Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1904
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 13, 2019 8:32 pm

Hallitus leikkaa yritystukia 100 miljoonalla eurolla – fossiilienergian tukemisesta halutaan eroon
Tänään klo 20:09

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen mukaan hallituksen tavoitteena on, että yritykset luopuisivat kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä.
Kivihiiltä käyttävä Helenin Hanasaaren voimalaitos on tarkoitus sulkea vuoden 2024 loppuun mennessä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) myöntää, että Rinteen (sd) hallituksen tavoite Suomen hiilineutraalisuudesta vuoteen 2035 mennessä on ”erittäin kunnianhimoinen”.

Esimerkiksi EU-maat eivät ole vielä päässeet sopuun edes siitä, että vuoteen 2050 mennessä unionimaat olisivat hiilineutraaleja.

Hiilineutraaliudella tarkoitetaan tilannetta, jossa toiminta ei muuta ilmakehän hiilipitoisuutta, jolloin toiminnan nettohiililjalanjälki on nolla.

Mikkonen kuitenkin puolustaa Suomen edelläkävijyyttä esimerkiksi EU:hun verrattuna sillä, että se antaa kotimaiselle vientiteollisuudelle ”paljon mahdollisuuksia”.

– Kun meillä on oma pesä hoidettuna, silloin yrityksillä on aivan eri mahdollisuudet viedä maailmalle uusia, hyviä keinoja ja teknologioita.

Tuore hallitus aloittaa tiensä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa aloittamalla mittavan energiaverouudistuksen, mutta ympäristöministerin mukaan se ei vielä ehdi tämän syksyn budjettipakettiin, vaan on tulossa vasta ensi vuonna.

Yritystukia leikataan
Ympäristö ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr) mukaan hallituksen tavoitteena on ohjata yrityksiä luopumaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan ensi vuoden budjetissa on 1,23 miljardin euron edestä uusia pysyviä vuosittaisia menoja. Tästä summasta 700 miljoonaa on tarkoitus rahoittaa verokorotuksilla ja 100 miljoonaa leikkaamalla yritystuista.

Lintilän mukaan veronkorotukset kohdistuvat muun muassa polttoaineisiin, alkoholiin ja tupakkaan. Osa korotuksista pannaan heti liikkeelle ja osa jaksotetaan myöhemmin tehtäviksi. (IL 13.8.)

Ympäristöministeri Mikkosen mukaan ensi vuoden budjettiin yritetään saada valmiiksi myös yritystukien leikkaaminen 100 miljoonalla eurolla, vaikka yritysverotusta miettivä työryhmä aloitti työnsä vasta viime perjantaina.

Mikkosen mukaan tavoitteena on yritysten ohjaaminen ilmasto- ja ympäristönäkökulmasta oikeaan suuntaan, eli siihen, että yritykset luopuisivat kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Tällöin myös fossiilienergian hinnan pitää olla sellainen, että muut vaihtoehdot ovat houkuttelevampia.

– Ensimmäinen askel tässä on se, että emme tue fossiilienergiaa, ja toinen on se, miten me mahdollisesti vaikutamme hintaan niin, että fossiiliset polttoaineet ovat kalliimpia.

Näkyykö fossiilisten polttoaineiden hinnan nousu pian myös kuluttajien kukkarossa?

– Ensin täytyy tietysti varmistaa, että on myös muita vaihtoehtoja olemassa, ja sen takia esimerkiksi liikenteen sähköistäminen ja liikenteen biokaasumahdollisuus pitää olla olemassa.

Mikkonen uskoo, että liikenteen osalta uudistukset tehdään todennäköisesti energiaverotuksen uudistamisen yhteydessä.

– Liikenteen ja autoilun verotus on niin iso paketti, että siinä pitää katsoa koko kokonaisuus, jotta emme ohjaa vain yhtä kohtaa, sillä se voisi johtaa siihen, että kokonaisvaikutus voi olla jotain muuta kuin mitä lähdettiin hakemaan.

Biokaasuun porkkanaa
Ympäristö- ja ilmastoministerin mukaan kuluttajan näkökulmasta isot ilmastouudistukset pistetään nyt vasta käyntiin, eli ne eivät ehdi vielä tämän syksyn budjettiin.

Syksyn budjetissa on kuitenkin tarkoitus käynnistää muun muassa biodiversiteetti- ja hiilinielujen vahvistamiseksi tehtäviä toimia, kuten kosteikkojen ja soiden suojelua sekä muita ennaltamistoimia.

– Yritämme ehtiä tehdä myös biokaasun käytön edistämiseen tähtääviä toimia, Mikkonen sanoo.

Ympäristöministerin mukaan biokaasun käytön edistämisessä kyseeseen voivat tulla erilaiset ”porkkanarahat”, jotka voivat olla joko vero- tai investointitukia.

– Meillä on toisaalta näitä isoja biokaasulaitoksia, jotka hyödyntävät ruokatehtaiden sivuvirtoja ja muita, ja sitten meillä on useiden maatilojen yhteisten osuuskuntien keskikokoisia laitoksia ja pienempiä laitoksia. Nämä isoimmathan ovat ne, jotka voivat tuottaa liikennebiokaasua.

