Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1798
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Oulun raiskauskriisi (Avoin kirje Oulun päättäjille ja Maria Ohisalolle)

TIINA WIIK

Koska puolisoni ja minä olemme kansallismielisinä profiloituneita aktivisteja ja kuntapoliitikkoja, kaupunkilaiset lähestyvät meitä usein koskevien huoltensa kanssa. Jotkut puhuvat asioista yleisellä tasolla, mutta toisten kertomukset ovat omakohtaisuudessaan traagisen mieleenpainuvia.

Vuoden 2017 kuntavaalien alla teini-ikäinen poika tuli kysymään minulta Rotuaarin vaalikylässä, olenko vielä myöhemmin päivällä tavattavissa. Sanoin, että tottahan toki, ja poika palasikin myöhemmin piskuinen tyttö vanavedessään. Poika esitteli ujon oloisen tytön siskokseen ja kertoi, miten tyttö oli joutunut raiskausyrityksen kohteeksi kauppakeskus Valkeassa. Oli ollut ilta, ja tytön ollessa kotimatkalla oli kesäkadun sisäänkäynnin luona hyvin pitkäksi, laihaksi ja mustaihoiseksi kuvailtu mies käynyt tyttöön käsiksi ja painanut hänet seinää vasten. Tyttö oli yrittänyt paeta siinä onnistumatta, mutta ohikulkijan osuminen paikalle oli saanut hyökkääjän pakenemaan. Vasta tarinan alettua huomasin katsoa tyttöä tarkemmin. Olin ensivilkaisulla luullut häntä korkeintaan 9-vuotiaaksi, koska hän oli hyvin lyhyt ja siro, mutta tarkemmin katsoessa huomasin, että hän oli kai noin 13-vuotias. Tämä teki tarinasta entistäkin karumpaa kuultavaa, enkä voinut olla ajattelematta, olisiko tyttö edes selvinnyt hengissä, mikäli raiskausyritys ei olisi keskeytynyt.

Näitä tarinoita on paljon, ja omalla tavallaan järkyttävintä niissä on huomata, kuinka tottuneita tytöt ovat ahdisteluun. Edes vakavista teoista ei jakseta ilmoittaa poliisille, koska ne ovat niin arkipäiväisiä – puhumattakaan lievemmistä teoista, kuten seksuaalissävytteisistä lähestymisistä somessa tai julkisissa tiloissa. Kun grooming-skandaalin tultua julki haastattelimme teinityttöjä Valkean kesäkadulla ja kysyimme, ovatko he joutuneet lähestymisten kohteeksi, vastaukset olivat samanlaisia: ”Koko ajan. Joka päivä tulee viestejä. Aina englanniksi.” Löysin vain yhden tytön, joka sanoi, että häntä ei ole ahdisteltu.

Tämän takia Oulun karua kieltään kertovat rikostilastot hirvittävät minua. Luvutkin ovat kammottavia – vuoden 2019 aikana ulkomaalaisten tekemien raiskausten määrä nousi edelliseen vuoteen nähden 157% – mutta tämä on vain jäävuoren huippu. Tytöille häirinnästä on tullut jo niin arkista, etteivät he siitä ilmoita, ellei kyseessä ole todella vakava tapaus, eivätkä aina silloinkaan. Siksi ulkomaalaisten tekemiä raiskauksia raportoitiin Oulussa 54 mutta seksuaalisia ahdisteluja vain 3. Kun ahdistelluksi joutuu useita kertoja viikossa, ei sitä enää katso ilmoituksen väärtiksi asiaksi.

Myös grooming-skandaali lähti purkautumaan kaupunkilaisen omakohtaisesta kertomuksesta, kun paikallinen mies kertoi tyttärensä joutuneen raiskatuksi. Tämän tapauksen taustoja selvittäessämme törmäsimme tietoon, että kahden päivän aikana Oulussa oli vangittu kymmenkunta muslimimiestä vakavista seksuaalirikoksista. Poliisi ja media olivat vaienneet tilanteesta. Ryhdyimme vaatimaan tietoa asiasta somessa, ja koska asia meni viraaliksi, se myös tuotti tulosta: poliisin oli pakko tiedottaa asiasta kesken viikonlopun, koska somessa tieto oli jo levinnyt. Valehtelu ja pimitys tosin jatkui senkin jälkeen. Valtamedian kysellessä poliisilta, pitävätkö huhut itsemurhan tehneestä teini-ikäisestä raiskausuhrista paikkansa, Markus Kiiskinen Oulun poliisista väitti, että he eivät tiedä mitään sellaisesta. Kyllä he tiesivät: tapaus oli tutkittu jo kuukausia sitten. Junes Lokka soitti Kiiskiselle ja sanoi, että ellei tämä lakkaa valehtelemasta, Junes paljastaa jutun seuraavassa valtuuston kokouksessa. Se tepsi, ja Kiiskinen tunnusti lopulta medialle, että yksi uhri on todella riistänyt henkensä.

Kohun noustua kaupunginvaltuustossa ja virkamieskunnassa voivoteltiin ja pyöriteltiin päätä. Harmillisia juttuja, todella harmillisia. Mutta ei nyt tietenkään niin harmillisia, että niiden vuoksi mihinkään varsinaisiin toimiin ryhdyttäisiin – saati tehtäisiin muutoksia kaupungin monikulttuurifantasiaa tavoittelevaan politiikkaan, joka tämän tuhon oli tuottanut.

