistyöhön Leopardien toimittamiseksi Ukrainaan.

Suomi ei kuitenkaan ole toistaiseksi tehnyt päätöstä siitä, lähetetäänkö Leopardeja Ukrainaan, ja jos lähetetään, miten monta. Taistelupanssarivaunujen lähettämisen lisäksi tai sen sijaan Suomi voisi tukea Ukrainaa esimerkiksi tarjoamalla koulutusta Leopardien käyttöön.

– Päätökset tehdään yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa, ja valtion johto tekee aikanaan päätökset, Savola totesi Kymmenen uutisille.

Savolan mukaan Suomi ei ole kertonut turvallisuussyistä sitä, antaako Suomi Ukrainaan Leopardeja vai ei.

– Ollaan etulinjavaltio, rajavaltio. Emme ole kertoneet määriä emmekä tarkkoja materiaaleja, mitä Ukrainaan olemme lähettäneet, ja näin tullaan toimimaan myös tässä asiassa.

Miten se sitten voisi vaarantaa Suomen turvallisuutta, jos Suomi ilmoittaisi muiden maiden tavoin siitä, lähettääkö se Ukrainaan Leopardeja vai ei?

– Meidän pitää pitää huolta meidän omasta puolustuskyvystämme. Suomi ei ole vielä Naton jäsen ja meillä on oma puolustusratkaisu, yleinen asevelvollisuus ja vahva reservi ja me tarvitsemme myös vahvan kaluston.

– Me olemme pidättyväisiä tässä, mutta me olemme yhteistyössä mukana.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puo ... #gs.o7kj9o
"Venäjän sotilaat taistelevat merkityksetöntä sotaa diktaattorinsa puolesta, joka ei heistä välitä." Øverland

Don MC
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1351
Liittynyt: Pe Elo 25, 2017 11:19 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Don MC »

Ei tietenkään pidä kertoa mitä sinne lähetetään. Ei ryssälle pidä paljastaa paljonko Puolustusvoimat heikkenee jokaisen avustuspaketin myötä (jos heikkenee). Eikä kannata paljastaa sitäkään paljonko Ukraina vahvistuu. Olkoon se sitten yllätys ryssälle taistelukentällä.

***Jallu
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Su Tammi 22, 2023 11:23 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja ***Jallu »

Suomella on 240 Leopardia. Aivan hyvin niistä voidaan 10-20 Ukrainaan lahjoittaa.

Vastaa Viestiin