Mikkosen mukaan hallitus haluaa edistää kaikkien kokoluokkien biokaasulaitosten syntymistä.

Viime aikoina paljon puhuttanut turvetuotannon vähentäminen on myös osaltaan yhteydessä biokaasulaitoksiin.

– Kun pelloille levitetään karjanlantaa, joudutaan raivaamaan uutta peltoa, ja ne raivaukset tapahtuvat usein turvemailla, nyt jos lanta saadaan hyötykäyttöön, silloin myös peltojen raivaustarve vähenee.

Hallitus haluaa vähintään puolittaa turpeen energiakäytön vuoteen 2030 mennessä, keinot löytyvät esimerkiksi energiaverotuksen uudistamisesta.

Mikkonen uskoo, että kun turvetoimijat näkevät sen, että hallitus haluaa fossiilisista polttoaineista eroon, se vaikuttaa myös tuleviin investointipäätöksiin, eli turpeen energiakäytön loppumiseen.

Hallitusohjelmassa tosin todetaan, että turve säilyy myös jatkossa Suomen huoltovarmuuspolttoaineena.

Ympäristöministerin mukaan myös rakentamiseen liittyvillä maankäytön muutosmaksuilla yritetään vähentää uusien alueiden käyttöön ottoa, jotta metsiä ei tarvitsisi kaataa, vaan voitaisiin tiivistää olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta.

Eroon öljylämmityksestä
Mikkosen mukaan hallitus haluaa kannustaa myös öljylämmityksestä luopumista.

– Se alkaa ensin julkisella puolella, ja tavoitteena on, että pääsisimme öljylämmityksestä eroon jo 2020-luvun loppuun mennessä, myöhemmin on tarkoitus kannustaa myös kotitalouksia luopumaan öljylämmityksestä.

Mikkonen nostaa hallitusohjelman tärkeistä ilmastotoimista esiin myös raideinvestoinnit, sähköautojen latausinfran rakentamisen lisäämisen ja liikenteen biokaasun käytön lisäämisen.

– Hallitus haluaa selvittää myös kestävän kehityksen arvonlisäveroa, tai jonkunlaista haittaveroa, jonka selvitys aloitetaan nyt, Mikkonen päättää.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6 ... 9e4bf77ba1

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1904
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 13, 2019 8:36 pm

Laitetaan heti perään millaisia esityksiä persut on tekemässä.
Perussuomalaiset: Suomalainen budjettineuvotteluiden keskiöön – tuntuvia leikkauksia haittamaahanmuutosta ja kehitysyhteistyöstä


Valtiovarainministeriö aloitti tänään laatia valtion talousarviota ensi vuodelle. Perjantaina tiedetään suuntaa antavasti, miten hallitus haluaa ensi vuonna rahaa käyttää. Perussuomalaiset vaatii, että menoissa siirretään merkittävä osa haittamaahanmuutosta ja kehitysavusta suomalaisten hyvinvointiin.


– Tässä puhutaan miljardiluokan menoista Kankkulan kaivoon. Näistä saisi jo ensi vuonna nipistettyjä satoja miljoonia esimerkiksi hoitajamitoituksen kirjaamiseksi lakiin, ammatillisen koulutuksen parantamiseksi, poliisien resurssien nostamiseksi ja väyläverkon parantamiseksi, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio luettelee.

Suomen vanhuksille vai Afrikkaan?

Perussuomalaiset ovat syyttäneet hallitusta ja erityisesti peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.), että hän sumutti suomalaisia hoitajamitoituslupauksissaan. Kiuru totesi vielä alkuvuodesta, että hoitajamitoitus voidaan kirjata lakiin kuukaudessa.

– Me perussuomalaiset olemme esittäneet ja esitämme jatkossakin konkreettisia toimia, jolla esimerkiksi 0,7:n hoitajan mitoitukseen tarvittavat rahat saadaan kasaan. Odotamme nyt toimia, että lupauksista pidetään kiinni. Kaikki hallituspuolueet kannattivat mitoituksen kirjaamista ennen vaaleja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Arja Juvonen muistuttaa.

Väyläverkko kuntoon


Perussuomalaiset esitti jo kesäkuussa lisätalousarvion käsittelyssä, että kehitysavusta olisi leikattu ja rahaa käytetty muun muassa väyläverkon kehittämiseen.

– Afrikka meni tuolloinkin suomalaisten edun edelle. Pääministeri Antti Rinteelle (sd.) Afrikka on hänen omienkin sanojensa mukaan painopiste, joten sinänsä loogista, mutta valitettavasti suomalainen maksaa tämän moraaliposeerauksen laskun, perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET
https://www.suomenuutiset.fi/perussuoma ... eistyosta/

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Elo 15, 2019 10:03 am

Nyt avautuvat erityisavustajat – Li Anderssonin perustelu avustajamäärän kasvattamiselle hämmästyttää: ”Pyllylleen menevä suunta”

Avustajakoneiston paisuttamista perustellaan lainvalmistelun sujuvoittamisella sekä sillä, ettei kukaan ”kuole työtaakkansa alle”.
OPETUSMINISTERI, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson perusteli Ylelle avustajien määrän lisäämistä lainvalmistelun tason parantamisella.