Valtio antoi Oululle ylimääräisen 2 miljoonan euron määrärahan seksuaalirikosten torjuntaan, ja sillä saatiin aikaan Turvallinen Oulu -hanke. Ja mitä tämä hanke pitää sisällään? Ei mitään, mikä todella torjuisi rikoksia. Valistusta nuorille ja vanhemmille asioista, jotka he jo tietävät. Voin kuvitella, miltä tuntuu ahdistelua jo vuosia arkipäiväisesti sietämään joutuneilta tytöiltä, kun kunnan kukkahatut tulevat heille kertomaan, että hei, tiesittekö, että pitää sanoa ei jos joku yrittää koskea. Tai miltä tuntuu vanhemmista, joita on vuosikaudet haukuttu rasisteiksi ja pelonlietsojiksi, jos he ovat uskaltautuneet vastustamaan aikuisten turvapaikanhakijamiesten väkisin tutustuttamista lapsiinsa koulussa ja harrastuksissa, kun kaupunki ylimalkaisesti toteaa heille, että olisitte ottaneet vastuun lastenne turvallisuudesta.

Turvallinen Oulu -hanke on märkä rätti kaupunkilaisten kasvoille – varsinkin heidän, joita raiskauskriisi on omakohtaisesti koskettanut. Hankkeeseen sisältyy mm. ”hassunhauskoja” TikTok -videoita, joissa nuorisotyöntekijät eli Nopsa-tiimi tanssivat jonkinlaisen raiskaus-macarenan ja laulavat: ”Ei, älä koske minua sinne, tämä on minun ei-ei-neliöni” sekä video, jossa ”Nopsa-Sanna” laulaa ilveillen, että ei saa koskea vieraaseen hanuriin.

Ymmärrettävästi ihmiset ovat raivoissaan. Puhumme sanoinkuvaamattoman kammottavista rikoksista, ja kaupunkilaisille luvattiin toimia. Jotkut ehtivät jo luulla, että heidän hätänsä otetaan vakavasti. Sitten kaupunki käytännössä nauraa päin heidän kasvojaan ja heittää heille tällaista pelleilyä, että siinä on teidän turvallisuustoimenne. Hähä. Voitteko kuvitellakaan, että hanketta ylistävät feministitädit pitäisivät oman hankkeensa tuotantoa hyväksyttävänä tapana toimia esim. työpaikoilla tapahtuvaa seksuaalista häirintää vastaan? Kelpaisiko heille, että metoota valittaville näyttelijöille annetaan pari tanssivideota ja hieman kurssitusta siihen, että ei tarvi antaa miesten koskea jalkoväliin? He eivät koskaan hyväksyisi tällaista ratkaisuksi tilanteeseen, jossa raiskaajina ja ahdistelijoina ovat valkoiset miehet.

Olen vilpittömästi niin vihainen, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Olen niin monta kertaa joutunut puremaan hammasta itkua pidätelläkseni kuunnellessani ihmisten kertomuksia seksuaalirikollisten käsissä koetuista hirveyksistä, koska minun itkuni ei auta. Eivät ihmiset kerro näitä asioita minulle saadakseen teetä ja sympatiaa. He haluavat, että asioille tehdään jotain. Ja kun he ovat kysyneet, että kai päättäjien on nyt pakko tehdä jotain, kun asia on noussut uutisiinkin, olisin niin mielelläni halunnut sanoa, että kyllä – nyt asioille tehdään jotain eikä suomalaisten tarvitse enää murehtia tästä. Mutta koska se ei ole totta, en voi niin sanoa.

Tiesin koko ajan, mitä tulee tapahtumaan: ensimmäiset julkisuuteen nousevat grooming-tapaukset nostattavat kohun, sitten kiinnostus aiheeseen hälvenee. Raiskauskriisistä tulee raiskausarkea. Niin kävi Ruotsissakin. Enää poikkeuksellisen törkeät ja raa’at teot ylittävät uutiskynnyksen siellä, vaikka Ruotsin kaupungeissa eletään paljon Suomen tilannetta vakavampaa raiskauskriisiä joka päivä, ja rikosten selvitysprosentit ovat surkeat. Päättäjät eivät tee mitään. Tytöt ja naiset muuttavat omaa käytöstään. Ei liikuta enää yksin. Ei liikuta iltaisin. Ei käytetä paljastavia vaatteita kesälläkään. Peitellään itseä. Peitellään vaaleita hiuksia. Ja miehet kääntävät katseen pois. Ei tullut poliittisia toimia. Ei tullut kansannousua. Kansa alistui hiljaa eläimelliselle hirmuvallalle.

Joten Oulun päättäjät, virkamiehet, Nopsa-tiimi ja Turvallinen Oulu -hanketta jo valmiiksi ylistänyt Maria Ohisalo: kehtaisitteko oikeasti esitellä hankkeenne kriisin uhreille kasvotusten? Näyttäisittekö heille ”älä koske vieraaseen hanuriin” -videon ja sanoisitte kirkkain silmin, että olkaa hyvät, tässä on se, mihin olemme valmiit vaivautumaan sinun tähtesi? Joo-o, aha, ikäviä juttujahan nämä. Todella traagista. Surullinen case. Mutta ei nyt tietenkään niin kauheaa, että lakkaisimme vaikkapa noita raiskaajia tänne tuomasta. Tietenkään ei. Älä nyt ole naurettava.

Olen täysin väsynyt selittämään teidän tekemisiänne suomalaisille. Selittäkää ja oikeuttakaa te tämä heille. Näyttäkää saatanan hanurivideonne 10-vuotiaalle joukkoraiskauksen uhrille ja muistuttakaa häntä, että jatkossa pitää vain sanoa ei jos hänen ei-ei-neliöönsä kosketaan. Minä en jaksa enää selitellä teidän paskaanne hätääntyneille ihmisille.
https://sarastuslehti.com/2020/02/29/ou ... hisalolle/

Postaan tänne tämän ja pari muuta aihetta käsittelevää juttua siltä varalta, että ne häviävät muualta. Ja joka tapauksessa, useampi lukee Minfoa kuin näitä mediasa oikeisto/valemedioiksi leimattuja lähteitä.
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1798
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Erään raiskatun tytön itsemurha Oulussa
1.4.2019 16:06

Lukijan Kirje

”Moikka, on se totta että yksi 14-vuotias tyttö hirtti itsensä omassa kotonaan vyöllä parvisänkyyn. Se oli raiskattu Tuirassa asunnolla jonne mamut houkutteli tyttöjä. (Nimi poistettu) oli yksi uhreista ja tämä itsemurhan tehnyt tyttö sen paras kaveri.”

