Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ylälauteiden mies
Alibin satunnaislukija
Viestit: 139
Liittynyt: Su Heinä 29, 2007 11:39 pm

Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys

Viesti Kirjoittaja ylälauteiden mies » Su Joulu 29, 2013 8:45 pm

Kaikkea sitä voikin kansanedustajalta odottaa, kuten nyt saatiin perussuomalaisten kansanedustajalta Tom Packalen'iltä kuulla - hän on tuonut esille ajatuksensa, jossa Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa asuvia asukkaita alettaisiin pisteyttää, jonka myötä heidän asuinpaikkansakin määräytyisi.

Itä-Helsinkiin, Vesalaan muodostettaisiin tälle "alempaan luokkaan kuuluville" oma keskitetty asuinalue, jossa olisivat heidän tarvitsemansa lisäpalvelut.

Tottahan tuossa ehdotuksessa on toki mukana, sillä näinollenhan vuokralaisen tulisi ottaa enemmän vastuuta omasta elämästään ja valinnoistaan. (liian moni odottaa yhteiskunnan huolehtivan kaikesta, laittamatta itse juurikaan tikkua ristiin)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Perussuomalaisten Packalén:
Kaupungin vuokralaiset pisteytettävä ja huonoimmat siirrettävä Vesalaan

Perussuomalaisten kansanedustaja sijoittaisi huonoiten käyttäytyvät asukkaat samalle asuinalueelle

Kansanedustaja Tom Packalén muuttaisi Helsingin kaupungin vuokra-asuntomarkkinoita entistä kannustavampaan suuntaan. Pisteitä keräämällä olisi mahdollista muuttaa pois Vesalasta, jonne hänen mielestään sopisi yksi nolla-alueista.

Mikäli kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Tom Packalén (ps) saisi päättää, Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa alkaisi muuttovyyhti.

Vuokra-asuntojen asuinalueet pisteytettäisiin asteikolla 0–5 ja huonoiten käyttäytyvät asukkaat sijoitettaisiin nolla-asuinalueille. Näille keskitettäisiin muunmuassa poliisin palveluita, sosiaalihuoltoa ja kolmannen sektorin toimintaa.

Packalénin mukaan tämä ei kuitenkaan johtaisi asuinalueiden eriytymiseen ja ongelmien kärjistymiseen.

"Kyse olisi win-win-tilanteesta. Vuokralaisten olisi mahdollista muuttaa hyville alueille, ja jos et kykene asumaan asunnossasi, pääsisit tuetulle [nolla-]alueelle."

Nolla-alue vaatisi kansanedustajan mukaan merkittävän kokoisen asuinalueen palveluille ja sen pitäisi olla muista asuinalueista erillään.


Asuntopolitiikasta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä pitää mallia kaikkena muuna kuin voittona nolla-alueiden asukkaille.

"Kun muuten ei ole onnistuttu, niin oikein viranomaisten voimin tehtäisiin slummeja Helsinkiin."

Packalénin kanssavaltuutettu ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto nimittää Packalénin ajattelua "rasistiseksi ja älyttömäksi".

"Ongelmien kasaaminen samoille alueille on typerintä, mitä voi tehdä."

Myös Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo näkee mallissa slummiutumisen vaaran, sillä nolla-alueiden asukkailla ei olisi mitään muuta yhteistä kuin ongelmat.

Helsingissä onkin perinteisesti painotettu erilaisten asuntojen ja asukkaiden sekoittamista samoille asuinalueille. Linjauksella on haluttu estää ongelmien kärjistymistä tietyillä asuinalueilla. Valtuusto ja asuntolautakunnat ovat olleet valitusta linjasta yksimielisiä.


Ajatuksen pistejärjestelmään Packalén kertoo saaneensa työssään poliisina. Packalén toimi muun muassa kymmenen vuotta rikospoliisina ja viisi vuotta huumausaineiden kenttävalvonnassa Itä-Helsingissä.

Työnsä kautta hän kertoo nähneensä huumeasuntoja niin ränsistyneissä lähiöissä kuin hienoilla asuinalueilla. Nyt ränsistyneissä vuokra-asunnoissa asuvien olisi mahdollista saada "merinäköaloilta" asuntoja.