Pitkään avustajatehtävissä työskennellyt henkilö pitää Anderssonin lausuntoa erikoisena.
– Nimenomaan lainvalmisteluun avustajien ei pitäisi sotkeentua. Enemmänkin avustajilla on työllistävä vaikutus virkakuntaan, kun he vievät ministerin toiveita ja pyyntöjä eteenpäin.

Toinen pitkäaikainen poliittinen taustavaikuttaja katsoo, että ”argumentit, joiden mukaan avustajien määrän kasvattamisella voitaisiin parantaa lainsäädäntöä tai poliittista ohjausta, ovat höpöhöpöä”.
– Lainsäädännön tekevät virkavastuulla olevat virkamiehet, poliittiset avustajat eivät ole koskaan kirjoittaneet pykäliä. Tämä on pyllylleen menevä suunta, taustavaikuttaja tuhahtaa.

KOLMAS IS:n haastattelema, niin ikään pitkään avustajatehtävissä toiminut henkilö sanoo, ettei lainvalmistelu toimi, jos virkamiehet eivät tiedä, mitä tavoitellaan.
– On asioita, joissa poliittista keskustelua tarvitaan enemmän, esimerkiksi verotuksessa. On sovittu yksi tai kaksi virkettä, mutta hallituksen esitykset eivät voi perustua yhteen tai kahteen virkkeeseen. Toisaalta roolijako on tärkeä, avustaja ei kirjoita hallituksen esityksiä.

Pääministeri Antti Rinne (sd) on perustellut Iltalehdelle avustajakoneiston kasvattamista Suomen EU-puheenjohtajakaudella, joka edellyttää Rinteen mukaan ”työssä jaksamisen näkökulmasta riittäviä resursseja”.

Puolivuotinen EU-puheenjohtajakausi on IS:n haastatteleman taustavaikuttajan mukaan keinotekoinen perustelu avustajien määrän lisäämiselle.
– EU:ssa on välikausi eikä siellä ole mitään toimeenpanemista. Meillä on valtavan osaava EU-sihteeristö.

AVUSTAJAMÄÄRÄN lisäämistä perustellaan siis myös inhimillisillä syillä, jaksamisella.

Yksi avustaja katsoo, että isompi avustajamäärä tarkoittaa sitä, ”ettei kukaan kuole työtaakkansa alle, vaikka olisi hommissa koko hallituskauden ajan”.
– Kaikki pystyvät elämään täysipainoista elämää työn lisäksi. Ihmiset ovat olleet väsyneitä aikaisemmilla hallituskausilla, se on monesti viikonloppuihin, iltoihin ja öihin ulottuvaa työtä ja rasittaa avustajien perheitä.

Perustelu ei vakuuta täysin haastateltavaa, jolla on pitkä tausta avustajatehtävistä.
– Poliittinen avustaminen ja politiikka voi olla 24/7, halusi tai ei. Jos halutaan inhimillisiä työpäiviä, se perustelu pitää sanoa julkisuuteen eikä mennä sen taakse, että parannetaan lainvalmistelua.

MINISTEREIDEN jaksaminen nousi tapetille viime hallituskaudella, kun työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (sin) uupui työtaakkansa alle. Ministereiden määrää lisättiinkin kolmella Juha Sipilän (kesk) hallituskauden puolivälissä.

Sipilän hallitus päätti alun perin karsia avustajia uskottavuussyistä. Sipilän kauden lopussa erityisavustajia ja valtiosihteereitä oli yhteensä 47, kun Rinteen hallituksessa avustajia on yhteensä 85.
– Sipilän kauden alussa jouduttiin leikkaamaan monista asioista ja yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden näkökulmasta ajateltiin, että ei voi olla yhtä osa-aluetta, johon ei puututa lainkaan, IS:llä kerrataan.

Heikkenikö poliittinen päätöksentekoapparaatti viime hallituskaudella merkittävästi sen vuoksi, että töitä paiskittiin pienemmällä väellä?
– Ei todellakaan, pienemmällä väellä saatiin enemmän aikaiseksi, IS:lle arvioidaan.
– Tässä mennään ääripäästä toimeen. Sipilän hallituksessa ministereiden ja avustajien määrä oli viritetty aika minimiin, se näkyi ainakin ihmisten jaksamisessa, ehkä tuloksissakin, toinen arvio kuuluu.

Viime hallituksessa nähtiin sellainenkin erikoisuus, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk) ei ollut erityisavustajaa lainkaan.

Se ei ollut välttämättä hyvä ratkaisu, kilpailevasta puolueesta arvioidaan IS:lle.
– Monet hänen ajamistaan asioista, esimerkiksi liikennekaari, törmäsivät osittain siihen, että hän ei ehtinyt, muistanut tai ymmärtänyt sitouttaa tai informoida hallituskumppaneita uudistuksista, joita hän vei eteenpäin.

OPPOSITION piirissä avustajamäärän kasvattaminen herättää huolta poliittisten voimasuhteiden kääntymisestä entistä enemmän hallituksen hyväksi.
– Isommalla avustajamäärällä hallitus saa tosiasiallisesti lisää poliittista valmisteluvoimaa, totta kai se vahvistaa hallituspuolueiden asemaa suhteessa niihin, jotka eivät ole hallituksessa.