Facebookissa saamani yksityisviesti on lähetetty alkuillasta perjantaina 4.1.2019. Viestin lähettäjä on oululainen perhetuttu, eli tavallinen työssäkäyvä teini-ikäisen tytön vanhempi. Olen ollut hänen kanssaan viimeksi tekemisissä kolmisen vuotta siten. Viestihistoriastamme selviää, että vaihdoimme tuolloin ajatuksia ikääntyvien lemmikkikoirien lääkityksestä.

Tuttavani viesti tulee pian sen jälkeen, kun olen osallistunut julkiseen keskusteluun ”Puskaradio Oulu” –nimisessä Facebook -ryhmässä, koskien turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten tekemiä alaikäisiin kohdistuneita seksirikoksia. Keskustelussa on sivuttu nuoren raiskausuhrin itsemurhaa, josta on tihkunut tietoa parin viikon ajan.

Nyt osa keskustelijoista väittää, ettei itsemurhaa ole voinut tapahtua, koska aamun Kalevassa toimittajat Susanna Kemppainen ja Anna Leinonen kirjoittavat perjantaina 4.1.2019: ”Sosiaalisessa mediassa levisi joulun aikaan väite siitä, että yksi vyyhden uhreista olisi tehnyt itsemurhan. Poliisin mukaan tämä ei pidä paikkaansa.”

Vaikka en asukaan tällä hetkellä vanhassa kotikaupungissani Oulussa, osaan etsiä sieltä tietoa ja tuoda sen myös julki. Tuttavani on päättänyt kertoa nämä järkyttävät asiat minulle, koska hän haluaa tuoda ne kauttani julkisuuteen. Lupaan auttaa häntä parhaani mukaan.

Saamani nimen perusteella löydän nopeasti tytön kuolinilmoituksen ja hänen edelleen avoinna olevan Facebook-profiilin. Valokuvissa hän ei näytä ainakaan ikäistään vanhemmalta. Vaikka en epäillyt hetkeäkään tuttavani sanoja, huomaan hätkähtäväni kaiken sen kärsimyksen ja tiedon edessä, mitä minulla on nyt käsissäni.

Joulun alla Oulussa paljastuneet alaikäisiin suomalaistyttöihin kohdistuneet seksirikokset herättivät aluksi valtaisan kohun, joka kuitenkin alkoi laantua yllättävän nopeasti. Esimerkiksi tuona samaisena perjantaiaamuna 4.1.2019 oululaisen sanomalehti Kalevan pääkirjoitus valittelee puolueiden laimeaa vaali-intoa otsikolla “Herätys, vaalit ovat tuota pikaa”. Pääkirjoittaja muistuttaa puolueita sote-uudistuksen loppuun saattamisesta ja ilmastonmuutoksen huomioimisesta vaaleissa. Oulun lapsiraiskausepidemiasta ei enää puhuta mitään.

Näyttää selvältä, että sanomalehti Kaleva jatkaa ennestään tutulla linjallaan, jossa humanitaariseen maahanmuuttoon liittyvää väkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta vähätellään tai siitä vaietaan aktiivisesti. En edes mieti, kannattaisiko saamani tiedot toimittaa Kalevan toimitukselle. Tiedän entuudestaan, että siitä lehdestä ei löydy ainuttakaan toimittajaa, joka alkaisi selvittää sellaista tapausta, jonka seurauksena monikulttuuri voisi näyttäytyä jotenkin kelmeässä valossa. Sama asenne pätee toki muihinkin oululaisiin uutismedioihin.

Toimittajat ovat Oulussakin unohtaneet, että oikea journalismi ei tarkoita olennaisen tiedon pimittämistä. Yhteiskunnallisesti merkittävä tieto tulee aina saattaa yleisön saataville ja arvioitavaksi – varsinkin silloin, kun tietoa ilmiselvästi pimitetään. Moni raiskaus ja väkivallanteko olisi jäänyt Oulussakin tapahtumatta, jos toimittajat olisivat noudattaneet journalistisesti kestäviä toimintatapoja.

Päätän kertoa tietoni kaupunginvaltuutettu Junes Lokalle, joka on kunnostautunut haittamaahanmuuttoon liittyvän rikollisuuden julkituojana. Juuri samainen valtuutettu Lokka toi ensimmäisenä julki Oulun lapsiraiskausepidemian, löydettyään toistakymmentä seksuaalirikoksista epäiltyä musliminimeä Oulun käräjäoikeuden juttuluettelosta, jotka oli kirjattu sinne vangitsemisasioina. Lokka löysi nimet sattumalta tutkiessaan kahden Tuirassa raiskatun tytön tapausta. Tieto Tuiran tapauksista tuli puolestaan Lokalle suoraan tytön omaisilta, jotka myös ottivat itse kiinni tyttäriensä raiskaajat. Oulun poliisia noiden turvapaikanhakijoiden kiinniottaminen ei tuntunut ihmeemmin kiinnostavan.

Tavoitan Lokan saman päivän iltana Oulusta. Välitän hänelle kaikki saamani tiedot, sekä tuttavani yhteystiedot. Lokka aloittaa välittömästi tapauksen selvittämisen kumppaninsa Tiina Wiikin kanssa.