Asunto ei tulisi Packalénin mallissa vuokralaisille ilmaiseksi, vaan pisteitä keräämällä. Pisteitä voisi saada esimerkiksi siitä, ettei ole aiheuttanut naapureille häiriötä. Myös vuokran maksamisesta omasta pussista annettaisiin pisteitä. Sen sijaan häädöstä rokotettaisiin kahdella pisteellä.

Tämä hänen mielestään kannustaisi vuokralaisia muuttamaan tapojaan.


Apulaiskaupunginjohtaja Penttilä toteaa, että mallin soveltamisen esteenä on valtuuston lisäksi lainsäädäntö.

Helsingissä on tällä hetkellä noin 50 000 valtion tukemaa arava-asuntoa, joissa vuokralaisilla on voimassaoleva sopimus. Penttilän mukaan lainsäädäntö ei salli vuokralaisen pakkosiirtoa.

"Meidän vuokra-asuntokannan vaihtuvuus on sen verran vähäistä, että idean toteuttaminen veisi vuosikymmeniä", Penttilä toteaa.

Helsingin asunnoissa noin kolmessa prosentissa vaihtuu asukas vuosittain. Pistemallissa parhaimmille asuinalueille sijoittuisivat Penttilän mukaan "todella hyvin toimeentulevat".

Paitsi että pistemalli on lain puolesta ongelmallinen, Alanko-Kahiluoto paheksuu sitä myös moraalisin perustein. Hänen mukaansa malli rankaisisi lapsia vanhempien virheistä.

"Tässä yhteiskunnassa tyypillisesti koko perhe kärsii isän humalapäissään riehunnasta. Nyt vielä heidät pakkomuutettaisiin tutulta asuinalueelta pois."

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

http://www.hs.fi/kotimaa/Perussuomalais ... 8205352907

Tokihan elämä on valintoja, mutta tämänkaltainen asuttaminenhan vaan lisäisi eriarvoisuutta eri asuinalueiden välillä, saaden ongelmat kasaantumaan tietyille alueille.

Tulevaisuudessa varmaan täälläkin saadaan nähdä samankaltaisia mellakoita, joita mm. Tukholman sekä Pariisin lähiöissä - autojen polttamisineen. (onhan täällä alullepanevia anarkistivoimia omastakin takaa, jotka hoilottavat tuota omaa "luokkasotaansa", saavatpahan taas vettä myllyynsä)

Tietenkinhän tämä Packalen'in ehdoitelma on vaan yksittäisen kansanedustajan heitto, mutta eipä siitä varmastikaan Soinin Timppa ilahdu, puolue kun on yrittänyt pestä kasvojaan ja välttää konfliktien luontia.

Itä-Helsinki ja Jakomäkihän ovat tunnetustikin olleet niitä alueita, joista perussuomalaisten kannatusta löytyy paljon, kuinkas käy tuolloin kun äänestäjiä leimataan asuinalueensa mukaan "kansalaisiksi jotka eivät hoida hommiaan ja velvoitteitaan"...
- Itsemurhalentäjää ei ruusuin palkita -

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2845
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » Su Joulu 29, 2013 10:07 pm

Perussuomalaisilla kansanedustajilla on toistuvasti tapana heittää esille jonkinlainen ihmisten kategoriointijuttu. Joskus joku ehdotti hihamerkkejä ulkomaalaisille, nyt sitten oman maan asukkaitakin ollaan laittamassa ruotuun. Liian natsimaista meininkiä, pakko todeta. Onneksi nämä ehdotukset eivät toteudu, kuka tähän suostuisi. Toivottavasti persut eivät koskaan pääse hallitukseen.
Gods made heavy metal.

elijah
Parranpäristäjä
Viestit: 90
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 12:02 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja elijah » Su Joulu 29, 2013 10:25 pm

Dr Bergmeister kirjoitti:Perussuomalaisilla kansanedustajilla on toistuvasti tapana heittää esille jonkinlainen ihmisten kategoriointijuttu. Joskus joku ehdotti hihamerkkejä ulkomaalaisille, nyt sitten oman maan asukkaitakin ollaan laittamassa ruotuun.
Hihamerkkejä ehdotti kylläkin kansanedustajan avustaja,ei kansanedustaja. Mutta mitä pienistä, kun hyvällä asialla ollaan!