Toisaalta avustajamäärän lisäämisen arvioidaan johtavan siihen, että avustajat kyttäävät ministeriössä entistä enemmän ”toistensa tekemisiä ja tekemättä jättämisiä”.

Esikuntien paisuttamisesta on vallinnut erilaisia näkemyksiä myös hallituksen sisällä.

IS:n tietojen mukaan Sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp olivat Säätytalon hallitusneuvotteluissa avustajamäärän lisäämisen kannalla ja keskusta pisti vastaan.

Sipilä joutui taipumaan, ja uusi hallitus lähti tässäkin asiassa päinvastaiseen suuntaan kuin Sipilän hallitus neljä vuotta aiemmin.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006204895.html
15.8. 9:18
alleviivaukset dl

Myös IS:n pääkirjoitus kertoo surkuhupaisista syistä palkata kavereitaan/tovereitaan "avustajiksi":
Pääkirjoitus: Ministereiden avustajien määrä menee jo yli äyräiden – kyseessä on piilopuoluetuki
14.8. 21:00

Selitykset, ettei "kukaan kuole työtaakkansa alle" voidaan saman tien vetää vessasta alas. Hallituksessa istuu mm. Sanna Marin (sd), joka Tampereen kaupunginvaltuustossa esitti hoitajamitoituksen alentamista luvusta 0,7/per asukki.
- Oliko tarkoitus, että hoitaja kuolee työtaakkansa alle?

Miksi työtaakan vähentäminen hoitajilta - tai työn sujuvoittaminen, sanotaan niin - ei Marinin mielestä ole tärkeää, mutta se on, että hänellä itsellään on useita avustajia. Näiden avustajien palkoilla voitaisiin palkata hoitajia. Nyt palkattiin Hyvä Veli! verkostolaisia tovereita.
- Kun sosialisitit ja kepulit pääsevät valtaan, niin ensimmäisenä ollaan kansan taskuilla ja sieltä ammenetaan kavereille

Missä on solidaarisuus ja kohtuus?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Elo 28, 2019 11:57 am

Väärinajattelijoiden suosio laskussa:
Perussuomalaisten kannatus nitkahti alaspäin

Antti Rinteen hallituksen suosio on tuoreen mittauksen mukaan pysynyt ennallaan.
HS_gallup_elo_19.jpg
HS_gallup_elo_19.jpg (35.51 KiB) Katsottu 1035 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 02, 2019 7:21 pm

Juha Sipilä pyöritti pääministerinä hallitusta miten tahtoi, niin omat ministerit kuin hallituskumppanit olivat sivurooleissa

Juha Sipilä yritti kumota niin sanotun Junckerin lain, jonka mukaan ikävien päätösten tekijää ei yleensä valita uudelleen.

Tietokirja

Risto Uimonen: Tulos tai ulos – Juha Sipilän myrskyisä pääministerikausi. WSOY. 509 s.

LUXEMBURGIN pääministeri Jean-Claude Juncker loi vuonna 2007 politiikkaan Junckerin lain sanomalla kuuluisat sanat: ”Me kaikki tiedämme, mitä pitää tehdä, mutta emme vain tiedä, miten tulemme uudelleen valituiksi, kun olemme tehneet sen.”

Junckerin sanoja toistellaan koko Euroopassa aina silloin, kun hallitusten pitäisi pystyä tekemään ikäviä mutta taloudelle välttämättömiä päätöksiä.

Vuosi ennen viime kevään eduskuntavaaleja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä päätti, että hän on se mies, joka kumoaa Junckerin lain.

Siihen mennessä Sipilä oli jo saneerannut Suomen. Hallituskauden lopulla maan talous kasvoi euroalueen kärkivauhtia, hallitus saavutti työllisyystavoitteensa ja valtion velkaantuminen taittui. Kovalla politiikalla oli saatu aikaan kovia tuloksia.

Niinpä Sipilä asetti itselleen julman tavoitteen: Keskustan on oltava vaalien jälkeen suurin puolue ja minun on saatava jatkaa toiselle pääministerikaudelle. Mikään muu ei kelpaisi. Jos en onnistu, eroan puheenjohtajan paikalta.

Sipilä kertoi tavoitteestaan vain muutamille luotetuille. Yksi heistä oli tietokirjailija Risto Uimonen, joka oli vuonna 2015 julkaissut Sipilästä kirjan ja oli tekemässä toista tämän pääministerikaudesta.

Sipilän 7. huhtikuuta 2018 lähettämä lupausviesti paljastetaan Uimosen kirjassa Tulos tai ulos – Juha Sipilän myrskyisä pääministerikausi.

JUHA SIPILÄ tuli politiikkaan ulkopuolelta, nousi valtaan vuonna 2015 ja pisti heti hyrskyn myrskyn.

Sipilän kanssa hallituksen kokosivat kokoomuksen Alexander Stubb ja perussuomalaisten Timo Soini. Jo vuoden päästä Stubb syrjäytettiin. Kahden vuoden päästä Soinilta liukui käsistä koko puolue, hänen elämäntyönsä.