Otan yhteyttä myös eteläisessä Suomessa asuvaan, toimittajan töitäkin tehneeseen ystävääni. Hänen kauttaan saan yhteyden yhteen niistä harvoista suomalaistoimittajista, jotka pystyvät tutkimaan tällaista aihetta. Kerron tietoni heille molemmille ja alamme yhdessä kartoittaa erilaisia mahdollisuuksia lisätiedon keräämiseksi ja julkistamiseksi.

Otan yhteyttä erääseen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuun Oulusta. Hän aloittaa oman selvitystyönsä tahollaan. Toimimme yhdessä lakeja kunnioittaen ja pyrimme kaikin mahdollisin tavoin suojaamaan tutkinnassamme esiin tulevien rikosuhrien ja heidän omaistensa yksityisyyttä. Emme halua lisätä enää heidän kärsimystään.

Junes Lokka soittaa maanantaina 7.1. rikosylikomisario Markus Kiiskiselle ja kysyy häneltä suoraan kyseisen raiskausuhrin itsemurhasta. Rikosylikomisario Kiiskinen ei suostu enää kommentoimaan asiaa ja lyö luurin valtuutettu Lokan korvaan. Alkaa näyttää vahvasti siltä, että kokoomuslaisten ministerien alaiset poliisi- ja oikeuslaitokset ovat kaikessa hiljaisuudessa pyrkineet valtamedian avustuksella siirtämään Oulun lapsiraiskausepidemian käsittelyn yli vaalien.

Keskiviikkona 9.1. verkkouutismedia PT-media julkaisee jutun, jossa kirjoitetaan: ”Nuori 14-vuotias tyttö menehtyi oman käden kautta jo lokakuun lopussa. Tyttö ja hänen kaverinsa houkuteltiin Oulun kauppakeskus Valkeasta useamman arabin joukolla mukaan Tuiraan. Raiskaus tapahtui asunnolla. Tässä tapahtumasarjassa raiskattiin siis kaksi tyttöä. Miehet olivat käyttäneet mm. alkoholia houkutellakseen tyttöjä. Tytöt olivat tehneet rikosilmoituksen vasta useiden päivien jälkeen itse raiskauksesta, luultavasti raiskaajat olivat uhanneet tyttöjä pitämään suut kiinni. Tietenkin häpeä tapahtumasta oli osasyynä alun vaikenemiseen. Oulun poliisi, valtamedian säestyksellä, valehteli taannoin siis päin naamaa yleisölle kertoessaan, että tällaista olisi poliisin tiedossa. Viranomaisilla ja valtamedialla paletti on nyt todella pahasti sekaisin. Viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta tekosarjojen vakavuus jäisi suurelta yleisöltä ymmärtämättä ja valtamedia säestää tätä.”

Perjantaina 11.1., eli tasan viikko siitä kun minulle kerrottiin faktat 14-vuotiaan raiskausuhrin itsemurhasta, uutisoi Yle Oulun uusista raiskaustutkinnoista: “Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi ei kerro asiasta enempää, koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä.”

Sen luettuani laitan saman tien viestin tuttavalleni Ouluun:”Kiitos vielä kerran. Ilman meitä tämä ei olisi tullut julki. Hyvä me!”
”Tosi hyvä!! Toivottavasti asioille tehdään oikeasti jotain”, tuttavani vastaa.

J.T.
https://blogit.kansalainen.fi/eraan-rai ... a-oulussa/
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Avatar
devil_doll
Javier Pena
Viestit: 1798
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja devil_doll »

Poliisi siis kiisti vielä 1.3.2019 tietävänsä mitään raiskatusta itsemurhan tehneestä tytöstä. Kiistäminen on ymmärrettävissä yksityisyydensuojan kannalta, mutta koska ahdistelut ovat jatkuneet tähän päivään asti, olisi asiasta kertominen tähän suurempaan rikoskokonaisuuteen liittyvänä voinut pelastaa joitain uusia uhreja. Nythän tämän jutun kanssa kävi niin, että puskaradio on vienyt varoituksia eteenpäin ja viranomaiset eivät ole tehneet mitään. Viime vaalien jälkeen tietyn porukan rikosten pimittäminen on vielä pahentunut, joten on tuskin syytä olettaa että Oulussa on juuri mikään muuttunut muun kuin koronan ansiosta. :roll:

Tässä yhteydessä kannattaa huomata, että jos uusi lakiehdotus raiskausten uhreista menee läpi, on 12-16 vuotiaiden jatkossa itse todisteltava oikeudessa että he eivät halunneet tekoa. Tuskin kukaan uhri lähtee rikosprosessiin tuon jälkeen. Näin kätevästi saataisiin häivytettyä useita tuhansia maahanmuuttajien tekemiä alaikäisiin kohdistuneita raiskauksia!
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1107
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja aumari »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Su Syys 20, 2020 4:52 pm
^
Tuo tavoite näyttää onnistuvan pienemmälläkin porukalla, etenkin paikallisesti.

Twitteristä tämä videonpätkä. Saatetietona tällä tuoreella France24 -uutiskanavan pätkällä on siis vain tuo, että "Ihmisillä on Pariisissa pinna tiukalla". Tuo 18. tarkoittanee Pariisin aluetta 18 Butte-Montmartre, mikä on hyvin rikasta aluetta Pariisin pohjoisosissa?
(Pariisin pohjoispuolen alueet, kuten tuo ja St. Denis ovat täysin rikastettuja ja erittäin vaarallisia turisteille pimeän aikaan etenkin).
Pinna tiukalla, vanne kiristää, hihat palavat, ahistaa, jännitystä ilmassa, jännäporukan eu-arkea.jpg https://twitter.com/DamienRieu/status/1 ... 96804?s=20
Onko nuo pariisilaisia? Voisi luulla, että jostain nigerialaisesta kaupungista. Vaan eipä Nigeriassa taida olla tuommoisia taloja.