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2845
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » Su Joulu 29, 2013 10:34 pm

Ahaa, sekös oli vain avustaja. No ei se mitään, mutta tuollainen pyrkimys erottella ihmiset tyyliin vasemmalle tai oikealle, jos olet vääränlainen niin menet siiihen suuntaan, josta ei paluuta ole. Tutun kuulosta.
Gods made heavy metal.

Avatar
Kalistinpää
Sammakkoprofessori
Viestit: 453
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:16 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Kalistinpää » Su Joulu 29, 2013 11:03 pm

Dr Bergmeister kirjoitti:Ahaa, sekös oli vain avustaja. No ei se mitään, mutta tuollainen pyrkimys erottella ihmiset tyyliin vasemmalle tai oikealle, jos olet vääränlainen niin menet siiihen suuntaan, josta ei paluuta ole. Tutun kuulosta.

Packalenin ehdotus on vastenmielinen, mutta mitä tuohon hihamerkkikohuun tulee, kysymyksessä oli Turun sanomien toimittajan ilmiselvän tahallinen väärinymmärrys.
Yksikään Helena Erosen jutun lukenut (normaalilla järjenjuoksulla varustettu) ei voi vakavissaan väittää että siinä olisi oikeasti mitään merkitsemisiä ehdoteltu.
- Oderint dum metuant -

elijah
Parranpäristäjä
Viestit: 90
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 12:02 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja elijah » Su Joulu 29, 2013 11:48 pm

Dr Bergmeister kirjoitti:Ahaa, sekös oli vain avustaja. No ei se mitään, mutta tuollainen pyrkimys erottella ihmiset tyyliin vasemmalle tai oikealle, jos olet vääränlainen niin menet siiihen suuntaan, josta ei paluuta ole. Tutun kuulosta.
On kai se tutun kuulosta, sillä tämä yhteiskunta perustuu ihmisten erotteluun? Erottelua on vaan niin monenlaista. Poliittinen, sukupuoli jaottelu. Et sä voi mennä esim. moskeijaan laulamaan havaija nagilaa tai jääkärinmarssia vasemmistonuorten kesäleirille. Lähtö siitä tulee vaikka ei saisikaan erotella... Saako siis sosiaalisesti ongelmaisen aineksen erotella? Kyllähän sairaalassakin priorisoidaan nykyään, ketä saa kalliita hoitoja. Ja voit olla aivan varma, että se ei ainakaan ole se itä-helsingin narkomaani listan kärjessä sielläkään...

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 569
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Jane T » Ma Joulu 30, 2013 12:11 am

Aiemmin poliitikot ovat suu vaahdossa puhuneet, että Suomessa ei ole eikä tule minkäänlaista slummiutumista asuinalueille, ja asuinalueiden välisiä sosioekonomisia eroja pitää tasoittaa, ja nyt edustaja Packalén haluaa gslummiuttaa osan Helsinkiä. En ymmärrä, en.

Lisäys:"Asunto ei tulisi Packalénin mallissa vuokralaisille ilmaiseksi, vaan pisteitä keräämällä. Pisteitä voisi saada esimerkiksi siitä, ettei ole aiheuttanut naapureille häiriötä."
Lainaus HS:n jutusta.
Siis, eikö ole ihan normaalia asua niin, ettei aiheuta naapureille häiriötä? Tuohan on vähän samantapainen pointti kuin vankiloissa se hyvä käytös. Jestas.
Tuo mies (Packalén) on kyllä jotenkin hieman sekaisin.