Sipilä jatkoi neljä vuotta. Hänet valittiin keskustan puheenjohtajaksi vuosina 2016 ja 2018 täysin yksimielisesti, ilman mitään soraääniä. Hallituksessa kokoomus ja Soinin siniset tukivat Sipilää uskollisesti, lähes kritiikittä, neljä vuotta.

Uimosen kirjasta saa sellaisen käsityksen, että keskustan ministerien ja kansanedustajien sekä hallituskumppanien rooli oli vähäinen. Pääministeri ja häntä tukenut lähipiiri pyörittivät hallitusta lähes miten tahtoivat.

Jos kokoomuksessa nousi vastarintaa, kokoomusta ei ollut ”informoitu” tarpeeksi. Pääministerin ”informoinnin” jälkeen kokoomus tyytyi osaansa. Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen syntynyt siniset oli keskustan apupuolue, hallituksessa Sipilän armosta.

UIMOSEN kirjan luettuaan ei tarvitse ihmetellä, miksi kokenut ja arvostettu Olli Rehn jo syksyllä 2016 valitsi mieluummin Suomen Pankin johtokunnan kuin jatkon Sipilän kabinetissa.

Rehniä olisi kiinnostanut presidenttiehdokkuus, kunnes hän yhtenä päivänä kuuli Sipilän valinneen ehdokkaaksi Matti Vanhasen.

Rehn ennätti vaikuttaa merkittävästi kilpailukykysopimuksen saamiseen.

Sopimus oli Sipilän idea, ja hän teki hartiavoimin työtä sopimuksen eteen. Lopulta kävi niin, että Sipilän persoonasta tuli este sopimuksen synnylle. Niinpä muut veivät homman loppuun.

Vanhana työmarkkinatoimittajana Uimonen on parhaimmillaan kuvatessaan sopimuksen kiemuroita. Sovun rakentajiksi Uimonen nostaa juuri Rehnin ja Lauri Ihalaisen, entisen SAK:n puheenjohtajan ja Sdp:n kansanedustajan. Sopimus auttoi osaltaan talouden nousuun pitkän taantuman jälkeen.

Toinen hyvä, suorastaan herkullinen luku on kirjan lopussa. Siinä Uimonen kuvaa, miten Sipilä veti viime syksynä päälleen vaalikaavun, asetti itselleen tavoitteen tulos (vaalivoitto) tai ulos ja lähti kiertämään pitkin maata.

On pakko uskoa, kun Uimonen sen todistaa: Sipilä teki kaikki mahdolliset vaalitemput, jopa näyttävän eron pääministerin paikalta, jotta voittaisi vaalit. Mikään ei auttanut. Äänestäjät eivät antaneet Sipilälle toista kautta: Junckerin laki jäi häneltä kumoamatta.

UIMOSEN kirjassa on puolituhatta sivua, joten lukija uupuu matkalla. Kirjan rakenne on sekava, ja sen ilmaisuvoimaa syö kirjoittajan liika kiire. Huima tarina miljonääristä, joka sai yhtäkkiä kokonaisen valtion käsiinsä, hukkuu yksityiskohtien sekamelskaan.

Välillä kirja muuttuu Sipilän puolustuspuheeksi. Vähempikin olisi riittänyt.

Puutteistaan huolimatta Uimosen kirja ei ole merkityksetön. Se on ansiokas pohjatyö. Tulevassa tutkimuksessa sitä ei voi sivuuttaa. Kirja on myös loistavaa historiantutkimuksen raaka-ainetta.

Kirjaa lukiessani luulen keksineeni, miksi Uimonen ja Sipilä ovat pystyneet yksissä tuumin tekemään kaksi tuhtia kirjaa. He ovat sukulaissieluja: eivät säästä itseään, mutta eivät päästä helpolla meitä muitakaan.
Helsingin Sanomat
2.9. 9:00

Iltalehdessä Sipilä kertoo, että hänet ja perheensä uhattiin tappaa.
Juha Sipilä myöntää talopuheiden suorassa lähetyksessä olleen virhe – ”Meidän perhekin on uhattu tappaa”
...
Jälkikäteen turvallisuuden näkökulmasta katsoen oli virhe, kun puhuin valmistautumattomana suorassa tv-lähetyksessä turvapaikan tarjoamisesta. En osaa sanoa, oliko se lopulta impulssi pakolaisten tulolle. Ehkä siitä syntyi käsitys Suomesta houkuttelevana maana. Viesti meni väärään osoitteeseen, kun Irakista saapui pakolaisia, joilla ei ollut mitään edellytyksiä saada turvapaikkaa. Toki tuli myös ihmisiä, jotka olivat henkilökohtaisen vainon kohteena ja täyttivät turvapaikan saamisen kriteerit, Sipilä toteaa uutuuskirjassa.
...
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1 ... 8bdf50a3e5
2.9.2019 09:33


Sipilä myöntää, tosin vain osittain, että "talouutinen" oli virhe. Kalliiksi se ainakin tuli, miljardien vuosittaiset kustannukset.