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8850
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

aumari kirjoitti:
Ma Marras 02, 2020 5:47 am
Onko nuo pariisilaisia? Voisi luulla, että jostain nigerialaisesta kaupungista...
Kyllä, he ovat juuri niitä, mitä virallinen totuusmedia pariisilaismiehiksi kutsuu. Menin noille seuduille joskus vuokra-autolla erehdyksissäni ja tietämättömänä.
Arabisyksystä ja matu-ryöpystä ei ollut vielä mitään tietoa, mutta yöasuissaan haahuilevia kondomihattuja ja mustakaapuämmiä oli tuolloinkin jo niin paljon, että välillä jo luulin olleeni itsekin jossain allahu-Aleppossa.

Mielipidekirjoitus toi esiin surullisen totuuden poliisitoiminnasta, jota toimivassa ja rehellisessä yhteiskunnassa olisi ruodittu heti mediassa, mutta nyt nämä ovat yhtä suurta perhettä valtion ja maatarapauttavien poliittisten puolueiden kanssa. Tämän kohdan haluan erityisesti nostaa esille:
J.T. kirjoitti:Näyttää selvältä, että sanomalehti Kaleva jatkaa ennestään tutulla linjallaan, jossa humanitaariseen maahanmuuttoon liittyvää väkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta vähätellään tai siitä vaietaan aktiivisesti. En edes mieti, kannattaisiko saamani tiedot toimittaa Kalevan toimitukselle. Tiedän entuudestaan, että siitä lehdestä ei löydy ainuttakaan toimittajaa, joka alkaisi selvittää sellaista tapausta, jonka seurauksena monikulttuuri voisi näyttäytyä jotenkin kelmeässä valossa. Sama asenne pätee toki muihinkin oululaisiin uutismedioihin.

Toimittajat ovat Oulussakin unohtaneet, että oikea journalismi ei tarkoita olennaisen tiedon pimittämistä. Yhteiskunnallisesti merkittävä tieto tulee aina saattaa yleisön saataville ja arvioitavaksi – varsinkin silloin, kun tietoa ilmiselvästi pimitetään. Moni raiskaus ja väkivallanteko olisi jäänyt Oulussakin tapahtumatta, jos toimittajat olisivat noudattaneet journalistisesti kestäviä toimintatapoja.
AAMEN. Tätä on anti journalismi (ei riitä, että on aktiivinen journalisti, vaan täytyy olla aktiivinen antijournalisti, samoin kuin nämä antirasisteina itseään pitävät luukuttavat).
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3809
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Luupää »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/iva ... oa/7936210
Ivan Puopolon kolumni: EU:n uusi ehdotus ei vähennä laitonta maahanmuuttoa

26.09.2020

EU teki viikolla ehdotuksen uudeksi turvapaikkapolitiikaksi. Vaikka ehdotus toteutuisi, se tuskin vähentäisi laitonta maahanmuuttoa, kirjoittaa MTV Uutisten kolumnisti Ivan Puopolo.

Kun ihminen lähtee pakoon vaikkapa Irakista ja tulee Kreikkaan, hän ei periaatteessa saisi jatkaa matkaansa muualle EU:hun. Maasta toiseen liikkuminen on turvapaikanhakijalle laitonta. Käytännössä hänen ainoa laillinen vaihtoehtonsa on siis hakea turvapaikkaa siitä maasta, johon ensimmäisenä saapuu ja katsoa, mitä tapahtuu.

Vaikka maasta toiseen liikkuminen EU:n alueella onkin turvapaikanhakijalle laitonta, se ei ole kovin vaikeaa. Syy on, että EU:ssa on myös Schengen-sopimus. Schengen-sopimukseen kuuluvien maiden välillä on vapaa liikkuvuus, eli rajoilla ei tarkasteta passeja.

Niinpä kun ihminen pääsee kertaalleen EU:n alueelle, hän voi lähes esteettä liikkua lähes mihin haluaa. Tämä voitaisiin estää ottamalla käyttöön tarkastukset rajoilla, mutta se tulisi kohtuuttoman kalliiksi ja aiheuttaisi muitakin ongelmia.

Vapaa liikkuvuus Schengen-alueella on syy sille, että vaikka muut lait ja sopimukset sanoisivat mitä tahansa, osa ihmisistä ei jää siihen maahan, johon ensimmäiseksi saapuivat. Herää kysymys: Miksi ihminen, joka hakee turvaa, jatkaa luvattomasti liikkumistaan maasta toiseen, vaikka on jo turvassa?

Tämä on ilmiö, jota yhdet kutsuvat ilkeämielisesti turvapaikkashoppailuksi, toiset elintasosiirtolaisuudeksi. Puhutaan myös laittomasta maahanmuutosta.

Käyttipä toiminnasta mitä termiä hyvänsä, se on turvapaikkajärjestelmän tarkoituksen vastaista. Koko järjestelmä, kuten nimikin sanoo, on luotu antamaan turvaa – ei olemaan lista kaikista tarjolla olevista muuttokohteista EU:n alueella.

Palauttaminen lähtömaahan on vaikeaa

Entä sitten palautukset? Monet sellaiset maat, joista ihmiset alun perin lähtivät pakoon, eivät ota heitä enää takaisin. Toisin sanoen: Kun ihminen kerran pääsee EU:n alueelle, hänen palauttamisensa on erittäin hankalaa.