Jane T
Poliisikoira Rex
Viestit: 569
Liittynyt: To Heinä 14, 2011 4:26 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Jane T » Ma Joulu 30, 2013 12:18 am

Mikä Vesalassa nyt sitten on niin kaameaa? Ei mikään. Eikä tässä naapurilähiössäkään vaikka toisin usein väitetään.
Pitääkö "hyvin pistein" Vesalassa asuvan muuttaa sitten pois vastoin tahtoaan? 8)
Ei muuta kuin muuri pystyyn Itäkeskuksen jälkeen ja tarkistuspiste kulkuluvalle, joka oikeuttaa pääsyyn slummin puolelle, poispääsyyn kerätään pisteitä tai mennään saattajan kanssa asioimaan muurin ulkopuolisiin virastoihin. Hah.

Joku toinen
Alibin kestotilaaja
Viestit: 349
Liittynyt: La Tammi 28, 2012 11:22 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Joku toinen » Ma Joulu 30, 2013 1:26 am

Eli jokainen joka on Packalenin kanssa erimieltä ottaa naapurikseen narkkarin tai mamun? No questions asked? Kärjistetysti.
Turussa mamut on sijoitettu Varissuolle, Lausteelle, Pernoon ja Pansioon sekä osaan Runosmäkeä, unohtamatta Turun Monacoa eli Halista. Nämä ovat niitä 0-alueita joista Packalen on maininnut.
Ei tarvitse tehdä mitään kun kyseinen järjestelmä on jo käytössä.

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2013
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Sverige

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ma Joulu 30, 2013 1:26 pm

Siis kyllähän tuo Packalen on tavallaan oikeilla jäljillä. Ei ole mitään syytä ripotella ongelmamamuja, pirinistejä ja rapajuoppoja muuten rauhallisille alueille sikailemaan niiden ihmisten kiusaksi, jotka ovat sitä tavallisesti elävää kansaa. Vaan pisteytys olisi enempikin tehtävä niinpäin, että kun se menee oman olemisen kautta tarpeeksi pakkaselle, niin silloin tulee lähtö lähiöön, jossa on muutkin vähemmän normaalia elämää viettävät yksilöt. Minä en näe tässä mitään ongelmaa. Ja kun ajatellaan mamuja, niin kun sen ongelmallisen osan maahanmuuttajista kun siirtää pois, niin ehkäpä myös fiksummin käyttäytyvät saavat mahdollisuuden kotoutua kunnolla yhteiskuntaan, ilman että se "oma yhteisö" aiheuttaa painostuksellaan sopeutumisvaikeuksia asuinympäristöön.
No one can tell what goes on in between the person you were and the person you become. -Stephen King -

Bias
Magnum
Viestit: 1379
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Bias » Ma Joulu 30, 2013 2:06 pm

Älypää Packalen kirjoitti:Myös vuokran maksamisesta omasta pussista annettaisiin pisteitä.
Hyvä Packalen. Otetaan esimerkiksi vaikka leskeksi jäänyt kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti joka työskentelee sairaanhoitajana. Lisäksi äiti opiskelee työn ohessa, että saisi vieläkin paremman ammatin. Hänen menestyvät hyvin koulussa, perheessä ei ole päihdeongelmia eikä muitakaan sosiaalisia ongelmia. Häiriökäyttäymistä ei ole. Äiti saa kuitenkin asumistukea, koska perheen kokoon suhteutettuna hänen tulonsa ovat pienet. Nyt Herra Packalen haluaa rangaista äitiä ja siirtää tämän huonommalle asuinalueelle, koska hän ei maksa vuokraansa itse, vaan saa siihen tukea valtiolta.

Järjen riemuvoitto!

P.S Äiti voisi muuten toimia myös poliisina, ei niidenkään liksalla elätetä suurperhettä ilman tukia. Onneksi pääsit eduskuntaan.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Lumienkeli
Matlock
Viestit: 842
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 6:01 pm
Paikkakunta: Hells Ladder

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Lumienkeli » Ma Joulu 30, 2013 2:45 pm

Sylwar muodosti paremmin sanoiksi tuon Packalenin aivopierun. Packalenin muotoilemana asia kalskahtaa kovasti Saul Schubak -tyyppiseltä "heikompi aines" -mussutukselta.