Ei sentään hakenut turvapaikkaa jostain toisesta maasta sillä perusteella - kuten nämä suojattinsa tekivät, vaikka heitä ei edes uhattu tappaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1904
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Syys 02, 2019 10:15 pm

Euroopan neuvosto penää Suomeen lisää naispoliiseja ja kovempia rangaistuksia seksuaalirikoksista

Suomeen tarvitaan lisää naispoliiseja ja poliiseille lisää koulutusta naisiin kohdistuvasta väkivallasta, Euroopan neuvoston asiantuntijaryhmä sanoo. Ryhmän mukaan myös seksuaalirikoksista langetettavissa rangaistuksissa olisi Suomessa nykyisellään kiristämisen varaa.

Suositukset sisältyvät raporttiin, jonka neuvosto on julkistanut siitä, miten Suomi on toimeenpannut naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan ehkäisyä koskevan Istanbulin sopimuksen. Suomi ratifioi sopimuksen vuonna 2015, ja Suomen tilannetta arvioitiin sen valossa nyt ensi kertaa.

Suomi saa neuvostolta kiitosta muun muassa siitä, että väkivallan uhreille tarjottavia palveluja on lisätty ja esimerkiksi turvakotien rahoitusta on kasvatettu. Raportti listaa kuitenkin myös paljon parannusehdotuksia.

Lähisuhdeväkivalta alhaalla tärkeysjärjestyksessä
Neuvosto kiinnittää huomiota poliisien määrän laskuun Suomessa sekä eritoten naispoliisien vähäiseen määrään. Suomen poliiseista vain 15 prosenttia on naisia, mikä neuvoston vaarantaa naisten oikeuden tulla naispoliisin kuulemaksi esimerkiksi seksuaalirikostapauksissa.

Neuvosto suosittaa, että muun muassa poliisien ja syyttäjien pitäisi saada systemaattista ja pakollista koulutusta naisiin kohdistuvasta väkivallasta sekä väkivallan uhrien kohtaamisesta. Koulutuksessa pitäisi huomioida lähisuhdeväkivallan ja seksuaalirikosten lisäksi myös muut väkivallan muodot, kuten vainoaminen, pakkoavioliitot, sukupuolielinten silpominen ja niin kutsuttu kunniaväkivalta.

–  Vain muutamat poliisiyksiköt ovat erikoistuneet lähisuhdeväkivaltaan, mikä selittää sitä, miksi tapaukset eivät nouse korkealle tärkeysjärjestyksessä. Se, että poliisi usein tarjoaa lähisuhdeväkivallan uhreille sovittelua keinona hoitaa tapaukset kustannustehokkaasti saattaa myös kertoa siitä, miten tärkeinä tapauksia pidetään tutkinnan ja syytteeseen saamisen kannalta, neuvosto sanoo.

Vainoajille halutaan kovempia tuomioita
Neuvoston mukaan Suomessa seksuaalirikoksista langetettavat rangaistukset ovat hyvin lieviä. Erityisen huolissaan neuvosto on lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä langetettavista rangaistuksista.

Neuvosto suosittaa myös, että Suomen rikoslaissa raiskausnimike pitäisi muuttaa suostumusperustaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että raiskaus ei enää edellyttäisi väkivaltaa tai sen uhkaa, vaan rikokseksi voitaisiin katsoa sukupuoliyhteys, joka tapahtuu ilman suostumusta.

Neuvosto kiittää Suomea siitä, että asia on jo työn alla: suostumusperusteista lainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan osana seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistusta.

Neuvosto kehottaa Suomea myös tehostamaan lähestymiskieltojen toimeenpanoa ja korostaa, että kieltoihin ei pitäisi myöntää poikkeuksia lasten tapaamisen nojalla.

–  Tuomarit eivät aina pidä vanhemman väkivaltaa toista vanhempaa kohtaan syynä rajoittaa tekijän oikeutta tavata lapsiaan -- se, että lapsi näkee vanhempiensa välistä väkivaltaa, voi vaikuttaa lapseen yhtä voimakkaasti kuin jos lapsi olisi itse joutunut kokemaan väkivallan, raportissa sanotaan.

Samaten esimerkiksi vainoamisesta pitäisi neuvoston mukaan saada Suomessa raskaampia rangaistuksia. Raportti viittaa tutkimukseen, jonka mukaan tapaukset etenevät harvoin oikeuteen asti. Silloinkin oikeuden langettamat rangaistukset jäävät yleensä rangaistusasteikon alapäähän eli päiväsakkoihin.

–  Tämä herättää huolen, että pienten sakkojen määrääminen vainoamissyytteistä ei kuvasta rikoksen vakavuutta ja antaa käsityksen, että vainoajan tekemisiä ei tarvitse ottaa vakavasti, raportissa sanotaan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eur ... ta/7532664

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11487
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Syys 05, 2019 9:10 am

Perussuomalaisten kannatus pomppasi yli 20 prosentin – keskusta vajosi alle 12 prosentin

Ylen kyselyssä perussuomalaiset, kokoomus ja SDP nostivat kannatustaan. Menettäjiä olivat keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto.
kannatus_YLE_syyskuu.jpg
kannatus_YLE_syyskuu.jpg (57.03 KiB) Katsottu 829 kertaa
Oppositiopuolueet jatkavat Ylen kyselyn kärjessä. Perussuomalaiset vahvisti asemaansa suosituimpana puolueena, ja kakkosena jatkaa toinen oppositiopuolue, kokoomus.