Jos halutaan järjestelmä, jossa ihmiselle tarjotaan turvaa, kun hän sitä tarvitsee, mutta hänelle ei tarjota mahdollisuutta valikoida eri maista itselleen mieluisinta kohdetta, eikä hänen haluta jäävän seikkailemaan laittomasti EU:n alueelle, ainoa vaihtoehto on olla päästämättä heitä alun perinkään EU:hun ilman virallista turvapaikkaa.

Se taas edellyttäisi, että turvapaikkaa olisi haettava jossain muualla kuin EU:n alueella. Tällainen idea oli esillä viime vaalikaudella, mutta sen jälkeen siitä ei ole kuulunut mitään – eikä sitä ole myöskään EU:n uudessa esityksessä.

Lähteenä kolumnissa on käytetty Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtajaa Mikko Montinia.

Kirjoittaja on MTV:n Uutisaamun toimittaja.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13495
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nyt ainakin yksi siirtolainen on vyörymässä takaisin lähtöruutuun:

Muutamassa terrorismiin liittyvässä ketjussa on mainittu maa nimeltä Tanska, sekä jihadismi ja nimi Said Mansour. Muun muassa Turun terrori-iskun ketjussa sivulla 30: Tanskan merkittävimpiin kuuluva terroristivaikuttaja Said Mansour on myös marokkolainen.

Nyt on käymässä kuulkaas niin, että tämä "kansainvälisen suojelun tarpeessa oleva" on menettänyt Tanskan kansalaisuuden ja palautettu Marokkoon.

Tanska tietysti tuomitaan EU:ssa laajalti, lippuja poltetaan, tanskalaisia tuotteita boikotoidaan, tulee tervehtimiskieltoja, monilla kutsulistoilla viivaillaan Tanskaa ja tanskalaisia vimmalla yli yms. "suoraselkäistä ja vastuullista poliitista toimintaa koska eurooppalaiset arvot".
- Nyt odotellaan Suomen kommenttia. Sitä virallista siis.
Tanskan kansalaisuutensa menettänyt mies tuomittiin kuolemaan Marokossa

Tanskasta vuonna 2019 karkotettu, kansalaisuutensa menettänyt Said Mansour, 60, on tuomittu kuolemaan Marokossa terrorismirikoksista. Asian vahvisti uutistoimisto Ritzaulle Tanskan maahanmuuttoministeriö myöhään sunnuntaina.

Marokkolaisoikeus katsoi Mansourin muun muassa olleen osallinen vuonna 2003 Casablancassa tehtyyn terrori-iskuun, jossa surmansa sai 45 ihmistä.

Kuolemantuomiota ei välttämättä panna täytäntöön. Marokko ei ole tehnyt teloituksia sitten vuoden 1993, tanskalaisviranomaiset sanovat.
– Tanskan hallitus olettaa, että (kuolemantuomioiden) täytäntöönpanokielto pätee myös tässä nimenomaisessa tapauksessa, kommentoi maahanmuuttoministeriön edustaja Ritzaulle.

Marokosta Tanskaan vuonna 1984 muuttanut Mansour tuomittiin Tanskassa vuonna 2015 neljän vuoden vankeuteen kannustamisesta terrorismiin ja jihadismiin. Oikeus perui tuolloin häneltä kansalaisuuden.
Savon Sanomat
2.11.2020 01:39

Mansourin olisi kannattanut asettua Suomeen. Olisi välttynyt karkotukselta, säilyttänyt Suomen kansalaisuuden ja päässyt (ainakin) demarien kuntavaaliehdokkaaksi, koska "maahanmuuttajilla on huikeita innovaatioita ja samalla osoitamme suvaitsevaisuuttamme".

Mansour oli asunut Tanskassa jo yli 30 vuotta, mutta yhä vaan uskoi allahiin ja halusi lietsoa vihaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3564
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ranskan Macron haluaa uudistaa Schengenin: ”Terrori-iskut vaativat Eurooppaa nousemaan ja taistelemaan”
6.11.2020 20:55Petri Saarela


Ranskan presidentti Emmanuel Macron haluaa uudistaa EU:n vapaan liikkuvuuden takaavan Schengen-sopimuksen.
Ranskaa kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen Ranska haluaa tiukentaa rajavalvontaa omilla rajoillaan sekä EU:n ulkorajoilla.

– Ranskan ja Itävallan kokemat iskut osoittavat, että terrorismin uhka on kaikkialla … Tämä vaatii Eurooppaa käynnistämään vastarinnan, Macron totesi.

– … olemme päättäneet vahvistaa Schengen-rajojamme merkittävästi … Ranska aikoo kasvattaa rajavalvojien määrää 4800:ään nykyisestä 2400 virkailijasta, presidentti jatkoi.

Macron on aiemmin halunnut pitää Ranskan rajat avoimina ja koronakriisin alkaessa jopa väitti, että rajojen sulkeminen olisi Schengen-alueen loppu.

– Eurooppa-projektin selviäminen on vaakalaudalla … Riskinä on Schengenin kuolema, Macron julisti maaliskuussa 2020.

Yleisen tyytymättömyyden kasvettua maata kurittaneiden islamististen terrori-iskujen jälkeen Macron on kuitenkin joutunut muuttamaan julkista mielipidettään.

– Äskettäiset terrori-iskut vaativat Eurooppaa nousemaan ja taistelemaan, Macron sanoi.

– Schengen-alue täytyy uudistaa – erityisesti mitä tulee Euroopan ulkorajojen suojaamiseen. Siellä tarvitaan oikeaa turvallisuuspoliisia, Macron jatkoi.

Macron myös muistutti, että yhä useammat muissa EU-maissa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet siirtolaiset saapuvat Ranskaan. Monet heistä ovat afgaaneja, jotka saavat Baijerissa ja muissa Saksan osavaltioissa huonommat edut kuin Ranskassa.