Itse en haluaisi moista järjestelmää käyttöön, koska näkisin siinä suuren riskin seurata Ranskan ja Ruotsin mallia. Totta tosin on, että jollain tapaa järjestelmä on jo käytössä mutta salaa. Ei siitä meteliä pidetä, että minunkin asuinalueella on rappu A jossa asuu vain maahanmuuttajia ja rappu B jossa pelkästään suomalaisia. Sattumaako? Tuskinpa.

Mikä siinä onkin, että aina jos nostetaan esiin joku tämäntyyppinen aihe, sen esilletuoja saa sen kuulostamaan niin juntilta, että täystyrmäystä ei tarvitse kauaa odottaa.

Evil Lindros
Sammakkoprofessori
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Heinä 17, 2013 1:45 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Evil Lindros » Ma Joulu 30, 2013 4:01 pm

Miksi ihmeessä ihmiset ovat äänestäneet persuja? Nämähän on ihan idioottisakkia. Totta kai se kärjistäisi kaikkia ongelmia, jos kasattaisiin kaikki ongelmaihmiset samalle alueelle ja vielä pisteytettäisiin pois pääsy. Siinähän luodaan kunnon ghetto. Vielä muurit ympärille niin kukaan ei todellisuudessa tiedä, mitä siellä näille sisälle jääville ihmisille tehdään ja voidaan aloittaa puhdistus. No, moni sanoo ettei haittaisi, mutta tästä pistesysteemistähän täytyisi tehdä rekisteri ja mikäs sen väärinkäytöksen estäisi, kun olisi valtaa. Sinne voisi siirrellä poliittistakin ainesta. Kyllä nämä natsiaatteet ja luokittelu ja kategoriointi on jo kokeiltu ja toimimattomaksi havaittu. Ei millekään taholle saa antaa tuollaista valtaa, vaikka se lähtisi vain asuntopolitiikasta.

elijah
Parranpäristäjä
Viestit: 90
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 12:02 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja elijah » Ma Joulu 30, 2013 4:40 pm

Evil Lindros kirjoitti:Miksi ihmeessä ihmiset ovat äänestäneet persuja? Nämähän on ihan idioottisakkia. Totta kai se kärjistäisi kaikkia ongelmia, jos kasattaisiin kaikki ongelmaihmiset samalle alueelle ja vielä pisteytettäisiin pois pääsy. Siinähän luodaan kunnon ghetto. Vielä muurit ympärille niin kukaan ei todellisuudessa tiedä, mitä siellä näille sisälle jääville ihmisille tehdään ja voidaan aloittaa puhdistus. No, moni sanoo ettei haittaisi, mutta tästä pistesysteemistähän täytyisi tehdä rekisteri ja mikäs sen väärinkäytöksen estäisi, kun olisi valtaa. Sinne voisi siirrellä poliittistakin ainesta. Kyllä nämä natsiaatteet ja luokittelu ja kategoriointi on jo kokeiltu ja toimimattomaksi havaittu. Ei millekään taholle saa antaa tuollaista valtaa, vaikka se lähtisi vain asuntopolitiikasta.
Kannattaisiko vetää hetki happea ja miettiä ennenkuin vetää näinkin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä kaupungin vuokra-asuntoihin ehdotetusta pistejärjestelmästä? Onhan niitten kaikki asukkaat jo nytkin kaupungin asuntorekisterissä. Kai pääpointti oli siinä, että yksilön pitäisi ottaa vastuuta myös itsestään ja olemisestaan. Nykyäänkin asukkaat sijoitetaan jonkun kaavan mukaan, mutta siitä et ole ollenkaan huolissasi sitten?

Smirre
Scooby Doo
Viestit: 635
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Kansanedustaja Packalen'in (ps.) älynväläys.

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ma Joulu 30, 2013 5:35 pm

Älkää nyt helkkarissa niille omia asuialueita laitelko.Mitäs iloo sitten on ikkunasta katella,kun ei niiden kohellusta näe.Kait sitä sitten edes "livekameroita" ,että netistä näkis...
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Vastaa Viestiin