Pääosin elokuun aikana tehdyssä kannatusmittauksessa perussuomalaisten ero kokoomukseen kasvoi yli kolmeen prosenttiyksikköön.

Näin kannatusmittaus tehtiin
*Taloustutkimus haastatteli 2440 ihmistä.
*Haastattelut tehtiin 12.8.–3.9.2019.
*Puoluekantansa kertoi 1683 vastaajaa.
*Tulosten virhemarginaali on +/– 2,0 prosenttiyksikköä
.

Kahden suurimman oppositiopuolueen kannatus on eduskunnan syksyn kynnyksellä nousussa. Perussuomalaiset ja kokoomus haastavat oikealta Antti Rinteen (sd.) viiden puolueen keskustavasemmistolaista hallitusta.

Pienistä oppositiopuolueista kristillisdemokraattien kannatus on polkenut paikoillaan. Elokuun puoluekokous ja Sari Essayahin jatkokausi puolueen johdossa eivät ole kannatuslukuja värisyttäneet. Harry Harkimon puolueeksi pyrkivä Liike Nyt saa edelleen runsaan prosentin kannatuksen.

Pääministeripuolue SDP hallituksen ykkönen
Hallituspuolueista SDP on kääntänyt kannatuksensa kesäkuun notkahduksen jälkeen loivaan nousuun. Vihreiden kesäpiikki katkesi ja myös vasemmistoliiton suosio putosi.

SDP, vihreiden ja vasemmistoliiton kesäkokouksissa on korostettu hallitussuunnan muutosta. Rinteen hallituksen ensimmäisiä kuukausia on hallinnut Suomen EU-puheenjohtajuus, mutta talous- ja työllisyyspolitiikan isot ratkaisut ovat edessä heti alkusyksystä.

Pääministeri Rinteen ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) pikaiset ja tiukat reagoinnit Postin työehto- ja palkkakohuun kertovat kovista paineista vaikean työmarkkinasyksyn edellä.

Demareiden kannatus on edelleen alle huhtikuun eduskuntavaalien 17,7 prosentin ääniosuuden, joten kirittävää riittää. Parhaiten ovat eduskuntavaalien jälkeen pärjänneet vihreät ja perussuomalaiset – molemmilla nousua yli kolme prosenttiyksikköä.

Tästä linkistä löydät lisää tietoja Ylen kannatusmittauksesta ja puolueiden kannatusmuutoksista pitkällä aikavälillä.

Keskustan uudella johdolla kivinen tie
Kevään eduskuntavaalien murskatappion jälkeen hallitukseen kivunneen keskustan kannatus vajosi elokuussa jälleen alle 12 prosentin. Eduskuntavaaleistakin pudotusta on kertynyt vielä runsaat kaksi prosenttiyksikköä.

Hallituksen suosiota mittaavien kyselyjen mukaan keskustan entiset kannattajat näyttävät siirtyneen katsomoon seuraamaan, miten keskustan ääni kuuluu Rinteen hallituksessa.

Elokuussa eri puolilla Suomea pyörinyt elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) ja puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) puheenjohtajakiertue ei näytä piristäneen keskustan suosiota, ja lauantaina Kouvolassa valittavalla uudella puoluejohtajalla on edessään iso urakka.

Loppukesän poliittista keskustelua on hallinnut valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) ensimmäisen budjettiesityksen ruotiminen.

Valtiovarainministerin salkku polttelee käsissä
Keskustalla on pitkästä aikaa käsissään valtiovarainministerin salkku, mutta valtion rahojen pyörittely ei näytä ainakaan vielä kohottaneen keskustan kannatusta.

Talousnäkymien heikentyessä valtiovarainministerin salkku voi muodostua taakaksi, kun keskustelu siirtyy menolisäyksistä veronkorotuksiin tai menojen leikkauksiin.

Keskustan puheenjohtajaehdokkaista Katri Kulmuni on vaikuttanut innokkaammalta tarttumaan valtiovarainministerin salkkuun. Antti Kaikkonen on suhtautunut salkkuvaihtoon varovaisemmin.

Perussuomalaisilla näytön paikka oppositiossa
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho palaa eduskuntaan viiden vuoden europarlamettikauden jälkeen. Halla-ahon ensimmäinen kausi eduskunnassa oli vaikea.

Halla-aho joutui kesällä 2012 luopumaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä, kun hän oli arvostellut korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomiota.

Eduskunnan toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajalle olisi ollut nyt tarjolla ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan nuija, mutta Halla-aho on torjunut tehtävän, jonka hän kokee rajoittavan liikaa(siirryt toiseen palveluun) puoluejohtajan työtä.

Kokoomus taiteilee hallituksen ja Halla-ahon välissä
Pitkäaikainen hallituspuolue, kokoomus, joutuu opettelemaan oppositiopolitiikan perusteita. Eduskuntaryhmässä on vain muutama edustaja, jolla on kokemusta kokoomuksen edelliseltä oppositiokaudelta vuosina 2003–07.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nousi ensimmäisen kerran eduskuntaan keväällä 2007 ja eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja Kai Mykkänen on vasta toisen kauden kansanedustaja. Oppositiopolitiikan vankinta kokemusta edustavat 1970- ja 1980-luvuilla oppositiossa istuneet Ilkka Kanerva ja Ben Zyskowicz.