Macron kritisoi myös Espanjaa, joka päästää alueelleen aivan liikaa siirtolaisia Pohjois-Afrikasta – jotka hyvin usein päätyvät Ranskaan.

Lähteet Welt, Schengenvisainfo.
https://www.kansalainen.fi/ranskan-macr ... stelemaan/

Eiköhän tuo Macron ole kelkkansa kääntänyt oikeasti, sen verran Ranska saanut paskaa niskaansa, että alkaa riittää. Hyvä, jos näin.

H.Moilanen
Javier Pena
Viestit: 1876
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Taitaa Macron pikemminkin lukea peliä ja tajuta, että suuri suunnitelma on mennyt ihan kertakaikkisen läskiksi. Aika kauan se Emmanuelilta ottikin. Britannia käynnisti uudenlaisen rajavalvonnan heti Brexitin jälkeen ja on ilmaissut uudenlaisen kannan muun muassa pakolaisiin sekä turvapaikanhakijoihin. Tanskahan teki muutoksia maahanmuuttoon ja turvapaikanhakemiseen jo ajat sitten, mikä auttoi heitä vuoden 2015 turvapaikanhakijavyöryssä. Norja on tiukentanut otettaan ja jopa Ruotsi on ehtinyt monin eri tavoin ilmaisemaan, että Sveamamman avoimien ovien päivät ovat ohi. Toki kestää vielä varmaan aivan mielettömän pitkään ennen kuin Ruotsissa päästään mihinkään konkreettisiin muutoksiin, mutta pelkästään asennemuutos on Ruotsilta uskomaton suoritus. Kun nämä kaikki otetaan huomioon, ei Macron kyllä mikään lännen nopein mielenmuuttaja ole. Saa nähdä, miten Saksa reagoi.
Wannabe Rita Tainola:
"Olen tavannut prinssi Charlesin moneen kertaan, mutta Buckinghamin palatsin teekutsuilla juutuin nurmikkoon koroillani ja toisessa kädessä oli teekuppi ja toisessa pikkuleipälautanen."

Sverdlov
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Saksaa rasittaa 75 vuoden aivopesu. He olivat natseja, he olivat pahoja, heidän pitää loppuelämänsä pyytää anteeksi ja olla nöyriä.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Avatar
Heisenberg420
Remington Steele
Viestit: 231
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Suomeen saapuu 54 turvapaikanhakijaa – yksinhuoltajaperheitä ja orpoja

Uutissuomalainen uutisoi, että turvapaikanhakijat sijoitetaan Ouluun tai Joutsenoon.

Suomeen on lähipäivinä saapumassa 26 turvapaikanhakijaa Maltan pakolaisleiriltä. Heistä 25 ovat yksinhuoltajaperheiden jäseniä ja yksi on orpo. Sisäministeriö vahvistaa tiedon Uutissuomalaiselle. Turvapaikanhakijat sijoitetaan joko Oulun tai Joutsenon vastaanottokeskukseen.

Maltalta saapuvien lisäksi myös Kreikasta siirretään Suomeen 28 turvapaikanhakijaa. Kreikasta saapuvien siirron tarkka ajankohta tai sijoituspaikka ei ole tiedossa. Turvapaikanhakijat sijoitetaan niihin vastaanottokeskuksiin, joissa on sillä hetkellä tilaa.

– Nyt keskustellaan siitä, keitä nämä henkilöt olisivat. Kyseessä on ilman huoltajaa olevia alaikäisiä, johtava asiantuntija Kukka Krüger sanoo Uutissuomalaiselle.

Hallitus päätti alkuvuodesta, että Suomeen siirretään 175 turvapaikanhakijaa Kreikan, Kyproksen, Maltan ja Italian leireiltä. Kesällä pakolaisia otettiin yhteensä 106 Kreikasta, Kyprokselta ja Italiasta. Kaikki ovat olleet lapsia tai heidän yksinhuoltajaäitejään.

Yleisin turvapaikanhakijoiden lähtömaa on Afganistan. Myös muut EU-maat ovat ottaneet vastaan Välimeren leirien turvapaikanhakijoita. Uutissuomalaisen mukaan kyse ei ole kiintiöpakolaisista.

ATTE LEHTONEN

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3470 ... b6b7d7ee2d
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3564
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Irakin kansalaiset hakevat nyt eniten Suomen kansalaisuutta
Tänään klo 11:53

Maahanmuuttovirasto: Kansalaisuutta hakevat nyt syksyllä 2015 Suomeen tulleet.

Irakin kansalaiset ovat jättäneet tänä vuonna eniten kansalaisuushakemuksia Suomessa, kertoo Maahanmuuttovirasto maanantaina antamassaan tiedotteessa.

– Irakilaisten jättämät kansalaisuushakemukset olivat selvässä kasvussa jo viime vuonna. Tänä vuonna Irakin kansalaiset ovat ohittaneet venäläiset Suomen kansalaisuushakemustilaston kärjessä, tiedotteessa todetaan.

Vastuualueen johtaja Ulla Vainikka Maahanmuuttovirastosta sanoo, että Venäjän kansalaiset ovat olleet kansalaisuushakemustilaston kärjessä käytännössä aina.

– Irakin kansalaisten nousu tilastokärkeen on siis suorastaan historiallinen, Vainikka sanoo tiedotteessa.

Hakijoina syksyllä 2015 saapuneet
Maahanmuuttoviraston mukaan irakilaiset jättivät tammi-lokakuussa 1 473 kansalaisuushakemusta. Vuonna 2019 Suomen kansalaisuutta haki 1 588 Irakin kansalaista, kun taas vuonna 2018 irakilaiset jättivät 972 hakemusta.

Maahanmuuttoviraston mukaan Suomen kansalaisuutta hakevat nyt vuonna 2015 syksyllä Suomeen saapuneet, kansainvälistä suojelua saaneet turvapaikanhakijat. Kansainvälistä suojelua saaneen täytyy asua Suomessa neljä vuotta ennen kuin hän voi saada Suomen kansalaisuuden.

Suomen kansalaisuuden saaminen edellyttää lisäksi vähintään tyydyttävää suomen tai ruotsin kielen taitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Kansalaisuutta hakevan täytyy myös todistaa, mistä hän saa toimeentulonsa ja huolehtia maksuvelvollisuuksistaan, kuten veroista.

MIKA KOSKINEN

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8b0 ... ccff2b721d

Avatar
Säde-Sisko
Hetty Wainthropp
Viestit: 472
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Nyt voisi Philippe Legrain tehdä laskelmansa uudestaan faktojen pohjalta kun ei tarvitse enää ennustaa. Kuinkahan meni?

https://yle.fi/uutiset/3-8890819

URSA
Watson itse
Viestit: 5667
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kanariansaaret on menetetty. Ei sinne koronan jälkeen matkusta enää muut kuin batiikkinoidat hakemaan marokkolaispoikia.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000076 ... 1fd406a92f
”Vastassamme on inhimillinen tragedia” – Espanja pystyttää leirejä tuhansille Kanarian­saarille jumiin jääneille siirtolaisille

Hotellinpitäjät majoittivat aluksi osan siirtolaisista turisteilta tyhjiksi jääneisiin huoneisiin, mutta vaativat jo tilojaan takaisin.

14:54 | Päivitetty 15:29
ESPANJAN hallitus lupasi perjantaina pystyttää Kanariansaarille majoitusta noin 7 000 siirtolaiselle.

Kanariansaarille on saapunut tänä vuonna yhteensä yli 18 000 siirtolaista Afrikasta, mikä on yli kymmenkertainen määrä viime vuoteen verrattuna, kertoo espanjalaislehti El País. Samaan aikaan saarten taloudelle elintärkeiden turistien määrä on romahtanut koronaviruspandemian vuoksi.

Osa siirtolaisista on jäänyt jumiin Arguineguínin sataman laitureille epäinhimillisiin oloihin, kun valmiit majoituspaikat ovat loppuneet viranomaisilta kesken.

”Vastassamme on inhimillinen tragedia, josta kukaan ei saa kääntää katsettaan sivuun”, kommentoi puolustusministeri Margarita Robles Espanjan yleisradioyhtiölle RTVE:lle.

PUOLUSTUSMINISTERIÖ on muuttanut armeijan vanhan varaston 800 henkilön leiriksi. Maahanmuuttoministeri José Luis Escriván mukaan armeija, kunnat ja yksityiset yritykset ovat lisäksi lupautuneet antamaan tilojaan väliaikaisesti siirtolaisten majoitukseen.

Escriván mukaan väliaikaisia leirejä rakennetaan ensi kuussa samalla kun ministeriö suunnittelee pysyvämpää ratkaisua. Tarkoitus on luoda Kanariansaarille pysyvät vastaanottokeskukset, sillä hallitus uskoo, ettei siirtolaisvirta saarille ole hyytymässä, El País kertoo.

”On selvää, että olisimme voineet tulla paikalle nopeammin ja valmistautua etukäteen paremmin, mutta tärkeintä on katsoa eteenpäin”, Escrivá sanoi vierailullaan.

KANARIANSAARET on vaatinut jo useiden kuukausien ajan hallitukselta ja EU:lta toimia paikallisen siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Paikalliset viranomaiset ovat jo ennen hallituksen suunnitelmaa majoittaneet siirtolaisia väliaikaisiin tiloihin, mutta yli tuhat ihmistä nukkuu yhä satamalaitureilla.

Osa siirtolaisista on tähän asti majoitettu turisteilta tyhjiksi jääneisiin hotellihuoneisiin, mutta aiemmin marraskuussa hotellinpitäjät vaativat tilojaan takaisin.

”Olemme osoittaneet paljon solidaarisuutta ja halunneet auttaa humaanisti välttääksemme tragedian, joita olemme nähneet muualla Euroopassa, mutta nyt on löydettävä muita ratkaisuja”, sanoi Kanariansaarten hotellien liiton edustaja Tom Smulders uutistoimisto Reutersille.

KANARIANSAARTEN siirtolaistilanteen taustalla vaikuttaa koronaviruspandemia. Rajojen sulkeminen ja tarkempi valvonta esimerkiksi Marokossa on vienyt elinkeinon monilta ja samalla vaikeuttanut kulkua Espanjaan Gibraltarin salmen kautta.

Näissä olosuhteissa yhä useampi valitsee vaarallisen merireitin Kanariansaarille, jotka sijaitsevat vain noin sadan kilometrin etäisyydellä Marokon rannikosta.

EU:n rajavalvontaviraston Frontexin mukaan siirtolaisia saapuu nyt Marokosta, Malista, Gambiasta, Sierra Leonesta ja Senegalista. Monen kansallisuutta ei ole voitu varmistaa, joten Frontexin tilastoissa he ovat ”määrittelemättömästä Saharan eteläpuolisesta valtiosta”.

Avatar
meitzi
Adrian Monk
Viestit: 2612
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

URSA kirjoitti:
La Marras 21, 2020 5:06 pm
KANARIANSAARET on vaatinut jo useiden kuukausien ajan hallitukselta ja EU:lta toimia paikallisen siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi
Jos kyse on kerran siirtolaisista, niin mitäs jos ei myönnettäisi viisumeita ihan noin hurjia määriä?
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Vastaa Viestiin