Kokoomuksen oppositiopolitiikan maalitaluna on Rinteen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka. Kokoomus hakee aloitetta valmistelemalla jo ensimmäistä välikysymystä heti hallituksen syyskuun puolivälin budjettiriihen jälkeen.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten taistelussa opposition johtajuudesta ratkaistaan puolueiden voimasuhteita seuraaviin vaaleihin. Perussuomalaiset on onnistunut jo kolme kertaa vaaleissa tekemään kovan loppukirin ja ylittämään kannatusodotukset.
YLE
5.9.2019 klo 06.00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1904
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Syys 11, 2019 7:23 pm

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3 ... 9ff266ef8b
Rinne: Varat loppuvat kesken sote-uudistuksessa -”4 000 hoitajaa ja lääkäriä tarvitaan, ei ole rahaa”
Tänään klo 13:38

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan sote-uudistuksen hallinto saadaan tällä vaalikaudella loppuun, mutta kaikkia palveluiden vaatimia resursseja ei.
Pääministeri Antti Rinne myöntää, että rahat eivät riitä kaikkiin sote-tarpeisiin.

SDP:n puheenjohtaja Rinne oli mukana puoluejohtajien paneelissa Kuntamarkkinoilla. Iltalehti seurasi keskustelua livenä.

Paneelissa käytiin läpi myös sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta, jota Rinteenkin johtama hallitus yrittää saada valmiiksi. Rinteen mukaan tällä vaalikaudella soten hallinto saadaan valmiiksi, mutta kaikkiin palveluiden vaatimiin resursseihin ei ole varaa.

– 0,7 hoitajamitoitus, seitsemän päivän hoitotakuu ja tuhat uutta lääkäriä tulee. Ihan loppuun ei saada, 4 000 hoitajaa ja lääkäriä tarvitaan, ei ole rahaa, Rinne sanoi.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat Katri Kulmuni (kesk) ja Maria Ohisalo (vihr) pitivät luonnollisesti hyvänä, että sote-lait saadaan nyt vihdoin valmiiksi. RKP:n Anna-Maja Henrikssonin mukaan ”se, että ihminen pääsee hoitoon viikossa, on suurin voitto tässä uudistuksessa."

Oppositio ei usko
Oppositiopuolueiden edustajat olivat kriittisempiä hallituksen sote-vauhtiin. Kokoomuksen Petteri Orpo ei uskonut tältä istumalta soten valmistuvan. Orpo kutenkin toivoi, että hoito- ja hoivatakuu toteutuisivat.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan soten suurin ongelma on rahoituksen riittämättömyys.

Halla-aho kertoi myös saaneensa vaalikentillä saaneensa siitä, ettei papereissa lukeva hoitajamitoitus ole oleellista, elleivät henkilöstölle määrätyt tehtävät vastaa heidän pätevyyttään. Halla-aho nosti esimerkiksi sen, että hoitaja joutuu pesemään pyykkiä tai siivoamaan, kun kyseisiin tehtäviin voisi palkata muita ihmisiä.

Antti Rinteen johtaman hallituksen ohjelmassa todetaan muun muassa, että THL:n arvion mukaan 7-päivän hoitotakuu edellyttäisi nykyjärjestelmällä toteutettuna 1600-2600 lääkärin lisäämistä terveyskeskuksiin. Toinen asia on sitten on luvattu 0,7 hoitajamitoitus ympärivuorokautiseen hoivaan. Sen on arveltu vaativan alalle 4000 uutta hoitajaa.
Arvopohja-Antti ei ole sitten valmis tinkimään mistään.

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1904
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Syys 12, 2019 5:42 pm

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006236002.html


[quote
Kulmuni keskustan maahanmuuttolinjasta: ”Jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu”

]PUHEEN ehkä yllättävin osuus oli sen loppupuolella.

Kulmuni kehotti puhumaan maahanmuutosta ja linjasi että turvapaikkajärjestelmää väärinkäyttävät pitää ajaa pois maasta.

– Hädänalaisia ihmisiä autetaan. Työntekijöitäkin me tarvitsemme.

– Mutta sitten, turvapaikkajärjestelmäämme ei saa väärinkäyttää. Jos ei ole oikeutta maassaoloon, ole hyvä ja poistu. Tämä on Keskustan linja, Kulmuni paalutti.

Kulmunin mukaan Suomessa on epäonnistuttu myös kotouttamisessa.

– Kotouttamispolitiikkaa on uudistettava. Suomeen jääviltä on oikeus edellyttää tehokkaampaa koulutukseen osallistumista, työntekoa ja kielen oppimista. Tämä on myös tärkeä työllisyyskysymys, Kulmuni linjasi.[/quote]

Kulmuni kaipailee natsikorttia :D

Avatar
sikakoira
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2709
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Syys 12, 2019 6:06 pm

^
Aika epätoivoista äänestäjien kalastusta kepulta :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
sikakoira
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2709
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Syys 15, 2019 1:51 pm

Kuva
Huhuu nurkan takaa
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Vastaa Viestiin